Folding@home bereikt 1 exaflops aan rekenkracht

Het Folding@home-project voor distributed computing heeft de exaflopsbarrière doorbroken. Daarmee is de beschikbare rekenkracht meer dan verdubbeld in een week. De rekenkracht wordt grotendeels ingezet in de strijd tegen coronavirus SARS-CoV-2.

Folding@home meldt het bereiken van de mijlpaal op Twitter. Vorige week werd bekendgemaakt dat het project in totaal 470 petaflops tot zijn beschikking had. Daaruit blijkt dat het aantal vrijwilligers dat computerkracht inzet sterk blijft stijgen. Die stijging begon nadat de wetenschappers achter het project eerder deze maand bekendmaakten dat de rekenkracht ingezet zou worden voor onderzoek naar het nieuwe coronavirus.

Voor de uitbraak van het coronavirus had Folding@home zo'n 100 petaflops aan rekenkracht tot zijn beschikking. Dat is met het bereiken van een exaflops nu vertienvoudigd. De snelste supercomputer van dit moment, de Summit van het Oak Ridge National Laboritory, haalt maximaal 200 petaflops.

Eerder deze week werd er een consortium opgezet door onder andere IBM, Amazon, Google, Microsoft en de Amerikaanse overheid om wetenschappers toegang te geven tot rekenkracht van zestien supercomputers. Via die weg is 330 petaflops aan rekenkracht beschikbaar.

Gebruikers kunnen een client downloaden, en vervolgens gpu- en cpu-rekenkracht inzetten voor het coronavirusproject door bij Folding@home te kiezen voor 'Any disease'. Het op Tweakers actieve Dutch Power Cows-team heeft ook een Folding@home-team. Gebruikers kunnen zich aansluiten door in te schrijven voor Team 92. De Dutch Power Cows beginnen in april met een stampede. Daarbij zal de rekenkracht toegekend worden aan een vergelijkbaar project van Rosetta@home.

Folding@home

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-03-2020 • 08:51

130

Submitter: pieterdebie

Reacties (130)

130
129
80
10
0
38
Wijzig sortering
F@H heeft veel te weinig workload. Ik heb daarom zelf ook Rosetta@home er op gezet. Daar hebben ze naast CV19 ook nog andere workunits voor onderzoek naar andere ziektes. Dus ik kan iedereen aanraden die er ook naast te zetten. F@H staat hier heel veel idle maar wel standby indien nodig. F@H doet vooral GPU taken Rosetta vooral CPU (Misschien gaan nVidia gpu's beter maar voor mijn AMD GPU is daar momenteel weinig werk te doen).
F@H heeft zat workload, maar niet genoeg servecapaciteit, er zijn al wel een aantal partijen die een Work unit server gaan doneren/hebben gedoneerd, maar hier ligt het probleem AFAIK.

Je zit wel on point met de CPU en GPU verdeling, ik draai ook beiden naast elkaar.
O.a. Linus Tech Tips was in gesprek met ze om een server op te zetten over een 10gbps lijn die ze 'nog hadden liggen'. Ik ben wel benieuwd hoe dat ervoor staat.

In elk geval goed om te zien dat er meerdere partijen servers aanbieden, ieder steentje draagt bij aan de oplossing. Het begrip en respect dat deze weken onder de mensen heert bij het nemen van beslissingen en het aanbieden van hulp is iets wat ik na deze crisis weer erg zal gaan missen. Hopelijk houden we dat laatste vast en helpen we elkaar vooruit.
Ja, filmpje had ik gezien. Ik werk bij grote IT hostingpartij, had het ook voorgesteld, want bandbreedte genoeg natuurlijk. Alleen schrokken we nogal van de eis voor "snelle storage"... 8)7
Staan de eisen voor een WU server ook ergens online of hebben jullie deze zelf opgevraagd bij F@H? Als je een linkje kunt delen, dan heb ik wel interesse in de benodigde specs. :)
Helaas was dat op aanvraag, zelf niet gezien maar de reacties van de "money-people" was genoeg XD
Voer de volgende stappen uit om Rosetta en Folding@Home volautomatisch naast elkaar te laten draaien:

Folding@Home ga naar Advanced Control vanuit de tray.
Configure -> Advanced -> Folding Core Priority zet dit op Slightly higher.

BOINC -> Verwerkingsvoorkeuren -> "Pauzeer bij niet-BOINC CPU gebruik van meer dan X%"
Zet dit op 25% of 40% zodat Rosetta afslaat zodra en zolang F@H een WU heeft.
Heb ze zelf ook naast elkaar draaien.
Maar laat Rosetta gewoon doordraaien wanneer F@H aan het werk is.
Rosetta gebruikt alleen de CPU en Folding alleen de GPU (en een klein beetje CPU voor de GPU)

Die folding core priority op slightly higher zetten helpt inderdaad.
Dan pakt Folding gewoon wat die nodig heeft en de rest gaat naar Rosetta.
Heb een i7 4770s en GTX 970
Bij mij gaat het de laatste dagen met F@H best wel prima, eigenlijk heb ik vrijwel constant werk. Nu moet ik erbij zeggen dat ik niet heel hard ga met mijn GTX 1060 6GB en i5-4670K. Maar zodra ik een WU klaar heb dient de volgende zich binnen 15 minuten al weer aan.
Ik heb F@H draaien sinds de eerste verplichte thuiswerk dag na de pers conferentie. Tot op heden nog geen enkele WU gedraaid. Sinds 4 dagen draai ik Rosetta ernaast en daar heb ik al 3 WU/projecten afgerond.

Is Rosetta zoveel malen kleiner qua rekenkracht dat ik daar wel WU's krijg toegewezen?
Ik heb F@H net weer aangezet (heb'm op handmatig starten staan) en binnen een paar minuten een WU. Wellicht dat het uitmaakt wat voor GPU je hebt? Hier ook een GTX1060, kan het zijn dat nvidia GPUs momenteel meer kunnen doen?
ik heb een RTX 2080ti....krijg ook geen work units :(
Een keer pauzeren en dan weer op fold drukken dan gaat ie weer zoeken.
Vergeten te vermelden; al meerdere keren gedaan durende de periode. Ook gewoon de pc afgesloten en gestart op het einde van de dag.
de tijd loopt incremental op, na het opstarten zoekt de software direct naar een WU, als dat niet lukt wacht hij steeds langer tussen pogingen om WU's op te halen.
jammer genoeg valt dat niet aan te passen (zover ik weet).
ik houdt het in de gaten in de "advanced Control" (te starten vanuit het icoontje rechts onder op je werkbalk).
als het in mijn mening te lang duurt om opnieuw te zoek start ik de software opnieuw op.
Ik heb hem hier op Full staan. En elke keer als ik kijk staat hij op ready. Af en toe hoor ik de GPU fans een keer harder draaien en dan is hij inderdaad bezig maar het meeste van de tijd staat hij helaas op ready.
Van de week heb ik wel een keer anderhalve dag F@H werk achter elkaar kunnen doen maar daar na was het blijkbaar weer op.

Maar goed alleen maar mooi dat al het werk gedaan is in een korte tijd. Deste eerder kunnen de onderzoekers met die data aan de slag.
Je doet nog altijd meer dan de meeste mensen, mijzelf inbegrepen. Ieder klein beetje helpt.

Zelf draag ik een klein steentje bij met mijn oude Surface Pro 3 die nu voor Rosetta staat te draaien. Het is niet veel maar toch weer 2c/4t op 2.5Ghz die mee draaien en als ik het scherm uitzet verbruikt het ook nog eens maar 8~10w/h :9

offtopic:
*Ik heb voor Rosetta gekozen omdat F@H al zoveel rekenkracht heeft.
Tsja opzich ook wel logisch toch? Voorheen hadden ze ongeveer een 10e van het rekenvermogen. Denk dat ze nu gewoon geen idee hebben waar ze het vandaan moeten halen.
Ik snap het ook wel. Vraag me af of ze niet ook nog ander onderzoek werk hebben.
Rosetta heeft dat blijkbaar nog wel genoeg. Daar zijn mijn pc's non stop bezig.
Ja dat hebben ze wel alleen het distribueren van alle workloads vereist een supercomputer an sich. Er zijn nu ook veel mensen die issues hebben met de client. Die trekt het ook allemaal niet waardoor er veel fouten in de backends optreden die de workloads verdelen.

Rosetta heeft ook een heel ander type workload (CPU only) waardoor het langer duurt voordat je een WU klaar hebt. Hierdoor kan het systeem ook wat meer op adem komen om nieuwe Work units klaar te zetten.
Is Rosetta niet inherent CPU only werk?
Rosetta@Home gebruikt alleen de CPU.

Folding@Home gebruikt CPU + GPU.
F@H lijkt inderdaad vooral GPU taken te hebben, best jammer want ze duren wel erg lang op m'n GTX 1050 mobile, terwijl ik wel een relatief gezien krachtigere processor ter beschikking heb (i7 7700HQ). Rosetta@home draaien is misschien een mooi alternatief dan, bedankt voor de tip!
F@H heeft mijn hardware geweigerd. De client wil niet starten. (AMD GPU).
Dus Rosetta nu actief gemaakt en die is wel actief.
Heb de client na het lezen van dit bericht een minuut of 5 geleden geïnstalleerd. Nu al volle bak aan het werk met de eerste WU. Geluk gehad?
Er is net inderdaad weer wat werk binnen gekomen. Beide GPU's draaien hier momenteel ook maar de afgelopen 2 dagen amper.
Hmm, apart, bij mij zet hij vaak genoeg de GPU en CPU aan het werk. Alhoewel ik m vaak zelf referesh omdat hij er steeds langer over doet om een nieuwe workload aan te vragen. Op moment is mn CPU bezig met een 8 uur durende taak (Xeon x5670 @ 3.6Ghz op 100% utilization) en mn GPU (GTX 1080) is bezig met een 2 uur durende taak.
Dat ga ik niet de hele tijd doen. Af en toe als ik er toevallig aan denk zal ik het even doen. Maar wil dat niet standaard hoeven doen.
Dat snap ik. Het is dat ik nu thuis zit en er dus veel bij ben. Ik zal, voor als de self quarantine geëindigd is, ook Rosetta@home checken. Goede tip!
Hier idem.
Laptop staat dr hele werkweek aan, alleen citrix te draaien.

Rosetta en folding draaien beide.
Het is geen snelle laptop, maar al met al rustig 60u p.w. is mooi meegenomen.

Soms werk ik achter de desktop, een wat vlottere amd 3600 en dan draaien beide ook op de achtergrond.

Idee is leuk, resultaat snap ik waarschijnlijk geen hol van.
Hier wordt het een beetje uitgelegd wat je ziet bij de screensaver:
https://boinc.bakerlab.org/rosetta/rah/rah_graphics.php
Een beetje ja haha. Niet mijn vak.
Ik heb het ook draaien. Er staay bij mij alleen nogsteeds waiting on WS assignment
Kijk ook eens naar Rosetta@Home. Zij zetten zich ook in voor COVID en hebben wel WUs beschikbaar :).
Folding En Rosetta tegelijk draaien kan wel handig zijn. Via Folding krijg ik met name lange GPU WU's (3-5 uur lang, 's nachts een paar stuks achter elkaar), terwijl er sporadisch CPU WU's zijn, die vaak al binnen een half uur klaar zijn (3900X) en dus lange tijd niets staat te doen.

Op Rosetta krijg ik ook COVID-19 WU's binnen op de CPU, die gemiddeld 8-9 uur bezig zijn. Tevens kan je kiezen hoeveel cores je tegelijk wilt belasten (in mijn geval 90%). Ik geloof dat Rosetta nog een aardige backlog heeft van WU's, dus daar mogen best wat mensen bij }:O

[Reactie gewijzigd door Hans1990 op 23 juli 2024 07:27]

Ha, ik doe precies hetzelfde, ook met een 3900X :D
Zojuist mijn 3700 ook verhuisd naar Rosetta :)
Zo wordt ie nuttiger ingezet dan te iddlen op FaH
Net Rosetta aangezet. (2 uur geleden, nog 4 uur draaien om project/taak te voltooien (2700X).
Die CPU verdeling in percentages gaat over het aantal seconden dat de CPU op 100% staat en hoeveel niet (75% is 3 seconden aan en 1 seconde uit)., om zo het verbruik en temperatuur te matigen.
Of is er een instelling die ik niet heb gezien?
Note mijn BOINC installatie loopt niet in een VM. Daar zou je namelijk wel het aantal cpu's kunnen selecteren.
Ik weet niet of je via de webinterface of in de BOINC client hebt gekeken, maar in de BOINC client heb ik zowel een setting voor percentage # of CPUs and percentage CPU time.
Zie de FAQ van de DPC:
Ik heb de boel geinstalleerd en aan staan, maar ik zie geen activiteit?
Zoals genoemd: ze hebben het door de enorme toestroom nieuwe mensen enorm druk op de servers. Er zijn simpelweg niet genoeg WU's op tijd beschikbaar om iedere client continu aan het werk te houden. Het kan dus zijn dat je tijdelijk droog valt. De client probeert zelf, automatisch, met enige regelmaat, opnieuw een WU binnen te krijgen. Heb dus vooral geduld. Er wordt gezegd dat het af en toe kan helpen om de client op pause te zetten en daarna weer te laten hervatten. Dit zorgt er in ieder geval voor dat er eerder weer naar werk wordt gezocht. Doe dit echter met beleid! Als iedereen dit continu om de haverklap doet, trekken de servers van F@H het ook niet, en daar schiet niemand wat mee op.
Na elke gefaalde poging om een WU op te halen zal Folding@home langer wachten. Soms zal dit uren duren. Af en toe pauzeer en hervat ik (handmatig) het proces om een extra ophaalpoging te forceren. Dat doe ik echter maar eens in de zoveel tijd, en als er dan alsnog niets binnenkomt dan laat ik het er even bij. Het voordeel is dan sowieso dat de ophaalpogingen weer even kort achter elkaar zijn.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 07:27]

Hmm waarom centrale servers?
Met zo veel capaciteit zou ik toch denken dat je veel werk dat de servers nu doen decentraal kunt doen. Natuurlijk zal je wat werk dubbel doen maar je hebt rekenkracht te over dus dat mag de pret niet drukken.

Het lijkt me dat je op die manier de beschikbare rekenkracht beter kunt benutten dan door een beperkt aantal servers alles te laten coordineren, er is gewoon te veel coordinatie nodig in zo'n enorme cluster.

Ik zou denken aan super nodes en distributie nodes, super nodes = huidige servers sturen het werk in blocks van zeg 100 WU's naar distributie nodes die allemaal 200 worker nodes kunnen aansturen en op die manier het werk kunnen verdelen. De reken capaciteit is niet optimaal benut maar zeker beter dan nu. Want een super computer die niet staat te stampen is wel heel erg nutteloos. Het doel zou moeten zijn om alle clients ten alle tijden van werk te voorzien. Zelfs als dat inhoud dat sommige misschien wat werk doen dat ook door een ander gedaan wordt maakt dat weinig uit, op deze schaal is het belangrijker het werk snel gedaan te krijgen dan alles precies een keer te berekenen.
Door deze giga toestroom van nieuwe clients heeft folding@home het enorm druk... Dus wachten is tot nu toe het enige dat je kunt doen :) Zie ook de FAQ op Tweakers: Folding@Home FAQ
Over het algemeen krijg je binnen 4 uur je volgende WU. Dat is mijn ervaring in afgelopen dagen.

Tevens kan het zijn dat je voor je cpu wel WU krijgt en voor je GPU niet of vice versa. Dit zijn namelijk verschillende WU.

Voor Corona zijn er momenteel veel high prio WU voor CPU. Toch heb ik ook al een aantal GPU WU gehad voor Corona.
Hoe weet je dat Corona veelal cpu wu's heeft? Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor. Ik heb voornamelijk gpu wu's. Gaat dan een beetje zijn doel voorbij.
Het is niet alleen veelal voor CPU, het is ook veel voor GPU. In het nieuwsbericht van Folding@Home zelf bij project 11764 stond dat ze er recent veel High-priority CPU jobs tussen hebben gezet, waarmee dus andere ziekte WU's met minder prio later opgepakt gaan worden.

Er zijn sowieso veel GPU WU's, zie nieuwsbericht (dit is niet het nieuwsbericht met de high prio cpu wu)
https://foldingathome.org/2020/03/10/covid19-update/
Project 11764

CORONAVIRUS PROJECT

Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease - potential drug target

These are high-priority **CPU** projects to simulate the main protease of the COVID-19. At the time of release, this is the latest news report: https://foldingathome.org/2020/03/10/covid19-update/

Please stay tuned to https://foldingathome.org/news/ for more current updates.

[Reactie gewijzigd door Get!em op 23 juli 2024 07:27]

Na 12u opnieuw proberen heb ik rosetta uiteindelijk ook naar gedownload.
Ik heb dit ook regelmatig. Gewoon laten draaien en hij pakt opeens vanzelf iets. Sinds vorige week toch al 14 WU's
Klopt, er komen momenteel meer computers bij dan dat men kan vullen. Er wordt wel continu gewerkt aan uitbreiding dus dat zal de komende weken zeker beter moeten worden. Als oplossing draai ik momenteel Folding@home samen met Rosetta@home

Er is in april ook een DutchPowerCows stampede voor Rosetta@home dus sowieso leuk om die te joinen :)
Gisteren geinstalleerd, ging binnen een halfuur aan de slag. Dus ik zie het probleem niet hier.
Tja, gebruiken om te minen is dezer dagen ook vrij zinloos geworden. Dan maar de wetenschap helpen.

Ik vraag me wel af of er niet nog nuttigere toepassingen zijn dan iedereen eiwitten laten ontvouwen. Je hebt nu zo mega veel rekenkracht, zijn er geen nuttigere dingen om uit te rekenen betreffende het coronavirus?
Volgens mij niet. Een virus is gewoon een DNA sequence met eiwit omhulsel. Om die te ontcijferen moet je dus het eiwit folden: lees: https://nl.wikipedia.org/wiki/Virus_(biologie)
Zoek eens op Curecoin....

Kan dus wel met Folding at Home, levert alleen alsnog niet heel veel op.
Ik heb hier persoonlijk weinig ervaring mee, maar kun je ook een soort progressie/resultaten overzicht ergens zien? Schieten we er ook daadwerkelijk iets mee op ?
Resultaten zijn er zat op basis van/dankzij data van F@H.

Progressie is moeilijk, want wat we doen zijn eigenlijk een miljard schoten in het donker, de wiskunde achter eiwitten vouwen is zo complex dat we het in stukjes hakken en zo proberen te benaderen. Naderhand worden deze resultaten gevalideerd en zo komen we achter steeds langere ketens die correct zijn, tot we het hele eiwit hebben. Alleen is er dus een kans dat het laatste blokje de hele keten invalideert, dus zou je progress weer naar 1% moeten oid.
Bedankt voor je antwoord! Hopelijk kan al deze rekenkracht mee helpen voor een vaccin tegen dit alles, en voor andere zaken in de toekomst natuurlijk!
Ik ben totaal onbekend hiermee, maar vraag mij eigenlijk af hoe dergelijke rekenkracht gebruikt wordt in de strijd tegen corona. Is het om bepaalde patronen van het virus te leren herkennen en dat dan zo een medicijn ontwikkeld kan worden of hoe zit dat?
Zoiets ja, ze proberen erachter te komen hoe de structuur van het virus eruit ziet en hoe het in haakt op onze cellen.

Zodat ze er medicijnen en een vacin ervoor kan maken. Zonder deze rekenkracht kan dat ook wel, maar dan is het veel trial&error.
Effectief brute-forcen ze dus wat anders in een lab gedaan moet worden.

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 23 juli 2024 07:27]

Heb het nu ook draaien zit op LLT team.

Maar bij mij draait alleen de GPU het meest, de CPU doet het veel minder actief snap niet waarom.
Maar heb het alleen draaien tijdens werkuren, niet in de avond.

LTT gaat dit ook opzetten, zijn kennende kan die een sterke server opbouwen om FAH te helpen.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 23 juli 2024 07:27]

Voor de cpu zou je Rosetta@Home kunnen inzetten. Die gebruikt alleen de cpu.
Omdat het werk is wat heel makkelijk te parallellizeren is. Je GPU profiteert hier van terwijl het juist inefficient is voor je CPU om deze taken uit te voeren.
gaat simpelweg over de beschikbaare work units, CPU work units zijn fundamenteel anders dan GPU work units, en zelfs binnen GPU work units heb je dan nog een onderscheid tussen OpenCL workloads (Intel/AMD/nVidia) en CUDA workloads (nVidia only)
LLT of LTT? (En LTT is Linus Tech Tips zeker?)
Linus tech tips zijn inderdaad bezig om een server ervoor op te zetten, dus om de backend van F@H te ondersteunen. En onder die dikke laag commercie zit inderdaad wel redelijk wat kennis en ervaring om dat goed aan te pakken.

source:
https://www.youtube.com/watch?v=KU4qOebhkfs
LLT inderdaad Linus Tech Tips, van Tweakers kon ik niet 1.2.3. wat vinden qua team.

Dus LTT genomen, daarnaast ben ik benieuwd hoe LTT dit gaat oppakken, zijn kennis is wel groot qua IT, benchmarks etc.
Volgens mij is Dutch Power Cows van Tweakers:
[Folding@Home] hitparade van week 13

Het teamnummer is 92
bedankt, heb het aangepast
Op dit moment F@H en Rosetta geinstalleerd en bij Dutch Power Cows aangemeld.
Valt me op dat de CPU nu wel 90% gebruikt wordt, maar de grafische kaart slechts 35%. Klopt dit?

Ik heb een Yoga C940 met I7-9750H (90%), GTX-1650 (35%). Hij produceert wel een stukje meer geluid met de fan's nu. Ik had verwacht dat de grafische kaart ook naar 90% kon, maar op dit moment blijft deze op 35% hangen, ik werk nu op netstroom. Ik zal zien of dit nog een keer verandert.
Die 35%, is dat in taakbeheer? Die meet niet echt zo mooi als een programma als MSI Afterburner, daar zou hij wel op 95-100% moeten zitten.
thnxs, Ik heb ondertussen met GPU-Z gecheckt en daar staat het gebruik wel op 95-100%.
Taakbeheer is tot mijn verbazing idd niet echt nauwkeurig.
echt apart.

Want de CPU bij mij in de taakbeheer gaat dan wel weer naar 100% hoe kan dat zo verschillen
Taakbeheer is leuk maar niet echt het meest betrouwbare programma. Je cpu belastig kan ook onder de 100% blijven, ondanks volle belastig. Ik heb de powerlimits in Ryzen Master omlaag gezet en nu blijft de belastig op pakweg 87% hangen. Andere programma's snappen wel wat er aan de hand is.
heb gisteren een filmpje op youtube gezien en jet moet een youtube film starten en op pauze zetten en laten openstaan op een tab en dan zou je gpu usage naar 100 moeten gaan ;-)
check het met msi afterburner ofzo
Heb een ATI GPU en meen ergens in het log een foutmelding gezien te hebben dat een driver voor Nvidia niet geladen kon worden (vanzelfsprekend). Werkt die client alleen met Nvidia GPU's ?
De cliënt werkt ook met AMD(ati) kaarten. Maar als je een kaart uit het ati tijdperk heeft zou ik het niet gek vinden als die niet wordt ondersteund. :+
Het minimale voor AMD is een Radeon HD 5xxx. Al wil je nog systeem optuigen met zulke oude AMD videokaarten dan moet je deze driver gebruiken, omdat de oude kaarten niet meer door de nieuwere drivers ondersteund worden. Uit ervaring weet ik dat met deze driver een stel Radeon HD 6950's (geflashed als 6970's om extra cores te activeren) een nieuw leven hebben gekregen. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 07:27]

Super dat je je wil inzetten! Alleen zonde van de energie om het door oude kaarten te pompen die zo'n lage opbrengst in flops per W hebben.

Nu weet ik natuurlijk niet hoe lang je van plan bent ze zo in te zetten, maar als dit b.v. een jaar of langer wordt is het sowieso zinvoller om de kaarten te upgraden. De aanschafprijs heb je dan terugverdiend door een lager energieverbruik èn je hebt snellere kaarten ervoor terug.

Ter illustratie:
HD6950 heeft een FP32 performance van 2.253 TFLOPS op een TDP van 200W (‭0,011265‬ TFLOPS/W)
RX560XT heeft een FP32 performance van 3.846 TFLOPS op een TDP van 150W (0,02564‬ TFLOPS/W)
Meer dan 2x zo efficient dus!

Even aangenomen dat je 24/7 workloads draait heb je binnen een jaartje namelijk de aanschafprijs er al uit.
HD6950:
Stroomverbruik per jaar 1.752,00 kWh
Verbruikskosten per jaar € 385,44
R560XT:
Stroomverbruik per jaar 1.226,40 kWh
Verbruikskosten per jaar € 269,81
RX480 op een Core2Quad Q9450. Alle kleine beetjes helpen. Toen ik met F@H begon in een ander melkwegstelsel lang lang geleden draaide ik een 486 en dat werd evengoed ook gewaardeed.
De F@H client draaide eergisteren wel een pakket, maar alleen op de CPU.
Gisteren en vandaag kwam er geen werk van F@H, daarom de BOINC client maar aan het werk gezet voor Rosetta. Die doet wel wat, maar alleen met de CPU.
Werkt met alle...
Heb amd cpu/gpu.

Misschien doe je iets zelf verkeerd??
Ik heb de hardware al vaak in idle gehad en dat valt me wel tegen. Daarnaast vind ik de client starten ook echt een draak van een actie, gaat niet zomaar even.
client start automatich op wanneer je de aan doet.

Of jij hebt iets aangepast, maar anders dan dat is het een van de simpelste cleints.
Advanced settings: next WU percentage op 95%. :*) O+
Ik start de pc niet in admin modus maar in gebruikers modus dus de pc kan niet de client starten zonder admin wachtwoord.
Ik draai ook als Gebruiker en wat bij mij werkte was dit:

- Maak een snelkoppeling van C:\Program Files (x86)\FAHClient\FAHClient.exe
- Zet die in de map C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Menu Start\Programma's\Opstarten"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.