NBA-game op Google Stadia laat door bug updatescherm zien

NBA 2K op Google Stadia laat door een bug een scherm zien dat de game aan het updaten is. De bedoeling van de cloudgamingdienst is juist dat gebruikers geen updates hoeven te installeren. Er komt een fix voor de bug.

Het updaten duurt een paar minuten, aldus de Reddit-gebruiker die erover postte. Google is op de hoogte van de bug en na het weekend komt er een fix om ervoor te zorgen dat de update niet meer nodig is. Gebruikers zien dat de game de update binnenhaalt en installeert, waarna ze het kunnen spelen.

Richard Leadbetter van Digital Foundry zegt tegen Eurogamer dat het erop lijkt dat Stadia draait op oudere code en dat de game een ingebouwd mechanisme heeft om de update te forceren. Het scherm dat de download laat zien, is net als alle andere gameplay op Stadia een videostream: de update komt niet op de hardware van de gebruiker.

Google bracht Stadia vorige week uit. Een van de voordelen van games streamen ten opzichte van lokaal draaien is volgens de zoekgigant juist het niet hoeven te wachten op updates van games. Games draaien op servers van Google, waarna het bedrijf een videostream naar gebruikers stuurt. Tweakers publiceerde vorige week een review van Stadia.

Terugkijken: Stadia-review

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-11-2019 • 18:54

37 Linkedin

Reacties (37)

37
34
24
0
0
5
Wijzig sortering
Zag hem al op reddit voorbij komen...

... nog nooit zo snel een reactie van Google gezien :)
Ze hebben aardig geleerd van de fouten bij levering. Als je nu Tomb Raider refund omdat ie zondag gratis in het pro abonnement zit is met een uur (give or take, heb het niet exact getimed) gefixt
Dat is een nette service, zag het ook al op reddit trouwens. Google is zijn gamers aan het verwennen.
Mag ook wel na de launch hoor. Dat was echt abominabel, weinig en slechte info. Maar mijn inziens maken ze dat wel goed met de kwaliteit die ik ontvang, ik kan net geluk hebben maar kan mij totaal niet vinden in de slechte reviews. Ik heb 100/100 en geen lag, goede tot uitstekende beeldkwaliteit (heb geen ref. materiaal voor 4k of ultra graphics maar ben meer dan tevreden in verhouding tot mijn gamepc) maar wel bij vlagen artifacting (zonder lag) op desktop.
Alle hoop is op Amazon om de next big thing te worden in gaming 😂
Te worden? Twitch is pretty big en Amazon is daar eigenaar van.
Twitch begint steeds meer een soort Webcam site voor jonge sletten te worden.
Ik zie een business model voor Steam om dit te doen, een betaalservice waar je alle games die je al in je library hebt overal kan spelen.
Amazon, Google, wie dan ook beginnen met nieuwe stores waar je games kan kopen en dan spelen, Steam heeft een gigantische store en een gigantisch aantal gebruikers moesten zei de service kunnen leveren kunnen ze met gemak the next big thing zijn in mijn ogen.
Lees geregeld negatieve reacties en mensen zijn van alles aan het zoeken om maar te kunnen zeuren op Stadia.
Wat ik op het forum lees hier is dat de meeste gebruikers voornamelijk tevreden zijn en verbaasd hoe goed het werkt qua latency bijv.

Dit zijn kleine probleempjes wat zo verholpen is.
Geef ze ff de tijd.. er moet vooral meer content komen..
Wil het nog ff aankijken, maar ben in elk geval zeer geïnteresseerd, en laat het papegaaien gepraat graag aan de anderen (mensen die het niet hebben maar wel klagen).
Precies dit. Ik heb echt een drama levering gehad en was niet echt te spreken over de gang van zaken. Maar eenmaal aan de gang met Stadia was ik echt wel weggeblazen van wat ze hebben neergezet. Het heeft nog een weg te gaan tot final release maar dit kan echt wel de toekomst worden.
Stadia werkt gewoon top. Sommige functies ontbreken: jammer dan, ik kan gewoon gamen en het werkt perfect. De Chromecast wordt warm, maar dat is ook als ik simpel films stream. Dit van NBA vind ik wel vaag, maar eerlijk is eerlijk: het blijft een soort port.

Kinderziektes blijven normaal bij een eerste launch.
Hoezo een port? Je speelt toch gewoon een pcgame?
Dat is aan de ontwikkelaar zelf om te beslissen wat ze doen. Maar veelal gaat het over console ports (correct me if I'm wrong)
Het is nu wel heel makkelijk om Google af te branden voor deze fout. Maar 2K weet het nu al een paar jaar op rij te presteren om een game af te leveren die steeds meer bugs bevatten. Genoeg rants op YouTube en Reddit daarover te vinden.

Wat ik overigens wel bijzonder vind is dat deze game op Stadia te spelen. Het schieten van de bal is per speler anders en is afhankelijk van timing. In de online games zit al een berg vertraging (mede door het slechte programmeren van 2K). Als daar ook nog de random Stadia lag bij komt, dat spel wordt compleet onspeelbaar. 8)7
Enige reden waarom het hier goed werkt en overal anders gezeik vandaan hoort komen. Is omdat dat Nederland zich gezegend mag noemen met dermate goed internet. Want zelfs in in een mega groot deel van Europa en Amerika is het internet bij very zo goed niet en soms huilend slecht te noemen. Ja dan werkt stadia niet echt lekker nee.
We hebben het hier over een spel dat een Steam review score van 30% heeft wat waarschijnlijk bijna niemand op deze site speelt. Who cares :)
NBA 2k lijkt me inderdaad het ideale spel voor Stadia. Google en 2K houden beiden van advertenties tonen :+
Pijnlijke bug weer, toch een paar minuten op een update moeten wachten.
En dat elke keer als je de game start tot na het weekend, das nog slechter als op je eigen systeem.
Jammer dat Stadia zo'n matige lauch heeft.
Matig? Als dat alles is. Het bevalt verder goed? Speelt het hetzelfde als op een console? (Lagg, fps, etc)?
Volgens deze 2k fanaat is zowel latency als frame rate een verademing op Stadia: https://youtu.be/BQVFg8ogPNE (vanaf 14:40). Ja, zelfs latency, vond ik wel opmerkelijk.

Ik heb het spel zelf niet, maar Destiny 2 speelt erg soepel. Qua latency heb ik geen moment het gevoel dat ik stream.

[Reactie gewijzigd door BL3ND3D op 27 november 2019 21:54]

Komt dat omdat je een casual gamer bent of omdat er echt geen lag is? Ik heb al menig video van stadia gezien waarbij de persoon in kwestie zegt dat er geen lag is maar waarbij je zijn joystick op de video een seconde eerder ziet bewegen dan het beeld. Met ervaring uit mijn vriendengroep kan ik daarnaast bevestigen dat casual gamers het verschil tussen 20 en 60 fps of behoorlijke lag in controls niet eens merken. De lag is in mijn ogen erg persoonsafhankelijk. Ik ben vooral ook benieuwd naar shooters met muis en tobo. Ik merk namelijk zelf dat ik vaak behoorlijke lag ondervind bij games op met tobo en muis bij 30fps en als ik ze vervolgens met een controller speel ik daar niks van merk omdat dat gewoon weg clunky en langzamer werkt

Moet je deze video maar eens kijken:
https://youtu.be/m0gILReDQsY
Op 5.50 is het wel echt janken... dit wil je echt niet. Overigens daarvoor zie je ook duidelijk vertraging

[Reactie gewijzigd door sygys op 28 november 2019 14:01]

Het enige wat ik kan zeggen is dat je het zelf moet ervaren (het is namelijk sterk afhankelijk van je netwerk). In Nederland zit dat erg goed, in de VS een stuk minder. Die youtube video die je linkt op dat tijdstip heeft echt veel meer latency dan ik zelf ervaar. Ik kom trouwens zelf van de PC waar ik veelal Rocket League en CSGO speel op een FreeSync monitor. Ik heb een video voor je gemaakt om te laten zien hoe mijn latency
is in chrome met Muis: https://www.youtube.com/watch?v=TZzBpczZYVQ. De latency tussen input en beeld refresh is echt heel laag. De audio lijkt hier wat achter te lopen, heb daar verder geen onderzoek naar gedaan.

Ik heb Destiny zelf niet op een ander platform gespeeld. Een collega die fanatieke competitive gamer is (wie ik mijn buddy pass heb gegeven) zei dat hij Destiny t.o.v. PC echt zeer speelbaar vond. Maar lees bijvoorbeeld deze post voor een vergelijking: https://www.reddit.com/r/..._stadia_what_the_heck_is/.

[Reactie gewijzigd door BL3ND3D op 28 november 2019 16:07]

Ik heb 2 tombraiders inmiddels uitgespeeld op stadia en heb geen enkele lag ondervonden, ook geen haperingen artifacts of wat dan ook.

Speelt exact, maar dan ook exact hetzelfde dan de PS4.

Enkel is de langste laadtijd die ik gezien heb stadia starten+game opstarten+ savegame laden in ongeveer 30 seconden. Dood? 5 seconden later is je savegame weer geladen. Als het zo blijft werken blijf ik het gebruiken.
Ik deel deze mening. Heb de ervaring voornamelijk met RDR2, Destiny en Tomb Raider (1). Op pc soms nog wel last van artifacts in de video stream, maar geen loss of input, latency of ander kwalen waar veel mensen al over beginnen te klagen zonder het überhaupt geprobeerd te hebben.
Anoniem: 708439
@Flagg28 november 2019 20:04
Game pc verkocht voor Stadia, Destiny speel identiek aan PC.

Mensen weten niet wat ze missen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 708439 op 28 november 2019 20:04]

Schitterend dat het zien van een update-scherm nu een bug is. Think about that :)
Tsja en anders wordt het misschien afgedekt door een standaard laadscherm wat ineens wat langer lijkt te duren, maar waar je je verder niets van aantrekt?
Dus omdat de maker een oude versie van de game pusht waar de update mechaniek in geforceerd zit is google stadia matig.. mompelt iets met head en out of your ass
Pijnlijke bug weer, toch een paar minuten op een update moeten wachten.
En dat elke keer als je de game start tot na het weekend, das nog slechter als op je eigen systeem.
Jammer dat Stadia zo'n matige lauch heeft.
Ik vind het heerlijk dat Stadia een grote flop lijkt te woorden, want dit systeem is weer een manier om om er voor te zorgen dat je NIKS van jou is, steeds meer van dat troep komt uit wat niet van jou is, en die spellen zijn nooit van jou, met Steam en zo installeer je het op je computer, en daarvan kan je gewoon allemaal een back-up van maken, en ook offline gebruiken.

En dat Google zijn klauwen er weer in heeft, en dat is niet bepaalt een bedrijf die ik vertrouwd en al helemaal niet met mijn gegevens.

En apart dat mensen hier vooral op Tweakers zeggen dat Stadia goed vinden werken, omdat VEEL tech YouTubers JUIST zeggen dat het slecht werkt, zo als Gamers Nexus, en MetalJesusRocks en nog veel meer.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 november 2019 21:02]

Dus jij vind het prima dat er geadverteerd wordt dat je op 4k 60fps kunt spelen, terwijl het wordt geupscaled van 1080p (Destiny 2) of 1440p (Red Dead Redemption 2) naar 4k. Of dat de activatie-codes te laat of niet verstuurd waren. Of dat er wel degelijk lag optreed bij spellen waarbij je dat juist niet wilt hebben (Samurai Showdown)

Dit wordt aangedragen door de o.a. de Youtubers die AmigaWolf aandraagt. Moeten we deze kritiek dan maar volledig negeren omdat het "Youtubers" zijn?

Nee, zo te zien staat Stadia nog te veel in de kinderschoenen om een goede dienst te zijn. Er is potentie, maar wat er beloofd was en wat er geleverd lijkt te worden geven aan dat Stadia nog niet klaar is voor het grote publiek.
Speel op een 1080p projector dus dat hele 4k interesseert me niet tot nu toe.

En ik ben niet zo van het klagen en zeiken, en ben al te oud om me druk te moeten maken over beloftes van bedrijven over irrelevante spelletjes platformen.

Kan altijd opzeggen namelijk...

Nogmaals mij interesseert het niet want waar ik het voor gebruik voldoet het prima. Voor een ander niet, nou dan gebruikt die ander het niet. Maar om er oeverloos over te gaan zeiken dat het gefaald is, moet falen, kut is en vreselijk slecht is is nogal kinderlijk. Steek je tijd in belangrijke dingen...

https://i.redd.it/x8n5sq5jqi041.jpg

[Reactie gewijzigd door Flagg op 28 november 2019 11:18]

Stel, bij een elektrische auto wordt geadverteerd dat ie 1000km kan rijden zonder op te laden. Nu blijkt dat wanneer er 1 persoon in zit van +/- 80kg met een paar boodschappen van +/- 15kg de actieradius nog maar 500km is, want ze hebben getest met een 'lege' auto.

Nu vind ik is dit niet erg want ik rij maar 300km op een dag, en omdat ik dit niet erg vind mogen andere mensen er niet over klagen, steek je tijd in belangrijke dingen...

Dit mag je vinden, want ieder z'n eigen mening ;), maar persoonlijk vind ik dit wel erg kort door de bocht.
Ik heb sirieus geen last van lag. Mijn activatiecode was gewoon netjes optijd, net als de geweldige controller. en het 4k verhaal vind ik wel jammer, maja dat is dan 1 detail dat in de toekomst wel goed komt. beter dan bv overbelaste servers op dag 1 zoals bij de meeste MMO games. Ik ben lekker aant gamen. Vanaf 1 dec Farm simulator erbij :*) nice!
Tsja, 1st world problems...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee