Lenovo introduceert 24"-all-in-one met pc in voet en Ryzen-processor

Lenovo heeft nieuwe laptops, Chromebooks en all-in-one-pc's aangekondigd. Onder de aio's is een systeem met 24"-scherm dat asymmetrisch verbonden is aan een compacte pc met Ryzen-chip die als voet voor de monitor dient.

De Lenovo IdeaCentre A540 komt beschikbaar met een 24"- en een 27"-scherm dat optioneel aanraakgevoelig zijn. De 27"-versie heeft een resolutie van 2560x1440 pixels, de 24"-aio is een 1080p-model. Via een metalen standaard zijn de schermen verbonden met het pc-deel van de all-in-one. De bovenlaag van die compacte pc is te gebruiken om apparaten die de Qi-standaard ondersteunen draadloos te laden, ook als de pc zelf uit staat.

Lenovo levert de IdeaCentre A540-systemen in configuraties met tot aan Core i7-processors en en AMD Radeon RX560-videokaarten. Het 24"-model komt daarnaast beschikbaar met AMD Ryzen-chips waaronder de Ryzen 5 3400GE. De webcammodule met ir-sensor is bovenaan in en uit te schuiven. De prijs van de 24"-IdeaCentre A540 start bij 799 euro en de startprijs van het 27"-model begint bij 999 euro. De pc's zijn naar verwachting vanaf september 2019 beschikbaar

Lenovo kondigt voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn ook een IdeaPad-laptop met 13,3"-scherm aan. De IdeaPad S540 heeft een aluminium behuizing en ips-scherm met een resolutie van 2560x1600 pixels en schermhelderheid van 300cd/m². Er verschijnt een Intel-variant die bijvoorbeeld de Core i7-10710U-hexacore en een GeForce MX250 bevat en een AMD-model met onder andere de AMD Ryzen 7 3700U met Radeon RX Vega. De startprijs van de IdeaPad S540 is 799 euro en de introductiemaand is oktober. De internationaal eveneens aangekondigde S340 komt niet in de Benelux uit.

De Chromebook C340 is een 2-in1-Chromebook die in versies met 11"- en 15,6"-scherm uitkomt. Het gaat om een ips-scherm met 1080p-resolutie. De processor is de Core i3-8130U die over 4GB ddr4 kan beschikken terwijl er maximaal 128GB emmc-opslag aanwezig is. De Chromebook S340 heeft een 14"-scherm van het ips-type dat wel aanraakgevoelig maar niet om te klappen is. Deze Chrome OS-laptop heeft een Celeron N4000 met 8GB lpddr4 en tot aan 64GB opslag.

De 11"-Chromebook C340 verschijnt nog deze maand voor 299 euro terwijl de 15,6"-versie volgende maand voor 449 euro komt. De Chromebook S340-laptop moet ook nog in augustus uitkomen, voor een startprijs van 299 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

29-08-2019 • 18:37

60 Linkedin

Reacties (60)

Wijzig sortering
Ik hoop oprecht dat deze monitor ook een input heeft, het is een schande als dat niet zo is.
Veel AIO's hebben nu geen display input wat ervoor zorgt dat je de complete pc bij het afval zet als de performance er niet meer naar is, oftewel je gooit een goede monitor de prullenbak in.
Naar mijn mening zou dit niet meer mogen, veel extra werk is het niet en je zorgt voor een stuk minder afval.
Als je even doorklikt naar de officiele specs van lenovo (https://news.lenovo.com/w...ntre-A540_Intel_27-24.pdf), zie je aan de rechterkant HDMI in/out staan, dus jou wens is hun bevel :D
Iets wat ik al jaren bij de iMac roep... Je koopt een ontzettend goed scherm met een PC erin. Waarom is dat scherm afhankelijk van die PC?
De oude 27" iMac had support voor video in volgens mij, en je kan wel je macbook aan je imac hangen
Die support hebben ze laten vervallen met de 5K iMac omdat er destijds nog geen standaard manier was om een 5K scherm aan te sturen over 1 kabel.
Is dat nog een serieus probleem? Ik tik dit vanaf een oude i5-2500 quadcore, en die is voor genoeg taken nog snel genoeg (dankzij SSD en genoeg RAM). De performance eisen aan een basis office-PC stijgen simpwelweg niet meer.

Het échte issue is de performance van GPU's, daar zit nog veel meer beweging in. Games worden nog steeds zwaarder, maar ook andere GPU toepassingen zoals AI hebben nog een heleboel potentieel voor performance-groei. Maar dat is niet de markt waar je all-in-ones gebruikt.

Als je al gaat gamen op een all-in-one, dan is dat in de toekomst waarschijnlijk via een streaming service met een GPU in de cloud. En die cloud groeit wél mee.
Stel ik heb een office en koop deze Aio's als optie, over 5 jaar zal ik deze waarschijnlijk vervangen. IPV dat ik iedereen een nieuwe Aio geef en de oude als tweede scherm gebruik of verkoop als een goed scherm gooi ik ze allemaal de prullenbak in.
Stel ik koop dit als de pc voor mijn zoon van 13 die naar de middelbare gaat, 5 jaar later wil hij iets krachtigers en snellere dan kan je deze monitor niet als tweede scherm gebruiken maar gaat de prullenbak in.

Een keer word de computer vervangen 5, 10 of 20 jaar dat maakt niet uit. Hij wordt ooit vervangen en het feit is dat dan de hele pc de deur uitgaat terwijl dat compleet onnodig was. De kosten van het scherm zitten niet in een extra HDMI aansluiting, dat zal het verschil in prijs niet maken. Waarom het risico nemen dat de cloud wel mee groeit of dat je nooit zal upgraden?

Waarom zou je het niet doen? Minder afval is altijd beter.
Jouw probleem is dus dat je die dingen in de vuilnisbak gooit, twerwijl daar geen reden voor is. Dat je 18 jarige zoon een snelle game-PC wil is begrijpelijk, maar daardoor gaat die all-in-one niet kapot of zo. De kringloop zal 'm best nog willen hebben.
Ok het pc gedeelte gaat stuk, hup scherm ook weg
Hang je er toch gewoon NUC aan of je lappie dmv DVI?
het gene dat randomguy aankaart is (en niet van toepassing is op die specifieke) dat AIOs vaak niet als gewoon scherm gebruikt kunnen worden en deze dan weg geknikkerd worden omdat ze nutteloos zijn :p
En daar heeft hij een punt. Is ook al best lang een probleem: Vroeger had je TV's met onderin een VHS-speler. U mag zelf raden welk van de 2 het eerst kapot ging. Of met die handige midi-setjes. Als er 1 onderdeel van stuk ging dan zat je met een half-dood apparaat. Groetjes uit de jaren 90 :)
Vroegah, en bij deze niet en ook bij de iMac niet ...
Misschien is dat helemaal niet meer zo?
Connectivity, meanwhile, consists of WiFi 802.11ac and Bluetooth 4.2, along with a USB 3.1 Gen 1 Type-A, two USB 3.1 Gen 2 Type-A, two USB 2.0, ethernet, and a memory card reader. There’s also HDMI in and out, so you can use the A540 as an external display. Lenovo also finds room for two 3W stereo speakers and a 5W woofer, while an HD webcam and IR camera for Windows Hello are in a pop-up section above the display.
Bron: https://www.slashgear.com...with-a-surprise-29589002/
Maar dan ga je niet een nieuwere generatie kopen als je het scherm nog kan gebruiken... Bedrijven willen zoveel mogelijk terugkerende klanten.

Planned-obselecence, non-repairable, subscription services, incompatibility, propriatary design......
zoveel mogelijk terugkerende klanten
Met de nadruk op terugkerend, je kan als fabrikant dus niet zomaar doen waar je zin in hebt. Alleen Apple komt weg met dit soort praktijken, en zij zelfs niet altijd...
Goh, één van de weinige all-in-one Windows PC's die me eigenlijk qua looks heel erg aanspreekt... én een AMD CPU's er in, wat ook erg leuk is om te zien. De resolutie op een 27" is gezien de prijs te begrijpen, maar hopelijk bieden ze ook een 4K monitor aan tegen een meerprijs.

Ik heb een paar weken op mijn game PC moeten werken met Adobe software vanwege een reparatie van mijn Mac, en qua snelheid merk ik eigenlijk weinig verschil tussen de 2 systemen. Het enige echt jammer vind ik dat je:
 • Adobe alleen op "application frame" hebt in Windows (écht heel vervelend werken vind ik dat).
 • Het Windows-equivalent van de Command-toets waarmee je op OSX alle toetsencombinaties doet, de Control-toets, het voor mij een stuk minder prettig werken maakt. Sommige toetsencombinaties die ik heel regelmatig gebruik worden dan een beetje je vingers in een onnatuurlijke draai leggen om het "even snel" in te drukken. Jammer dat je dat niet systeem-breed kan aanpassen.
Maar qua looks e.d. spreekt deze all-in-one me absoluut aan :)
Goh, één van de weinige all-in-one Windows PC's die me eigenlijk qua looks heel erg aanspreekt... én een AMD CPU's er in, wat ook erg leuk is om te zien. De resolutie op een 27" is gezien de prijs te begrijpen, maar hopelijk bieden ze ook een 4K monitor aan tegen een meerprijs.
Ik vind het jammer dat in dit soort processoraanbodmix van Intel en AMD, de AMD-uitvoeringen altijd de slappe aftreksels zijn in het rijtje. Waarom stoppen ze er geen flagship Ryzen in? En zijn de Ryzens niet in 27inch scherm verkrijgbaar. Nee, voor de snelste procs moet je weer bij de Intel varianten zijn.
De 3700U is een mobile CPU met een cTDP van 12-35W. Zen+ gebaseerd en niet Zen2 ook nog (want mobile), en min of meer de snelste mobile CPU die AMD leveren kan (3750H lijkt gewoon een 3700U met een TDP vast op 35W te zijn; een goede manier voor een OEM om te duiden dat je die chip op z'n volste potentieel kunt gebruiken, maar niet een wezenlijk ander product in technische zin).

Hadden ze een wat grotere behuizing kunnen ontwerpen en een desktop-CPU in kunnen zetten? Sure. Lenovo is tot van alles in staat. Maar da's dan wel een heel ander product, en, zo vermoed ik, toch ook wel een beetje minder aantrekkelijk voor de doelgroep hiervan, want groter/lomper.

Dit is het beste wat je van AMD in een dergelijk product kunt stoppen, voorlopig. We zullen zien of de Zen2 gebaseerde APU's en mobile-specifieke proc's het beter gaan doen, volgend jaar(?). Voorlopig is Intel echter gewoon nog best wel koning in het mobiele segment, en echt niet (alleen) omdat ze teveel invloed over aanzienlijke delen van de markt hebben.
Waar zie je dat de 3700U wordt gebruikt? Het gaat hier even over de AiO ;)
In hun nieuwsbericht / leaflet staan alleen:
 • AMD Ryzen™ 5 3400GE Processor
 • AMD Ryzen™ 3 3200GE Processor
 • AMD Athlon™ 300GE Processor
Zelfs een Athlon...
https://news.lenovo.com/w...entre-A540_AMD_24inch.pdf

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 29 augustus 2019 22:38]

...Oeps, foutje aan mijn kant. Had inderdaad per abuis een paragraaf over de laptop erbij gepakt. Lijkt inderdaad niet optimaal te zijn, in dit geval.

(En niet alleen dat, het zijn kennelijk 65W TDP CPU's in dat kleine kastje. Gaat nog een aardig kabaal maken, zeker als dat fannetje eenmaal wat ouder is..)
De Command-knop in macOS is je Windows/Super key in andere OS's, niet Control. Maar dat terzijde - ik snap je punt wel, maar ik heb dan exact het omgekeerde op m'n 2015 13inch MBP: Die command-knop staat op zo'n irritante plaats voor mijn geCommand-C/V/Enter/.... dat ik hem wel heb omgewisseld met de control knop.
Die voet lijkt wel een heatpipe, is dit een vernieuwde architectuur of zo? Zou je deze ook aan de muur kunnen maken en dan het kastje er plat onder? Ziet er wel strak uit zo.
Hoop het niet dat het een heatpipe is. Stel, je moet 'm verplaatsen en dat doe je doormiddel van gebruik maak van de stevige(?) buis.'Au! verbrand ik 'm klauwen!' :+

[Reactie gewijzigd door Settler11 op 29 augustus 2019 22:08]

Ik vermoed dat het gewoon het design is (en wordt gebruikt voor kabel management). Waardoor het op een koperen heatpipe lijkt. Het rooster aan de voorkant kan natuurlijk ook praktisch gebruikt worden als koeling.
Ziet er cool uit, ook wel erg handig om je telefoon zo op te kunnen laden!

Leuk voor op een kantoor omgeving lijkt me. Maar dan zou ik er wel een 2e scherm aan vast willen hangen, als ik zo de specs bekijk kan dit helaas niet.
Hij heeft HDMI out en je kunt natuurlijk via USB een extra monitor eraan koppelen. Maar ja, dan nog opzoek naar een scherm wat er goed bij past ;)
Dacht dat die HDMI out echt voor dat scherm was, maar als die aansluiting er is, helemaal top. :) die bijna randloze schermen van Lenovo zelf passen er wel goed bij denk ik.
Ik kan nergens vinden hoe duur die 24" zou moeten kosten..
Of ben ik nou blind?
De prijs van de 24"-IdeaCentre A540 start bij 799 euro en de startprijs van het 27"-model begint bij 999 euro.
Dat asymmetrische, het staat me wel aan :D
Ik heb persoonlijk het tegenovergestelde. Ik had graag hetzelfde gezien aan de andere kant.
De kleur is wel mooi.
1 woord: Prachtig!

Goeie prijs, mooi design! zo hoort t.... En niet zoals Apple dik 2 ruggen dokken om vervolgens nog met een specht die op je schijf de hiërogliefen zit te ontcijferen.
Ik weet niet of de prijs zo goed is in vergelijking met Apple, de basis configuratie lijkt namelijk "maar" een i3, 4GB ram en een 128GB ssd te bevatten.
Ik ben misschien ouderwets, maar ik prefereer een monitor naar keuze en een mini computer. In mijn Intel nuc’s kan altijd wat bijplaatsen en een monitor gaat 2x zo lang mee als een computer. Ik heb 4 computers op 1 monitor.
Je snapt de doelgroep van een all-in-one? Als jij een NUC wilt, dan kun je gewoon een NUC met losse monitor kopen. Lenovo verdient meer aan deze all-in-one, er zal heus wel een markt voor zijn.
Natuurlijk is er een markt voor een kant en klaar all-in-one systeem
net zoals er een markt is voor zelfbouwers semi-kant en klaar barebone systemen

ieder zn ding _/-\o_
Stomme vraag misschien; zit er ook een accu in deze all in one, omdat er een batterij icoon zichtbaar is bij de startbalk? :o

Verder wel een mooi ding voor op een klein bureau.
:+ best wel grappig
Waarschijnlijk iemand per vergissing of gewoon wat copy-paste van illustratie materiaal gebruik gemaakt.


Ik zou het anders erg vreemd vinden waarom daar een baterij in zou zitten, groot scherm + pc aansturen op batterij voor een toestel dat niet in een rugzak past.... :)
Wel vreemd, dat icoon van een half platte accu in die AiO

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee