Xiaomi brengt Redmi 8A-budgetsmartphone met 5000mAh-accu uit in India

Xiaomi brengt op 29 september de Redmi 8A uit in India. Het gaat om een budgetsmartphone met een accucapaciteit van 5000mAh en een 6,22"-scherm met druppelvormige inkeping. Of het toestel ook naar Europa komt is nog onbekend.

De Redmi 8A bevat een Snapdragon 439-soc van Qualcomm. Deze chip heeft acht A53-cores, waarvan er vier een snelheid van 1,95GHz halen en er vier draaien op 1,45GHz halen. De Redmi 8A komt in twee varianten; met 2GB aan ram en 32GB opslagruimte of met 3GB aan ram en 32GB opslag. De smartphone ondersteunt twee simkaarten en heeft een aparte sleuf voor micro-sd-kaarten tot 512GB.

Xiaomi Redmi 8A zwart

Het scherm heeft een diagonaal van 6,22" met een resolutie van 1520x720 pixels. In het scherm zit een kleine inkeping aan de bovenzijde. De Redmi 8A heeft een accu van 5000mAh met ondersteuning voor een snellaadtechniek met een vermogen van 18W via usb-c. Wel meldt Xiaomi dat er slechts een 10W-oplader wordt meegeleverd. Xiaomi laat weten dat de 8A in 2 uur en 56 minuten volledig is opgeladen. Of het hierbij gaat om opladen met 10W of 18W is onbekend.

De 8A bevat een enkele camera met Sony IMX363-sensor. Deze camera heeft een resolutie van 12 megapixel met een pixelgrootte van 1,4 micron. De frontcamera heeft een resolutie van 8Mp en ondersteunt 'ai-face-unlock'.

Xiaomi redmi 8A specs

De telefoon is beschikbaar in het zwart, blauw, en rood. De achterkant bevat een golfpatroon voor extra houvast. De voorkant van de telefoon is gemaakt van Gorilla Glass 5. De Redmi 8A is volgens de fabrikant spatwaterdicht, maar een ip-rating ontbreekt.

De Xiaomi Redmi 8A komt op 29 september uit in India. De variant met 2GB ram en 32GB aan opslag zal 6499 roepies kosten. Omgerekend komt dit neer op zo'n 83 euro. Het model met 3GB ram en 32GB opslagcapaciteit kost 6999 roepies, wat omgerekend zo'n 89 euro is.

Of het toestel naar Nederland en België komt en tegen welke prijzen, is nog niet bekend. De Redmi 7A staat wel in de Pricewatch, vanaf zo'n 90 euro. Die telefoon kost in India momenteel 4999 roepies, omgerekend zo'n 63 euro. Xiaomi laat ook doorschemeren dat er een Redmi 8 op komst is, maar details daarover zijn nog niet bekendgemaakt.

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

25-09-2019 • 09:58

38

Reacties (38)

38
35
18
2
0
15
Wijzig sortering
Hoe maak je ook maar een cent winst op zo'n telefoon. Dat moet toch wel van ads oid komen, want het ding ontwikkelen, produceren, in de winkel leggen, en aftersales support zoals software updates en garantieclaims, dat kan nooit voor omgerekend 83 euro toch? Of doen ze bijvoorbeeld niks aan garantie in India?
“Xiaomi globally made less than 1% profit margin from hardware or device sales in 2018, and we have stated that will never make more than 5% profit margin on hardware,” he said. “It is the internet services which will make money for us.”
https://economictimes.ind...how/68666216.cms?from=mdr
Voor wie daar niet bij stilstaat: dat is dezelfde aanpak die Google hanteert, maar Google geeft enkel Android gratis weg. Xiaomi geeft je ook nog hardware tegen kostprijs.
Hoe kan je dan verklaren dat de Pixels zo duur zijn?
Ik zeg letterlijk dat Android gratis is, ik heb het niet over de Pixels.

[Reactie gewijzigd door kiang op 23 juli 2024 13:27]

Klopt. Ik had er iets te snel doorgelezen. Je hebt inderdaad een goed punt!
Xiaomi (voor zover ik weet) maakt ook maar maximaal 5% winst op hun telefoons, het idee is dat je hierdoor zoveel mogelijk verkoopt, er meer 'mindshare' ontstaat en dat je dan dus andere producten van Xiaomi (zoals battery banks, stofzuigers, enz.) ook zal gaan kopen.
Ah, ben er dus volop in getrapt met me Pocophone, Yeelights, Sensors en Roborock.. :+
(Met alles overigens zéér tevreden!)
Het is inderdaad maximaal 5% winst. Alles wat daar boven valt, vloeit terug naar de klanten in de vorm van give-aways of investeringen (jaarlijks of eenmalig zoals Roborock, Yeelight en Amazfit) in start-ups.

Daarnaast maakt Xiaomi nauwelijks kosten reclame zoals OnePlus dat in het begin ook niet deed. Reclame gaat via social media en via mond-tot-mond reclame. Dat kost dus geen geld.
Xiaomi maakt ook een mooie vouwbare e-bike. Las erover op een overigens sowieso interessant blog.
Als je weet dat mensen in India geverfde objecten kapot slaan om de verfschilvers te verkopen aan iemand die er weer nieuwe verf van maakt, dan weet je dat arbeid daar niks kost. En daarnaast is dit voor veel mensen nog behoorlijk wat geld.
zover als ik weet staan xiaomi telefoons in azie bomvol met reclame, in europa etc schijnt het mee te vallen en uit te schakelen te zijn (heb zelf redmi note 7) dus dat zel wel het verdien model zijn, een beetje als spotify/soundcloud gratis, om de 3 liedjes reclame
Ik weet niet precies hoe ze het doen, maar het zou niet het enige Chinese bedrijf zijn dat producten onder kostprijs op de markt dumpt.
In dit segment zijn er maar weiding marges, dus misschien is er niet zoveel btw in India, of wordt dat pas later bij de prijs opgesteld. Misschien heeft Xiaomi op de een of andere manier hun productiekosten gigantisch laag weten te houden en alsmede de inkoopprijs van alle componenten, of wellicht willen ze gewoon marktaandeel winnen door onder de kostprijs te verkopen, wel of niet gesteund door de staat.
Niet alles is Dumping.... Werk zelf voor een chinees bedrijf maar ook hier is het paar procent marge pakken is genoeg want veel afzetten maakt het goed en als je wijd portfolio hebt is er ook een kans dat ze andere producten aanschaffen.

De CEO zegt letterlijk : als wij 100% marge maken dan betekent het dat er genoeg nieuwe bedrijven komen want de marges zijn zo lekker hoog bij lage marges moet je het hebben van schaalvergroting.

Dumping is als je iets 5 USD kostprijs heeft maar voor 4 USD verkocht word. Dat ze het dan verkopen voor 5.25 USD maakt het niet gelijk dumping.

En zoals meerdere hier al zeggen :Xiaomi wil max 5% marge pakken want mensen kopen dan ook hun andere producten en online diensten die ze aanbieden.

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 23 juli 2024 13:27]

83 euro lijkt mij wel erg weining voor een telefoon met deze specificaties, dus daarom speculeer ik er graag over aangezien ik het niet zeker weet. Het is niet alleen materieel kosten, je hebt natuurlijk ook
ontwerp/r&d kosten, assemblage kosten, transport kosten, marketing kosten, wellicht zelfs nog 10 tot 20% BTW die al in die 83 euro zit verwerkt, dan hou je wel erg weinig marge over.
Ja waarschijnlijk 1-5% max en marketing is wel heel makkelijk ( zie tweakers heeft het gepost en gok dat het in india er ook een hele rits zijn).

R&D is relatief want als ze de kennis opgedaan hebben bij hun duurdere versies is het kwestie van copy pasten en je bent klaar. R&D is dan ook minimaal en het is meer een product om hun naamsbekendheid te vergroten en mensen ook andere producten aan te laten schaffen.

En tuurlijk mag je erover twijfelen maar dumping is toch echt dratisch iets anders :)
Ze werken met winstmarges van maar 5%, dat is andere koek dan Samsung en Apple met 30-50% winstmarges op hun producten. Maar daarom hebben ze ook al flink wat marktaandeel van hun concurrenten gewonnen, het werkt.
Niet.
Maar financieel kan het verstandig zijn om een stabiele omzet te houden en met dit soort toestellen kun je een groep trouwe afnemers krijgen waardoor je meer goodwill krijgt bij toeleveranciers en financieerders.


Nokia 3310 is vb een iconisch toestel wat vandaag de dag nog steeds bij veel mensen goede herinneringen heeft.
India is één van de grootste afzetmarkten ter wereld met een gezonde economische groei. Zelf al maak je maar een heel kleine winst per telefoon het loopt aardig op als je er miljoenen van verkoopt.

Maar dit lijkt mij eerder een investering om marktaandeel te krijgen/houden. Als zo'n toestel gewoon goed werkt heb je toch grote kans dat iemand een duurder model van hetzelfde merk koopt zodra ze meer te besteden hebben.
Anoniem: 120539 @Ruw ER25 september 2019 10:54
Hoe maak je ook maar een cent winst op zo'n telefoon. Dat moet toch wel van ads oid komen, want het ding ontwikkelen, produceren, in de winkel leggen, en aftersales support zoals software updates en garantieclaims, dat kan nooit voor omgerekend 83 euro toch?
De Redmi 7A staat hier in de prijslijsten voor niet veel meer dan dat, zelfs 'ondanks' de toch wat strengere garantie-eisen in Europa. Kennelijk kan het.
Zelfs als ze er geen winst op maken dan doet dit je wel inzien wat voor 'n marges er op toestellen van andere fabrikanten zitten.
In India wonen 1,3 miljard mensen, dat is een enorme afzetmarkt. In landen als India en Azië ga je gewoon naar een winkelcentrum om je telefoon te laten maken. Wij zijn in het westen helemaal wild van garantie maar daar fixt de handige Harrie in het winkelcentrum je telefoon waar je bijstaat.
+ Europa en Amerika zijn qua bevolkingsdichtheid ook helemaal niet te vergelijken met die landen.
Valt mij op hoe goedkoper de telefoon, hoe groter de batterij. Zelfs een Samsung 10 van bijna 1000 euro heeft maar een 3,400mAh batterij. Komt dit simpelweg door ruimte (gebrek), of zit daar meer achter?
Ander doelpubliek dat andere eisen stelt.

Persoon die toestel van 100 euro koopt: Het moet kunnen bellen, app X draaien en de rest interesseert mij niet. Alle toestellen voldoen daar aan maar stel die persoon de vraag tussen toestel A & B maar B zijn batterij gaat 2 keer zo lang mee voor dezelfde prijs dan is toestel B hetgeen waarmee hij naar buiten loopt, dat toestel B wat zwaarder en dus lomper is boeit dat soort klant echt niet.

Persoon die toestel van 1000 euro koopt: het moet de laatste nieuwe snufjes bevatten, maar ook moet het toestel moet beter zijn dan zijn concurenten op alle vlakken. Een toestel van 1000 euro dat merkelijk zwaarder en lomper is dan de concurrentie verkoopt niet, een toestel van 1000 euro dat lichter en dunner is dan de concurrentie verkoopt wel. Immers bij een toestel van 1000 euro koop je het topmodel en dan trek je aandacht van de mensen rondom je heen die dat nieuw top toestel wel eens willen bekijken en vasthouden. Dan wil de consument niet horen "hij is wel zwaar hoor, mijn toestel van 150 euro is lichter" waarbij vervolgens een toestel van 1000 euro naast een toestel van 150 euro gelegd word en het goedkoper toestel "beter" blijkt te zijn, ook al is dat maar op 1 punt.
Ik denk dat een batterij niet het grootste kostenplaatje is van een smartphone moederbord. Zeker als je wat shopt bij de minder bekende batterijfabrikanten. Het lijkt mij dat een snelle processor, snel geheugen, allerhande chips, het design, het scherm en het camerasysteem wel iets meer invloed heeft op de kostprijs van een smartphone.

Daarom lijkt het mij een logische (marketing) zet om (low) budget toestellen te voorzien van een dikke batterij. Dan hebben ze toch één (schreeuwige) feature waarmee ze kunnen uitpakken en ook iets waar de koper onmiddellijk profijt uit haalt (batterijduur). Een budgetphone verkopen met de slogan op de doos "730 soc ipv 439 soc! bekt wat minder ;)

Voor wie een snel-genoeg toestel met lange batterijduur nodig heeft, is dit natuurlijk meer dan welkom.
Gezien de indiaanse markt zullen ze er wel een paar miljoen produceren tegelijk dan zullen die kosten wel dramatisch dalen en kun je nog winstgevend zijn voor deze prijs.
Anoniem: 710428 25 september 2019 10:42
Geweldig, dat je zo n telefoon kan maken tegen deze prijzen. Samsung/Huawei/Apple moeten zich kapot schamen.
Nee hoor, de specs zijn niet zo hoog, al zijn ze nog vrij hoog voor de prijs. Het design oogt ook goedkoper, evenals de gebruikte materialen. Het enige wat enigszins onderscheidend is, is de accu, maar dat is niet zo'n duur onderdeel van een telefoon. En dan hanteert Xiaomi ook nog eens een hele lage winstmarge, omdat ze veel inkomsten uit de reclames en andere (online) services hebben, net als uit hun andere producten (ze zijn echt heel breed, van telefoon tot fiets, en nog veel meer).
Ik ben oprecht benieuwd hoe deze telefoon presteert in batterij testen. Een matige (lees; zuinige) SOC met zo'n accu daar moet je je best mee doen om de twee dagen niet te halen zonder bijladen.
Die prijs? Het is een race om zo veel mogelijk kosten te externaliseren. Arbeiders worden zo hard mogelijk uitgebuit in iedere schakel van het proces, vervuilende activiteiten worden gedaan op plekken waar men geen verantwoordelijkheid heeft over hoe ze worden afgehandeld. Hoe minder jij betaalt hoe meer kosten er worden opgeteld bij het totaalplaatje van de wereld. Die afgeknepen arbeiders zijn ironisch genoeg ook de eersten die daar last van krijgen maar ook wij krijgen vroeg of laat de rekening.
Het zou overzichtelijk zijn als dat alleen bij goedkope producten zou gebeuren...
Verrassend hoe er in dit budget telefoon dezelfde camera sensor zit als de Pocophone.
Hoezo? De Pocophone had een dubbele camera achteraan, wat deze redmi niet heeft en een 20MP camera vooraan?
oh ik bedoel de Sony IMX363
Xiaomi heeft een ecosysteem dat verder gaat dan alleen een telefoon, pad, laptop. Dat is wel heel anders dan anderen doen. Ik vind het merk zeer interessant door kwaliteit, vormgeving, mogelijkheden en prijs. Een omgekeerde Apple die maar een paar producten heeft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.