'Valve deed in december recordaantal spelers in de ban met anticheatsoftware'

In december heeft Valve met de Valve Anti Cheat-software, oftewel VAC, een recordaantal spelers van diverse gameservers gebannen. Via de software zijn ongeveer 600.000 spelers geblokkeerd. De bans zijn permanent.

Twitter-gebruiker Nors3, deelde een grafiek die de piek laat zien. Hij claimt dat de VAC in december vijf keer op grote schaal actief is geweest en dat Counter Strike-Global Offensive-spelers het grootste deel van de bans hebben gekregen. Over de aanleiding van de bans kan hij echter niets zeggen.

PCGamesN meldt dat Nors3's grafiek overeenkomt met de grafiek op SteamDB. Het aantal bans daarin staat echter iets hoger, met een verschil van ongeveer 2.100 bans. PCGamesN speculeert dat de toename in bans te maken heeft met de toevoeging van de battle royale-modus aan CS:GO en het feit dat het spel sinds begin december grotendeels gratis is. In die maand kwamen er twintig miljoen nieuwe spelers bij.

Door Loïs Franx

Redacteur

07-01-2019 • 16:48

86 Linkedin

Reacties (86)

86
78
31
2
0
28
Wijzig sortering
Het is niet bekend hoeveel van die bans permanent zijn.
VAC bans zijn altijd permanent.
Bedankt voor het aangeven! Het is bij deze aangepast :)
Je hebt iets gedaan wat door de anti cheat als cheat gezien word.
Ja dat zal best, of er is ergens een dll corrupt geraakt, maar een corrrupte dll betekent nog niet dat ik actief aan het cheaten ben.

Steam heeft de mazen van het VAC sleepnet veel te klein gemaakt. Ze zouden beter net als bij virusscanners naar specifieke bekende cheats kunnen zoeken.

Ik vraag me ook of hoe ze met VAC op linux omgaan, als ik nl mijn eigen kernel moet compileren voor specifieke hardware support, word ik dan ook automatisch gebanned?
VAC bans kan je nog tegen in beroep gaan, terwijl de exploits de hele tijd (door)ontwikkeld worden - daarom is het beter dat Valve een 'te klein' sleepnet heeft, anders passeren linksom en rechtsom allerlei cheats alsnog de mazen.
Dit heeft hoogst waarschijnlijk te maken met dat CS:GO begin December free to play is gegaan. Met free to play accounts kan je gewoon nog op VAC servers spelen, echter zal je nooit gematched worden tegen betaalde spelers. Dit heeft als gevolg dat ontzettend veel mensen hacks gebruiken of testen in de free to play matchmaking.

Overigens zijn VAC bans altijd permanent.

[Reactie gewijzigd door Fox op 7 januari 2019 16:53]

Dit is niet altijd waar. VAC bans zijn niet altijd permanent. In software kunnen fouten zitten en het is al meerdere malen gebeurd dat er VAC bans teruggedraaid zijn. Alleen gebeurt dit geheel automatisch zodra dit gedetecteerd of gevonden is.
VAC bans zijn in de regel permanent, maar als Valve er achter komt dat ze onterecht worden uitgedeeld trekken ze ze ook weer terug, is volgens mij wat je probeert te zeggen.
Klopt, VAC is default permaban, tenzij Valve deze terugdraait.
Ja als een VAC ban terecht is is ie altijd permanent.
Daarom is het ook erg verstandig om als je een beetje serieus/professioneel met gaming bezig bent op o.a. VAC servers een systeem te gebruiken dat ook alleen maar daarvoor gebruikt wordt, aangezien een infectie door malware die dingen wijzigt en daarmee een ban triggert ook gewoon als terecht wordt gezien.
(ook vaak een excuus van echte cheaters overigens :'))
Soms kan de VAC van wel teruggedraaid worden zoals hierboven werd gezegd. Je kan de .dll opsturen die geïnfecteerd of aangepast is naar Valve en kunnen 1 op 1 zien of het een cheat tool was of niet, want ik gok dat de hashes van alle ingeladen .dlls aan de VAC ban gekoppeld zijn. Maar dat is het dan ook wel. Vaak wordt je bij niet-cheat tools gewoon van VAC servers geschopt en niet direct gebanned.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 10 januari 2019 19:02]

De ban zelf is dan nog wel permanent maar wordt gewoon geschrapt.
Dat heb ik keer gehad! Denk ik...ik had een gehackte DLL gebruikt om server player limiet te verhogen om een stress test te doen van mijn zelf gemaakte map (die vaak crashde..)
Ik zo dom om die dll niet te verwijderen dus ik contact opgenomen met helpdesk, die zeiden dat ik ban had. Maar die is nooit uitgevoerd, heb ze de dll opgestuurd met een link naar de website waar die vandaan kwam waar alles netjes uitgelegd stond.
Niks meer van gehoord gelukkig.
Dit staat gewoon letterlijk in de tekst lol
Nee er staat: Het is niet bekend hoeveel van die bans permanent zijn.

antwoord is dus: Allemaal.

edit: ik moet beter lezen jij doelde natuurlijk op CS:GO gedeelte :)

[Reactie gewijzigd door SMD007 op 7 januari 2019 17:02]

Als kleine correctie over het gematched worden met betaalde spelers. Vanaf level 21 kun je een CS:GO/steam account verifiëren via je telefoonnummer en dan krijg je gratis prime status, en kun je alsnog gematched worden met 'betaalde' spelers

source: https://support.steampowe...le.php?ref=2235-QYCN-3295
Niet gek ook, het spel is nu gratis, dus ga je meer cheaters zien, want het kost je niks als je gebanned wordt.
Niet helemaal, je kunt prime status kopen waarmee je alleen tegen andere prime spelers speelt. Veel hackers zullen het niet kopen en ik ben dan vorige maand ook geen enkele hacker tegen gekomen.
Ik denk ook inderdaad als je prime status hebt + je zit in een hogere rankgroep dat je weinig tot absoluut geen hacker tegenkomt... Correct me if im wrong.

Gaat het hier dan om random public servers of in matchmaking (want in hogere matchmaking heb je echt geen cheaters hoor, althans ik heb er geen last van)

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 7 januari 2019 17:15]

Plus Valve gebruikt tegenwoordig hun 'trust factor' systeem. Hierbij worden accounts op basis van meerdere (onbekende) factoren een trust score toegediend. Bij matchmaking word je vervolgens met mensen van een vergelijkbaar trustfactor geplaatst. Als je net een gratis account maakt met een nieuw steam account en iedereen helemaal kapot maakt, is de kans een stuk groter dat je bij andere cheaters wordt gezet. Als je een account hebt met al honderden of duizenden uren erop is de kans flink kleiner dat je bij cheaters in een potje gezet wordt.

Opzich best slim, je kan cheaters bannen maar dan kopen of registreren ze gewoon een nieuw account en gaan ze weer verder. Nu gooien ze gewoon alle cheaters bij elkaar zodat de rest er geen last meer van heeft. Nadeel is alleen dat machine learning natuurlijk nooit feilloos is, dus dat daar ook wat onschuldige mensen tussen komen.
Zie afgelopen maand juist zoveel cheaters dat ik het maar verwijderd heb, het was leuk (vanaf de release al gespeeld) maar het is ondertussen onspeelbaar op bepaalde ranks (elke game minimaal 1 spinbotter).
Veel cheaters zullen juist Prime kopen, net zoals de originele Prime status met telefoonnummer ook cheaters zou tegenhouden maar er juist meer in Prime gecheat werd dan in non-Prime...
Ik heb zeker al een jaar geen spin botter meer tegen gekomen en het is maar zelden in een game dat ik denk dat iemand verdacht is. Misschien heb je gewoon heel weinig geluk :)
Ik heb sinds de release nooit een spinbotter gehad tot afgelopen twee maanden ze ineens langzaam begonnen op te duiken, laatste maand was het zo erg dat wel klaar was met CSGO helaas.
Zelfde met CSGO Overwatch, tot twee maanden geleden nog nooit een spinbotter daarin gehad maar nu alleen maar...
Ik doelde op het aantal cheaters, niet of dat jij ze persoonlijk tegenkomt.
Het kost je niks gaat niet op wanneer je je volledige Steam account kwijt zou raken. Alle game aankopen weg.
Een VAC ban limiteert welke servers je op kunt connecten, en in sommige titels blokkeert het de multi-player compleet. Maar het zet niet je volledige Steam account op slot.

Wil dat gebeuren moet je het wat bonter maken.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 7 januari 2019 21:14]

Je kan je Steam account niet kwijtraken. Dat is zo gek ook niet, anders zou je gewoon voor elke game een Steam account kunnen maken. Dat is eigenlijk best wel slim omdat je dan je games gewoon kan delen en is elke account een spelletje(die je zelfs zou kunnen verkopen).
Je raakt nooit je hele steam account kwijt, en je zou een nieuwe aan kunnen maken om alleen maar cs go te spelen.
Wat ergens wel jammer is, want dat een extra motivatie kunnen zijn om niet te gaan cheaten enzo.
Meh, het kan mij niet heel veel schelen als iemand op een spelletje cheat / mem hacked.

Ik weet nog wel met CoD MW2 die lobby hacks op de xbox/ps, geweldig! Iedereen werdt geinfect en je gaf het zo door aan iedereen. Natuurlijk zag je dat niet zo veel maar het was wel gaaf om in zo'n lobby te zitten.
tja, eigen schuld dikke bult als iemand dit onder een legit account doet.
Heb hier helaas zelf ook veel van gemerkt, CSGO servers zijn overspoeld met cheaters op dit moment. Vraag me echter af hoeveel nut het bannen heeft aangezien de meesten gewoon weer een nieuw account aanmaken?
Ik weet natuurlijk niet op welk niveau jij speelt.

Maar met Prime / Trust factor op Global Elite niveau merk ik er eigenlijk weinig van :)
Het spel zou speelbaar moeten zijn ongeacht het niveau waar je op speelt.
Een nieuwere speler zou nu meer moeite moeten doen om te klimmen, dit vind ik best jammer.
Ik volg veel csgo events, en het valt me op dat er steeds minder mensen kijken puur omdat het spel dood aan het gaan is. Om dit tegen te gaan zijn nieuwe spelers best belangrijk.
Dat zou inderdaad zo moeten zijn. Maar helaas is dat niet zo:

nieuwe accounts (met prime/trust of niet) beginnen op een silver/nova niveau. Vandaar dat daar ook de meeste cheaters zitten.. Om global te worden moet je natuurlijk redelijk wat games spelen om dat te halen, de kans dat een cheater zonder VACban zover komt is vele malen kleiner. Vandaar mijn vraag :)
Als ik met vrienden speel is dat meestal op nova gold of silver niveau, zonder prime is dat gegarandeerd iedere game een cheater. Gelukkig krijg ik wel vaak de melding dat ze daadwerkelijk verbannen worden door Valve :)
Dat had ik al inderdaad verwacht, nieuwe accounts (prime/trust of niet) beginnen ong op dat niveau. Vandaar dat daar ook de meeste cheaters zitten.

Om global te worden moet je natuurlijk redelijk wat games spelen om dat te halen, de kans dat een cheater zonder VACban zover komt is vele malen kleiner. Vandaar mijn vraag :)
Steam account aanmaken is niet het aller makkelijkst meer en als je geen 5 euro besteed hebt kun je ook geen vrienden enzo toevoegen.
Een cheater of troll doet het niet om de vrienden, dus daar heb je al een probleem. Die doen het gewoon omdat ze óf slecht zijn in een game óf om anderen te kutten.
Spreek jij voor alle cheaters?
Ik ken meer dan genoeg mensen die het 'relaxt' vinden om met wat cheats te spelen en doen dat met vrienden omdat het gezellig is. Als je cheats gebruikt betekent niet opeens dat je compleet niet meer met vrienden wil spelen.
Oh, ik kan me best voorstellen dat het geinig is om met cheats te spelen in een server met vrienden hoor... in een game als GTA Online, en dan niet op een public server. Echter is mijn ervaring in meerdere games al regelmatig verziekt door cheaters dus mijn houding tegenover cheaters is vrij agressief. Als je niet relaxed kunt spelen zonder cheats dan ga je maar wat anders spelen.
Dat vind ik nu eens echt diep triest.
Cheaters maken de spelervaring voor andere mensen kapot.
Er staat zo'n filmpje online over een LoL cheater die uitlegt waarom hij het doet.

Hij verteld hoe het spelen van het spel zonder cheats veel te stressvol is en dat hij gewoon wilt relaxte.
Man wat ging mijn bloed koken van die gast. Ga dan lekker iets anders doen ofzo.
En eigenlijk van jou reactie ook wel een beetje. Maar ik kan nu eenmaal slecht tegen online cheaters.
Ter info, je kunt niet replies gericht aan je minnen om exact die reden.
10Minutemail openen, mailadres kopieeren als naam, wachtwoord en natuurlijk mailadres van je Steamaccount, gratis CSGO installeren en gaan...
Het is daadwerkelijk zo simpel.
Na de free-to-play update een gratis account aangemaakt en binnen 2 minuten kon ik spelen, dan moet je de 2de XP rang halen en kan je competitive games in... Alles bij elkaar 30 minuten 'werk'.
Dat je geen vrienden kan toevoegen, tja... Jammer dan, je kan ze alsnog via een groep bijhouden, dit houdt mensen niet tegen helaas...
Valve kan toch wel de hoofd accounts linken?
Anoniem: 524929
@StefanSL7 januari 2019 18:43
Cheaters en kinderen. Dit was 2 jaar geleden al een probleem. Had redelijk drukke community servers, maar Valve vond het nodig om CSGO voor 2,~ in de aanbieding te gooien. De vaste spelers (3 jaar geleden) waren er klaar mee en al helemaal na de server banwave i.v.m. custom skin plugins.

De game moet tegenwoordig zoveel mogelijk € opleveren en als je een server draait, moet je maar hopen dat je voldoet aan de eisen en wensen van Valve.
De meeste kinderen zijn nu gelukkig gemigreerd naar Fortnite :+
Hardware bans zijn niet zonder gevolgen als pc's verkocht worden. Zeker voor Counterstrike GO heb je niets bijzonders nodig en kan je gewoon een nieuwe broodrooster kopen om die game op te spelen.

Intussen als jij met je strikte budget een PC denkt te scoren op marktplaats is het erg zuur als je hier tegenaan loopt.
nou nou.. strafbaar maken... jonge jonge. Als je weet hoe vaak mensen in mijn team andere beschuldigen van hacks... veel te snel omdat iemand gewoon goed is. Soms werd ik dat ook... Ik ben tot nu toe één iemand tegen gekomen die ik echt machinaal zag richten op mensen door muren heen. Oke duidelijk.

Voor de rest ik geef een vriend via discord ook intel over waar de volgende vijand zit, links of rechts, is dat dan ook cheaten?
Begrijp ergens z'n punt wel. Kijk naar Astralis, heeft afgelopen jaar met CS:GO tournaments zo'n 4 Miljoen opgehaald.

Cheaten wordt met zo'n bedragen gewoon fraude imo, en naar verluidt is de pro scene ook overspoeld met private cheats.
Hoe werkt dit dan precies? Hardware specifieke informatie, kun je die niet spoofen met tools?
Geen idee, maar forums vd hacksites zitten vol met jank posts van cheatertjes die gebanned zijn en mb en van alles vervangen hebben maar nog steeds geen nieuw account kunnen aanmaken ;) Moeten ze in elke game gaan doen.
Waarom iets implementeren wat niet werkt en makkelijk omzeild kan worden? Dat is zonde van de development tijd die er in gaat zitten. Dan heb ik liever machine learning e.d. die niet de cheats detecteert (VAC), of gebruikers laat reviewen (Overwatch) maar gewoon consequent en snel ziet of iemand cheat (VACnet) waar ze logischerwijs dus wel miljoenen in investeren.
Het feit dat hackers en cheaters niet instabanned of blocked worden bij het aanmaken van een nieuw account moet je ook vanuit 2 standpunten van Valve bekijken:
 • 1. Stel dat ik de functie "GetPlayerPositions" hook in mijn DLL-wallhack, en ik wordt onmiddellijk geband bij het joinen van een server, dan weet ik als Cheat-ontwikkelaar dat die functie hooken door VAC gedetecteerd wordt, en dat ik dus beter eens met "GetPlayerPositionsRaw" kan proberen. (Bijvoorbeeld)
 • 2. Denk je dat het toevallig is dat die huge banwaves telkens na de season sales komen? Naast entropy genereren om het zo moeilijk mogelijk te maken voor hackers om te weten welke cheats gedetecteerd worden, zijn er heel wat cheaters geweest die hun portefeuille de afgelopen maanden hebben leeggekocht op de koopjes in de Store.
De reden dat cheaters vaak hun ding kunnen doen is dat VAC altijd achter de feiten aan MOET lopen. Ze kunnen (nog) geen AC ontwikkelen die intelligent genoeg is om onbekende hacks zonder te veel false positives te gaan bannen, dus je moet elke keer kijken welke nieuwe zooi ze uitgevonden hebben om daar weer op te reageren.

Edit: Beetje zoals een crimineel laten lopen om te kijken met wie ie op café gaat.

Des te meer data je hebt, des te beter het algoritme en des te meer kans dat diezelfde cheat met minder detecteerbare settings ook gepakt wordt.

[Reactie gewijzigd door DeZwarteLijst op 8 januari 2019 11:43]

Weet je zeker dat je op mij wilde reageren? Ik ben immers niet aan het advocaten voor insta-bans, zoals je al duidelijk maakt bij punt 1 is dat niet realistisch.

Punt 2 ben ik het niet helemaal mee eens, immers de bans waren in dit geval -voor- de sales en de meeste 'echte' cheaters kopen gewoon accounts (of games in inventaris van toen het lang geleden nog met 75% korting werd verkocht)

PS Misschien is het wel interessant om je in te lezen in VACnet want dat doet juist wel wat je in de 2e paragraaf schetst (sorta).
Werkt dus wel, forums vol met jankerds diw door hun gecheat gebanned zijn en zelfs na het vervangen van talloze onderdelen nog steeds geen nieuw account kunnen aanmaken ;)
Wil je nog meer inmengeling van de EU? Straks moet je eerst een haar van je hoofd halen voordat je inlogt! En als je dan op een link drukt die uitkomt op een cheater site, ga je zo de gulag in! Mooie toekomst meneer O'Brien.
Goed plan idd, ben je een cheater moet je naar de gulag!
Dat mensen maar 's stoppen met cheaten. Ik snap ook serieus niet dat mensen het doen. Ofja, ik snap dat mensen niet goed genoeg zijn, of willen trollen, en dan maar naar cheats grijpen, maar dan ben je gewoon kanslozer dan kansloos. Stel je bent ergens niet goed in en je gaat cheaten. Hoe kan je ooit voldoening halen uit een overwinning als je het niet zelf gedaan hebt?

Met andere woorden: petje af voor Valve. Dat ze maar veel kneuzen mogen permabannen. Wat mij betreft worden accounts na een 2e overtreding ook permanent gesloten.
Ik ben het 100% met je eens, maar wat betreft:
Hoe kan je ooit voldoening halen uit een overwinning als je het niet zelf gedaan hebt?
Ik ben helaas bang dat deze mensen voldoening halen uit het trollen zelf. Er zijn helaas mensen genoeg die kunnen genieten van het zuur maken van het leven van anderen. Ze hebben een soort omgekeerde gun-factor: "als ik het niet kan hebben, dan een ander ook niet". Triest maar waar.
Ik heb wel eens een bot losgelaten op Guild Wars 2 (totaal andere game dan FPS CS:GO) daar verzamelt hij hout en andere kleine kistjes. Ik val er niemand mee lastig alleen, als ik dan terug kom van werk, kan ik heel wat verkopen op de 'markt', ik help er anderen mee door aanbod aan te bieden. Maar het verkrijgen van de items is op een illegale manier. Ik vind deze manier van cheaten niet zo zwaarwegend in vergelijking met speedhack of een wallhack zoals in een FPS Game.
Die bots verzieken in grotere getalen de hele in-game economy van zo'n game dus ik zie niet hoe dat minder zwaar weegt...
Bovendien als de resources die je zit te vergaren niet player maar map based zijn zit je ook personen in de weg die die grondstoffen nodig hebben in dat gebied.

Cheaten is gewoon cheaten, daar zijn geen gradaties in.
Als ik weet ik hoeveel uur moet boeken om zo'n legendary bij elkaar te krijgen terwijl jij dat door je harvest bots zo klaarspeelt vind ik dat toch behoorlijk niet cool.

Al met al erg kort door de bocht die stelling dat je niemand lastig valt.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 7 januari 2019 17:26]

Ik ben het met koffiebarbaar eens. Path of Exile gebeurd dit helaas ook, bots harvesten en traden zelfs geavanceerd met andere spelers en bots. Zeker in races gewoon keihard een cheat. Jammer genoeg doet GGG er weinig aan.
Als dit een legitieme piek is dan is dat inderdaad toe te juichen. Maar vaker is het bij dit soort absurde afwijking die niet zomaar verklaard kunnen worden ergens een foutje in één of ander systeem met een bak false positives. En false positieves zijn mega slecht voor de sfeer rond zo'n bansysteem en uiteindelijk geeft dat ook af op de game zelf.

Het hangt dus heel erg af van hoe deze trend zich voorzet. Als dit de nieuwe norm is i.v.m idd f2p dan is dat zo. Maar dan merk je er netto ook geen drol van in game.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 7 januari 2019 17:21]

Dit is wat de cheaters juist mooi vinden, die outrage van mensen ;) En dat is juist wat de meeste niet snappen. Ik doe het zelf niet, maar het is wel mooi om te zien.

[Reactie gewijzigd door PlowKing op 8 januari 2019 09:38]

Ik heb daar al eens eerder geprobeerd met open vizier inzicht te geven in de gedachtegang van sommige
"the others .. the cheaters" maar dat wordt hier niet op prijs gesteld door de huidige generatie zogenaamde "gamers". Toch wil ik hier ook mijn 5cts uitkotsen.
In "mijn tijd" bestonden cheats al en vandaag de dag is het simpelweg onderdeel van het verdienmodel, ik speel zelf al geen pvp meer vanwege nagenoeg ALTIJD maar weer een mogelijkheid om vals te spelen. En reporten met bewijs heeft tot nog toe voor mijn geen moer uitgehaald, dus er is blijkbaar geen handhaving .. hoe vaak denk je dan dat een n00b dat moet meemaken voor ie er zelf gebruik van gaat maken? Het is een kwestie van spartaanse opvoeding in de digitale wereld en ik ben het met je eens qua bannen, maar dan wel meteen en niet pas als ze genoeg leden hebben en een spel alweer afglijdt richting oblivion. 600.000 cheaters komen niet van 1 maandje spelen, dat komt eerder van stelselmatig negeren van je eigen regels en gezag.
Ik ga weer verder met mijn Donkey Kong .. met cheats.
Mooi artikel, interessante weetjes.
Echter de laatste verwijzing link naar het artikel dat de game sinds kort grotendeels gratis te krijgen is verwijst naar de bron van het artikel met de bans. Dezelfde link als bij de 2e alinea waar de bron verneld staat. Naar mijn idee moet de verwijzing gewijzigd worden naar https://tweakers.net/nieu...tle-royale-modus-toe.html
Dit soort feedback je plaatsen in het daarvoor bestemde forumtopic. Dat houdt de artikelen schoon en de (on-topic) discussies levendig.
Bedankt, zal het voortaan daar in het form plaatsen.
Ik speel bijna elke avond cs:go. En heel eerlijk... ik heb er niets van gemerkt. Afhankelijk van je rank wordt je ingedeeld. Daarnaast als je je goed gedraagd (competitieve matches niet voortijd beëindigen en geen teamkills tijdens comp) wordt je ook gematched met gelijksoortige spelers. Iedereen die dit hier op tweakers roept dat het gratis maken van de game nadelig is, ben benieuwd of jullie dit ook echt ervaren hebben of vanuit aannamens spreken.
Ik heb dus vorige week CSGO maar verwijderd...
Op DMG was de game de afgelopen maanden al dusdanig verzuurd (elke call naar een teammate werd met schelden beantwoord en als je een AWP kocht werd je geteamkilled zodat ze de AWP konden jatten) dat ik naar Gold Nova terug viel en holy... wat een ghetto...
Afgelopen twee weken was het elke avond 1 potje spelen en dan waren we het al zat omdat er in letterlijk ELKE game een spinbotter of twee zaten...
Misschien dat het in de hogere rangen beter is maar dan moet je eerst die Gold Nova hel uit komen en dat gaat niet :+
Bijzonder, ik ben nog niet eens Gold Nova.... zit net één rang eronder. Speel wel altijd met één vriend in het team, of met wat mensen die ik heb leren kennen op cs:go. Scheelt ook wel wat.
Speelde altijd met twee vrienden maar de eerste werd het een maand geleden al zat en de ander heeft het nu dus ook maar verwijderd...
We hadden nog wat reserve accounts voor silver 2 t/m elite, die zullen niet de beste trust factor hebben gehad :+
als master guardian elite heb ik zelf eigenlijk vrij weinig gemerkt van de free-to-play update, ik speel nog steeds meestal tegen ligitieme spelers, al heb je af een toe iemand met walls of een soft-aimbot, maar niet in zulke mate als in de lage ranks, ik heb vrienden die vragen van wil je met ons spelen, omdat ze niet omhoog komen door de cheaters, maar dan wel gewoon positief gaan in een hogere rank. (dan speel je meestal op nova4/mg1/mg2)
Ik ben nooit silver geweest dus daar kan ik al niet van mee spreken, maar van nova tot lem is cs:go best wel irritant als je solo in mm gaat. Vaak oost europeanen of russen die weigeren engels te praten of spelers die helemaal niet communiceren. Dit heb je vanaf supreme veel minder maar je kan altijd pech hebben.

Als je niet met vrienden kan spelen is het best lastig om uit nova of dmg te geraken. Maar als je goed bent word je hier ook vaak voor cheater uitgescholden. Dat is me in supreme of in global nog maar een keer gebeurt.

De trustfactor doet wel goed zijn werk voor mij in ieder geval denk ik... Ik heb een day 1 steam account zonder bans, best wat games erop en vele uren over alle spellen heen. Jammer dat steam pas speeltijd is gaan bijhouden vanaf 2009 want ik heb de meeste uren gespeeld tussen 2003 en 2008. Daarna een aantal jaren gestopt met pc gaming. Pas 2 jaar terug fanatiek begonnen.
Steam geeft de mogelijk om op servers te spelen die cheaten toestaan alleen doen de cheaters dat niet omdat ze dan hun "voordeel" kwijt zijn. Maar je kon in december idd het aantal aimbots en wallhacks niet op 2 handen tellen je kwam vingers tekort
Ik kan me wel een akkefietje herinneren uit de tijd dat ik nog games speelde. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat Valve een te hoge pet van zichzelf opgeeft en er false positives voorkomen maar je altijd de schijn tegen hebt.
Ban MW2(vervolg)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee