Gerucht: iPad Air 4 komt volgend jaar uit en heeft usb-c-poort

Apple zou de komst van een iPad Air 4 voorbereiden met een usb-c-poort, zo schrijft een Chinese site. Ook zou het scherm groter zijn dan van de huidige versie. De nieuwe versie van de tablet zou volgend voorjaar moeten uitkomen.

Net als de iPad Air 3 uit 2019 die leek op de iPad Pro van 2017, zou de iPad Air 4 uit 2021 gaan lijken op de iPad Pro van 2018. MyDrivers, een site met wisselende trackrecord op het gebied van geruchten, meldt dat de lcd van de iPad Air 4 een diagonaal heeft van 11", hetzelfde als die van de kleinere iPad Pro. Ook heeft die iPad Pro een usb-c-poort en vier speakers, eigenschappen die de nieuwe Air ook zou krijgen.

De volgende iPad Pro zou in maart volgend jaar moeten uitkomen, twee jaar na het verschijnen van de iPad Air 3. Die kwam uit in het voorjaar van 2019. MyDrivers meldt een prijs van 649 dollar, hoger dan de prijs van de Air 3 bij verschijning. Apple heeft niet gereageerd op het gerucht. De laatste nieuwe iPads waren de Pro-modellen dit voorjaar. Dit najaar zou er een nieuwe versie verschijnen van de goedkoopste iPad. Dat gebeurt in september, zo stelde een gerucht onlangs.

iPad Pro 2020

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-08-2020 • 18:39

70 Linkedin

Reacties (70)

Wijzig sortering
Heb de iPad line up altijd al verwarrend gevonden.

Mini (Is klein)
iPad (Basis / Budget model)
iPad Pro (High End betere specs)

Maar waar valt die Air dan tussen en wie is de doelgroep?
Zoiets?
Mini (Is klein)
iPad (Basis / Budget model)
iPad Air (High End betere specs)
iPad Pro (laptopvervanger)
Ik zou de iPad mini wel wat hoger positioneren. Is eigenlijk een kleine iPad air, zelfde specs alleen kleiner scherm en batterij.
De positionering is al helemaal verkeerd. Wat de iPad Mini betreft moet je wat verder kijken dan alleen de specs van de SoC. Dit is een fysiek kleiner iPad die diverse mensen in hun broekzak weten te stoppen. Die grootte zorgt er voor dat dit type iPad voor iets andere zaken wordt ingezet en ook meer met bijv. e-readers en zelfs de smartphone concurreert. Eigenlijk is dit de vreemde eend in de bijt qua iPads, het is meer zijn eigen categorie.

De iPad Pro zou ik ook zeker niet als laptopvervanger aanmerken want dat is namelijk iets wat iedere iPad sinds de introductie is. Voor wie is alleen hetgeen wat anders zal zijn en dus is een iPad Pro ook lang niet altijd een laptopvervanger. Gebruik maken van een bash shell is op geen enkele iPad mogelijk, wel op de MacBooks. Om maar eens iets te noemen.
De iPad Pro moet je meer zien als het topmodel waar je alle iPad opties en mogelijkheden hebt. Bij de andere modellen moet je keuzes maken. De Apple Pencil is daar een voorbeeld van (de Pencil 2 laadt draadloos op, heeft een soort van rightclick en kun je aan de zijkant van de iPad bewaren; de Pencil 1 kan dit allemaal niet) maar ook zaken als Face ID, de Smart Connector (voor o.a. het Magic Keyboard) en het betere scherm met snellere refreshrate.

Ik zie echter niet zo dat de iPad Air 4 op de iPad Pro 2018 gaat lijken. Het 2020 en 2018 model iPad Pro zijn al voor 99% hetzelfde ding, dan krijg je daar een iPad Air bij. Dat is veel te veel van hetzelfde. Waarom zou je dan nog naar een iPad Pro gaan? Het klinkt meer als een outdated gerucht die de iPad Pro 2020 beschrijft. De USB-C connector wil ik nog wel geloven, ze hebben nu wel lang genoeg kunnen testen met de iPad Pro.

Als je het mij vraagt dan zit het met de iPads zo:
iPad: het standaardmodel.
iPad Air: een iets uitgebreider model (SoC die een neural engine heeft en optie voor nog meer opslag).
iPad Mini: een kleiner, handzamer model voor specifieke toepassingen.
iPad Pro: het meest uitgebreide model en min of meer een soort van technology preview (het nieuwste van het nieuwste wordt alleen in dit model gestopt, dit vindt later zijn weg in andere modellen zoals de Apple Pencil welke nu ook door de overige modellen kan worden gebruikt...weliswaar versie 1).

Er is dus geen rangschikking op performance, prijs, WAF, bling-factor, enz. maar juist op toepassingsgebied aka wat wil je er mee en hoe ga je het gebruiken.

@robster! alle huidige iPad modellen ondersteunen de Apple Pencil. De iPad Pro is de enige die de Apple Pencil 2 ondersteunt.
Dit lijkt me het toepassen van "Price Anchoring". Een bedrijf heeft een duurder model van hun product zodat klanten de goedkopere modellen in vergelijking een pak interessanter vinden. Klanten maken de vergelijking en vinden de iPad Air een stuk aantrekkelijker omdat ze voor minder geld de functionaliteiten van de iPad Pro benaderen en zullen eerder geneigd zijn tot aankoop over te gaan.
De iPad Air valt direct onder de iPad Pro. De iPad Air was de eerste tablet die buiten de Pro een Pencil ondersteunde. De eerste die buiten de Pro 12.9" een groter dan 9.7" scherm had, is voorzien van een betere SoC dan de iPad en iPad Mini, de eerste met ondersteuning voor de Smart Keyboard en de Lightning Smart Connector. De iPad Air is ondanks zijn grotere scherm ook nog eens de meest compacte variant.

Nu er wordt verwacht dat de nieuwe Air ook een 11" scherm, vier speakers en USB-C gaat krijgen, verwacht ik dat er voor de iPad Pro 11" geen nieuw model meer zal komen en je voor een Pro straks slechts een model met 12.9" scherm overhoudt.

[Reactie gewijzigd door Neo_revisited op 20 augustus 2020 05:47]

Moeilijk. Mini was er natuurlijk eerder dan de Air...
Moeilijk. Mini was er natuurlijk eerder dan de Air...
Maar toen was de gewone iPad nog een prestigemodel.
Met de introductie van de Air in 2013 werd dat het model waarin Apple toonde wat ze konden. Daarna (2016) kwam de Pro als prestigemodel en in 2017 werd de "gewone" iPad gedegradeerd naar budget (gelamineerd scherm verviel) en de Air werd effectief het gewone model.

De oorspronkelijke mini was dus een kleine versie van de normale iPad. Vanaf de mini 2 uit 2013 is deze gaan lijken op de Air (o.a. beiden een A7-soc terwijl de 'gewone' van de 2012 A6X naar de 2017 A9 ging) maar vooral vanaf de 2019 mini 5 is het inderdaad een kleinere versie van de Air (o.a. beiden een A12-soc) nadat in 2017 de iPad was gedegradeerd tot budget-versie.
Beter zo?

iPad (Basis / Budget model)
Mini (Is klein)
iPad Air (High End betere specs)
iPad Pro (laptopvervanger)
Dat vind ik wel een goeie. Ik krijg overigens de indruk dat de meesten een vergelijking maken tussen de laatste iPad - laatste Mini - laatste Air - laatste Pro, terwijl ik meer in zijn algemeenheid probeerde te kijken naar de:
iPad - iPad 2 -4 en dan weer iPad
vs
iPad Air - Air 2 en dan weer Air
vs
iPad Mini - Mini 2-4 en dan weer Mini
vs
iPad Pro
Dan is bv een gelamineerd scherm minder onderscheidend, evenals een pencil.
Wat maakt een iPad Pro dan een laptopvervanger dat een iPad Air niet een laptopvervanger maakt?
Dat je CPU iets sneller is maakt het niet ineens een ander categorie apparaat.
Als de iPad Pro een laptopvervanger voor je is dan stel je simpelweg heel weinig eisen aan een laptop (een beetje notities tikken, mails schrijven en wat tekeningen maken?).
Het enige dat een iPad Pro is t.o.v. de andere iPad's is 'top-end' in specificaties.
Ik denk dat er weinig mensen zijn die, als ze het over een laptop hebben, refereren aan een apparaat met een 10" scherm. Schermgrootte dus. Alleen de Pro kan je krijgen met een 13" scherm.
De iPad Air past in het middensegment. De iPad is een low budget model, maar er zijn nog flink was consessies gemaakt om de prijs zo 'laag te houden'. Ondanks dat blijf ik de iPad (2019) zonde van je geld vinden. Onder andere vind ik een niet gelamineerd scherm niet fraai om naar te kijken.

De Air vult dat gat, het is goedkoper dan de Pro modellen, maar duurder dan de budget serie. Voor de gemiddelde bankhanger die tijdens het televisie kijken een iPad wilt gebruiken prima, en zeker voor het geld. Tevens is de hardware van de Air altijd high-end geweest, alleen nét wat minder luxe dan de iPad Pro. Iets minder goede speakers, iets minder scherm, geen hoge refresh rate etc.

De meeste mensen vinden de iPad Pro toch wat te duur, onder andere omdat je de 1.000 euro al snel passeert. Voor dat geld kun je ook bijvoorbeeld een leuke laptop kopen.

@knokki
Niet helemaal mee eens, waarom zou de iPad een laptop vervanger kunnen zijn? Ik heb ook een iPad Pro, maar ik gebruik hem vooral voor creativiteit, mijn MacBook Pro gebruik ik dan weer voornamelijk voor productiviteit. Ik moet er niet aan denken om een 10 pagina lange word bestand te moeten bewerken op een kleine trackpad van de iPad Pro. Maar even snel schetsen, even snel een software architectuur schets maken om iets duidelijk over te brengen aan een ander, even een Netflix serie kijken (geweldig scherm heeft de Pro trouwens) of productief 10 uur lang browsen voor background research gaat allemaal geweldig op de iPad.
Als iemand die de ipad 2017 3 jaar naar tevredenheid gebruikt, (met een android telefoon), kan jk zeggen de het een extreem goede aankoop is.
De iPad is een low budget model, maar er zijn nog flink was consessies gemaakt om de prijs zo 'laag te houden'. Ondanks dat blijf ik de iPad (2019) zonde van je geld vinden. Onder andere vind ik een niet gelamineerd scherm niet fraai om naar te kijken.
Er zijn 2 concessies gemaakt: minder scherm, en oude SOC. Nou, ik gebruik mijn ipad best veel (90% van het internet gebruik) en 100% van youtube kijken. De soc is meer dan snel genoeg, echt méér dan snel genoeg, want 3 jaar na aankoop merk ik alsnog dat ik hem nooit traag vind. Hij is net trager dan mijn SD855 telefoon, maar maakt dat meer dan goed in de superieure app support en gebruikers ervaring.

De internet browser van apple vind ik echt zo verschrikkelijk superieur op mobiel (ik ben een Firefox gebruiker op elk platform behalve ios). firefox en chrome verspillen best veel ruimte, en voelen gewoon meh aan. (Ook op android, op desktop is ruimte niet zo'n probleem)

Dan het scherm: het is echt een prima scherm, mooi hoge resolutie, prima gecalibreerde kleuren (kuch, huawei en sony met hun veeeeel te koude wit weergave). Komt meer dan helder genoeg, en kleuren berijk is prima. Als ik het vergelijk met de ipad pro gen 1 van een familie lid, is het scherm duidelijk minder. En reflecties hoger. echt significant minder, maar nooit kijk ik naar mijn scherm en denk ik “wat een laag kleuren berijk”. bij internet gebruik is het echt meer dan genoeg.


Kortom: het is absoluut niet zonde van je geld. Imho is het echt een 20x betere investering dan welke andere android tablet dan ook door de app support.

[Reactie gewijzigd door dec0de op 19 augustus 2020 20:21]

Ik heb ook als mijn eerste iPad de iPad2017 gekocht.. Voornamelijk voor muziekapps en omdat ik ook nieuwsgierig was naar iOS. MacOS ken ik goed en ik verwachtte eenzelfde goede ervaring van Apple.

Ik vind de iPad best een okay ding.. maar ik vind hem door design enorm beperkt.

 Alles kopen via de App store, er zijn praktische geen goede gratis apps zoals bij MacOS. Veel bugs in muziekapps (check het Audiobus forum eens). Weinig vrijheid en mogelijkheden voor scripts en adblockers voor je browser. De enige die enigszins blockt is Opera Touch, alleen die hapert bij pagina’s laden en bij Youtube pagina ontbreken UI elementen - de pagina freeze’t soms ook (ik denk een cpu dingetje). M'n 10 jaar oude 2gb Core2Duo Macbook presteert beter..

M'n grootste irritatie al vanaf het begin is files sharen, bij elke app is het maar de vraag hoe je bij z'n storage komt.. Soms kan het via de Files.app, soms via Documents app, soms FTP, Webdav etc.. Elke developer heeft een eigen voorkeur en dat is echt frustrerend..

Ik verwachtte een vloeiende ervaring maar ik vind de iOS nog onvolwassen.. het is echt niet zo smooth als wordt voorgesteld en ik vind het zeer zeker geen laptopvervanger.

[Reactie gewijzigd door Furious5 op 19 augustus 2020 23:38]

Ik schrijf nergens dat het een laptop vervanger is, want dat is het niet. En als je dat loslaat, maaar je gaat het zien voor casual gebruik, dan shined de ipad.
nee weet ik joh, maar was meer algemeen omdat de iPad vaak wordt vergeleken met een laptop.. terwijl ik een laptop zo veel meer vrijheid en mogelijkheden vind hebben..

[Reactie gewijzigd door Furious5 op 20 augustus 2020 11:10]

Dit inderdaad, de basis iPad is een prima tablet die veel biedt voor de prijs. Ik zie de meerwaarde niet in van de duurdere iPads. Het scherm is ook prima, ik heb de duurdere Air en Pro ook getest maar de basis iPad is zeker niet slecht. De Pro voelt ook erg fragiel aan.

Ik heb een 2018 iPad en die wordt hier al meer dan twee jaar dagelijks 6+ uur gebruikt. Ik kijk wel uit naar een 2020 iPad met toetsenbord support, het 2019 model is niet interessant door de inmiddels verouderde hardware. Wat ik een nieuw model wel graag zou zien is USB-C, de Lightning connector is inmiddels wel wat achterhaald.
De iPad Air valt tussen de Pro en de ‘basis’ iPad. Verschil is een snellere processor, wel ondersteuning voor de Apple Pencil en een gelamineerd scherm.

De doelgroep is wellicht wat lastiger. Maar iedereen die bovenstaande aspecten belangrijk vindt en er voor wilt betalen?

[Reactie gewijzigd door robster! op 19 augustus 2020 18:50]

De afgelopen twee generaties van de iPad hebben ondersteuning voor de eerste generatie van de Apple Pencil.
Air en Air 2 hadden geen ondersteuning voor pencil, laatste Air wel
Air had geen gelamineerd scherm, Air 2 en laatste Air wel.
De mini heeft een anti glare laag en meer helderheid dan de gewone, dus die mag je wel hoger zetten. Kost ook meer.
Ik denk/vind dat de Air de gewone iPad is en wat Apple de gewone iPad noemt eigenlijk de budgetversie is.
Inderdaad:

iPad =iPad light
iPad Air en iPad mini=iPad en iPad mini
iPad Pro=..... iPad Pro

Nu nog een mini pro, en dan zijn we er.
Ik dacht dat bij Apple altijd alles zo makkelijk was, ook op hardwaregebied? Dat is, althans, wat ik hier (maar ook elders) altijd lees...
Ondanks dat USB C qua snelheid en compatibiliteit natuurlijk superieur is aan lightning, vind ik het toch wel jammer. Ik vind de lightning-connector een van de meest robuuste en fijne connector ooit op een smartphone of tablet. Zeer solide als je het vergelijkt met usb C dan voelt usb C fragiel aan.

Daarnaast heb ik tig lightningkabels verzameld tot op heden en het zou jammer zijn als ik die niet meer kan gebruiken.

Kortom, logisch en beter voor de toekomst dat usb C, maar er is qua bouwkwaliteit nog veel te verbeteren.
Ik dacht altijd dat ik de enige was die dat vond: mensen onderschatten het verschil tussen die twee als het gaat om hoe robuust ze zijn en hoe ‘fijn’ de lightning aansluiting vastklikt. USB C is al stukken losser na een paar maanden gebruik. En de reden is best wel simpel: vergelijk het veermechanisme tussen die twee.

Het beste van twee werelden is een lightning connector met usb3 standaard! :D
Eens, de Lighting is superieur om zijn eenvoudigheid.
Lightning: Simpel, een mannetje dat in een vrouwtje gaat
USB-C: Een mannetje met een vrouwtje er in, wat in een vrouwtje met een mannetje gaat. pfff, hoe bedoel je nodeloos ingewikkeld. En dat met een footprint van nagenoeg hetzelfde.
Lightning is niet superieur als je ziet hoe snel die pinnetjes vies / kapot kunnen gaan (vooral bij third party accessoires). USB-C biedt daarentegen een klein stukje bescherming doordat de in- en output beschermt is door een stukje ijzer.
Klopt, vrijwel al mijn originele lightning connector zijn de pinnetjes dat stroom moet leveren gecorrodeerd. Geen idee waar dat aan ligt, maar soms moet je fiedelen voor dat het oplaadt.
Daarbij komt er veel viezigheid in de lightning-aansluiting op de iPads, en dat is er nagenoeg niet uit te halen. USB-C daarintegen...
Usb C snel los?

Ik kan mijn 3 jaar oude telefoon met usb C gewoon nog vast houden aan de kabel en heen en weer wiebelen zonder dat hij los laat.

Ik geloof wel in dat het zo kan zijn bij producten met een lagere kwaliteit usb C.

Dat lighting lang mee gaat komt denk ik door dat Apple ze alleen zelf ontwikkelt en die hebben over het algemeen een spullen goed voor elkaar.

En ja weet dat er wel na maak lighting kabels zijn maar dat is vaak ook lage kwaliteit.
Ik vind de lightning stekker ook heerlijk werken, maar qua bouw is de kabel slecht. de latere Lightning kabels zijn dikker, maar kabels van een paar jaar terug zijn minder.
de iPad die ik nog steeds gebruik is al wat jaartjes oud, en daar merk je het ook al. door steeds maar de stekker er in en er uit te doen komt er speling in de kabel tegen de stekker aan. en op een gegeven moment scheurt de buitenmantel kapot.
en ja, ik let er op dat ik bij de stekker beet pak en niet aan de kabel trek.
leuk als je om de twee jaar een nieuwe iPad koopt, maar als je enige jaren er mee wil doen, dan zijn die kabels niet goed.
De kabels zijn vrij zwak inderdaad. Waar het mijns inziens vaak misgaat is de manier van oprollen/opbergen van de kabel. De overgang van draad naar stekker is kwetsbaar. Door de kabels heel losjes op te rollen, belast je de overgang tussen kabel en stekker aanzienlijk minder. Ik pas deze wijze toe op mijn kabels en ze blijven na jaren intensief gebruik gewoon heel.
Kabels van 3rd parties e.g. Anker zijn superieur en klikken net zo fijn vast. Alleen Apple levert meuk voor de hoofdprijs.
Apple kennende komen ze wel met een robuuste zelf ontworpen stekker.

Ik vind lightning ook echt een hele fijne stekker. Jammer dat niet iedere telefoon die mag gebruiken van Apple. Maar ook wel weer logisch
Mijn ervaringen met Lightning zijn helaas super slecht. Behalve dat het een fragiel ding is, gaat het altijd stuk. Ook zijn de transfersnelheden van Lightning echt niet meer van deze tijd. Het zal wel aan de manier liggen waarop ik het gebruik, maar ik heb echt veel liever USB-C.
Nou, ik vind het heerlijk dat ik gewoon mijn Macbook Pro oplader ook in de iPad kan steken hoor. Als de nieuwe iPhone dit straks ook heeft dan wordt hij direct de opvolger van mijn iPhone 11 Pro.

Het grote risico van USB-C zit hem in de PD (power delivery) functie. Als het apparaat wél een usb-c aansluiting heeft en geen PD, dan krijgt hij een te hoge spanning en is het feest direct voorbij. Dit gebeurde mij met zo’n TS80 soldeerbout in combinatie met de besproken Macbook , ergste was dat het de eerste voeding was die ik aansloot dus heb er nooit mee kunnen solderen :'(
Het grote risico van USB-C zit hem in de PD (power delivery) functie. Als het apparaat wél een usb-c aansluiting heeft en geen PD, dan krijgt hij een te hoge spanning en is het feest direct voorbij. Dit gebeurde mij met zo’n TS80 soldeerbout in combinatie met de besproken Macbook , ergste was dat het de eerste voeding was die ik aansloot dus heb er nooit mee kunnen solderen :'(
Dit is niet waar. Hij zal altijd op standaard voltage beginnen en pas bij succesvolle onderhandeling iets anders dan het standaard voltage geven. Als dit mis gaat heb je een apparaat of kabel die niet volgens de standaard is.
Dit. Wou dit net melden, degelijke consumenten apparaten hebben gewoon een oplaad controller aan board die test of de lader PD biedt, of juist niet. Anders zouden er intussen wel heel veel apparaten stuk zijn gegaan. De TS-80 is nou ook weer niet een standaard consumenten apparaat.
USB C en Lightning zijn allebei stekkers voor seriële datatransport en voeding, wat heeft dat nou met snelheid te maken? Je kunt over beiden Zmodem of Thunderbolt (en alles er tussenin) sturen. Oftewel heel traag of gierend snel, de beperking zal voornamelijk het protocol zijn wat je gebruikt, niet de stekker.
Dat usb-c 24 contacten heeft en lightning 8 zal toch ook wel een reden hebben. :)
Ze hebben allebei vier aders voor datatransmissie. Type-C heeft SSTXp1, SSTXn1, SSRXp2, SSRXn2. Lightning heeft L0p, L0n, L1p, L1n.

Meer heb je ook niet nodig voor seriële transmissie, daar is het serieel in plaats van parallel voor.

De rest is voor voeding en overhead (en bij Type C ook nog wat backward compatibility lijntjes).
Usb-c heeft toch twee rx paren en twee tx paren? Dus 8 aders. Net als Thunderbolt 3.
Dat is twee keer zo snel ( usb 3 dual lane mode) of twee verbindingen over 1 connector.
Vraag blijft of je het nodig hebt. Net als backwards compatibility (zonder extra electronica).


https://en.wikipedia.org/wiki/USB-C
Ik merk inderdaad dat usb-c op mijn MacBook allemaal slappe poorten heeft (geen click meer bij insteken), vooral lichte devices raken zo snel de connectie kwijt.

Daarnaast is het natuurlijk een kabel hell, die Apple handhaaft met zowel lightning als usb-c. Ik heb ondertussen alle kabels in usb-c en usb-a variant. En nieuwe usb-c usb-c kabels, want met de oplaadkabel van je MacBook kun je bijvoorbeeld alleen maar weer usb 2 snelheden halen als je hem even gebruikt tussen twee apparaten |:(

Na jaren usb-c te willen, denk ik: doe mij maar weer lightning. Inclusief een poort op Macs.
En in usb c blijft zooi hangen en bij lightning is de kans veel kleiner (bij de laders en headsets). Mijn usb-c-oortjes hebben al meerdere keren mijn laadpoort geblokkeerd omdat er viezigheid in zat... Blij lightning gaat het tenminste niet ongemerkt erin zitten (maar erop wat je wel ziet). Daar is alleen de laadpoort/de connector het probleem, niet je snoertje
Ik vind de lightning-connector een van de meest robuuste en fijne connector ooit op een smartphone of tablet.
Hier in huis twee iPad 2019's en een 2017. Wat mij opvalt is dat de lightning connector na korte tijd wiebelt en het apparaat niet meer oplaad. Kabels, ook orginele gaan na 6 weken stuk. Dat laatste is ook zo met µ-USB-kabels van de Action (Dure €20 en €30 kabels van Samsung houden het 8 tot 9 weken uit)

Juist de USB-C kabels gaan niet kapot (zelfs die van de Action niet al zijn die van Microsoft en Wileyfox duidelijk beter).
Kortom, logisch en beter voor de toekomst dat usb C, maar er is qua bouwkwaliteit nog veel te verbeteren.
Ik denk dat het vooral ligt aan welke kabels je koopt, en hoe je ermee omgaat.
Zou het zover zijn. Zou Apple EINDELIJK stereo speakers in de Air zetten. Eindelijk hoef je niet meer de pro te kopen voor 2 extreem basale features, namelijk een gelamineerd scherm en stereo speakers. Wel jammer voor de mensen die mij altijd vertelt hebben hoe onnodig dat is, dat Apple het nu toch gaat doen. Hopelijk.
De Air heeft een gelamineerd scherm. Stereospeakers stelt weinig voor, maar zou inderdaad wel logisch zijn als alle iPads dat gewoon hadden.
Ik denk dat er hier eerder bedoelt wordt dat je stereo hebt in zowel portret- als landschapstand. Dat heeft tot dusver alleen de iPad Pro. Als je veel video's bekijkt op je iPad dan is dit wel degelijk iets dat je als "big deal" kunt aanmerken. Geluid aan 1 kant is heel erg irritant en steeds je koptelefoon moeten opsnorren en opdoen is ook niet altijd handig. Wil je met 2 mensen kijken (bijv. op vakantie in de caravan/tent/etc.) dan werkt zo'n koptelefoon eigenlijk gewoon niet. Het enige goede alternatief hiervoor is een losse stereo bluetooth speaker die je dan maar net voorhanden moet hebben en opgeladen.

Dit is echt een feature die je moet ervaren. Ik ben van een Air 2 naar een Pro gegaan en het verschil is behoorlijk. Het is een stuk ontspannender filmpjes kijken.
Ik denk dat de meeste mensen stereospeakers niet zo belangrijk vinden. Als je bovengemiddeld entertainment wil nuttigen dan doen de meeste mensen dat met een solide en degelijke koptelefoon. Desalniettemin zou het natuurlijk wel een welkome feature zijn. :)
dit zou voor mij een zeer interessante optie worden. Ik heb altijd de pro interessant gevonden door de 4 speakers, zodat je altijd een vorm van stereogeluid hebt (al blijft het op een klein scherm, het is te merken).
Alleen vind ik de ipad pro een erg duur apparaat voor media consumptie.

Deze air zou dus een mooie opvolger kunnen worden voor mijn inmiddels overleden ipad air 2.
Wel benieuwd naar de nieuwe iPad 9th Generation van 2020. Wat kan daar nog aan verbeterd worden binnen de te verwachten mogelijkheden?
Als de Air groeit naar 11 kan de standaard misschien naar 10,5 binnen dezelfde bezel. Dikte kan beter, toch lamineren misschien, AR-camera?
Klinkt interessant. Hoe groot is de kans op een nieuwe iPad dit jaar?
De huidige kwam uit in sep 2019 dus wie weet..
Tot mijn verbazing krijgt mijn iPad Air 2 dit jaar nog iPadOS 14 dus die hou ik nog een jaar. Batterij is nu echt minder aan het worden maar ik kan er nog mee werken. Deze nieuwe staat dus op de planning voor volgend jaar. De iPad is een device dat bij mij thuis maximaal gebruikt wordt en gewoon een wereld tablet. Zou niet meer zonder willen.
Ik heb sinds april vorig jaar de iPad Pro 2018 en ik vind USB-C oplaad-poort echt ideaal, aangezien ik de lader van mijn MacBook ook kan gebruiken. Mijn bluetooth-speaker heeft ook USB-C oplaad-poort en dat "one-charger-for-all" vind ik erg handig. Mijn eerste iPad was de iPad 1. Daarna volgden de iPad 3, de Air. Ik wilde van de homeknop af, nadat die van mijn Air kuren gaf. Dus toen ging ik voor de Pro 2018.
USB-C is zoals verwacht, dat die in 2021 op de markt komt dat zag ik al aankomen. Op dat vlak niets nieuws. Blijft over de vraag of de Air met mini-led uitkomt! Het zou logischer zijn die eerst op de Pro uit de brengen, maar het is het gericht.
Laat Apple eerst maar eens de stabiliteit en de bruikbaarheid van iOS (of iPadOS of hoe het ook maar heet) op orde brengen. Heb een iPad 2018 die uitsluitend voor wat browsen wordt gebruikt en een doodenkele app, maar om de haverklap crashes, haperende interface, updates komen niet door. Helemaal klaar met dat Apple met hun gesloten en niet te troubleshooten systemen. En ik ben zeker niet de enige merk ik om me heen.
Apple van nu doet met denken aan o.a. Mercedes eind 90's / begin 00's: allerlei rare varianten verzinnen en beknibbelen op kwaliteit met het idee: de mensen blijven het toch wel kopen en dan kunnen we nog meer winst maken. Daar komen ze nog wel achter.
Gewoon dezelfde als voor Macbooks?
Waarom vermoed je dat?

De enige feiten die ik hier op los kan laten is de iPad Pro en die draait zonder problemen met iedere USB-C kabel. En quick charge doet ie ook gewoon met iedere lader die hoog wattage kan gebruiken.

Dus nee, ik acht het niet aannemelijk dat de iPad Air daar van af zal wijken.
Was dit hun eerste USB c product dan zou ik je statement kunnen begrijpen. Maar er is al een USB c device van hun en die werkt prima. Zou daarom ook raar zijn als ze ineens iets anders zouden doen.
Een USB-C device? Meerdere! De eerste kwam in 2015 uit dus er is inmiddels al weer 5 jaar aan ervaring met USB-C. Wat we zien is dat Apple zich keurig netjes aan de standaard houdt en er weinig is dat er niet mee werkt. Dit in tegenstelling tot een Nintendo die weer het wiel opnieuw moest uitvinden qua opladen ipv de USB-PD standaard te implementeren. Voor je Switch een oplader of battery pack uitzoeken is een crime, voor een iPad Pro of MacBook niet. De weg die Apple met USB-C is ingeslagen moeten we alleen maar toejuichen.
Sterker nog, Apple stopt al vijf jaar USB-C aansluitingen in hun Mac’s.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee