CD Projekt RED werkt niet aan drie Cyberpunk 2077-projecten

CD Projekt RED werkt niet aan drie Cyberpunk 2077-projecten of -games, zo verduidelijkt het Poolse gamebedrijf. Wel zijn er drie teams binnen CD Projekt RED die zich bezighouden met Cyberpunk 2077.

CD Projekt RED heeft vijf ontwikkelteams voor verschillende projecten binnen het bedrijf en drie richten zich op Cyberpunk 2077, zegt het bedrijf tegen Twinfinite. Van die drie werken er twee in Warschau en Krakau direct aan de ontwikkeling van het sci-fi-spel. De derde is gesitueerd in Wrocław, heeft veertig medewerkers en houdt zich bezig met onderzoek rond het spel. Een vierde ontwikkelteam houdt zich in Warschau bezig met het digitale kaartspel Gwent en het vijfde team is aan het werk voor een nog onaangekondigde mobiele game.

Dinsdag berichtten diverse sites, waaronder Tweakers, over uitspraken van de ceo van CD Projekt RED, Adam Kiciński, tegen de Poolse website Bankier. Zijn uitlatingen leken er op te wijzen dat er drie Cyberpunk 2077-projecten lopen binnen de studio, waaronder een multiplayer-modus.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-07-2019 • 13:34

48 Linkedin

Submitter: Cartoon

Reacties (48)

Wijzig sortering
De derde is gesitueerd in Wrocław, heeft veertig medewerkers en houdt zich bezig met onderzoek rond het spel.

Kan iemand dit misschien iets meer toelichten ? Houden ze zich bezig met actualiteiten, met historische situaties, omgevingen wat onderzoeken ze precies rond het spel ?

In het bron artikel word het research and development genoemd, wat een stuk meer verklaard dan alleen onderzoek.

[Reactie gewijzigd door Gillded op 3 juli 2019 13:40]

De geruchten zijn dat deze medewerkers aan een multiplayercomponent werken _/-\o_
Nee komt er niet, is al toegezegd.
Source? Die van mij is een interview uit juni 2018 (https://www.eurogamer.net...iewed-cd-projekt-about-it):

Is Cyberpunk 2077 a purely single-player game?

Patrick Mills: Yes, it is.

So there's no multiplayer whatsoever?

Patrick Mills: We have multiplayer in R&D, but the game we're shipping to you, the game you're going to buy is the single-player experience. That's really what we're concentrating on now, the single-player RPG experience. That's what we want to nail down before we start looking at any of these other things.

So when you say you've got multiplayer in R&D, do you mean in relation to Cyberpunk 2077, or just generally at the studio?

Patrick Mills: In relation to Cyberpunk as well as just generally at the studio.

So maybe multiplayer will come post-launch?

Patrick Mills: Maybe, no promises. Nothing at launch. At launch we're concentrating on the single-player game. That's what we want to give you.
Inderdaad, dus geen "Nee komt er niet, is al toegezegd."
Reken er maar niet op, ik ken 1 van de developers, ze zijn er niet echt mee bezig.
hopelijk niet.
laten ze maar hun resources spenderen aan een goeie singleplayer ipv een halfbakken multiplayer.
Als ze hier inderdaad onderzoek naar doen, dan is het toch logisch dat ze hier een ander team op hebben gezet? Dit staat totaal los van het singleplayer gedeelte, en ze hebben eerder al aangegeven dat de focus voor de release op singleplayer ligt (https://www.pcgamer.com/c...possibility-after-launch/).
En wat als ze hun resources spenderen aan een goeie multiplayer i.p.v. een half gebakken singleplayer?
het is in de basis gewoon een singleplayer game.

wat we tegenwoordig vaak zien is dat singleplayer openworld games een multiplayer aspect er bij krijgen wat helemaal niet goed uitgewerkt is en daardoor vrij weinig toevoegt aan het eindproduct.

een goede multiplayer zo laat in de ontwikkeling van de game nog inbouwen gaat sowieso niet lukken. een multiplayer game bouw je vanaf de grond op als multiplayer.
Aannames aannames en meer aannames. Hoezo wordt er vanuit gegaan dat een eventuele MP half gebakken wordt en SP niet? Hoezo ga je er vanuit dat cd project red niet vanaf begin af aan al mp plannen heeft met deze game? GTA was in de basis een Single player game, enig idee hoe de MP nu draait?

Kortom, niemand heeft geen flauw idee wat voor een plannen ze hebben op mp gebied maar men gaat er al wel vanuit dat het niet veel soeps wordt?
Het is primair een single player game. Dus als het een halfbakken sp game is, dan maakt mp al geen zak meer uit. In ieder geval mag je best wat verwachten qua single player kwaliteit van CDPR, multiplayer moeten we nog maar zien (wat dus precies het punt hier is).

GTA mp is wel een erg slecht voorbeeld, dat is dus juist precies wat ik niet hoop te zien in cyberpunk.
Een goede single player game waar later een cashgrab mp aan toegevoegd is, dat is precies wat ik zou bedoelen met een halfbakken mp (ongeacht hoe goed het loopt/verdient).

Anyway, MP is voor een game als deze compleet ondergeschikt, de meeste cyberpunk fans zullen er niet op zitten te wachten in ieder geval. Dus daarom begrijp ik de uitspraken en aannames wel. Willen eerst een goede single player game zien voordat er gesproken wordt over zaken die er wezenlijk niet toe doen.

Is ook de reden dat CDPR reageert op het gerucht dat er aan 3 cyberpunks games gewerkt zou worden. Een hoop fans begonnen te denken dat ze het nu al aan het uitmelken zijn, wat dus niet het geval blijkt te zijn. Een multiplayer mode zou precies hetzelfde zijn, zou dus slim zijn zo lang mogelijk stil te houden totdat de SP in ieder geval goed ontvangen is.
In ieder geval mag je best wat verwachten qua single player kwaliteit van CDPR
Wat? Op basis van die single hit? Hoeveel mensen konden The Witcher #1 en #2? Het is pas echt een succes geworden bij deel #3. Gwent is uit TW3 'gesloopt' en als standalone ook nog eens uitgegeven. Dus hoeveel echt succesvolle games heeft CDPR nu uitgegeven? 1tje.

Neemt niet weg dat wat ik een jaar geleden heb gezien hier op Tweakers.net mij heel erg geïnteresseerd maakte in de game (naast dat ik de Cyberpunk RPG serie natuurlijk al veel langer ken), de recentere trailers een stukkie minder. Maar dat neemt niet weg dat iets als Cyberpunk 2077 zich heel goed leent voor multiplayer en/of pvp, optie genoeg zou ik zeggen. Ze zouden prima assets en zelfs de engine kunen repurpesen voor MP/PVP als standalone, heck zelfs F2P. En ja, mits je voldoende resources heb kan je als bedrijf prima aan meerdere goede producten werken.
The Witcher 1 en zeker deel 2 zijn hartstikke goed ontvangen en beoordeeld en die trend hebben ze doorgezet door een meesterwerk te maken van Witcher 3. Cijfers uit 2017 zeggen 33 miljoen kopieën verkocht in de serie met meer recentelijk nieuws dat er ruim 20 miljoen van Witcher 3 zijn verkocht. Dat betekent dus dat er zeker 13 miljoen doosjes voor Witcher 1 en 2 over de toonbank zijn gegaan, niet heel slecht, toch? Met een trend van steeds betere games maken en voor elke versie geroemd worden om het verhaal, lijkt het me niet raar om goeie verwachtingen te hebben.
Wat? Op basis van die single hit? Hoeveel mensen konden The Witcher #1 en #2? Het is pas echt een succes geworden bij deel #3.
Ja vind ik wel, niet dat ik dan ineens ga pre-orderen ofzo, moet je sowieso niet doen. Ik heb een redelijke hoge verwachting van ze ja, daar is toch niks mis mee?
Een witcher-achtige game in scifi setting lijkt mij in ieder geval een tof idee. Hoe dat uit gaat pakken, moeten we nog maar zien natuurlijk.

Maar vooralsnog snap ik de kritiek wel op een mogelijke MP zolang we de SP nog niet in handen hebben gehad. Wellicht is CDPR wel hartstikke goed in MP games, zal best. Maar dat is niet wat mijn interesse trekt, het is die SP game die ik toch eerst wil zien voordat ik hyped voor uitbreidingen wordt.
The Witcher 3 is inderdaad één spel, maar de uitbreidingen hiervan zijn echt serieus groot. Blood and Wine kon net zo goed als een geheel nieuw spel uitgebracht worden. De kwaliteit van deze uitbreidingen is subliem, wat mij vertrouwen geeft in CDPR qua single player kwaliteit.
"GTA mp is wel een erg slecht voorbeeld, dat is dus juist precies wat ik niet hoop te zien in cyberpunk."

Het is dan ook niet echt relevant wat jij wil zien in Cyberpunk.. GTA online is een succes dus veel mensen zijn wel geïnteresseerd in iets dergelijks.

"Anyway, MP is voor een game als deze compleet ondergeschikt, de meeste cyberpunk fans zullen er niet op zitten te wachten in ieder geval."
Again. Je hebt geen flauw idee waar 'cyberpunk' fans op zitten te wachten.

Nogmaals. Aannames, aannames aannames ;)

We zullen zien wat het ons brengt. Ik heb zelfs vertrouwen in CD Project Red als ze met MP gaan werken in Cyberpunk.

Edit: Lachwekkend overigens dat m'n eerste post gedownvote wordt maar goed. Het is een reactie op een zin die nergens op slaat maar schijnbaar zijn er meer mensen die er vanuit gaan dat MP op voorhand kut is en SP niet.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 3 juli 2019 15:53]

Ik ga puur uit van de geluiden die de community maakt, niet meer en niet minder.
Natuurlijk zijn dat aannames.

Dat je post gedownvote wordt is flauw, maar het is dan ook een stomme opmerking.

Dat iets een financieel succes is, wil echt niet zeggen of gamers er op zitten te wachten of niet (klein percentage "whales" dat de boel omhoog houd, bijv). Over aannames gesproken, eej?

[Reactie gewijzigd door Zoop op 3 juli 2019 15:58]

Een stomme opmerking? Nee er vanuit gaan dat MP kut wordt en ze dus hun resources aan SP moet spenderen is een lekker logische opmerking.

"Dat iets een financieel succes is, wil echt niet zeggen of gamers er op zitten te wachten of niet (klein percentage "whales" dat de boel omhoog houd, bijv). Over aannames gesproken, eej?"

Weetniet hoor maar er zijn maar weinig games die, zelfs zoveel jaar na release, zoveel dagelijkse gamers hebben. Dus geen 'klein percentage "whales"'. Een aanname is het dus ook niet eej?
Zou 'mmo' onder multiplayer kunnen vallen? :9~
CDPR heeft een eigen engine. Misschien is het derde team daar mee bezig?
Dinsdag berichtten diverse sites, waaronder Tweakers,
Het is jammer dat alles tegenwoordig zo klakkeloos wordt overgenomen. Dit was al bekend nog vóór dat Tweakers dat nieuwsbericht plaatste, en had Tweakers ten tijde van publicatie ook al kunnen weten door iets langer door te zoeken.

Misschien handig om er iemand op te zetten die er inhoudelijk ook mee bezig is i.p.v. de Redacteur privacy & security? Kom steeds vaker feitelijke onjuistheden tegen in artikelen op Tweakers waardoor het gewoon geen goede bron van informatie meer is.
Dit was al bekend nog vóór dat Tweakers dat nieuwsbericht plaatste
link pls
Als je het originele artikel door Google Translate haalt, dan zie je dat er hier echt vreselijk is geblundert. De vertaling was verre van vlekkeloos, maar het was wel duidelijk dat er iets niet goed ging. Nergens werd er over games gesproken, overal werd het woord project gebruikt. Maar daarnaast werden die projecten ook nog anders uitgelegd door de media vergeleken met de vertaling.

Wat nog niet genoemd is hier op tweakers: Hun volgende niet cyberpunk rpg komt in 2021. (Tot zo ver ik de vertaling kan vertrouwen :p)
Zie het vorige topic. Daar al merkten een aantal mensen op dat Tweakers compleet fout zat met de berichtgeving, alleen werd er door de redactie compleet niet op gereageerd.
Al aboard the Hype Train. Deze lijkt mij gaaf. Maar wacht toch even op de GOTY editie
/r/patientgamers
Joh. Leek me vrij logisch.
Verwachtingen liggen inderdaad heel hoog.
En dat zal het grootste probleem zijn.
Iedereen heeft zo zijn eigen wensen hoe het spel moet zijn en die wensen gaan nooit allemaal in vervulling.
Ik denk dat door die hooggespannen verwachtingen in de community er al heel snel een grote verdeling zal zijn van liefhebbers en haters en helaas lijkt die laatstee groep vocaler dan de eerste.
Bij vrijwel ieder groot mainstream spel zie je in de fora een enorme groep 'weet je wat ze moeten toevoegen' en 'het is unbalanced want X, ze moeten dat oplossen door Y'.

Ik heb ooit de fout gemaakt om in het Destiny 2 forum naar informatie te zoeken. Na de honderdste post over hoe slecht Bungie het wel niet geregeld had heb ik besloten er maar niet meer terug te keren en merkte ik dat het ook mijn gevoel bij het spel negatief beïnvloed werd.
Haha ja, heb vrij lang Destiny gespeeld, de community is daar echt heeeeel erg salty.
Als je ook ooit maar iets positiefs of negatiefs over wat dan ook zegt, heb je gelijk een hele lading fanboys en haters in je nek :)

Niet te veel luisteren naar gebler op het internet dus. Die vocale groep haters is over het algemeen wel in de minderheid.
Als je niet teveel gaat verwachten kan het ook niet tegenvallen :D
Ik verwacht echt helemaal niks van deze game en heb er ook nog weinig van gezien, wil me graag laten verrassen.
Ik ben er bang voor maar hoop het toch niet.
Het concept lijkt mij erg vet. Ben wel bang dat als ze het te groot maken missies op een gegeven moment als herhaling gaan voelen.
Want? Witcher 3 was fantastisch en de 45 minuten gameplay waren ook super. Ik zie niet in hoe dit kan tegen vallen. Het is geen Mass Effect Andromeda.
Een Triple A zal eens iets vernieuwends proberen.
ik ben daar ook bang voor, als games deze mate van hype halen kan het niks anders dan teleurstelling en een half bakke project opleveren.
De GTA serie voldeed ook aan de verwachtingen, net als Red Dead (vergelijkbare mate van hype)
Wel andere ontwikkelaar, maar toch.

Fallout 76 is een voorbeeld van waar jouw stelling wel klopt....
Half bakke maak ik mij niet druk om bij hun, dat hij wellicht door de hype niet aan jouw verwachtingen zal voldoen zou best kunnen ja.

Echter ben ik van mening dat als je het gewoon als een sci-fi opvolger van Witcher 3 ziet het een prima game zal zijn.
Nu al overhyped inderdaad, daar ga ik niet aan beginnen. Zwengel m eens aan wanneer die uit is, maar heb de verwachtingen al lekker laag gelegd.
Tot nu toe doet CPR het al beter dan bijvoorbeeld EA.
Dont get me wrong, ik hoop op alles dat het een fantastische game word. ben enorm van van alles wat CDPR doet. echter de level van hype wat deze game over zich heen heeft gekregen is unreal. Ze doen tot nu toe alles goed. Echter als consument weten wij nog heeeeeeel weinig over de game. We hebben 45 mins aan promo gameplay gezien, en binnenkort bij Gamescom komt de E3 footage online (cant wait) maar ik hou mn hart vast
Ja, ik begrijp het wel. Ik bedoelde ook meer van tot nu toe met alle informatie wat we hebben en hoe CDPR ons, de gamers, tot nu toe behandeld en zegt te gaan behandelen. Naar mijn mening is dat tot nu toe al vele male beter dan EA.
Waar slaat jouw reactie nou op?
Dat het best makkelijk is het als uitgever beter te doen dan ea, maar die analogie is duidelijk niet helemaal overgekomen als ik de reactiescore zie :)
Maar CDPR is toch ook de ontwikkelaar? Ik begrijp nog steeds niet waar je nou precies op doelt. Zou je nog specifieker kunnen zijn?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee