Game Mania sluit vanaf donderdag zijn winkels in Nederland en België - update

Alle Game Mania-winkels in Nederland en België gaan vanaf donderdag tot nader order dicht. De keten doet dat vanwege het coronavirus. Woensdag beginnen de winkels met het leveren van pre-orders van Doom: Eternal en Animal Crossing: New Horizons.

Game Mania meldt besloten te hebben om de uitlevering van de twee games woensdag te starten. Of de winkel overleg heeft gehad met de distributeur is niet bekend. Beide games hebben een officiële releasedatum van 20 maart.

Klanten die de games besteld hebben via de webshop, krijgen deze woensdag of donderdag binnen. De keten houdt zijn winkels woensdag tot 19 uur open en vanaf donderdag zijn de winkels gesloten. De webshop blijft wel open.

Update 20:25: Game Mania verkoopt de games alleen aan klanten die een pre-order hebben geplaatst. Dat heeft de winkel bevestigd tegenover tweaker Bundin. Het artikel is daarop aangepast.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-03-2020 • 17:50

93 Linkedin

Submitter: VirinR

Reacties (93)

93
84
38
6
1
19
Wijzig sortering
@VirinR misschien goed om even bij het artikel te zetten dat alleen de mensen met een pre-order deze kunnen op gaan halen op basis van een via SMS verstuurd tijdslot:
Releasedatum Animal Crossing: New Horizons & DOOM Eternal
Belangrijke informatie over de release

Vanwege de sluiting van onze fysieke shops vanaf donderdag 19 maart, hebben wij beslist om de verkoop van zowel Animal Crossing: New Horizons als DOOM Eternal vanaf morgen, woensdag 18 maart, van start te laten gaan.

Alle klanten die een pre-order op Animal Crossing: New Horizons en/of DOOM Eternal in de winkel hebben geplaatst ontvangen een sms-bericht met daarin informatie over hoe laat je je game(s) in je Game Mania-winkel kan komen ophalen. Dit geldt ook voor de Animal Crossing Nintendo Switch-console.

Wie wil deelnemen aan de software inruilactie van Animal Crossing: New Horizons en/of DOOM Eternal kan morgen met zijn of haar games in onze winkels terecht. De inruilactie op de Animal Crossing Nintendo Switch-console is helaas geannuleerd om de tijdsduur dat elke afzonderlijke klant in de winkel staat te beperken.

Woensdagavond blijven al onze winkels uitzonderlijk open tot 19.00u.

Woensdag verwachten we een erg drukke dag in onze winkels. We vragen jullie met aandrang om zorg te dragen voor jezelf en onze collega’s in de winkels. Hou dus voldoende afstand van elkaar en gebruik zoveel mogelijk elektronische betaalmiddelen. Keep calm and game on!

Alle klanten die een pre-order via de webshop geplaatst hebben zullen hun exemplaar van Animal Crossing: New Horizons en/of DOOM Eternal op woensdag of ten laatste donderdag via thuislevering ontvangen.

Heb je momenteel nog geen pre-order op Animal Crossing: New Horizons en/of DOOM Eternal en je wil deze topgames alsnog spelen? Plaats dan een pre-order via onze webshop en wij zullen je bestelling zo snel mogelijk aan huis leveren. Bovendien hoef je voor elke bestelling vanaf €20 geen verzendkosten te betalen.
Zoals je aan de reactie van de mede tweakers kan zien is het beeld ontstaan dat ze dit doen om nog even lekker wat geld binnen te harken zonder na te denken over mogelijke besmettingen terwijl ze er wel over nagedacht lijken te hebben

[Reactie gewijzigd door daredevil__2000 op 17 maart 2020 18:32]

Dan had game mania ook over het sms'je moeten nadenken. Ik kreeg om 10.00 het sms'je en rond 10.30 stond er een wachtrij van dik 30 minuten. Met allemaal hetzelfde sms'je.
Fair point, dat nuanceert het wel enigzins. Desalniettemin begrijp ik nog steeds niet wat deze keten op de been houdt..
Jij vindt via GM op 18 Maart of 19 Maart een Pre order ophalen en op 17 of 18 Maart bestellen en op 18 of 19 Maart bezorgt krijgen geen "even snel geld binnen harken" terwijl andere webshops zich wel aan de officiële release houden ?

Wat zou volgens jouw dan wel even snel geld binnen harken en of onneerlijke concurrentie zijn want ik ben serieus benieuwd en ik wil graag weten hoe GM denkt te voorkomen dat er groepen vormen want hun systeem is geen specifiek tijdstip van 12 uur tot 14 uur maar gewoon vanaf 12 uur tot 3 dagen ophalen daarna vervalt de reservering.

Hoe gaat GM voorkomen dat kopers zonder pre order niet naar de winkel gaan en hoe zorgt GM dat er gehandhaafd wordt dat diegene zonder pre order niet klanten met pre order gaan lastig vallen.

Inmiddels 17 jaar beveiligings ervaring van A tot Z van en ik kijk nergens meer van op en het zal GM hun verantwoording zijn want het is hun Winkel en hun Promotie en hun Profijt en hun moeten dus ook maatregelingen treffen om te voorkomen.
Heb je momenteel nog geen pre-order op Animal Crossing: New Horizons en/of DOOM Eternal en je wil deze topgames alsnog spelen? Plaats dan een pre-order via onze webshop en wij zullen je bestelling zo snel mogelijk aan huis leveren. Bovendien hoef je voor elke bestelling vanaf €20 geen verzendkosten te betalen.
Staat redelijk duidelijk onderaan de pagina dat als je geen pre-order hebt gedaan dat je dan via de webshop dient te bestellen ;)
Ziet er naar uit dat ze in België alvast hun plannen mogen opbergen, want alle winkels gaan vanaf morgen middag verplicht dicht moeten.

EDIT: ondertussen ook officieel. Bvb: https://www.standaard.be/cnt/dmf20200317_04892717

[Reactie gewijzigd door Twixie op 17 maart 2020 20:56]

Terzake op Canvas. Zo dadelijk persconferentie.
Voor alle duidelijkheid: niet essentiële winkels gaan dicht moeten. Voedingszaken, apotheken, enz gaan uiteraard wel open blijven.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 17 maart 2020 20:25]

Even lekker een run creëren aan de deuren van je filiaal 8)7 8)7
Tweakers heeft het hier niet heel lekker geplaatst. Lees vooral even https://www.gamemania.nl/...-horizons-en-doom-eternal

Zoals @NewDust aangeeft gaat het alleen om pre-orders en krijg je ook nog eens een tijdslot voor het afhalen. Heb je geen pre-order in een fysieke winkel geplaatst dan heeft het geen nut om naar de winkel te gaan. Zoals onder aan de pagina te lezen is kan je in dat geval alleen via de website bestellen en het gratis thuisgestuurd krijgen.
Zeg het niet vaak, maar ben blij dat Tweakers het fout vermeld. Bedankt voor de aanvulling.
Tweakers had het niet fout maar het stond er gewoon redelijk onhandig geformuleerd / er ontbrak het een en ander aan info ;)
'voor pre-orders' wordt gemeld in de mail.

En klanten met pre-orders worden per sms geïnformeerd wanner zij de games af kunnen halen. Lijkt me een hele goede manier om de klanten te kunnen spreiden, al zal het aan het einde van de avond wel drukker zijn dan normaal.

Wellicht dat @Xtuv die informatie even toe kan voegen, zodat er geen valse verwachtingen worden geschept en gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

[Reactie gewijzigd door NewDust op 17 maart 2020 18:10]

In het bericht zoals gelinkt in het artikel staat in de eerste alinea dat de verkoop woensdag begint. Daarna een alinea over wanneer mensen met een pre-order hun game kunnen ophalen. Er staat niet dat het exclusief voor pre-orders is.
Als desbetreffende klant op tijd zou komen wel.
Maar ze gaan naar een gameshop en niet naar de huisarts/tandarts dus verwacht er ook niet al te veel van.
Maximaal x personen in de winkel? Degene die op 't juiste tijdslot komen eerst.
Rest wordt nagestuurd of moet buiten wachten..
NVM.

[Reactie gewijzigd door fentoment op 17 maart 2020 22:11]

Echt he, hoe is dit beter dan nog gewoon 2 dagen open blijven? Of alles via de webshop verkopen?
Twee dagen de mensen gespreid binnen laten, goed opletten bij transacties, afstand houden en dan is het klaar. Of die mensen allemaal op de 20ste alsnog en masse in de winkel hebben staan want ophalen van diezelfde pre-orders en daarmee exact hetzelfde risico lopen als nu, maar dan ook dagen langer open zijn (geweest) met meer verschillende klanten in de zaak.

Dit besluit zal echt niet makkelijk geweest zijn. Ik heb geen inzage in de boeken van GM, maar ik kan me zo voorstellen dat 'fysieke gamestore' niet de meest florissante markt ooit is. Ik hoop dat ze deze klap overleven en weer open kunnen in de toekomst.

En de webshop blijft ook open, maar blijkbaar zijn de exemplaren die zijn pre-ordered met 'afhalen in winkel' al in die winkels. Dan is dat niet zomaar op tijd weer teruggestuurd naar centraal punt en van daaruit ingepakt en doorgestuurd naar de klanten. Laten ophalen is dan echt de meest haalbare optie. Zeker omdat er spellen ingewisseld kunnen worden voor korting, dat gaat niet online.

[Reactie gewijzigd door Bundin op 17 maart 2020 18:34]

@Nas T dat is niet wat ze doen ook al lijkt dat misschien wel zo op de manier zoals het in het artikel wordt beschreven. Op hun website (https://www.gamemania.nl/...-horizons-en-doom-eternal) is te lezen dat het alleen om mensen gaat welke reeds een pre-order hadden staan bij een fysieke winkel. Het gaat alleen om die mensen. Ze krijgen per sms een tijdslot waarbij ze de game op kunnen halen zodat iedereen zo gespreid mogelijk langs komt. Zonder pre-order kan je (zoals te lezen op hun pagina) een order plaatsen via de webshop en krijg je het gratis thuisbezorgd.

Er lijkt dus wel zeer zeker over nagedacht te zijn. Hoe dat zit met eerder uitbrengen tegenover de ontwikkelaar staat verder niet beschreven dus geen idee of dat nog een staartje kan krijgen
Als ze niets hadden gedaan was de run er ook geweest alleen dan een paar dagen later
Oef, ik ben duidelijk niet alleen die hier geen zak van snapt. Dit is zo ontzettend dom. Vooral omdat de doelgroep het al zo moeilijk heeft om de ernst van de situatie in te zien
Het artikel van tweakers is wat de verwarring veroorzaakt. Lees vooral https://www.gamemania.nl/...-horizons-en-doom-eternal

Betreft alleen mensen met een pre-order bij een fysieke winkel waarbij ze ook nog eens een tijdslot toegezonden krijgen per SMS.

Voor mensen zonder pre-order kan je online bestellen en het gratis verzonden krijgen ;)
Je kunt het ook omdraaien, iedereen die een kopie van doom heeft komt de komende weken niet meer buiten de deur lol
mensen met karren vol animal crossing de deur uit
Persoonlijk kan ik donkere humor wel waarderen bijv. bij ons in de familie rookten wij jaren terug bijna allemaal en als dan iemand hoeste dan werdt er gezegd "steek er nog één op" of "meer roken mantsje" etc. maar na een paar familie leden en uit de vriendenkring kanker dan denk je daar anders over.

Stel je voor dat jij of een ander die jij kent Corona krijgt en doodziek is of erger en jij ziet deze opmerking.. ik kan mij niet voorstellen dat het dan nog lollig is.

Of de -1 terecht en of zin heeft geen idee ik vindt een discussie bijna altijd beter dan vermijden of negeren of afreageren maar er zijn anderen die anders denken..
Ach, lekker belangrijk die -1. Ga je dan niet door voor de handdoek ofzo?

Zinloos gedoe bedreven door mensen die een beetje humor in deze nare tijd niet kunnen waarderen.
Ik vind het zelf totaal niet belangrijk, maar het valt me gewoon op dat er al langer negatief gereageerd word op humoristisch, of met een knipoog, bedoelde reacties.
En dat was ook al voordat we met z'n allen (gefrustreerd?) opgehokt thuis zaten door het Covid virus, maar lijkt alleen maar meer te worden.
Daarom dat ik er nu dan wat over opmerk.

Wat TriForce hieronder noemt, snap ik precies (ik ben ook een ex roker en maak (nog steeds) dezelfde grappen). Maar ik maakte een grap over het feit dat, volgens het artikel, nog even snel voor de sluiting mensen hun games kunnen ophalen/of nog kunnen kopen. Dus hamstergedrag.

Daarnaast maakt je mij niet wijs dat de persoon/personen die deze negatieve scores uitdelen, zelf ook geen Corrona grappen binnen krijgen of door sturen in hun social media of (groeps-)apps.
Dus waarom zou men een grappig bedoelde opmerking hier negatief beoordelen terwijl ze er op andere media zelf ook gewoon aan mee doen?
Of is dat omdat je op mensen die je "kent" nou eenmaal niet zo gauw negatief reageert, maar dat bij vreemden dus lekker makkelijk is?

Juist in dit soort tijden van onzekerheid (en zelfs angst) is het belangrijk om humor te behouden.
Sterker nog, dat is een natuurlijk "afweer middel" wat wij mensen gebruiken.
Dus laten we nou gewoon iedereen in zijn waarde laten, ook al denk je misschien anders.

---end of rant--
:)

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 19 maart 2020 08:33]

Mijn bericht was geen verwijt naar jou hoor. Ik ben het met dat modbeleid helemaal met je eens.

Was meer hardop denken. Het zal me echt jeuken wat sommigen hier van mijn post vinden.
Als het echt niet door de beugel kan hoor ik het wel van een mod.
Sorry dat het zo over kwam, maar ook mijn reactie was niet persoonlijk naar jou :)
Ik had hem net zo goed onder de reactie van TriForce kunnen hangen, maar jou reactie was eerder en die van TriFroce zag ik pas toen ik mijn rant al aan het typen was.
:P

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 19 maart 2020 14:08]

De aanbieding worden ver van te voren al betaald. AH heeft van de week nog bevestigd dat dit 7 of 8 weken van te voren is. Dat het nu samen valt met de run vanwege het virus is gewoon puur toeval. Een supermarkt verkoopt het immers liever bij zo'n run gewoon voor het volle pond.
Ik weet dat die aanbiedingen al weken van tevoren bedacht worden.
Mijn opmerkingen waren dan ook humoristisch bedoeld.

Maar helaas is de humor hier op Tweakers de laatste tijd ver te zoeken. ;(
Ik snap deze zet niet....

Ik zie wel dat steeds meer winkels dicht gaan of aangepaste openingstijden hebben. Dat ontgaat me niet echter wel 2 belangrijke games voor gamers naar voren halen en dit ook benadrukken.

Nu is een game mania ook niet direct een winkel die snel vol staat of druk is normaal gesproken. Dus die sluiting verbaast me enorm.

In een supermarkt zijn meer mensen te vinden …(soms te veel die hamsteren...) maar dat terzijde.
Het zit iets anders in elkaar dan hier staat beschreven. Lees vooral even nieuws: Game Mania verkoopt games voor releasedatum in aanloop naar sluiting ...

Het gaat om mensen die al een pre-order hebben gedaan in een fysieke winkel en zij krijgen een tijdslot waarop ze welkom zijn om de game op te komen halen. Zo te lezen proberen ze vooral de spreiding aan te brengen in het afhalen van de game.

Heb je geen pre-order dan kan je via de webshop bestellen en gratis thuis af laten leveren.
Ze kunnen toch ook aan het einde van de officiële releasedag de deuren voor bepaalde tijd sluiten? Hoeveel zou dat nou uitmaken?
De kans bestaat denk ik ook dat Nintendo en Bethesda door deze actie terughoudend worden om de volgende nieuwe games aan Gamemania te leveren.
Of er is overleg geweest met ze en maken een uitzondering, maar ik denk dat ze in deze tijd van crisis ook wel iets flexibeler zijn dan anders en begrip tonen, zo hoor ik ook veel pandeigenaren dat de huur tijdelijk verlagen en andere zaken gaan doen, schijnbaar zitten daar toch nog mensen die een beetje medeleven tonen.
Iemand die hem heeft gepre-ordered maar hem niet gaat ophalen morgen? Ik hoor graag van je.
Gezien de maatregelen die zonet getroffen zijn door de Belgische regering die van kracht zijn vanaf middernacht zal in België deze reeds morgen gesloten moeten zijn
Niet alle winkels gaan dicht. Ik ken een franchisenemer en zijn winkel blijft vooralsnog open. Het hoofdkantoor van Game Mania biedt namelijk 0 compensatie aan de franchisenemers en deze zijn het hoofdkantoor dan ook niks verplicht.
donderdag? dacht het niet...
morgen om 12u moeten alle niet essentiele winkels in Belgie dicht zijn
Vrijdag ligt doom op de mat via bol.com. niks pre-order

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee