Phanteks introduceert Glacier G2080-waterblok voor Asus Dual Evo RTX Super-gpu's

Phanteks heeft een waterblok voor enkele Nvidia-gpu's uitgebracht. Het gaat hierbij om de Asus Dual Evo RTX Super-videokaarten. Het waterblok komt in mei beschikbaar, en krijgt een adviesprijs van 150 dollar.

De Phanteks Glacier G2080 ondersteunt de Dual Evo RTX 2080 Super, 2070 Super en 2060 Super van Asus. Het ontwerp is gelijk aan de huidige Glacier-waterblokken van het bedrijf. Het Nederlandse bedrijf komt dan ook met twee verschillende varianten: een met een chroomachtige afwerking, en een geanodiseerd exemplaar. Op de bovenkant van het product wordt gebruikgemaakt van acryl. De Glacier G2080 heeft daarnaast een vernikkelde koperen basis.

Verder is het waterblok compatibel met de backplate die met de Dual Evo-videokaarten wordt geleverd. Phanteks heeft daarnaast rgb-leds ingebouwd, die aangestuurd kunnen worden via software van Asus, ASRock, Gigabyte, MSI en Razer. De Glacier G2080 Asus komt in mei beschikbaar, en heeft een adviesprijs van 150 dollar. Omgerekend en met btw komt dat neer op ongeveer 164 euro.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

02-05-2020 • 17:14

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Een andere reden om voor waterkoeling te gaan kan ook stilte zijn. En dan met name stilte icm goede koeling.

Ik heb 1 pc gehad met waterkoeling. Zowel de CPU een amd xp-m overclocked naar 2700mhz bij 2,1v (ipv 1,45v en 1900mhz) als de vga een 6800gt met 1,4v bios op 465/1320 (ipv 1,3v en 350/1000)

Samen meer dan 300w@ load behoorlijk stil en bij een kamertemperatuur zomers oplopend tot 30 graden niet boven de 55 graden.
Nadeel van waterkoeling is dat lucht stiller is bij idle, omdat een pomp vrij luid is en altijd moet aanstaan. Ik heb liever bij load meer geluid omdat er dan toch geluid is (game geluid) dan dat er bij idle geluid is.
Ligt er aan hoe je de setup maakt. Heb hier 2 stuks D5 op 35% draaien. Daarmee zijn ze stiller dan een zeer stille fan op lage toeren en zo goed als onhoorbaar. Je moet je adem inhouden en er moet geen enkel omgevingsgeluid zijn, concentreer je je dan, hoor je ietsjes als de dichtbij genoeg bent. Het komt heel erg in de buurt van onhoorbaar aangezien de fans op de rad's niet eens draaien tijdens wat internetten of een filmpje kijken. Een goede custom setup is stiller dan lucht op idle en onder load neemt het verschil flink toe.
Dat water beter koelt en zo'n beetje al je andere punten ben ik helemaal met je eens hoor maar...
Je vergelijkt een goed afgestelde waterkoeling setup, waarbij je eigenlijk wel van mag uitgaan dat iemand een enthousiasteling is en dus meer dan gemiddeld tijd in het afstellen steekt met lucht. Waarbij de meeste mensen niet verder komen dan een stille koeler kopen en aansluiten.

Ik ben de laatste tijd veel bezig geweest met het verbeteren/aanpassen/tunen van mijn koeling en heb serieus een ledstrip in de PC gehangen zodat we s'avonds zien dat hij nog aanstaat omdat het tikken van de wandklok ruim 6m verderop meer geluid maakt in een stille woonkamer dan de PC idle (of lichte load). En dat voor een case boven op het bureau met geperforeerde zijpanelen zonder enige vorm van demping.
Load wint een goede SC setup het natuurlijk met gemak, zeker met het radiator oppervlakte wat jij hebt ;)

Het is dat ik geen full cover blok voor mijn videokaart kan vinden anders had ik zeker weer serieus naar water gekeken maar vergis je ook niet in een goede lucht gekoelde setup waar tijd en aandacht aan besteed is ;)
Lucht kan natuurlijk ook zeer stil zijn als je het goed aanpakt. Ik denk ook niet dat als je het goed aanpakt water of lucht heel veel verschil gaat maken als een PC idle draait. Alleen dat hij zegt dat lucht idle stiller is dan water, dat klopt niet :)
alsof waterpompen niet luider zijn dan fans in idle? i call BS
kijk maar eens naar Pugent Systems. Die hebben gewoon voorkeur voor lucht koeling en maken zeer geavanceerde systemen. Als je onderhoud en risico van lekken meerekend blijft liquid koeling gewoon in de hobby sfeer.

@Randomguy369
De maximale koelcapaciteit van waterkoelingen is gewoon een stuk hoger.
even met cijfertjes aantonen? Pugent Systems doet uitgebreide testing, inclusief Infrarood camera's, etc. Daar komt gewoon uit dat er zeer weinig verschil is.
Anoniem: 599181
@Tetraquark4 mei 2020 07:26
Ja wel die pompen zijn luid op 100% en ze zijn zelfs op lage toeren luid, maar de toon die ze maken valt veel minder op.

Ik heb 11 Noiseblocker fans in mijn pc zitten en samen zijn die luider dan de pomp.

Maar als je alles mooi afregeld is de pc zo still dat ik meer de coilwhine van mijn rtx 2070 s hoor dan de rest.

Ik woon ook ergens waar je snachts een speld hoort vallen, het is hier akelig stil.

Mensen die zeggen dat een D5 pomp luid is hebben duidelijk nog nooit een deftig ingesteld.
Ik denk dat je de verkeerde persoon getagd hebt :). Ik ben het namelijk met je eens, waterkoeling wordt zelden voor niet hobby gebruikt. (Er zijn server racks met waterkoeling)
Ik gebruik ook 2 D5 en deze staan op 40%. Als ik 's nachts de kamer binnen kom, valt pas op dat de pc nog aan staat en rekenwerk verricht doordat er Ledjes branden. Zonder deze Ledjes zou ik het niet eens door hebben dat die nog aan staat. Zelf als ik er net naast zit.
Hoe luidruchtig de pomp is en hoeveel je dat hoort hangt enerzijds enorm van de kwaliteit van de pomp af en anderzijds ook erg van de montage en de case. Als je een pomp van hoge kwaliteit gebruikt en slim monteert, dan hoor je ze vrijwel niet. Niet hetzelfde als alle fans uit en alleen SSDs, maar als je een goed geisoleerde case hebt, kun je het vrijwel niet horen. En alle fans uit is bij desktop itt laptops toch noch vrij zeldzaam.
Ik ben dan ook geen fan (pun intended) van geluid isolerende kasten omdat die vaak vrij groot zijn. De meeste GPU's zijn tegenwoordig passief als ze idle staan en CPU fans van Noctua zijn ook nauwelijks hoorbaar.
Het verschil tussen water en lucht is bijzonder klein tegenwoordig, goede luchtkoelers presteren net zo goed als AiOs en zijn bijzonder stil, een triple slot GPU hoor je ook nauwelijks meer of gewoon een GPU met erg goede koeling.

De enige reden voor mij om nog voor water te gaan is uiterlijk (met custom loop). Alleen met custom loop haal je (meestal) betere performance.

AiO heeft naar mijn mening maar 2 goede redenen.
1. Uiterlijk
2. Radiator op een andere plek.
Je betaalt ook makkelijk 2 tot 3 keer zoveel voor een AiO.
Een AIO kost inderdaad meer, maar om nou te zeggen dat de pomp 'vrij luid' is? Die van mijn Kraken X63 hoor ik niet of nauwelijks (ik weet niet zeker of dat kleine beetje geluid wat mijn PC maakt en wat ik alleen hoor als het verder doodstil is van de pomp of van de fans komt, maar ik vermoed de fans eigenlijk). Ik heb hem wel op advies van Steve van Gamers Nexus gemonteerd met de slangen naar beneden, volgens hem is het geluid wat mensen met de pomp associeren over het algemeen veroorzaakt door foutieve montage waardoor er in het systeem mee gepompt kan gaan worden.
En mijn kast is wel redelijk groot, maar niet echt geluidisolerend (een Lian Li O11 Dynamic).
De maximale koelcapaciteit van waterkoelingen is gewoon een stuk hoger. En daarnaast kan je de binnenkant van je case lekker koel houden omdat alle warmte direct naar buiten gaat. Het bespaart je als het ware een of twee fans op de CPU en twee tot drie op de GPU. Casefans heb je immers juist met de heatsinks van CPU/GPU hard nodig omdat je anders de warmte niet uit je case krijgt en bij de waterkoeling hebben ze gewoon een dubbele functie.

Maar geluidsgedempte cases zijn vaak idd groter. Sowieso is waterkoeling in een grotere case eenvoudiger te realiseren. Hoe erg dat is verschilt natuurlijk. Ik heb persoonlijk een Nanoxia Deep Silence 6 en dat is echt een enorm beest. Maar hij is wit en staat aan een witte muur en valt daardoor nauwelijks op. Maar je hoeft geen geluidsgedempte case te hebben om geen last te hebben van de pomp. Je moet gewoon een goede pomp kopen.

En jij beweert hier dat AIOs 2 tot 3 keer zo duur zijn als een koeler, maar dat is gewoon niet meer het geval. Een goede air-cooler kost gauw 50-60€. Voor die prijs heb je ook al een aardige AIO. Qua prestaties maakt dat dan weinig verschil. Het is meer dat aircoolers nauwelijks boven de €100 uitkomen en dat kan met AIOs natuurlijk wel. Maar daar zijn de prestaties dan ook na. Ik kan mijn 4790K@4.8Ghz/1.4V en een 2080Ti@1770Mhz/160%PL koel houden met een 420mm rad met 3x140mm@800rpm. Een stuk stiller dan zelfs de duurste luchtkoelers dat zouden kunnen. Maar het was natuurlijk behoorlijk duurder (totaalwaarde pakweg €400 voor de koeling ipv misschien 100€ CPU en 100-150 extra voor een krachtigere factory GPU-koeler). Waterkoeling vult gewoon de enthousiast niche wat koeling betreft. In de mid tot high-end is het inderdaad meer een visuele gimmick.

PS: Je moet bij duurderde AIOs helaas altijd oppassen dat de onderdelen wel voldoende op elkaar zijn afgestemt. Fabrikanten hebben helaas de neiging in hun 360mm AIOs de zelfde zwakke pompen te gebruiken als in hun 120mm AIOs waardoor de waterstroming dermate laag is dat ze vaak geen meerwaarde leveren tov de 240mm varianten en soms zelfs minder presteren dan kleinere varianten. Het is dus zaak om je goed te informeren voordat je zomaar €150 voor een AIO betaalt. Uiteraard ook iets waar je voor moet uitkijken als je een custom-loop doet. Bij aircoolers bestaat zo'n probleem niet echt.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 2 mei 2020 22:44]

Ik had mijn pomp op 7,5V draaien icm met een 360mm radiator en noctua fans ook allemaal op 7V
Alleen als ik de pomp naar 12v schakelde kon je de pomp een beetje horen. Als ik dan de fans weer op 12V zette, dan waren die zeer zeker het luidste.
Stilte is ook erg belangrijk, zeker als je met een 2080ti en headphones op een shooter zit te spelen... ;)
Voor mijn vrouw wel die tv zit te kijken in dezelfde kamer :+
Je hebt natuurlijk ook spannende games waar stiltes gebruikt worden voor spanning, dan wil je geen lawaai van je pc horen. Wat zeker het geval kan zijn met open ended headphones zoals de sennheiser hd650.
Oef je haalt even een klein beetje nostalgie in mij naar boven, de 6800GT was de eerste kaart waar ik mee ging overclocken. En wat wilde ze toch hard, die beestjes O+
Vind ze er wel redelijk uitzien! Niet zo mooi als Bitspower blokken maar wel mooier dan sommige EKWB modellen. Helaas is het logo iets te aanwezig
Maar gelukkig niet een verlicht logo. (als je de "Phanteks" naam bedoelt.)
Persoonlijk vindt ik dat Phantex met steeds mooiere producten komt. Ik heb hier nog een Phantex Shift x black staan waar ik graag eens wat meer wil gaan doen. Ik hoor velen hier zeggen dat waterkoeling een luxe-item is, in principe klopt dat wel, tot je wilt overklokken. Mijn CPU is van 3.4 daar 4.5Ghz overclocked en dan ga je toch echt wat temperatuurverschil krijgen. En dan heb ik het nog niet over de rest dat opgeschroeft is. Ook al zou the Sythe of Noctuas laten draaien dan nog ga je ze horen. Water draagt zijn temperatuur sneller af dan lucht. Dat is een feit. In de winter zal het wat makkelijker gaan dan als het buiten al 30 graden is. Ik draai deze combinatie ook met een D5 pomp en reservoir van Alphacool. Die hoor je gewoon echt niet. Ook de 4 TT rings 140mm zijn fluisterstil en draaien op 25%, omdat het niet harder hoeft vanwege de 480mm radiator van volledig koper. Ik heb nu mijn GFX kaart nog niet in de waterkoeling staan en die maakt op de ultrasettings toch nog wat geluid. Ik ga er eens naar kijken. Prijs is wel wat hoog maar Phanteks staat wel garant voor kwalitatief goed spul.
Water koeling neem je over het algemeen maar voor 1 redenen.

1 verplaatsen van hitte naar betere plaats waar meer oppervlakte is om de hitte af te voeren.

Bijkomen voordeel is minder hitte op de source, en betere afgifte op target dus minder hoge rpm fans nodig
Volgens mij is er een veel grotere reden waarom mensen kiezen voor water(vloeistof)koeling: aesthetics (schoonheid, omdat het mooi is).

Prijs-Pretverhouding is bij dit soort producten vrijwel nooit beter in verhouding met de standaard luchtgekoelde kaart. Het is gewoon een niche luxeproduct.
Voor een GPU scheelt het zo'n 20 tot 30 graden celsius en de GPU's linken grotendeels kloksnelheid aan temperatuur.
En natuurlijk wil het oog wat, het blijft toch apart water zo dichtbij dure elektronika.
Ik heb vaker water gerbuikt maar nog nooit in een kast met raam erin. Altijd echt alleen voor de stilte gedaan. Nu is dat te veel moeite voor mij en krijg je makkelijker een volledig passief systeem (heb er zelf eentje gebouwd). Alhoewel nieuwe produkten zoals de Alphacool Solo me wel weer lokken, heel compact, lekker strak en met een kleinere radiator past het toch in compacte kasten.

Een radiator is gewoon een groter oppervlak dan (de meeste) luchtkoeling heeft, dan de fans op 800rpm of minder laten draaien en je hoort niks meer.
En een PC die er heel veel vetter uitziet imo...

Het is inderdaad zo dat je er op performance niet echt op vooruit gaat (alleen een beter gekoelde gpu die uiteindelijk daardoor misschien langer meegaat en wat fps), maar het ziet er wel een stuk mooier uit en tegenwoordig is dat ook extreem belangrijk. Dat is de reden dat er tegenwoordig ook windows in computerkasten zitten, omdat mensen ook heel veel zijn gaan gegeven om estatics.
Niet dat ik dit zou kopen, maar ik snap wel het principe ervan.

[Reactie gewijzigd door BJorrit op 2 mei 2020 17:37]

En vergeet ook niet de voldoening die het geeft om het maximale uit je hardware te halen :)
Nouja, "extreem belangrijk" ik hoor alleen altijd maar mensen zeggen dat misschien andere mensen het willen. Volgens mij is het een soort collectieve fictie en geeft echt maar een enkel procent hier iets om.
Het hoeft inderdaad niet perse bij iedereen te zijn. Het grootste gedeelte van de mensen die ik ken en wat van hardware e.d. afweten vinden het wel belangrijk dat het er allemaal een beetje mooi uitziet, maar dit hoeft inderdaad niet iedereen te zijn.
Mijn waterkoeling op de cpu en arctic cooler op de gpu kosten ook best wat veel, maar de geluidsreductie die ze me brengen zijn onbetaalbaar.
Het is gewoon aangenaam om een fluisterstille pc te hebben terwijl je gamed of niet in een afzonderlijke kamer kunt gamen.
Deze koelblok is eerder bedoeld voor esthetische redenen, waarover natuurlijk meningen kunnen verschillen, maar heeft natuurlijk ook een grote impact heeft op de geluidsproductie van je GPU, en daar is ook best wel een markt voor.
Draai je een fikse OC op je CPU? Anders lijkt het me sterk dat jouw waterkoeling stiller is dan de Scythe Ninja 5. Die artic op je GPU is waarschijnlijk wel een echte upgrade in die zin.
Afaik kun je voor stilte bij 'stock' beter een high end luchtkoeler hebben dan een pomp in je systeem.
Ik hoor mijn Waterpomp (ThermalTake M360) anders niet hoor, dat word overstemt door de stroming in de buizen zelf wat ook een paar DB geluid maakt en hoorbaar is als je heel dicht je oor te luisteren legt bij de PC, en ik durf daarom best die challenge best aan om mijn watergekoelde CPU/VRM/Memory setup tegen de Scythe op te nemen hoor, zolang mijn GPU fans niet draaien, maakt mijn PC nagenoeg maar een paar DB geluid volgens mij GSM Db meter app een slordige 8 DB zelfs, nouwlijks hoorbaar dus, en omgevings geluid in en rond mijn huis overheerst zelfs de PC, en ik heb ook nog eens een open showcase (Thermaltake Core P7) dus nul komma nul aan geluids isolatie in mijn PC, en daardoor ook 0 airflow, hetgeen voor mij Waterkoeling een noodzaak is zelfs voor CPU/VRM/ en heb zelfs watergekoelde geheugen moeten nemen, omdat gewoon passief gekoeld geheugen te heet word door afwezigheid van airflow

Enige storende geluid in mijn PC is mijn GPU (Gygabyte GTX1080Ti/oc) die met gamen zijn 3 fans aan laten slaan, en vreselijk irritant zijn vergeleken met de absolute stilte die de PC normaal heeft wanneer de GX kaart niet zwaar word belast.

Ik zat ook juist op dit soort aftermarket coolblokken te wachten, voor ik een 2080 zou nemen, aangezien ik de standaard watergekoelde 2080 kaarten (Aurus RTX2080 Liquid bijvoorbeeld, a 1495 euro) te duur en vind qua prestatie vergeleken met mijn huidige 1080.

Wel zal ik toegeven dit absoluut niet een goedkope PC is geweest, en zeker richting 2500 is gegaan en je vrij dicht in de buurt kan komen met luchtkoeling qua stilte met de juiste case voor de helf van de prijs van deze PC, maar de stilte die deze PC heeft is elke euro waard geweest

[Reactie gewijzigd door ArranChace op 2 mei 2020 19:47]

"wij met waterkoeling adviseren waterkoeling" lol
Bij Pugent systems hebben ze al sinds jaar en dag aangetoond dat het verschil met luchtkoeling zo klein is dat het verschil in dB niet te vernemen is met het menselijk oor. Vaak zijn fans niet goed geplaatst.
Bij Pugent systems hebben ze dit uitgebreid getest met IR-cameras en lage termijn load testing. Als je onderhoud en kosten! erbij neemt heb je met lucht een risicoloos systeem waar je jarenlang geen omkijken naar hebt
Waar zeggen wij dan wij waterkoeling adviseren, enige waar wij het over hebben onze water pomp stiller is als een CPU fan, en dat je hem niet hoort en er andere componenten zijn die dat pompje qua geluid overheersen, en waarom wij voor waterkoeling hebben gekozen, en onze reden daarvoor was

Maar nergens zeggen wij dat we het adviseren, en je reageert in een topic over Waterkoelingsblokken voor 2080 kaarten die voor een niche markt zijn, dus je kan verwachten hier over custom builds word gepraat, en niet over luchtgekoelde standaard PC's

Of komt er iets van jaloezie naar boven gedreven, dat wij over iets praten wat jij graag wilt maar niet kan betalen of dergelijke. (Alsjeblieft, krijg je een sneer terug)
Ik heb ook jaren lang een simpel luchtgekoelt Peeceetje gehad hoor, weet precies waar jij over praat hoor, heb nog twee PC's naar deze staan, gewoon luchtgekoeld met Noctua's erin, en zal naast deze ene watergekoelde PC er ook geen tweede naast zetten, gewoon om de reden jij noemt hoor, het is overkill.

Maar merk wel vaker hoor, ook bij vrienden, ze alleen maar zo reageren met feiten onnodig blah blah blah, iedereen vergeet het belangrijkste aspect van waterkoeling, wat elke andere redenatie zal ontkrachten.

Het is gewoon LEUK om een keer een Custom Watergekoelde PC te te bouwen, en het is gaaf om er eindelijk eens een zelf te hebben

[Reactie gewijzigd door ArranChace op 3 mei 2020 15:26]

Custom watercooling is een dure aankoop. Maar nooit vergeten dat je ooit de pc upgrade en je de pomp/radiators/fittings/reservoir/tubes/... kan hergebruiken in je volgende build en je mischien enkel de waterblokken zelf moet vervangen. Zo kan je case met watercooling wel enkele generaties mee. En voor mij speelt uiterlijk geen rol, enkel maximale prestaties bij minimaal geluid.
Ik heb daarom ook gekozen voor AMD, zeker nu met de huidige Ryzens is het als je zo'n Custom build maakt erg prettig omdat je het mainboard niet met elke upgrade hoeft te vervangen met AMD gelukkig, waarom ik ook weer heb aangedurfd een wat exclusiever x570 Moederbord aan te schaffen.

Bij mij was uiterlijk wel weer juist heel belangrijk tezamen met Stilte en Max Prestaties, omdat mijn PC ook als Decoratie dient, media box, werkstation etc en in de huiskamer hangt, vrolijk aan de muur naast de TV in een koof, waar bij de RGB gekoppeld staat aan de Philips HUE die ik voor huisverlichting gebruik.

Heb echt dit aangeschaft met gedachte er langer mee te doen als levensduur van de CPU alleen
Mn 7600K staat op 5Ghz.
De Ninja 5 zal wss wel stiller zijn, maar ik vond het persoonlijk maar niks om zo'n grote blok op mn cpu te plaatsen. Ik moet eerlijk zijn dat ik ook een cpu AIO heb vooral voor het esthetische. De Arctic is idd een échte soundproof upgrade, dat ding is echt fluisterstil O+
Het is gewoon aangenaam om een fluisterstille pc te hebben terwijl je gamed of niet in een afzonderlijke kamer kunt gamen.
Zei het boven ook al, maar als je aan het gamen bent, dan heb je iha toch headphones op met meestal vrij hard gaming geluid? Hoor je daar je PC doorheen? Ik niet namelijk. Ik zet juist altijd ff m'n fans op 100% als ik game, veel lawaai, maar hoor je toch niet. Een stille PC is superfijn als je er op werkt, maar dan heb je geen krachtige cpu of gpu nodig iha, en is een passieve cooler of stille fan prima.
Mijn tv-kijkende vrouw vind 100% fanload niet zo plezant :*)
Waarom wil je een fluisterstille pc hebben als je gamed? Dan zet je het geluid toch harder.
Pff ieder keer weer staan er van die onzinnige reacties onder dit soort artikelen (denk ook aan artikelen over RGB-artikelen enz. met “kermis” opmerkingen of iets dergelijks). Waarschijnlijk reageer ik nu op een trol, maar ik juich de dag tegemoet dat hier eens iets (efficiënts) tegen gedaan kan worden.
Natuurlijk zullen dit soort producten nooit ‘the great value’ prijs winnen, maar daar zijn ze ook niet voor bedoeld...
je ziet liever geen andere meningen op het internet?
Ik juich andere meningen toe, maar dit is duidelijk een product gericht op 'de gek/enthousiasteling' die het ervoor over heeft. Je kan bij de IKEA prima banken kopen, maar er zijn ook banken die het tienvoud/honderdvoud kosten. Is het dan echt nodig om bij elk bericht over een dergelijke bank/auto/vliegtuig te vermelden dat het veel geld is voor weinig 'echte' bonus behalve het uiterlijk?

In mijn ogen hebben dergelijke opmerkingen geen enkele toevoeging aan de discussie over het product. Dit is een niche product voor een groep enthousiastelingen en ik kan het alleen maar toejuichen dat Tweakers ook aandacht besteed aan dit soort kleine nieuwtjes naast al het grote nieuws.
Bij Ikea kun je GEEN prima banken kopen...... Na een paar jaar compleet doorgezeten, de strakheid van de stof is er uit, ze zien er gewoon cheap uit, vlekken krijg je er op geen enkele wijze uit. En als je met een paar kleine gasten zit, mag je van geluk spreken dat het ding niet uiteenvalt. Voor kwaliteit en een goed design zul je gewoon de prijs betalen.
Er staat een fout in uw reactie. Bij de IKEA kan je geen “prima bank” kopen :+
Haha, okee, ik moet toegeven dat ik ook nooit een bank bij de IKEA zou kopen, maar het ging om de metafoor 😅
een niche product voor een groep enthousiastelingen
beetje die Honda Civic eigenaren met een gigantische spoiler op de achterkant en denken dat ze snellen gaan :D
Zoiets ja, behalve dat ik een goeie custom waterloop nog mooi vind, maar die spoilers foeilelijk zijn in mijn ogen.
Niks mis met andere meningen. Dit product is ook niet voor mij. Maar als jij met één zin, enkel wil wijzen dat dit product financieel niet verantwoordelijk is, als er alleen gekeken wordt naar prestatie winst. En dan eindigt met 3 puntjes. Is het duidelijk bedoeld als een trol actie. En in die hoedanigheid niet wenselijk is.
Watercooling is gewoon een hobby, een dure hobby die in de praktijk vaak maar een klein verschil maakt. Maar bijna iedereen doet tegenwoordig wel iets met zijn computer, al is het een mooie kast of RGB of een IAO wat dan ook. Watercooling is gewoon het volgende stapje.

Of heb jij een kast van 40 euro met een CM Hyper 212? Want dat is voor de meeste setups goed genoeg, maar veel mensen willen gewoon wat meer.

[Reactie gewijzigd door suomi op 2 mei 2020 18:21]

Mooier design, daar gaat het waarschijnlijk vooral om. En daar is markt voor blijkbaar.
Wat ik wel een beetje raar vind eigenlijk. Niet raar als in dat er markt is voor custom waterkoeling, maar meer dat mensen die geld uitgeven aan zulke custom cooling zowat altijd een 2080Ti of op z'n minst een 2080 Super gebruiken. Is er echt markt om dan koelblokken voor 2070 Supers en 2060 Supers te maken? En dan nog eens specifiek voor Asus Dual Evo versies?
Ja echt he, day specifieke voor dat Asus model snap ik ook niet echt.
Het is noodzaak. Heel simpel gezegd produceren 3e partijen die Nvidia chips op PCB's plaatsen (MSI, Asus, EVGA etc.) ieder een enigszins andere kaart afhankelijk van de eisen. Wil je iets meer dan de standaard PCB omdat het een duurdere lijn gaat worden? Betere stroomvoorziening die dan afwijkt van het referentie model dat Nvidia aanlevert, zolang je je aan bepaalde eisen houd is dat mogelijk. Dat betekend dan ook gelijk dat je powerstage dus fysiek anders kan zijn net zoals de plaatsing want je kan optimaliseren. Dat is het moment dat je een nieuw blok voor die kaart moet gaan maken :)

Ja, universele blokken bestaan maar koelen vaak alleen de chip zelf. Afhankelijk van hoe efficiënt je stroomvoorziening is heb je daar ook nog wel wat koeling nodig. Een powerstage die 3w aan hitte uitstoot met nog zeven andere buren is nog best wat.

[Reactie gewijzigd door NotLikeTheOther op 2 mei 2020 19:34]

Voor een videokaart die al ~800 euro kost, is 150 niet veel meer :P
150 euro om geen lawaaierige gpu fans te hebben bedoel je.
Het verschil tussen 72-80 mm en 140 mm fans is behoorlijk.
Dat je op een CPU 140mm luchtkoeling kan plaatsen is een ander verhaal.
Enkele fps? Kom een keer langs, laat ik je mijn oude AMD FX 8350 zien op 4,6 Ghz met RAM op 1866 Mhz.(Neem meteen een ei mee, kunnen we die koken op de cpu :P)

En ik had verloren met de "chip lottery", deze chips gingen vaak op betere koelers tot 5 Ghz. Geloof me als ik je zeg dat het verschil meer is dan een enkele fps.

[Reactie gewijzigd door Ulas op 2 mei 2020 18:54]

herrie?investeer eens in goede fans en hun positie. Want het is al zo vaak aangetoond dat fan-koeling niet onder doet aan waterkoeling.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee