Bitspower komt met Touchaqua Sedna-reservoir voor NZXT H510-behuizing

Bitspower heeft een rechthoekige reservoir-pompcombinatie voor de NZXT H510-behuizing uitgebracht. De Touchaqua Sedna H510i bevat rgb-leds en wordt geleverd met een fitting voor luchtafvoer en een drain valve. De adviesprijs is omgerekend en met btw zo'n 183 euro.

De Touchaqua Sedna H510i is 32 centimeter hoog, 11,5 centimeter breed en 5,08 centimeter diep. De zogeheten 'distributieplaat' biedt inlets en outlets ter hoogte van de cpu en gpu, wat het plannen van een waterkoel-loop gemakkelijker moet maken. Bitspower noemt geen specificaties van de meegeleverde pomp, maar gezien de afmetingen lijkt het in ieder geval om een ddc-variant te gaan.

Het reservoir bevat geïntegreerde rgb-leds die aangestuurd kunnen worden met software van Asus, ASRock, MSI, Gigabyte en Razer. Ook verkoopt Bitspower een losse rgb-controller. Bitspower levert verder een air exhaust-fittings en een drain valve mee. Laatstgenoemde wordt gebruikt om de koelvloeistof in een custom loop relatief gemakkelijk te vervangen. De air exhaust wordt gebruikt om lucht uit een loop te laten ontsnappen.

Het product staat op de website van Bitspower te koop voor 4960 Taiwanese dollar, exclusief btw. Omgerekend en met belasting komt dat neer op ongeveer 183,57 euro. De Touchaqua Sedna H510i is nog niet verkrijgbaar in Nederlandse en Belgische webshops, hoewel Bitspower wel een officiële reseller in Nederland heeft. Vermoedelijk zal het product daar op termijn beschikbaar komen.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-04-2020 • 17:06

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
Ik vraag mij af hoeveel tweakers er nu gebruik maken van een zelf gemaakte waterkoeling opstelling, vergeleken met de mensen die gewoon voor een luchtkoeling of een standaard cpu-waterkoeler kiezen.

Mijn idee is altijd: je steekt er een hoop tijd en geld in (vooral met deze prijzen) om het er mooi uit te laten zien, en tegen de tijd dat alles goed draait, is de hardware al weer redelijk verouderd.
Mijn idee is altijd: je steekt er een hoop tijd en geld in (vooral met deze prijzen) om het er mooi uit te laten zien, en tegen de tijd dat alles goed draait, is de hardware al weer redelijk verouderd.
Een radiator verourderd niet en ook een pomp en fans gaan zeer lang mee. De setup die ik nu heb draaien staat hier nu zo'n 4 jaar en kan nog makkelijk 6 jaar mee. Alleen af en toe eens bij upgrades nieuwe CPU en GPU blokken kopen en het water verversen. Mijn vorige build heb ik 11 jaar mee gedaan en de huidige build is beter en kan waarschijnlijk langer mee, maar 10 jaar lukt sowieso makkelijk.

Het is verder wel hobby en kost veel te veel geld om het niet als hobby te doen. Lucht is meer dan prima en je moet er flink geld tegenaan gooien wil het echt wat worden. Doe je dat vanuit hobby omdat je het leuk vind dan kan je ook wel geweldige dingen bouwen. De fans op mijn rad's draaien niet eens als ik wat aan het internetten ben of een filmpje kijk. Ik heb 2 pompen draaien zodat je deze ook vrijwel niet kan horen. Dit geeft je een systeem dat extreem stil is wat naast de hobby ook een groot voordeel is. Tuurlijk kan lucht ook stil zijn, maar met water kan je naar extreem stil.

Hoeveel mensen zoiets hebben ? Geen idee, maar niet heel veel inderdaad. Globaal gezien zijn er zat mensen aangezien bedrijven als EK goede zaken doen.
En vaak hoef je bij een CPU upgrade alleen maar een nieuwe bracket te kopen.

Draai zelf een radiator welke 13 jaar oud is en eentje die iets jonger is.
Nieuw CPU block omdat er voor mijn oude geen AM4 bracket is :/.
Pomp is alweer 9 jaar oud.

Voor de rest soms een flesje of 2 demi water erin om de zoveel tijd (alhoewel ik periodes heb gehad waar ik dit jaren lang niet heb gedaan).
Hej vraagje, ff lekker offtopic welke vloeistof gebruik je dat je jaren door kon toen.

Ontopic. Je kan idd veel langer doen met je onderdelen als rad, pomp, res, fans, bij Intel kon je de afgelopen jaren eigenlijk ook gewoon door met je cpu block. Gpu is vaak wel ander verhaal qua block. En tja qua kosten..... Hobby kost geld :) :)

En tegenwoordig doen voor het normale en semi zwaar gebruik lucht en all-in one koelers het ook prima. Daar hoef je het vaak niet voor te doen.

[Reactie gewijzigd door Weaszel op 5 april 2020 12:50]

Gewoon demi water van de Hornbach en een paar druppeltjes biocide.
De slangen krijgen een groene aanslag van de biocide die ik gebruik maar dat stoort me niet echt. PC staat onder het bureau en aan RGB doe ik niet dus de looks vind ik bijzaak.
bij mij het zelfde enkel heb een zilver spoeltje in het reservoir zitten.
Daardoor niet echt aanslag enkel darmen die na een aantal jaren dof zijn geworden maar staat er nu al 10 jaar.
Heb wel onlangs mijn rad en fans vervangen.
Nieuwe cpu dumpt veel meer warmte in de loop dan vroeger dus de oude rad kon het nog maar juist trekken met 100% fans.
Model groter en 4 nieuwe 140mm fans aangezien dat de oude fans lawaai beginnen te maken van de lagering.
Maar voor 10+ jaar muis stil te werken kan ik zeker niet klagen.
Gebruik ook nog altijd mijn zelfde cpu block.

had een nieuwe ek block gekocht maar dat doet het meer als 10°C slechter dan mijn oude swiftech block op een direct die cpu
ZIlveren spoeltje ben ik voor de komende build ook van plan, gewoon als extra beveiliging.

Welk Swiftech blok heb je, want 10 graden is zeer veel.
het is een swiftech apogee XT
pricewatch: Swiftech Apogee XT

Met de heat spreader was er maar 1 of 2 graden verschil en won de EK block.
maar nadat ik de cpu heb gedelid werden de temps maar een 5tal graden beter. (mijn oude (12jaar) notcua luchtkoeler deed even goed.
heb hem verschillende keren geremount en geroteerd in alle mogelijk orientaties.
de temps werden niet beter.
Als je de block van de cpu afhaalde kwam hij ook te gemakkelijk los en zag je dat de pasta er nog dik oplag.
met de swiftech block 10°C lager en de pasta was flinterdun en meeste was naar de buitenkant geperst.

Denk dat de ek block wat concaaf is voor de heatspreader maar hierdoor de cpu die niet raakte.
Ben aan het denken om een block van aquacomputer te kopen omdat uit tests die het een pak beter doet dan de opvolger van mijn block.
Elke paar graden die ik er af krijg is een paar 100mhz er bij :)
Mijn luchtkoeling kan ik bij een beetje internetten niet horen. Niet nog net, gewoon helemaal niet. Een waterpomp die je net kunt horen zou een flinke downgrade zijn voor mij dus. Onder load zal het een ander verhaal zijn, dan zijn mijn drie fans wel hoorbaar op 1200rpm. Ik ben nogal allergisch voor geluid uit een PC in idle en ik hoor uitstekend. Die combinatie heeft me al heel wat hobbygeld gekost :P

Wel is het belangrijk welke fans je hebt, als je ze wilt laten draaien maar niet horen. Ik ben van Scythe Slip Stream PWM fans (wel hoorbaar op 450rpm) naar superdeluxe Noctua NF-A12x25 PWM gegaan. Kost een wat, maar wat een heerlijk stille fans. Al helpt een enigszins gemodde Antec P182 en hybride voeding ook veel.
Moraal van het verhaal; voor lichte belasting is stilte net zo goed of beter te bereiken met lucht als met water. Onder load wint water het vanwege de capaciteit. (Of er moet een luchtkoeler uitkomen geschikt voor 9x120mm ofzo 8)7 )
om het pomp geluid op te lossen wordt de pomp bij mij aangestuurd door de water temperatuur die naar de radiator gaat.

die Noctua NF-A12x25 zijn inderdaad zalig op mijn htpc zitten de flx variant op de rad en zelfs op 100% zijn die 3 fans amper hoorbaar ,mijn versterker zijn fan is luider

Zodra er een 140mm variant van is gaan deze op de radiators van mijn andere pc's

[Reactie gewijzigd door Xeon_1 op 5 april 2020 18:03]

Ik kijk er altijd tegen op om het water te verversen ( wat ik heb vernomen is dat minimaal 2x per jaar alles schoon maken om het het langst mee te laten gaan) nu met een AIO water cooler op alleen de cpu hoef ik alleen 1x per jaar de compressor er doorheen te halen en maandelijks een fiber doekje over de buitenkant
Met goede vloeistof kan het ook prima 1x per 2 jaar of nog langer. 1x per jaar is eigenlijk wel het beste en dan is het even 2 uurtjes werk om goed te doen. Zelf vervang ik het water wanneer er iets wordt geupgrade. Soms is dat wat langer of wat korter.
en het schoonmaken van de koelblokken?
Met de juiste vloeistof worden ze niet of nauwelijks vies van binnen. De juiste vloeistof voorkomt opbouw van algen of andere aanslag. Dan is het niet nodig de boel uit elkaar te halen en schoon te maken. Dan is even draaien met wat andere vloeistof om te boel schoon te krijgen genoeg.
Ik vraag mij af hoeveel tweakers er nu gebruik maken van een zelf gemaakte waterkoeling opstelling, vergeleken met de mensen die gewoon voor een luchtkoeling of een standaard cpu-waterkoeler kiezen.

Mijn idee is altijd: je steekt er een hoop tijd en geld in (vooral met deze prijzen) om het er mooi uit te laten zien, en tegen de tijd dat alles goed draait, is de hardware al weer redelijk verouderd.
Het is niet omdat u er 2 jaar over doet een foto op te hangen, iedereen zo onhandig is :Y)
Hoe kan dat ZO snel?!
Ik draai zelf geen systemen meer ZONDER een custom loop. Echt waard is dat het niet nee, maar het is gewoon hobby en erg leuk naar mijn mening.
Als het eenmaal draait. Is een CPU dan wel GPU block zo vervangen. Hooguit 1 dagje uit de running. Hardware is snel verouderd. Maar ik mag hopen niet zo snel
Ik heb een jaar of twee geleden eens een in de uitverkoop een showroom set van alphacool gekocht voor 150 euro. Die hobby is nu uitgebreid over 2 pcs met beide watergekoelde gpus en als mijn vrouw niet zo onzeker was waren dat er 3 geweest.

Het is gewoon heel leuk om er mee bezig te zijn.

[Reactie gewijzigd door rglasbergen op 5 april 2020 08:29]

Bits power en vooral EK vind ik persoonlijk enorm overpriced. Alles wat ik nu in m'n pc heb zitten komt van freezemod. Prima spul allemaal en je bent voor een hardline loop met cpu en gpu en reservoir en pomp en een 360 radiator zo'n 220€ kwijt. Ben je ipv 80€ voor een cpu block toch maar 25€ kwijt. Heb ze vergeleken en micro channels e.d. helemaal in orde. Wou het graag even kwijt.
180euro voor wat plexiglas. Neem aan dat er een prima marketingteam achter zit. In de 19 jaar dat ze bestaan nog nooit wat van Bitspower gehoord en ineens in 7 dagen tijd 2 artikelen op tweakers.

Edit: ah, ze komen vaker op t.net voorbij:)

[Reactie gewijzigd door AOC op 4 april 2020 18:24]

Snap waar je heen wil. Custom waterkoeling spul is doorgaans niet goedkoop, waarschijnlijk omdat het een niche markt is. Weinig afzet. Dat houd de prijzen hoog. Zou graag zien dat het meer mainstream en dus goedkoper kan worden, zodat het voor een breder publiek toegangelijk is. Maar ja, hoeveel willen er nou echt waterkoeling?
Ik weet niet of het nou echt heel veel populairder zou worden alleen als de kosten omlaag zouden gaan. De grootste reden dat ik er zelf niet voor ga is omdat ik niet wil dat als ik eens een issue heb met mijn pc en moet troubleshooten het gelijk een hele dag in gaat nemen omdat ik de loop moet bleeden, alle pijpjes opzij, probleem fixen en loop weer opbouwen. Zelfde met een upgrade. Ik wil gewoon bij mijn hardware kunnen. Met soft tubing kan dat in principe ook wel een beetje maar dat is ook gelijk minder mooi en kun je net zo goed voor een aio gaan bijna.

En dan heb je ook nog het risico dat als je wat fout doet je potentieel water op je hardware hebt. Kan met een aio in principe ook gebeuren maar daar is het de verantwoordelijkheid van de fabrikant. Niet dat je je geld terug krijgt of zo maar als er wat mis gaat dan is het niet jouw schuld... De psychologie daarvan moet je ook niet onderschatten.
Ik wil gewoon bij mijn hardware kunnen. Met soft tubing kan dat in principe ook wel een beetje maar dat is ook gelijk minder mooi en kun je net zo goed voor een aio gaan bijna.
Een goede customset is niet te vergelijken met een AIO qua koeling en geluid. Sowieso zijn 1x 120mm of 2x 120mm AIO's nutteloos tegenover lucht, pas bij 3x120mm wordt het wat. Alleen dan nog kan een AIO niet op tegen een goede customset.
Ik heb zelf een AIO, maar vooral omdat het er punt 1 leuk uitziet, en punt 2 veiliger is als je met je PC gaat slepen (en ik ga zo heel af en toe nog wel eens naar een lanparty). Als het puur om koelvermogen zou gaan zou ik er inderdaad gewoon een luchtkoeler op zetten (en misschien doe ik dat mijn volgende build alsnog wel, zo vaak verplaats ik mijn PC niet meer tegenwoordig).

Maar goed, in de praktijk, tenzij je echt voor extreme koeling of extreem stil wil gaan maakt het ook niet zo gek veel uit. Een goede AIO is voor mij stil genoeg en koelt genoeg. Daarvoor heb ik dus geen custom loop nodig. Sterker nog ik heb momenteel helemaal niet zo'n goede AIO (coolermaster...) met niet zo'n goede fans, en zelfs die zijn stil genoeg met een custom fan profiel naar mijn smaak.
Ik heb zelf ook een 240mm AIO van cooler master, en inderdaad is die niet heel geweldig. Echter heb ik het fanprofiel zo aangepast dat de ventilatoren pas gaan draaien bij 75 graden, waardoor hij bij rustig gebruik gewoon stil blijft, en bij gamen pas gaat draaien. Als ik aan het gamen ben, heb ik toch een headset op, dus heb ik ook geen last van de herrie die de ventilatoren produceren...
Ik heb ook zoiets, alleen dan dat de fans gewoon langzaam draaien op een punt dat ze weinig geluid maken, en ik geloof bij 65 in eens naar max gaan. In de praktijk gebeurt dat vrijwel niet, af en toe bij gamen dat hij even opspint en gelijk weer terug omlaag. Idee was dat ik nog eens betere fans zou bestellen maar het komt zo weinig voor dat het me niet stoort.
Dat is precies waarom ik nog steeds geen hardloop heb, al blijft het wel lonken. Met softtubing heb ik iig wel meer vrijheid en kan dingen aanpassen zonder de loop leeg te laten lopen.

Toch kies ik liever custom wc, voor de beste prestaties. Je hebt gelijk dat het idd niet gauw goedkoper gaat worden, tenzij er een grote vis instapt die met interessantere spullen komt.
Dat is het hem precies. Custom loop koeling is hoe dan ook niet goedkoop en zodra het dan ook nog mooi moet zijn, is de prijselasticiteit behoorlijk in het voordeel van de aanbieders. De 'nieuwe' Chinese merken zijn dan wel iets voordeliger, maar ook daarbij ben je nu eenmaal aanzienlijk meer kwijt dan bij luchtkoeling. Custom loop waterkoeling is een soort van add-on hobby van het tweaken
Gaaf dat ze voor deze kast nu ook een distriplate hebben gemaakt. Gebruik er zelf eentje in mijn Coolermaster H500m en t ziet er echt fantastisch uit!

Tweakers geinteresseerd in waterkoeling zijn vast en zeker bekend met dit merk. Voor de pc-part aliexpress strunders is dit ook zeker geen onbekend merk.

Op gebied van all-in-one is het niet het meest interessante wat ze bieden. Ze hebben daarentegen wel zeker leuk spul voor custom loops.
Echter is hier in Nederland het toch voornamelijk all-in-ones wat verkocht wordt en voor customloops is het veel Ekwb of Alphacool spul.

Bitspower wordt wel verkocht bij een paar resellers in Nederland, maar het is inderdaad een redelijk onbekend merk.

Toch wel humor dat ze een distriplate uitbrengen die drie keer zo duur is als de kast waar die in moet.
Ik denk dat je hem toch eigenlijk in een H510 elite wil stoppen, met tempered glass voorkant, zodat je die distriplate ook goed kunt zien. Dan is de case ineens bijna net zo duur.
Bitspower is een van de grootste spelers op de waterkoeling markt, samen met Alphacool, EK WaterBlocks, Phanteks, Singlularity en sinds kort Bykski en Barrow uit China (dacht ik).
Maar dan heb je er wel lampjes opzitten :+
Ja is verder wel bekend merk in fittingen en watercooling spul
Volgens mij is deze NZXT een veel gebruikte behuizing.
Dat ligt inderdaad aan jou... Afgaande op de merken die je daar noemt denk ik dat jouw kennis van cases zo'n 10 a 20 jaar verouderd is, vooral Antec doet al een hele tijd niet meer echt mee. Ja ze zijn er nog maar het is prut en zeker niet heel populair wat ze verkopen (jammer want vroeger waren ze inderdaad heel wat). NZXT is nu een van de grootste spelers op case vlak (en op aio koeler vlak), en dit is het jongste model in een van hun populairste lijnen.

En het weekend is altijd slow, zowel qua nieuws als reacties er op.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 4 april 2020 21:56]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee