Disney+ lijkt in VK te zijn begonnen met herstellen van streamingkwaliteit

Disney lijkt te zijn begonnen met het terugdraaien van de in maart ingestelde bandbreedtebeperkingen voor streamingdienst Disney+. Het bedrijf is hiermee naar eigen zeggen begonnen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Disney heeft aan Forbes laten weten dat alle beperkingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn opgeheven. Op Twitter melden gebruikers wisselende ervaringen. Sommigen zien daadwerkelijk dat de volledige 4k-resolutie weer wordt gehaald, inclusief ondersteuning van Dolby Atmos en de gebruikelijke bitrates van de periode voor maart. Anderen melden dat er nog steeds geen Dolby Atmos beschikbaar is bij in ieder geval een aantal titels die het ondersteunen.

Vermoedelijk gaat het om een geleidelijk herstel van de Disney+-streamingkwaliteit. Wanneer andere Europese landen aan de beurt zijn, is niet bekend. Momenteel lukt het om een aantal streams inclusief Dolby Atmos af te spelen, maar bijvoorbeeld bij The Mandolorian lukt dat niet; daar blijft het steken op Dolby Digital Plus. Netflix leek in mei al te zijn begonnen om de kwaliteit van zijn streams geleidelijk te herstellen; het bedrijf wilde daar toen geen nadere informatie over geven.

Forbes-auteur John Archer schrijft dat de timing van het opheffen van de beperkingen samenvalt met het debuut van Hamilton, een verfilming van de gelijknamige Broadway-musical. Deze titel komt op 3 juli beschikbaar op Disney+ en bevat ondersteuning voor Dolby Atmos. Dat betreft overigens de lossy variant, waarbij niet Dolby TrueHD maar Dolby Digital Plus wordt gebruikt.

Halverwege maart bleek dat EU-commissaris voor de Interne Markt, Thierry Breton, met Netflix sprak over de mogelijkheid van het verlagen van de resolutie van de streams. Al snel bleek dat Netflix de kwaliteit van zijn videostreams had verlaagd en veel andere streamingdiensten volgden dat voorbeeld. Deze maatregelen kwamen voort uit de vrees dat er wellicht capaciteitsproblemen konden ontstaan, gelet op de flinke toename van thuiswerken door de coronacrisis. Veel providers gaven overigens aan geen problemen te verwachten.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-07-2020 • 10:48

71 Linkedin

Reacties (71)

71
68
28
4
0
34
Wijzig sortering
Blijf het ronduit schandalig vinden dat ze alle EU landen over 1 kam scheren. Landen met ruim voldoende capaciteit plus caches bij ISP’s te gaan minderen omdat andere EU landen een stokoud netwerk hebben is belachelijk. Pas als het ‘aantoonbaar’ overbelast begint te worden door wat voor reden dan ook. Ga je er pas wat aan doen. Niet omdat een of andere franse EU pipo er wat van zegt. (Zelfde gozer die daarvoor CEO was bij een frans afknijp/throtteling ISP).

Maargoed, grote bedrijven geven noueenmaal direct in om maar wat charismapuntjes te winnen. Ipv technisch onderbouwde beslissingen te nemen.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 1 juli 2020 11:10]

Mag ik vragen hoe jij weet dat er landen zijn die "ruim voldoende capaciteit" hebben waar het onnodig was geweest om de bitrate naar beneden te doen?

Vraag me namelijk ook af wat je bedoeld met 'aantoonbaar'? Eerst laten crashen en dan pas aanpassen?

Ben gewoon benieuwd met welke info jij speelt dat jij zo durft te zeggen dat er geen 'technische onderbouwing' was? Ik heb die cijfers niet namelijk.
In Nederland hebben de providers zelf aangegeven dat er helemaal geen problemen met capaciteit zijn of waren. Hier een stukje op tweakers met reacties van de providers zelf.
nieuws: Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa

Verder zou het voor 30 dagen zijn. Nu na 3 maand beginnen ze pas gefaseerd met opschroeven.
Raar he, het afknijpen kon allemaal tegelijk, het vrijgeven moet met stapjes. Nog even meer geld besparen.
In Nederland hebben KPN en VodafoneZiggo volgens mij proactief aangegeven dat ze genoeg capaciteit hadden als reactie op de beperkingen van streamingboeren.
Niet laten crashen maar monitoren en dan blijkt er geen bewijs te zijn dat er daadwerkelijk in NL problemen ontstaan zouden zijn als het dataverbruik door dit soort bedrijven niet geknepen zou zijn. Ik heb tenminste nergens een bewijs kunnen vinden of kunnen zien dat er daadwerkelijk problemen te verwachten zouden zijn in NL, wellicht elders wel maar verder....
belachelijk dat ze een unie als unie behandelen! Straks worden staten ook nog eens als verenigd gezien.
Beetje een rare reactie.

Sowieso verschilt het aanbod van de streamingpartijen al per land. Dat iets een unie is, wil niet betekenen dat het een eenheidsworst moet zijn.

Daarnaast is maatwerk toch best normaal. Zo heeft KPN speciaal een aanbod van mobiel internet voor buitengebieden vs. 'je zoekt het maar uit met slome DSL'.

Dat is niet raar, dat is dienstverlenend. In Nederland is ons netwerk dusdanig goed dat hoge kwaliteitsstromen echt geen congestie veroorzaken die VPN van bedrijven in de weg zitten. Voor Nederland was/is het absoluut een symboolmaatregel. Sterker nog, voor de meeste landen. Een landelijke of regionale aanpak was zinniger geweest dan een 'one-size-fits-all'.
KPN en maatwerk voor buitengebieden in een zin. Dat is interessant. De reden dat er nog 'slome' DSL is in veel gevallen een direct resultaat van de anti-competitieve aanpak van KPN.
Ah, naast United States of America, de United States of Europe? :+

OT: Vond het vooral schandalig van Netflix, je betaald extra voor betere kwaliteit, maar heb geen verlaging in prijs gezien, terwijl ze er zelf ook voordeel van hebben gehad (minder server/netwerkverkeer kosten).
OT: Vond het vooral schandalig van Netflix, je betaald extra voor betere kwaliteit, maar heb geen verlaging in prijs gezien, terwijl ze er zelf ook voordeel van hebben gehad (minder server/netwerkverkeer kosten).
Met een opzegtermijn van een maand kan je het natuurlijk ook opzeggen, of je abonnement wijzigen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 1 juli 2020 11:30]

Heb ik ook gedaan, maar nog steeds heb ik hetzelfde standpunt als Cerenas.
Ik blijf het schandalig vinden dat je geen compensatie krijgt omdat je uiteindelijk niet krijgt waar je specifiek een extra duur abbo voor hebt afgesloten. Die 4 apparaten tegelijk kijken schiet niet echt op als je maar met zijn 2en bent.
Helemaal omdat in Nederland, volgens de providers zelf helemaal niet nodig is en was.

En voor dat mensen weer beginnen over dat het technisch toch 4K is, nee als de artifacten/banding je om de oren vliegen heeft het niets meer met 4K te maken.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 1 juli 2020 11:39]

In deze coronacrisis moet iedereen een beetje een bijdrage leveren. De vraag kwam vanuit de EU om de streams te beperken. Als Netflix alles moet terugbetalen dan betekent dit een grote omzetdaling. Voor die paar maanden die je nu extra hebt betaald heb je toch niet krom hoeven te liggen? Je hebt hoogstwaarschijnlijk gewoon je salaris doorbetaald gekregen. Als wij dan met zijn alle de bedrijven een beetje helpen dan kunnen die ook het personeel gewoon door blijven betalen.

Indien dit een keuze was van Netflix zelf zonder dat die coronacrisis er was dan snap ik je argument. Alleen nu moet iedereen een steentje bijdragen...
Alleen was die "bijdrage" nergens voor nodig in Nederland.
En het was de keuze van Netflix zelf, 1 opmerking van een europarlementarier was genoeg. Nergens iets onderbouwd of opgelegd wat betreft deze maatregel.
nieuws: Netflix vermindert kwaliteit videostreams 30 dagen lang in Europa
Die 30 dagen is intussen ook al 3 maand.

