Apple brengt proefperiode TV+ terug van een jaar naar drie maanden

Vanaf 1 juli komen kopers van Apple-producten niet langer in aanmerking om een jaar lang de TV+-dienst uit te proberen. In plaats daarvan krijgen ze nog maar drie maanden toegang. Sinds TV+ eind 2019 begon, gold de proefperiode van een jaar.

Apple heeft de algemene voorwaarden van de actie om zijn TV+-dienst te promoten, aangepast. Daarin staat nu dat kopers van Apple-apparaten die in aanmerking komen voor de proefperiode en die op 1 juli 2021 of later geactiveerd worden, de dienst drie maanden gratis kunnen uitproberen. Gebruikers die hun apparaat op 30 juni of eerder activeerden, komen nog in aanmerking voor een proefperiode van een jaar.

Apple heeft verder geen ruchtbaarheid gegeven aan de wijziging. Deze werd opgemerkt door Dave Mark van technologiesite The Loop. Vanaf de start van TV+ in november 2019 kwamen kopers van een Apple-apparaat in aanmerking voor een jaar gratis toegang.

Daarbij ging het om een enkel aanbod per gezin, ongeacht de hoeveelheid apparaten die leden van een gezin kochten. Tot aan vijf gezinsleden mogen een TV+-abonnement delen. Gebruikers moeten binnen drie maanden na het instellen het aanbod claimen in de TV-app. Na afloop betalen klanten 5 euro per maand voor de dienst.

Het beperken van de proefperiode toont aan dat Apple denkt dat zijn dienst inmiddels volwassen en aantrekkelijk genoeg is om ook klanten met een kortere proefperiode te trekken. Begin 2020 stopte Netflix geheel met proefperiodes van een maand in Nederland en België.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-06-2021 • 11:24

177 Linkedin

Reacties (177)

177
175
85
23
0
77
Wijzig sortering
Ik 'geniet' momenteel na ruim een jaar nog van een gratis proefperiode van TV+, deze was ttv. corona verlengd door Apple, maar ik kom in het aanbod helaas weinig tegen waar ik warm van word.

Edit: let wel, je moet tijdig je abonnement annuleren. Je gratis proefperiode wordt automatisch omgezet in een betaald abonnement. Ik kan me voorstellen dat men dit vergeet na een jaar.

[Reactie gewijzigd door r03n_d op 22 juni 2021 11:28]

Het is weliswaar niet het grootste aanbod als je het vergelijkt met concurrenten zoals Netflix of Amazon, maar ik vind de kwaliteit van de series die ze maken toch best wel goed. For All Mankind, The Morning Show, See, Home Before Dark, Defending Jacob, Dickinson, Mythic Quest en Ted Lasso kon ik allemaal erg waarderen. En ze komen met een Foundation series, alsook een spiritueel vervolg op Band of Brothers; Masters of the Air. En ze hebben Scorsese een grote zak geld van 200 miljoen gegeven om zijn eerste Western te maken; Killers of the Flower Moon, waar ik ook erg naar uitkijk aangezien het natuurlijk om Scorsese gaat maar het boek waar op gebaseerd is ook enorm goed is.

Wat mij betreft timmeren ze aardig aan de weg en focussen ze iets meer op kwaliteit dan bijvoorbeeld Netflix, waar het overgrote deel behoorlijk bagger is.
Klopt, er is niet heel veel content, maar de content die er is, is van hoge kwaliteit, los van het feit of het genre of verhaal uiteraard. Dat Apple in de films/shows business is gestapt is een zeer fijne toevoeging.

Sinds Apple TV+ er kwam (November 2019) tot en met eind deze maand het gratis gehad. Na het eerste jaar verlengt, daarna wederom.

Het is erg jammer dat er geen Apple One met 2 TB optie is, want dan had ik die zeker overwogen, echter boeit Arcade en Music mij niet, dus misschien toch Apple TV+ los dan maar.
Het boeide mij in het begin ook niet, maar music samen met match (om je eigen muziek op te laden) en enkele knaller mobile games op arcade maken het toch een goede investering… ik had graag wat meer online storage gezien, maar sinds het enkel voor foto’s en wat Office docs is het meer dan voldoende.
Premier heeft 2TB natuurlijk, maar je zou los ook voor 9.99/maand 2TB er bij kunnen krijgen.
En de beeld kwaliteit is subliem. Atmos beeld en geluid, echt super mooi. Die kwaliteit zie ik niet terug bij amazon of netflix. Disney wel.
Apple TV is puur kwaliteit. Ik moet bepaalde series ook nog verder kijken, maar je merkt dat de kwaliteit gewoon hoog is. Ik heb ook genoten van een aantal van hun shows en ik heb nog tot ergens volgend jaar Apple TV+ gratis.

Ik wacht ook op hun nieuwe releases en wat mij betreft hebben ze ook de beste beeldkwaliteit in 4K Dolby Vision.
Ted Lasso is erg mooi gemaakt maar wel ontzettend taai om doorheen te komen. Gewoon geen Europese humor. Op gegeven moment ermee gestopt. Apple TV is het niet voor mij.
Ik denk dat het eerder niet jouw humor is, want ik vond het een heerlijke serie om te kijken en heb ook zeker gelachen. Ieder zijn ding lijkt me. Mythic Quest begreep ik dan weet totaal niet qua humor :)
Je moet ook niet te vroeg opzeggen, want dan ben je direct je proeftijd kwijt.
@Robkazoe je kunt ook gewoon een reminder in je agenda zetten natuurlijk...

Ik denk niet dat ik mijn abonnement houdt. Ik sluit het wel weer af voor een maandje als seizoen van The Morning Show er is. Maar veel heeft het nog niet. Sowieso weinig behoefte om meer diensten aan te houden.
Je moet ook niet te vroeg opzeggen, want dan ben je direct je proeftijd kwijt.
Dat is bij Streamz en Amazon Prime wel beter geregeld, daar doe je na opzegging de rest van je proeftijd uit.
Bij die 2 krijg je ook geen compleet jaar cadeau 8)7. Er valt wat van te zeggen maar ik vind dat als je niet verlengt je eigenlijk aan geeft niet tevreden te zijn over de dienst, en er dus ook geen geld voor over hebt.

Is het helemaal netjes, nee dat absoluut niet. Maar ik snap vanuit het perspectief van Apple dat je geen cadeau weg geeft aan mensen die het toch niet willen gebruiken. (Vergeet niet dat ook Apple royalties moet afdragen aan rechthebbenden voor elke klant die lid is, het zijn misschien maar centen, maar als je dat miljoenen keren doet, dan begint het bedrag op te lopen.
Ook dien je je infrastructuur in te richten op het aantal abonnees dat je hebt, ook hier geld dat een gebruiker niet super veel uit maakt, maar als je voorbereid moet zijn op 20.000.000 gebruikers waarvan 5-30% gelijktijdig wel iets zou kunnen kijken, is natuurlijk aardig duurder dan wanneer dit 10.000.000 gebruikers zijn.
Bij die 2 krijg je ook geen compleet jaar cadeau
Bij Apple toch ook niet, of heb je het artikel niet gelezen? :+
Gemeen trucje van Apple weer.
Dat is de reden dat ik het niet eerder had stopgezet. Netto heb ik nog geen enkele serie oid gekeken op AppleTV…en verlenging zou 3 juli plaatsvinden, dus blij met deze reminder! Gelijk stop gezet.
Reden dat ik nooit heb gekeken zal voornamelijk zijn omdat het de chromecast niet ondersteund.
Ik zei op via een omweg (Apple One aan, daarna alles uit) en krijg tot vandaag nog steeds elke maand 4,99 van Apple kado.
Dat moet je eens uitleggen…
Bij mij een geheel andere ervaring, ik denk dat AppleTV+ zelfs een van de beste streaming services is qua aanbod. Ja, het zijn er geen honderden series per maand zoals Netflix van zeer variërende kwaliteit, maar ze hebben eigenlijk constant een a twee nieuwe series lopen en vaak zit daar spul bij wat ik graag kijk. Momenteel het tweede seizoen van Mythic Quest en nu net begonnen met Physical met Rose Byrne, waarvan de eerste paar afleveringen echt wel indruk maakten op mij. En zo zijn er toch al heel wat series geweest die ik met plezier gekeken heb, of dat nu miniseries zijn als Defending Jacob of Tehran, of series zoals Ted Lasso, For All Mankind, Servant, of Morning Show. Allemaal heel vermakelijk (en in tegenstelling tot sommige concurrenten annuleren ze de series die ik dig niet meteen na een enkel seizoen) Zeker in combinatie met Apple One voor de prijs echt niet iets wat ik zou laten vallen op dit moment.

Voor wat betreft het annuleren, daar kun je toch vrij eenvoudig een reminder voor maken met je favoriete voice assistent die je daar even aan herinnert om dat te doen? Het daadwerkelijk doen kost drie handelingen in iOS (App Store -> Subscriptions -> Apple TV+), dus dat kun je zo'n reminder een dag voor het einde schedulen op het moment dat je het abonnement afsluit.
Voor wat betreft het annuleren, daar kun je toch vrij eenvoudig een reminder voor maken
Dat heb ik dan ook gedaan. Al had ik graag een optie gehad waarbij je direct kon annuleren, maar nog wel kon genieten tot de proeftijd af zou lopen (zoals gebruikelijk is bij betaalde abonnementen).
Apple stuurt je netjes een e-mail dat het betaald verlengd gaat worden, tenzij je die notificaties handmatig uit hebt gezet. Dat doen ze bij alle betaalde abonnementen, zowel die van zichzelf als van andere devs.
Dat neemt niet weg dat je doorgaans toegang blijft houden voor de proefperiode als je het proefabonnement meteen na het aangaan weer opzegt. AppleTV+ is hierop een uitzondering, daar is opzeggen meteen einde toegang. Ik mag hopen dat ze niet zo met hun betalende abonnee's omgaan, dan krijgen ze nog wat gedoe over zich heen.
Ik kan me voorstellen dat men dit vergeet na een jaar.
Dit was voor mij de reden om niet aan de proefperiode te beginnen.
Je kan toch gewoon een alert in je agenda zetten, 2 dagen voordat je moet opzeggen? Zo doe ik het altijd bij diensten die een gratis maand/periode aanbieden en niet altijd de maand/periode af laten lopen als je opzegt.
Ik snap het probleem ook niet. In het ergste geval betaal je nog een maandje 5€ en ben je er dan vanaf. En TV+ is het eigenlijk echt wel waard, Ted Lasso is voor mij een van de beste series van de laatste jaren. Zo simpel en eenvoudig, en toch met zoveel diepte en humor.
Ja dat zou kunnen, maar Apple kan ook gebruikersvriendelijk zijn en na opzeggen de resterende tijd te respecteren?
Ik krijg steeds meer het idee dat we de handelswijze van dit soort grootmachten moeten accepteren en er ons eigen probleem van moeten maken. Liever zie ik dat je aan het eind van je gratis periode enkele berichtjes krijgt met “let op, verleng nu” of “ verleng nu voordelig je abonnement..” etc
Kortom ik vind de gekozen handelswijze van apple van bedenkelijk niveau.
Je kunt toch gewoon je proefabonnement afsluiten en dan meteen annuleren?
Voor zover ik weet werkt dit bij alle abonnementsdiensten gewoon en loopt je termijn/toegang pas af na je gratis proefperiode.
Dat hebben ze wel wat sneaky gedaan. Je proefperiode eindigt dan direct...
Sneaky is niet het juiste woord. Het staat gewoon netjes in beeld als je de annuleren-procedure in gaat.
Ja, ach. Je ziet het ook als je annuleert dat het direct stopt, alleen iedereen is anders gewend.
Maar ze hopen zo natuurlijk wel dat je de stopzetting uitstelt tot het te laat is en je aan je betalend abonnement begint. Het had toch klantvriendelijker gekund.
Ja precies, je ziet het ook bij het afsluiten.
Subscription: Apple TV+
Date of Purchase: 01 November 2019
Introductory Offer: Free for 1 year
Subscription Price: € 4,99/month starting 01 November 2020
Payment Method: —

No commitment. Your subscription continues for € 4,99/month starting 01 November 2020 until cancelled. To avoid being charged, you must cancel at least a day before each renewal date.
Maar goed, het is Amerikaans in plaats van klantvriendelijk, dat is zeker zo.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 22 juni 2021 13:32]

Blijft sneaky want normaal gesproken eindigt een overeenkomst met de datum waarop deze afloopt en NIET op de datum waarop je deze opgezet. Een belangrijk verschil.
Ja, klopt, was ook met Apple Music, heel irritant, ik ben er wat weken door kwijt geraakt. De meeste servies (Buienradar, Videoland, Spotify) stoppen gewoon aan het eind van de periode. Echt sneaky.
Dat is inderdaad verplicht voor in-app abbonementen op iOS, behalve bij Apple haar eigen diensten. Apple music, Apple TV+ etc stoppen direct zodra je auto-renew stopt.
En krijg je dan de rest van het geld terug?
Nee dit is alleen voor de proefperiode, je betaalt hier dus niet voor. Zodra je een betaald abbo hebt loopt het wel door tot het einde. Het verschil is dat apple het bij apps van derden wel laat doorlopen als je de auto-renew van een gratis proefperiode stopt.
Ah dank, ok, beetje krom dan. En ik vond het zelf niet echt duidelijk ook. Nou ja, volgende keer weer een agenda afspraak maken voor het opzeggen.
Nee, bij Apple proefabonnementen verlies je per direct de toegang bij het stopzetten.
Er zitten vaak best wat adders onder het gras van deze proefabonnementen.
- Of je kan pas opzeggen in de laatste maand van de proefperiode.
- Of zodra je opzegt, ben jij je account meteen kwijt en stopt de dienst.
- Of je moet meteen je creditcard of machtiging op je rekening afgeven ondanks dat je de dienst niet gaat afnemen na de proefperiode.
Daarvoor hebben diverse andere Apple apparaten een handige agenda functie...
Je zet in je agenda een maand van te voren dat je abbo afloopt. Werkt prima bij mij.
En het ergste is als je deze proefperiode alvast annuleert dat je dan helemaal geen gebruik meer kan maken van de proefperiode.

Terwijl het met de meeste abonnementen nog doorloopt tot het einde van het termijn.

En zoals gezegd is het aanbod echt waardeloos. Zo'n groot bedrijf en niet eens fatsoenlijke content kunnen bieden.

[Reactie gewijzigd door H.Boss op 22 juni 2021 11:51]

Netflix had volgens mij ook geen gigantische library toen het nog geen 2 jaar oud was. Verder is dit niet eens hun core business, maar iets voor er bij.
Apple TV+ heeft op dit moment ongeveer 68 titels (had ik net geteld). Ik kan me niet heugen dat Netflix (in Nederland) ooit onder 1000 titels had. (op dit moment hebben ze schijnbaar meer dan 4700 titels in Nederland)
Verder is dit niet eens hun core business, maar iets voor er bij.
Dat staat er los van. Ze bieden een dienst aan voor een vast bedrag per maand. Ze vragen 4,95 per maand voor handje vol films, series en documentaries. Buiten dat Apple Music is ook niet hun core business en daar staan wel tientallenmiljoenen liedjes op.
Ok je hebt een punt met je vergelijking met Music inderdaad, maar vergeet niet dat Netflix al jaren actief was voordat het naar Nederland kwam.
Dat heeft er toch niets mee te maken?

Netflix is begonnen als postordervideotheek in de VS. Zij hadden hun streamingdienst voor 'erbij' gedaan. Nu is het precies andersom. Netflix was in de VS uitgegroeid tot (één van) de grootste streaming dienst(en) van het land.
Toen Netflix in Nederland kwam hadden ze amper tot geen 'eigen producties'. Netflix is in Nederland in September 2013 gestart. In datzelfde jaar hebben ze hun eerste eigen producties gemaakt (House of Cards was hun eerste eigen productie), maar ze hebben vanaf dag één een flinke lijst met titels (uiteraard lang niet zo veel als in de VS, maar dat is een andere discussie)

Apple kiest er voor om een handje vol series/films/documentaries met een paar BA'ers te maken en daar 4,95 per maand voor te vragen. Ze hadden prima een flinke hoeveellheid content kunnen licenseren, zodat het een echt alternatief voor Netflix of Amazon Prime (dat 2,99 per maand kost) wordt.
Punt is dat Apple TV+ alleen hun eigen producties levert en kwantitatief erg onder de maat is voor 5 euro per maand. (Netflix is duurder maar heeft veel meer, Prime is qua aanbod/prijs het meest concurrerend maar die hebben het meer als lokkertje)

Kwalitatief zijn de Apple producties dan wel weer vrij goed vergeleken met de eigen producties van de andere streaming boeren. Maar er moet maar net wat tussen zitten wat je interesseert.
Apple TV+ Is dan ook geen concurrent voor Netflix of Amazon. Het is veel meer een concurrent voor HBO of Showtime. Dus een veel kleinere selectie maar die dan van hoger niveau.

En dat is voor mij juist wel verfrissend, als ik kwantiteit wil dan ga ik naar Netflix en als ik Kwaliteit wil ga ik naar HBO of Showtime (en nu dus TV+)
Ik vind dit zo'n dooddoener, kwaliteit is immers nogal subjectief, en je definieert het ook niet. Bij Netflix en Prime is voor mij ook kwaliteit te vinden. Je moet wel weten wat je wilt zien want, ja, er is ook veel pulp en dubbele content te vinden. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: 'Originals'. De Top10 op Netflix is een aardige indicatie. Anders kun je eens zoeken naar series of films die awards hebben gewonnen. Een serie als The Crown of Fargo op Netflix of Goliath op Amazon Prime is kwalitatief hoogstaand. En bij Disney+ is ook kwaliteit te vinden, zoals The Mandalorian. En bij HBO ook, zoals Game of Thrones. Het probleem is m.i. dat je die series niet apart kunt huren maar voor meerdere all you can eat abonnementen moet gaan. Dan wordt het ineens een duur geintje. Verder kan ik niet zomaar Netflix of Disney+ opzeggen, dan gaat m'n dochter protesteren want die is gewend bepaalde content te kunnen zien on demand. Hierin zit een stukje verwenning, maar dat hebben volwassenen ook.

PS: Ik hoor graag suggesties voor content op Apple TV+!
Apple TV+ Is dan ook geen concurrent voor Netflix of Amazon.
Tuurlijk is het wel een concurrent, het zijn allemaal gewoon streaming diensten hoor. Zelfs op prijs kan je dat argument niet maken want Amazon is nog goedkoper. En kwaliteit hebben ze allemaal ondertussen.

Wel een heel bijzondere poging om 'weinig aanbod' om te draaien in een voordeel ;)

[Reactie gewijzigd door SD2000 op 22 juni 2021 13:28]

Nah ik zie dat zo niet en plaats het juist in de HBO/Showtime hoek, dat ze in dezelfde markt opereren maakt ze wat mij betreft niet automatisch een concurrent. Zo is Dacia ook geen concurrent van Mercedes omdat ze alle twee toevallig auto's produceren.
Omdat Dacia zoals Apple TV goedkoper is zou het geen concurrentie kunnen zijn?

HBO is trouwens veel meer een concurrent voor Netflix, zowel qua prijs als qua content.
We moeten nu ook niet doen alsof alles op Apple TV+ zo bijzonder is, de zoveelste Billie Eilish of Oprah documentaire ga ik persoonlijk toch laten passeren.

[Reactie gewijzigd door SD2000 op 23 juni 2021 00:32]

Qua prijs liggen Apple TV+ en Netflix toch aardig uit elkaar. Apple TV+ kost vijf euro per maand (incl. 4K HDR), Netflix kost 8 euro maar dan heb je slechts DVD-kwaliteit. Wil je HD-beelden, dan betaal je al 11 euro en wil je 4K HDR-kwaliteit dan schiet de prijs naar 14 euro per maand.

Mijn idee is dat Apple TV+ voor vijf euro in de maand een leuke toevoeging is. Nog steeds te weinig content, maar aan de andere kant wel veel kwaliteit voor een geringe prijs. En dat is het tegenovergestelde van Netflix dat te veel kwantiteit heeft en te weinig echte top-series, zeker voor die 14 euro in de maand die ik betaal. Top-series van het niveau van "The Queen's Gambit" en "The Crown" komen op Netflix veel te zelden voor.
De kwaliteit van de series is inderdaad top. Ik heb met veel plezier naar Dickinson gekeken. Anderzijds moet het wel je smaak zijn. Het aanbod van al die videodiensten is zo groot dat ik eerder bij Prime en Netflix aan m'n trekken kom.
En zoals gezegd is het aanbod echt waardeloos. Zo'n groot bedrijf en niet eens fatsoenlijke content kunnen bieden.
Nah daar kan ik het niet echt mee eens zijn. Als je een Netflix verwacht dan is het aanbod misschien wat karig maar dat lijkt het niet te willen zijn. Het is veel meer als HBO en Showtime. Dus een aantal series en die dan van hoog productie niveau.

Series als:
- The Morning show.
- For all man kind.
- Ted Lasso.
- The Mosquito Coast
- Mythic Quest
Zijn verre van "waardeloos" natuurlijk.
Als je een Netflix verwacht dan is het aanbod misschien wat karig maar dat lijkt het niet te willen zijn.
'wat karig' is wel een beetje een understatement :)
4700+ op Netflix, tegen 68 op Apple TV+ (en dat is inclusief docu's van Oprah Winfrey en wat zangers/artiesten - Niks ten nadele van die personen natuurlijk)

Of je de individuele titels wel of niet goed vindt is natuurlijk puur persoonlijk. (ze zijn wel van hoge kwaliteit, maar of je ze boeiend vindt is natuurlijk wat anders :) )
Ik heb ook een aantal zaken gezien op ATV, ik vond bijv. Defending Jacob erg goed.
Nu heb ik sinds een tijd Disney+ en vind ik zelfs nog beter dan Netflix. Ik kijk ook graag oude films terug en op Disney+ hebben ze veel vette oude films die dus niet op Netflix staan.

Daarnaast heb ik heb ik ook nog Discovery+, Prime en Videoland.

Dus kan alles goed met elkaar vergelijken, als ik zo kijk naar alle videodiensten dan vullen ze elkaar meer aan dan dat ze elkaar vervangen.
Dus kan alles goed met elkaar vergelijken, als ik zo kijk naar alle videodiensten dan vullen ze elkaar meer aan dan dat ze elkaar vervangen.
En dat is ook precies wat ze willen schat ik zo in :)
Ik vind ook de dingen die ik op ATV+ heb gekeken ook best goed allemaal. Niet alles is mijn smaak, maar The Morning Show, Ted Lasso, For All Mankind en Mythic Quest zijn wat mij betreft allemaal de moeite waard - de rest heb ik simpelweg nog niet gekeken.
Ik denk dat mensen het aanbod van Apple tv niet zo hoog inschatten omdat het nog maar zo kort bestaat. Op Netflix kom ik nog weleens een goede serie tegen van een paar jaar terug die het kijken waard is. Bij Apple tv kan dat natuurlijk nog niet.
Er staan wel een paar pareltjes op hoor ... een Apple exclusive als "Ted Lasso" heeft bv op rotten tomatos een score van 91% (average audience score = 97%). Ook de moeite: Calls, For All Mankind en Mythic Quest.

Ik denk dat ik mijn abo nog even ga laten lopen tot het 2de seizoen van Ted Lasso erop staat, en daarna hou ik het wel gewoon bij Netflix.
Haha, mijn proefperiode loopt volgende maand ook af maar ik ga hem alleen al vanwege Ted Lasso toch aanhouden! 2e seizoen komt er dan namelijk net aan.En die Tiny World documentaires zijn ook de moeite waard. Ik moet de andere series nog een beetje ontdekken, ben ook wel wat verwend met Disney+ EN Netflix EN APV.
Natuurlijk al lang in de agenda staan, vind het ook tegenvallen, de series die mij leuk lijken zijn ‘verwacht’. See is een leuke serie, verder nog weinig top content. Verder weinig app ondersteuning, Voor Android tv is net uit maar nog lang niet op alle hardware te installeren, via de browser op Android tv werkt het gewoon weg niet.

[Reactie gewijzigd door mjl op 22 juni 2021 11:51]

Bedankt voor de tip, net gekeken en ja hoor, per 1-7 zou ik opeens €4,99 gaan betalen.
Nooit geweten dat het abonnement stilzwijgend in zou gaan na de proefperiode.
En ik vind het aanbod gewoon slecht, zeker niet de €4,99 per maand waard, dus, opgezegd.
Dat is een werkwijze waarmee Apple ongetwijfeld veel geld verdient aan mensen die vergeten op te zeggen. Waar bij veel andere diensten, zoals Amazon Prime, het abonnement doorloopt tot het einde van de gratis proefperiode als je halverwege de proefperiode opzegt, eindigt bij Apple TV+ het abonnement onmiddellijk. Ook dit is ongetwijfeld bedoeld om je tijdens de gratis proefperiode te verleiden om nog even te wachten met opzeggen, waardoor je als je niet heel goed oplet uiteindelijk alsnog gaat betalen.

Er zijn legio bedrijven dit het verdienmodel toepassen dat je verleidt om een goedkoop of gratis abonnement af te sluiten, dat na verloop van tijd ongemerkt veel duurder wordt. Alles is er bij dit verdienmodel op gericht dat een zo groot mogelijke groep klanten vergeet tijdig op te zeggen. Apple is hier bepaald niet uniek in, ook bijvoorbeeld telecomproviders, energiebedrijven en fondsenwerving voor goede doelen staan erom bekend dat ze dit verdienmodel gebruiken. Het is volkomen legaal wat ze doen, maar ook niet erg sjiek.
En dat laatste is waarom ik het op de iPad van mijn dochter niet heb aangevraagd dat gratis jaar. Bijna overal kun je een proefperiode afsluiten en meteen opzeggen maar dan wel nog de de proefperiode uitzitten. Niet bij Apple, wil je het opzeggen dan is het ook meteen klaar. Geen datum in toekomst op kunnen geven ofzo. Duidelijk een gevalletje van hopen dat de mensen het vergeten.
Je krijgt altijd van te voren een melding dat je abonnement verlengt gaat worden, maar stel dat je dat e-mailtje mist of het vergeet. Dan betaal je eenmalig 4,95 en dan zie je de factuur die je per e-mail krijgt, waarna je het alsnog opzegt. Of je maakt een kalenderitem voor jezelf?

Toegegeven het kan handiger, maar het is nou niet onoverkomelijk...
Je kunt op een Apple-device altijd zien welke abonnementen actief zijn en wanneer de volgende betaaldatum eraan komt. En je krijgt een aantal dagen van te voren nog een waarschuwing. Ik vind het zeer netjes geregeld. Je weet waar je aan toebent en je komt niet voor verrassingen te staan.
Ik heb Apple TV+ nu ook al sinds de start gratis en ik denk dat het gratis abonnement nu wel zal gaan verlopen want de content begint zich nu wel aardig aan te vullen. Ik moet wel zeggen dat het allemaal kwalitatief heel goede content is. Wat ik vooral waardeer is het dat allemaal nieuwe content is en niet series en films die je op verschillende kanalen kan terug vinden.

Maar goed ik zelf blijf ook nog wat op mijn honger zitten want ik wil vooral Sci-Fi zien en ja dan is het aanbod redelijk beperkt. Maar zelfs genres die me niet interesseren zoals Ted Lasso hebben nog steeds genoeg kwaliteit dat je achteraf geen spijt hebt dat je naar onzin hebt liggen kijken. Als Apple zo verder gaat met shows en films te produceren dan zie ik ze binnen een paar jaar een heel dominante speler worden omdat het allemaal kwalitatieve content is die je enkel bij hen kan bekijken. Netflix, Prime, Disney+, veel content maar veel van de content heb je al eens gezien of kan je ergens anders ook kijken.
Zolang er geen AndroidTV app beschikbaar is doe ik er eigenlijk niets mee; via de ipad kijken doe ik zelden. Zonde, want op zich zit er nog best aardige content op, maar heb geen zin om ook nog een appletv te moeten kopen/aansluiten.
Volgens mij is AppleTV+ gewoon beschikbaar op Android TV?
Nou, kan hem wel installeren op m'n miibox van een paar tientjes, maar op m'n Philips tv met Android tv dus niet. Wat een gepruts weer.
Dat is het nadeel van smart-tv's. Wij hebben een 55" Samsung van een jaar of 5 oud. De Netflix app wordt al jaren niet meer geüpdate. Je kan Apple TV+ niet installeren, noch Disney omdat er domweg geen nieuwe apps worden uitgebracht. Volgens het forum van Samsung NL dwarsboomt Samsung dat zelf. Iets met libraries die niet meer beschikbaar zijn.
Tja, wie is er nou wel blij hoe alles werkt met Smart TV's? Die dingen zijn gemaakt om ons geld af te troggelen, niet om de beste gebruikservaring te bieden.
Yes, ik heb een goed werkende AppleTV+ app op mijn Sony Bravia.
Bij Philips hebben ze m ook aangekondigd maar voor veel modellen (2020) kan het nog steeds niet in de App Play Store gevonden worden.
Nice! Dat bericht had ik gemist.
Sinds kort zelfs op Nvidia Shield TV. Je kunt hoe dan ook via een workaround in een browser zoals Chrome of Firefox kijken. Kan zijn dat je helaas even moet klooien met een controller in zo'n geval.
Heel beperkt qua hardware.
Heel beperkt qua hardware.
Link wel bekeken? Daar hebben ze het over Apple TV app is now available on all Android TV devices, too
Als ik dan inlog krijg ik doodleuk mijn devices te zien en allemaal (2 telefoons en een televisie) niet geschikt. Volgens Philips komt het gefaseerd maar alle Android tv’s dus nog even wachten..
Waarom wil je Android tv erop? Snap dat niet. Je kan toch gewoon casten ook met andere devices?
'Gewoon casten' werkt onhandig. Ik gebruik liever mijn smartphone voor andere zaken of simpelweg niet bij het kijken. Voor het bedienen van alles heb ik een ouderwetse afstandsbediening, die veel fijner aanvoelt.

Gelukkig dat steeds meer leveranciers dit inzien (recentelijk Ziggo, KPN, Apple... straks F1) en gewoon Android TV applicaties uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juni 2021 11:47]

Hoe wil je casten vanaf je Android telefoon als er geen app voor is? In de browser een video starten en dan maar hele scherm casten is niet bepaald ideaal.
je had volgens mij vroeger airbeam of wat dan ook wat je kon installeren op je ontvangende device etc.
Dit was volgensmij bedoeld voor verbindingen te maken met android devices etc ?
Er is wel degelijk een Android TV app voor Apple TV+
Ik verwachte veel van Apple TV door hun superieure kwaliteit in Mbps. (ik lees een gemiddelde 29Mbit ten opzichte van 16Mbit voor Netflix) Maar het aanbod is wel heel erg karig.
Iets van 20 films, 15 comedy series, 15 gezinsseries, etc.
Er staan verder wel veel leuke films bij maar die zijn betaald, wat ik raar vind voor een betaalde media dienst.
Zou er hier door een regio beperking zo weinig aanbod/veel betaalde films zijn?
Er staan verder wel veel leuke films bij maar die zijn betaald, wat ik raar vind voor een betaalde media dienst.
Je verwart Apple TV+ met de store van de Apple TV.
Die films die betalend zijn worden aangeboden in de iTunes Store.
Dat zijn dan films die je ook fysiek kan kopen en dus worden verkocht onder de naam van de uitgever van die film die dan ook de winst krijgen.
Apple zorgt alleen voor de distributie daarvan en strijkt daarvoor een commissie op.
Ze hebben dus geen contract om die in hun streamingsservice aan te bieden.

In de Apple TV app is het wel nog moeilijk om die 2 van elkaar te onderscheiden, het Apple TV+ icoontje wordt niet zo groot weergegeven.
Volgens mij (en dit is gewoon de schuld van Apple en hun verwarrende naamgeving) haal je dingen door elkaar.

Je hebt AppleTV, het kastje.
Je hebt AppleTV, de app
en je hebt AppleTV+ de dienst.

De AppleTV app is een verzamelpunt voor allerlei media diensten, waarvan AppleTV+ er eentje van is.
Apple TV is het kastje.
De dienst heet eigenlijk TV+ (van Apple).
De app heet gewoon TV (op Apple apparaten)
Apple TV+ biedt alleen eigen materiaal van Apple. De andere films komen uit de 'iTunes movie store' en die mag je inderdaad alleen huren/kopen. Denk dat Apple die niet allemaal voor 5 euro in de maand aan kan bieden.
Ik snap dat hele AppleTV+ niet zo eigenlijk.(letterlijk) De dingen die ik wil kijken verwijzen door naar een app van een andere dienst... Ik ben eigenlijk nog niks tegengekomen, maar dat kan ook door de verschrikkelijke layout komen van de app.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 22 juni 2021 12:12]

De dingen die je wilt kijken zijn waarschijnlijk gewone films die worden aangeboden in de iTunes Store, die moet je wel aanschaffen aangezien Apple geen contracten heeft met uitgevers om die aan te bieden in het Apple TV+ abonnement.

Apple TV+ is de streamings dienst van Apple met alleen Apple Originals, geen films die ook fysiek worden verkocht of in de cinema te zien zijn.
Apple TV is het apparaat waarop je apps kan installeren en allerlei media kan bekijken.
Apple TV app is de app die op bijna ieder Apple Device vind en in de app kan je Apple TV+ bekijken, films aanschaffen en die bekijken.

Het wordt niet altijd even duidelijk aangegeven wat nu van Apple TV+ is en wat uit de iTunes Store komt.

[Reactie gewijzigd door AppleFan2007 op 22 juni 2021 12:05]

Die Apple TV app maakt het dus zo verwarrend want alles staat door elkaar heen en je zoekt je rot.
Dat TV+ alleen Apple Originals geeft wist ik inderdaad niet. Ik had liever een fatsoenlijke app gehad voor hun TV+ i.p.v alles op een hoop waarbij niet duidelijk (genoeg) is wat er nu wel bij zit en waar je een partner of nog los voor moet betalen.

Gewoon een soort Netflix of Disney+ 10tje per maand betalen ofzo en dan geen gedoe meer met je moet een andere app of betaal nog eventjes deze film lost..

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 22 juni 2021 12:09]

Ze hebben onlangs een aparte tabje gemaakt voor alles series makkelijk te vinden maar het staat nog steeds allemaal door elkaar tijdens het zoeken en op de begin pagina.
Een aparte app zou inderdaad gebruiksvriendelijker geweest zijn
Het wordt niet altijd even duidelijk aangegeven wat nu van Apple TV+ is en wat uit de iTunes Store komt.
Helaas is dat ook zo lekker duidelijk bij youtube premium. :/
Klopt. Alles wordt door elkaar heen gegooid.
Maar tip van de week:

Onder het tabje 'Originals' onderin vind je alle 68 titels die in het abonnement zitten. Of als je die layout niet fijn vindt, kan je in het 'Kijk nu'-tabje naar beneden scrollen en eenmaal helemaal onderin, weer ietsje naar boven. Daar zie je een categorie "Apple TV+" met een linkje 'Toon alles', dan krijg je ze ook te zien.
Zeer fijne tip, leuk dat je zo alles op 1 plaats kan zien
AppleTV+ is een zogenoemd kanaal binnen de Apple TV app. Disney+ is ook een kanaal. En de VS heb je nog veel en veel meer kanalen.
De content van de iTunes bibliotheek (alleen films in Nederland) is ook beschikbaar. Het idee van Apple hierachter is dat je één app hebt met alle content van allerlei diensten met één plek voor aanbevelingen en zo. Maar doordat bijvoorbeeld Netflix, Amazon en Videoland niet mee doen valt het concept een beetje uit elkaar. Met de logische (not) naamgeving begrijp eigenlijk niemand het concept.
Kijk het idee is goed de uitwerking wat minder inderdaad :P
Dat is gewoon Apple TV, dat is een aggregator voor andere streaming apps en ook de iTunes Store voor films. De Apple TV+ specifieke series staan in een losse categorie. Het idee van alles op 1 hoop is op zich wel geinig.
Het idee van alles op 1 hoop is op zich wel geinig.
Het idee vind ik zelfs fantastisch, alleen compleet rot uitgevoerd.

Mij interesseert het niets of ik iets kijk van Netflix, Disney+ of Apple TV+. Het gaat om de titel, niet de winkel. Maar helaas doet Netflix helemaal niet mee (niet Apple z'n schuld denk ik?) en is Disney+ maar heel summier verwerkt in de Apple TV+-app, want echt handig bladeren kan niet. Je vindt ze wel met 'zoeken', maar met bladeren kom je alleen maar een paar gepromote titels tegen.
Stel je voor zeg, dat filmmakers een salaris willen net als jij (later?).
wat ik bedoel is dat er allemaal films tussen staan waarvoor je alsnog moet betalen.
Je neemt dus een abbo, maar meer dan de helft van de films moet je alsnog voor betalen.

En dat zie je pas wanneer je er op klikt. Je denkt dan: die lijkt mij leuk, maar dan moet je alsnog 9 euro betalen.

Dit is niet zo bij Netflix of videoland

hetzelfde wat @Robtrip hier ergens boven ook zegt.

wat betalen betreft Wees niet bang, ik heb abbo's op netflix. videoland, disney+, spotify en extra zenders van kpn tv.

[Reactie gewijzigd door Tomas_ op 22 juni 2021 12:50]

Aangenomen dat je een Apple TV set top box gebruikt: ja, die indeling is enigszins vaag omdat de software aggregeert wat er allemaal beschikbaar is via alle aanwezige diensten (dus Apple TV+, maar ook iTunes, Netflix, Amazon, Disney etc). Dat is dus betaald en niet betaald door elkaar heen, maar als een film bijvoorbeeld op Netflix staat krijg je de optie om 'm daar te bekijken.

Bij Amazon is dat nu ook begonnen: die adverteren nu ook massaal met huurfilms.
En Disney rekent gewoon 2x bioscooptarief voor 'early access' op hun nieuwste films.
De zoveelste beperking.
Apple heeft toch al geen bijzonder aanbod, ik maak er nauwelijks gebruik van ondanks de gratis proefperiode.
Anoniem: 501293
@HoppyF22 juni 2021 11:42
Leg eens uit wat je met de zoveelste beperking bedoeld?

Een jaar lang gratis Disney+ hebben we niet gehad, ook geen Netflix in het begin dus is het volgens mij gepast als je een jaar lang weggeeft als je in de opbouwperiode zit? Nu zitten er aardig wat series en films in dus mag de proefperiode wel ingekort worden. Het aanbod zelf van het afgelopen jaar is niet echt mijn ding, op The Morning Show en SEE dan, maar er komen wel leuke dingen bij. Lisey's story zit goed in elkaar. Amazing Stories vond ik goed en ik kijk erg uit naar de si-fi Foundation.
Nu zitten er aardig wat series en films in
Ik tel op dit moment 68 tites. Misschien dat de app niet alles zet als ik klik op 'Alles bekijken' onder het kopje 'Apple TV+' (niet sarcastisch bedoeld), maar zo fantastisch is het niet qua aantal. En dat is inclusief titels waar Oprah Winfrey praat met boekenschrijvers of een soort docu van Billie Eilish, The Beasty Boys of Bruce Springsteen. Niks ten nadele van die individuele personen, maar dat is niet iets waar ik op zit te wachten (puur persoonlijk natuurlijk :) ) of geld aan zou uitgeven. Maar met zo weinig titels zijn die zaken een vrij groot 'deel' van het totale aanbod. Netflix heeft uiteraard ook dit soort zaken, maar daar is het een veel kleiner deel.

Ik vind die 4,95 per maand idioot voor het summiere aanbod wat ze leveren, en dan zit je ook nog is met een app die ook tegelijk een soort videotheek is waar je andere inhoud kan kopen en huren, waar op zich niks mee mee is, als je gewoon een film één keer wilt zien en daar voor wilt betalen. Maar het zit zo in elkaar verwoven, dat je moeite moet doen om te filteren op wat er in je abonnement zit.

Dat gezegd hebbende vind ik het idee wel heel goed om één app te hebben waar al je content in gaat zitten. Zo zit ook Disney+ er een beetje in, maar die opent als je dan wat aanklikt weer gewoon de Disney+-app. Ik zou het fijner vinden als ze de winkel/videotheek gescheiden houden en al je streamingdiensten consolideren. Dan heb je één plek van waaruit je streamt, want mij persoonlijk maakt het helemaal niks uit of ik nou Disney+, Netflix of Apple TV+ kijk. Ik wil een titel zien, en de openingsanimatie is niet het meest interessante :)
Prime Video heeft dit ook wel gedeeltelijk waar je alsnog films en series kunt huren en/of kopen.
Klopt. Maar daar is het wel beter gescheiden.
Ook Disney+ heeft het, alleen dan heel beperkt. Met die inidividuele bioscooptitels.
4,95 per maand is een prima bedrag voor het aanbod. Op het moment dat je alle leuke series gezien hebt, zeg je het toch gewoon op. Je bent toch niet verplicht een jaarabonnement af te nemen? Op het moment dat er genoeg nieuwe content bij is gekomen, sluit je weer een maand-abonnement af en kijk je weer een tijdje. Daarna weer abonnement opzeggen. Op die manier haal je het maximum uit Apple TV+ zonder de hoofdprijs te betalen.
Nou ja. Laten we zeggen dat jij ‘vindt’ dat het prima bedrag is. Ik vind het namelijk compleet uit verhouding. Zeker ten opzichte van de concurrentie.
Dit is wel hoe wij er thuis mee omgaan: Hey, er is een nieuw seizoen van.. (ik noem maar wat) The Handmaids Tale, Brooklyn Nine Nine of Ted Lasso. Die willen we zien. Even kijken. Oh, het zit op… Netflix / Prime / Apple TV+ (etc).

Dat kost € 6 / 3 / 5 per maand. Nou, dat hebben we er wel voor over, dus we nemen een maandje [bijbehorende videodienst] en kijken elke avond een aflevering. Daarna zeggen we weer op.

Nou heeft Netflix zoveel leuks dat we die permanent hebben, is ook wat goedkoper dan, en voor € 3 is Prime al snel terugverdiend als je een paar keer per jaar wat besteld bij Amazon, maar toch. € 5 voor een heel seizoen van 10 tot soms meer dan 20 afleveringen = € 0,50 tot minder dan € 0,25 per aflevering. Er zijn duurdere hobby's ;)
Het gaat Apple ook niet om die 4.95/maand. Apple wil die bundels verkopen. Net als Amazon (met Prime Video voor Prime leden), of Apple zelf met Apple Arcade doen ze dit gewoon om die bundels interessanter te maken. Klanten die dat soort bundles hebben blijven doorgaans trouwer dan anderen, en geven ze dus meer geld bij je uit. Dat ze het los aanbieden maakt het puur mogelijk voor mensen die (nog) niet de bundle willen om wel de dienst te kunnen verkrijgen.

Die bundle, als je die eenmaal hebt zit je vaak zo hard in een ecosysteem dat je daar niet snel meer uitstapt. Dat is de reden dat in de US gewoon heel veel mensen Prime hebben (dat, en free shipping, soms zelfs same day - iets wat in de VS een stuk lastiger is dan in NL).
Heb je daar een bronvermelding van? Of is het een aanname van jouw kant? (Geen aanval of vervelend bedoeld overigens, mocht het zo overkomen)

Zover ik weet, willen de aandeelhouders zoveel mogelijk waarde hebben. En in het geval van Apple komt dat voort uit verkoop van producten en diensten.
Die bundels kunnen ook voortkomen uit het feit dat mensen de losse diensten het geld niet waard vinden. En dan komt de marketingmolen. Want dan ‘heb je heel veel’, maar aangezien je het toch niet/weinig gebruikt kost het hen vrij weinig.
Dat heb ik helaas niet, alhoewel organizaties dat niet heel snel zullen zeggen. Ben benieuwd wat er in hun kwartaal- en jaarverslagen over in komt.
Precies dat.

Het is dat wij een Apple One gezinsabonnement hebben vanwege iCloud opslag en Muziek, maar de rest kan me gestolen worden.

Er zit letterlijk 1 serie tussen die ik wel leuk vond (The Morning Show) als je dat vergelijkt met het aanbod van bijvoorbeeld HBO qua series dan is het echt treurig.
Long Way Up was (als motorliefhebber) wel de moeite waar. Daarna heb ik het nooit meer gebruikt (gratis jaar)
Ted Lasso https://www.imdb.com/title/tt10986410/is ook erg goed (8.7 op IMDB) en feel-good TV, volgende maand komt seizoen twee gelukkig al!

[Reactie gewijzigd door DeebeeNL op 22 juni 2021 12:08]

Heb 'm gezien bij gebrek aan nieuwe series op TV, maar vond het maar een slappe hap.

Ik ben meer van de drama en misdaad series.
Dat hebben ze er toch ook genoeg van? Tehran is een goede spy thriller, defending Jacob en prima misdaad serie, om er maar twee te noemen.

Nee, qua variëteit aan aanbod is er niet echt een probleem, voor ieder wat wils lijkt het devies te zijn.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 22 juni 2021 14:24]

Ja maar Mosquito Coast dan :)

[Reactie gewijzigd door Resolution op 22 juni 2021 12:43]

Defending Jacob is wel een aanrader.
Was er volgens mij na 1 aflevering al klaar mee.

Het ene moment een tough guy met principes en het andere moment totaal iemand anders omdat het om zijn zoon ging of zo.

Kan me er niet veel meer van herinneren maar er gebeurden ook totaal niet logische dingen met een mes of zo.
Is toch vaak zo hè met series, dat je na aflevering 1 nog niet alles weet. Gelukkig maar, anders kijk ik wel een film.
Hoezo is dit een beperking? Ze bieden een dienst aan die betalend is, maar bij aankoop van een product krijg je het nu 3 maanden gratis.
Je mag al blij zijn dat ze het doen, Disney, HBO, Netflix geven geen 3 maanden gratis. Daar moet je ook meteen betalen na de gratis proefversie van 7 dagen.
Sigaar uit eigen doos want je hebt immers net een Apple product gekocht.
Ja je hebt een Apple Product gekocht, maar je moet er toch niet over zagen.
Ze zijn niet verplicht om het te geven dus het is eerder mooi meegenomen
Dus je klaagt dat er een beperking door zou zijn terwijl je er nauwelijks gebruik van maakt? Het is gratis, je hoeft er geen gebruik van te maken, het is niet op bestaande gebruikers van toepassing. Wat valt er dan werkelijk te klagen voor je?
Het is Apple en die hebben heel veel geld dus die moeten hun diensten voor altijd gratis blijven aanbieden. 3 maanden proefperiode is namelijk veel te kort om dat ontzettend karige aanbod allemaal te zien. Daar heb je minimaal een jaar voor nodig. Gelukkig heb je bij alle andere contentboeren wel een jaar proeftijd. O, wacht...
Anoniem: 501293
@theduke198922 juni 2021 11:43
zeg dan gewoon niks 8)7
Maar het is Apple. Wat ze doen doen ze toch nooit goed voor velen.
IFTFY
Maar het is Apple. Ze kunnen nooit wat goeds doen voor theduke1989. Dus nu ook niet.
Als je echt een leven wil zonder Apple kan ik je adviseren om gewoon weg te blijven uit dit soort nieuwsberichten. Maar blijkbaar vind je het veel te interessant om iedere keer terug te komen en je onvrede te komen uiten.
Hier hetzelfde. Mijn hoop is (of was) dat dat aanbod binnen dat gratis jaar sterk zou zijn verbeterd. Disney was in het begin ook weinig aanbod, toch gratis ivm pilot in Nederland. Daarna ging aanbod en prijs omhoog, noemden ze het Disney+. Terwijl ik werkelijk niets van Marvel kijk. Bij Marvel denk ik aan Marvell (Technology, Inc.). Misschien dat Apple de kwantiteit nu op een sneller tempo gaat regelen gezien het is teruggeschroefd van 12 maanden naar 3 maanden?
Het heette Disney+ vanaf het begin.
Marvell Technology, Inc. gesticht in 1995
Marvel Comics gesticht in 1939 (al ging het pas Marvel Comics heten vanaf 1961)
Beperking? Het was een gratis aanbod omdat ze nog geen content hadden, ze hebben het verlengd vanwege corona omdat de shows niet aangevoerd konden worden. Wat is er een beperking aan om een proef abonnement terug te draaien naar 3 maanden? Is dit niet altijd zo wanneer een nieuwe dienst is? Concurenten starten meestal met 3 maanden en vervolgens een maand en dan 14 dagen. Je zou eerder kunnen stellen dat 1 jaar gratis concurrenten te har benadeelt. Dat was niet zo toen ze starten, maar met het aanbod dat ze nu hebben begint het daar sterk op te lijken.
Een jaar gratis is met aankoop van een (duur) Apple product.
Lijkt mij niet zo erg ruim aanbod want de content is nog steeds niet zo uitgebreid.
Ja en? Duur is wat jij er van maakt. Je doet net alsof Apple miljarden in show moet pompen en het dan gratis weggeven. De content is enorm uitgebreid. Ze lanceren elke week een nieuwe serie. Dat jij het niet uitgebreid genoeg vindt is irrelevant
Klopt. Het aanbod van appletv is zeer beperkt. De *enige* reden dat ik blij ben met mijn proef periode is dat in 2021 de serie Foundation wordt uitgezonden op apple tv (TV serie gebaseerd op de Foundation serie van Asimov). zie ook: https://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_(TV_series)
Heel toevallig om dit te lezen. Ik vroeg me laatst al af of ik nog een tijdje kon wachten om de proefperiode te starten, omdat ik geen tijd had nu. Maar ik ga hem toch deze week even activeren.

Wat betreft het aanbod... het is heel matig. Ik heb denk maximaal een handje aan films/series gevonden die ik wil gaan volgen. Ben benieuwd of dit betekent dat ze flink gaan investeren in originals.

Vraag me sowieso af of Apple TV+ een succes gaat worden. Er zijn de afgelopen jaar flink wat streamingdiensten gekomen die in potentie meer vlees in de kuip lijken te hebben.
Anoniem: 501293
@Dhr.Maassen22 juni 2021 11:52
Ik denk dat het er heel erg aan ligt welke doelgroep je wilt bereiken. Ik vind bijvoorbeeld de originals van Netflix vaak tegenvallen. The Crown, House of Cards, Stranger Things en dat soort series vind ik echt wel parels maar veel films met grote budgetten of series met veel mogelijkheden van Netflix hebben scripts dat je denkt: men :'( wat zonde van zo een productie. Ook die van Amazon zijn vaak niet mijn ding op The Boys na dan.

Apple TV+ heeft gewoon wat tijd nodig met verschillende richtingen die ze op moeten gaan maar je merkt dat ze een eigen film stijl willen ontwikkelen maar of dat aan gaat slaan? Stom eigenlijk want er zitten wat koppen aan boord uit de film industrie wat niet mis is.

Hoe zou een Army of the Dead van Apple eruit zien? :)
ik snap het, na drie maanden heb je alles wel gezien daar. Erg flauwe en veilige oontent. Ik had het binnen een maand wel gezien.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 22 juni 2021 11:37]

Kan natuurlijk ook helemaal aan je smaak liggen. Als je liever superheldenvechtfilms kijkt ben je daar inderdaad verkeerd.
Daarvoor moet je inderdaad ook al niet zijn bij Apple, maar die kijk ik zelf nooit. Ik wil graag verrast worden en zoek verdieping. Ook dat biedt Apple niet of amper aan. Nogmaals allemaal erg veilig en behoudend. Saai.
Let ook op dit geldt alleen voor nieuwe klanten, als je al een keer een proefperiode hebt gehad krijg je die niet opnieuw bij een nieuw apparaat.

Ik heb in het begin na een maand mijn proef periode gestopt (na aankoop iPhone) omdat ik een maand later een Apple TV wilde kopen en daar wilde ik dan appletv op hebben, dit ging helaas niet meer gratis.
Je kan natuurlijk wel een nieuwe Apple ID aanmaken :)
Heb een proefabonnement bij mijn iPhone gekregen, for all mankind was aardig, niet meer dan dat, net als Teheran, maar verder niets in het aanbod wat de moeite is om te kijken, en missen kan ik het zeker. Zit niets tussen waarvan ik zeg dat ik het dat het de moeite is.
Geen idee wat Apple hiermee wil, serieus op de streaming markt gaan is dit in ieder geval niet, en dan druk ik me zachtjes uit.
Teheran was inderdaad een beetje zo'n serie zoals je die vaak ziet. Komt allemaal heel catchy over, maar is dertien in een dozijn. Half Netflix heeft dit overigens ook. Je moet toch de abonnees binnen houden he?

Wat Apple hiermee wil? Haar streamingdienst uitbreiden maar dan meer als HBO (niet HBO Max). Kwaliteit voor kwaliteit.
Zoals je hier kunt zien groeit Apple wel. En dalen de grootsten...
Logisch dat Apple groeit met Streamen als ze het bij hun producten weggeven.
Apple TV+ heeft eindelijk een beetje content gekregen. Toen ze lanceerden hadden ze een half dozijn shows op z'n best.

Intussen hebben ze meer shows, flink wat aankomende programma's en ook echt goed ontvangen shows (Ted Lasso!) en zelfs een kleine 'back catalog' met films (zoals Greyhound).

Nog steeds zou ik er niet los geld voor betalen, maar als onderdeel van een overkoepelend abonnement begint het een meerwaarde te hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee