Office 365-gebruikers kunnen OneDrive-opslag uitbreiden tot 2TB

Consumenten met een Office 365 Home- of Personal-abonnement kunnen voortaan tot 2TB-OneDrive-opslagruimte nemen. Eerder was het maximum 1TB. Het is mogelijk om de opslagruimte tegen betaling uit te breiden in stappen van 200GB.

OneDrive-directeur Omar Shahine laat in een tweet zien dat Office 365-gebruikers nu hun OneDrive-opslagruimte kunnen vergroten. Standaard krijgen gebruikers bij een Home of Personal abonnement 1TB aan ruimte, maar dat kan nu vergroot worden in stappen van 200GB tot maximaal 2TB. Iedere stap kost twee euro extra per maand, waardoor 1TB extra opslagruimte tien euro per maand extra kost.

De extra opslagruimte is alleen beschikbaar voor consumenten met een Office 365-abonnement. Een los OneDrive-abonnement is er alleen als gratis variant met 5GB opslagruimte of als betaalde variant met 100GB opslagruimte. Die variant kost 2 euro per maand, maar de opslag is niet uit te breiden.

Een Office 365 Personal-abonnement kost 7 euro per maand of 69 euro voor een heel jaar. Naast de 1TB opslagruimte geeft zo'n abonnement toegang tot Office-programma's en zestig belminuten voor Skype. De Home-variant voor maximaal zes gebruikers kost 10 euro per maand of 99 euro per jaar.

Een Personal-abonnement met 2TB aan OneDrive-ruimte kost dus 17 euro per maand, hetzelfde Home-abonnement kost 20 euro per maand. Gebruikers kunnen de extra opslagruimte per maand omhoog of omlaag bijstellen.

Microsoft is niet het eerste bedrijf dat 2TB-opslagruimte aanbiedt aan klanten; Apple en Google doen dat bijvoorbeeld ook. Bij Apple en bij Google kost dit 10 euro per maand extra. Bij Google is het overigens ook mogelijk om meer opslagruimte te kopen, tot 30TB voor 300 euro per maand.

Door Hayte Hugo

Redacteur

24-09-2019 • 17:17

123 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (123)

123
111
75
2
0
28
Wijzig sortering
Je betaald dus 204 eu per jaar voor 2Tb. x 5 jr. heb je voor een 2tb hard disk 1020 euro betaald. Dure harddisk...... :D Een seagate 2Tb kost 56 eur aanschaf,...Dat mensen dit doen is mij een raadsel.
Betrouwbare storage is erg duur. En in tegenstelling tot een CPU kun je storage niet delen met andere gebruikers. Ook in de tijd dat je er geen gebruik van maakt moeten de bitjes op de disk blijven staan.

Enterprise storage (waar we het hier over hebben) is dan vaak ook nog dubbel of driedubbel uitgevoerd en nog een derde keer voor de backup.

Behalve voor de schijf zelf betaal je ook mee aan de server/NAS/SAN waar die schijf in zit, de stroom, de koeling, het gebouw en het werk van de beheerder.

Daarnaast is er ook nog flink wat software nodig om het allemaal te laten werken, dat zal ook een lieve cent kosten.

Tenslotte wil MS er natuurlijk ook nog wat aan verdien.

Even voor de vuist weg wat prijzen voor als je thuis een schijf zou hosten:
Fatsoenlijke NAS = 250 euro
Primaire + Backup schijf = 2 x 56 euro = 112 euro
Stroom: 20W ~= 2 euro * 20w * 5 jaar = 200 euro
Dan zitten we al op het tienvoudige van de prijs van 1 schijf.

Dan hebben we nog geen internet, geen koeling en geen software. Die heb ik hierboven niet meegerekend omdat iedereen toch wel internet heeft, mensen thuis geen airco installeren voor hun servertje en omdat hobbyisten waarschijnlijk geen professionele software licenties betalen maar waarschijnlijk Linux gebruiken. Zakelijk aanbieders betalen daar echter wel voor.

Internet: 5 jaar x 12 maanden x 35 euro = 2100 euro
Windows Server Licentie = 500 euro
Airco = vuistregel => kosten airco = kosten stroom = 200 euro

Ook moet ik toegeven dat een hobbyist waarschijnlijk meerdere schijven in z'n NAS/server doet waarbij de totaalprijs nauwelijks veranderd maar de prijs per TB aanzienlijk beter wordt, maar goed, je had het over één goedkope schijf van 2TB. En als je niet meer nodig hebt dan betaal je toch de hele prijs.

Dat neemt niet weg dat het allemaal best wel veel geld kost.

Een Tweaker die het allemaal zelf kan bouwen en kan meeliften op bestaande infrastructuur kan veel goedkoper uit zijn. Mensen die al in paniek raken van een unmanaged switch zijn waarschijnlijk beter af met een professionele dienstverlener.
"Betrouwbare storage is erg duur." een exrtra 2 TB hard disk als mirror / backup is vele malen goedkoper dan de MS "oplossing

"En in tegenstelling tot een CPU kun je storage niet delen met andere gebruikers" Je kunt uiteraard een hard disk wel delen met ander gebruikers op diverse manieren.
En dan heb je geen Office, maar 1 backup schijf, je moet alles zelf regelen (delen is niet zo gemakkelijk als via een clouddienst), en als je schijf kapot gaat, betaal je nog eens een paar honderd euro (als je een beetje een goede 2TB schijf hebt), waardoor je in 1 klap weer op een heel jaarbedrag van 2TB Onedrive (inclusief alle hiervoor genoemde dingen).
En dan staat je zolder in de fik en is je data weg. Dit soort oplossingen zijn een aanvulling op je eigen nasje.
Precies... Ik heb een NAS met twee schijven van 6 TB, eentje als mirror. Daar hangt via USB nog een schijf van 1TB aan, met automatische backup naar de NAS, om in geval van nood mee te graaien. Daarnaast gebruik ik Google Drive voor camera-upload van m'n telefoon, en dan nog Onedrive voor mijn belangrijkste documenten en dingen die ik dagelijks nodig heb, ook met backup naar de NAS.
NAS naar de haaien? Jammer...
Extra HDD stuk? Balen...
Onedrive offline (hoe groot is die kans)? Disaster...
Alledrie dood? Me too... :p
Je punt dat een ideaal backup plan meerdere lokaties omvat is valide.

Echter, laten we beginnen met uberhaupt een backup. Als is het maar een USB drive of NAS. Vele mensen hebben dit niet eens op orde. Ofwel hebben ze het niet, ofwel is de backup oud (niet automatisch).

Single location backup is nog altijd beter dan helemaal niets, en dit voorkomt het risico van een falende harddrive. Een risico wat vele keren vaker voorkomt dan een woningbrand.

Ikzelf heb een NAS met grote maar trage en goedkope disks. Eens per kwartaal vul ik 2 grote USB disks, welke ik verspreid over 2 lokaties.

Een stuk kosteneffectiever dan voortdurend voor de cloud betalen, en ook nog eens steeds meer.
Oftewel als je huis affikt ben je min 1 - tot max 90 dagen aan data kwijt. Voor veel doeleinden onacceptabel.
Dat is inderdaad het gevolg. Laten we herhalen dat die kans extreem klein is. Maar wanneer dit zich volstrekt kan ik leven met 3 maanden aan persoonlijk data verlies. Niet in een bedrijfscontext, wel in een prive context.

Overigens staan alsnog dingen als email en notities wel in de cloud, dus die ben ik nooit kwijt.

En bedenkt dit: wanneer mijn huis afbrand heb ik heel wat grotere problemen dan wat hobby docs die ik kwijt ben.
HD backup USB 3 schijf extern nas of wat je ook maar wilt die kan je thuis bewaren op een andere locatie bewaren in een brandvrije safe bewaren of kan je ook bij een kennis thuis aan het netwerk hebben hangen, mogelijkheden te over die weinig kosten

Als de server bij MS afbrand is het ook weg }>
Alleen is 'die server bij MS' niet fysiek één apparaat, maar verdeeld over tientallen locaties, met onderling kopieën, JUIST om dit soort scenarios te voorkomen.
Het is funest voor een storageprovider als bekend wordt dat hun 'ene' server uitvalt.
Genoeg kant-roepers die klaar staan met oplossingen, NA het gebeuren
Bijna goed.
Voor business is standaard twee locaties binnen dezelfde regio.
Tegen meerprijzen vind replicatie naar andere data center regio's plaats.
Omdat we het hier over de persoonlijke/thuis O365 hebben denk ik niet dat ze het over meerdere locaties zullen verdelen dan zakelijk, dus ga maar uit van twee locaties binnen dezelfde geografische regio.
Neemt niet weg dat het nog altijd 1000% beter is dan een enkele NAS die je thuis op je zolder kamertje heb draaien en dus eigenlijk ook geen vergelijking op dat niveau wat kosten betreft moet maken.
Je kan redenen blijven bedenken voor een dienst als deze, maar het is gewoon erg gebruiksvriendelijk en dat heeft ook waarde. Je krijgt er Office 365 bij, er is bestandshistorie (als er wijzigingen geweest zijn) en het is veilig voor ransomware.
Is het veilig voor ransomware? Als ik ransomware op mijn PC heb en de OneDrive gekoppelt kan ransomware dat toch ook gewoon encrypten?
Zeker, maar je kan je bestanden dan nog veilig terug krijgen. https://support.office.co...fd-40f4-acc7-b8c12c73637f
Dus je hebt de hele tijd handelingen nodig om je data veilig te houden, en dan kun je er niet eens van overal bij. Beter besteed je het gewoon uit.
Zijn er echt zo zotten die een brandvrije safe kopen voor hun server thuis in de kelder?
Hoeveel kost dat dan niet is MS of andere cloud dan niet goedkoper want jou nas server moet je ook updaten upgraden bij ms of andere zit dat gewoon in de prijs, en dan zwijgen we nog als je schijf nas zelf stuk gaat, of je bent op locatie en je internet thuis is down ...

[Reactie gewijzigd door Tr1pke op 24 september 2019 21:15]

"Betrouwbare storage is erg duur." een exrtra 2 TB hard disk als mirror / backup is vele malen goedkoper dan de MS "oplossing.
Ohhh, wist niet dat je tegenwoordig gratis MS Office kreeg bij een 2Tb disk!
"En in tegenstelling tot een CPU kun je storage niet delen met andere gebruikers"
[b] Je kunt uiteraard een hard disk wel delen met ander gebruikers op diverse manieren.[b]
Onhandig om een backupdisk te gebruiken voor 'live' gebruik.
Gaat gebruiker één zijn foto's er op zetten, want veilig ....
Heeft gebruiker twee nét 10GB meer ruimte nodig - dus verwijderd een paar mappen uit 2001 :|
Natuurlijk kun je een harddisk delen. Denk je nou echt dat MS dit niet doet? Ze gaan echt niet 1tb per gebruiker neerzetten omdat ze al weten dat veel gebruikers dit niet gebruiken.
Tsja je wilt naast een gewone backup natuurlijk ook een off-site backup.
Tsja je wilt naast een gewone backup natuurlijk ook een off-site backup.
Nee, je hebt een online sync
files aangetast in je lokale opslag zullen worden vervangen online, heb je toch maar mooi 2x corrupte files

Ik weet niet hoever onedrive terug kan gaan ( om een schone file te krijgen ) maar er is degelijk verschil tussen backup en online sync
30 dagen backup dus als je na 30 dagen pas merkt dat je files gelocked zijn door malware dan zal je usb drive ook niet veel meer helpen...

https://support.office.co...08-48d7-8bf0-80e142edd1e1
30 dagen backup dus als je na 30 dagen pas merkt dat je files gelocked zijn door malware dan zal je usb drive ook niet veel meer helpen...

https://support.office.co...08-48d7-8bf0-80e142edd1e1
backups bewaar je offline / gescheiden van je apparaat
Dus waarom zou een usb kopie niet helpen ?

Ik heb een kleine BV hersteld met 3 HDD's na een malwareinfectie
Daar had ik een 1 / 7 / 30dagen strategie ingezet, met reminders in hun agende om de hdd's te koppelen / ontkoppelen.
Van de 7 dagen kopie miste er inderdaad een of twee, maar de wisselende dag backup hadden ze 'netjes' gewisseld de avond ervoor

Om 9:30 het befaamde popupscherm - trek je portemonnee anders data kwijt
9:35 paniek in de tent ;)
9:37 pc's uit, ruiter offline laten halen ( ja, geen nut, maar voor de andere kant lijkt het nog iets ;) )
ik was er om 10:30, en een snelle blik op de bestanden -> en een sample verzonden naar https://id-ransomware.malwarehunterteam.com/

Helaas, geen decryption mogelijk op dat moment.

in overleg met de twee verantwoordelijken, dan maar opnieuw installeren van de pc en server
van de server was een ghost gemaakt, container van een week geleden, dus applicaties waren (redelijk) up to date - Data was beschikbaar op de HDD.
Wel een lange dag, maar vrijwel alles was hersteld om 18u, gelukkig hebben ze niet echt veel administratief, veel staat in office online, maar ze slaan lokaal op - NAS was nog niet aangetast omdat die 'los' benaderd moet worden, en geen net-drive verbindingen heeft op de werkstations.

* FreshMaker denkt dat momenteel beide heren écht dagelijks en wekelijks hun schijven koppelen/ontkoppelen .. die zijn wakker
veel staat in office online,
Dat is dus meer een reclame voor wat Microsoft aanbied.

Je backup en reddingspogings is natuurlijk best goed gedaan maar het is allemaal wel erg 1999 he? Ik wil echt dat er continue gebackupped word en dat is tegenwoordig prima mogelijk. Hoeft er niemand meer disks aan te koppelen, gaat er niets verloren als het pand instort etc.

Ik neem aan dat jouw backup disk elke keer mee het pand uitging he? Anders is het volgens veel tweakers geen backup.
Ik ben van mening dat je een risicoanalyse maakt
Wat gaat er 'kapot' als de backup het niet doet.

Hoe ver wil je gaan voordat het onfaalbaar is

Dit is een stratenmakers bedrijf, welke amper 10GB aan documenten hebben staan, offerte's zijn invulstaatjes in excel en een mailfolder die gedeeld is over 2 pc's

Mijn 'oplossing' bleek de veiligste te zijn, waar zij mee konden werken, hun office online verhaal om 'zeker' te zijn van legale software, opslag lokaal, en netjes routine gemaakt om ( redelijk) structureel schijven te wisselen.

Zou het pand afgebrand/ingestort zijn, hadden ze andere zorgen ... dan hoeven ze geen offerte's te maken ;)
Het zijn 2 mannen van 50+ die al lang 'blij' zijn dat ze online mee kunnen, die ga ik echt niet meer lastig vallen met online storage, cloud en meer van die dingen.
[...]
backups bewaar je offline / gescheiden van je apparaat
Dus waarom zou een usb kopie niet helpen ?
Dit zou gebrand moeten zijn op de muren van elk kantoor !
Een lange dag van 10:30-18:00? Serieus?
onder invloed van stress en constant op je vingers gekeken worden, ja lange dag
misschien niet in tijd, maar 'emotioneel' wel
Onedrive is natuurlijk veel meer dan alleen maar sync.
Ik gebruik sync met versie beheer (zoals @Burns al zei) maar daarnaast ook als echte backup met Duplicati
Onedrive is natuurlijk veel meer dan alleen maar sync.
Ik gebruik sync met versie beheer (zoals @Burns al zei) maar daarnaast ook als echte backup met Duplicati
Klopt, maar het probleem blijft bestaan dat je afhankelijk bent van een externe firma.
Nu zal MS het er aan gelegen zijn dat je online blijft ... maar voor het zekere blijf ik ( aanraden ) offline ook op te slaan
Ik heb een scriptie geschreven en opgeslagen in Onedrive. De scriptie kent 400 versies/iteraties. In versie 201 had ik wat verwijderd, dat had ik later nodig en kon ik gewoon terughalen. Ik kan terug naar versie 1 Maar goed, ik weet niet hoe slim ranswomware is, wellicht dat ze zo vaak laten syncen met de cloud dat er dan geen backup meer is. Dus veiligheid is inderdaad geboden.
Van Dropbox weet ik dat je 30D terug kan, en zakelijk zelfs langere tijd.

Maar het is een kwestie van tijd voordat malware inderdaad zo slim is.
( vriendinnetje had helemaal geen externe opslag, dus is gewoon hele scriptie kwijt ... )

Die mensen leren iig snel het nut van echte backups ;)
Maar het is een kwestie van tijd voordat malware inderdaad zo slim is.
( vriendinnetje had helemaal geen externe opslag, dus is gewoon hele scriptie kwijt ... )
Vond eens US-stick aan tramhalte met scriptie. Was die jongen blij (gelijk maar cloud uitgelegd O+ )
30 dagen standaard en jaren lang met e3 abbo en retension policys.

Plus onedrive removed niet masaal files of laat crypto lockers massal aanpassen je krijgt dan extra melding dat je idd dat bedoelt hebt gedaan.

Vroeger hield je statement gang tegenwoordig niet.

Wil je nog ee n extra laag pak je extra pc die je maar heel af en toe laat syncen.
OneDrive is wel een goede oplossing om je te verzekeren van geen data verlies bij brand/inbraak/defect gaan van HDD.

Ik vind het een geweldige oplossing. Neem één, of liever twee HDD's die je onderling afwisselt en vul dit aan met OneDrive. Voor de gemiddelde gebruiker prima te doen. HDD defect/inbraak/brand? -> gebruik OneDrive. De kans dat OneDrive kapot is en de/beide back-up(s) op de HDD(s) ook defect zijn is verwaarloosbaar
En redundante internet verbindingen op beide locaties. En noodstroom voorzieningen die het langere tijd uithouden.

50 euro voor de drive.
30 euro voor de pi om hem via internet te benaderen.
50 euro voor de UPS.
270 euro per jaar voor een enkele internetverbinding

En dat mag je verdubbelen aangezien je het op 2 locatie moet uitvoeren. En dan heb je slecht een deel van een office365 abbo nagemaakt.
Nah.

Reken je onderhoud tijd eens bij, vervanging van hardware eens per x jaar. Oeps update nu werkt het niet meer avondje kwijt.

Kosten zitten niet alleen in aanschaf hardware maar ook in je tijd. Als je rekend dat een goede systeem beheerder voor 80 euro per uur wordt weg gezet. En je bent zo’n uur per maand kwijt met updaten. Kan je zo 80 euro per maand bij je rekening er opgooien.

Als je dan ook rekend dat eens per jaar goedje er paar uur uit ligt. Zeg 4 uur mag je ook nog 320 euro daarbij optellen.

Dus ja zelf doen goedkoper door een bedrijf?? Weet het niet. Thuis zelf doen omdat het kan ja tuurlijk.

En dan heb je 2 lokaties, die dat dan maar 2 keer

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 24 september 2019 18:22]

Kosten voor backup zitten nooit in de hardware maar in de uren. En dan zie je dat de duurdere software vaak de goedkoopste optie word.

Automatisch restoren voor een gebruiker.
Dagelijks een test restore van een dag, een week, een maand en een jaar geleden.
Automatisch detecteren van nieuwe drives die een backup behoeven

Noem maar op. Daar wil je als bedrijf niet mee hobbyen.
Psst, dat is inclusief alle Office-programma's.
Verder is cloudopslag significant meer dan een dure harddisk, het is namelijk overal te benaderen, je hebt versioning (volgens mij heeft Onedrive dat ook, Dropbox in ieder geval wel), en backups maken is niet meer jouw probleem. Ik snap wel dat mensen daarvoor betalen.
Wel grappig dat je dit zegt. Nooit gedacht dat MS opslagruimte zou gaan gebruiken als vehikel om mensen Office door de strot te douwen. Vroegah was het andersom, je kocht Office (omdat je daar eigenlijk niet zonder kon) en kreeg er opslagruimte bij.

Maar ze zullen wel moeten denk ik, gezien wat ze de afgelopen jaren hebben ontwikkeld aan Office (helemaal niks). Als ik de gemiddelde Powerpoint vergelijk met Prezi of Keynote, dan zie je pas hoe ouderwets dat is...
Office365 is een totaaloplossing waarbij zowel Office, Office online als Onedrive behoren. Het is geen vehikel voor het ene of het andere erdoor te duwen. Als je enkel onedrive wenst te hebben dan kan dat nog altijd. En voor hen die zowel Offce als Onedrive gebruiken is het een zeer mooie combinatie om alles in 1 abbonement te hebben. Altijd de recentste versie, altijd je data beschikbaar.
Natuurlijk kun je Onedrive los afnemen, maar ze maken het (prijstechnisch) wel heel aantrekkelijk om dan toch maar Office erbij te nemen. En als ik dan zien hoeveel moeite ze doen om mensen 'aan' Office te helpen (studenten, scholieren en docenten bijvoorbeeld kunnen Office 365 helemaal gratis gebruiken, in het onderwijs kreeg je altijd al flink korting maar helemaal gratis was het eerder niet) dan denk ik dat ze de slag uiteindelijk gaan verliezen. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit, functies en uitstraling van je producten. De kwaliteit van Office is opzich wel in orde, maar qua functies en uitstraling lopen ze mijlenver achter...
Ze hebben de hete adem van Google docs in hun nek :)
Prezi is echt erg goed, maar kost het dubbele per maand wat de hele MS Office MET online opslag etc kost. Dan mag het ook echt wel veel beter zijn.

Zullen we gelijkgeprijsde product met dezelfde features vergelijken? Ik bedoel als database applicatie is Prezi nu niet echt gelijk aan Access nietwaar?
Maar ze zullen wel moeten denk ik, gezien wat ze de afgelopen jaren hebben ontwikkeld aan Office (helemaal niks). Als ik de gemiddelde Powerpoint vergelijk met Prezi of Keynote, dan zie je pas hoe ouderwets dat is...
Het grootste probleem dat ik met MS Office 365 heb is dat doordat het continu verder ontwikkeld wordt ik het zicht verlies op alle nieuwe mogelijkheden. (En jij ziet ze daardoor blijkbaar volledig over het hoofd.)
Voorheen had je elke zoveel jaar een nieuwe versie en rond de release daarvan stonden de PC-bladen en internet sites vol met reviews over die nieuwe mogelijkheden. Zo kon je wanneer je zelf over ging op die nieuwe versie in één keer kijken wat voor jou relevant was.

Maar ik geef toe dat het een luxe probleem is.

Wanneer ik op één dag meerdere presentaties moet bijwonen, dan zijn de rustige, zakelijke Powerpoint presentaties tussen het Prezi-geweld welkome afwisselingen. Je kunt geweldige dingen doen in Prezi, maar de gebruikers moeten eens wat vaker nadenken over wat ze hun publiek daarmee aan doen.
De aanname dat OneDrive ook meteen de backups regelt is een verkeerde en versioning is geen backup. Zeker niet met een dienst die lokaal kan syncen... Denk aan een crypto locker die tig keer het bestandje overschrijft en zo over de max aantal versies heen gaat die worden bewaard.
OneDrive heeft beveiliging voor crypto lockers. Als er veel data veranderd krijg je een notificatie en kun je terugkeren voor alle bestanden tot voor die datum!

Verder is office365 echt een koopje als je niet kunt of wil wennen aan libre office of soortgelijke software. De OneDrive storage is gelijk voldoende voor de meeste backup.
Zeker een goede prijs. Je kunt Office 365 Home ook nog eens delen met 6 andere personen die allemaal toegang krijgen tot Office en een eigen 1TB OneDrive. Gebruik het al jaren naar volle tevredenheid en betaal meestal ook maar zo'n 50 tot 65 euro per jaar omdat ik de licentie koop als deze in de aanbieding is (Black Friday bij amazon.de bijvoorbeeld).
Ja inderdaad. heb gisteren nog toevallig nog office 365 home verlengd. Gekocht bij Nanu Softeware voor 63,75 € . pricewatch: Microsoft Office 365 Home
Wij delen met 6 man, en dan is het echt een schijntje wat het kost.

63.75 /6 gebruikers = 10,62 gedeeld door 12 maanden is 0.90 € per maand. Gewoon spot goedkoop.
Ook kun je binnenkort een kluis in Onedrive gebruiken om bepaalde bestanden nog veiliger te zetten.
Gewoon een top service, wat je voor dat geld krijgt.
Een hard disk en een cloud dienst hebben niet dezelfde functionaliteit. Dus je vergelijking klopt helaas niet helemaal.
Bijzonder vergelijk wat je hier maakt!
Je vergelijkt een enkele harde schijf met een complete dienst van Microsoft. Iets met appels en peren..
Je vergeet daarbij dat je dus niet alleen betaalt voor die 2tb. Je betaalt voor de bereikbaarheid, het Office pakket, backups (je hebt via Onedrive een hele bestandsgeschiedenis), etc.

Als je zoveel nodig hebt wil je betrouwbare opslag, en dan ben je sowieso al wel een paar honderd euro kwijt, en dan vervang je dat ook eens in de zoveel tijd. En dan heb je de backups nog niet eens geregeld. En als je het ook nog overal bereikbaar wilt hebben wil je een NAS, maar die kost best nog wel wat.
Als je zo denkt over een dergelijke dienst dan is het niet voor jou.
Wat voor issues heb jij dan. Ik sync meerdere onedrives en sharepoints met meerdere pcs al jaren zonder issues.

En je vergeet office365 licentie != office proplus licentie.

Complete andere functionaliteit

Flow, sway, planner, forms, teams, todo, mailbox, onedrive, meerdere office apps pcs, oos.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 24 september 2019 18:13]

Heb zelf nog nooit sync problemen gehad maar dat is natuurlijk misschien meer geluk dan iets anders.
Maar daarnaast gebruik ik Onedrive ook als Duplicati doel (dus echte backup)

Ik betaal met het grootste plezier ieder jaar voor 1 TB opslag en ik krijg dan nog eens Office er gratis bij

Is maar hoe je het bekijkt.

En je gaat je nooit inlaten met Onedrive maar je weet wel dat het technisch waardeloos is. Knap
Dat je het zelf een prutsproduct of -organisatie vindt, dat mag he. Maar anderen die er anders in staan wegzetten als schaapjes/lemmingen in in mijn beleving een beetje onnodig.
Dat mensen dit doen is mij een raadsel.
Waarschijnlijk weinig inlevingsvermogen...

Ik heb 80+TB storage in huis en nog is online storage erg handig in veel gevallen. Zelfs een NAS in bv. RAID6 is geen backup, dataloss is nog steeds een realiteit. Belangrijkere data gaat (ook) de 'cloud' in en wordt een backup van gemaakt. Een lokale backup gaat net zo snel stuk bij vuur/water schade of zelfs een inbraak.

Je vergeet ook een paar dingen, een fysieke HDD heeft een computer nodig, welke stroom verbruikt wil het altijd online zijn. Als je het buitenshuis wil gebruiken moet je bepaalde zaken openzetten, dat zorgt weer voor security issues waar zeer zeker niet iedereen even goed in thuis is.
Top. Dat OneDrive is echt ideaal, en dit maakt het nog beter. Lekker snel en betrouwbaar, en het syncen is echt heel makkelijk.

Wat nog wel fijn zou zijn bij de Home-variant, waar je dus 6 installaties mag hebben met 6x 1 TB (straks dus 6x 2 TB), als je de Onedrive van meerdere van die installaties zou kunnen combineren, zodat je 1 onedrive van bijvoorbeeld 6 TB (straks 12 TB) zou kunnen maken.
Dat combineren mag alleen vanaf de duurdere E3 licenties.
Ik heb Office365 Business Premium voor 5 users, betaal €120/jaar en heb 5x1Tb. Volgens mij kan iedereen dat gewoon aanschaffen als hij wil.
€120/jaar voor 5 gebruikers? Waar kan ik dat aanschaffen?

Op de website kom ik niet verder dan €10,50 excl btw per gebruiker/maand
Geen business variant kopen maar een 365 personal home heb je 6 gebruikers. Bij Amazon.de MS Office 365 voor 6 gebruikers 74,99. Op momenten dat zij aanbiedingsweken hebben net iets minder dan 50 euro. Je krijgt een doos met een activatiekey thuis en die vul je bij microsoft in. Volgend jaar nieuwe sleutel bij amazon bestellen

Verkeerde versie gecorrigeerd

[Reactie gewijzigd door avs175 op 24 september 2019 23:27]

Bedoelt u geen Home en die is voor 5 gebruikers ?

Q: What’s the difference between Office 365 Home and Office 365 Personal?
A: Office 365 Personal is for people who want Office on 1 PC or Mac, 1 tablet, and 1 smartphone. With Office 365 Home, you can share your subscription with up to four members of your household. Each household member can then use any of your available installs on their PCs, Macs, tablets, and smartphones. They’ll also each get an additional 1TB of OneDrive cloud storage, and 60 Skype calling minutes per month.


https://www.microsoft.com/es-es/store/b/office-365

[Reactie gewijzigd door OxWax op 24 september 2019 18:19]

Dat is trouwens verouderde informatie als ik me niet vergis. Geloof dat elke gebruiker van nu af aan 5 actieve office installaties mag hebben. Dus 1 gebruiker met personal mag 5 activaties hebben of elke gebruiker in een gedeeld home abbo mag er ook 5 hebben.
misschien een linkje dan naar de up to date info?

Heb er ook een topic voor geopend bij feedback
Geachte Redactie
lijkt me incorrect te zijn, als je op die pagina doorklikt op de home editie kom je op een pagina uit die zegt dat het tot 6 personen gaat. ook op deze pagina staat 6 personen:
https://products.office.c...crosoft-office-products-b
U hebt gelijk _/-\o_ (blijkbaar zat ik in Suriname?)

• Delen met het hele gezin - voor maximaal 6 personen

[Reactie gewijzigd door OxWax op 24 september 2019 18:44]

De Business (Premium) varianten hebben wel voordelen tegenover de consumenten varianten. Zoals Sharepoint en Exchange.

@jvdheuve Business Premium kan je via resellers (https://www.amazon.de/Mic...+premi%2Caps%2C150&sr=8-3) kopen voor het genoemde bedrag van €120. Alleen wel een beetje uitkijken voor sketchy resellers die keys van de grijze markt verkopen.

Edit: Zie dat mijn link een versie is voor één gebruiker met actieve vijf installaties. Kan zo 123 geen versie voor 5 gebruikers vinden die buiten Microsoft verkocht wordt.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 24 september 2019 18:09]

Maar waarom zou je als thuisgebruiker nood hebben aan Sharepoint of een Exchange setup?
Geen idee. Zelf gebruik ik ook gewoon de consumenten versievvoor 5 gebruikers.
Sharepoint zou handig zijn om de foto’s te delen met de familie. Nu heeft iedereen een persoonlijke OneDrive. Ik zou het makkelijk vinden als er ook een gemeenschappelijk gedeelte is, waar de kinderen enkel leesrechten hebben, en dan ook een Flow activeren zodat hun foto’s wel automatisch op het beveiligde gedeelte kunnen komen.
Eigen domeinnaam !! Zolang dit niet kan met een particulier abonnement heb ik geen interesse.
Ik heb het icm domein en mail gekoppeld aan de O365 omgeving. Tegens AD sync met mn lab en meer opties die nice to have zijn.
Het kan goedkoper. Ik heb het via een site welke licenties verkoopt en heb dat pakket voor 71 euro.
Nu is niet iedereen fan van die "grijze" markt, maar hier werkt het al jaren vlekkeloos :)
Het gaat om de Tb van de ene gebruiker (onedrive) naar de andere gebruiker te schuiven
Overal waar ik kijk kost Office365 Business Premium € 120 per jaar PER GEBRUIKER. Dat is beduidend duurder dan Office365 Home die (bij Microsoft) € 99 per jaar kost voor 6 gebruikers.
Wel jammer dat een upgrade naar de betaalde variant, je oude opslag laat vervallen
Ik heb nu op mijn main-account 31.5 GB
Maar als ik dus de 2€ variant neem, vervalt de 'bonus' en ga ik naar 116GB ipv 131.5GB

https://i.ibb.co/v4SW5Gk/image.png
Dat is bij mij niet gebeurt. Ik heb iets meer dan een jaar geleden (onlangs vernieuwt) Office 365 Personal genomen, met 1TB dus. De OneDrive app van Windows geeft aan 'x GB van 1.064 GB cloudopslag gebruikt'. Als ik in OneDrive (online) naar 'Opslag beheren' ga zie ik:
- Office 365-abonnement: 1.024 GB
- Gratis: 15 GB
- Bonus voor camera-album: 15 GB
- Loyaliteits-bonus: 10GB
- Verwijzingsbonus (0% bereikt): 0GB

De gratis bonussen zijn dus gewoon beschikbaar gebleven. Mogelijk is het een foutje in de berekening/weergave van die specifieke pagina?
De gratis bonussen zijn dus gewoon beschikbaar gebleven. Mogelijk is het een foutje in de berekening/weergave van die specifieke pagina?
Tja, ik waag het er niet op ;)

Ik gebruik de sharepoint onedrive van mijn zakelijke account wel :)
Ik ben eens halverwege abonnement van personal naar home overgestapt, en die resterende maanden personal werden gratis geüpgrade naar home.
Onedrive is wel de perfecte vendor lock-in. Zodra je er aan vast zit is er vrijwel geen weg meer terug. Zeker als je echt met hoeveelheden van 1TB en meer aan data aan de slag moet...
Ik moet er zelf overigens niet aan denken om me er mee in te laten....
Nee hoor, je kan altijd switchen naar een andere cloudstorage en daar je bestanden uploaden.
Moet je die nooit vergeten. En ik wil je deze ook wel eens zien aansluiten op je mobieltje. Biedt dus minder functionaliteit en minder gebruiksgemak. Is uiteraard ook maar net wat je zelf belangrijk vindt.
Een eHDD betekent dat ik dat ding overal mee naartoe moet zeulen, hem niet eenvoudig op mijn telefoon kan gebruiken en niet snel een berg bestanden met vrienden kan delen. Het enige voordeel ten opzichte van de cloud is prijs per GB, maar bij de cloud betaal je ook gewoon voor gemak.
Weet ik weet ik ...
In het Engels "you can't have your cake and eat it"
Jullie Cruijff maakte daarvan : 'Elk nadeel hep ze voordeel'
Hoezo, je synct m met lokaal en je hebt je files. Dit is eigenlijk totaal géén vendor-lock in. Je kunt zo al je data weer lokaal zetten om naar een andere provider te zetten.
Onedrive is wel de perfecte vendor lock-in. Zodra je er aan vast zit is er vrijwel geen weg meer terug. Zeker als je echt met hoeveelheden van 1TB en meer aan data aan de slag moet...
Ik moet er zelf overigens niet aan denken om me er mee in te laten....
"hoeveelheden als 1TB"
Mwoah, een usb hdd van 1TB koop je al rond de 40€ dus bij noodzaak is er snel een backup getrokken ( de data staat immers al lokaal )
Ga je praten over BackBlaze / Amazon Storage van 100'en TB's - ja .. dan kan je jezelf inderdaad met een probleem opzadelen.
Ik zou persoonlijk nooit voor backups (only) online gaan, ten alle tijden zelf ergens een offline model

Of je gebruikt het waar het voor bedoeld is - portability

Ik zie mijn online storages als 'usbstick' die ik in geval van verlies niet zal missen ( qua data )
40GB dropbox, 3 of 4x 30GB onedrive's en vooral onedrive is geweldig tegenwoordig op windowspc's
Maar als de storage stopt, is de data daarop nog beschikbaar in mijn backups, die los van die diensten staan.
( zo heb ik ook verschillende stack-TB's - leuk zolang het duurt ... tot de stekker eruit getrokken wordt ... next )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 24 september 2019 17:58]

Vanaf 5 E3 licenties heb je recht op onberkte storage (standaard 1 TB, in admin paneel up te graden naar 5 TB, heb je minstens 90% verbruikt kan je gratis upgraden naar 25TB, heb je hier opnieuw 90% verbuikt dan kan je weer kostenloos upgraden naar een extra 25TB). Hier ondertussen een opslag van 25tb bij OneDrive.
Ik zie dat 1 E3 20€ PU/PM kost. Maal 5 = 100€ per maand? 8)7
Er zit dan ook veel meer in dan wat een gewone thuisgebruiker nodig heeft, bvb:
 • Cloud email adressen aka exchange online
 • Microsoft Teams
 • Online meetings (vroeger Skype for Business)
 • Microsoft Stream (een soort van corporate YouTube)
 • Microsoft Flow (een advanced IFTTT product)
 • ...
Die dingen die je nu noemt zijn juist geen meerwaarde van E3. Die zitten al bij Office Essentials van 3,99 per user maand, inclusief O365 web-only, hosted email en 1TB OneDrive. Wil je de Desktop office pakketten erbij dan heb je die voor 10,50 per maand (office premium)

De meerwaarde van E3/E5 zijn juist de enterprise beheermogelijkheden, zoals MS Intune voor Mobiel en Windows beheer, en security/identity management/information protection (die laatste paar alleen bij E5)

De reden is dat de E pakketten meer gericht zijn op enterprise (grootbedrijf). Van die onbeperkte storage wist ik trouwens niet. Ik doe alleen het intune beheer bij ons, OneDrive gebruiken we sowieso niet officieel (we hebben een contract met een andere opslag provider).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 september 2019 21:03]

Je hebt wel Intune en geen Office 365....dus Exchange Online en OneDrive?
Ja die zitten er ook bij..

Maar die zijn dus niet de meerwaarde van het E3 pakket boven de goedkopere pakketten. Dat wilde ik duidelijk maken. Als je geen Intune e.d. wil dan moet je E3 niet nemen maar een goedkoper pakket :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 september 2019 23:24]

Eh..dus je betaald voor OneDrive, maar gebruikt een andere opslagprovider? :-) Zonde van de centen zou ik zeggen?
Tja, die keus heb ik niet gemaakt... Ander team. We hebben meer dan 150.000 werknemers dus ik denk dat hier wel over nagedacht is (en met Microsoft over onderhandeld).

Maar we *hebben* het in elk geval wel. Ik kan er gewoon bij maar we mogen er geen bedrijfsdata op zetten. Behalve OneNote notebooks omdat die alleen via OneDrive/SharePoint kunnen syncen (voor SharePoint hebben we trouwens ook een alternatief produkt in gebruik, net als voor ADFS/Microsoft Authenticator).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 september 2019 00:45]

Klinkt wel als een mooie geintegreerde omgeving }>
Hehe.. inderdaad. Vooral met de externe identity provider is het soms drama. En MS en zij wijzen naar elkaar als iets niet werkt.

Maar, de vraag is ook wel of je van 1 partij afhankelijk wil zijn. Het is een bekende strategie: alles gratis meeleveren en als de klant helemaal vast zit in je ecosysteem dan de prijs hard opschroeven.

Dus met dat in het achterhoofd kan ik deze strategie ook wel begrijpen.
De prijs hard opschroeven verwacht ik niet echt, maar ik zie het on-prem ook wel hoor. Dat ze geen AD maar een andere identity aanbieder gebruiken, of dat ze geen ADFS maar OKTA ofzo gebruiken.

En maar klagen dat dingen niet 'smooth' werken. Volgens mij levert MS toch niets gratis mee? Je betaald toch ook al voor veel dingen.
>> De Home-variant voor maximaal zes gebruikers kost 10 euro per maand of 99 euro per jaar.

Deze variant is voor 7 tientjes in webshops te kopen.

Als je de accounts van 5 gebruikers gebruikt om een map/directory aan te maken en die deelt met het hoofdaccount dan heb je 1 account met 6 TB opslag voor 7 tientjes per jaar.
Daar zitten nog wel wat haken en ogen aan. Zo moet je 5 extra Microsoft accounts gaan aanmaken en daar dus ook 5 unieke e-mail adressen (aliassen) voor aanmaken. Alles wat met jouw hoofdaccount gedeeld wordt in OneDrive is ook niet zichtbaar in je OneDrive sync map op je PC dus daar kun je dan alleen maar via een omweg (via de browser bijvoorbeeld) data naartoe uploaden.

Je moet er maar wat voor over hebben om voor minder dan een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
5 extra Microsoft accounts gaan aanmaken en daar dus ook 5 unieke e-mail adressen (aliassen) voor aanmaken
Je kunt daar 1 gmail email adres voor gebruiken. Door het plaatsen van puntjes in het adres ziet Microsoft het als unieke adressen.
Alles wat met jouw hoofdaccount gedeeld wordt in OneDrive is ook niet zichtbaar in je OneDrive sync map op je PC
Hier wel. Je kunt de gedeelde mappen gewoon syncen. Heel handig. Zodra een directory is gedeeld is er op het hoofdaccount niet te zien dat het een gedeelde map is. Er is geen verschil met de andere mappen.
Je moet er maar wat voor over hebben om voor minder dan een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
Was maar 5 minuten werk.

Er is maar 1 nadeel. Je hebt 6 TB opslag. Maar 5 TB daarvan zijn verspreid over 5 directories met 1 TB per directory.

[Reactie gewijzigd door dimitrivisser op 24 september 2019 20:50]

Waar kan ik de optie dan aanzetten dat bestanden die met mij gedeeld zijn zichtbaar komen in de Verkenner? Ik zie het zo niet en mappen die met mij gedeeld zijn door familieleden zie ik dan ook alleen in de browser en niet in de Verkenner.

[edit] Ik zie wel in de online OneDrive dat ik bij een gedeelde map een optie heb "Toevoegen aan mijn OneDrive" wat lijkt te resulteren in de situatie zoals je die schetst. Dit lijkt wel alleen maar te werken bij gedeelde mappen waar ik ook schrijfrechten heb want de optie verschijnt niet bij elke map.

[Reactie gewijzigd door EdwinB op 24 september 2019 21:23]

als je klikt op het Onedrive icoon in de taskbar
Rechtsonder klik op "More", daarna settings
Klik op "Choose folders"
In het lijstje kan je de folders selecteren die je wilt syncen.
De gedeelde folders staan daar gewoon tussen.
Bij mij staan bij "choose folders" standaard geen gedeelde mappen. Deze komen er wel bij te staan zodra ik in de online OneDrive bij de map "Toevoegen aan mijn OneDrive" heb gekozen.

Het kan dus wel, maar via een optie die ik nog niet eerder had ontdekt :)
Anoniem: 310408
24 september 2019 19:24
voor basis gebruik is office al 20jr wezenlijk niet anders.
Ja,. dat is Notepad ook maar als je dat echt denkt moet je eens een paar maanden op een MS Office uit 1999 werken. Dan piep je wel anders.

Overigens als tweaker zeggen dat onedrive (in gebruik bij duizenden bedrijven) 'vaag gedoe' is lijkt me niet echt goed voor je karma. Het is echt een bijzonder stabiel en volwassen product dat jij mogelijk niet helemaal kan volgen. En in je Tweakers profiel geef je nogal hoog op over je server kennis en ITC management etc. Dat is toch opvallend.
ik gebruik het hier ook. enige probleem is dat mijn backup voor debian server nu al op 95% zit. daarom ben ik nu op zoek om naar meerdere account te kunnen wegschrijven. die hebben namelijk nog over. iemand hier ervaring mee?
zie mijn comment hier boven.

Maak op de niet gebruikte accounts een map aan in de web interface. En deel die map met je hoofd account.
Dat is een goed idee!
Aangezien de accounts uitgedeeld zijn aan de family is het nog even kijken wat handig is waar data te stallen maar alvast een extra TB kunnen gebruiken van een enkel account scheelt al enorm.
Voordeel van zo'n gedeelde map is dat je dan in Debian ook weer niet met allerlei scripts etc aan de slag moet (houtje touwtje) maar gewoon de huidige setup kan blijven gebruiken.
Dit vind ik wel erg duur eigenlijk. Ik betaal nu 5 euro per maand per gebruiker inclusief 1TB, inclusief BTW. Daar zit ook mailhostingservice bij en de O365 online apps (die ik eigenlijk niet gebruik, ik heb het met name voor de mail). Dit is overigens O365 "Business Essentials" - met eigen domein. De home versie is goedkoper maar kan je niet op eigen domein gebruiken.

En dan een tientje voor de 2e TB :/

Zou het handiger vinden als je gewoon de storage van de gebruikers kan combineren. Maar dat kan dan weer niet.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 september 2019 20:52]

Dit is al een tijdje beschikbaar, dus ik snap de nieuwswaarde niet zo.
Laat ze eerst eens een stabiele click-to-run versie bouwen van Excel, één die niet crasht op drie sheets, 100% gpu belasting en na een paar keer opslaan besluit dat je sheet een formule bevat van wel 8192 tekens...

De ongelofelijke ramp die office365 is doet Windows ME debacle verbleken

Wat een rommel

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee