Ik als zijnde tweaker ben in principe ook geen fan van al dat
spy smart gedoe op de TVs, maar een combinatie van de app Xplay zodat Plex niet de hele tijd zit te transcoden, de ingebouwde youtube app (omdat je dan de volgende video aan kan klikken met je afstandbediening) en een Chromecast zijn voor mij voldoende. Ook was er in de tijd, 5 jaar geleden al weer, dat ik de TV kocht niet veel aanbod en was de enigste manier om bijvoorbeeld Dolby Vision te kijken via UHD Blu-Ray of de ingebouwde Netflix app van Web OS, zelfs de Shield ondersteunde dit toen niet laat staan een random goedkope TV stick met normale Android. Dan ga je niet die 200 piek neertellen voor een Shield die dezelfde of mindere functionaliteit biedt dan je TV zelf.
Dit soort dingen lost het niet op natuurlijk, maar ik ben wel benieuwd hoe lang jij je TV aan laat staan op het menu als dat soort knoppen zijn ingebrand? Ik neem aan dat die niet permanent als overlay over je TV zitten toch, dus dan zou een betere optie zijn om je TV gewoon uit te hebben als hij toch op het menu staat

Die functieknoppen springen dus elke keer in beeld als je op de home knop drukt en worden bij de apps gebruikt voor bijvoorbeeld het toevoegen aan je watchlijst of whatever en staan dus in alle menu's continu in beeld. Ik laat niet de hele dag mijn TV op het menu staan en al zal ik dat doen, dan zal de automatische screensaver van WebOS m'n scherm redden. Het is daadwerkelijk door normaal gebruik gekomen, en eigenlijk vooral door het wisselen tussen apps of inputs want na 10 seconden kickt er een screensaver in. Overdag staat m'n OLED backlight op circa 55 (maar de tv bijna nooit aan, heb wel wat beters te doen) en 's nachts staat m'n OLED backlight op 0. In HDR heb ik wel de backlight op volle toeren draaien maar dan zijn er geen functieknoppen in beeld.
Men spreekt wel is van de OLED loterij en die heb ik duidelijk verloren

Ken ook mensen die net zo lang een OLED hebben en niet zulke last hebben. Maar misschien ook de TV minder gebruikt.
Ook is het vooral de kleur rood die lijkt in te branden, wat gek is aangezien de OLEDs wit zijn bij makelarij van LG en er een kleurenfilter wordt toegepast, dus zou 1 kleur niet meer moeten inbranden dan een ander. Maar misschien moeten de LEDs per kleur feller/minder fel schijnen? Logo Luminance Adjustment zou in ieder geval dit probleem voorkomen kunnen hebben, en het feit dat LG dit op latere TVs standaard heeft aan staan laat ook zien dat zij dit probleem erkennen. Inbranden is gewoon een wezelijk probleem bij OLEDs en daar gaat geen extern kastje verandering in brengen. Sterker nog, de kans dat het Youtube logo inbrand bij een extern kastje is alleen maar groter want logischerwijs is er geen screen saver als je op een input zit.
[Reactie gewijzigd door FLUPSIE op 22 juli 2024 15:07]