Facebook stopt met TikTok-concurrent Lasso

Facebook stopt met zijn TikTok-concurrent Lasso. De app kwam in een beperkt aantal landen uit aan het einde van 2018. Lasso zal na 10 juli niet langer functioneren, zo heeft Facebook laten weten aan gebruikers.

Gebruikers kunnen eigen video's opslaan op hun apparaat, via het deelmenu van hun smartphone, zo staat in de melding aan gebruikers die een gebruiker online heeft gezet. Lasso moest een concurrent worden voor TikTok van ByteDance, de app met korte video's die afgelopen jaren snel aan populariteit won.

Facebook heeft Lasso in een beperkt aantal landen uitgebracht, waaronder thuisland Verenigde Staten en veel Zuid-Amerikaanse landen. De gedachte was om daar marktaandeel te winnen voordat TikTok daar populair zou worden. De app kwam uit in november 2018, maar werd nooit populair.

Het bedrijf probeert nu op een andere manier te reageren op de populariteit van TikTok. Instagram krijgt de functie Reels, waarmee het mogelijk is om TikTok-achtige video's met gelicenseerde muziek in Stories te plaatsen. Daarbij komt er ook een eigen plek voor alleen Reels-video's. De functie is al beschikbaar in Duitsland en Frankrijk, maar nog niet in de Benelux.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-07-2020 • 09:33

70 Linkedin

Reacties (70)

70
69
29
8
1
33
Wijzig sortering
Wat vooral nodig is is een TikTok alternatief welke wel de privacy waarborgt. Op Twitter las ik gisteren dat TikTok een privacy nachtmerrie is, wat daar echt van waar is vraag ik mij op dit moment werkelijk af. Is dit echt zo erg?
https://www.reddit.com/r/...tiktiok_just_get/fmuko1m/
I've reversed the Instagram, Facebook, Reddit, and Twitter apps. They don't collect anywhere near the same amount of data that TikTok does, and they sure as hell aren't outright trying to hide exactly whats being sent like TikTok is. It's like comparing a cup of water to the ocean - they just don't compare.
...allows for the downloading of a remote zip file, unzipping it, and executing said binary. There is zero reason a mobile app would need this functionality legitimately.
Het zou me niet verbazen maar ik zou toch wel wat geloofwaardiger bewijs willen zien en hoop dat een security reviewer met wat status hier echt bewijs van kan leveren. Ondertussen denk ik dat we kritisch moeten zijn m.b.t. die Reddit post. Er heerst namelijk een heel erg anti-china klimaat op Reddit, wat zelfs heel vaak overgaat in regelrecht racisme.

Als een Redditor dan post dat hij allerhande bewijs heeft maar dit toevallig niet kan leveren 'omdat z'n macbook gecrashet is', dan heb ik toch wel mijn twijfels bij zijn geloofwaardigheid. We moeten hem op z'n woord nemen want hij zou eigenlijk de app volledig opnieuw moeten reverse engineeren om ons dat bewijs te leveren, maar de data van zijn SSD retrieven lukt niet...
Hier kan je alle analyse en bestanden vinden:
https://penetrum.com/research
Bedankt voor die link, is dit ook verbonden aan de betreffende Reddit user?

Ik ben net even door de whitepaper geskimmed en het enige wat ik vind over de arbitrary code execution mogelijkheid die er in zit wordt volgens mij genoemd tijdens het bespreken van de insecure webview waar TLS errors genegeerd worden. Dat dit een MITM aanval mogelijk maakt is correct, waarom TikTok hun eigen certs zou moeten faken om dit te misbruiken is me een raadsel. De bevindingen in de whitepaper staan op het eerste zicht in elk geval nog mijlenver van de verdachtmakingen zoals deze de ronde doen dat TikTok zips downloadt en malware binnenhaalt.

Verder lijkt de whitepaper mij van de kwaliteit van een afstudeerproject Hogeschool. En het hele bedrijf (website met enkel een telefoonnummer, linkedin met enkel self-published nieuwsberchten en 6! connecties, partners zonder testimonial of use-case beschrijving, ...) komt nou niet echt professioneel over.


Edit:
Ik heb nog wat verder gekeken en dit is toch gewoon geen serieus bedrijf? Al hun nieuwsberichten over partners gaan over Penetrum die zelf een integratie gemaakt heeft of een tooltje in een marketplace gekregen heeft. Hun reports gaan over het op eigen houtje wat apps uit stores trekken en daar statical analysis tools op loslaten. (voor zover ik zie geen enkele keer op vraag van een klant).

En als je dan als kers op de taart dit bekijkt:
https://penetrum.com/opminiddos/analysis_of_ddos_tool.pdf
Welk serieus infosec bedrijf gaat een analyse van 7 pagina's over een dom scriptje publiceren en dan nog afsluiten door steun te bieden aan hacktivisme? Nee ik verwed hier mn kop op, dit is geen geloofwaardige bron.

[Reactie gewijzigd door Robby517 op 2 juli 2020 11:07]

Agreed.

Overigens: ik zie geen relatie tussen /u/bangorlol op Reddit en Penetrum, anders dan dat hij voor de volledigheid twee publicaties van andere onderzoeken heeft willen linken in zijn post, omdat die herhaaldelijk werden aangehaald in de comments.

Mijn haren gaan ook een overeind staan als ik zoiets lees: "As a US company, we feel that it is our responsibility to raise awareness of this extensive data harvesting to TikTok’s 1 billion users." (https://www.reddit.com/r/...tiktiok_just_get/fw8etib/)

[Reactie gewijzigd door guillaume op 2 juli 2020 11:15]

Ik ging ervan uit dat dat het onderzoek van de betreffende user was op basis van hoe hij over het andere onderzoek waar hij ook naar linkte schreef. Een flinke aanname, ik weet het.
Nu zie ik dat hij een crash heeft gehad, dat maakt duidelijk dat mijn aanname fout was.
Goed man! Je reserche skills zijn top. Je moet bij de politie gaat werken!
Ik ga uit van de inhoud van het bericht, de nauwkeurigheid en de toewijding van de poster om alle gestelde vragen te beantwoorden, niet van wat de algemene tendens is op Reddit.

Overigens was ik nog niet bekend met het verhaal van de MacBook-crash (dat is heel recent toegevoegd), maar het klinkt erg plausibel dat het openen van die laptop om de SSD te bemachtigen een werkje is dat veel langer duurt dan het af en toe in de "coffee breaks" een antwoord sturen op de gestelde vragen. Het zou hem wel sieren om dat alsnog te doen, zeker als hij voornemens is om er nog een blog post te schrijven. De vraag is dan echter of dat "loont" op basis van die oudere versie van de app, anders dan dat je er nog steeds duidelijk de intentie van de maker mee blootlegt.
Verder in de comments:
"Lack of response to your point, the fact that the original video has been removed on youtube and the lack of publishing the data (instead talking about not having the original computer where the study was done) make me skeptical. I don't at all doubt the authenticity of the original poster, its just any study needs to stand up to scrutiny. We need others to verify the claims by repeating the same tests and getting the same results. Privacy is the core of Apple's WWDC 2020 value mission. If this was all true, either Apple is lying or just hasn't tested the App thoroughly-- the alternative is that this claim of what TikTok is doing hasn't been substantiated."
Of hij heeft de Android app getest?
Stond ook ergens op Twitter, maar of dit dan zo geloofwaardig is kon ik niet 1-2-3 beoordelen!
Commerciele social media en privacy gaat gewoon niet goed samen. Er moet uiteindelijk geadverteerd worden en geld verdiend en daarvoor is zoveel mogelijk prive informatie nodig.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 2 juli 2020 09:43]

Onzin, je kunt prima advertenties serveren met gecontextualiseerde data, daar heb je geen profiel voor nodig, duckduckgo laat dit bijv zien.
Ik heb (en winkels denk ik ook) meer baat bij advertenties die juist buiten mijn interesseveld liggen, net zoals ik er met cookies niks aan heb dat ik vandaag een bankstel koop, en dan nog weken advertenties van een bank zie. Het interessegebied wordt immers bepaald door opgebouwde profiel.

Ik baal er bij Aliexpress bijvoorbeeld van dat ik alleen maar de producten zie die ik al gekocht heb, maar op geen mogelijkheid meer random objecten voorgeschoteld krijg terwijl dat wel een beetje de kracht was toen ik er net op zat. Ik kreeg zoveel verschillende dingen dat mijn kasten vol liggen met electronica onderdelen (voor de Arduino veel dingen) waarvan ik niet wist dat ik ze ooit nog nodig zou hebben :P.

Advertenties voelen tegenwoordig als lopen over de markt, in het begin is alles divers en als je 1x naar de kledingkraam hebt gekeken zijn 95% van de kraampjes ineens kledingkraampjes. Of ik heb het al, of ik wil het niet. Maar niet dagen of weken na dato er nog aan herinnert willen worden.
Ik kreeg zoveel verschillende dingen dat mijn kasten vol liggen met electronica onderdelen (voor de Arduino veel dingen) waarvan ik niet wist dat ik ze ooit nog nodig zou hebben
Oh, goed dan maar dat de reclame slechter is gaan werken :)
Anoniem: 1350842
@dec0de2 juli 2020 13:39
Het kan wel, maar dat levert waarschijnlijk een stuk minder op omdat het niet zo specifiek getarget kan worden. Het is net als TV reclames, ja dat kan maar ze zijn extreem veel minder effectief. En om als groot platform dan dus draaiende te blijven betekent het dat je je hele webpagina moet volgooien met ads, ala 2005 waar iedere site ads was met 10% informatie die je er tussen uit vist.

Dus ja het kan, maar is het een realistisch verdienmodel in de huidige tijd waarin de consument verwacht dat alles gratis is. Het probleem zijn niet de persoonlijke advertenties, het probleem is de mensen die vinden dat ze recht hebben op alles zonder er voor te betalen. Dat moet veranderen, mensen moeten leren dat gratis niet bestaat en dat overal ook mensen werken die hun eten moeten kopen. Dus dan kun je de advertenties niet personaliseren, maar daarmee behoud je dat gevoel van 'recht' op gratis alles.
We kunnen ook gewoon afstappen van dat alles "gratis" moet zijn. Als je geen heel advertentienetwerk (met alle algoritmes die je daarvoor nodig hebt) hoeft te ontwikkelen en te onderhouden, kan je bijvoorbeeld Facebook aanbieden voor een paar euro per maand. Dan hoeft er niets gedaan te worden met persoonlijke informatie en blijft er onder aan de streep voor Facebook net zo veel over als nu. Dus hogere marge, dus interessanter voor investeerders. Zo'n model heeft alleen maar voordelen. Maar probeer maar eens een betaalde internetdienst in de markt te zetten. Daar zit het probleem.
Gebruikers zijn ook erg gewend dat apps en diensten maar gratis moeten zijn.
Ik heb een app, heb daarin een 'supporter' abo voor 2,50 per jaar en als wederdienst momenteel doe ik de advertenties weg.

Ik kreeg zelfs mailtje met klagen over dat het 2,50 was, maar die mensen gaan vervolgens wel naar de bioscoop voor 8 euro per kaartje (ga ik iig vanuit, aangezien m'n app een bioscoopfilmoverzicht geeft ;) )

Tot nu toe leg ik dik bij aan het hebben van de app, als de helft van de gebruikers supporter was, zou ik meer tijd kunnen verantwoorden aan de app en 'm echt wel een stuk beter kunnen maken, maar helaas.

[Reactie gewijzigd door Boy op 2 juli 2020 11:00]

Ik kreeg zelfs mailtje met klagen over dat het 2,50 was, maar die mensen gaan vervolgens wel naar de bioscoop voor 8 euro per kaartje (ga ik iig vanuit, aangezien m'n app een bioscoopfilmoverzicht geeft ;) )
En in de bioscoop krijgen ze ook nog eens reclame te zien. Sterker nog, er zijn mensen die dat absoluut niet willen missen :D
dan moet ik ook maar wat meer reclame erin gaan gooien :+

Nee, eigenlijk wil ik van de reclame af en een ander verdienmodel die gebruikervriendelijker is
Anoniem: 1350842
@Boy2 juli 2020 13:41
Pff hoe durf je ook 2,50 per jaar te vragen, wat een belachelijk hoog bedrag. Waarom doe je het niet gewoon gratis :+
Ergens snap ik dat een abo weerstand biedt, dat zou ik ook niet doen. Een tip jar voor hetzelfde bedrag zou ik wel overwegen.
Maar je punt is duidelijk, veel is nu eenmaal gratis en de duistere wereld daarachter blijft angstvallig geheim. Privacy is niet sexy en de hypothetische gevaren kan niemand nu echt indenken. Dus is het prima.
Ja, ben ook aan het denken om zoiets als een tip jar te doen, dan moet ik de abo omzetten naar een consumeerbaar iets...weet even niet hoe ik dat moet doen qua implementatie. Google/Apple laten me niet toe om te verwijzen naar iets als een buymeacoffee
Je kunt ook beide doen. Meer paarden...

Is dat zo? Ik heb wel een aantal apps die dat hebben hoor. In de trant van espresso, lungo en caramel latte coffee (of water, coffee, beer) of small, medium, big tips.
en dat niet als in-app-purchase dan? Als dat zo is, wil ik wel meer weten, voor zover ik weet willen Apple en Google altijd 30% van je

[Reactie gewijzigd door Boy op 3 juli 2020 06:34]

Ja, wel als in app purchase. Is bij abo ook zo (2e jaar 15% overigens).
Ow ja, natuurlijk, maar als je dan iets extra's wil doen als tegenprestatie moet je dat zelf bijhouden natuurlijk.
In mijn betaalde krant staan ook heel veel advertenties.
We kunnen ook gewoon afstappen van dat alles "gratis" moet zijn. Als je geen heel advertentienetwerk (met alle algoritmes die je daarvoor nodig hebt) hoeft te ontwikkelen en te onderhouden, kan je bijvoorbeeld Facebook aanbieden voor een paar euro per maand. Dan hoeft er niets gedaan te worden met persoonlijke informatie en blijft er onder aan de streep voor Facebook net zo veel over als nu. Dus hogere marge, dus interessanter voor investeerders. Zo'n model heeft alleen maar voordelen. Maar probeer maar eens een betaalde internetdienst in de markt te zetten. Daar zit het probleem.
Zo'n model heef ook nadelen. Je stelt het véél te simplistisch voor... Ik haal je voorstel onderuit met 1 simpele vraag: Als facebook vanaf volgende maand betalend wordt, hoeveel gebruikers blijven er dan nog over?

Minder gebruikers, minder inkomsten, het begin van het einde is ingezet. Want je raakt mensen waar het pijn doet: de portemonee.

Een goede tussenweg is wel een betaalde optie aanbieden. Laten betalen voor het gebruik, maar het niet verplichten. Ofwel betaal je (en wordt je data niet gebruikt en krijg je geen advertenties), ofwel krijg je, al dan niet gepersonaliseerde, advertenties. Dan is er voor jou (en mij) een goede oplossing, maar ook voor de mensen die niet willen betalen.
Als het het waard is heb ik er best geld voor over.. maar neem bijvoorbeeld spotify.
Een abonnement kost €9,99 p/m. Maar die paar uur per week dat ik luister vind ik dat erg veel geld. Er is gewoon geen goedkoper abonnement mogelijk. Dan kies ik voor de gratis incl. reclame shit.

En als alles betaald wordt, waar moet men dat van betalen? Het leven is al duur genoeg
aan de andere kant: dit is precies goed toch? Jij wilt er niet voor betalen en accepteert daarom reclame. Echter zijn er ook veel mensen die het wel willen betalen (al dan niet vanwege het niet krijgen van reclame). En vervolgens kunnen die de dienst gebruiken zoals ze willen en krijgen geen reclame meer. Dus zoals het hoort.

De grap met FB is; het is niet zoveel waard omdat de content niet wordt geleverd door FB zelf en dus proberen ze gebruikers zo gek te krijgen om content te leveren. En als men ervoor zou moeten betalen dan stort het in (yes!).
Als die diensten de prijzen wat interessanter maken voor de minder groot verbruikers. Dan denk ik dat ze daar meer mee verdienen dan de hoge abonnement prijzen die ze nu hanteren. Neem bijvoorbeeld Netflix.
Iemand die elke avond film/series kijkt.. of iemand die alleen in het weekend of zo nu en dan gebruik maakt. Onderscheid is daar niet echt in.
Ja - dat is inderdaad wel een goed idee. Nu is bij veel van dat soorten diensten de drempel te hoog (lees: te duur) gezien het verwachte gebruik.
... en daarvoor is zoveel mogelijk prive informatie nodig.
Nee. Er is geen privé-informatie nodig, wat er gebeurt is dat er zoveel mogelijk privégegevens van je genomen worden zodat er (veel) winst gemaakt wordt. En winst is een prikkel om de activiteiten die leiden tot winst (data vergaren) uit te breiden. Ik ben van mening dat we een wet nodig hebben die winst maken met privégegevens verbiedt. Dat is een slecht verdienmodel, het leidt tot dat we tegenwoordig alles "moeten" delen. Maar alternatieven, zoals een abonnement of zelf betalen, worden niet of nauwelijks geboden.

De factor winst leidt tot meer mogelijkheden om informatie te verzamelen, mogelijkheden die ook door overheden gebruikt kunnen worden, wat niet per se positief is.
en betaalde of open social media platforms falen altijd ...
Is dat niet zo met de meeste grote gratis platforms? Facebook, Instagram, Whatsapp, Twitter, Reddit, TikTok, ga zo maar door. Ze worden allen gedreven met geld verdienen door advertenties. Het zijn ook allemaal Amerikaanse bedrijven, die sowieso privacyregels vrijwel negeren tot het moment dat ze negatieve PR ervaren.

Er lijkt een enorm gebrek aan creativiteit te zijn wat betreft verdienmodellen. Dankzij advertenties zijn platforms gratis in gebruik en dat zorgt voor meer gebruikers. Meer gebruikers zorgen voor meer nieuwe gebruikers (netwerkeffect).
Het gaat niet alleen om reclame, het gaat om het verzamelen, opslaan, profileren, koppelen en delen van data - allerlei soorten data.
En in de toekomst zal men ook gratis vervoer zien vermoed ik tegenover enkele reclames gedurende je rit. Innovatie en creativiteit kun je pas echt zien in een "Bigger Picture". Kleine stappen zijn nodig om de grotere plaatjes vormen.
Dat heb je al zeker 10 jaar in Bangkok.

Superirritant want het levert ze meer op dan gewoon betalen.
Dat het om reclame draait (en dus om advertenties) komt in de eerste plaats omdat gebruikers niet willen betalen voor een dienst.
TikTok is gemaakt door een Chinees bedrijf (wikipedia: ByteDance Ltd. (Chinees: 字节 跳动, pinyin: Zìjié Tiàodòng) is een Chinees technologiebedrijf. ). Reddit is ook deels eigendom van Tencent wat ook een Chiness bedrijf is https://www.theverge.com/...e-the-pooh-tank-man-china .
Alles van Facebook is ook een privacy nachtmerrie. Ik kan me niet voorstellen dat het wat uitmaakt of je nou TikTok of een Facebook alternatief gebruikt. Als je op social media zit geef je gewoon je privacy op, klaar.
Klopt, al zit er wel een verschil in hoe TikTok met je privacy om gaat (zeg maar gerust niet) en hoe Facebook er mee om gaat. Zie ook de link die @guillaume heeft geplaatst guillaume in 'nieuws: Facebook stopt met TikTok-concurrent Lasso'

Er zijn alternatieven voor TikTok. Triller bijvoorbeeld heeft al 10m+ installaties op Android.
Anoniem: 1350842
@kozue2 juli 2020 13:43
Alleen er is wel een verschil in gewoon zeggen dat ze alles verzamelen en TikTok. Over Facebook kun je zeggen wat je wilt, maar je gaat er gewoon akkoord mee dus het is geen verrassing dat er informatie verzameld wordt. TikTok rept er geen woord over, dus zelfs als je alles doorspit kom je nergens informatie tegen over welke data er verzameld wordt. Dat kun je niet over één kam scheren vind ik.
Wat vooral nodig is is een TikTok alternatief welke wel de privacy waarborgt. Op Twitter las ik gisteren dat TikTok een privacy nachtmerrie is, wat daar echt van waar is vraag ik mij op dit moment werkelijk af. Is dit echt zo erg?
Op het moment dat je besluit deel te nemen aan een social media platform, moet je je sowieso afvragen wat jouw privacy waard is. Je moet er altijd rekening mee houden dat een platform het slechtste met jouw privacy voor heeft. Als je in het begin denkt dat er een privacy vriendelijk platform bestaat waar je niet voor hoeft te betalen dan ben je in mijn ogen naïef.
Als je in het begin denkt dat er een privacy vriendelijk platform bestaat waar je niet voor hoeft te betalen dan ben je in mijn ogen naïef.
Van die gedachte moeten we toch echt af.
Juist de meest privacy-gerichte platformen zijn open source en daardoor is er vaak ook een gratis variant. Wel zelf hosten als dat noodzakelijk is voor het platform wat uiteraard niet gratis is. Maar er zijn ook genoeg platformen die niet gehost hoeven te worden.
Daarnaast worden die platformen vaak ook gratis aangeboden, gehost door een ander. En afhankelijk van hoe het platform in elkaar zit kan de host wel of niet iets met je data.

Maar gratis privacy-vriendelijk gaat dus prima samen.
Op Twitter las ik dat 5G heel slecht is ...dus dan zal het wel waar zijn.

TikTok is vooral Chinees en hiermee een concurrent voor voornamelijk VS 'social'media heerschappij.
VS bedrijven als facebook dat aantoonbaar feitelijke spyware is (ook voor niet-gebruikers) en keer op keer in de fout mag gaan van verantwoordelijk bestuurders - maar een Chinees bedrijf waarvan op het 'waarheidsmedium' Twitter wordt gezegd dat het een gevaar is, is dan opeens een probleem?

[Reactie gewijzigd door litebyte op 2 juli 2020 09:55]

Hier een heel interessant Twitter draadje (in het Nederlands) wat betreft TikTok en ook andere social media worden kort behandeld. Ik denk ook dat @paradoXical op deze doelt.

https://twitter.com/pesla/status/1277880147299962881

[Reactie gewijzigd door dimmak op 2 juli 2020 10:09]

Wat ik belangrijk vind om aan te geven is dat er door westerse overheden, dan met name bij u in de EU met 2 maten wordt gemeten als het aankomt op privacy/veiligheid en het delen van gegevens naar gelang het land waar de toepassing (app) en hardware vandaan komt.

We weten allemaal dat de VS en China in een keiharde steeds smerigere belangen/invloedsoorlog verwikkeld zijn waar ook de massamedia een hele belangrijke rol in speelt om de publieke opinie te beinvloeden.
Dat laatste klopt, en dat is dan weer jammer omdat het verdoezelt dat de Chinese regering ook echt niet het beste met ons voor heeft (een tandje erger dan de meeste andere regeringen, en in een betere positie om het te praktizeren). Het liefst wordt ik helemaal niet bespioneerd en/of opgenomen in het rechtssysteem en vijfjarenplan van een ander land, maar als ik nou persé moest kiezen dan werd het toch Amerika.
Enige wat hij doet, is de comment die op Reddit is gepost vertalen naar het Nederlands..
Het is niet erger dan de andere social media. Omdat het uit China komt is iedereen echter wel panisch :+ Als je bang bent voor inbreuk op je privacy dan is social media niet iets voor jou. Ze verzamelen allemaal maar wat graag alle mogelijke data om het door te verkopen / in te zetten. Het zal daarnaast niet de eerste keer zijn dat een groot platform als LinkedIn of Facebook een datalek heeft met alle gevolgen van dien(bijvoorbeeld gelekte email en wachtwoorden).
Waarom zou iemand overstappen van TikTok naar een soortgelijk platform? Dat bied dan niets nieuws en mist juist dat alle vrienden/vriendinnen en het grote publiek er zitten.

Als je de TikTok gebruikers daar weg wilt halen moet je niet een kloon aanbieden maar iets wat vele malen beter is.
De integratie met Facebook, dat zou dan de handige stap zijn.
Maar dat werkt juist niet, de jeugd zit niet op facebook en wil daar ook niet heen want daar zitten de ouders en de ooms en tantes mee te gluren.
Daarom zal Facebook het vast ook in een beperkt aantal landen hebben geïntroduceerd. Er zijn vast landen bij waar de jeugd nog wel op Facebook zit.
Maar dat werkt juist niet, de jeugd zit niet op facebook en wil daar ook niet heen want daar zitten de ouders en de ooms en tantes mee te gluren.
Sowieso is het niveau al enkele jaren op Facebook om te huilen. Ik zie nog maar weinig vermaak of echt sociale zaken die gedeeld worden door Facebook vrienden. Tegenwoordig wordt het de tijdlijn meer als een newsfeed gebruikt en wordt er als het even kan alleen maar politieke statements gemaakt... Het delen van wat je aan het doen bent behoort allang tot de verleden tijd.

Om nog maar te zwijgen over het hoge fake-nieuws gehalte.
ik weet nog dat je plaatste over een leuke avond met je vrienden>
op een bepaalde manier, is dat nu je verhaal op instagram>

waar je ook getagd in kan worden


snapchat zie ik meer als voor hele goede vrienden, of pikante foto's
Je kan het als concurrenten natuurlijk als spyware gaan betitelen (mbv massamedia) en hiermee gebruik te ontmoedigen of zelf zodoende te verbieden (zoals in India.)

[Reactie gewijzigd door litebyte op 2 juli 2020 09:57]

De gedachte was om daar marktaandeel te winnen voordat TikTok daar populair zou worden.
Als je zo groot bent dat je enige innovatie nog is het wegdrukken van alles wat ook maar dreigt op jouw speelveld te spelen (ongeacht het formaat), dan is dat toch op geen enkele manier wenselijk? Hoe breder hun speelveld, hoe minder bedrijven nog kans maken te bestaan, totdat er nog maar 3 bedrijven ter wereld over zijn: Facebook, Google, China.
van tiktok gaan ze het niet winnen, dit wordt of overnemen of iets maken wat gewoon weg beter is qua functie.
jongen mensen ga je niet winnen met "wij gaan beter om met je gegevens".

of ze moeten iets echt revolutionair gaan maken of een manier dat mensen simpel weg meer geld kunnen verdienen als op Tik Tok dat zou ook een goede reden zijn voor het publiek om over te komen. zolang ze de views maar krijgen
Het bedrijf probeert nu op een andere manier te reageren op de populariteit van TikTok. Instagram krijgt de functie Reels, waarmee het mogelijk is om TikTok-achtige video's met gelicenseerde muziek in Stories te plaatsen.
Zonder het nieuwsbericht gelezen te hebben, kwam deze gedachte al gelijk in me op: "ze zullen het wel in hun bestaande apps integreren".

Het begint gewoon triest te worden. Dit deden ze ook al bij Snapchat, niet kunnen kopen? Dan maken we het maar na op ons meest populaire apps....

Laat Facebook maar eens op een andere manier innoveren... maar netzoals bij heel veel grote multinationals kunnen ze alleen nog maar groeien door of te kopieëren of door hun concurrenten op te kopen. Het lijkt wel dat zodra ze groot worden opeens alle creativiteit en innovatie verloren zijn en het alleen maar op safe spelen (wellicht door de invloed van aandeelhouders?).

PS: uiteraard heb ik na mijn gedachte wel het nieuwsbericht keurig gelezen

[Reactie gewijzigd door Dhr.Maassen op 2 juli 2020 10:05]

Dat is dan ook eigen aan de social media sector. Omzet is direct gecorreleerd met hoe vaak en hoelang mensen op jouw platform zitten (meeste belangrijke parameters om een interessant aanbod te kunnen bieden aan adverteerders). Gezien platformen gratis zijn, kunnen consumenten snel shiften van platform.

Als ze niet kopiëren, riskeren ze minder schermtijd van consumenten te hebben. Dit leidt tot minder omzet uit advertenties en aandeelhouders die niet blij zijn. Hoewel Facebook een mastodont van een bedrijf is, is hun business model verre van stabiel qua inkomsten,maar wel met gigantische winstmarges. Dat is - vermoed ik - ook de reden dat ze proberen hun portfolio te diversifiëren (bv. Oculus VR brillen).
Nog nooit van gehoort..zal wel me leeftijd zijn...
Denk hierdoor:
De app kwam in een beperkt aantal landen uit aan het einde van 2018.
Geen idee. Ik ken 70+-ers die TikTok kennen (maar niet gebruiken), dus dan lijkt me niet dat leeftijd hier een rol speelt. Het is denk ik meer afhankelijk van waar je interesses liggen.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 juli 2020 11:43]

En wat als je wat over China zegt?
Precies, maar als je Soros en Zuckerberg op één hoop gooit is de kans niet zo groot dat je heel kritisch bent over China. China doet heel erg tastbaar wat men soms over Soros zegt: een linksachtige soft power uitoefenen met wereldheerschappij als doel, maar om een of andere reden zien mensen die het bij Soros zien, het niet bij China.

Als je bang bent voor politiek correcte propaganda (ik heb er vaak ook wel een hekel aan, daar niet van), dan moet je de volgende keer maar denken dat je geluk hebt dat je niet op gesprek moet bij de lokale politie als je daar op tweakers iets negatiefs over zegt, of erger nog opgepakt wordt voor iets "volkomen ongerelateerds" en dan vijf jaar zakjes moet plakken in een heropvoedingskamp of nooit meer teruggevonden wordt.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 2 juli 2020 20:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee