Bang & Olufsen introduceert modulair speakersysteem

Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen introduceert een modulair homespeakersysteem, genaamd Beosound Level. Dankzij het modulaire karakter zou de speaker langer moeten meegaan in vergelijking met traditionele homespeakers. De set is te koop vanaf 1499 euro.

Aan het hart van het Beosound Level-speakersysteem ligt de streamingmodule. Deze module bevat de digital signal processing-chip en draadloze antennes en zal standaard gebruikt worden in de toekomstige line-up van Bang & Olufsen-homespeakers.

Het bedrijf verklaart dat de chips in de streamingsmodule genoeg rekenkracht aan boord hebben om toekomstige updates de baas te kunnen. Als de module in de toekomst verouderd zal zijn, zal Bang & Olufsen klanten toelaten om betalend naar een recenter model te upgraden mits ze hun verouderde hub inleveren.

De gemiddelde batterijduur van de Beosound Level wordt door het bedrijf geschat op 16 uur en zakt naar vier uur wanneer de volumeknop volledig wordt opengedraaid. Het laden gebeurt door een magnetische puk te bevestigen aan de zijkant die te vergelijken is met Apple’s recente MagSafe-technologie. De batterij is vervangbaar, maar niet compatibel met andere modellen. Het Deense bedrijf zal vervangbatterijen te koop aanbieden.

De Beosound Level heeft vijf drivers: twee 4-inch woofers, één 2-inch full-range driver en twee 0,8 inch tweeters. Bovendien heeft het een IP54-rating dat stelt dat het systeem tegen stof en spatwater kan. De speaker ondersteunt Bluetooth, Apple Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect en voice-controls via Google Assistent en is te koop voor 1499 euro.

Door Jay Stout

Redacteur

05-02-2021 • 22:08

169 Linkedin

Submitter: HaaQ

Reacties (169)

169
165
75
6
0
68
Wijzig sortering
Ik kan uit het artikel en de website nou niet opmaken wat dit systeem modulair maakt; wat is er precies te vervangen naast de streaming module en de batterij? Maakt dat dit systeem modulair? Daarnaast vraag ik me zoals meerderen hier of het niet gewoon beter is om een setje mooie speakers en een streamer/dac/versterker te kopen. Tja, die zijn niet zo compact en draadloos, maar de grootte (en dan vooral hoe ontzettend ondiep deze speaker is) doet me denken dat het geluid het geld misschien ook niet waard is. Heb het idee dat dit ding wel het e.e.a. aan functies heeft die je niet snel in deze prijsklasse vindt, maar waarom zou je in godsnaam een veredelde draadloze speaker willen van 1500 euro? Dat is een prijsklasse waar de normale consument geen speaker voor koopt, de audiofiel zal meer waarde hechten aan geluidskwaliteit dan deze kan bieden, dus dan blijft eigenlijk alleen de rijke consument over die domweg dure dingen koopt.

Ik vind het design wel aardig, het ziet er mooi uit.

[Reactie gewijzigd door Thomas op 5 februari 2021 23:36]

Zelfde reden waarom mensen een B&O tv willen. Het USP is dat ze kunnen draaien en exclusiever (lees: duurder) zijn dan de rest. Wat het verder bijzonder maakt is dat elke instelling die je aanpast, of welke randappratuur die je wilt aansluiten zo ingewikeld dat een checklist uit gemiddeld vliegtuig tot kinderspel maakt. Mensen met te veel geld en zonder verstand van zaken lusten er echter pap en betalen met alle liefde de B&O monteur om een STB aan te sluiten.
Heel herkenbaar, behalve dat laatste.
Onlangs in een 2 digit miljoen huis geweest, dat was helemaal volgestouwd met B&O apparatuur, heel netjes in muren weggewerkt, etc. In de 'serverruimte' een half rack aan B&O devices. Maar nienand daar die ook maar iets afwist van de bediening, iemand inhuren vonden ze te duur |:(
Nu staat er in ieder denkbare kamer en ruimte een of meerdere Homepod's.
En ik kan het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen, want het werkt wel, ook voor de eindgebruiker die zich niet wil verdiepen in de technologie.
Dit is niet voor audiofielen maar voor designers die een mooie woonkamer willen inrichten. Ik had zelf ook behoorlijk wat B&O spul, niet omdat ik zo'n muziek enthousiasteling ben, maar omdat ze gewoon fraai eruit zien. Daar betaal je voor bij B&O.

Dat je waarschijnlijk bij andere partijen beter geluid voor je geld krijgt geloof ik direct maar dat is mijn insteek niet. Wat voor mij echter de reden was om B&O aan de kant te schuiven was hun uiterst beroerde service. Je spendeert duizenden euro's en zodra er iets aan het handje is, geven ze niet thuis. In mijn geval deed een stukje software opeens dwars en wilde geen bleutooth connectie meer maken met m'n mobiel. B&O zoals al gezegd gaf niet thuis echter opeens deed het probleem zich niet meer voor. Enerzijds natuurlijk wel mooi maar zoals gezegd, voor een dergelijke prijs verwacht je service en die is er dus niet. Ik ben dan ook overgestapt naar Sonos, misschien wat minder fraai maar qua service voor zoverre heel prettig.
Modulair is dat het systeem is uit te breiden, dit is maar 1 module :)
Bedoelen ze daarmee niet de module met elektronica? Die dan in de toekomst evt. te vervangen is met een welke nieuwe technieken ondersteunt? Dat is wat ik uit de tekst opmaak
Wat een ongelooflijke lelijke speaker, zet dit eens naast een moderne speaker als een Devialet Phantom en je begrijpt wat ik bedoel. B&O loopt al langer achter de feiten aan en probeert vooral op prijs en exclusiviteit te scoren. Maar daar zullen alleen mensen die het merk nog kennen van de jaren 70 en 80 wellicht nog op aanslaan. Zeker met deze jaren 70 look.
Geniaal, eindelijk eens een speakerset vermomd als een alledaags voorwerp: stapeltje boeken met een kommetje er op ...
Tja, deze vind ik al niet te pruimen, maar die Devialet is echt next level lelijk.

Tja, uiteindelijk hoeven premium merken ook niet mooi te zijn. Voor een groot gedeelte van de klanten geldt hoe duurder, hoe mooier. Ongeacht hoe het eruit ziet, zolang het labeltje maar klopt.
“These are not the droids you’re looking for” is mijn associatie bij deze speakers.
Ik heb zelf juist niks met die opstellingen van kabels, voorversterkers, lampjes en grote bakken audiohardware in een audiomeubel die het geheel allemaal nog indrukwekkender moeten laten lijken. En dan nog staande luidsprekerzuilen erbij die echt opvallen in je interieur. Het is zeker en vast prima spul en kwaliteit, maar persoonlijk vind ik dát dan weer niet mooi in mijn interieur.

Bij de Devialet Phantoms vind ik het juist mooi dat het een alles-in-één-oplossing is die vrij compact is en volledig afwijkt van gebruikelijke luidsprekers én ook nog eens erg goed geluid geeft. Zelf heb ik ook vijftien jaar lang grote zuilen gehad van luidsprekers, maar ik zou niet meer terug willen.

[Reactie gewijzigd door Tjeerd op 6 februari 2021 20:57]

Ik mag toch ook beide lelijk vinden? Deze Star Wars speakers, én enorme zuilen in de woonkamer?

Je hebt ook nog de gulden middenweg. Kleine, onopvallende speakers, die verdwijnen in je interieur.
Die dan weer veel minder mooi klinken dan je zuilen
Ik vind persoonlijk de Devialet Phantom erg strak, zeker de nieuwe matzwarte. Uiteraard is het geluidskwaliteit van de Devialet wel een niveau hoger dan B&O (andere doelgroep ook) dus het is een afweging
Kwaliteit is echt niks beter hoor.

Dat krijg je dus als je "influencers" dat ding laat marketen voor je, die prijzen voor een minimaal bedrag of een gratis product alles de hemel in.

Het ding pompt ranzige bas rond en dat wordt meestal gezien als "kwaliteit" maar het ding klinkt echt nergens naar.

Leuk voor in de schuur, wel de lage tonen terugschroeven.
Nooit een Phantom Gold gehoord zeker?

Ik denk dat ze misschien een fout hebben gemaakt door het product naar influencers te sturen die zelf helemaal geen ervaring hebben in high-end audio met als gevolg dat ze alleen maar lopen de roepen over de bass. Daardoor ontstaan dit soort comment weer. De Gold is gewoon een erg sterke speaker en pompt niet 'ranzige bass' de kamer in. De Phantom wordt in de audio wereld en door reviewers die er echt wat van snappen juist gerenomeerd door de ontzettend strakke en verfijnde bass. Als er klachten zijn is het vaak juist dat alles te strak en correct is en dat de emotie wat afneemt.

Maar die hebt wel een punt dat het mis is gegaan met hun marketing aanpak imo, ik zie zoveel ongegronde haat op de speaker door verschillende redenen, in het begin was het omdat ze heel erg op het Bluetooth gedeelte zaten te hameren en daarna gewoon heel veel sceptici die dachten dat ze nooit hun beloftes konden waarmaken.
Die Devialet Phantom mag mooi ogen en duur prijskaartje hebben maar helaas staat het internet vol van teleurgestelde klanten die klagen over verliezen van connectie met speakers.
https://www.amazon.com/De...?reviewerType=all_reviews
True true, stuk beter geworden met de meest recente updates. Gelukkig is dit met de nieuwere software updates aanzienlijk verbeterd, zo goed als opgelost zelfs. Maar was vroeger echt hot garbage, zeker als je een stereopaar wilde

[Reactie gewijzigd door DamirB op 6 februari 2021 17:12]

Vormgeving doet iets met hoe de muziek wordt weergegeven en daarom doet B&O niet mee aan vormgevingen als de Devialet Phantom (welke ik zelf trouwens extreem lelijk vindt.)
Smaken verschillen gelukkig, maar ik ben het evengoed hartgrondig met je eens.
hangt ervan af wat je wilt, de vormgeving van de phantom zorg voor een zeer uniforme en gelijke uitstraling van geluid. Geholpen door de coaxiale speaker uiteraard.
Smaken verschillen: ik vind de grijze versie hiervan best mooi. Devialet vind ik zelf echt heel lelijk overdreven vormgegeven speakers die alleen leuk zijn als je wil dat iedereen die bij je op zoek komt het daar over gaat hebben. Bovendien klinken ze gewoon niet zo goed.
Beetje onzin natuurlijk.
Ik vind de Phantoms ook niet moeders mooiste, maar heb er wel twee in huis staan. En niet om te imponeren, maar omdat ik ze mooi vind klinken.
Ik vind ze ook wel imposant klinken, vind EUR 3000,- die ze per stuk kosten alleen in geen verhouding staan tot de prestatie, zeker als je op zoek bent naar exacte weergave. B&O doet het vermoedelijk veel beter voor hetzelfde geld, de Beoplay A9 wel eens geluisterd?
Toevallig beide gehoord. Heel belangrijk verschil is wel welke van de twee. The Phantom Gold is een wat betere speaker dankzij de betere DAC en betere tweeter. Vergeleken met de instappen is de A9 wat minder clinish klinkend en ook wat fijner om naar te luisteren gok ik.
20 jaar geleden had je nog mindere kwaliteit DACs. Maar tegenwoordig?

Goede kwaliteit DACs kosten geen zier meer. Als er dan een verschil is dan heeft iemand moedwillig de boel zitten verzieken.
Echt slechte DACs heb je niet meer inderdaad maar dat betekent niet dat er geen verschil tussen een goeie en een echt betere. Een goeie Chord DAC klinkt top maar een Mola Mola Tambaqui klinkt toch echt een heel stuk beter.

[Reactie gewijzigd door DamirB op 6 februari 2021 17:15]

Ach wat leuk, een audiofiel die denkt dat er verschil is.
Ga eerst deze video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=cIQ9IXSUzuM
En kijk op 5:45 wat een oer oude goedkope consumenten 16bit DAC met een 20kHz signaal doet.

Zoals je daar kunt zien: een perfecte sinus op de oscilloscoop op 20kHz.

Heeft iemand je het verschil op 20kHz met die twee DACs laten zien? Of heeft iemand je alleen verteld dat de ene volgens hem beter klinkt dan de andere?
Wellicht heb je het zelf geluisterd?
In een dubbel blinde test?
Met je hoofd vastgezet zodat je niet 2 cm kon bewegen zodat er geen hoorbare invloed van de akoestiek van de kamer was?

Je hoeft geen antwoord te geven, dat weet ik al.
En ik ga ook geen moeite doen een audiofiel te overtuigen. Doe me gewoon een plezier. Geef geen antwoord, maar bekijk die video goed.
Beetje condescending dit.

Ten eerste ben ik niet echt een standaard audiofiel alsin dat ik veel dingen niet perse als een goede investering beschouw en ik een stuk sceptischer ben dan de rest. Ook heb ik genoeg audiofielen gepest met een TIDAL vs Deezer MP3 blind test. Ik gebruik thuis hier gewoon de DAC die in de Onkyo versterker zit en luister mijn muziek meestal gewoon via Deezer en op m'n koptelefoon ook nog eens door Bluetooth.

Verschil is wel dat ik altijd wel in aanraking kom met de absolute top in de audiowereld, denk Grimm, Kroma audio, Zanden versterking etc. En op een goed high end systeem hoor je echt een verschil. Waar het mis gaat is natuurlijk de prijs, is een DAC van 10k het nou echt waard? Nee, natuurlijk niet. Maar het hangt wel af van de situatie. Hang je die DAC tussen je Marantz versterker en je KEF Q nogwat speakers is het zonde, maar als je toch al in de absolute high-end zit (en het zal je verbazen hoeveel mensen dat hebben) dan is het het misschien wel waard omdat het de presaties wel, hoe minimaal dan ook, verhoogt. Maar over het algemeen is het natuurlijk lastig te verantwoorden en de impact minimaal.

Uiteraard heb ik geen blind test op 20kHz gedaan, dat is nogal kansloos want dat hoor je toch niet lekkker. Maar zoals hierboven is er een verschil om waar te nemen. Maar waat het misgaat in je reactie en die video is die enorme focus op de sinus. Tuurlijk is die hetzelfde, technologie is vergekomen. Maar de SNR en vervorming is weldegelijk een ding dat verschilt tussen DAC's en invloed heeft.

In het geval van de Devialet, om daar even op terug te komen aangezien dat de aanleiding is, maakt het een verschil omdat het geintegreerd is in de versterking ipv een los component.

Nogmaals, ja het verschil is minimaal, en ja de DAC is het laatste component om je druk om te maken, maar misschien is het de combinatie van de nieuwe tweeter en de DAC upgrade, of misschien is het gewoon betere software de Gold klinkt gewoon een stuk beter dan de instapper.
Je bevestigt dat je een echte audiofiel bent zonder kennis van zaken.
Maar de SNR en vervorming is weldegelijk een ding dat verschilt tussen DAC's en invloed heeft.
Vertel eens welke vervorming je in gedachten hebt die niet zichtbaar is op een oscilloscoop?
Dat is nonsens.

En SNR word ook uitgebreid besproken in de video.
Ik heb niet voor niets gezegd: Bekijk de video goed. Dan kun je voorkomen dat je geld gaat uitgeven aan onzin.

Maar als je dat wel bewust wil doen, dan is dat je goed recht natuurlijk.
Jij bevestigd een sceptische te zijn die op basis van een paar video's op YouTube gelijk conclusies trekt over een product zonder te luisteren, los van het feit dat je blijkbaar zo overtuigd bent van je gelijk dat je niet eens doorhebt dat ik je in mijn vorige reactie eigenlijk grotendeels gelijk heb gegeven over de DAC. Het maakt weinig tot amper verschil. Wat betreft je metingen en de oscilloscoop in de video, met zulk apparatuur is het lastiger dat soort dingen waar te nemen uiteraard. https://www.audiosciencer...nd-streamer-review.10770/ lees dit maar even, veel gedetailleerder. Een van de comments vat het mooi samen:
Expensive DAC for people with every link in the chain maximized and willing to pay the big price tag. Diminishing returns for sure, but at least this one has returns indeed.
Thanks!
Los daarvan zou 't wel leuk zijn als je openstaat om te kijken of je het verschil kan horen, weet niet of je een heel grote audio/muziek fan bent maar ik kan vast wel een demo met mooi apparatuur regelen.

En mocht je bang zijn dat, of de site, of ik niet objectief is, hier een review die laat zien hoe belachelijk de trend 'audio-grade netwerk switches' is https://www.audiosciencer...de-ethernet-switch.12360/

[Reactie gewijzigd door DamirB op 7 februari 2021 01:37]

Wat betreft je metingen en de oscilloscoop in de video, met zulk apparatuur is het lastiger dat soort dingen waar te nemen uiteraard. https://www.audiosciencer...nd-streamer-review.10770/ lees dit maar even, veel gedetailleerder
Als je ze met een oscilloscoop op 20kHz niet kunt zien, dan ga je ze ook met andere metingen op 1kHz niet zien.

Wat jouw link laat zien is dat er extreem kleine meetbare verschillen zijn die volledig onhoorbaar zijn voor het menselijk oor. Dus volledig zinloos om daar extra geld aan uit te geven.
Spandaar dat geld aan speakers en de akoestiek van je luisterruimte. Daar zitten namelijk de grote hoorbare verschillen.

De persoon die de verschillen meet heeft elders op de site een uitleg gedaan en geeft zelf ook aan dat die verschillen onhoorbaar zijn. En zijn grens wanneer het onhoorbaar is, is een zuiver theoretische grens. De werkelijke grens wanneer het al onhoorbaar is is veel lager.
Als verschillen 80 dB lager liggen dan het signaal dat je speelt, dan moet je al op het pijn nivo van het menselijk oor spelen om uberhaupt een kans te hebben dat te horen.

En ik heb geen behoefte aan een demo met mooie apparatuur. Mijn fronts zijn B&W 803S. Die één en anderhalve meter van de muren afstaan voor een optimale respons in de kamer, met zelf gemaakte akoestische panelen in de hoeken om de akoestiek te verbeteren. (binnen 5dB tussen 200 Hz en 3kHz. Dat is extreem goed voor een luisterruimte)
Niet om vervelend te zijn, maar eigenlijk kun je bij een DAC beter naar DNR kijken en niet naar SNR. Daarnaast speelt de THD ook een rol, en dat zijn zaken die op elke DAC weer anders zijn, wat weer effect heeft op je eindgeluid.

Of we dat dan ook daadwerkelijk allemaal kunnen horen, dat is dan weer iets anders.

[Reactie gewijzigd door JaapM31 op 7 februari 2021 07:36]

Of we dat dan ook daadwerkelijk allemaal kunnen horen, dat is dan weer iets anders.
Ik realiseer me dat ik niet specifiek heb aangegeven dat het gaat om hoorbare verschillen. Dat is wat belangrijk is.
Meetbare verschillen zul je per definitie altijd houden. Als je meting maar nauwkeurig genoeg is kun je altijd een verschil meten. Zelfs tussen meerdere exemplaren van dezelfde transparante DAC. En zelfs wanneer je op dat punt aan beland zullen er audiofielen zijn die dan meerdere examplaren van diezelfde DAC doormeten en de beste uitkiezen van dat model. :)
Dat klopt, audiofilie kan heel ver weg gaan, van gouden optische kabels (Ja, echt waar) tot al ingespeelde speakerdraad.

Toch ben ik ook van mening dat er een hoorbaar verschil is tussen een 100, 1500 of 15000 euro DAC.
Ik zie graag de resultaten van (dubbel)blinde tests :)
Serieus?

Al van de dag dat ik over het bestaan van Devialet Phantom heb gelezen zit ik met de vraag wie in godsnaam dit product wilt kopen. Het is een product waar ik kop nog staart aan krijg.

- Zeer uitgesproken design. Ik wil eigenlijk lelijk zeggen, maar dat is natuurlijk zeer subjectief. Feit is dat ze zeker niet iedereen zullen bekoren met hun uiterlijk.
- Waanzinnige tenenkrullende marketing bullshit, zoals het totaal absure vermelde vermogen.
- Draagbaar maar niet draagbaar, draadloos maar niet draadloos. Door hun omvang, gewicht en het feit dat ze aan netstroom moeten hangen zijn ze niet draadlozer of draagbaarder dan mijn Onkyo receiver + zuilen die ook wifi/BT/airplay/spotify/... ondersteund.
- Een prijs die ik niet vertegenwoordigd zie in het product, niet kwa materialen, niet kwa prestaties, niet kwa heritage, simpelweg nergens.
- Een prijsklasse waarbij erg veel alternatieven binnen het budget vallen.

Ik kan enkel maar concluderen dat er toch een pak mensen zijn met behoorlijk wat besteedbaar inkomen waarbij bovenstaande van geen belang is en 'ziet er geinig uit' samen met 'klinkt best ok' voldoende zijn om tot aankoop over te gaan.
Design is inderdaad subjectief, die nieuwe kleine vind ik niet heel mooi maar de top of the range in mat zwart vind ik persoonlijk beste strak.

Het vermogen is piekvermogen, doen ze inmiddels niet meer en is aangepast naar volgens mij 1800 watt RMS

Draagbaar zijn ze (althans zonder case) inderdaad niet echt vanwege hun gewicht, maar je zit 'm wel makkelijk even in de tuin als je bezoek hebt, toch lastiger om je onkyo plus zuilen te verplaatsen.

Prijs is prima te vertegenwoordigen qua materialen, ding voelt oerdegelijk en onverwoestbaar aan, prestaties zijn geweldig (van 't topmodel dan hé) ja en heritage maakt mij persoonlijk niet gek veel uit. Mijn kef's hebben veel heritage maar gaat mij uiteindelijk om het product.

Het zal je verbazen in deze prijsklasse hoe weinig concurrentie er eigenlijk is als je een degelijk compact systeem wilt dat dit geluid kan leveren.
Mwah, ze hebben echt nog wel mooie speakers :)
Maar jou moderne speaker is al helemaal lelijk. Ik begrijp daarom waarom mensen voor B&O gaan en niet voor Devialet Phantom.
Ik vind die devialet anders ook spuuglelijk...
Devialet Phantom even gegoogled, ik woon niet in een ruimteschip dus past niet bij mijn interieur.
Ik denk dat dit design juist aantrekkelijker is voor mensen die willen dat de speaker te veel opvalt. In mijn interieur past deze vele malen beter dan de futuristische look van veel draagbare speakers. Al is dat de prijs niet waard.
Wat is daar mooi aan? Heeft de vorm van een schoenendoos met een cirkel op de voorkant.
Dit is echt geen jaren 70/80-look. Mijn Marshall Kilburn 1st gen. is jaren 70/80-look (https://static.bax-shop.e...2a/1524494543IMG_4421.JPG), maar dit ding is zó onopvallend dat het helemaal niet in die tijdsgeest past.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 februari 2021 12:13]

Briljant, begin je met het argument design, en daarna kom je met het gedrocht van devialet. _/-\o_
Een Devialet Phantom vind ik dus weer helemaal niets. Als je zou zeggen dat het Panasonic geloof ik het ook. Voor mij voelt een Devialet Phantom als speelgoed vanwege zijn plastic design, ik weet dat het niet zo is. Maar dat is het gevoel wat ik er bij krijgt en zou hem dus ook nooit kopen. Deze B&O vindt juist weer wel iets hebben.

Smaak is persoonlijk en duur is subjectief en over geluid valt te twisten. Ik hier in huis staat B&W kost ongeveer het zelfde per speaker. Is dat het allerbeste geluid? voor mij persoonlijk wel en dat zit vooral de combinatie in de geluid en design.

De een houd van plastic en de ander van piano lak. En dat is maar goed ook anders was het leven zo eentonig.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 7 februari 2021 09:10]

Je bedoelt die ontzettend dure en lelijke bluetooth speaker? Nou nee dankje. Ik vind deze dan toch echt mooier. De geluidskwaliteit van die Devialet zal wel beter zijn, maar mooi kan ik die toch echt niet noemen.
B&O vraagt nog altijd de hoofdprijs voor hun producten, beetje de Apple onder de home-media producenten.
En als die producten dan ook nog eens erg goed zouden zijn zou het nog waar voor je geld kunnen zijn maar B&O maakt eigenlijk alleen het design in huis.
Hun TV's zijn gewoon schermen van Philips bijv.

€1500 voor een enkele speaker met wat online mogelijkheden is natuurlijk belachelijk.
Dat je 'm tot 16 uur draadloos kan gebruiken is een leuke feature maar wie gebruikt dat nou?
Te duur om als portable speaker te gebruiken en ook te groot om makkelijk mee te nemen.

Opzich prima dat B&O zegt dat de speaker toekomstige updates aankan maar hoe lang is die support?
5 jaar? 10 jaar? En uiteindelijk is er geen support meer, moet je bijbetalen om je €1500 kostende speaker om te ruilen voor iets nieuws.
Dan kan je beter losse speakers kopen en iets van een arduino gebruiken om die speakers online te maken.
B&O vraagt nog altijd de hoofdprijs voor hun producten, beetje de Apple onder de home-media producenten.
Die vergelijking gaat mank. Apple vraagt niet 7x zoveel voor zijn producten als de concurrentie, eerder 20 procent.
Apple vraagt niet 7x zoveel voor zijn producten als de concurrentie
B&O wel dan? Ligt eraan met welke concurrentie je het vergelijkt.

De Airpods Max is 600 euro ofzo toch? Niet moeilijk om een headset te vinden voor onder de 100 euro. Jaja geen ANC of draadloos, maar misschien wil men gewoon een koptelefoon ongeacht de aanwezigheid van een draad. (omdat men een telefoon heeft gekocht mét 3.5mm poort die ook 1/7e van de prijs was vergeleken een iPhone)

Apple vergelijken met B&O vind ik wel passend. Beide bedrijven hebben hun eigen, afwijkende visie op wat duurzaam is, gooien er leuke praatjes tegenaan en vragen vervolgens de hoofdprijs. Uiteindelijk is het gewoon mooi, uniek spul natuurlijk, en dat het duurzaam lijkt, is enkel een manier om je eventuele aankoop schuldgevoel te onderdrukken.

Net als Apple "duurzaam" is, maar als ze echt duurzaam waren, stapte ze af van lightning naar usb-c en hadden ze de 3.5mm poort gehouden, en hadden ze de apparaten beter repareerbaar gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 6 februari 2021 10:37]

De 48" OLED van B&O kost €5.599 en de 48" OLED van LG werd geïntroduceerd voor €1.699 (CX serie). De televisie van B&O is dus ruim 3x duurder voor een technologisch identiek product. Deze meerprijs is uitsluitend toe te schrijven aan de voet, het design, maar vooral de naam B&O.

De vergelijking met Apple gaat dan ook helemaal mank, want Apple onderscheid zich niet enkel door design en prijs. Daarbij zijn de prijsverschillen niet zo extreem. Een technische gelijkwaardig Apple product is niet 3x zo duur als dat van de concurrentie. Overigens kan je bij Apple ook wel voor een voetje €1.000 betalen, dus wat dat betreft heb je wel gelijk :)

[Reactie gewijzigd door BugBoy op 6 februari 2021 19:27]

"een technologisch identiek product". Sorry, maar: nee.

Ja, het scherm is gelijk. Maar heb je het geluidssysteem weleens beluisterd dat onder die OLED van B&O hangt? En dat vergeleken met de melkpakjes in de LG?

De speaker die ik in 2006 onder mijn Beovision had hangen blaast de speakers onder mijn 55" LG uit 2019 nog steeds volledig (maar dan ook echt VOLLEDIG) uit het water.

[Reactie gewijzigd door JoeriJC op 6 februari 2021 23:28]

Daar heb je inderdaad een punt. Gebaseerd op de CX, maar dat zullen ze absoluut hebben aangepakt. Maar dan nog blijft denk ik staan dat de meerprijs vooral gerechtvaardigd wordt door merkbeleving en exclusiviteit. Niets mis mee, maar daarmee wordt je doelgroep wel heel klein. Ik heb de laatste jaren het idee dat het steeds meer een niche wordt en door de alsmaar krimpende verkopen dat het steeds duurder wordt om het rond te rekenen. Maar ik kan er naast zitten, maar zo komt het wel op mij over...
Eens; ze richten zich op een niche en ik ben het helemaal met je eens dat de tv's zichzelf echt uit de markt prijzen. Zeker nu een 'gewone' LG OLED ook echt helemaal niks is om je voor te schamen: die dingen zien er gewoon heel strak uit. Ik ben heel blij met mijn LG aan de muur ;-).

(al is de afstandsbediening van die LG echt een heel stom stuk plastic dat na 2 jaar al een stuk slechter begint te werken... - zo'n aluminium B&O ab is dan ook wel weer heel erg fijn...)

Maar kijk je bijvoorbeeld naar de speakers die ze hebben, ook die zijn bijzonder prijzig, en voor minder geld kun je ongetwijfeld ook héél goed geluid vinden, maar dat doet niets af aan de geluidskwaliteit die ze bieden. En geloof me, die is van de meeste van hun speakers echt heel, heel, heel erg goed.

[Reactie gewijzigd door JoeriJC op 7 februari 2021 00:29]

Nou ja, voor het prijsverschil kun je er vast wel wat speakers bij kopen... mijn TV hangt aan mijn (goede) stereo, mensen die 5.1 leuk vinden kunnen dat voor het geld er ook bij kopen...
B&O koop je vooral omdat je het mooi vind, en dat doe ik zelf ook, maar "sound & beeld kwaliteit" versus prijs is beroerd te noemen.
"xxxx kwaliteit" versus prijs bij wel meer dingen beroerd.

Ja, voor dat geld kun je een leuke set speakers kopen. Maar dan heb je dus een hoop lelijke zooi in je kamer staan en met een beetje pech zit je óf met zo'n Logitech Harmony op schoot, óf je bent op verschillende afstandsbedieningen aan het rammen om de apparatuur aan de praat te krijgen.

Ik heb jarenlang een geïntegreerd systeem gehad: B&O tv, B&O geluid in 5.1 surround. Dat werkt zo ontzettend geweldig en zag er ook nog zó fantastisch uit. En het klonk ook nog als een dolle. Die luxe mis ik nog elke dag, nu de B&O tv's boven mijn budget zijn gegroeid en er een LG aan m'n muur hangt.

Ook daar betaal je voor.

Herinner je je de introductie van de iPod? Steve Jobs zei niet "xx Gigabyte, een touchdial, xx inch scherm, zoveel gram, etc.", maar "1.000 songs in your pocket". Dat is iets dat voor de gemiddelde audio-fiel waarschijnlijk ondraaglijk is, maar het leven bestaat niet uit frequenties, oscillaties en wattages: het leven bestaat uit hoe jij als individu het ervaart. That's all.

[edit: typo]

[Reactie gewijzigd door JoeriJC op 8 februari 2021 16:44]

Eens. Ik heb dat een beetje opgelost door een GX55 aan de muur te hangen, en de PC en versterker achter die muur op te stellen in een keukenkastje. Nog wel wel twee enorme zuilen van speakers... daar hebben mijn oren het gewonnen van mijn ogen. Niettemin vrij minimalistisch: een zwart vlak aan de muur, twee grote zwarte zuilen met ieder een draad naar de muur en that's it!
Als je nou niet weet waar je over praat, post dan niet. Philips maakt allang geen schermen meer en dat waren niet ‘gewoon’ Philips schermen maar hand picked de beste die naar B&O gingen. Tegenwoordig gebruiken ze voornamelijk LG voor het scherm en maken ze er zelf een afschuwelijk lelijke kast omheen / voor.
Komt op hetzelfde neer, alleen ander merkje..
En handpicked.. :O
Misschien dat ze de kleuren hebben gecalibreerd maar bij de meeste TV's zit dat wel redelijk OK met de kleur en is het zelf ook makkelijk aan te passen naar wens.
Maar dat calibreren hoeft niet zo duur te zijn, voor €250 kan je zelf al een calibratie apparaat kopen.
Jazeker handpicked. Verder is calibreren en testen in een fabriek niet vergelijkbaar met prutsen met een €250 apparaatje. Nogmaals, je weet niet waar je over praat.
Ik heb twee Dell schermen die vanuit de fabriek gekalibreerd moeten zijn (rapport zat ook netjes in de doos). Als je ze naast elkaar zet leek de ene paars en de andere groen, dus zoveel stelt dat af-fabriek kalibreren echt niet voor. Mijn €250 kostende Spyder kalibratie heeft dat overigens netjes opgelost. Een specialist die echt weet wat kalibreren inhoudt zou bij mij dan ook de voorkeur hebben boven een af-fabriek gekalibreerd toestel.

Er zit helemaal denk ik helemaal niet zoveel verschil in de kwaliteit van die LG panelen. De echte rommel gaat wel naar Salora denk ik :-) Ook de LG toestellen zullen tot op zekere hoogte worden gekalibreerd. De doelgroep voor B&O is ook niet de purist die gaat voor de absoluut beste geluid- of beeldkwaliteit. De kopers gaat het om merkbeleving, uitstraling en status, want anders is de meerprijs B&O echt niet goed te praten. Helemaal prima als je het geld er voor over hebt en het mooi vind. Ik koop ook wel eens dingen die te duur zijn, maar waar ik blij van wordt.

Handpicked, hand-made, ... is altijd erg leuke marketingpraat. Als het uitkomt is handgemaakt beter, maar er wordt vanuit marketing weer net zo makkelijk beweerd dat robots het weer veel preciezer kunnen. Het is meestal gewoon zo als de aantallen laag zijn, dat het dan handmatig gedaan wordt en als het er teveel worden dan wordt het machinaal gedaan. De rest is voor 95% marketing prietpraat...
Ken je Bang & Olufsen uit de crt tijd? Vergelijk Bang & Olufsen niet met Dell. Toen Bang & Olufsen schermen afnam bij Philips (volgens @signe “gewoon” Philips schermen), waren dat de beste exemplaren uit de batches van Philips. In de fabriek getest en specifiek daarop geselecteerd om naar Bang & Olufsen te gaan.
B&O van 20 jaar geleden is niet te vergelijken met de niche die het nu is. Ik ken niemand meer die B&O koopt en dat was toen wel anders.

En leuk verhaal dat B&O handpicked exemplaren had, maar zo veel beter is diie top 1% niet en Philips zal echt geen troep in hun eigen lijn hebben gestopt. Dat was toen ook al marketing prietpraat. Blijkbaar goed gedaan. Bij sommigen beklijft het na 20 jaar nog steeds.
Dus ik geloof in marketing prietpraat en volgens jou is die 1% niet zoveel beter. Goede argumenten.
Waar zijn jouw argumenten? Je meldt alleen dat B&O 20 jaar gelede de beste panelen uitzoekt (zonder enige bron). Je beweert dus dat B&O beter is, maar onderbouwt het niet. Klinkt als fanboy. Helemaal prima dat je graag geld uitgeeft aan een bepaald merk. Maar brandt anderen niet af met vage beweringen.
Moet ik iedere stelling onderbouwen met een bronvermelding? Dan klopt vast de bron weer niet. Bijna alles dat ik in mijn eerste reactie gaf is ter discussie gesteld.
Ga ik nu ook doen, ok? Google even op fanboy. Ik ben zeker geen fanboy, kijk maar :
Dancing_Animal in 'nieuws: Bang & Olufsen introduceert modulair speakersysteem'
hier zeg ik wat ik van hun tv’s vind.

[Reactie gewijzigd door Dancing_Animal op 6 februari 2021 23:10]

Je slaat in je posts nogal een bijzondere toon aan...
  • "Als je nou niet weet waar je over praat, post dan niet."
  • "Jazeker handpicked. Verder is calibreren en testen in een fabriek niet vergelijkbaar met prutsen met een €250 apparaatje. Nogmaals, je weet niet waar je over praat."
  • "Moet ik iedere stelling onderbouwen met een bronvermelding? Dan klopt vast de bron weer niet. Bijna alles dat ik in mijn eerste reactie gaf is ter discussie gesteld. Ga ik nu ook doen, ok? Google even op fanboy."
Je laat je minachtend uit naar anderen, maar je eigen posts zijn nu niet echt lekker onderbouwd. Als je anderen daar op aanspreekt, dan is het wellicht handig om zelf het goede voorbeeld te geven.

Het maakt mij allemaal niet uit hoor. Iedereen vindt en koopt lekker wat die wil. Het is vooral de toon die de muziek maakt (om maar weer enigszins on-topic te geraken) :)
Jazeker handpicked. Verder is calibreren en testen in een fabriek niet vergelijkbaar met prutsen met een €250 apparaatje. Nogmaals, je weet niet waar je over praat.
Ik heb eerder het idee andersom. Calibreren doe je niet in een fabriek maar op de plek waar het ding hangt. Het liefst ieder jaar om slijtage van specifieke kleuren (zeker bij OLED) en om veranderingen in licht omstandigheden op te vangen.

Zo’n 250€ apparaatje is gewoon een fatsoenlijke calorimeter waar je echt wel een nette calibratie neer kan zetten.

Vraag maar rond hier op het forum.
Ik had het over de Philips tijd. Dat is crt, niet OLED. Toen had men thuis nog geen calibratie-apparatuur.

[Reactie gewijzigd door Dancing_Animal op 6 februari 2021 23:11]

Ja ok. Toen was het een ander verhaal. Maar toen hadden we ook nog geen euro’s dus vandaar mijn verwarring dan.
Hun TV's zijn gewoon schermen van Philips bijv.


LG* maar dat doet ieder bedrijf, omdat alleen LG Oled's produceert
Anoniem: 159816
@SiGNe6 februari 2021 19:09
Bose is eerder de Apple onder home audio. Er is geen echte vergelijking in de telefonie wereld (of bestaat Vertu nog?).

Waarom niet B&O? Omdat B&O nog echte high-end producten produceert. Zeker op het gebied van audio. Terwijl Apple net als Bose eigenlijk niets maakt wat technisch gezien nog echt interessant is.
Bose is vooral speakers.. en inderdaad die zijn crap.
Het was niet voor niets dat winkels altijd een speciale Bose test ruimte hadden, alles was daar zo ontworpen dat het die speakers goed lieten klinken en je kon ze nooit vergelijken met anderen speakers.

Doe mij maar B&W dan, dat zijn wel goede speakers.
Anoniem: 159816
@SiGNe7 februari 2021 01:56
Ik zou eerlijk gezegd B&O prefereren boven B&W, omdat ik van B&W weet dat ze geen echte top luidsprekers hebben (als je objectief naar de prestaties kijkt in ieder geval). B&W is net zoals Bose te duur en niet echt een merk dat je koopt als je iets écht goeds wilt. Van B&O weet ik dat ze het zeer wetenschappelijk benaderen en veel aandacht schenken aan het effect van de ruimte op de luidspreker. Dus ik zie daar betere kansen. Daarin tegen zijn hun luidsprekers wel extreem prijzig.
De tijd dat B&O alles echt zelf maakte is allang voorbij, allen het design doen ze nog zelf.
B&W maken wel hun eigen speakers, zelfs de conussen en magneten maken ze in-huis.
En ja, speakers als de 802 (11.000 per stuk) of de Nautilus (57.500 per paar.. tweede hands..) zijn duur maar experts zijn het er over eens dat die speakers ook wel verdomd goed geluid geven.

En hier hebben we het nu over een enkele speaker voor €1500, zal vast goed geluid uit komen maar het is geen top hifi.
Zo'n speaker is er om op de achtergrond geluid te geven, fin als dat toch een beetje vol van klank klinkt en het niet een el cheapo speakertje van €5 is.
Maar dat kan je met speakers van 1/3e van die prijs ook bereiken, kan je er 2 kopen en heb je ook nog stereo geluid ook én ben je minder geld kwijt.
Anoniem: 159816
@SiGNe7 februari 2021 11:23
Luidsprekers zoals de Beolab 50 ontwikkelen ze echt nog wel zelf hoor. Deze luidspreker kan bijvoorbeeld de afstraling aanpassen aan de situatie. Verder zit er ingebouwde room correction in om te zorgen dat het ook goed klinkt (dit ga je steeds meer zien in high-end actieve luidsprekers, omdat het zoveel doet). Kost €30000, maar het laat wel zien dat ze de techniek erachter snappen. En to be fair, dit is vergelijkbaar in prijs met andere luidsprekers die dat ook doen zoals de Kii Three. Maar als je het echt belachelijk wil maken qua prijs heb je ook nog de Beolab 90.

Het is jammer dat je bij B&W de prijs aanhaalt als argument dat het goed klinkt, want dat is niet het geval. Als je naar de metingen kijkt zijn er duidelijke problemen met B&W luidsprekers. Dit is letterlijk een grap voor €11000 per stuk:
https://www.stereophile.c...-loudspeaker-measurements

Om je een idee te geven wat een luidspreker fabrikant doet die wel weet wat ze aan het doen zijn:
https://www.stereophile.c...-loudspeaker-measurements
Kef ontwikkelt ook zijn eigen drivers. Plus er moet gezegd worden dat je voor minder geld dan dit ook gemakkelijk betere luidsprekers kan kopen dan de 802 D3.

En je opmerking dat de experts het erover eens zijn dat ze verdoemd goed geluid geven, dat is objectief niet waar. We weten namelijk al precies welke eigenschappen goede luidsprekers moeten vertonen om de voorkeur te genieten van luisteraars in een dubbelblind test. B&W luidsprekers voldoen niet aan deze eigenschappen. JBL heeft betere luidsprekers dan B&W, dit klinkt als een troll post totdat je de wetenschap erachter snapt. Ik zou je aan willen raden dit boek te lezen:
https://www.amazon.com/So...113892136X/dp/113892136X/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 7 februari 2021 11:36]

De tv is niet alleen het scherm, ook de audio is er onderdeel van, en deze is bij B&O tv's toch echt wel een stuk beter dan bijvoorbeeld een Philips tv. Maar dan nog betaal je ook veel voor het merk en design, wat opzich niet zo'n groot probleem is, dat zie je overal. Als mensen het er voor over hebben, waarom niet? Zelf ga ik liever voor een mooi grote tv met goede beeldkwaliteit en een optische aansluiting voor een goede geluidsinstallatie met 5.1/7.1, dat kan goedkoper dan alleen een B&O tv.

Hetzelfde geld een beetje voor zo'n speaker, het is design, en mensen hebben veel over voor een beetje exclusiviteit.

Ik snap de vergelijking met Apple ook wel, maar deels ook niet. Als je kijkt naar hun laptops zijn die niet eens heel veel duurder dan andere merken met vergelijkbare hardware en design (en de daarbij horende nadelen als slechtere koeling).
Als de module in de toekomst verouderd zal zijn, zal Bang & Olufsen klanten toelaten om betalend naar een recenter model te upgraden mits ze hun verouderde hub inleveren.
Dit is toch wel uniek, dat een fabrikant het de klant toestaat om te betalen voor een nieuwer model :X
Idem, "I call BS". :+
Een veel te dure speaker (gezien de bouw / vermogen / audio kwaliteit )
gebaseerd op fluide IT standaarden van dit moment,
met een **custom** accu, die natuurlijk slijt bij normaal gebruik,
.
Ik schat een levensduur van max 5 jaar.
Heb je hem al gehoord dan?
Nee, dat niet uiteraard. :-)
Het is mn inschatting van wat je maximaal aan speaker geluidskwaliteit kan krijgen uit zo'n klein kastje. Maar het is idd een aanname.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 6 februari 2021 13:48]

Tsja, die jongens uit Struer halen al decennialang geluid uit kastjes waar niemand het van verwacht. Dus dat kan nog weleens meevallen :-).

Bijvoorbeeld de Beolab 6000's uit 1991. Dat waren geen high-end speakers, maar voor de maat klonken ze gestoord goed. De halve concurrentie viel eroverheen en wilde ook 'column speakers', alleen hadden die allemaal een subwoofer nodig (en werden ze dus ook alleen als combi subwoofer-satellites verkocht) om aan het geluid van die 6000's te kunnen tippen. Ze kunnen wel behoorlijk toveren daar!
Dit is toch wel uniek, dat een fabrikant het de klant toestaat om te betalen voor een nieuwer model
Niet echt, Sonos was ze voor?
En dan moest je de speaker ook nog stukmaken...

Quote:
Sonos stopt met de Recycle Mode, een onderdeel van zijn Trade-Up-programma waarbij klanten recht op korting op nieuwe producten kregen als ze hun oude Sonos-producten onklaar maakten om ze in te leveren voor recycling.

[Reactie gewijzigd door PPie op 6 februari 2021 09:14]

Bedoelen ze dan niet vooral dat je voor een lagere prijs kunt upgraden, in plaats van de volle prijs te betalen voor een nieuw product? Het klinkt raar, dat wel.
Ik begin er steeds meer van te balen dat alles maar over mono moet worden gegooid. Leuk zo'n losse speaker voor een kleine badkamer en misschien ergens in de gang. Maar voor een woonkamer en of een andere grote ruimte is het uiterst jammer om geen gebruik te maken van stereo met voldoende spacing. Ik
Nee, ik hoop toch dat je dat verkeerd ziet. Ik neem toch aan dat dit één speaker is, voor een systeem waarin je meerdere speakers kan combineren toch?

Nou, nog een paar keer gelezen en je lijkt inderdaad gelijkt te hebben? Dat had ik niet verwacht. Wat vreemd.
Jawel, je kunt meerdere speakers koppelen voor stereo :)
Maar dat geeft toch latency?

Audio over IP lost problemen op. Dat zeker maar introduceert ook nieuwe en die zijn veel irritanter.
Laat staan als het op een home netwerk gebruikt word wat feitelijk een speeltuin is vol ellende. Probeer je een file transfer te doen over je netwerk. Stopt je audio omdat het netwerk niet capable is.

Je kan met dante bijvoorbeeld 250 microseconden halen over een kabel. En dat is opzich al kut.
Hoe mooi de band in de maat speelt. Het klopt gewoon niet.

Als dit over de wifi gaat, word alles dan x delayed en naar een nulpunt getrokken?
Hoe word de latency berekend?
Moet je beeld gaan delayen als je het gebruikt icm video?
Wat als je speaker verder weg zet.
Dit systeem kan toch niet werken.

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 6 februari 2021 11:27]

Bang & Olufsen kan full synch audio en video doen door heel je huis zonder gezeik met latency. Je moet dan nog even wat investeren in een gateway maar dan kan je alles syncen. Dus jij zit beneden naar de tv te gluren en wil in je nest verder kijken. Gooit de tv op pauze en start in je slaapkamer op hetzelfde punt de uitzending bijvoorbeeld. Er is nog geen enkele andere fabrikant die dat kan. Tevens kan je iedere ruimte inleren etc. Ja het kost een paar centen maar dan heb je ultiem gebruiksgemak en bijvoorbeeld nu met de nieuwe eclipse & harmony ook een super tv. En if you are bothered with the price you probably can not afford it anyway.
Latency voor alleen audio is niet zo erg, en het verschil in latency tussen meerdere speakers is vrij eenvoudig op te lossen. Zelfde kan ook als het om audio én video gaat.
Voor de luttele prijs van 1500 euro kan je een 2e lelijk ding kopen om ze te pairen voor stereo geluid.
Anders kan je ook nog een vaas kopen voor 2000 euro, deze heeft beter geluid naar hun eigen zeggen, maar voor stereo geluid zou je er dan 2 moeten hebben, dus 4000 euro.
Als je wil kan je ook voor 500 euro extra een ander kleurtje kiezen 8)7

[Reactie gewijzigd door ParaVince op 6 februari 2021 10:24]

Je hoeft het niet te kopen....
Gaat ook zeker niet gebeuren.

Wat ik alleen niet snap is de - 1 moderatie. Alle informatie komt direct van de website van de fabrikant.
Dankzij het modulaire karakter zou de speaker langer moeten meegaan in vergelijking met traditionele homespeakers. De set is te koop vanaf 1499 euro.
Hoeveel traditionele homespeakers kun je kopen voor die 1499 Euro?

Mijn luidsprekers van 1000 gulden per stuk doen het al ruim 25 jaar, en dankzij een prima versterker kan ik daarmee nu ook muziek vanaf mijn NAS afspelen of alles wat ik wil met Spotify Connect. Dat gaan deze jongens niet redden - en over de geluidskwaliteit hebben we het dan nog niet eens gehad...
Maar als je daar de stekker uit trekt heb je een hoeden plank van 1000 gulden. Lijkt me een andere use case.

En wat kost je hele setje nu, wil je het vervangen voor dezelfde kwaliteit maar dan nieuw. Inclusief versterker, kabels etc..

Tuurlijk gaat een speaker vanaf 1249€ (De daadwerkelijke vanaf prijs) het qua prijs-kwaliteit nooit halen. En natuurlijk klinkt een portable speaker niet zo goed als een degelijk setje homespeakers.
Maar een aantal mensen die dit merk een warm hart toedragen en hun schaapjes op het droge hebben worden misschien wel in verleiding gebracht om 1000€ meer te betalen... Men weet dat je voor b&o de hoofdprijs betaald, zonder dat logo waren ze waarschijnlijk substantieel goedkoper. Exclusiviteit en “design” (ik vind ze best mooi maar over smaak valt niet te twisten, ze lijken in ieder geval vrij origineel) zijn de dingen waar je voor gaat betalen.
1000 gulden is met inflatie ongeveer 2000€
Inflatie van Zimbabwe? :P
4% over 25 jaar is ruim 2600 gulden (geen euro). Dus een beetje aan de hoge kant idd.

https://www.inflation.eu/...i-inflatie-nederland.aspx
En wat als je nu vergeten bent de batterij van je b&o speakers op te laden. Zit je net een film te kijken blijken de batterijen dood. Of moet je iedere 3 dagen stuk voor stuk alle speakers met de puk weer gaan opladen.

Het gaat al jaren slecht met b&o. omzetten blijven dalen en de reden zal gewoon eenvoudig zijn. De markt die dit wil betelen is gewoon kleiner en kleiner aan het worden.
Ik denk niet dat mensen film gaan kijken met deze speaker, meer een apparaat om mee te nemen naar bijvoorbeeld buiten als je gasten hebt, of in de keuken te zetten als je aan het koken bent etc.

"Gelukkig" gaat het wat beter met B&O, dankzij de lockdowns schijnen mensen weer meer te investeren in hifi apparaten. Ik denk dat ze vooral veel last hebben van concurrentie van sonos..
https://www.ft.com/conten...a6-48fd-bd0e-8bffd0f9cf3f
En dan maar zeggen dat er door de lockdowns een recessie is... nou, niks van waar dus als meer en meer mensen hifi-setjes kopen, welke doorgaans niet erg goedkoop zijn.
Je moet het afzetten denk ik tegenover het Sonos beleid: die vinden de speakers die ik 5 jaar geleden heb gekocht al te oud en kunnen niet met het s2 ofzo systeem werken.
Voor mij reden genoeg om geen Sonos meer aan te schaffen: al koop ik een nieuwe speaker, omdat er 1 speaker ‘oud’ is kan het hele systeem niet meer mee.
Belachelijk.
De nieuwe speakers zijn wel degelijk te combineren met de oude speakers. Je moet dan echter alle speakers (oude en nieuwe) via de S1 app aansturen. De nieuwe S2 app kun je niet voor je oude speakers gebruiken.
Naar mijn ervaring werkt dat prima, de S1 app heeft alle functionaliteiten die ik nodig heb.

Het gevoel blijft echter wel aanwezig dat vroeg of laat de ondersteuning alsnog gestopt wordt.
Dat B&O wat overpriced ben ik zeker met je eens, maar om nu jouw setje te vergelijken... ik bedoel: heb je wel eens gekeken naar een mogelijke opvolger van jouw setje? Dan betaal je toch ook nog een aardig bedrag. 1000 gulden = ong. 453 euro; voor dat geld heb je echt geen vervanging van jouw setje. Wel prima losse speakers (mijn Marshall Kilburn was nog niet eens 453 euro en de kwaliteit is voor de prijs echt meer dan prima!), maar geen hifi-setje waar jij het over hebt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 februari 2021 17:12]

Ik vergelijk helemaal niet mijn Marshall Kilburn met een hifi-installatie. Lees mijn reactie nog eens goed.

Ik stel wel degelijk hoge eisen, want ik ben niet alleen muziekliefhebber, maar ook muzikant (singer-songwriter). Dus ik weet wel degelijk waar ik over praat.
Maar daarom mag ik nog wel een midrange-speaker voor erbij hebben. Ik heb nooit beweerd dat de Kilburn de beste speaker is; ik zei dat 'ie voor de prijs die ik ervoor betaald heb topgeluid heeft. En dat dat is wat je nu krijgt als je letterlijk een moderne speaker van 1000 gulden, omgerekend 453 euro, koopt, en niet meer zo'n mooie hifi-set als toen. Dát is wat ik schreef.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 februari 2021 21:48]

Ik moest effe de foto bekijken waar staat het ding? Mooi weggewerkt in het interieur. Oh nee wacht het is die ventilatorkachel :/
En waarschijnlijk ook die olie-lamp bij het linker raam :+
Die olielamp is inderdaad ook een speaker, de beosound balance, maar die is 2000 euro ;)
Frequency Range
39 - 23000 Hz

Maximum Loudness @1m (SPL)
96 dB SPL

Bass Capability
79 dB SPL

Nou de home cinema subwoofer kan de deur uit begrijp ik, 39Hz en 79dB bass capability (lolwut?)
Verre van. Om op 200 hz een noemenswaardig geluid te produceren heb je een serieus slagvolume nodig wat normaal verzorgt word door conus oppervlak maal vermogen op die frequentie. Op 39 hz heb je dan een enorme conus nodig met een spoel groter als deze hele opstelling een een versterker met flink wat vermogen , iets wat ik niet zie in dit tafel model batterij speaker. Daarom worden dit soort spl test ook in een gesloten kamer met een microfoon op een meter afstand gedaan die, zonder de exacte meet specificaties te weten, dus net zo groot kan zijn als je keukenkastje met waarschijnlijk de losse frequenties er doorheen gestuurd (deed ik mijn snelle auto met grote subwoofer tijdperk ook voor de perfecte afstelling per trap) in je keukenkastje haal je makkelijk de 96 db totaal maar in je huiskamer geloof ik daar knap weinig van met ditte.

79 db kan ik wel in geloven dat is te vergelijken met een drukke bedrijfshal en dan kan je met corona regels elkaar redelijk verstaan met verhoogde stem.

Dus in deze context dan. Is het mogelijk dat ze deze waardes meten? Zeker. Alles is te meten als je de juiste omstandigheden hebt...zal jij deze waardes halen in jou opstelling? Wellicht als je hem op je schouder zet zoals ze vroeger deden...Buiten dat zegt het spl 0 komma niks of de kwaliteit dan nog afdoende is dus eigenlijk is het pure marketing.
En zoals het bij de meeste audiofabrikanten gaat, is dat bij -6dB (soms zelfs -10dB). :/
Redactie, maak er even Bang & Olufsen van.
Wat stond er, Banaan & Olijven? :+
Nu ben ik ook wel benieuwd.

Edit:
Telegram notificaties stond de oude titel nog. “Bang & Olufson”

[Reactie gewijzigd door berchtold op 6 februari 2021 00:16]

Ik vrees dat ze hier toch echt definitief de boot mee gemist hebben. Uiterlijk techniek visie. Het is hem niet. Zal qua geluid vast prima zijn maar het plaatje klopt gewoon niet. Zeker voor deze prijs.

En ja, alles je zelf niks kan en alles laat installeren is het perfect. Om één of andere reden doet het me denken aan dat hele grote bedrijf met een eigen ecosysteem wat het net wel allemaal goed doet en dus wel de hoofdprijs kan vragen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee