Ring stuurt klanten nieuwe installatie-instructies wegens brandgevaar - update

Amazon-dochterbedrijf Ring heeft klanten nieuwe installatie-instructies opgestuurd vanwege brandgevaar bij zijn videodeurbel van de tweede generatie. Het bedrijf rapporteert 85 incidenten, waarbij de bel in 23 gevallen in brand ging.

De recall begon dinsdag in de VS, aldus de overheidsorganisatie CSPC. Het bedrijf benadrukt dat er geen probleem is als gebruikers de meegeleverde schroeven gebruiken voor installatie. Het risico ontstaat volgens het bedrijf als gebruikers andere schroeven hebben gebruikt bij het ophangen van de bel, maar Ring legt niet uit hoe dat komt. De videodeurbel hoeft niet terug, maar het Amazon-dochterbedrijf benadrukt dat het een nieuwe handleiding met installatie-instructies heeft opgestuurd.

Het gaat om de videodeurbel van de tweede generatie met typenummer 5UM5E5. De actie geldt in de VS, over Europa is vooralsnog niets bekend. Het gaat in totaal over 350.000 deurbellen.

Update, donderdag: In de kop en de inleiding was onvoldoende duidelijk dat gebruikers de videodeurbel niet hoeven terug te sturen, maar dat Ring alleen een nieuwe versie van de installatie-instructies heeft gestuurd. Het artikel is daarop aangepast.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

11-11-2020 • 18:28

79

Submitter: pHennyWise

Reacties (79)

79
70
33
4
0
19
Wijzig sortering
Het is een vreemd verhaal maar misschien valt er in Nederland nog wat van te leren. Bij de waarschuwing kan je de FCC ID zien. Die kan worden gegeven als uit tests blijkt dat het aan de veiligheidseisen in de VS voldoet. De testen en wie dat doet is op te zoeken. Als je dat doet kom je bij deze informatie uit. En daar staat iets opvallends. De keuring lijkt deels uitgevoerd door een bedrijf uit Zevenaar. Uit de documenten kan ik niet opmaken wat die allemaal getest hebben maar waarschijnlijk weten ze daar waarschijnlijk wel iets meer van dit verhaal en het testen af of zelfs waarom dit niet eerder was ontdekt?

Als je naar de externe foto's kijkt valt overigens op dat er twee schroeven gebruikt zijn met een kop die je niet vaak tegen komt bij korte schroeven. Hoewel ik niet kan opmaken waar de batterij zit kan ik me zo voorstellen dat iemand denkt ik pak even wat andere schroeven die er op lijken om vervolgens door de batterij heen te schroeven die er vermoedelijk achter zit.

[Reactie gewijzigd door kodak op 23 juli 2024 14:21]

Dat bedrijf is Telefication uit Zevenaar; zij doen als één van de weinige testhuizen in de Benelux ook FCC testen op EMI gebied. Grote kans is dus dat Ring een paar bellen heeft opgestuurd naar Telefication om de FCC testen te kunnen doen, mogelijk omdat hun lokale testhuis qua planning vol zat, en Telefication op korte termijn de eerste/enige was die een timeslot vrij had om te testen.

De testen zelf zijn niet heel spannend, een medewerker van Ring hoeft er ook niet bij te zijn (ook niet vanuit certificatie eisen). En omdat Telefcation de juiste accreditatie had konden ze deze testen dus doen.


Qua pand (@HoppyF ) is het niet zo spannend, maar dit soort bedrijven hebben genoeg aan een paar kantoren en een paar bedrijfshallen waarin ze hun EMI kooien en apparatuur neerzet. Zoek anders maar eens op hoe Biccon in Helmond eruit ziet; dat is een soortgelijke club die een andere accreditatie heeft (vooral defensie, luchtvaart en een beetje CE). Dat pand, en die omgeving is ook net zo saai. Het is niet het pand of de locatie dat belangrijk is, het zijn de accreditaties, de testapparatuur/mogelijkheden en je specialisten die er toe doen.
Wat is daar zo vreemd aan? Ik zie het niet, vrij standaard bedrijfsgebouw.
Uhhh, dat het al meer dan 6 maanden te huur staat.
Ook daar is toch niets vreemds aan, kantoor / bedrijfsruimte staat wel vaker langere tijd leeg.
Daarnaast vraag ik me af of het pand al wel 6 maand leeg staat, volgens mij zijn de laatste zaken pas vorige maand verhuisd (kom regelmatig langs dit pand).
Dat is het oude pand van Kiwa telefication (zitten nu bij Kiwa in Apeldoorn).
Lijkt me juist de perfecte locatie om een RF product te laten keuren...
Kijk, dat maakt het duidelijk.
Als je naar de externe foto's kijkt valt overigens op dat er twee schroeven gebruikt zijn met een kop die je niet vaak tegen komt bij korte schroeven. Hoewel ik niet kan opmaken waar de batterij zit kan ik me zo voorstellen dat iemand denkt ik pak even wat andere schroeven die er op lijken om vervolgens door de batterij heen te schroeven die er vermoedelijk achter zit.
Die 2 schroeven die je daar ziet zitten er standaard op. Hiermee kun je de deurbel voorzien van stroom dmv de bestaande beltransformator. Ter hoogte van deze schroeven zit iig niet de batterij in de Ring.
Welke batterij bedoel je? Want als ik de foto's bekijk lijkt er ook een internet batterij te zijn.
"Purchase on Amazon: Video Doorbell (2nd generation)"
Welke belang speelt hier dat FCC een link aanbied naar Amazon waar het product te koop is?!
Dit maakt e.e.a. wel duidelijk (aanpassing in de installatiehandleiding):
https://cdn.vox-cdn.com/u...417/msedge_MlfIeS7Vqx.jpg
Als iemand van onderen een vier centimeter lange houtschroef een deurbel in jast dan snap ik wel dat er iets beschadigd raakt ja. Kan me niet voorstellen dat veel mensen dat doen. Maar ik moet mensen ook niet overschatten, gezien het aantal incidenten.
Ze hadden dit af kunnen vangen door een stuk metaal te plaatsen zodat een andere langere schroef niet dieper kan en dus niets kapot kan maken.

Kan me goed voorstellen dat mensen deze speciale schroef kwijt raken en dan maar iets erin steken.
Dat je er eentje kwijtraakt ok, maar er zit een reserveschroefje bij.

Voor mijn gevoel ben je redelijk onbekwaam als je echt met niets beters kan komen dan met zo een houtschroef. Eigenlijk doe je dan niet meer mee....
Blijkbaar minimaal 85 mensen waarvan het bij 23 raak was en de batterij in brand vloog :p
plaatje maakt een hoop duidelijk in ieder geval...
Je houdt niet voor mogelijk waar sommige in slagen :). Soms denk je gemakkelijker kan het niet, en er zijn nog mensen die er niet in slagen. Ik vraag mij soms af ... wat doen die mensen. Wat gaan die doen als die ooit een kast moeten in elkaar zetten.

En dan heb je Amerika, daar moet je een waslijst aan dingen voorzien, want anders ben jij verantwoordelijk. Daar komt het zowat op neer. Zover gaat het hier nog niet, maar we zijn wel goed op weg dat dit hier ook gaat komen.

Ik heb zo een saas app, moeten mensen iets doorsturen naar de overheid. Maar moeten ze dus een key en id copyen & pasten in een mail ... Schrijf je een volledige uitleg op, je kan niet missen en je zet er expliciet in, GEEN SCREENSHOT, selecteren en copyen & plakken, krijg je nog altijd mails met een screenshot binnen. Soms vraag ik me gewoon ook nog wel af of begrijpend lezen nog wel gegeven wordt op scholen. Dan slagen velen er ook nog in om maar een deel te copyen & pasten enzo.

Dan is er nog het probleem ... wie leest er tegenwoordig nog een handleiding ... ok voor sommige zaken is dit echt niet meer nodig. Maar voor andere lijkt het mij toch nuttig. Maar er zijn velen die denken, dit weet ik toch beter. Daarom dat de "quick" setup guide nog zo geen slecht idee was als dit destijds geïntroduceerd werd voor allerhande. Maar dit wordt dikwijls ook met moeite bekeken
Wat gaan die doen als die ooit een kast moeten in elkaar zetten.
Heb je nooit een Ikea puzzel geprobeerd? (Mijn laatste kast was een ramp :+ )
Als dit zo vaak voorkomt, dan was het beter geweest om een button te maken om die velden op het clipboard te zetten, en dan alleen maar uitleggen hoe ze moeten pasten in een email, of natuurlijk gelijk vanuit de button de email al van te voren invullen...
Tsja die key & client id moeten ze dus ook ophalen op een website bij de overheid, Dit kan ik dus niet voor hun doen. Hadden ze nu een systeem zoals mandataris voor boekhouders ingewerkt, had dit ook gemakkelijk geweest, maar nee ...
En dit had ik dus ook al aan hun voorgesteld ... Antwoord: zit niet in ons budget, geen tijd, geen geld, en is niet ons probleem ...

Zo werken overheidsprojecten via 3de partijen bijna altijd hier in België, alleen het minimum wordt gedaan. En er zal geen letter teveel geschreven worden. Zelfs een email is soms teveel. Al van vorige week woensdag aan het wachten op een antwoord. En als ze antwoorden is dat om 17u stipt, zodat ze zeker niet meer dag zelf de reply moeten lezen of terug antwoorden.
Misschien dat deze pagina ontbreekt in de handleiding van een bepaalde serie?
Het blijft natuurlijk Amerika.
Zeer relatable, ik heb mijn computerkast ook met lange houtschroeven dichtgemaakt in plaats van de bijgeleverde thumbscrews. Helaas zijn mijn componenten daardoor onherstelbaar beschadigd en ben ik nu in een rechtzaak verwikkeld met de maker van de computerkast!! |:(
Lol. Ik geloof dat niet iedereen de lol ziet van deze reactie. Maar idd, dat dus. Als ik de luier van mijn kind dicht maak met spaanplaatschroeven dan denk ik ook niet dat ik de medische kosten op Pampers kan verhalen.
Dit blijkt inderdaad een zeer polariserende mening te zijn zeg :D

Edit: Ik vind het ook niet het beste design, maar een korte, stompe schroef in een electronisch apparaat vervangen door een langere schroef met een punt.. Tja, dan vraag je er ook wel om zeg.

[Reactie gewijzigd door seriousjin op 23 juli 2024 14:21]

Ik heb het met de TV gedaan toen ik hem aan de muur wou hangen, nu heb ik schroeven aan de voorkant uitsteken.
Murphy? Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan.

Hier bedenken ze een speciale schroef om het allemaal een beetje 'veilig' af te sluiten. En ze leveren de bit mee om de schroef te bedienen. Het is dus duidelijk dat deze door de gebruikers (installateurs) te bedienen zijn. Mijn 'educated guess' is dat ze ook nodig is als de accu/batterij vervangen moet worden.

Dan valt de schroef, stuitert weg en moet ze vervangen worden. Dat gebeurt. En zeker op de plaats waar geschroefd wordt: buiten, is weinig controle over de omgeving en waar de speciale schroef heen stuitert.

Ontwerp verbeter idee: De schroef aanpassen zodat ze niet uit de behuizing valt. Eventueel daar ook de behuizing op aanpassen.
Ben heel benieuwd waarom andere schroeven brand kunnen veroorzaken. Als dat zo is moet er in het ontwerp toch wel iets heel fout zitten als een schroef dit kan veroorzaken. Daarnaast moet je er sowieso van uitgaan dat niet iedereen de meegeleverde schroeven gebruikt.

enige dat ik zie: https://support.ring.com/...1/Nederlands_RVD_Gen2.pdf
pagina 15 is de schroef waarmee je de bel van onder aan de plastic beugel vastzet. Dat is een speciale schroef waarbij nu staat geen andere schroef.
Neem aan dat de andere schroef anders te diep in de unit komt en dingen kan beschadigen. Had men intern misschien op moeten lossen met dikker stuk hard plastic of metaal aan het einde van de schroefdraad waardoor een te lange schroef niet verder gedraaid kan worden.

[Reactie gewijzigd door bbob op 23 juli 2024 14:21]

waarbij nu staat geen andere schroef.
Nee, er staat: geen andere schroevendraaier! ;)
Uit de handleiding:

Belangrijk!
GEBRUIK GEEN ANDERE schroevendraaier
dan de inbegrepen, korte
veiligheidsschroeven om je Video Deurbel
aan de beugel vast te schroeven.

WAARSCHUWING! De verkeerde schroef
gebruiken om de Video Doorbell vast te
zetten kan de batterij beschadigen en
brandgevaar opleveren.
Ik heb reuma, dat is niet erg, kan ik wel oud mee worden ( ben ik ook van plan) Maar alle bijgeleverde schroevendraaiers en ook torx bitjes kan ik niets mee. Dan zoeken ze het maar uit, maar stuur ik het product terug. Ik heb kromme vingers en kan daar niets mee. Dat is allemaal goedkoop metaal waarbij het al versleten is wanneer ik de kop iets schuin er zet. Die kleine schroefjes kan ik dus niets mee, ik boor het voor.
Ik let natuurlijk wel op de diameter van die brakke schroeven.
Ja lekker Nederlands hè?...
Lijkt wel zo'n heerlijk in china vertaalde gebruiksaanwijzing meegeleverd bij een af ander Action artikel. |:(
"Belangrijk!
GEBRUIK GEEN ANDERE schroevendraaier
dan de inbegrepen, korte
veiligheidsschroeven om je Video Deurbel
aan de beugel vast te schroeven." :?
Ik snap hem ook niet. Als ik het installatie filmpje bekijk, zie ik geen reden waarom het een brandgevaar kan opleveren.

/edit
Had men intern misschien op moeten lossen met dikker stuk hard plastic of metaal aan het einde van de schroefdraad waardoor een te lange schroef niet verder gedraaid kan worden.
Valt dit dan niet in de categorie, stop niet je hond in de magnetron?

[Reactie gewijzigd door wica op 23 juli 2024 14:21]

Valt dit dan niet in de categorie, stop niet je hond in de magnetron?
Nee want de eisen lijken te zijn dat normaal gebruik geen gevaarlijke situatie mag opleveren. Daar hoort een ontwerp bij dat gemaakt is om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Natuurlijk kan je er over van mening verschillen wat normaal is maar als de fabrikant zelfs in de handleiding stelt dat je schroeven moet kunnen vervangen dan lijkt me een waarschuwing niet genoeg.
Lijkt mij eerder een smoes om een andere grove fout te verhullen.
Welke andere grove fout doel je op? Enige onderbouwing hiervoor beschikbaar?
Of ben je erg wantrouwend vanwege eerdere vergelijkbare cover-up acties mbt tot dit product(-lijn)?
Het is goed en verstandig om verklaringen van fabrikanten niet voor zoete koek te slikken, zeker niet als een verklaring/uitleg geen onderbouwing heeft of onlogisch lijkt; maar een redelijke uitleg zonder meer onderuit te halen en vervolgens zonder enige toelichting en onderbouwing te zeggen dat de uitleg waarschijnlijk een 'cover-up' is voor een groot probleem vergroot de hele mentaliteit waar alles en iedereen tegen elkaar opgehitst wordt en mensen alles vanuit een negatief standpunt benaderen.
Zo'n borgschroef vraagt er gewoon om om weg te raken: valt bij het openen, of raakt weg omdat je te vaak het spul los moet halen om op te laden.

En dan ook nog een batterij of ander kwetsbaar component in het verlengde plaatsen zonder afdoende fysieke scheiding.

Typisch internet of shit design.
Internet of shit design? Wat is dat nou weer voor flauwekul. Dit is een ontwerpfout, die kom je in auto's, kerncentrales, speelgoed en industriële automatica ook tegen.
Sterker nog, ze leveren een reserve mee. Ik ben de mijne ook al eens in het grind verloren.
De enige verklaring die ik zou hebben is als er b.v. dikkere schroeven gebruik worden en deze vervolgens de electronica raakt en sluiting maken. Verder helemaal met je eens dat een bedrijf er vanuit moet gaan dat mensen niet de bijgeleverde schroeven gebruiken, dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben zoals het materiaal waarin het vastgezet moet worden.
En daarbij staat duidelijk dat de kruiskopkant van de bijgeleverde schroevendraaier gebruikt moet worden... Dat lijkt mij niet voor deze speciale schroef waar juist de speciale schroevendraaier voor is meegeleverd.

Het plaatje dat al eerder in deze handleiding staat, zou hier duidelijk (en voor de andere schroevendraaier) gebruikt moeten worden. Een kruiskopschroevendraaier hebben veel gebruikers nog wel ergens in huis en anders past een philips-schroevendraaier ook, maar deze speciale niet.
Misschien schroeven die niet goed genoeg verzonken waren of kunnen en daardoor in de batterij gaan duwen/deze vervormen...
Zou kunnen. Maar mijn batterij houdt het een paar weken vol, voordat ie opgeladen moet worden, hij zit er niet jaren in. Zou een schroef in zo'n korte tijd schade kunnen aanbrengen? Op zijn minst zou je het dan bij vervangen moeten zien. Aan de andere kant, bij zulke zaken wordt altijd van de worst case scenarios uitgegaan, dus who knows.

[Reactie gewijzigd door fry_35 op 23 juli 2024 14:21]

Dus je moet om de paar weken je deurbel opladen? Dat is ook niet heel gebruiksvriendelijk....
Je kan ze laten druppelladen als je een 'normale' deurbel vervangt, anders moet je de batterij die je via USB laden. Blijft een deurbel met camera, wifi, infrarood leds etc, dus verbruikt meer stroom dan een bel die enkel een signaaltje moet doorgeven.
Dit zou "de doodsteek" wel eens kunnen worden.
Was ik maar Jeff Bezos....
Een frickin' deurbel mensen.... en dan al zulke falers.
Nou vind ik dit probleem nog niet eens verwijtbaar.
Erger zijn die andere (eerdere) problemen...

<sarcasm>gelukkig betaal je een vrij hoog bedrag en met je privacy</sarcasm>
voor een deurbel... 8)7

En daarbij komt dat je hierbij dan een extra service kan leveren aan de Amazon bezorger... zoals "laat het pakketje maar achter" - |:(
Zou het de ring deurbel betreffen met accu? Die wordt doorgaans in Nederland niet zoveel verkocht omdat wij vaak al elektra naar de voordeur hebben lopen. Maar in de USA is die wel heel populair volgens mij. Kan mij voorstellen dat als je het frame vastschroeft op een verkeerde manier je wellicht druk legt op de accu; wat een probleem geeft?
Anoniem: 328026 11 november 2020 19:04
Vreemd dat dit in Europa niet teruggeroepen wordt. Heeft dit te maken dat schadeclaims in Amerika veel hoger kunnen zijn?
Misschien andere schroeven? :D
Grote kans, aangezien ze in de US nog steeds niet snappen wat metrische maten zijn.
Of omdat huizen in Amerika vooral uit hout bestaan en in Europa uit baksteen?
Denk eerder dat de waarschuwing in Europa als afdoende wordt beschouwd en dat Amerikanen wat meer bescherming tegen zichzelf nodig hebben (wettelijk gezien dan)
Wat een beetje onduidelijk is uit het artikel van tweakers is dat het gaat om de:
Ring video doorbell 2. https://nl-nl.ring.com/products/video-doorbell-gen-2

De andere deurbellen zoals de video doorbell 3, de PRO, Elite, door view cam zijn geen problemen mee. (in ieder geval niet die iets met in de fik vliegen en schroeven)
Ik heb op 19/08/2020 al een e-mail gekregen vanuit Ring dat bovenstaande problemen bekend waren:

[...]

Hierbij informeren we je over de bijgewerkte instructies voor het installeren van je Ring Doorbell (2de generatie).
Ring heeft meldingen ontvangen van gebruikers die onjuiste schroeven hebben gebruikt om hun Ring Doorbell (2de generatie) aan de montagebeugel te bevestigen. Bij gebruik van de verkeerde schroeven kan de batterij beschadigen waardoor er mogelijk brand- en veiligheidsrisico's ontstaan.

[...]

Vraag me af waarom dit nu dan pas in het nieuws komt? Omdat ze nu een fysiek de handleiding gaan versturen in de VS?
En de schroeven die ring meelevert zijn me van een kwaliteit 🙈
Laat zich het beste omschrijven als ‘pisbakijzer’ 🙄
De wand bevestiging schroeven zijn inderdaad niet al te best.

Deze braken bij monteren allebei af, ik vermoedt dat het om de schroef gaat waarmee het kapje vast wordt gezet.
Dat schroefje onderin geven ze je zelfs een reserve bij. Dus waarom zou je die inderdaad vervangen voor iets anders 🙈 bij versie 3 schroef je die letterlijk in je accu.
Ja dat snap ik ook niet helemaal aangezien het aparte schroefjes zijn.
If you don't use our stuff, we'll burn your house down :X
Anoniem: 30722 @mark-k11 november 2020 19:15
Ach, de enige schroeven die ik niet van hun heb gebruikt waren voor de hoekstukken. De bel zit daar op met hun eigen schroeven. Dus kan niet mis gaan. Maar hardhout en hun schroeven wilde niet. En ik heb de 3, dit is de 2 😇
In hardhout boren is niet zo moeilijk, pak gewoon een boortje en schraap die ouderwets over een blok zeep.
En doe het zelfde met het schroefje, werkt perfect.
Gewoon een blokje handzeep.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.