En ik heb inderdaad gewoon mijn loon gekregen, al zie ik niet in wat dat er mee te maken heeft. Ik moest ook gewoon aan het werk, omdat ik in een fabriek werk waar grondstoffen voor medicijnen/wc papier gemaakt worden. Na je werk geconfronteerd worden met lege schappen en als je dan `s avonds even op de bank van Netflix wilt genieten dit gek*t. Maar wel gewoon aftikken voor niet geleverde service. Nee, dank u. Zo steek ik niet in elkaar.

[Reactie gewijzigd door arbraxas op 1 juli 2020 12:32]

Bij Netflix was de 4K-content nog wel enigszins te doen (7.5 Mbps; verlies van detail), echter de gewone HD-content was echt niet meer om aan te zien (2 Mbps; zeer duidelijk zichtbare artifacts).

Het is bij Netflix nu nog steeds selectief problematisch; het lijkt erop dat Netflix onderscheid maakt tussen lokaal gecachte content (@ hun dozen @ providers) en content die van verder weg via een CDN moet komen.
Interessant, waar kun je dit terugzien ?
Over de bitrates is op meerdere fora geschreven, waaronder ook beperkt op GoT. Daar is ook terug te vinden hoe bepaalde populaire content nu wel op hoge bitrates te bekijken is en sommige minder populaire content (recent) nog niet. We weten dat Netflix de meest populaire content via haar OpenConnect boxes cachet binnen de netwerken van providers. Het is dus allemaal "indirect bewijs".
Als ik zo even wat statistiekjes bekijk zie ik eigenlijk enkel een significant "piekje" pakweg de eerste 2 weken van lockdown in Maart. Maar eigenlijk verder is het Netflix verkeer naar onze klanten redelijk consistent gebleven (met een continue stijgende trend). Die "reductie" van kwaliteit had hier allesinds niet nodig geweest ;-) 100Gbits/sec meer of minder zijn details.

Ook qua directe peering met Netflix (voor de caches te vullen) is eigenlijk redelijk consistent gebleven en altijd héél ruim binnen de capaciteitslimieten.
De kwaliteit is wel flink omlaag gegaan en ik heb voor de uren dat ik heb gekeken maximaal de helft van de bandbreedte die ik normaal verbruik verbruikt. Als dat voor anderen ook zo is dan is en het afknijpen altijd gelijk was, dan is er qua kijkminuten dus wel degelijk een flinke stijging geweest.

Maar idd, desondanks zou het op veel locaties niet nodig zijn geweest. Heb trouwens wel geruchten gehoord dat bepaalde CDN's het wel moeilijk hebben gehad op sommige locaties de afgelopen tijden (capaciteitsproblemen in Amsterdam zelfs), maar dat zijn wel echt uitzonderingen. Maar het is ook weer niet zo dat er helemaal niets aan de hand was dus :)
En ze hebben ook nog eens de voordelen gehad van een toename (corona) in aantal klanten
Eens! Echter is dit een actie die volgt op de oproep van een EU baasje. Het is de EU die niet zo goed in details trad op dit vlak. Beetje paniek en zo... je weet wel.
Nee het was een actie die een win-win was voor de bedrijven:
- 1. laten zien hoe "goed" ze zijn door rekening te houden met de capaciteit
- 2. de "ware" reden: een flinke besparing op hun data en dus kostenbesparing.

Reden nummer 2 is de reden waarom ze dit allemaal massaal doen en over elkaar aan het struikelen waren om dit nieuws wereldkundig te maken...
Kun je misschien reden 2 uitleggen? Als "leek" denk ik dat je gewoon een internet kabel hebt liggen naar je datacentrum en daar een maandelijks bedrag voor betaald.
Ik kan mij voorstellen dat servers misschien minder hard hoeven te werken. Maar is dat een grote kostenbesparing?

Of werkt het in de enterprise wereld anders?
Je hebt dan wel een kabel die je DC binnenkomt, maar net als bij jou thuis dienen de partijen te betalen voor de snelheid die over de kabel geleverd wordt.
Als ze kunnen besparen op de gebruikte capaciteit over de kabel omdat ze afkunnen met 100.000 x 2 mbit i.p.v. 100.000 x 8 mbit dat zou dat al een besparing van 75% zijn.

Note: dit rekenvoorbeeld geldt als verduidelijking en niet de werkelijke cijfers qua gebruikers of bitrates.
Een heleboel data gaat via grote servers van Amazon (AWS) of Microsoft (Azure). Daar betaal je als bedrijf ook gewoon voor de hoeveelheid data die je verwerkt. Het verlagen van de bandbreedte heeft dus een direct effect op de hoeveelheid data en dus wat je betaald.
Mwoah, zo ontzettend veel zullen ze er ook niet op bespaard hebben hoor. In de streamingwereld is inmiddels ook bekend dat een lage kwaliteit tot meer opzeggingen kan leiden, en sowieso tot een lager tevredenheidsniveau. Het is niet voor niets dat kwaliteit zeer uitgebreid wordt gemeten door streamingboeren.

Bij een aantal providers in de EU ontstonden er wel degelijk problemen, maar bij verreweg de meeste (ook in NL) waren die problemen er gewoon niet of nauwelijks, of slechts zeer beperkt lokaal.
Precies, ik heb ook Netflix opgezegd eind Maart. Het is echt bizar hoe "Love in the Time of Corona Version 0.4" gewoon sneller is met bufferen terwijl het er 10 keer zo goed uitziet.

Nu lijken vooral donkere en snelle scènes wel van een VHS. Ik zal het opnieuw een kans geven als de kwaliteit in ieder geval in de buurt komt van het """gratis""" aanbod.
Yep, het maakt niet zo veel uit wat je doet, als je maar goed laat zien dat je iets doet.
Anoniem: 1350842
@slijkie1 juli 2020 13:14
Nouja deels met je eens. Ronduit belachelijk vind ik een vrij stellige opmerking, zeker in het begin (dus maart) snap ik heel goed dat ze niet eerst even een diepteonderzoek per land doen om te kijken of het allemaal wel kan, want dat duurt gewoon te lang en op dat moment waren toen beslissingen nodig.
Waar ik het wel mee eens ben is dat ze daarna wel per land gaan kijken of het daadwerkelijk nodig is. Daar hebben ze bij Disney wel vrij lang gewacht met het terugzetten, terwijl de andere providers redelijk in stilte alles al weer aan het opschalen zijn.

Ik denk dat dit een situatie is waarin het nooit goed is. Doe je dit dan klagen mensen, doe je eerst onderzoek dan klagen mensen. Mensen houden van zeiken, dat snap ik, maar dit is een situatie waarin je toch wel wat meer redelijkheid verwacht. En nogmaals, na maart helemaal mee eens, maar in maart wat mij betreft een logische actie.
Netflix gaf ook ‘30 dagen’ aan, echter ging dit stilzwijgend veel langer door. Enige die Netflix (of Disney) op de hielen kan zitten is de media, daar had ik verwacht dat ze na 30 dagen erboven op hadden gezeten, maar helaas.

Netflix heeft nauwe contacten met de ISP’s en had gewoon kunnen navragen welke ISP’s ‘moeite’ hadden verwacht. Dit is dus geen kwestie van weken/maanden onderzoek.

Maargoed.
Anoniem: 1350842
@slijkie1 juli 2020 13:25
Maar alsnog is dat niet 10 minuten even opzoeken, er van uitgaande dat ze contact hebben met alle ISP's in Europa, zonder uitzondering

En ja, imago is toch echt een belangrijk deel van deze wereld. We zijn geen computers, maar mensen. Stel je voor dat Netflix het niet had verlaagt, dan waren er ook mensen geweest die petitie na petitie feestboek op hadden gegooid, dus je doet het nooit goed helaas :)
Spijker op z’n kop! En laten we er nou eens naar toe werken om dit soort parasieten niet steeds hun zin te geven. Elke keer dat micro-groepje die de boel loopt te verzieken. ;)
Ik heb Netflix opgezegd toen de kwaliteit maar niet omhoog ging, met ook reden van opzegging erbij. Da's het enige signaal waar ze naar luisteren helaas.

4K-content vond ik nog wel kijkbaar, maar gewone HD-content niet. Iig niet op een grote OLED-tv. Was een beetje gelijk aan wanneer je een 700 MB-versie van een film downloadt qua kwaliteit en dan leidt het echt af van de inhoud van de film.
Ik snap wel dat ze beter het zekere voor het onzekere hebben gekozen. Video in iets minder kwaliteit is wat minder disruptive ivm bedrijven die hun werknemers niet meer thuis kunnen laten werken. Dat Nederland het wellicht wel aankon is natuurlijk niet direct relevant voor die bedrijven. In de VS zullen ze ook niet per staat hebben gekeken.
polen heeft en goed en stabiel, door u betaalt glasvezel netwerk!
Sorry, maar toen we aan het begin van de Coronaperiode massaal thuis gingen werken was mijn internetverbinding echt structureel minder snel. Pas na diverse maatregelen werd het weer beter, maar soms is het nog steeds niet als daarvoor (al wordt het langzaam beter). Zo idioot waren deze maatregelen dus niet.

Jouw laatste opmerking slaat meer op hoe jij denkt als ik de werkelijkheid bekijk.
Ach, dat kan aan je wijk liggen. Heb hier nergens last van gehad. 500/500 glas. Mede mensen om mij heen ook nergens last van. Dit heeft dus niks met de ‘landelijke’ capaciteit te maken.

Omdat jou wijk issues heeft hoeft niet heel Nederland omlaag geschroeft te worden.
Gisteravond hier in NL ook ATMOS weer.
Ga het vanavond thuis gelijk proberen, zou wel fijn zijn na maanden van verminderde kwaliteit voor de kat zijn viool. Ook wel 'fijn' dat Disney hierover geen enkele directe communicatie naar zijn klanten heeft gedaan de afgelopen periode. Atmos opeens weg (omdat een pipo (@slijkie) dat nodig achtte) en nu is het opeens weer terug. Natuurlijk kom je er vanzelf achter maar waarom je klanten niet gewoon informeren?
doet youtube dit al? en facebook.. ik merk nog steeds dat ik veel minder data gebruik dan hiervoor
Als dat het enige is waar je het aan merkt is het niet heel erg toch? ;)
nou, daar merk je dus wel wat aan, vooral facebook filmpjes, bagger kwaliteit, en youtube start op 360 of 480p vaak
Alleen YouTube kan je al de hele tijd handmatig omzeilen
Als ik ingelogd ben met me you tube account houd hij gewoon de laatst ingestelde instelling vast bij het afdraaien van de filmpjes.
ook op de telefoon?
Helaas nog niet getest.
klopt maar blijft wel irritant dat ik zelf steeds de kwaliteit moet hoger zetten
nice!, maar dit voor telefoon, (heb hem wel toegevoegd aan desktop chrome)
Dan is er denk ik toch wat anders aan de hand. Ik herken absoluut niet wat je beschrijft over Facebook en Youtube. Het probleem zit dan waarschijnlijk ergens anders.
nou, daar merk je dus wel wat aan, vooral facebook filmpjes, bagger kwaliteit, en youtube start op 360 of 480p vaak
Vreemd bij mij start op YouTube alle video's op 720P, en dan kan je handmatig het op 1080P, 1440P, 4K en zelfs 8K zetten.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 1 juli 2020 18:48]

Youtube heeft de kwaliteit nooit verlaagd toch?
Ze hebben het alleen zo ingesteld dat je standaard in SD video afspeelt i.p.v. de HD of 4K.

Dat is met 1 klik natuurlijk snel teruggezet. :P
Ik zie dit dus niet, in klein window start deze bij mij op 480, doe ik fullscreen dan gaat het vanzelf naar max beschikbare kwaliteit.

Met Netflix nooit issues gehad, de 55" TV staat 5 meter verder en op die kijk afstand zie ik wel verschil maar niet een groot verschil tussen 720P en 1080P. 4K al helemaal niet zichtbaar op die afstand.

Toch fijn dat Disney de kwaliteit weer op orde brengt, op veel plekken in dit deel van Europa totaal overbodig geweest om de kwaliteit terug te schroeven.
Ik zie dit dus niet, in klein window start deze bij mij op 480, doe ik fullscreen dan gaat het vanzelf naar max beschikbare kwaliteit.
Bij mij start hij ook al weken/maanden weer op QHD, dus OF dat is omdat ik het destijds handmatig terug heb gezet, of Youtube heeft het al weer aangepast naar de oude situatie. :)
Mij gaat het ook meer over het Atmos geluid in plaats van Dolby Digital+, dat vindt ik veel vervelender en ook raar aangezien het minder effect op de bitrate heeft dan de beeldkwaliteit verlagen. Nu deden ze het allebei!
Alle streaming diensten maken gebruik van Dolby Digital + om het Atmos geluid te laten horen.
Het echte hoge kwaliteit Atmos wordt als alleen als lossless gebruikt bij Blu-ray en Ultra Blu-ray discs gebruikt, en niet door streamings diensten
Dat is waar, ze gebruiken een DD+ container met 5.1 kanalen en mijn versterker ontvangt/verwerkt deze als een DD+ (DD+ --> multi-in) sinds de aanpassingen. Nu herkent hij de stream weer als Atmos 7.1 en dat is ook gelijk goed te horen! Het verschil met lossless tracks bij UHD hoor je zeker, koop daarom nog bepaalde films op disc. Maar in veel gevallen voldoet DD+ als container prima ondanks de compressie)

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 3 juli 2020 12:03]

Mijn abonnement op Disney+ opgezegd, niets nieuws te vinden. Als alle afleveringen van the Mandalorian II er op staan wordt ik wel even een maandje lid om het daarna weer op te zeggen. Aanbod valt me vies tegen.
Dan heb je binnenkort ook in NL een excuus om opnieuw een abo te nemen en alles opnieuw te kijken in 4k! ;)
Door op verzoek van de Eurocommissaris, de kwaliteit alvast te verminderen hadden Netflix en Disney+ zich indertijd, gewoon strategisch van te voren ingedekt. Wanneer er om welke reden dan toch capaciteitsproblemen zouden hebben voorgedaan. Konden Netflix en Disney+ eventuele beschuldigingen als veroorzaker van de capaciteitsproblemen van zich af schuiven.
Wat loopt bijna iedereen te piepen over de kwaliteit van de streams. Eerlijk, ik heb er op mijn TV werkelijk niets van gemerkt dat de boel was teruggeschroefd met zowel Disney+ als Netflix. Als je nu daadwerkelijk en continu verschil zou zien door bv vagere beelden dan heb je rede tot klagen, maar verder.....

Het gaat om het verhaal toch? Je zit toch niet elke minuut van je streaming tijd te letten op "ongeregeldheden" in je stream?
Heeft lang geduurd zeg, ik dacht dat alle streaming diensten al weer op de maximale kwaliteit zaten.
En weer hetzelfde riedeltje van Tweakers met doorgaans niet bepaald karige salarissen die klagen over een paar teveel betaalde euro's aan een luxe-service die ze gewoon door konden gebruiken maar dan in lagere kwaliteit.
Tja, er zijn zat ergere dingen in het leven, denk ik dan. Mensen zijn verwend geworden, etc.

Ik snap het verhaal van beide kanten wel en ik snap het in potentie een verkeerd precedent zet. Maar toch.

Heb er moeite mee begrip op te brengen voor de mensen die persé een compensatie willen, al weet ik niet precies waarom.
Netflix, are you listening ?

Ik vraag me af hoeveel kosten de Disneys en Netflixen van deze wereld hiermee uitgespaard hebben. Want minder bandbreedte consumptie vanuit de CDNs, moet zich toch onvermijdelijk vertalen in lagere kosten ?

Bij Netflix waren sommige films toch echt vrij bedroevend qua kwaliteit door deze maatregelen, met streams aan minder dan 1Mbps voor 1080p. Het vreemde is ook dat het ook nog eens bleek/blijkt af te hangen van content tot content. Sommige 1080p series zaten boven de 3Mbps (nog altijd te weinig).
Hoe het met Disney+ zat weet ik niet, want hebben we hier nog niet in België.
Hebben ze dit bij Netflix al weer terug gedraaid? Heb een aantal weken geleden The Haunting of Hill house gekeken, maar dat zag er echt niet uit. Aangezien nou eenmaal de meeste scene's in het donker plaatsvinden zag je heel duidelijk de artefacten die de lagere bitrate met zich mee bracht.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee