The Witcher 3 met raytracing verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X en pc

CD Projekt Red werkt aan een versie van The Witcher 3 met opgepoetste graphics en kortere laadtijden. De studio brengt The Witcher 3: Wild Hunt met een verbeterde weergave naar de PlayStation 5, Xbox Series X en de pc. Het spel krijgt ondersteuning voor raytracing.

CD Projekt Red maakt The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition gereed voor de nieuwe consoles en in aanvulling op het basisspel komen dus ook de beide uitbreidingen Hearts of Stone en Blood & Wine naar de PlayStation 5 en Xbox Series X. Naast raytracingondersteuning belooft de studio dat het spel meer visuele en technische verbeteringen waaronder kortere laadtijden krijgt bij de consoles en de pc.

Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen. Meer details maakt CD Projekt Red nog niet bekend. Zo is onbekend op welke datum het spel verschijnt.

CD Projekt Red maakte afgelopen week zijn resultaten over het eerste half jaar van 2020 bekend. The Witcher 3 was daarbij nog steeds de belangrijkste bron van omzet. Dat komt onder andere omdat het spel vorig jaar voor de Nintendo Switch verscheen. Het Poolse gamebedrijf behaalde een omzet van omgerekend 81,8 miljoen euro, bijna 70 procent meer dan in het jaar ervoor.

CD Projekt Red kondigde The Witcher 3 in 2013 aan. Naar schatting zijn er zo'n 28 miljoen exemplaren van het spel verkocht.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-09-2020 • 12:52

172 Linkedin

Reacties (172)

172
168
55
4
0
80
Wijzig sortering
Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen.

<3 CD project red
IK had hier even overheen gelezen. Echt top dit.
Whauwie da maakt m'n avond ff goed
Op deze manier creëer je goodwill :)
Voor alle lieve Cd project red vriendjes die braaf op cyberpunk 2077 zitten te wachten :D
nu zit ik niet alleen meer op cyberpunk te wachten maar ook op de opgepoetste witcher 3
Ik heb dat spel op de pc en op de ps4, in totaal al 5 keer uitgespeeld maar ik voel een nr 6 aankomen
Wat een geweldenaren zijn het ook! Ik voel een derde playtrough aankomen!
Wordt The Witcher de nieuwe Skyrim?

Skyrim: Special Edition: Remastered!

Wel leuk dat er een gratis pc update komt ook

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 4 september 2020 12:56]

Verschil is, Skyrim moet je steeds opnieuw kopen... net als GTA V...

Dit is een gratis update voor mensen die het spel al hebben.
Daarbij is skyrim bijvoorbeeld op de switch ook nog steeds €60, dus dat is bizar hoe ze dat proberen uit te melken. Een spel dat al bijna 9 jaar oud is, nu 3 jaar uit is op de Switch gewoon nog steeds volle bak voor moeten betalen.
Is het spel bedorven of zo dan? Minder leuk geworden? Uiteindelijk zullen ze een prijs kiezen waarbij de opbrengsten maximaal zijn en dat is kennelijk niet de dumpprijs waar jij 'm graag voor koopt. (vind je het echt gek dat game ontwikkelaars zich niet focussen op mensen die zo weinig voor spellen over hebben dat ze niet uit de kosten komen?)

Hoewel ik ook graag keus heb uit veel goedkope titels snap ik ook wel dat na 1 'dump ronde' het over en uit is met de inkomsten voor de ontwikkelaar. Als er nog geen winst is gemaakt kan ik me voorstellen dat het verstandiger is het spel voor een hogere prijs in de shop te laten staan.

Overigens is Skyrim ondertussen al een aantal keer in de aanbieding geweest, dus als je opgelet had was je voor 30 euro klaar geweest. Staat ondertussen ook al voor minder dan 50 euro bij sommige winkels te koop, dus iets kon er kennelijk wel af van de prijs.
Probeer je nu echt te argumenteren dat Skyrim na 9 jaar en even zoveel releases nog niet uit de kosten is? GTA V was toen het uitkwam het duurste spel om te ontwikkelen ooit en die hebben ze inmiddels al meermaals terugverdient. Dat was twee jaar na Skyrim en op een stuk minder platformen beschikbaar. Skyrim heeft inmiddels 30 miljoen verkopen. Zelfs als al die verkopen op een gemiddelde prijs van 30 euro zaten (wat al onrealistisch is gezien de meeste verkopen tussen 2011 en 2014 hebben plaatsgevonden) praten we over een omzet van 900 miljoen. Oftewel 400 miljoen meer dan GTA V kostte om te ontwikkelen. Volgens diverse bronnen kostte Skyrim 100 miljoen dollar om te ontwikkelen. Laten we eens ruim omrekenen naar euro's, 90 miljoen euro. Dan praten we over een winst van 810 miljoen euro.

Het is volledig onredelijk dat een spel na 9 jaar en 10 keer terugverdient te zijn nog steeds in de buurt van volle prijs zit. Voor digitale winkels zo'n explosie maakten zaten de meeste spellen al na een jaar of 2/3 in de <5 euro bak.
Waarom is dat onredelijk? Volgens mij staat het iedereen vrij een vraagprijs voor zijn product te stellen.
Als niemand het koopt zal de prijs waarschijnlijk dalen.

Ik begrijp daadwerkelijk niet dat mensen vinden dat hun onrecht word aangedaan als iemand een bepaald product niet verkoopt voor de prijs waarvoor ze het willen kopen. Ga je ook klagen dat Ferrari zo duur is? En dat ze nog steeds zo duur zijn als ze al 50 jaar oud zijn? Of dat Volkswagen geen auto's voor honderd euro verkoopt. Ook al lang de ontwikkelkosten er uit tegen de tijd dat een model vervangen word en voor 5 euro in de budget voor een spel zijn daar de kosten voor de grondstoffen, transport en kosten van de winkel ook niet uit.

Als het een Apple product is dan word het als een voordeel afgeschilderd want je kunt je telefoon voor veel geld verkopen terwijl hij al een jaar of twee gebruikt is.

Iedereen mag vragen voor zijn product wat hij wil, vind je het niet waard dan koop je het niet. Maar dat gaan zitten klagen dat het niet vrijwel gratis word weg gegeven na zo veel jaar slaat nergens op. Als of producten gemaakt worden om break even te draaien. Nee, die worden gemaakt om winst te maken. Als ze in de budget bak liggen dan is dat omdat niemand het nog wil hebben en ze plaats willen maken in de winkel en er nog wat geld voor terug krijgen. Tja, dat is bij digitale verkoop natuurlijk minder interessant.

Ik vind jou stelling nogal onredelijk, als of ze jou een product voor een bepaalde prijs verschuldigd zijn.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 4 september 2020 17:21]

Leer eens lezen, nergens heb ik gezegd dat ze niet het recht hebben een product voor een bepaald bedrag te verkopen of dat mij een onrecht aangedaan wordt. Dat laat echter terzijde of het een redelijk bedrag is. De technologie is vooruit gegaan sinds Skyrim is uitgekomen en het product heeft niet langer dezelfde objectieve waarde in verhouding met de rest van de markt die het had toen het origineel uitkwam. Daarnaast mag je absoluut producten vergelijken binnen de eigen sector om redelijkheid te beoordelen en daarin is het ook in het digitale tijdperk wel degelijk nog normaal dat spellen over de jaren heen zakken in prijs. Niet de 5 euro budgetbakken maar om een andere AAA titel te pakken die in dezelfde periode is uitgekomen, Tomb Raider, deze was bij release 59,99 in 2013. Inmiddels is die zonder aanbieding voor 17,99 te krijgen. GTA V (die met de investering in het origineel veel eerder met een Ferrari te vergelijken is dan Skyrim) was bij release 59,99. Die is inmiddels op een vaste prijs van 29,99. Zo zijn er tal van voorbeelden binnen de sector die flink in prijs dalen zodra de ontwikkelingskosten eruit zijn.

Nu over voorbeelden buiten de sector die je noemde. Ferrari's? Zakken in prijs na enkele jaren. Apple producten? Het is dat je ze niet 9 jaar later nog kunt kopen maar ook daar was het wanneer ze een oude serie in productie hielden (meest recentelijk de iPhone 7 en 8 ) dat deze in prijs daalden. Zelfs de nieuwprijs.

Wanneer binnen de sector vrijwel alles in prijs daalt na verloop van tijd en buiten de sector vergelijkbare trends vast te stellen zijn dan mag je zeker het opnieuw in de verkoop zetten tegen de prijs voor een nieuwe release mag je dat zeker onredelijk vinden en het ook benoemen.

[Reactie gewijzigd door Centurius op 4 september 2020 17:58]

Wanneer binnen de sector vrijwel alles in prijs daalt na verloop van tijd en buiten de sector vergelijkbare trends vast te stellen zijn dan mag je zeker het opnieuw in de verkoop zetten tegen de prijs voor een nieuwe release mag je dat zeker onredelijk vinden en het ook benoemen.
Vind ik niet helemaal kloppen. Als een film uit de 80's opnieuw uitkomt op Bluray of als een nummer uit de 80's die ik al op cassette bandje had opnieuw uitkomt op iTunes ga ik niet klagen dat deze voor een nieuwprijs wordt verkocht.
Had Skyrim voor de Xbox 360 anders voor 5 euro. Ok ok niet helemaal vergelijkbaar, wel dezelfde game ;)
witcher 3 heb ik met alle dlc ook voor 30 tientjes gekocht op de ps4 :) blijd at ik dat toen gedaan heb
Nintendo vraagt volgens mij een redelijke percentage want je ziet het wel bij meer games. Uiteindelijk zal er ook best wat getweaked moeten zijn om het op de Switch te laten draaien waar de Xbox One versies en PS4's meer een PC hardware achtige configuratie hebben.

Eigenlijk vind ik het wel leuk dat de PS5 daar nu weer een beetje van afstapt met hun custom SSD. Dat maakt voor mij de PS5 ook interessanter. Zoals het nu naar uit ziet (en developers maken er goed gebruik van) kan de PS5 iets wat PC niet voorlopig nog niet kunnen.
Eigenlijk vind ik het wel leuk dat de PS5 daar nu weer een beetje van afstapt met hun custom SSD. Dat maakt voor mij de PS5 ook interessanter. Zoals het nu naar uit ziet (en developers maken er goed gebruik van) kan de PS5 iets wat PC niet voorlopig nog niet kunnen.
Qua ongecompresseerde data is de PS5 SSD nu al ruim verslagen (7,000 MB/s vs 5,500 MB/s).
https://www.notebookcheck...p-computers.490537.0.html
Dit natuurlijk redelijk off-topic maar dit klopt toch niet helemaal. Het is fijn dat de PC markt ook gaat aansluiten op snelheden van de custom PS5 SSD. De kracht zit hem daar uiteraard ook in de snelheid van schrijven maar vooral ook in de chip die er bij komt die direct communiceert tussen de data en de CPU/GPU en niet via omwegen. Die combinatie is baanbrekend, niet zozeer alleen de lees en schrijf snelheden.

Voor de rest geloof ik persoonlijk niet zo in de nieuwe generatie consoles. Naar mijn mening stappen ze veel te laag in om de aankomende 7 jaar relevant te zijn. Nu kunnen ze veel met optimalisatie maar toch. Als je nu ziet wat Nvidia aan het doen is en beiden consoles hebben vol op AMD ingezet dat is haast zonde. Stel je eens voor dat beiden consoles boven de dingen die ze wel goed doen ook die nieuwe tech van nvidia tot hun beschikking hadden? Van mijn part hadden de nieuwe consoles op de €800 binnen mogen komen als ze daarmee hoger qua specs hadden in kunnen stappen. Als je dit terug rekend (als je direct een console haald bij realeas) betaal je €9,50 per maand. Dat is minder dan je Netflix die je zonder blikken of blozen aan zet, maar die €800 zou opeens een probleem zijn?

[Reactie gewijzigd door Zantiath op 4 september 2020 16:59]

Er valt ook niet veel te behalen voor de console markt op gebied van specs. Dat zag je al bij de vorige generatie. Niet voor niets kwamen beide met een refresh, als was de PS4 Pro wat mager in mijn ogen.

Het is gewoon onrealistisch om te verwachten dat een console van 500 euro mee kan met hardware die het dubbele kost. Er worden inderdaad wat trucjes met optimalisatie gedaan maar je ziet al dat Sony van af de start niet 4K en 60 fps kan bieden voor first party titels. Ik verwacht dus nog minder van third party gezien die gewoon weg niet de middelen hebben om alles te optimaliseren voor de PS5 terwijl er ook nog een Xbox en PC is die niet een speciale SSD en powermanagement constructie hebben.

Inzetten op AMD is het probleem niet zo, het probleem is dat er jaren aan development vooraf gaat en er eens een keer een keuze gemaakt moet worden. Dan is het af en zit je met het probleem dat er steeds nieuwe producten uit komen. Dat heb je met de PC ook, alleen kun je daar makkelijker een keuze maken wanneer je zelf instapt en ben je niet afhankelijk van een derde partij die dat voor jou doet.

Een console van 800 euro zou dat probleem hooguit een jaar voor zich uit schuiven en je verliest echt een heel groot deel van je markt. Ik vind ze nu al fors aan de prijs met 500-600 euro. Je moet niet vergeten dat je die 800 euro meteen moet neerleggen, en als hij stuk gaat na de garantie is hij een stuk duurder per maand. Ook kun je Netflix makkelijk opzeggen dat het financieel wat minder gaat.

De PC heeft gewoon gewonnen. Niet als in de PC masterrace meme, maar in de hardware markt. Consoles zijn gewoon PC's in plaats van die custom machines van vroeger en de desktop is gewoon veel krachtiger want die heeft dezelfde onderdelen alleen kun je ook nieuwere kopen. De tijden van de console die doet wat een Computer niet kan zijn helaas verleden tijd.
De PC heeft gewoon gewonnen. Niet als in de PC masterrace meme, maar in de hardware markt. Consoles zijn gewoon PC's in plaats van die custom machines van vroeger en de desktop is gewoon veel krachtiger want die heeft dezelfde onderdelen alleen kun je ook nieuwere kopen. De tijden van de console die doet wat een Computer niet kan zijn helaas verleden tijd.
Mjah, beetje aparte definitie van 'winnen'. Zodra PC's dedicated GPUs kregen was de "hardware-race" definitief voorbij want met een (boven-proportionele) investering kan je altijd wel PC-hardware samenstellen die rondjes rent om console-hardware. Feit blijft dat consoles met hun fixed-specs relatief een scherpe prijs hebben en meer ruimte en toekomst bieden voor optimalisaties. Daar staat tegenover dat de consolehardware niet heel toekomst-bestendig is als je naar de pure performance kijkt en na verloop van tijd echt gedateerd raakt.

-kleine persoonlijke noot: eigenlijk irriteer ik me helemaal niet aan de 'beperkte' grafische kwaliteiten; het is vooral de trage HDDs waar ik zelf helemaal klaar mee ben :o

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 4 september 2020 20:05]

Ach, mijn RTX 2070 zou sneller moeten zijn dan mijn Xbox One x. Maar ik merk er maar weinig van. Sterker nog ik weet zeker dat de meeste games op de Xbox one X er beter uitzien dan op deze kaart. Dat heeft met met optimalisatie en direct hardware kunnen aanspreken te maken. Dus laat die nieuwe consoles maar komen. Die kunnen tenminste wel 100% gebruik maken van de hardware.
oh zeker; en het is vanzelfsprekend dat er na verloop van tijd goed geprijsde PC-hardware verschijnt die beter zal presteren, zo gaat het al jaren. De discussie of het een 'beter' is dan de andere vind ik daarom altijd een beetje onzinnig; je koopt een console ook een beetje voor het gemak en vaak ook de exclusieve games.
Dat anno 2020 60fps nog altijd niet de default is voor actie spellen, lees nadrukkelijk niet filmische spellen vind ik een aanfluiting van jewelste.

Ook de PS5 gen gaat gewoon weer voornamelijk 4K30 zijn.
Tja, we zullen zien. Dat is nog altijd een afweging die de developer maakt. Overigens heeft Insomniac aangekondigd dat Ratched & Clank en ook Spider-Man Miles Morales een 60fps modus krijgen; hopelijk volgen anderen dat voorbeeld :) Maar zoals je zegt zullen er ook genoeg games verschijnen met een locked 30fps vrees ik.
PC gewonnen? Met houtjes touwtjes API’s en nieuwe videokaarten die meer als 250 Watt verstoken noem jij gewonnen?
wat een onzin het hele te laag instap 7 jaar blabla...

volgens mij kwa verkopen van ps1 2 3 4 is er nooit een echt probleem geweest over dat het niet mee kwam..

leuk dat mensen 120 hertz uncapped fps 4k 8k heel veel gimmicks voor een select groepje pc spelers...

grote groep speelt gewoon nog 1080p 1440 enz...

kwa verkopen in games gaat een console, zowel sony als nintendo gewoon jaaaaren mee.

niet iedereen krijgt een ( boner) van een 8k pc...

het gemak en de games zijn veelal de kracht van een console
De huidige gen was bij release relatief veel en veel minder krachtig dan next-gen consoles. De huidige gen consoles verkochten/verkopen heel goed, dus vreemd om te zeggen dat de next-gen consoles niet relevant kunnen zijn. Voor €500, dat zal de prijs wel worden, haal je een heel mooi stukje hardware in huis. Als je ziet wat first party ontwikkelaars uit de 1,8Tflop gpu en de cpu van een grafische rekenmachine van de PS4 weten te halen, dan gaan consolegamers mooie tijden tegemoet met next-gen. Daarnaast zijn afgelopen gen zaken als checkerboard rendering en dynamic resolution geïntroduceerd door consoleontwikkelaars en is HDR enorm gepusht door consoles. Uiteraard is CB en DRS bij consoles pure armoede geboren, maar je ziet dat nvidia dit afkijkt en als DLSS verkoopt. Native 4K is niet nodig om een zeer strak plaatje neer te zetten. Consoles zorgen best voor interessante innovaties die ook interessant zijn voor pc. Next-gen consoles lijken mij heel relevant.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 5 september 2020 07:13]

Check dit filmpje maar eens en kom dan nog eens terug op je opmerking.
https://youtu.be/4ehDRCE1Z38
Bekijk anders even "the route to PS5" op Youtube de aangegeven snelheid van 5,500 MB/s is niet alles wat. Ze hebben een aantal bottlenecks aangepakt die het bereiken van die data veel sneller maakt iets waarin je nu met een PC wel tegen aanloopt.

Linus tech tips heeft laatst nog zijn exuses voor aan geboden omdat hij er het zelfde overdacht als jij.
En waar had linus het bij de 30 serie het over laatst? Dat de nvidia dat gat weer dicht heeft gemaakt, wat ALTIJD gebeurt met pc hardware. Pc loopt altijd voorop, de tech kwam al van pc, het was gewoon de logische volgende stap die PS gewoon als eerste had aangekondigd. Zoals duidelijk te zien is werd daar al lang aan gewerkt, en niet alleen door Nvidia of PS.
En jij denkt dat partijen als Apple dat soort dingen niet al jaren doen op MacBooks en iOS devices?
wat PC niet voorlopig nog niet kunnen.
Vanaf 17 september wel. Dan is de nieuwe 3000 serie van Nvidia uit met RTX IO. Tevens de reden waarom alle voorgaande kaarten 'waardeloos' zijn geworden. Die (bv de 2080Ti) hebben wel de brute kracht maar zitten met een zandweggetje te werken vanuit de SSD. De 5 baans snelweg zit pas in de 3000 series.
Dit dus, dus eigenlijk kan de PC het (zoals altijd) het zelfs eerder.
RTX IO gaat ook werken op Turing kaarten (20 serie). Bovenste commentaar van Nvidia onder dit artikel: https://www.nvidia.com/en...rated-storage-technology/
Dat is zeer goed nieuws. Jammer dat ze dat niet direct in het artikel vermelden en dat het in een comment staat, het was mij nog onbekend. Dit zal de pijn voor vele 2080Ti bezitters een stuk verzachten :)
Het is een microsoft api directstorage waar het in komt wat ook compatible is met hardware die het niet ondersteund je krijgt dan alleen geen performance boost waarschijnlijk.

En PS5 en de nieuwe xbox hebben het beide dus console games gaan er voor gemaakt worden.
Geen enkele pc game gaat van de grond af gebouwd worden voor deze technologie.. console games wel.
Dat is inderdaad het grote voordeel van consoles. Je hoeft maar voor 1 set hardware te optimaliseren.
Al zul je wel genoeg games hebben die, als ze dit al ondersteunen, ze zeker niet rond deze tech zijn opgebouwd, dat zou namelijk betekenen dat de compatibiliteit met oude hardware weg is. Dus de vraag is wat de performance oost dan is ten opzichte van native ondersteuning.

Op de pc is het natuurlijk nog vele malen erger, daar moet je bijna rekening houden met de traagste hardware en mag je als developer blij zijn als er een Sata-ssd in het systeem zit voor Windows en de game zelf.

Dan wordt de ondersteuning net als bijna alle andere “revolutionaire” technieken die ingrijpende wijzigingen in de game-engines vereisen pas vele jaren later gemeengoed.
Voor streaming content zal een pc game inderdaad niet snel deze technologie vereisen. Maar voor laden van levels kan het natuurlijk prima. Trouwens, voor streaming content kan het ook wel voor ultra textures. Als je gpu het niet aan kan, moet je dan voor mindere textures kiezen.
Een percentage die even veel is als Playstation, Xbox, Steam, Google namelijk 30%
Klopt Nintendo vraagt een flink tarief maar toen the Witcher vorig jaar naar de switch kwam betaalde je maar 40 euro. Zo kan het dus ook
Exact diezelfde feature die de PS5 op SSD's heeft zitten ook in de nieuwe Nvidia gpu's...
Het is heel simpel, en Todd Howard, CEO van Bethesda, heeft zelf de oplossing al gegeven in 2018:
"Even now, the amount of people who play Skyrim seven years later; millions of people every month are playing that game. That's why we keep releasing it. If you want us to stop releasing it, stop buying it."
Komt simpelweg op neer dat er schijnbaar nog voldoende mensen zijn die de game kopen. Als er geen vraag naar zou zijn, zou de prijs zakken of de game niet opnieuw gereleased worden.
Daarnaast begrijp ik een Switch-port heel goed. Genoeg zakenlui die regelmatig in hotels zitten zaten en op deze manier een AAA-game kunnen spelen.

Bron: GamesIndustry.biz

[Reactie gewijzigd door D3F op 4 september 2020 16:05]

Ik heb het tot nu toe dan ook niet gekocht :) Ik wacht wel tot het de helft is of minder.
sWitcher 3 is regelmatig in de aanbieding en écht niet perse 60 euro.
Ja maar dat is Nintendo gewoon..Geen enkele (grote) switch title is in prijs verlaagd.
Om eerlijk te zijn, dat is meer aan Nintendo te danken dan aan Bethesda
Als je Skyrim volledig had kreeg je de HD versie toch gratis op Steam?
steam ja maar consoles niet
Klopt, ik heb ook de gratis update gekregen.
Alleen als je de dlc al had, mijn skyrim is nog de oude versie.
Niet dat ik skyrim sinds die tijd nog aangeraakt heb.

[Reactie gewijzigd door qlum op 4 september 2020 20:29]

Als je Skyrim + DLC voor de PC had dan kreeg je de special edition gratis. Voor consoles bestond er toen nog niet zoiets als smart delivery dus dat kon toen niet.
dat is niet helemaal waar, omdat ik minecraft voor de 360 had kreeg ik tijdelijk 90% korting op de xbox one versie. het was er wel maar werd geen gebruik van gemaakt
Ja, heel netjes voor een spel die het niet van microtransactions hoeft te hebben.
Ook voor PS5/xbox series bezitters? Krijg je de game gewoon?
Uit het artikel:
Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen.
Als je het spel dus al bezit, krijg je hem gratis op xbox xsx en ps5.
Bezit je hem nog niet, dan moet je er op xsx en ps5 voor betalen.
Dit vind ik nog wel erg onduidelijk. Wat verstaan ze in dit geval onder 'bezit'? Als ik voor een prikkie een gebruikte Xbox One versie van deze game via Marktplaats op de kop tik, krijg ik dan alsnog de gratis uprade? Of werkt dat alleen zo als je de game 'digitaal' bezit?
Tja, exacte details zijn nog niet bekend. Maar dit lijkt me vrij helder:
The next generation edition of The Witcher 3: Wild Hunt will release as a standalone purchase for PC, Xbox Series X and PlayStation 5, as well as a free update for everyone who already owns the game on PC, Xbox One and PlayStation 4.
.

Als jij het spel gewoon via MP hebt gekocht voor een prikkie (overigens is de game vaak nieuw ook goedkoop te krijgen) dan lijkt mij dat je het spel gewoon hebt :)
dan zal dat werken zoals met alle andere games

als je het digitaal had krijg je gewoon een digitale versie
als je het fysiek had zal je "oude" versie in de tray moeten zitten ter validatie

niets anders dan nu al standaard is bij BC games
Ja, oké, maar waarom zou iemand dan überhaupt de 'nieuwe' PS5 en XSX versie fysiek kopen? Kun je veel beter de oude versie kopen, dan krijg je ook de next gen update.
Zo kon je een tijd lang ook beter Windows 7 kopen en deze updaten naar 10 dan rechtstreeks Windows 10 kopen. Tja, soms kun je voor een beetje extra moeite een mooi bedrag besparen. Maar we gaan zien hoe zit exact gaan organiseren.
Ik denk zelf wanneer je m gekocht hebt dus geen xbox game pass of ps+ en dat soort dingen.. Als goed is fysiek en digitaal. Want dat is bij de meeste andere ook zo geloof ik.
ja dus, want je hebt het spel dan toch in je bezit.. Denk dat voorlopig de PC versie dan ook niet meer in de aanbieding zal zijn voor 15 euro (volledige game, basis is dan 8 euro)..

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 4 september 2020 16:26]

(...) Als je het spel dus al bezit, krijg je hem gratis op xbox xsx en ps5.
Nee, je krijgt de update gratis wanneer je de alleen basisgame hebt op de PS4, de XBox of PC. Voor de PS5- en XBox X-versie moet je gewoon de volle mep betalen.

De uitgever zou zich behoorlijk in de vingers snijden wanneer ze hele bergen gratis games weg zouden moeten geven voor de nieuwe generatie consoles.


edit: Ik hoop voor iedereen dat ik het mis heb :P

edit 2: Gelukkig heb ik het inderdaad mis! :+

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 4 september 2020 19:45]

Ik zou het niet eens een ramp vinden om nog eens te betalen hiervoor, gezien de hoeveelheid uren plezier en vermaak dat het bracht
Ik meen mij te herinneren dat ik de Special Edition een gratis upgrade was mits je de DLC ook in bezit had.
Ik krijg de enhanced edition van Skyrim toch wel gratis omdat ik de oorspronkelijke versie al had met alle DLC erbij. Maar goed, het is de uitzondering op de regel.
Ik heb hem op de PS4, heb ik hem straks dan ook op de PS5? Zoals ik het lees komt er een speciale PS5 versie van namelijk.
Heb je het artikel gelezen?
Die je gratis krijgt.

Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen. Meer details maakt CD Projekt Red nog niet bekend. Zo is onbekend op welke datum het spel verschijnt.

Met dank aan @Bas170
'kan deze als gratis update ontvangen.'

Als je nu dus de PS4-versie hebt, kun je een gratis update ontvangen. Daaruit leidt ik niet direct af dat ik de game dan ook op de PS5 zou kunnen spelen (ik ga er op dit moment van uit dat ik dat niet zal kunnen).

De gratis update brengt voor eigenaren van het PS4-spel dan ook weinig met zich mee lijkt me, aangezien die geen raytracing zullen krijgen.
Deze editie werkt niet op de PS4, dus je spel zal op de PS5 werken, anders slaat het nergens op.
Volgens mij is dat toch echt wat ze doen in dit geval. In ieder geval zoals het in de mail staat van CD Projekt Red, net iets anders dan wat jij citeert:

"The next generation edition of The Witcher 3: Wild Hunt will be available as a standalone purchase on PC, Xbox Series X and PlayStation 5, and as a free update for current owners of the game on PC, Xbox One or PlayStation 4."

Er staat letterlijk dat je de next gen Witcher 3 krijgt als gratis update als je een huidige bezitter bent van Witcher 3 voor PC, Xbox One en PS4.
[quote](...) Er staat letterlijk dat je de next gen Witcher 3 krijgt als gratis update als je een huidige bezitter bent van Witcher 3 voor PC, Xbox One en PS4.[/quote]

De formulering is helaas enigszins ambigue (tweeledig te interpreteren), maar er worden toch echt twee opties genoemd:

1) De losstaande aankoop van de complete editie voor de PC + de nieuwe generatie consoles en
2) de gratis update naar de complete editie voor de PC + huidige generatie consoles.

Ik denk dat het een gevalletje "de wens is de moeder van de gedachte" is: "Als ik The Witcher 3 nu op mijn XBox One heb, krijg ik 'm dus gratis voor de XBox Series X? Vét!" maar het lijkt mij heel erg sterk dat de uitgever zo te werk zal gaan. Ze steken immers tijd, moeite en geld in het oppoetsen van het spel, dat moet ook terugverdiend worden.

Maar ik kan het natuurlijk mis hebben :)


edit: Ik denk (en hoop) dat ik het mis heb 8)7

edit 2: Gelukkig heb ik het inderdaad mis! :+

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 4 september 2020 19:46]

The next generation edition of The Witcher 3: Wild Hunt will release as a standalone purchase for PC, Xbox Series X and PlayStation 5, as well as a free update for everyone who already owns the game on PC, Xbox One and PlayStation 4.
Dit is niet tweeledig te interpreteren. Het bovenstaande stukje tekst gaat onomstotelijk over de next gen editie van The Witcher 3. Een next gen editie die beschikbaar als update beschikbaar wordt gesteld aan bezitters van een PC, XBOXO of PS4 editie. Een next gen editie die je op de PS4 zou moeten spelen zou niet bepaald next gen zijn.
Ik hoop dan maar voor iedereen dat het niet gaat om een update naar de Complete Edition voor PS4/XboxOne/PC-versies, in plaats van een gratis Next Gen Edition voor PS5/Xbox X/PC... Maar als dat wel zo is, las je het hier als eerste ;)

(Ik snap uiteraard dat je de next gen versie niet op de current gen kunt spelen...)


edit: Gelukkig heb ik het inderdaad mis! :+

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 4 september 2020 19:46]

Hehe, spel is al tijdje uit...
Alsjeblieft niet. Laat Skyrim maar Skyrim blijven. Ik ga veel liever voor een nieuw deel. Persoonlijk vond ik Skyrim geweldig maar al die remasters die net geen remasters zijn komen mijn neus uit.
Damn, zal wel zijn dat enkel the Complete Edition kan geupgrade worden :-(. Ik heb het basisspel gekocht en daarna pas de uitbreidingen. Let's hope CDPR niemand uit de boot laat vallen!
Nee, de standaardversie krijgt ook netjes de update :)
It will be available for both, vanilla and GOTY/Complete, versions of the game.
https://twitter.com/Marcin360/status/1301826631401697280
Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen. Meer details maakt CD Projekt Red nog niet bekend. Zo is onbekend op welke datum het spel verschijnt.

Dus je zit gebakken.
Ben benieuwd hoe die gratis update dan in z'n werk gaat. Want ik het namelijk de GOG versie van The Witcher en deze zou ik kunnen updaten tot de PS5 Of Xbox Series X versie? Ben benieuwd wat de voorwaarden/restricties ervan zijn, anders gaat iedereen vlak voor de release Witcher kopen op PS4 om zo de gratis update te krijgen.
Je krijgt de update op hetzelfde platform/ecosysteem, dat lijkt mij niet meer dan logisch.
Waarom staat PC dan in het lijstje?
Omdat ook pc de upgrade krijgt
Oh, ze gaan er een hele nieuwe executible voor maken voor de PC. Maakt het wel wat ingewikkelder. Heb ik straks 3x The Witcher 3 in mijn lijst staan. De normale versie, de complete edition, de complete edition remake 😂 Vind het nog steeds aardig van de developers, maar ik begin steeds meer versies van games die ik al heb in mijn library te krijgen.
#firstworldproblems
Gelukkig hoef je niet alle 3 de versies geïnstalleerd te hebben om het spel op te starten. :P

#firstworldproblems
Voor pc versie:

https://www.techspot.com/...oks-spectacular-wont.html

Als 2.0 er is ga ik zeker ermee verder spelen.
Voor de duidelijkheid: bovenstaande link gaat om een fan-made texture mod. De beelden zijn niet van de nieuwe versie die CD Projekt Red gaat uitbrengen.
voor mij de meest briljante SP game, en ik denk zelfs, die ik ooit heb gespeeld.
Nog nooit zo met mn mond open quests gevolgd en het verloop ervan.
Heel mooi dat als je hem al hebt dat je een gratis update krijgt. Mn eerste reactie was jemig wat een uitmelkerij, maar dit vind ik dan weer supergoed.
Cyperpunk 2077 is ook de enige game die ik in jaren (en waarschijnlijk komende jaren) durf te kopen als Pre-order. CPR is een van de weinig zonder uitmelk trucjes. Hopelijk blijft het zo en leren andere developers en uitgevers hier wat van. CPR heeft veel fans hierdoor.
Geweldig spel. Ik denk wel mijn favoriete ooit.
Versnelde laadtijden kun je hier goed gebruiken, dat duurde altijd zo verschrikkelijk lang.
Inderdaad, een van de redenen dat ik de moeilijkheidsgraad verlaagd had, was dat ik het beu was om een minuut naar een laadscherm te kijken iedere keer als ik doodging.
Tof! Benieuwd of dit ook werkt met smart delivery op de Xbox Series X.
Heb the Witcher 3 namelijk al op m'n Xbox One.
Nee, dat werkt niet. Je krijgt de update naar de Complete Edition voor de XBox One, da's dus niet de next gen versie.

@Graft


edit: Ik hoop voor iedereen dat ik het mis heb :P

edit 2: Gelukkig heb ik het inderdaad mis! :+

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 4 september 2020 19:46]

"The next generation edition of The Witcher 3: Wild Hunt will release as a standalone purchase for PC, Xbox Series X and PlayStation 5, as well as a free update for everyone who already owns the game on PC, Xbox One and PlayStation 4"
Ja, dat citaat heb ik inmiddels al zo'n vijftig keer voorbij zien komen...

Het is enigszins ambigue. Ik hoop dus dat je inderdaad gratis een upgrade naar de PS5/Xbox X-variant krijgt. Hoef je alleen nog maar zo'n console te kopen en heb je The Witcher 3 in hieperdepiepversie al.

edit: Gelukkig heb ik het inderdaad mis! :+

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 4 september 2020 19:46]

Het spel komt als losstaande game beschikbaar maar wie The Witcher 3 al op de pc, Xbox One of PlayStation 4 heeft, kan deze als gratis update ontvangen.
Bewijst toch maar weer dat er gelukkig nog ontwikkelaar zijn die wel geven om hun klanten _/-\o_

Genoeg andere ontwikkelaars waar je de game voor zo'n upgrade gewoon nogmaals mag aanschaffen. (kuch GTA5)
Deze game is ook onderdeel van Game Pass. Dus als ik het goed begrijp, kun je via die manier ook de geupdate versie straks spelen op de XSX.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee