Nokia kondigt evenement aan voor presentatie smartphones

De Finse smartphonemaker HMD Global heeft een evenement aangekondigd voor volgende week. De uitnodiging laat weinig los, maar er gaan al maanden geruchten over een opvolger voor de camerasmartphone 9 Pureview.

HMD-topman Juho Sarvikas heeft de uitnodiging op Twitter gezet. Sarvikas zegt erbij dat HMD meerdere Nokia-toestellen zal laten zien op die dag. De uitnodiging zelf spreekt van een 'nieuw hoofdstuk voor Nokia-telefoons'.

Er gaan al maanden geruchten over de Nokia 9.3 Pureview, een telefoon die de 9 Pureview moet opvolgen als camerasmartphone van de Finse fabrikant. De nieuwe Pureview-telefoon zou niet langer vijf dezelfde camera's hebben als de experimentele 9 Pureview, maar in plaats daarvan beschikken over dezelfde 108-megapixelcamerasensors die Samsung en Xiaomi gebruiken, en daar een reguliere camera met ultragroothoeklens en telelens bij doen.

Het evenement vindt volgende week dinsdag plaats om vier uur. HMD presenteert al enkele jaren in september nieuwe telefoons. Vorig jaar waren dat enkel midrange-modellen. Afgelopen voorjaar toonde HMD onder meer zijn eerste 5G-telefoon.

Terugkijken: videopreview Nokia 9 Pureview

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-09-2020 • 14:53

77 Linkedin

Reacties (77)

Wijzig sortering
Ik werd even dolenthousiast... Totdat ik me realiseerde dat het HMD is die de Nokia's tegenwoordig maakt. Maar goed, volgens mij doen ze het wel goed, toch?
Hoewel iedereen op Tweakers doet lijken alsof het probleemloze toestellen zijn, is de kwaliteit op beide software (bugs zoals met de stock camera app) en hardware (charging poort die het begeeft op meerdere modellen) niveau niet uitmuntend of beter dan andere producten. Heb er meerdere in mijn persoonlijke collectie en het zijn geen ramptoestellen, maar bij het kopen van een nieuwe toestel zou ik niet snel voor Nokia kiezen als nr.1 keuze. Deze ervaringen kunnen natuurlijk per persoon verschillen en ik moedig iedereen aan om zelf zo veel mogelijk te testen, proberen en researchen.
USB-poorten blijven toch volgens mij pijnpunten ... Ik heb er nu (voor de tweede keer) problemen mee bij een Sony Xperia X (en die van een Motorola G5S lijkt ook te slijten), maar had er in het verleden ook problemen mee met de Nokia N900.

Ik zou liever zien dat Nokia Jolla opkoopt en Sailfish "terug" neemt (Sailfish is de spirituele opvolger van MeeGo, wat door Nokia is gecreëerd). De updateproblemen waarover iedereen klaagt spelen al jaren, het was al een drama bij de Galaxy S3, in 2013. 7 jaar later zijn we niet verder dan dat dat Nokia vertikt orde op zaken te stellen door de fabrikanten bij de afname van Android te verplichten van updates, minimaal 5 jaar lang. Jolla kan het met Sailfish, Microsoft heeft het altijd al gedaan met Windows.

Daarnaast blijft de Play Store nog steeds vol met rotzooi en ben ik wel klaar met het privacybeleid en het overladen worden met reclame (je bent praktisch verplicht iets als blokada te installeren). Een vertrekkende topman zei ooit over Android dat het is alsof je in je broek plast in de winter. Tien jaar geleden een grappige uitspraak, tegenwoordig de zure realiteit: we "kunnen" zogenaamd niet meer zonder Android/iOS. Gelukkig biedt Sailfish ook ondersteuning voor Android apps, dus voor de apps waar je niet onderuit komt, kun je vooruit.

Enige nadeel van Sailfish is dat het wel een heel slecht verdienmodel heeft: apps vragen geen data, laten geen advertenties zijn, zijn gratis en het is niet mogelijk om te doneren. Volgens mij zijn de laatste twee wel fair en kan dat veranderd worden.
Ik mis inderdaad een appstore achtige winkel waar alleen gratis en tegen (eenmalige) betaling apps op staan. Ik wil best een paar euro betalen voor een app maar bij Playstore zie je de bomen door het bos niet meer vanwege al die freemium en advertentie apps. Is natuurlijk ook niet in het belang van Google als advertentieboer helaas.

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 15 september 2020 18:29]

Usb c poorten kunnen vol met stof raken. Met een naald of tandenstoker kan je dat er allemaal uitkrijgen en dan doet ie t weer perfect. Dat is mijn ervaring iniedergeval met Nokia o.a.
Je noemt de s3. Je kan een hoop zeggen over het toestel, maar dat toestel had tenminste geen problemen met de usb aansluiting. Hardwaretchnisch kon die tegen een stootje.
Ze zijn zeker niet probleemloos. Gewoon normale gemiddelde bouwkwaliteit en software problemen. Updates wel regelmatig en tot meer dan 2 jaar.

Verder is het een zaak van specs bekijken welke de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Soms is dat Nokia en soms een ander.

Dus als de nieuwe modellen goede prijs/kwaliteit hebben dan ga ik er misschien 1 halen maar als de specs tegenvallen kies ik gewoon voor een ander merk.
Dit kan ik ook beamen. Hier op het werk een heel aantal Nokia's uitgedeeld als standaardtoestel, we moeten er bovengemiddeld veel terugsturen i.v.m. defecte laadpoort.
True that, collega's die de USB oplader ondersteboven erin proberen te drukken helpt ook niet :Y)
Het was voor mij het eerste midrange android toestel (nokia 8 ) dat fatsoenlijke software ondersteuning kreeg. Op basis van de camera kwaliteit zou ik niet perse een nokia kopen voor de beste kwaliteit foto's. Camera kwaliteit op telefoon draait tegenwoordig toch vooral om software, en dat heeft Nokia nog niet zo voor elkaar tot nog toe dat ze er een speerpunt van moeten maken imho.

[Reactie gewijzigd door nietorigineel op 15 september 2020 19:02]

Hoewel ik het wat onzinnig vind om onder een algemeen nieuwsbericht over een merk ongevraagd willekeurige producten te gaan reviewen.. :+

Ik ben echt niet te spreken over mijn 6.2. Android One is in theorie leuk, maar krijgt bij vlagen security updates en behoorlijk laat zijn major updates. Software zit bovendien vol bugs waarbij bijvoorbeeld at random foto's niet worden opgeslagen of de speaker netwerkt bij bellen. Touchscreen heeft wat moeite met snelle óf langdurige aanrakingen. Dat laatste wordt een probleem als je je unlock code moet invoeren omdat de vingerafdrukscanner weer eens dienst weigert. Nou staat Nokia natuurlijk niet bekend om software maar om bouwkwaliteit, maar helaas, knoppen werken na een jaar niet lekker meer en de rand is op meerdere plekken al gebarsten.

:/

Nou ja, ik kan het niet aanraden. Mijn volgende wordt op zeker géén HMD/Nokia dus ik wens ze veel succes bij de aankondiging maar ik hoef het niet.
Je bent nu wel een mid range telefoon met een high end aan het vergelijken. Ik heb zelf de 7.1 wat ook een midrange is maar ik ben hier zeer over te spreken. Elke maand krijg ik een beveiligingsupdate en redelijk snel na de lancering van een nieuwe upgrade, krijgt mijn telefoon ook die upgrade.

Voor mij is ook android one de reden dat ik deze heb gekocht. Als ik het vergelijk met mijn Samsung Galaxy tab 6 lite waar ook android 10 op staat, mis ik gewoon een heleboel basis android 10 functies op de tablet. Het werkt gewoon allemaal niet niet helemaal lekker.
Met welke high end telefoon vergelijk ik de 6.2 dan?

Ik zeg immers niks over de kwaliteit van het scherm (opmerkelijk goed), de snelheid van de soc (matig, maar da's te verwachten), de kwaliteit van de foto's (ook matig, maar volgens verwachting) of de batterij (en die is dan weer behoorlijk goed)


De punten die ik aanhaal staan juist los van de klasse van de telefoon. Ook midrange telefoons moeten functionerende software, tochscreens en knoppen hebben, en dat een telefoon midrange is maakt het niet acceptabel dat de vingerafdrukscanner maar tweederde van de keren reageert of dat gemaakte foto's at random niet worden opgeslagen.
EDIT: nvm, dacht dat het over 6.1 ging. Met de 6.2 geen ervaring.

[Reactie gewijzigd door n3othebest op 15 september 2020 15:13]

Die hardware issues heb ik zelf niet bij mijn 6.2 maar wel dat die camera app soms een foto niet opslaat. (Nou moet ik zeggen dat ik er wel een cover en screenprotector op heb zitten ter bescherming, gezien al die telefoons nu van glas zijn.)
Ik zit zelf niet zo in het Android wereldje en hoor niet bijzonder veel over Nokia maar wat ik wel altijd terug zie komen is dat Nokia een geweldig update-beleid heeft. Dat vind ik i.i.g. al zeer positief als ik dat zo regelmatig lees. ;-)
Mijn ervaring is dat de meeste produceten hun update beleid vandaag de dag wel op orde hebben. De meeste budget tot midrange phones in mijn bescheiden collectie krijgen om de 2 maanden wel een security update, met 1 tot 2 OS upgrades. Ik doe geen afbreuk aan het beleid van Nokia, want dat is inderdaad best goed geregeld (buiten software bugs om maar dat is weer een andere onderwerp), maar echt onderscheidend is het niet. (allemaal mijn persoonlijke mening en ervaringen natuurlijk, keep in mind)
Valt nog vies tegen, veel gebruikers zijn niet blij met hun Nokia, ik zelf vind dat ze te veel vragen voor hun toestellen voor wat je ervoor krijgt, waarschijnlijk omdat je veel voor het naampje Nokia betaald.
Ze updaten regelmatig, maar mijn ervaring met de Nokia 9 is dat er ook veel bugs doorkomen. Dit was mijn laatste HMD voorlopig.
Mijn ervaring komt redelijk overeen met die van jou inderdaad, de bug van de stock camera applicatie heeft mij vaak een flinke scheut koppijn bezorgd. Of het advies van de support om de SD kaart in de Nokia 9 uit te werpen om bugs tegen te gaan...... terwijl de 9 geen eens een SD card slot heeft :+
Welke camera bug heb je het precies over? Software issues zoals foto's die soms niet worden opgeslagen, freezes/app crashes, problemen met de focus waardoor hij alles 100% overbelicht tot je de camera blokkeert en dan heel rustig laat wennen aan licht. Of hardware bugs zoals ALTIJD een tikkend en krakend geluid als je de camera gebruikt. Die laatste zal wel niet, want dat is in alle apps.

Ik heb in ieder geval van al het bovenstaande veel last. dat bij een telefoon die je kocht voor de camera's :o
Jepp, dezelfde ervaringen hier met nokia 9.

Mijn vrouw heeft een nokia 7.2. Deze is wel prima. In vergelijking met de nokia 9 is het sneller, en stabieler. Ook foto's nemen gaat veel makkelijker.
Misschien heeft er mee te maken dat de 9 de eerste is in die reeks? (/kinderziektes) Ik hoorde iets dergelijks namelijk ook over de 7/8 dat die buggy waren. Mijn 6.2 is stabiel behalve dat de camera app soms niet een gemaakte foto opslaat.
Dat kan inderdaad heel goed de reden zijn.
Yep, was een miskoop de Nokia 9 Pureview
Updatebeleid is vanwege Android One extreem goed, elke maand een security patch.
Daarnaast ben ik op mijn 7.1 geen bugs tegen gekomen.
Resetten of opnieuw opstarten? Want dat laatste moet ook "gewoon" bij mijn Motorola One na een major update.
Een factory reset voor de duidelijkheid. Op de support forums is dit vaak een standaard antwoord van support medewerkers. Het lost ook daadwerkelijk een hoop bugs op, die Nokia niet op andere wijze lijkt te kunnen/willen oplossen.
Met de Nokia 8 ben ik met HMD in zee gegaan en dat beviel op zich wel, maar het was niet bijzonder. De build kwaliteit van de Nokia 8 is matig, hoge bluetooth latency, en de updates waren snel maar niet sneller dan een Samsung waar ik uiteindelijk naar overgestapt ben.

Android One is leuk voor de marketing machine maar ik hecht er niet veel waarde aan nu Samsung voor mij bewezen heeft dat je ook een prima update beleid kan voeren met een eigen skin. Zelf ben ik meer fan van custom skins/tweaks dan van stock android waar ik bijvoorbeeld in een full screen menu moet duiken om het volume van mijn ringtone aan te passen (WTF Google 8)7 ).
Zelf ben ik meer fan van custom skins/tweaks dan van stock android waar ik bijvoorbeeld in een full screen menu moet duiken om het volume van mijn ringtone aan te passen (WTF Google ).
Huh? Dat is al jaren mogelijk door gewoon volume knop in te drukken, dan het menu dingetje.
Deels waar.

Stock Android:
Met de volume knoppen kan je enkel de media volume aanpassen en je ringtone aan/tril/uit zetten. Wil je meer controle moet je het sound menu open (via settings of via het menu dingetje wanneer je op de volume knopt drukt).

Samsung OneUI:
Je kan het volume van de verschillende kanalen aanpassen zonder het huidige scherm te verlaten door middel van de volume overlay die je eenvoudig kan uitklappen wanneer je op de volume knoppen klikt.

Bijvoorbeeld. Als ik op een volume knop druk krijg ik het volgende (image) vervolgens kan ik simpelweg op het pijltje drukken en worden de overige kanalen direct instelbaar zonder dat ik het huidige scherm verlaat (image). Welk kanaal de volume toets pakt hangt van de context af: bekijk ik media dan wordt media volume gewijzigd, doe ik niks dan wordt de ringtone volume gewijzigd.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 15 september 2020 17:46]

Ben persoonlijk wel heel blij met de keuze voor Android One die HMD maakt. Ik zou echt wel graag willen zien dat meer producenten zich daarbij aansluiten.
Ik heb nu 3 jaar een Nokia 8 en ben er nog steeds behoorlijk tevreden mee. Stevig, weinig bloatware, accu is nog prima en ook updates komen nog ieder kwartaal binnen. Zo lang dat nog is zie ik nog weinig reden om te upgraden.
Wat ik fijn vind is de hoge resolutie en de snelheid, prima processor en snel geheugen.
En ik vind de afmeting prettig.

Soms zit ik wel te kijken naar een Nokia opvolger, maar deze Nokia 8 lijkt soms qua specs (afgezien van misschien de processor) zo goed, als niet beter.
De HMD Nokia's zien er wel oke uit, grootste voordeel is Android One. Dus geen bloatware, geen vendor-gui, geen vendor-adds. Ik heb voor mijn oudste zoon een Nokia 7 gekocht en dat toestel doet het gewoon goed.
Ik heb (tot mijn spijt) zelf afscheid moeten nemen van mijn 8.1 Sirocco, het was een heerlijk toestel. Snel, mooi, functioneel en ik was er dolblij mee. Het enige nadeel er aan, was de volledig glazen case. Dit was mijn tweede telefoon die ik in mijn leven heb laten vallen waardoor het scherm beschadigd werd. Helaas viel deze telefoon zo hard dat zowel de voor- als de achterkant gewoon doormidden was gescheurd.
Reparatie zou ongeveer net zo veel kosten als een nieuwe, maar helaas kon ik de telefoon nergens meer vinden.
op de 7.1 en 7.2 allebei het probleem gehad dat de charging poort het begaf na een paar maanden, werd ook niet gedekt onder garantie omdat Nokiaa/HMD vond dat het een user error betrof :| zal zeker niet op elk toestel aanwezig zijn maar als er binnenkort problemen optreden met opladen of de accu weet je 99% zeker wat de boosdoener is.
Mijn 7.1 heeft dat geheel niet gehad, en heb ik 2 maanden na launch gekocht...
Dat is vervelend idd en hoor ik best vaak betreft telefoon chargers. Overigens is fabrikant garantie bijna altijd bagger bij telefoons en dergelijk, beter is om bij een betrouwbare winkel te kopen betreft garantie.
Mijn sirocco ligt al een half jaar in de kast, nadat een update handsfree bellen in mijn auto onmogelijk maakte. Nokia bleef maanden in ontkenning en ik heb toen maar een S10e gekocht. Nee, mij krijgen ze niet meer terug als klant.
Prima telefoons, ik heb een paar maanden terug mijn nokia 6 (2017) vervangen door een 6.2, de 6 werd toch wat langzaam, met een SD430 als cpu, meer heeft me ook maar ~€160 gekost, de 6.2 was wederom ~€160, en daar krijg je een SD636, 4gb ram en android one, dus goede updates voor.
Ik heb een Nokia 8 als eigen telefoon, zeer goede specs voor een telefoon van 300 euro. Ik heb wel veel geluk gehad met die prijs, maar een QHD-scherm, Snapdragon 835, kale Android, 64GB opslag en 4GB RAM zijn echt prima voor de prijs. Ook bouwkwaliteit is zeker niet slecht.

Werktelefoon is een 6.1, ook leuk, maar niets bijzonders.
Ik gebruik een van de eerste, door HMD Global, gemaakte Nokia telefoons nl de Nokia 5.
Niets anders dan lof over het toestel zelf, fanatische bouwkwaliteit (volledig metalen frame), ok snelheid (was een budget toestel), na > 2 jaar nog steeds beveiligingupdates (weliswaar enkel per kwartaal), nog steeds prima batterij (na 2.5 jaar in gebruik) en dit voor €200.

Ik spreek dus niet over hun huidige toestellen. Ik heb zitten kijken naar wat ze nu maken, maar mijn inziens worden smartphones veel te groot gemaakt. Een toestel met een lengte > 150mm is mij te groot en helaas is de volledige lijn van Nokia nog een pak groter.
Voor mij op dit moment dus geen Nokia meer tot ze wat bescheidener worden in hun grootte.

Daarnaast zijn ze ook overgestapt naar glas voor de behuizing (terwijl ze geen draadloos opladen hebben) wat ik toch jammer vind wat betreft kwetsbaarheid. De metalen frames vind ik vele malen beter.
Het zijn natuurlijk niet de onverwoestbare telefoons van vroeger maar ze zijn heel degelijk. En zelfs de low/mid-range telefoons zijn prima toestellen.
Ze zijn verder gegaan onder de naam HMD, maar het is nog steeds Fins en grotendeels de zelfde medewerkers.
Daarnaast zijn ze zo'n beetje de enige die hun telefoons standaard op Android One laten draaien, wat betekent altijd binnen een maand de laatste securitypatch en 2 OS updates.

Prijs/kwaliteit is goed.
Enige jammere vind ik is dat alle telefoons een glazen achterkant hebben. Premium look, extreem onpraktisch en breekbaar.
Na jaren rond gezworven te hebben tussen apple, huawei, samsung, nexus, pixel, etc. en nooit een fijn apparaat gevonden te hebben, zit ik nu meer dan twee jaar op een Nokia en mijn volgende wordt dat ook.

Die Nokia's zijn simpele dingen voor een goede prijs die gewoon doen wat ik van ze verwacht en hoe ik het verwacht. Geen onzin.
ik en mijn family hebben verschillende telefoons van HMD gehad, mijn ervaring was in het begin goed, maar na een jaar begonnen de mankementen in de software, Driver issues, no touch, vastlopers. heb geen idee hoe dat nu is, dit was in de tijd van de Nokia 7 Plus. heb nu een Iphone
Ze maken het al enkele jaren hoor :) ik ben er tevreden over de low budget phone
Jazeker, prima telefoons, betrouwbaar en schone android.
Valt nog best tegen, een maat van me had een nokia van 300 euro, na 6 maanden was dat ding al niet meer vooruit te branden, vastlopers, constante haperingen, vond dat echt niet kunnen voor dat bedrag.
HMD bestaat uit ex medewerkers van Nokia dus je kan nog steeds 'dolenthousiast' zijn. ;)
In het algemeen goede telefoons die vaak wel voor een goed prijsje te halen zijn als je even wacht en een goed updatebeleid hebben. Weinig bloatware (/alleen van Google maar veel is uit te zetten zonder issues, net als die vervelende Assistent knop gelukkig :Y) ).
De camera app is niet helemaal bug vrij bij mij, hopelijk fixed hmd dat nog.
Van wat ik ervan gelezen heb zijn de oudere modellen ook wat buggy.

[Reactie gewijzigd door ochhanz op 15 september 2020 18:08]

Nokia is met HMD nog steeds goed. Goede en degelijke bouwkwaliteit voor nette prijzen.

Mijn Nokia 8.2 werkt probleemloos en krijgt bijna maandelijks trouw updates met Android One. Volgende toestel zou zo weer een Nokia kunnen worden. Ik ben benieuwd naar hun nieuwe lijn.

En met de bekende Nokia beltoon nu in een veel moderner toontje is het bijna cult-status. :P
https://youtu.be/9TukAeXeNvI
M,n Nokia 6.2 houd meerdere beelden vast in het lcd, en bijtijds is de netwerkverbinding ook niet echt soepel heb ik de indruk.

Originele Nokia 6 (2017) vond ik nog altijd een pak beter tot de microfoon blijkbaar kuren begon te krijgen na 3 jaar.
Toch jammer als de nieuwe Pureview niet een light array camera heeft. Vooral bij situaties waar je HDR zou willen toepassen is de camera-array van de 9 een uitermate goede oplossing.
Jammer genoeg is dat de afgelopen jaren enkele malen geprobeerd en blijkt het uitlijnen zodanig lastig dat deze piste gelaten wordt voor wat het is. Huawei heeft indertijd ook nog monochroom+kleursensor gehad, waarbij de monochrome sensor meer licht kon opvangen. Die mergen is veel gemakkelijker (luminantie overlay, kleur behouden), maar zelfs dat hebben ze achter zich gelaten.
Voor een uitermate goede oplossing waren de resultaten toch vaak zeer ondermaats. Ik heb hier nog een Nokia 9 liggen omdat ik met eigen ogen de opvolger van de "echte" Nokia Pureview cameras wilde zien, maar mijn inziens is het het label niet waard. Ik kan in veel situaties meer detail en dynamisch bereik uit een RAW bestand van een Lumia 930/1520/1020/950XL halen dan uit een RAW van de Nokia 9.

Daarnaast is het retetraag en buggy. Even snel een snapshot maken en delen zit er niet in, en soms verlies je gewoon foto's omdat de camera app crashed tijdens het verwerken.

Wat dat betreft waren de Lumias met Pureview toch echt een ras apart. Ook in toepassing van HDR, waar je zelf de mix tussen belichtingen met een slider kon aanpassen...
Naar mijn mening heeft Nokia zeker goeie telefoons (alhoewel sommige wat hardware issues heeft), vind ik het erg jammer dat ze dus geen ontgrendeling van de bootloader toestaan. Weet niet of mijn volgende een Nokia wordt, maar we zullen zien hoe ze zich verder ontwikkelen.
Wat bedoel je dat Nokia geen unlocking van bootloaders toestaat? Ik heb op dit moment geen Nokia en dus geen account, maar Nokia heeft een pagina om de bootloader te unlocken "voor bepaalde toestellen" (geen idee welke). https://www.nokia.com/phones/en_int/bootloader
Ik koop uit principe alleen maar toestellen waar ik zelf kan bepalen wat er op draait, meestal is dat gewoon wat door de producent werd geinstalleerd totdat er geen support meer is of de producent niet/tijdig met updates komt.
Goeie toevoeging en klopt. De Nokia 8 heeft dus een ontgrendelbare bootloader. Geen idee welke er nog meer ontgrendelbaar zijn, maar het gross van alle Nokia telefoons ondersteund dit dus niet.

Volgens mij is de 8.1 ook een uitzondering, omdat het ook als developer toestel gezien wordt en ze dus alle opties willen geven.
"maar in plaats daarvan beschikken over dezelfde 108-megapixelcamerasensors die Samsung en Xiaomi gebruiken, en daar een reguliere camera met ultragroothoeklens en telelens bij doen."

Wellicht dat ik het mis heb, maar is dit niet zowat de setup van iedere android smartphone op dit moment buiten het budget segment?
Qua marketing kan Nokia nog wat leren van OnePlus. Vooral hun flagship hadden ze veel meer moeten teasen. Nu komen ze volgende week voor veel mensen uit het niets met een model wat al heel lang in ontwikkeling is, maar eigenlijk weinig toevoegt aan de huidige markt. Tevens zal het toestel te groot, te zwaar en te duur zijn. Qua budget/mid-range doen ze het op zakelijk gebied wel goed.
Ik ben fan van stock android, er is helaas weinig keuze als je een niet al te grote telefoon wilt. Ik heb nu de Nokia 7.1 en hoop dat de Nokia 6.2 of 6.3 niet groter zal zijn. Anders ga ik toch voor de Pixel 4a wanneer deze via grijze import leverbaar wordt. Ik zit in ieder geval met smart te wachten :)
Zou een samenwerking met Jolla mogelijk zijn, voor een telefoon met Sailfish OS? De achtergrond van de announcement heeft best wat overeenkomst met het standaard thema van SFOS.

Of gewoon toeval natuurlijk.
Nokia zou eigenlijk OLED schermen moeten implementeren, met een dikke batterij erin. Tot nu toe is het enige grote voordeel van een Nokia voor mij de android one skin, maar het heeft zoveel dingen slechts "meh" geïmplementeerd zoals de camera, het scherm en de processor. Ik gun het Nokia (HMD) wel om wat markt terug te pakken, maar daar heeft ze niets aan :)
Als HMD Global nu eens de ballen had om Sailfish OS (ook van Finse makelij) te adopteren voor hun Nokia smartphones dan zou dat pas echt innovatief zijn. Helaas kiest iedereen tegenwoordig alleen maar voor Android aangezien dat al een kant-en-klaar product is...

[Reactie gewijzigd door Indir op 15 september 2020 17:16]

De speciale gast is Keanu Reeves/Neo uit The Matrix?
https://www.youtube.com/watch?v=tdFEEQZuJtA

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee