CS:GO krijgt binnenkort auto-mute-systeem voor overlastgevende spelers

Counter-Strike: Global Offensive krijgt binnenkort een nieuwe functie om overlast van andere spelers te beperken. Als een speler te veel reports krijgt, dan wordt hij op een gegeven moment automatisch voor iedereen gemutet. Spelers kunnen de overtreder nog wel 'unmuten'.

Volgens de officiele blogpost is de voorwaarde dat spelers 'significant meer reports krijgen dan andere spelers', waarna ze eerst gewaarschuwd worden. Daarna, als de reports blijven binnenkomen, gaat de auto-mute in. Deze geldt totdat de speler 'genoeg xp' heeft verdiend om de straf weg te halen. Hoe hoog die xp-drempel is, wordt niet vermeld.

Misbruik van dit systeem wil Valve tegengaan door een weging aan reports te hangen. Een report weegt zwaarder als de speler de game vaker speelt en als hij minder vaak een report inzendt.

Spelers kunnen iemand die over de schreef is gegaan nog wel uit eigen beweging unmuten, net als dat ze de vrijheid hebben om iedere speler die ze willen te muten, zowel in voice als in tekst. Counter-Strike: Global Offensive heeft de mogelijkheid om een speler te reporten zonder de game te verlaten, in het scorebord.

De game heeft recentelijk ook zijn eigen record voor meeste gelijktijdige spelers verbroken. Het originele record was zo'n 850.500, in 2016. Op zaterdag piekte de game rond de 874.000. Men vermoedt dat dat te danken is aan de groeiende populariteit van CS:GO in China, het feit dat de game is overgestapt op een free-to-play-model en de introductie van de eerste battle pass.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

09-02-2020 • 10:20

83 Linkedin

Reacties (83)

83
79
42
0
0
29
Wijzig sortering
Je kunt je afvragen hoe erg muten is, maar mijn ervaring is dat reports helemaal niet werken in CS:GO. Iedereen wordt maar lukraak gereport om de meest onzinnige redenen. Waarom niet met AI meten hoeveelheid geluid normaal is en daarop een mute baseren?
Iedereen wordt maar lukraak gereport om de meest onzinnige redenen.
Volgens de officiele blogpost is de voorwaarde dat spelers 'significant meer reports krijgen dan andere spelers',
'Significant' is bijvoorbeeld het aantal reports t.o.v. de hoeveelheid speeltijd. Als iedereen lukraak gereport wordt dan is dat niet erg, want onruststokers zullen statistisch gezien nog steeds meer gerapporteerd worden dan anderen.

Dit kan volledig automatisch afgehandeld worden.
Het kan goed gedaan worden, maar Valve heeft met het Trust Factor systeem al laten zien dat ze hier helaas weinig verstand van hebben...
Dit systeem zal net zoals dat wel weer flink misbruikt worden, geweldig om een match in te komen en gelijk door de tegenstander te worden gereport omdat je maar liefst 2! headshots maakte dus je moet wel een cheater zijn...
Misschien dat het in de hogere rangen wel werkt, hoewel je daar minder trolls zou verwachten...
Haha njet, t/'m global is het nog steeds een drama. En op ESEA/Faceit is het ook echt niet veel beter. Het helpt niet meer dat het op alle lagen gewoon stikt van de cheaters.
Dat ook, zou fijn zijn als Valve eens een keer VAC werkend krijgt, wordt er een beetje simpel van om elke drie-vier games een spinbotter te zien of in de game-demo achteraf te zien hoe een tegenstander die wel heel goed speelde ons door muren volgt...
Dan nog leuker wanneer de cheaters je terug reporten omdat ze heel goed weten dat ze daarmee het Trust Factor systeem kunnen verpesten...
Ik vraag me altijd af op welk niveau mensen dit soort hackers dan tegen komen. Ik speel al sinds de begin dagen CS en in CSGO kom ik maar zelden echte spinbotters/hackers tegen (genoeg mensen gebruiken een spin script oa om te trollen). Tevens als je het spelletje langer speelt gaat je crosshair automatisch met het geluid mee.

Wat ik nog mis is een inval functie, voor als er weer eens iemand leaved in competitive mode. :+
Vanaf eind Silver tot en met LE in ieder geval vol met cheaters, een script om spinbotten te simuleren zou alsnog 'external' troep zijn, denk dat de meesten gewoon hun sensitivity omhoog gooien en hun muis schudden om het na te bootsen, dat ziet er echter duidelijk anders uit.
Dan nog de anti-aim cheaters (iemand met 3 spelers tegelijk vol sprayen met kogels en 0dmg terwijl je in de demo duidelijk tientallen kogels ziet raken).
Als je nog maar nauwelijks cheaters tegen komt dan ben je of die 1% die zoveel geluk heeft, of je merkt niet dat ze cheaten wat tegenwoordig onmogelijk is, lachen om elke ronde door smokes een headshot te krijgen, is niet het 'hij is beter = cheat' maar daadwerkelijk de demo terug kijken en zeer duidelijk zien dat iemand wallhack heeft...
Nou speel ik de afgelopen twee jaar minder en minder, eerst vier-vijf potjes per dag try-harden en nu misschien 1 potje per 1-3 weken, het is gewoon geen leuk spel meer met alle griefers, cheaters en afks...
Yup en je vergeet de irritante slavisch sprekende...
Ze moeten mensen gewoon straffen zoals bij overwatch het geval, tevaak ronde vroegtijdig verlaten is autoban voor 1 week.
Dat zit er al jaren in, 1 keer leaven is 30 minuten cooldown (ipv 30-45 minuten de game afmaken...) tweede keer is 2 uur, dan 24 uur en dan 7 dagen.
Een weekje (of 2) de game geheel niet spelen en je teller staat weer op 0.
Als die cooldown nou gewoon in game tijd (niet in hoofdscherm, maar daadwerkelijk als playing character in een map) geteld zou worden, zou het 'straf' systeem tenminste zin hebben.
Naja het is 'beter' dan eerst waar je cooldown client-side geregeld werd, oftewel je systeemklok een weekje vooruit zetten en je kom direct weer spelen :')
Valve is gewoon niet zo goed in het onderhouden van CSGO helaas.
Ik denk dat je dan toch echt niet goed oplet hoor. Ik heb net even mijn matches gecontroleerd en op 1055 matches zijn er 502 mensen gebanned. Aangezien ik altijd in een 5man team zit met dezelfde vrienden zijn dat allemaal tegenstanders. Gemiddeld heeft dus 1/2 van de matches een cheater als tegenstander. En dat zijn dan alleen nog maar de mensen die gepakt zijn.

En voor zover ik dat kan bepalen heb ik geen slechte trustfactor. Ik heb namelijk in 2500 uur nog nooit een spinbotter/ragehacker in mijn match gehad. Het zijn altijd "extreem goede spelers" die meestal moeilijk zijn te herkennen als cheater. Zelfs in een replay(slechte replay kwaliteit help ook niet mee).

Edit: was eigenlijk bedoeld als reactie op @DarkeasterB

[Reactie gewijzigd door Arjen91 op 10 februari 2020 09:07]

Hoe kan je dit zien? hoeveel mensen er zijn gebanned uit matches die je hebt gespeeld?
Mij opviel dat er vooral in de hogere ranks veel gehacked wordt, bijna elke game zit er minimaal 1 hacker in de game.
Sorry, maar dit is echt lukrake onzin. Ik weet even niet hoe het nu zit, maar in GE zat er 2 jaar geleden vaak minimaal 1 cheater per game in mijn team, dan weet ik niet 100% zeker hoe dat bij de tegenstander zat. Vaak zo duidelijk dat ze gewoon doorgeven waar de vijand zit.

In de tijd had je nog dat demo-review systeem. Dat was best aardig, maar vaak is een cheater op GE niveau niet te onderscheiden van goede spelers, de spelers die de posities doorgaven waren in spectator "gewone" spelers. Je moest dan hopen op een paar fouten van de valsspeler zodat je toch duidelijk "guilty" kon kiezen.

Het is voor mij overigens de reden geweest om te stoppen.

[Reactie gewijzigd door Yordi- op 9 februari 2020 17:35]

Ik speel zeker niet op hoog niveau, maar ik heb genoeg pro spelers gekeken om het verschil tussen wallhack en skills te zien, en als je overwatched dan zie je toch verbazend veel mensen die door muren naar hoofdjes snappen, ipv op hoofdhoogte klaar staan bij het randje waar de muur ophoudt en direct de headshot te maken.
Zodra je level 21 hebt heb je geen last meer van cheaters omdat je dan de prime status krijgt en je dus alleen nog maar met andere prime spelers speelt. Geen cheater meer gezien sinds die tijd, alhoewel de skills van sommigen soms lijken te grenzen aan het onmogelijke. ;)

edit:
Geen cheaters bij prime status is natuurlijk niet waar maar het is werkelijk geen vergelijking zonder de prime status waar de cheaters in overvloed aanwezig zijn. Ik heb met prime geen last van cheaters over het algemeen. Of ze verbergen het heel erg goed.

[Reactie gewijzigd door -Moondust- op 9 februari 2020 18:21]

Ja was het maar zo'n feest. ;)
Het spel is gewoon zwaar verziekt...
Ook niet waar, ook prime zit vol cheaters.
Geen obvious cheaters as far as I know. Waar herken jij ze aan dan?
Wallhack, aimbot, niet moeilijk te herkennen.
Gister zelfs 1 in mijn team, dan kan je het helemaal makkelijk zien natuurlijk als die cheat.
Probeerde ik hem te kicken, kicked het team mij, want de rest wilde wel graag winnen met een cheater in het team, cs go competitive kan je echt niet serieus nemen.
Misschien ben jij er beter in om cheaters te detecteren maar mij vallen ze iig niet op bij prime. Er zijn weleens spelers die gewoon erg goed spelen maar als ik ze een tijdje volg zie ik geen voerduidelijk bewijs van cheaten. Ik moet zeggen dat ik er ook veel minder moeite voor doe dan toen ik nog niet prime speelde.
Ik speel ook in Prime, rank is LEM, en minimaal de helft van de games zitten er cheaters in het spel, misschien wel meer, want ik zie ook niet alles.
Helaas zitten er de laatste tijd echt tergend veel hackers erin (ongeacht de rank). Ik heb 2 accounts op prime, 1 is LEM en de ander net MGE vanaf Nova 3. Op mijn LEM account zitten ze ook, wel stuk minder en ze zijn minder obvious. Op rank nova 3 - DMG stikt het echt van de cheaters, bij de tegenstanders maar ook bij mij in het team. Deze mensen reporten heeft echt 0 zin want als je kijkt naar hun profiel worden ze al sinds 1.5 jaar geleden flink report voor cheaters. Sommige doen het alleen als ze flink achter staan of juist in het begin, moment dat ze stoppen met obvious of hun trigger even uit zetten dan raken ze opeens geen kip meer :)
Zelfs dan blijft je Trust Factor hoog, als je jezelf gewoon netjes blijft gedragen.

Wij spelen vrij veel CS:GO met een groepje hier op tweakers, tot een paar maanden terug minimaal 20 uur per week. Genoeg potjes gehad dat we uitgemaakt worden voor cheater en de reports je om de oren vliegen. En toch hebben we allemaal hoge trust factor.

Je trust factor is van veel meer afhankelijk dan enkel reports.
Klopt. als je Trust Factor helemaal naar beneden zakt kan je 3 of 4 overwatch cases doen (en uiteraard het juiste oordeel geven) en dan reset je Trust Factor weer... Dit weet helaas de hele community waardoor dit soort trucjes dus constant misbruikt worden om reports nutteloos te maken...

Dit kan je ook makkelijk zelf testen door een in een queue te gaan met een paar spelers, als het goed is zal je niet een waarschuwing krijgen aangezien jullie geen slechte Trust Factor hebben, speel dan een potje met andere spelers en probeer daarna dit weer en je zal zien dat de andere spelers nu een gele of zelfs rode waarschuwing voor je krijgen, het is geen ingewikkeld systeem, kinderlijk simpel zelfs.
Ik heb nog nooit een lage trust factor gehad. Wat je beschrijft klopt ook helemaal niet. Ik speel met heel veel randoms, nooit lage trust factor gehad.
Dat is dus hoe het Trust Factor systeem werkt... Daar zeg je het zelf al... Jij speelt met randoms in vergelijkbare Trust Factor, natuurlijk krijg je daar geen waarschuwingen 'pas op je teamgenoten hebben exact dezelfde Trust Factor als jou...' al helemaal niet als je met randoms speelt waar je dus niet mee queued, kan je natuurlijk ook niet in die queue zonder die randoms een melding voor die randoms krijgen, het is niet zo ingewikkeld :+

Hoe krijg je een lage Trust Factor? Speel twee-drie potjes goed (>40 kills) en je zit er al. Speel 1 potje met randoms die je allemaal reporten omdat het Russen zijn die kwaad zijn dat je geen vloeiend Russisch kan of speel in een team waar later iemand van ge-vac-banned wordt.

Dus ja, als je gemiddeld speelt, leuke teamgenoten hebt en al helemaal met randoms waar je dus niet mee queued zal je niet in je queue een melding krijgen nee }:O
AI bestaat niet. Alleen fake if else statements.
Mijn ervaring is ook dat reports en VAC niet echt goed werken in CS:GO.
En dat is heel jammer want hackers en griefers verpesten een geweldige game, free to play gaan heeft dit waarschijnlijk enkel maar verergerd.

Klein jaar geleden onterecht gebanned geweest voor hacking door het overwatch systeem en dit op alle mogelijke manieren proberen appealen maar nooit ergens terecht gekunnen om een actual human te spreken of zelf maar de demo te zien op basis waarvan ik gebanned was.
Jammer dat ik niet voor LMG werk of ik had misschien op die manier mijn ban kunnen appealen :P
In de tijd dat ik geen prime speelde heb ik veelvuldig cheaters gereport en ik kreeg ook geregeld een melding dat een cheater een ban had gekregen mede dankzij mijn report. Ik vond dat toen motiverend om ermee door te gaan.
Dat zou echt geweldig zijn, kunnen we die kinderen weren en is de game weer speelbaar.
Het is een leuke extra, maar er is al jaren een simpele mute knop om voice en text chat te muten. Dus laten we niet doen alsof er nu pas wat te doen is aan de voice chat trolls.
Het is een leuke extra, maar er is al jaren een simpele mute knop om voice en text chat te muten.
Helaas is er altijd wel een nieuwe idioot die een mute 'verdient', wat weer handwerk vereist. Auto-mute neemt dat weg.

Dit is een goede oplossing, omdat er ook zat spelers zijn die standaard iedereen muten omdat ze geen handwerk willen uitvoeren. Dit is niet goed voor de communicatie onderling.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 9 februari 2020 10:39]

Het rapporteren van zo een speler is geen extra handeling dan?
Jawel, maar sommige zijn nou eenmaal lui. De pro actievelingen kunnen dus daar wat aan veranderen en hierdoor is de kans groter dat de "luiere" muters toch voice com een kans geven
Kan je alleen voice en chat samen muten en niet 1 van de 2?
je kunt beiden onafhankelijk muten
Die optie zie ik (nog) niet? Wel de optie om voice_scale naar 0 te zetten (en dus ALLE voice chat van je hele team te muten) of per speler zowel chat als voice te muten maar niet om van een enkele speler voice wel te muten maar chat niet.
Dit laat de spelers die hierdoor altijd gemute zijn voelen dat ze fout bezig zijn.
Het zijn echt niet alleen de kinderen hoor. Sommige mensen spelen alleen, maar zitten met 5 man in een kamer, hoor je de andere 4 er ook doorheen.

Of huisdieren / baby's die door de microfoon schallen, flinke bron van ergernis (disclaimer: de baby's kunnen daar weinig aan doen).
Nee maar de speler wel, laten ze zich bekommeren om de baby in plaats van te gamen :P

Ik zette bijna altijd mijn chat volume gewoon op 0 in multiplayer }> En mic uit. Maar heb sinds BLOPS III niet meer echt veel multiplayer gedaan. En deed ook altijd deathmatch of team deathmatch, als je echt objective speelt dan is het wel nodig om te communiceren natuurlijk. CS:GO vind ik sowieso veel te hardcore.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 februari 2020 14:17]

Je kan zelf ook die personen muten natuurlijk, het is natuurlijk een extra handeling.

In publics heb ik standaard dat soort zaken gemute.
Het is een handige optie dat het praten in het spel zit, helaas ook soms vet irritant. Dit was ook al het geval bij Source. Ik vroeg me alleen af of CS 1.6 deze optie ook al had?

Wat ook irritant is, sommige hebben muziek e.d. opstaan.

[Reactie gewijzigd door Racer89 op 9 februari 2020 11:08]

Die muziekjes kan je ook muten in de geluid instellingen van het spel.
Ik denk dat hij meer bedoeld dat sommige spelers het hilarisch vinden om muziek via de voice chat af te spelen vanaf hun telefoon, of via 'Slam', een programma speciaal gemaakt om je teammates in CSGO te pesten met herrie, muziek en andere irritaties, waarom dit een optie is in competitive mode zal ik nooit begrijpen maar daar moet Valve haast wel denken dat het leuk is als je op sommige rangen (vooral Silver en low trust factor zijn hier de groepen) alleen maar herrie hoort...
Ze hebben in ieder geval destijds de optie uit competitive gehaalt om in de console 'kill' te typen, waarom we dan nog steeds een programma hebben om via hotkeys herrie te maken...
Anoniem: 669783
10 februari 2020 12:13
Ik speel CS GO juist alleen maar vanwege het geblaat in de microfoon. Het spel zou niet hetzelfde zijn zonder een schreeuwende Rus die je moeder uitmaakt voor weet ik wat.
Een game CS GO zonder echte ruski's is ook gewoon een slap aftreksel :) Ik baal altijd een beetje als er niet een pre-made russen in mijn team zitten!
Cyka blyat! Moet handelsmerk worden!
Hahaha ik moet ook hier ook altijd om lachen.
"Spellenmaker en Steam-uitbater Valve stelt het niet uitdrukkelijk, maar het lijkt erop dat de mute zowel voor voice chat als voor tekst geldt"

Mutes in CS:GO zijn altijd al voor tekst- en voicechat, dus dat zal hier niet anders zijn.
Leuk, miss handig als ze ook wat aan al die cheaters doen, vac secured betekend maar bitter weinig ...
Nuttig...not. In plaats van aan iets serieus te werken.. zoals;
- Regio's
- Tick verhogen
- Anti-cheat verbeteren
- Stoppen met F2P (Prime is niet voldoende, zeker niet als je ook faceit speelt en dus geeneens prime nodig hebt)

The list goes on...
Regionaal matchmaking zou echt wel fijn zijn ja.
Voor en tegenstanders lees ik.
Het is in ieder geval wel fijn dat Valve blijft proberen om het kwaad te bestrijden.
Optimaal en helemaal cheater vrij zal het nooit worden ben ik bang. Toch moet ik zeggen dat ik me nog steeds kostelijk vermaak met af een toe een potje.
Zoals gebruikelijk heeft tweakers weer eens iets overgenomen zonder enige controle.

Operation hydra is niet de eerste battlepass. Operations zitten er al bijna sinds het begin in.

De verkoop van operation bravo kistjes financierd al jaren bijna al mijn steam aankopen.
Kickvoting is ook actief misbruikt in CS:GO, dus ik neem aan dat deze feature ook een harde schop onder de kont krijgt van die actievelingen.

Ik ben weggegaan uit CS:GO puur vanwege de kickvotes. Iedereen deed eraan mee omdat je anders een automatische kickvote tegen je krijgt die door een script is geïnitialiseerd, niet door een persoon.
Iedere persoon ziet het nog steeds als een normale kickvote en weet niet beter en stemt je gewoon weg omdat ze anders zelf zo'n stomme kickvote krijgen.

Ik ben al eens 24 uur gebanned om letterlijk helemaal niets. Een reeks stomme kickvotes waar ik niet aan mee wou doen. Een hele dag lang en dan ben je gebanned. Slaat he-le-maal nergens op.
Dat meedoen en niet meedoen met kickvoting heeft beide een weeg-systeem dat op een gegeven moment een kickvote tegen je start. One way or another. En beide manieren hebben mij al een kickvote opgeleverd. Ik snap niet dat dit spel nog STEEDS gespeeld kán worden.

[Reactie gewijzigd door Yezpahr op 11 februari 2020 21:11]

Weet niet waar jij het over hebt, maar alle spelers in je team moeten tegen je voten om je te kicken. Er zijn geen auto kicks.
Met automatisch bedoelde ik onder andere dat spelers vanzelf op 'yes' klikken om zelf niet slachtoffer te worden van de volgende reeks kicks.

-edit, plus reeks nuances: Oh ik weet alweer waar het door kwam dat ik dacht dat het automatische kickvotes waren, ag het is ook alweer anderhalf jaar geleden dat ik het voor het laatst speelde...
Maar het kwam vaak voor als je in een server kwam die al vol zat met vrienden van elkaar. Dan geven ze je 20 seconden en beginnen ze massaal de niet-vrienden te kicken.

Die automatische bans die daaruit voortvloeide had ik in gedachten al afgekort naar automatische kickvotess.

[Reactie gewijzigd door Yezpahr op 11 februari 2020 21:13]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee