Apple test functie om Face ID uit te schakelen bij dragen mondkapje

Apple is bezig met het testen van een functie om gezichtsherkenning op een iPhone X, XR, XS of 11 over te slaan als gebruikers een mondkapje dragen en gelijk de optie te geven om de pincode in te voeren. Dat is nu niet het geval.

Daarbij zouden gebruikers gelijk een pincode kunnen invoeren als gebruikers omhoog vegen over het scherm voor de ontgrendeling, meldt 9to5Mac. Nu moeten gebruikers eerst wachten tot de software aangeeft dat de gezichtsherkenning niet werkt, een proces dat tien seconden kan duren. Gebruikers kunnen ook op Face ID in het midden van het scherm drukken om de pincode sneller te kunnen invoeren. Veel gebruikers dragen mondkapjes vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De functie moet voorkomen dat mensen die een mondkapje dragen hem snel even afdoen om hun telefoon in te kunnen, iets dat niet de bedoeling is bij het dragen van die gezichtsbescherming. De functie werkt in de derde bèta van iOS 13.5, die voorheen bekendstond als iOS 13.4.5. Daarin zit ook de api voor contactonderzoek via bluetooth. Face ID is de infraroodgezichtsherkenning op de iPhone X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-04-2020 • 21:15

98 Linkedin

Reacties (98)

98
92
32
4
0
46
Wijzig sortering
Als je tijdens het unlocken al direct op de woorden faceid drukt kan je direct je code invoeren.
Als je tijdens het unlocken al direct op de woorden faceid drukt kan je direct je code invoeren.
Nooit aan gedacht om er op de drukken dat op deze manier sneller bij je pincode scherm komt!
Ik ben blijkbaar niet enige dit moet je maar net weten nooit bij stil gestaan!
Maar wel goed dat ze nu het proces hebben kunnen versnellen dit hadden ze van mij wel eerder in mogen voeren.
Nu is dit namelijk ook erg handig als hij me face id in algemeen niet herkent wel of geen kapje op heb.
Door deze corona crisis merk je dat mensen nu dingen bedenken die anders niet 123 was toegepast die ook voor de corona crisis handig waren geweest.
Voor iPhone gebruikers, je kan ook omhoog swipen en op ‘Face ID’ drukken in het midden van het scherm, dan kan je sneller je wachtwoord invullen.

Edit: het is niet ideaal maar misschien wel makkelijk om te weten.

[Reactie gewijzigd door Lazzzx op 29 april 2020 23:11]

Dank je wel, dit wist ik niet - en velen met mij, denk ik :) Ik heb het erbij gezet in het artikel :)
Voor iPhone gebruikers, je kan ook omhoog swipen en op ‘Face ID’ drukken in het midden van het scherm, dan kan je sneller je wachtwoord invullen.

Edit: het is niet ideaal maar misschien wel makkelijk om te weten.
Het was nog veel makkelijk geweest na dat je omhoog swipen dat je gelijk in pincode scherm komt scheelt weer een handeling!
Ik neem aan dat iedereen wel eens heeft mee gemaakt dat die soms je gezicht niet goed herkent.
Ik heb nu die beta op me iphone x en ik merk wel verschil maar ik zie nu nog steeds faceID op me scherm heel even in beeld maar gaat nu wel heel stuk sneller naar de pincode scherm.
Ik had liever gezien dat die hele faceID weg gelaten hadden of hebben ze daar een goede reden voor ?
Daar is op zich niets 'fout' aan, want d.m.v. de software die geen gezicht herkend, wordt er om de pincode gevraagd. Tenzij je zelf eerder op de optie klikt om je pincode in te voeren.
Het is dus mogelijk om meteen de pincode in te voeren dus dat gebruikers perse moeten wachten is onjuist.
Nu heb ik zelf geen ervaring mee, maar is dit nooit eerder opgevallen? In Azië zie je toch jaren hele groepen met mondkapjes lopen... :?
Was het daar niet vooral vanwege de smog? Dan lijkt het me geen probleem om heel even je gezichtsmasker af te doen (afgezien van het ongemak). Nu zorgt het echter wel voor problemen, omdat het de verspreiding van het Coronavirus in de hand kan werken.
nee, het is daar in het straatbeeld gekomen tijdens de SARS epidimie. Sindsdien is het in veel plekken in azie sociaal cultureel geaccepteerd om een mondkapje te dragen en dragen mensen deze vanuit verschillende overwegingen, zoals smog, griep, verlegenheid, privacy, etc etc etc.
Ook niet... in bepaalde Aziatische landen is het al veel langer gebruik om met een mondkapje over straat te gaan, vooral in Japan is het al sinds de 1930's vrij gebruikelijk om een mondkapje te dragen.
Nou nee, ook niet helemaal. Toen zijn ze in japan inderdaad begonnen met het dragen van maskers (eigenlijk sinds de Spaanse Griep), maar dat is in de jaren 70 eigenlijk helemaal verdwenen door griep vaccinaties. De herintroductie was dus pas in 2002 en is dus een nieuw fenomeen sindsdien. De geschiedenis heeft wellicht wel geholpen bij de sociale acceptatie van de maskers, maar er zijn bijvoorbeeld vrij weinig foto's te vinden van Japan voor 1970 waar je maskers in het straatbeeld ziet.

zie voor meer info:
https://www.japanesestudi...cjs/vol14/iss2/horii.html
Ik heb me laten vertellen door een Koreaans meisje dat het ook te maken heeft met ‘niet te bruin in het gezicht willen worden’ door de zon. Dus, meer het nastreven van een schoonheidsideaal. In Ieder geval is het meer cultuur dan bescherming tegen virussen.
Mijn vrouw komt uit zuid Korea.
Ze dragen mondkapjes voornamelijk voor de smog die veel uit China komt.

Mondkapjes voor het schoonheidsidiaal gebeurd niet zoveel. Dan blijven ze gewoon binnen. Des te blanker je bent des te meer status je hebt. Donkere mensen werkte namelijk vroeger op het land. Als je wit bent betekend het dat je rijk was.

Dit gebeurd echt al heel lang maar is de laatste jaren meer geworden vanwege de smog. Ik snap dan ook niet waarom Apple hier niet eerder aan gedacht heeft...
Het gebeurt soms wel uit verlegenheid, in ieder geval in Japan. Ook niet zo gek trouwens, want er zijn in de westerse wereld ook mensen die een zonnebril dragen om soortgelijke redenen.
Yep klopt! dat gebeurd ook maar in Korea in ieder geval is het meer smog. Japan weet ik niet zoveel van.
In Aziatische landen was het ver voor Sars al niet ongebruikelijk om een mondkapje te dragen.
Mogelijk hebben die gewoon gezichtsherkenning uit staan. Bovendien is FaceID (zoals Apple het gebruikt, en niet een simpele retina scan of foto van je gezicht) eigenlijk pas sinds 2,5 jaar beschikbaar (nog korter bij niet-Apple smartphones)
Ja maar nu is het een probleem op hun eigen turf :P ;)
Zouden die dan ook Face ID gebruiken? Ik verwacht eigenlijk dat een deel dan geen Face ID gebruikt.
Prima artikel en fijn dat ze het iOS systeem willen optimaliseren voor de helden die mondkapjes ect dragen. Merk wel op dat in het artikel staat dat ‘ gebruikers eerst wachten tot de software aangeeft dat de gezichtsherkenning niet werkt, een proces dat tien seconden kan duren‘. Zelf getest en tijdens unlocken scant het je gezicht en staat er de tekst ‘Face ID’. Je kunt op die tekst klikken en dan kan je pincode intoetsen. Dit kost geen tien seconden.
Het is niet alleen voor helden in de Verenigde Staten. Hier in Colorado draagt bijna iedereen een mondkapje. Het is zelfs een verplichting voor winkel personeel. Volgens mij is dat in veel andere staten ook het geval. Dus ze doen het voor een veel grotere doelgroep. Maar inderdaad, goed dat ze dit proberen aan te passen, want hoe minder mensen met hun handen aan hun masker zitten hoe beter.

Ik heb zelf overigens de Pixel 4XL en ook daar kan ik vrijwel direct een pincode intoetsen wanneer ik een masker op heb en de gezichtsherkenning niet werkt.
Hier in New Jersey mag je geen winkel meer in zonder mondkapje (of andere vorm van gezichtsbedekking), medewerker of bezoeker. Ik gebruik mijn telefoon blijkbaar veel als ik boodschappen doe (meerdere keren boodschappenlijstje en vervolgens betalen met Apple Pay) dus ik zal heel blij zijn als ze dit een feature maken. Want die mondkapjes, die blijven denk ik nog wel even.

Het duurt bij mij (11 Pro Max) een seconde of 3 voordat ik m'n pincode in mag toetsen.
Ben het zeker met je eens. Nieuws volgt zo snel op elkaar op dat het soms lastig bij te houden is zo veel is het. Na de zorgpersoneel , ondersteunend en gerelateerd personeel nu ook de burgers in bepaalde landen en natuurlijk als je er zelf voor kiest.
Ik heb de iphone 11 max pro, als ik omhoog swipe terwijl ik mijn mond bedek krijg ik FaceID 2s te zien, die faalt en daarna kan ik direct mijn pincode indrukken.
Dat is me nog nooit opgevallen, goeie tip! Heel irritant om te moeten wachten als je gezicht niet herkend wordt door bijvoorbeeld de zon die recht op het scherm schijnt. Ik had al op het slotje getikt om te kijken of dat zou werken, maar dat doet dus niets.
Daarnaast is het ook nog zo dat als Face ID wel een gezicht detecteert, maar deze niet herkent, dat dan gelijk om een code gevraagd wordt na een paar keer proberen. Dat duurt een paar seconden. Die 10 seconden is alleen wanneer er geen gezicht gedetecteerd wordt.

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 30 april 2020 08:20]

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? In plaats van laten herkennen van een mondkapje maak het gewoon dat je de code altijd kan invoeren. Dan kan een andere die ook gelijk invoeren zoals je vriend(in).
Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? In plaats van laten herkennen van een mondkapje maak het gewoon dat je de code altijd kan invoeren. Dan kan een andere die ook gelijk invoeren zoals je vriend(in).
Of je zet het 2e gezicht er gelijk bij.
Mijn vrouw kan mijn telefoon gewoon unlocken met haar gezicht, net zoals ik de hare kan unlocken
Oke vriend(in) was misschien even te simpel gezegd (al ligt het er ook hoelang je elkaar al kent). Andere situatie dan. Niet dat me moeder een code erop heeft maar het is wel gebeurd dat ze aan het koken is en even aan mij vroeg om te kijken wat het berichtje was die binnen kwam. Als er een code op zou staan dan zou ik dus ook snel de code invullen in plaats van eerst te wachten op de gezicht herkenning (of eerst een mondkapje op te doen ;)).

Het gaat mij er vooral om waarom dus moeilijk doen als het makkelijk kan door gewoon altijd code in te kunnen laten vullen.

Ik vraag me nu dus af van is het gewoon moeilijk denken is en dus de simpele oplossing over het hoofd zien of dat het gewoon stoer klinkt van wij kunnen nu mondkapjes herkennen.
Je verzint nu een heel issue, over een probleem wat er eigenlijk niet is..
Het is nl. amper 2 seconde werk.
Toestel opnemen, geen herkenning - code
Heeft niets met mondkapjes herkennen te maken, want dat is niet zo heel lastig.

De gebruiker moet niet zo ongeduldig zijn.
Hm dus de gebruiker moet dan maar een "downgrade" krijgen volgens jou? Lijkt me niet erg tof als je net 1300 hebt neergelegd voor een iphone 11 pro max. Best lullig als jij 3 seconden moet wachten en de persoon met een iphone 5S (2013) sneller ingelogd is op zijn 7 jaar oude telefoon dan jij met je nieuwste iphone.

Beetje onbenullige opmerking, "mensen moeten maar geduld hebben". Ik ga er vanuit dat je nu nog een 3G abonnement hebt? Zo niet begrijp je waarschijnlijk al waar ik heen wil...

Even on topic: goed dat Apple dit doet, want dit is wel een punt van ergernis wat ik vooral merk als ik het toestel van mijn vrouw moet hebben. Ja ik kan idd mijn gezicht instellen, maar dan moet ze alle apps opnieuw aanmelden en faceid opnieuw registreren, dat wil ik haar niet aandoen voor die ene keer dat ik haar toestel gebruik, dan is een code dus handig. En als we faceid daarmee over kunnen slaan (wat ook nog eens zorgt dat ie faceid niet locked na zoveel failed matches) dan zeg ik goed bezig Apple.

Wellicht komt Apple met een oplossing zoals Huawei in de toekomst, waar we FaceID én een TouchID sensor op 1 toestel hebben.
Het zijn geen 3 seconden, zodra je unlock doet, wordt het gezicht gescand, geen herkenning = pincode of opnieuw
Apps registreren niet de faceID, die gebruiken de api die de telefoon aanbiedt, dus gezichten staan los van de apps, als je een gezicht aanmeld, is die direct voor alle apps.
FaceID heeft geen harde lock, zoals je krijgt bij het verschillende keren pincode-fout, hoogstens een verplichte pin vóór je FaceID weer kan gebruiken.

Ik blijf erbij dat het een probleem is, wat ergens verzonnen is door iemand die er zelf niet mee te maken heeft, maar ( zoals hier ) denken dat 'iets zo werkt'

Misschien ben ik te makkelijk, maar als ik er zo'n last van zou hebben, gaat het hele faceID gewoon uit.
Vooralsnog kan ik me niet in de verzonnen issues vinden ( zo lastig is het niet als iemand anders 'even' een bericht moet voorlezen en wachten op de pincode )
Ik heb geen iPhone meer dus dat probleem heb ik niet meer XD. Maar ze zijn niet verzonnen hoor. Dat ik geen technische termen heb gebruikt is meer zodat het duidelijker te begrijpen is voor niet zo technische mensen.

Je hebt gelijk, FaceID gebruikt de API, maar stel maar eens een ander gezicht in en al je bank apps zullen zeggen dat je FaceID niet meer werkt en je het opnieuw moet activeren.

De pincode invoeren komt niet snel, dat duurt idd geen 3 seconden, maar snel is het ook niet, je geeft het zelf al aan, geen herkenning = overniew, dan pas pincode, maar dit moet eerst gedaan worden met een swipe naar boven, je kunt niet de swipe skippen om direct je pincode in te voeren. Misschien zijn we te verwend, maar een iphone met TouchID logt in zo'n geval dus sneller in (we hebben het hier over het dragen van mondkapjes met het gebruik van FaceID he). Dat jij er persoonlijk geen last van hebt (en het dus verzonnen noemt) wil niet zeggen dat dat ook zo is (gezien de vele comments overal lijkt me niet dat het een geval is van 1 persoon die hier last van ondervindt).

FaceID heeft inderdaad geen harde lock, maar toch als ik 5 minuten op mijn vrouw d'r telefoon zit, mag zij de pincode weer intoetsen omdat FaceID dan gelocked is (net als bij een restart). Dat heeft niks met verzinnen te maken, zo werkt FaceID nou eenmaal (wat zelfs in de presentatie er van een issue was mochten mensen dit vergeten zijn).

Nogmaals, ik denk dat we met zijn allen te verwend zijn geweest de afgelopen jaren en we natuurlijk prachtige apparaten hebben die we voor lief nemen. Als we de toestellen vergelijken van nu en die van 10 jaar geleden dan denk ik dat we niet veel te klagen mogen hebben. iPhones zijn goede telefoons en zoals ik hierboven al aangaf, dat Apple hier een update voor uitbrengt kunnen we alleen maar toejuichen (en laat gelijk zien dat we eigenlijk over een non issue aan t discussieren zijn). Jij vind t niet nodig, een ander wel. Apple kiest voor een weg dat beide kampen bedient. Win win.
De pincode invoeren komt niet snel, dat duurt idd geen 3 seconden, maar snel is het ook niet,
swipe omhoog om te activeren - faceID wordt 'gestart - druk direct op het scherm -> pincode ( 0.5sec ) totaal
dat Apple hier een update voor uitbrengt kunnen we alleen maar toejuichen (en laat gelijk zien dat we eigenlijk over een non issue aan t discussieren zijn). Jij vind t niet nodig, een ander wel. Apple kiest voor een weg dat beide kampen bedient. Win win.
Prima inderdaad dat ze het erbij gaan zetten, maar mijn reacties waren initieel een antwoord op iemand die écht problemen zou hebben, en er allerlei 'randzaken' bij ging halen die geen issue zouden moeten zijn
De situatie die je omschrijft komt niet overeen met hoe hoe ik het zelf heb ervaren voorgaande maand in Azië met het dragen van mondkapjes en het unlocken van een iPhone (11). Nee, het duurt geen 10 seconden voordat je er doorheen bent. Tegelijkertijd ervoer ik een ongebruikelijke en derhalve ongewenste "latency". Je kan het kwantificeren in mili/macr/nano seconden maar wat voor mij belangrijk is dat ik een merkbaar verschil in de gebruikerservaring waarnam. Daarnaast schakelde hij bij mij niet altijd direct over naar de toegangscode (wellicht door ongeduld).

Noem het gewend/verwend/lui. Met het aantal keren dat een telefoon dagelijks wordt verontgrendeld, is dit een merkbare verslechtering van het gebruikersgemak. Wat Apple hier doet is laten zien dat zij gebruikersgemak als top-priority hebben en daardoor dit soort punten als issues aanschouwen. Deze benandering van gebruikersgemakt heeft ze sinds de introductie van de iPhone en iOS geen windeieren gelegd (ik laat antenna-gate even buiten beschouwing om mijn betoog in stand te houden ;)). Met het voortuitzicht dat de kans zeer reëel is dat een grote gebruikergroep langdurig de mondkapjes gaat dragen, vind ik het een positieve ontwikkeling om te kijken hoe beide functies (faceID & keycode) gelijktijdig naast elkaar kunnen functioneren. Immers draag je thuis geen mondkapje.

N.B.: Uiteraard een N=1 ervaring

[Reactie gewijzigd door reupert op 30 april 2020 09:01]

Antennagate, bendgate, accugate .... allemaal randverschijnselen.
Verder een hoop 'moeilijke' en dure woorden om te verpakken dat jij in Azië geweest bent, en wat ongemak hebt ondervonden..

Mensen, haal gewoon adem, kijk om je heen en er zijn veel meer problemen dan een lockscreen die er iets langer over zou doen.
Apple, Amazon, Google en nog een berg topXX bedrijven zitten op een stapel geld, die ze zoveel beter kunnen verdelen over de wereld, dan een app of issue te "fixen"
Je hoeft geen 3 seconden te wachten. Als jij een iPhone van iemand anders wilt unlocken, en deze scant je gezicht, dan wordt bijna gelijk om de pincode gevraagd (als jouw gezicht niet ingesteld is).
Maar dan werkt je bank app niet meer.
Prima, als je accu leeg is ook niet, dus wat is je punt nu eigenlijk ?

Je reageert 'uitvloeiende' antwoorden op een hypothetische stelling dat iemand een seconde moest wachten omdat die een berichtje moest lezen op andermans telefoon.
Het heeft hélemaal niets te maken met het topic.

Als het van belang is dat een persoon (altijd) toegang heeft tot de telefoon, is dat één van de ongemakken die je zal moeten aanpassen dan.
Hier werkt met 2 gezichten mijn bank / zorgverzekering en verlofdagenaanvraagapp nog gewoon.
Is het tijdelijk, dan moet je dat als zodanig behandelen .... wacht die seconde, en voer de pincode in.
Maak het dan gewoon dat faceid je gezicht herkend met mondkapje. Idd misschien gewoon de gezichtsherkenning routine is inleren met mondkapje aan. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?
Inderdaad. Voeg een optie toe om FaceID te beperken tot de bovenste helft van je gezicht, met een disclaimer dat de veiligheid hierdoor achteruit gaat.
Inderdaad, ik denk zelf dat apple niets hoeft te doen. als je je gezicht inleert met kapje, denkt het algortime dat dit nu eenmaal je normale hoofd is. Enige probleem dat ik voorzie is, eens je binnenhuis bent en het kapje uitgaat, dat ie je niet meer herkend. Maar goed, ik dacht dat je ook mutiple gezichten inleren kon. Doe dan 1X met en 1 maal zonder kapje. Eenvoudig toch? :)
Waarom was dat niet al vanaf de start? logisch toch als je geen zin hebt om te wachten dat je omhoog kunt swipen om snel je pincode te kunnen intypen. Ik vind dit dus eerder een tekortkoming/bug dan dat het nu ineens een nieuwe optie is... Met mn vingerafdrukscanner op mn Oppo kan ik ook meteen omhoog swipen om de pincode te kunnen invoeren als ik toch al verwacht dat mijn vingerafdruk niet herkend gaat worden.
Net zoals je altijd mijn omhoog swipen om te unlocken ( na de ID )
Net zo onhandig, ik wil het net zoals met touch-ID - unlock -> homescreen

( na een paar jaar is het een automatisme geworden, maar nog steeds vind ik het onhandig, en dat het net zo goed een gebruikers-keuze mag zijn om het te willen, net als bij touch-ID
Apple zou moeten accepteren dat face id niet voor iedereen het meest ideale is. Met de mogelijkheid om het in het scherm te bouwen lijkt het mij een kwestie van tijd voordat nieuwe iPhones ook weer touch ID krijgen.
De iPhone SE is dus net uitgekomenen met TouchID. Dus alsjeblieft.
https://www.apple.com/iphone-se/
Ja, maar dat heeft andere redenen toch? Omdat het een goedkoop budget telefoon is, waardoor het geen faceID heeft. Volgens mij staat nog helemaal niet vast dat de top modellen ook touchID bevatten.
je kunt je Face ID toch uitzetten voor ontgrendeling.. Dan vraagt hij direct je toegangs code
Dat is handig voor wanneer je een mondkapje draagt, maar weer onhandig wanneer je dat niet doet zoals wanneer je thuis bent. De meest gebruiksvriendelijke optie is om zodra Face ID gestart wordt ook gelijk een numpad weer te geven waar je een toegangscode kunt invoeren. Een beetje zoals mijn bank-app doet: Bij openen wordt een numpad getoond, maar als ik de vingerafdrukscanner aanraak dan ben ik ook direct ingelogd. Afhankelijk van de situatie kies ik de optie die op dat moment het handigst is. Dat zou voor gezichtsherkenning net zo kunnen werken.
Weer een reden dat ik zowel face ID EN touch ID wil

Edit:
Er zijn behalve Corona andere redenen om beide ontgrendelingstechnieken naast elkaar te willen:
 • Natte vingers -> Dan maar faceID
 • Grote zonnebril of helm op -> Dan maar touchID
Wat betreft Corona en FaceID
Mondkapje beschermt zowel anderen (uitademen van Corona deeltjes) als jezelf (minder kans dat je aan je mond of neus zit). Handschoenen sla ik voorlopig over (regelmatig handen wassen), maar ik draag wel een mondkapje in de supermarkt. Daar doe ik boodschappen voor meerdere mesen tegelijk (netjes in gedeelde icloud notes met afvink hokjes, categorieën in de juiste volgorde voor mijn supermarkt, werkt prima). Om het ontgrendelprobleem te omzeilen, heb ik mijn iphone vergrendeling op 3min gezet, zodat ij niet continu ontgrendeld moet worden. Ideaal is dat niet. Ik heb liever een kortere vergrendelings time out en dat faceID makkelijker met mondkapjes omgaat. Er is naar mijn mening genoeg van mijn hoofd wel te scannen, zodat faceID alsnog weet dat ik het ben. Desnoods zou ik het tweede gezichtsprofiel willen inzetten ervoor.

[Reactie gewijzigd door Strebor op 30 april 2020 12:31]

Ik vraag me af in hoeverre iemand die (vrijwillig) een mondkapje draagt omdat hij bezorgd is over zijn gezondheid alleen een mondkapje draagt en niet ook handschoenen. Face ID dat werkt met een mondkapje lijkt me in dat geval een betere oplossing. Ik zie niet echt in hoe Touch ID zou moeten werken terwijl iemand handschoenen aanheeft.
Wat als t straks verplicht wordt een mondkapje te dragen?
Omdat een mondkapje preventief kan werken, maar handschoenen niet. Je kan beter je handen wassen dan een handschoen dragen. Je handschoen raakt namelijk, als je je gedrag niet drastisch aanpast, net zo snel net zo gecontamineerd als je handen. Het enige voordeel is dat je je vuile handschoen makkelijk af kan doen, maar als je dat ook niet op de juiste manier doet schiet je er niks mee op. Zonder dat ik er cijfers voor heb heb ik het idee dat veel mensen in Nederland alleen een mondkapje dragen (in ieder geval in het ziekenhuis). Dus Touch ID zou prima moeten voldoen imho.
Face ID, of eigenlijk het gebrek aan Touch ID, is ook de reden dat ik nog een iPhone 7+ heb.
Het mondkapje is NIET voor de eigen gezondheid, maar om de omgeving te beschermen ....
Deels. Het is tweeledig. Je kan namelijk ineens niet meer aan je mond of neus komen met je handen. Geeft je daarnaast ook een stukje bewustzijn dat dat dus niet kan en je het ook niet moet doen.

Overigens is het in mijn geval wel voor mijn gezondheid. Met mondkapje kan ik wel door een fikse plaat gras lopen ;).


Kijk het dragen van een standaard mondkapje wordt algemeen gezien als niet beschermend tegen covid-19. De andere kant op geldt dit echter ook. Het is niet zo dat als het er van de ene kant wel in kan het van de andere kant Niet kan.
Ja grappig voorbeeld dat zeker. Echter komt er veel meer bij kijken dan dit. Het is alleen wel belangrijk om te vermelden dat het alleen helpt om verspreiding te verminderen. Een mondkapje neemt het niet weg. Als je namelijk goed moet niezen is de kans vrij groot dat aerosolen zich alsnog via kieren weten te ontsnappen. Een mondkapje is namelijk, gelukkig, niet luchtdicht en sluit ook nooit perfect af. Zeker als er een enorme luchtdruk achter vandaan komt.

Zoals ik zei helpt het bij mij dus ivm hooikoorts sws heel erg om pollen te filteren, maar als ik moet niesen zie ik soms wel degelijk de waterdruppels voorbij vliegen.

Kijk ik ben sws voorstander van mondkapjes, maar alleen als je weet hoe ze gebruikt moeten worden. Het betekent namelijk niet dat je andere niet meer kunt besmetten en dat je dus maar lekker boodschappen kan gaan doen. Het betekent dat je veel minder snel iemand kunt besmetten. Het kan nog steeds.

Vandaar ook mijn opmerking over dat het twee kanten op werkt. Het helpt namelijk wel degelijk ook voor jezelf. Mits je de juiste protocollen volgt.
Is absoluut geen onrealistisch scenario. Die anderhalve meter is leuk, maar meer is altijd beter.
Dat geldt iig voor mij. Mondkapje én handschoenen. Zelfs nog een stap verder...ipv pin een wachtwoord langer dan 10 karakters.
Een combi met apple watch (als hardware token) en halve faceid zou fijn zijn. De keuze om zelf iets samen te stellen wat je veilig vindt en handig vindt zou ideaal zijn.
De Apple watch unlockt als jeje iPhone unlockt, dus de optie om dat andersom te doen zou moeten kunnen. Mijn MBP unlockt ook als de watch unlockt is en in de buurt is.
Jawel, maar als je dan handschoenen draagt, moet je die eerst weer uit doen.... :-)
Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Apple er nooit voor heeft gekozen om deze aan de zijkant of achterkant te plaatsen en daarmee ook de Home Button terug te brengen. Ik vind het zo’n rare keuze om de meest belangrijke knop van het systeem weg te halen, maar wel gewoon nog audio knoppen en een aan/uit schakelaar. Is één extra knopje aan de zijkant dan zo’n probleem?

Het doet bij mij toch altijd pijn aan mijn ogen als ik iemand AssistiveTouch zie gebruiken.

Edit: eh, vanwaar de -1?

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 30 april 2020 01:20]

Gelukkig! Face-ID werkt bij mij regelmatig niet (???) waardoor unlocken NOG langer duurt dan gewoon code intikken.

Ik mis de vingerafdruk scanner.

iPhone 11 Pro
In de gevatte verwoordingen van steve ...
You're using it wrong.

Hier gewoon 100% herkenning, met of zonder bril, aangegroeide baard, of zonnebrillen
Ja bij mij niet. Hoe gebruik je het ooit verkeerd?
gezicht te dichtbij, niet goed genoeg 'kijken' ( aandachtsdetectie ) teveel backlight

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet goed kan gaan, ik ben er neit bij als het bij jou misgaat natuurlijk.

edit: hieronder
Ik en zoveel anderen unlocken de telefoon in schemeringnacht zonder problemen.
Dus je zou zomaar kunnen toegeven dat het niet aan anderen ligt :+

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 30 april 2020 09:29]

Vingerafdrukscanner werkte gewoon altijd. Face ID is traag en onnauwkeurig. "You're using it wrong" is veel te makkelijk. Ik wil mijn telefoon unlocken. Ik ga niet iedere keer perfect recht ervoor zitten onder studiolampen zodat ik mijn mobiel kan unlocken
Dan zou ik een extra scan doen van je gezicht of de scan geheel opnieuw doen. Ik heb zelf vrijwel nog nooit gehad dat het niet werkt, behalve als de zon vol op het scherm (en de sensoren) staat te schijnen. Na verloop van tijd werkt het ook steeds sneller.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee