EKWB komt met Quantum Vector-waterblokken voor GeForce RTX 3080 Founders Edition

EKWB heeft zijn Quantum Vector-waterblokken voor de RTX 3080 Founders Edition aangekondigd. Het bedrijf levert onder andere een backplate mee die aansluit op het V-vormige uiteinde van de Founders Edition-pcb's. De waterblokken kosten 274,44 euro.

EKWB introduceert een zwarte en een zilverkleurige variant van de Quantum Vector FE. Het koeloppervlak van dit waterblok is gemaakt van vernikkeld koper en heeft een bovenkant van doorzichtig acryl. De 'externe behuizing' is gemaakt van aluminium, zo meldt EKWB. De fabrikant levert de waterblokken met een singleslot-i/o-shield.

Ook voorziet EKWB de waterblokken van een backplate. Deze hebben een V-vormig uiteinde, net als het pcb van de Founders Edition. De zwarte variant wordt voorzien van een zilverkleurige backplate en vice versa. De standaard backplate van de Founders Edition is niet compatibel met het waterblok, zo meldt EKWB.

Het waterblok wordt verder geleverd met twee losse connection terminal met inlets en outlets op verschillende locaties. Eén van deze terminals heeft G1/4"-aansluitingen aan de zijkant, terwijl de andere variant dergelijke connectors aan de voor- en achterkant heeft.

EKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum VectorEKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum Vector

Het Quantum Vector-waterblok heeft verwisselbare connection terminals met G1/4"-aansluitingen op verschillende plekken

De fabrikant voorziet het waterblok verder van argb-leds, die via software van ASRock, ASUS, Gigabyte en MSI aangestuurd kunnen worden. Het bedrijf meldt dat de waterblokken adviesprijzen van 269,90 euro hebben. Momenteel kunnen de zwarte en zilverkleurige varianten alleen vooruit worden besteld via de website van EKWB en resellers. Op de website van EKWB kosten beide modellen momenteel 274,44 euro. Volgens het bedrijf worden de eerste exemplaren in december verscheept.

EKWB plaatste in september al teasers van de Founders Edition-waterblokken op social media. Eind oktober publiceerde EKWB een volledige foto van het product. Toen stelde het bedrijf ook al dat de waterblokken deze week officieel aangekondigd zouden worden. Het bedrijf noemde op dat moment nog geen levertijden of adviesprijzen.

EKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum VectorEKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum VectorEKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum VectorEKWB GeForce RTX 3080 FE Quantum Vector

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

08-11-2020 • 15:12

62

Reacties (62)

62
60
31
0
0
13
Wijzig sortering
Hmm al die losse aansluit stukken geven ook meer kans op lekken.

Ik zou veel liever voor een AIO gaan dan.
Ik heb in 20 jaar met wc nog nooit lekkage gehad, de keren dat er iets fout ging was dat mijn eigen schuld. (Hergebruik slang/te kort afknippen)
En AIO oplossing zijn niet vrij van "storingen"

[Reactie gewijzigd door BlaBla1973 op 25 juli 2024 06:17]

100% mee eens. Het is ook wel een flink stuk eenvoudiger geworden, waar we vroeger oude autoradiatoren nemen, zijn er nu gewoon goede kant-en-klare radiatoren die je (amper/niet) meer voor hoeft te behandelen. Alles heeft standaard maten, en het testen is érg eenvoudig gemaakt zelfs tegenwoordig. De kans op een lek is kleiner dan ooit, en dankzij goede pompen, distro plates, en standaardisatie is het ook eenvoudiger dan ooit. Het enige wat "eng" is, is om een GPU uit elkaar te halen, daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen, maar er zijn ook kant-en-klaar watergekoelde GPU's. De voordelen zijn legio... naast veel constantere temperaturen (saturatie kan beter omgaan met pieken), kan je door een groter koel oppervlakte ook een mega stil systeem bouwen (een pomp hoeft niet vol uit, en elke D5 of DDC pomp is super stil op een goed toerental), wat bovendien mooier is. Mede doordat je niet meer van die mega-grote heatsinks aan je PCIe sloten hebt bungelen.
Nou, het mooie interesseert me zelf totaal niet. Ik gebruik toch een gesloten kast (lastig overigens om een gaming kast zonder window te vinden!). Omdat ik ook radioamateur ben en die raampjes geven veel te veel storing. Al die verschillende klokfrequenties blazen over de verschillende banden heen.

Het gaat mij vooral om de stilte. Ik heb in mijn vorige PC een AIO gehad (NZXT). Overigens op de CPU, niet GPU. Die werkte prima en je hoorde hem niet, maar ik was altijd bang voor lekkages. Ik heb ook geen zin om het regelmatig te inspecteren (deed ik destijds wel maar het irriteerde me) en me er al te diep in te verdiepen, het is iets dat gewoon moet werken (net als een luchtkoeler, die inspecteer je ook niet steeds). Daarom ben ik nu weer voor luchtkoeling gegaan.

Uiteindelijk heeft die AIO nooit gelekt, maar zo'n oplossing als deze met inzetstukjes geven me wel een stuk meer twijfel, je hebt toch een stuk meer overgangen van verschillende materialen met verschillende uitzetting over de temperatuur. Plastic en aluminium hebben een heel andere uitzetting als het warm wordt.

Ik ben inderdaad geen typische waterkoeling enthousiast, maar meer een gewone consument die de voordelen wou proberen van waterkoeling.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2024 06:17]

Mja, dat is dan toch echt een probleem van je vooroordelen met betrekking tot waterkoeling. Een beetje A-merk AIO zal niet gaan lekken wanneer die onbeschadigd geïnstalleerd is en als je de iets higher end gaat zit er vaak ook een garantie bij voor als het dan toch een keer misgaat.

Luchtkoelers kunnen ook misgaan, als je de mounting net niet strak genoeg hebt gedaan kan met de tijd je blok los komen en je moederbord, CPU en/of GPU beschadigen. Ook bij de installatie kan er genoeg misgaan.

Zolang je maar een beetje voorzichtig bent bij de installatie zul je met zowel lucht, aio als custom loop geen enkel probleem hebben en hoef je er bijna nooit naar om te kijken (bij een custom loop misschien een keer de vloeistof vervangen en bij alle drie je kast ontstoffen).
Vooral mensen die zelf nog nooit waterkoeling hebben gehad roepen altijd dat het niet veilig is of dat een AIO veiliger is.

Meeste waterkoeling problemen ligt toch echt aan de gebruiker. Zolang je gewoon goede merken koopt en weet wat je moet doen dan is de kans dat iets fout gaat heel klein.

Zelf in mijn zelfbouwdagen ook altijd waterkoeling gehad en heb 1 x een lek gehad. En dat was omdat ik vergeten was een slang aan te sluiten aan het waterblokje voor de northbridge :P
Maar dan klopt het toch? Als de mensen die zeggen dat het lek kan gaan & niet weten hoe het werkt dan kunnen ze idd problemen krijgen toch? Wat ik er over lees is dat als je het maar lang genoeg gebruikt dat het vanzelf een keer mis gaat (al dan niet door eigen fout). Als je met luchtkoeling een keer iets fout doet mis je hooguit wat performance.

Ik snap dit product ook niet zo goed, het kost bijna 300 euro extra om je videokaart stil te koelen op deze manier. Bovenop de al reeds 800€ van de videokaart. Snap niet waarom zo'n koelblok zoveel moet kosten.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 25 juli 2024 06:17]

Deze blokken worden net zoals hun magnitude cpu blokken in Europa gemaakt, en volledig met cnc technieken vervaardigd. Draaibank uren in Europa zijn duur.
Lang genoeg gebruiken hoeft geen probleem te zijn. Custom loop CPU+GPU+Mobo met wat zilverdeeltjes erin houdt het nu al 7 jaar gesloten vol in een systeem wat in de loop van de jaren van primair naar secondair gegaan is. Hoogwaardig materiaal, netjes anti-knikveren, reservoir paar keer bij moeten vullen, dat was alles.
Ja zo blijf je aan de gang natuurlijk. Als je maar lang genoeg met luchtkoeling werkt draai je vast een keer het koelblok te strak waardoor de je de CPU of het moederbord breekt of je draait het niet vast genoeg zodat het zware blok op je videokaart valt en/of je cpu eruit trekt. Als je AIO's maar lang genoeg gebruik is er verzelf één die een defect heeft waardoor die lekt of beschadig je zelf per ongeluk een kabel. Om het verder door te trekken, als je maar lang genoeg pc's bouwt krijg je vast een moment dat je iets kapot maakt door statische electriciteit of op een andere manier beschadigt. Statistisch gezien zal wat je ook doen alles een keer misgaan.

Wanneer we realistisch blijven is het echter zo dat zolang je maar aan de basis regels denk je met (bijna) iedere vorm van koeling wel veilig zit (uitzondering voor dingen als LN2 daargelaten).

Wat betreft de prijs. Tja, met zo'n waterblok haal je vaak aanzienlijk hogere clocks dan een kaart die je voor MSRP kunt kopen en stilte is voor genoeg mensen geld waard. Er waren een hoop mensen die een 3090 kochten in plaats van een 3080 terwijl de werkelijke winst in performance niet echt geweldig is. Als je het verschil in prijs gaat terug rekenen naar performance per euro en dat vergelijkt met een hoog kwalitatief waterblock als dit moet ik nog zien of het wel zo heel erg duur is. In een wereld vol goedkope massaproductie met dubieuze kwaliteit denken we ook al snel dat vakmanschap te duur is, maar EKWB heeft een reputatie voor hun blokken gekregen.
1x een lek gehad, op het cpu blok moest een dubbele o-ring of een zeer dikke.
Ging voor de dubbele, had ze klaar liggen op het bureau etc.

vergat de 2e o-ring en het druppelen.

Geen schade, maar duurde nogal lang tot ik wist wat er fout was. Zag het pas toen ik aan het bureau ging zitten en de 2e o-ring zag liggen.
Waterkoeling is niet voor iedereen.
Dat moet je zien als hobby.

Als je geen gedoe wilt en a technische bent dan komt aio goed van pas.
AIO is prima voor wie niet teveel wilt prutsen, maar een custom setup is vele malen beter dan een AIO. Sommige AIO's kunnen nog net een goede luchtkoeler verslaan....

Het is maar net wat je zoekt! :) Als je een beetje aanleg heb om te knutselen is kans op lekkage nihil. Ik heb al heel wat systemen gebouwd met WC en nog nooit lekkage gehad.
Dat valt tegenwoordig ook wel mee. Ik ben zelf een fan van custom loops maar voor gemak heb ik in m'n workstation dit keer een Asus ROG Ryujin 360 genomen en het ding doet totaal niet onder voor mijn gaming setup die een volledige custom loop heeft. Niet de goedkoopste AIO maar ja, een custom loop is ook niet goedkoop.
Je hebt in principe gelijk. Je thermische prestaties zijn beter met een custom loop. Alleen is het verschil tussen een AIO koeler en custom loop niet zo heel groot. Ik heb momenteel een custom loop met 1 gpu block, 1 cpu+vrm block, een distro plate en 2 360mm radiators. Hiervoor had ik een corsair AIO met een 240mm radiator. Ik haal met mijn custom loop dezelfde prestaties op mijn systeem (i9900k @5.2Ghz all core) als met mijn vorige AIO. Ik heb puur geupgraded vanwege de 'epische looks' van een custom loop. Het enige echte voordeel is dat het stiller is dan een AIO. Maar als je niet veel geld wilt uitgeven en toch flinke prestaties wil is een AIO en gewone GPU luchtkoeler beter wat betreft prijs/kwaliteit
Hoe vaak heb jij lekkage in huis gehad? Zijn ook allemaal losse stukken.
Ja maar die zijn gelast. Dit is een overgang van plastic naar aluminium (even sprekend over dat plastic inzetstuk), dus dat is daar niet mogelijk.
Als je in een enigszins modern huis woont is alles van pex en Uponor. Dat zit zo’n beetje hetzelfde in elkaar als waterkoeling.
Okee, waar ik nu woon is uit 1890 :) En waar ik vroeger woonde uit de jaren '80. Alles was metaal. Plastic waterleidingen heb ik nooit gezien. Misschien inderdaad wel een beetje iets van onbekend maakt onbemind.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2024 06:17]

Je bedoelt koper? Ik heb nog nooit pure metalen leidingen gezien in huizen van vóór 1960, tenzij je ze zelf vervangen hebt (of je woningcorporatie dat gedaan heeft). Mijn woning is uit 1922 en hier zijn de oudste leidingen ook koper (maar ook een aantal modernere van puur metaal en - ik wil zeggen rubber? nuja, iets wat daar op lijkt - die de woningcorporatie in de afgelopen 10 jaar heeft aangebracht).

Plastic waterleidingen heb ik inderdaad nog nooit gezien - wél plastic regenbuizen, wat sinds ergens vorige eeuw ineens de norm is geworden (daarvoor waren ze van metaal).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 25 juli 2024 06:17]

Ja ik bedoel koper, dat is immers ook een metaal ;) In tegenstelling tot de plastic soorten die @_eLMo_ noemde.

Ik wist niet precies of het puur koper is of een legering (brons ofzo), vandaar dat ik 'metaal' zei. Het ziet er een beetje te donker uit voor puur koper.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 juli 2024 06:17]

"plastic" waterleidingen zijn ook niet ongewoon hoor ; kiwa pvc drukleiding.... of tyleen..

Metaal is meestal messing (knelkoppeling) en (rood) koper voor leiding en soldeerkoppelingen...

Vroegah... lood....

[Reactie gewijzigd door hatex op 25 juli 2024 06:17]

Vroegah... lood....
daar heb ik er nog eentje van liggen in de kelder :(
"plastic" waterleidingen zijn ook niet ongewoon hoor ; kiwa pvc drukleiding.... of tyleen..
Ah, ik wist niet dat tyleen een soort plastic was. Weer wat geleerd - bedankt! :)
En de druk van een normale waterleiding is veel hoger dan dat van een waterkoelsetje in de PC.
Ik draai al jaren met een AIO en eigenlijk nooit gedoe gehad. Een klein blokje op je CPU is veel fijner dan zo'n groot blok metaal dat aan je moederbord trekt en tegelijkertijd trilt.. mij niet gezien hoor..
Waterleiding an sich en de daarbij behorende pers, knel en soldeerverbindingen zijn wel ff van een ander niveau....

Draai hier meestal ( 10 setups ) ekwb spul... hardtube en soft...

Als mn 4 vega's en threadripper vollast draaien , gaat mn water soms richting de 50... merk dat mijn petg tubes dan toch al wat zachter worden...
Daarbij is het uitwisselen van materialen tussen verschillende merken onderling niet altijd goed....
Diameters en materialen sluiten niet altijd even goed aan.
Heb een aantal EK slangkoppelingen die redelijk eenkennig zijn....
Lekkage als een mogelijk probleem willen benoemen en dan aio's indirect als oplossing aan willen dragen?

Even beter gezegd: als je het geld niet over hebt voor een echte loop, blijf lekker op lucht, dit geldt dubbel en dwars als je bang bent voor lekken; afgezien van de rotzooi die het geeft moet je goed je best doen voordat het daadwerkelijke problemen oplevert, vanuitgaande dat je gewoon demi-water gebruikt wat ook nog eens minder snel geleid als wat door de aio-boer erin gestopt wordt... dat is geen demi-water maar zit wél van alles in voor antibacteriele werking e.d.

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 25 juli 2024 06:17]

Okee, duidelijk. Dat was iets dat ik al verwachtte eigenlijk.

Ik was destijds meer gevallen voor de marketing 'zorgeloze waterkoeling'. Maar ik was toch wel bezorgd over wat er zou gebeuren als het wel zou gaan lekken.

Overigens wordt demi water ook al snel geleidend als het door een kast heen loopt, door opname van troep als stof. Het zal niet lang ongeleidend blijven tenzij je de lekkage echt snel opmerkt. Maar omdat mijn kast dicht is (vanwege radiostoring, zie boven), was dat niet echt een mogelijkheid.
Ja die marketing slaat helaas nergens op, als men zo graag had willen adverteren met dat soort leuzen hadden de rads en blokken wel eens van koper mogen zijn ipv alu waar in bijna alle gevallen het prijsverschil uit gehaald wordt.

Meest funeste is nog wel dat als je begint met een AIO het laatste wat je moet willen om die uit te breiden: puur omdat je geen geld in moet willen zetten of de basis die de AIO levert ook maar een stukje alu erin kan hebben of niet; houd je daar geen rekening mee en zet je er koperdelen tussen krijg je met een jaar of 3 a 4 (best-case ongeveer) rare problemen waardoor je je dure nieuwe spul weg kan smijten.

Het is een duidelijk gevalletje van goedkoop is duurkoop, mede als je eens nagaat hoe veel van de AIO's eigenlijk niet afgetapt of hervuld kunnen worden, te triest voor woorden eigenlijk. En stom genoeg is het dan vaak zelfs duurder als lucht terwijl dat (als je kijkt naar het onderhoud benodigd) al snel als zorgelozer aangemerkt kan worden.

TLDR: Een aio is eigenlijk de meest zorgelijke vorm van koeling na actieve LN2, enkel LN2 kent méér mogelijke caveats en een customloop is onder de streep zorgelozer omdat, wanneer het nodig zou zijn, er tenminste wat aan te doen is :p

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 25 juli 2024 06:17]

Hmm al die losse aansluit stukken geven ook meer kans op lekken.
Sure, maar (N+1)*0.00000001 is nog steeds bij geen...
Slangklemmen, pakkingen en water verplaatsen is iets wat al decennia gedaan wordt, dat hebben we ondertussen al onder de knie.
Zo goed als alle waterblokken hebben verwijderbare terminals. En in al die jaren heb ik daar nog nooit een lek gehad hoor.
Je CV verwarming in huis bestaat ook uit losse aansluit stukken, daar al eens lekkage gehad? Eens in de 10-20 jaar misschien?
ik heb al 17j watergekoelde PC's en al vele lekken gehad, maar nooit HW schade.

Ik zie niet in waarom mensen er zoveel schrik van hebben.
Juist dat 'vele lekken' vind ik een probleem. Het zit toch op een GPU van bijna 1000 euro dus zelfs het risico alleen is een probleem.

En mijn voeding zit onderin dus water + hoge spanning is ook niet echt fijn.
Gelukkig is waterkoeling niet verplicht :+

Daarnaast is zelfs bij een eventuele lekkage niet direct wat aan de hand, mits je er geen kraanwater in hebt zitten.
Gelukkig is waterkoeling niet verplicht :+

Daarnaast is zelfs bij een eventuele lekkage niet direct wat aan de hand, mits je er geen kraanwater in hebt zitten.
Gelukkig niet nee, maar €274,44 voor hun waterblokken is gewoon absurd, wat een enorme prijs voor een full waterblock, dan ben je (als ze prijzen weer normaal zijn en ze weer te koop zijn) dus €730 + €275 = €1005,- kwijt, wat heel veel geld is, erg jammer dat het wel lijkt dat bij iedere nieuwe Grafische kaart de full waterblocks steeds duurder woorden.
Valt wel mee, de gewone waterblokken zijn niet zo duur.

Omdat dit blok anders ontworpen moest worden en de afname waarschijnlijk minder zal zijn, kost zo'n blok nou eenmaal meer.
Ik neem aan dat men bij waterkoeling gedestilleerd of gedemineraliseerd water gebruikt. In dat geval zal er niet veel geleiding van stroom zijn.
Klopt maar het blijft natuurlijk niet lang gedemineraliseerd als het weglekt. Er zit altijd wel wat stof, vuil enz op de componenten die op kunnen lossen en het meer geleidend maken.
Dat is natuurlijk mogelijk. Ik vraag me alleen af hoeveel meer geleidend dat demiwater dan wordt.
Wat men niet kent wil men niet, vooral niet als het gaat om (redelijk) dure computer apparatuur. Als de huidige setup goed is, waarom zou men dan iets anders willen (wat ook nog wel eens duurder kan zijn)?
Water koeling gaat prima zo lang je weet wat je doet. Veel 'hobbyisten' willen vooral dat het er mooi uit ziet, zonder functionaliteit en risk management voorop te zetten. De boel dan ook nog eens verkeerd aansluiten zorgt voor 'leuke' verhalen waar de schrik van blijft hangen.
Mooie blokken, jammer dat m'n reservoir achter m'n kaart staat en dat dit nooit gaat passen in mijn build
Die met de threads in het verlengde misschien niet, maar die waar ze er haaks op staan dan toch wel?
Nice, dankzij de korte PCB van de FE heb je een mooi compact geheel zo.
Vind de FE heatsink super mooi er uit zien, maar dit duwt mij toch enorm in de richting van een waterkoeling loop te gaan. Dit ontwerp laat het echt als een volledig geintegreerd geheel ogen. Door het formaat zou je dit ook in een mooi ITX systeem kunnen plaatsen. Het PCB is nu zo kort dat de ruimte die vrijkomt voor een kleine pomp+res combo gebruikt zou kunnen worden.
Prachtig blok en super interessant voor de hele kleine ITX builds! Jammer dat de kans op het vinden van een 3080FE nog kleiner is als het winnen van de loterij.

Zou prima in mijn Ncase M1 passen. 8)
Ben persoonlijk toch meer te vinden voor de 'gewone' gpu waterblokken die EKWB maakt. Dit gaat al zo'n beetje richting Corsair's design en ik vind het net mooi dat je nog een deel van de printplaat kan zien. :)
Vissa66
@GekkePrutser • 8 november 2020 16:08
AIO is prima voor wie niet teveel wilt prutsen, maar een custom setup is vele malen beter dan een AIO. Sommige AIO's kunnen nog net een goede luchtkoeler verslaan....

Sommige misschien wel, maar na 8 waterkoelers en evenzoveel luchtkoelers de afgelopen 10 jaar:
Waterkoelers, eh, als je kast een goede doorstroming heeft en je hebt een Noctua op je CPU, dan is waterkoeling niet nodig. En alleen maar een hoop ergernis en onnnodig lawaai.
Prijzig... ze zijn gewoon €100 duurder dan vorige generaties.
Beetje appels met peren vergelijken. Het blok is anders ontworpen dan het ''standaard'' FE waterblok.
In principe is er van dit blok geen "vorige" generatie. Dit is het eerste (GPU)blok dat ze (EKWB) op deze manier met deze materialen maken.

edit: ze zijn qua productieproces en materiaal gebruik redelijk te vergelijken met deze GPU blokken van OptimusPC.

[Reactie gewijzigd door Dutch PCBuilds op 25 juli 2024 06:17]

274 voor een blok ? 8)7 Alphacool en byksby krijg je rond de 100 euro.

[Reactie gewijzigd door Cyclonic op 25 juli 2024 06:17]

Geen normale prijzen meer.
Alphacool is zeker zo goed.€130.......
https://www.aquatuning.nl/detail/index/sArticle/27822

[Reactie gewijzigd door Hwdok op 25 juli 2024 06:17]

Je linkt daar een reference blok, deze EK blokken zijn voor de founders edition. Het EK blok voor reference kaarten kost €160: https://www.ekwb.com/shop...0-3090-d-rgb-nickel-plexi (ik link de koper/nikkel + plexi variant, er zijn er meer)

Het is wat duurder, maar EK heeft dan ook wel érg goede service, en zit voor praktisch alles ook binnen de EU te produceren... maar ja, je betaald wat meer voor het merk.

Ik heb nog geen Alphacool (veel design in Germany, made in China) Founders Edition blokken gezien.

Neemt niet weg dat het érg veel geld is, maar goed, de FE kaarten zijn ook best aparte kaarten (voor niet-reference kaarten). De toleranties zijn absurd klein, en de kleine oplage + made in EU zullen voor een flink stuk de kosten wel verklaren... naast natuurlijk dat dit een absurd mooi blok is (in meerdere smaken, plexi, acrylaat, en volledig metaal gebruikelijk).

Wat mij persoonlijk ook aanspreekt is dat de fitting-poorten achterop zitten IPV aan een (soms gammele... kijk Corsair...) terminal aan de zijkant. Dit maakt het runnen van buizen/slangen érg makkelijk. Zeker in mini-builds maakt dat het geheel erg aantrekkelijk.
Helemaal mee eens @Cyclonic en @Hwdok . Ripoff van een prijs. Ik geloof dat de blokken voor reference 30series cards rond de 175 euro liggen bij EK? Ik heb de 20series reference blokken van nvidia overgeslagen maar de 10series waren ~130. Het lijkt erop dat EK hier meerijdt op de welwillendheid van early 30series FE adopters die het niet boeit wat de prijs is.De foto's bekijkend zie ik niet waar die hoge prijs in zit, gezien wat EK de afgelopen 15 jaar heeft gemaakt.

Ben wel benieuwd naar hoe de rigid tubing loops eruit gaan zien met de plaatsing van de in/outlets (hopelijk is er geen vaste in en out die precies in de weg zit met RAM..). En huiverig naar hoe de cable management gaat zijn met de 12-pin, ook al bestel je er eentje bij cablemod oid. Al zal dat wel het nieuwe "ultimate" worden voor de verkeerde redenen.

Dat gezegd hebbende, ik moet mezelf inhouden om niet ergens al een 3080 te preorderen. Mijn zinnen staan op een EVGA XC3 /Ultra met EK blok, maar op 1440p doet mijn 1080Ti het nog steeds prima. Ik wacht wel af tot 2021 tot er normaal aanbod is, de prijzen genormaliseerd zijn, en er legio blokken zijn die performance reviews hebben.
Anoniem: 310408 8 november 2020 20:35
En precies hoeveel sneller of stiller worden deze GPU daardoor? En hoe verhoud zich dat tot de 270 euro priijs?

Zoveel vragen doe de redactie van tweakers zich niet stelden terwijl ze het persbericht vertaalden......
Het is een waterblok, geluid word bepaald door pomp en fans op de radiator. behalve eventuele coilwhine zal de kaart 0db zijn. Snelheid is ook afhankelijk van de efficiëntie van de loop waar de kaart in opgenomen word. Voor ieder persoon verschillend.

[Reactie gewijzigd door Gerardsjollema op 25 juli 2024 06:17]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.