Sony brengt 65"-A90J-oledtelevisie begin april uit voor 3499 euro

Sony gaat zijn nieuwe A90J-oledtelevisies begin april op de markt brengen. De meeste adviesprijzen zijn bekendgemaakt, waaronder die van de 65"-versie. In Duitsland kost dat model 3499 euro. De A90J is het nieuwe topmodel van Sony's oled-tv's.

Op zijn Duitse website meldt Sony dat de 55"- en 65"-modellen van de A90J vanaf 2 april beschikbaar komen. Daarbij noemt de fabrikant adviesprijzen van respectievelijk 2599 en 3499 euro. De fabrikant heeft deze informatie nog niet op zijn Nederlandse of Belgische site gezet, maar doorgaans komt die informatie redelijk overeen met de situatie voor Duitsland. Ook is de periode van de verlaagde Duitse aankoopbelasting ten einde, waardoor de adviesprijzen in Nederland en België grotendeels gelijk zullen zijn met die voor Duitsland.

Sony komt ook met een veel grotere versie met een diagonaal van 83". Van die versie is nog geen prijs of verschijningsdatum bekendgemaakt. Deze moet in ieder geval ergens later dit jaar verschijnen. Op zijn Britse site heeft Sony al wel de prijs van deze 83"-versie genoteerd: in het Verenigd Koninkrijk is dat 6999 pond en in Ierland 6999 euro. Voor Ierland zijn de prijzen van de 55"- en de 65"-versie enkele honderden euro's hoger dan in Duitsland, dus het lijkt waarschijnlijk dat de 83"-versie van de A90J in de Benelux en Duitsland een adviesprijs tussen de 6500 en 7000 euro krijgt.

Sony A90J

De Japanse fabrikant introduceerde begin dit jaar zijn nieuwe televisiemodellen voor 2021, waaronder de A90J. Het formaat van 83" is nieuw dit jaar en dat is mogelijk geworden doordat panelen van dit formaat nu ook beschikbaar zijn gemaakt door oledpanelenfabrikant LG Display. De A90J kenmerkt zich onder meer door een hogere helderheid dan de piekhelderheid van pakweg 800cd/m² die oledtelevisies doorgaans halen. Volgens onofficiële berichten halen de nieuwe modellen een piekhelderheid van ongeveer 1300cd/m², al zou dat alleen het geval zijn in de vivid-beeldmodus, waarbij niet de meest accurate kleurweergave wordt bereikt. Bij een andere beeldmodus zal deze helderheid lager zijn.

Deze hogere helderheid wordt in ieder geval bereikt door de toepassing van een nieuw type paneel van LG Display, dat LG Electronics ook in zijn G1-serie zal inzetten. Ook de Panasonic JZ2000 zal een relatief hogere helderheid halen, al is nog niet duidelijk of deze fabrikant dat weer bereikt door alleen een heatsink toe te passen, of dat bij deze televisie ook gebruik wordt gemaakt van het nieuwe paneeltype van LG Display.

Modelnummer Adviesprijs VK Adviesprijs Ierland Adviesprijs Duitsland
A90J 55" 2699 pond 2999 euro 2599 euro
A90J 65" 3499 pond 3999 euro 3499 euro
A90J 83" 6999 pond 6999 euro ?

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-03-2021 • 14:39

78 Linkedin

Reacties (78)

Wijzig sortering
Wat ik me afvraag, wat zijn de oplossingen voor deze tv's, die plat op de grond staan, in combinatie met een soundbar?
Moet je dan je tv op een verhoging zetten ofzo? Of zijn er andere oplossingen?
Ik heb nu huidig ook een Sony tv. Deze staat wel op een voet maar met de soundbar ervoor neem hij toch iets aan de onderkant van het scherm weg. (gelukkig niet al te veel dat ik last van heb).
Bij de A8 van vorig jaar kun je de voeten in twee standen gebruiken, een lage stand en een verhoogde stand waardoor ruimte ontstaat voor een soundbar.
Ah oke. Dat wist ik niet dat die mogelijkheid er was bij die versies. Dat is wel fijn.
Zie ook foto's via de eerste twee linkjes in het artikel
Ik heb hier een A9 en de soundbar past daar niet voor maar is ook helemaal niet meer nodig. Het geluid komt van het scherm af recht naar voren met een goede basweergave door de ingebouwde tweeters/woofer achter het scherm.
Geluid behoeft van mij dan ook geen soundbar en bij "echte" surround zou ik toch omschakelen naar een AV receiver.
Totslot kan ik de centerspeaker uitgang van de AV receiver ook aansluiten op de TV zodat dat scherm als centerspeaker fungeert. Ik neem aan dat de AJ-series deze opties ook hebben, check het anders even.
Mijn soundbar is in ieder geval niet meer aangesloten op deze TV.
Dat gaat dan niet om speakers maar 'actuatoren' die het scherm zelf omtoveren tot speaker (laten trillen). Acoustic Surfacing noemen ze het bij Sony.

Goed om te horen dat het bevalt, de Sony AJ90 gaat wss m'n eerste oled tv worden.
In combinatie met sterk verbeterd oled paneel, de 'motion handeling' van Sony en alle moderne features lijkt me het de beste koop voor 2021. Echter wel even de reviews afwachten uiteraard.
Je kan de voeten op 3 manieren kan gebruiken, Standje wijd, standje meer naar het midden voor minder brede meubels en standje hoog(er) voor een eventuele soundbar.
Soundbar er boven aan de muur? Soundbar omruilen voor speakers en een beter geluid?

Het is wel een vreemd gezicht de TV zo laag te zien, alsof hij door z'n hoeven is gezakt. Doordat de voet niet in het midden is zal je waarschijnlijk ook twee verhogingen nodig hebben, of een hele brede.
Er bestaan ook 'muursteun-pootjes', een voetsteun waarop een bevestiging zoals voor aan de muur zodat de tv hoger staat
Mijn tip zou nog steeds zijn om een goed audio systeem te kopen en geen soundbar. dus versterker met daarbij spiekers. al die soundbars geven een brak geluid. En als je dan toch een 83 inch Sony oled koopt dan wil je ook de echte bioscoop ervaring hebben toch?
Deze tv heeft geen soundbar nodig.
7000 is niet vekeerd voor de 83". Begrijp me niet vekeerd het is veel geld maar gezien wat de 77" tot voor kort koste en wat die in het begin deed is dit beter dan ik had verwacht.
7000 is niet vekeerd voor de 83". Begrijp me niet vekeerd het is veel geld maar gezien wat de 77" tot voor kort koste en wat die in het begin deed is dit beter dan ik had verwacht.
100% eens. Ik ben echt enorm verrast.
Zeker als je kijkt wat OLED vorig jaar deed.
Kort de CX in huis gehaald, maar teruggebracht omdat ik toch CES wilde afwachten.

Twijfel nog wat over de miniLEDs, maar deze Sony en de LG G1 lijkt echt een behoorlijke stap te maken.
Panasonic was al aardig onderweg, maar die waren er niet op groot formaat en knap onbetaalbaar.

Deze A90J begin ik behoorlijk voor op te warmen. Beniewd wat reviews gaat zeggen over die nieuwe processor. Picture quality is bij Sony vaak al op orde, maar ben erg benieuwd naar XR en hoe geschikt deze TV voor gaming gaat zijn.
Ja same here
Mijn 940e moet vanwege verticale strepen helaas terug.

En die kan ik niet meer krijgen. 77AG9 kan niet fel genoeg tov mijn 940e die 1200nits kan met hdr highlights heb bij vrienden op hun C7, C9 en CX gekeken maar het heeft te weinig impact.

Die A9J kan met dat LG Evo paneel met cooling ook 1300 highlights halen. Met full scene zal he tnog wel lager zijn maar het komt in de buurt.

Ik weet nog niet wat ik terug ga krijgen ze willen een XG95 geven maar dat is een klasse lager dan mijn 940E (maar 60 zones waar ik nu 288 heb en maar 1000 nits heb nu 1200, contrast is ook niet eens de helft)

Dus hoop op een ZH8 of ander AG9 en dan koop ik eind volgend jaar of begin 2021 denk ik een 83A9J we kunnen toch al 2 jaar niet op vakantie of uit eten dus kan ik daar mooi voor sparen.
Ik begrijp niet zo goed waar die obsessie voor meer nits vandaan komt. Ik heb een LG OLED65B6, modeljaar 2016. Die haalt dacht ik hooguit 600 nits. Als ik daarop een HDR film kijk, dan word ik echt totaal verblind als er een fel witte passage langskomt. Veel meer nits kun je toch niet nodig hebben lijkt me. Of kijk je in een kamer waar de zon naar binnen schijnt? Volgens mij kun je dan beter gordijnen kopen dan zo door de nits geobsedeerd zijn...
Dan ben je misschien overgevoelig voor licht? Want als je buiten loopt op een zomerse dag en je ziet zo'n in het water schijnen die reflecties en zo zijn veel feller. Of als je op het stand loopt idem. Of naar vuur kijkt.

En dat is het ding op een oude oled ziet het er niet echt uit de helderheid om. Niet overeen met hoe het er in het echt uit zou zien. Ja je moet niet recht in de zon kijken dus er is zeker een limiet anders wordt het gevaarlijk.

Maar explosies en vuur zien er zo veel echter uit op mijn tv. Of Bv reflecties in water. Of high average picture level scenes Zoals Bv mensen die op. Een strand lopen. Je ziet ook veel meer details voordat ze geclipped worden.

Vincent kan het veel beter uitleggen hij heeft er ook voorbeelden bij:
https://youtu.be/XPzM3NDGuSc

Ik ervaar dit zelf al jaren zo.
En nee ik kijk het liefst in een pilk donkere kamer dus daar zit het hem niet in.

Je moet het een keer ervaren hebben wil. Je snappen wat het kan toevoegen. En dan merk je wat je mist. Als je al jaren naar een 1200 nits tv kijkt is oled ineens flets in bepaalde scènes.
Die 1200 nits heb je natuurlijk niet voor het hele scherm het zijn bepaalde effecten die feller worden.

Of een scène op het strand Bv dan gebruik je wel meer van wat de tv kan maar zit je wellicht nog steeds maar op 600 nits voor bepaalde vlakken. Echter zit een oled daar dan veel lager en dan ziet het er donker uit.

Of de bekende scene van the matrix waar er ze in een lege witte ruimte zitten. Die ziet er op een oled scherm erg raar uit. Meer zoals in de oude bioscoop en sdr. Maar zodra je die op. Een goede hdr TV kijkt snap je hoe het bedoeld is.

Dat gezegd te hebben zou ik maar al te graag een tv willen die tot 4000 nits kan gaan. Reflecties van zonlicht zien er dan nog veel realistischer uit. En de details blijven nog meer behouden. Het hoeft dan niet eens feller te worden in tegendeel zie ook:

https://youtu.be/EAPygWrmGts

Vanaf 1:20 is het duidelijk te zien.wat ik bedoel.
De X95J zal zo'n 160 zones hebben op 75" en 144 op 65" dus kan een goed alternatief zijn. Wel moeten we nog wachten op reviews maar denk dat die rond de 1500 nits halen op 10% window.

Eventueel dat je de ZH8 kunt nemen voor een goede prijs. Die zal nog wel een beetje verder naar beneden gaan denk ik. Als je per se OLED wilt en niet wil inboeten op helderheid denk ik dat de A90J voor de adviesprijzen hierboven best degelijk zijn.
Die bieden ze voorlopig niet aan als alternatief. Dat is pas eind 2021. Vervangers zijn altijd van een jaar er voor. Nu zijn het de G en H reeks.

Als ik nieuw zou kopen koop ik nu niets ZH8 is te duur tov de huidige oleds @ gelijke prijs zou ik meteen ds ZH8 nemen. En huidige oleds gaan niet fel genoeg. Dus dan zou ik wachten

Echter kan ik niet wachten toestel moet deze maand nog omgewisseld. Ben benieuwd of ik nog een andere optie krijg dan de XH95.
Als je de 65 HZ2004 wil moet je naar smiths in Arnhem daar zijn ze zeker niet onbetaalbaar!
De JZ2004 zal minstens ook 1300 Nits bereiken want ze hebben bevestigd de nieuwe LG panels te zullen gebruiken, tel daar dan nog hun heatsink. Door zoveel Nits te kunnen bereiken gaat het energieverbruik ook samen naar beneden. De HZ 2004 was in alle tijdschriften de allerbeste OLED en ik verwacht dit ook voor de JZ2004.
Bekend met Smiths en zal ze zeker overwegen. Panasonic gaat alleen niet boven de 65" en zijn minder game focussed. En dat is voor mij wel essentieel.

Toch benieuwd hoe de Panasonic en Sony straks naast elkaar performen.
Ja ik ben voor 100% films en series maar gaming is toch gevraarlijk voor inbranden? Ja ik vond het wel schandalig dat op de HZ2004 geen HDMI 2.1 was maar is wel op de JZ2004.
Ja ze gaan niet boven de 65" want hun verklaring liever 65" en perfect slaagt op niets, als ze perfect zijn op 65" dan zou ik juist zeker uitkomen met 77" dat vind ik wel spijtig, ze worden dan wel heel duur. Je moet is op you tube gaan en kijken op de Duitse findr.com die testen ik alle tv's gewoon prachtig. Daar zal ook de keuze staan welke tv het best is voor gaming.
Ik heb ondertussen wel vernomen dat die Sony A90 met 1300 nits alleen op een bepaalde instelling is die de kleuren al niet goed weergeeft. Dus bij een andere instelling zit die op 1000 Nits, die Panasonic zal op alle instellingen 1300 Nits halen.
Maar ik zit nu met de Plasma Pioneer KRP dus ik heb een tijd niets meer gevolgd, maar ik was op het punt de HZ2004 te kopen en die JZ2004 heeft met die 1300 Nits toch een belangrijke gamechanger want ik wist niet dat OLED aan Nits verliest naarmate het verbruik, maar weet u in hoever die helderheid verminderd?
Want ja bij mij staat de tv minstens 12u op per dag. Ik zou willen weten in hoever die zijn helderheid vermindert daarom dat het voor mij al zeker belangrijk was om met veel Ntis te kunnen starten. De JZ2004 wordt in "eary summer" verwacht dus ja wat bedoelen ze met dat, Juni?
Maar nog veels te veel. Het maken ervan kost een fractie ervan.,
Ik zou die Bill of materials wel eens willen zien.
Mooie televisies. Misschien een waardige opvolger van mijn 55 A1.
Als ik 1 minpunt moest noemen is dit toch wel de helderheid.
Volgens onofficiële berichten halen de nieuwe modellen een piekhelderheid van ongeveer 1300cd/m², al zou dat alleen het geval zijn in de vivid-beeldmodus, waarbij niet de meest accurate kleurweergave wordt bereikt. Bij een andere beeldmodus zal deze helderheid lager zijn.
En juist die beeldmodus wil je niet gebruiken en is die 1300nits marketing praat. € 2.600 adviesprijs voor een 55" OLED vind ik best absurd.....
Beeld modus is persoonlijk.
Sommige mensen zweren bij cinema beeldmodus van sony.

Ik zelf heb hem wel op vivid.
Hangt natuurlijk ook totaal af welk materiaal je er op kijkt.

Als je veel natuur documentaires kijkt zal iets natuur getrouw fijner zijn.
Het verbaast me dat ik menig televisie van een paar K bij de mediamarkt helemaal niet mooi vind qua beeld. Misschien nog verkeerde afstelling oid?
Bij de mediamarkt zijn zoveel prikkels, felle tl buizen van boven. Lichten van andere tv’s etc. Ik kan me daar persoonlijk niet voor afsluiten. Ik ga altijd naar hifi zaken etc.
Hmm zou dat het zijn? Ik merk voornamelijk dat bijv pixels te zien zijn.

Maar inderdaad, mocht ik ooit voor zo’n beest van een tv gaan, dan is dit een goede tip! Bij coolblue of mediamarkt oid krijg je niet xe optimale ervaring.
Vivid😂mag hopen dat je geen dure tv hebt zou echt zonde zijn. Neon groen grass, altijd mooi
Jij weet dus duidelijk niet hoe dit soort dingen werken.
Vivid is een beeldmodus > voor gekalibreerd profiel.
Dus totaal gebruiker afhankelijk en ook afhankelijk van de beeld content.
Ik kijk ontzettend veel anime en daar zijn fletse kleuren juist mooi *naar mijn mening*.
Ligt er aan of je fan bent van opgeblazen en niet realistische kleuren.

Opzich is daar niets mis mee als jij dat mooier vind. Maar ik kan daar persoonlijk echt niet tegen. Ik wil niet dat het gras zo groen is dst het bijna lichtgeeft. Ik wil dat het exact de kleur heeft die het in het echt ook zou hebben.

Vivid is voor mij een hele dikke no go.
+1Anoniem: 390145
@Hulleman1 maart 2021 15:44
Het is stevig aan de prijs maar gelukkig zakken die redelijk goed door het jaar heen.
Altijd rond November kopen is het devies.

De prijzen liggen wel in lijn met de concurrentie, LG vraagt voor de 55 inch G1 ook 2400 euro en 65 inch 3500 euro. Had eigenlijk verwacht dat Sony meer zou vragen aangezien ze een wat meer premium merk zijn. Of ze dalen minder snel dan LG.

Voor de 83 inch C1 vragen ze zelfs 8000 Euro dus dan kun je beter naar het sony model gaan.
Voor de 83 inch C1 vragen ze zelfs 8000 Euro dus dan kun je beter naar het sony model gaan.
Dit kan ik nog steeds niet geloven.
Allereerst is de picture quality bij LG's vaak al minder, laat staan op een C serie met 'regulier' paneel.
Want dat nieuwe EVO paneel komt er pas in vanaf de G serie. En een 77" G1 komt met de prijs een stuk lager uit dan de 83" C1. Dus die 8000,- kan bijna niet kloppen.

Ik ben erg benieuwd waar de prijzen van de 77" G1 en deze 83" A90J op staan na de zomer.
Ik had de Sony echt veel duurder ingeschat. Als deze straks richting de 6000,- zakt, dan wordt dit een hele mooie kandidaat.

Maargoed..... eerst reviews!
Volgens mij zijn de prijzen van LG nog niet officieel maar vele sites geven de Duitse prijzen aan als 8000 voor de 83" C1 en 6500 voor de 77" G1. Ik ga ervan uit dat LG wel reageert op de prijzen van de concurrentie en ze wel meer in lijn brengt. Anders zouden ze gewoon duurder dan Sony zijn welke betere beeldprocessor heeft.

Maar we wachten het even af, ben zeer geinteresseerd in de A90J lijn van Sony, maar ik game best wat dus ben ook benieuwd wat Samsung kan doen met hun Neo QLED miniled tv met bijna 800 dimbare zones. Die komen in 85 inch wat ook wel een bazen afmeting is. Maar toch wachten tot na de zomer en dan zijn er genoeg reviews om een goede keuze te maken.
Volgens mij zijn de prijzen van LG nog niet officieel maar vele sites geven de Duitse prijzen aan als 8000 voor de 83" C1 en 6500 voor de 77" G1. Ik ga ervan uit dat LG wel reageert op de prijzen van de concurrentie en ze wel meer in lijn brengt. Anders zouden ze gewoon duurder dan Sony zijn welke betere beeldprocessor heeft.
Ja maar dat verschil alleen al tussen de C1 en G1. Paar inch extra op een inferieur scherm. Acht de kans vrijwel onmogelijk dat die C1 8000,- gaat zijn. Ik denk eerder richting 6500,- / 6000,-.

Samsung houd ik wel beetje in de gaten. Doorgaans niet enorm fan van, maar ze zijn wel game focussed.
Toch denk ik dat die nieuwe OLED panelen wel echt belachelijk mooi gaan zijn. Als Sony daadwerkelijk die 1300 nits weet aan te raken. Zelfs als het in de buurt komt van de huidige Panasonics (rond de 1100 dacht ik?), maar dan WEL met groot formaaat + gaming features??
Of in het voorjaar, als de oude modellen weg moeten. Ik geloof dat je nu een lg oled bx 55 inch voor 1000 euro kan krijgen.
De 65" G1 is 2799 geprijsd, niet 3500.
0Anoniem: 390145
@EN-IS2 maart 2021 13:12
Heb je een goede bron?

Ik kon er weinig officieel over vinden behalve onderstaand bericht wat de prijzen in Duitsland schijnen te zijn:
https://www.flatpanelshd....on=showfull&id=1612502768
Ja Tweakers nieuws bericht van ongeveer een maand terug:
- nieuws: 'LG's oled-tv van 48 inch met 60Hz-scherm gaat in Nederland 1299 euro...

en in de winkels, bijvoorbeeld Smits Arnhem:
- https://www.smitsarnhem.nl/65g1rla

Initiëel dacht ik ook dat het om een fout ging, want er werd gesproken over een prijs van €3599 maar dat blijkt niet correct te zijn en prijs is €2799.
De C1 is al op voorraad en G1 over twee weken (vandaag telefonisch contact met ze gehad ivm prijsvraag).

[Reactie gewijzigd door EN-IS op 2 maart 2021 13:59]

0Anoniem: 390145
@EN-IS2 maart 2021 14:33
Nice. Had dat nieuwsbericht gezien maar hadden ze het over vermeende prijs. En daar hadden een aantal de link die ik had gedeeld ook eronder staan. Maar dat zijn de prijzen die ik meer verwacht. Stuk onder de sony prijzen.
Inderdaad, daar ben ik ook erg blij mee, want de GX had destijds een advies/intro prijs van 3699, absurd gewoon :D

Ter info, de G1 heeft EVO panelen, deze panelen worden niet aan andere fabrikanten zoals Sony/Panasonic geleverd. Dat Sony een verhoogde helderheid bereikt in Vivid modus is waarschijnlijk door het toevoegen van een heatsink, het is dus geen EVO paneel wat hier in zit. :)
Over een jaartje zijn ze een stuk goedkoper. Geduld hebben. Ik heb een 65" TV die bij release 3.000 euro was. Iets meer dan een jaar later net iets meer dan 1.000 euro voor betaald.
Ik kocht mijn LG A7 voor €949 in september 2018. Misschien een "oud" model maar het doet wat het moet en het beeld is prachtig. Om de twee jaar "upgraden" is dan ook totaal onzinnig en maar te zwijgen over de e-waste.
Dat is met alles zo, als je op amazon.co.uk kijkt via blu-ray.com dan zie je vooral op series dat als er een nieuwe jaargang uitkomt na een jaar dat het oude seizoen amper voor de helft van de prijs nog maar staat.
Vooral de serie Vikings is dat gorig sinds ze per seizoen naar 2 uitgaven per jaar zijn gegaan.
Stel je kocht seizoen 4.1 en 4.2 samen aan 60£ dan betaal je nu sinds seizoen 5.1 is uitgekomen en volledig seizoen 4 (in 1box seizoen 4.1 en 4.2) voor amper 20£!!!!!
Zelfde adviesprijs als de LG GX en lager dan de Panasonic 2000 ...
In Standaard modus is overigens ook al boven de 1200 nits gemeten (kleurtemperatuur onder de 10000K)
Wachten op de Panasonic JZ2004 die heeft op alle instellingen 1300 Nits. Als je naar Smiths in Arnhem gaat dat moet je 200€ opleggen voor een 65"........dus die 55" zal daar voor 1700€ te krijgen zijn.
Voor dat prijs haal ik liever LG CX 77'' , op dit moment kost ie 3200 euro.
LG's support voor 4K@120hz is toch de beste op dit moment.

[Reactie gewijzigd door ronka op 1 maart 2021 19:08]

Als je die TV zo in het semi donker op een kastje zet dan reflecteert het beeld op de kast omdat het zo laag is.
Dat is iets wat je natuurlijk met elke TV kan gebeuren, hoe hoog of laag dat ding ook op zijn poten staat.

Hangt af van hoe sterk jouw kastje reflecteert, hoe diep je kastje is en hoe ver naar voren/achter je de TV zet.

Sony's topmodellen staan al modeljaren lang pal op de kast, licht achterover leunend. Wat ook de reflectie trouwens weer verandert. Ik kan niet zeggen dat ik er op mijn houten kastje last van heb. In tegendeel: lekker strak op de kast (AG9).
Ik kijk altijd in het donker en dan is er altijd reflectie doet er verder niet toe hoe sterk de kast reflecteert dan. Je zou de TV al op de voorste rand van de kast moeten zetten wil je geen reflectie hebben. Zo laag als deze TV staat is het in het donker eigenlijk altijd wel een probleem.

Bij een TV die zeg maar 5cm verheven is (voet en TV rand samen) die in het midden op kast staat in het donker heb je dit probleem niet (De A90J lijkt trouwens een ''2-way multi position stand'' te hebben)

Schuinstaande schermen op platte TVs was eigenlijk een zeldzaamheid tot Sony z'n eerste OLED presenteerde. Zoal elders vermeldt is dat gedaan vanwege reflectieproblemen als het scherm zo laag staat.

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 2 maart 2021 02:01]

Wat dacht je er van dat je er van dat je een gigantische TV kast nodig hebt als de voeten aan beide kanten uitsteken. Mijn LG CX 55" is net zo groot als de kast waar hij op staat maar omdat de voet in het midden zit is het niet zo een probleem.

Als ik zo de foto's bekijk dan moet je deze echt ophangen of zoveel ruimte hebben dat je neer kan zetten.
Een beetje research doen en dan kom je er vanzelf achter dat je de voeten op 3 manieren kan gebruiken, Standje wijd, standje meer naar het midden voor minder brede meubels en standje hoog(er) voor een eventuele soundbar.
Dat was bij onze Philips Matchline niet anders.
Je wordt wel naar beneden gemod, maar je hebt wel een punt. De Sony Bravia modellen van een aantal jaren terug (2015 volgens mij uit m'n hoofd) hadden ongeveer hetzelfde design (dus direct aan de grond), maar bij deze modellen toentertijd heeft men het scherm een aantal graden diagonaal naar achter geplaatst om dit effect te vermijden.
Ik kan in ieder geval niet zo TV kijken...zo'n reflectie is erg irritant. Ik heb een TV zonder voet en heb wat geimproviseerd om van de reflectie af te komen..

Het is natuurlijk de vraag of dat schuine design opzettelijk schuin was of vanwege de reflectie. De point van sony's eerste OLED TV was een soort van pure ervaring waar niks van boxen of stand zichtbaar was..zou best wel eens kunnen dat de reflectie toen een reden was om het beeld schuin te zetten..heb ik nooit bij stil gestaan. Ik vermoedt trouwens dat ze eerder naar verkoopcijfers kijken dan naar kijkgemak tegenwoordig. Die schuine TVs deden het bijvoorbeeld heel goed..zijn veel van verkocht. (De A90J lijkt trouwens een ''2-way multi position stand'' te hebben)

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 2 maart 2021 02:01]

Het is dat de "stutter" niet te harden is op oled's anders had ik er al lang een gekocht.
Panasonic heeft dat vrijwel niet schijnt, dus wat belet je :)
Eigenlijk geen een nieuwere oled last van, black frame insertion is key👍🏻 De vloeiendheid van een plasma min of meer
Best bizar om te zien dat de prijzen gewoon 500 euro goedkoper zijn in Duitsland. Ik vraag mij oprecht af waarom dat zo is. Voor zover ik het weet worden deze tv's toch niet daar gemaakt en de BTW is maar 2% lager dan in Nederland. Ah my bad ik zat in de kolom van Ierland te kijken ;/.

[Reactie gewijzigd door Cryostorm op 1 maart 2021 15:00]

Ehm... in Duitsland zijn de prijzen gewoon hetzelfde als Nederland. Lees de tekst nog eens goed.
De prijzen in Nederland zijn vrijwel altijd minstens honderd euro meer, die tekst in het artikel is gewoon uit de lucht gegrepen O-) .
Niet in België , bij ons zijn ze 300€ duurder omdat er 2 zaken extra bijzitten dat geen mens nodig heeft. Het eerste was dat je daar een kaart kan insteken, wie leeft nu nog met kaartjes? Het tweede weet ik niet meer maar ook net zo idioot dat niemand nodig heeft.
Bij Smiths in Arnhem verkopen ze de Panasonic 65"HZ2004 dat officiëel 3700€ kost aan 2800€, onlangs had je dat nog de cashback van 300€ dus netto 2500€. Dat voor de allerbeste OLED op de markt. :)

[Reactie gewijzigd door KefRef69 op 7 maart 2021 16:59]

Ik heb nog de oma van deze televisies uit 2015 de X65X8505C. Mooi beeld maar de smart TV hardware was toen al niet snel te noemen en begint nu toch wel storend te worden. Ben wel te spreken over Android TV.

Is de smart TV hardware in deze nieuwe TV's beter of nog steeds storend langzamer dan de huidige mid-range smartphone en tablet hardware?

Hoe zit het met de gamemodus op deze nieuwe TV's? Heeft het 120 FPS mode en HDMI 2.1?
Maar dat zal geen Oma Oled zijn, toch?
Ik heb nooit gesnapt dat zoveel televisies pootjes hebben aan de zijkanten, super onhandig. Als je een televisie hebt van 50 inch of meer moet je of een vrij groot tv meubel hebben of de televisie op de grond plaatsen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee