'China installeert malware op Android-smartphones bij grensovergang Xinjiang'

Bij grensposten in de Xinjiang-regio installeren Chinese autoriteiten een Android-app op smartphones van reizigers waarmee tekstberichten en andere informatie in handen komt van de douane. Dat claimen meerdere media na onderzoek.

Een toerist die de malware geïnstalleerd kreeg verstrekte een kopie van de app aan Motherboard en Süddeutsche Zeitung. Een medewerker van deze Duitse krant stak daarop zelf de grens bij de Chinese regio Xinjiang over en kreeg ook de app geïnstalleerd. De app is vervolgens geanalyseerd. Ook de Guardian en NYT berichten erover.

De douane bij de regio neemt smartphones van toeristen en reizigers tijdelijk in beslag om de app te kunnen sideloaden. De app draagt de naam Fencai, wat verband houdt met bijen, en doet geen poging zichzelf te verbergen. Zo is het logo gewoon zichtbaar in de lijst aanwezige applicaties. Het lijkt er dan ook op dat deze eigenlijk verwijderd zou moeten worden als zijn werk gedaan is.

Dat werk bestaat uit het scannen van de inhoud van het toestel om een match te vinden met een of meerdere van 73.000 aanwezige hashes. Door deze hashes onder andere te vergelijken met die van een database van Virus Total wisten de onderzoekers 1300 ervan te relateren aan bestanden om een indicatie te krijgen waarop de Chinese surveillance-app zoekt.

Het bleek dat de app onder andere zoekt naar de Rumiyah-publicatie van IS, passages van de Koran, pdf's over de Dalai Lama, het boek The Syrian Jihad en een track van de Japanse band Unholy Grave over Taiwan. Sommige bestanden betreffen volgens de onderzoekers onmiskenbaar extremisme en terrorisme, maar andere bestanden zijn onschuldig van aard. Daarnaast sluist de app berichten zoals sms'jes en data over contacten, de agenda, de locatie en de belgeschiedenis door.

De surveillance bleef volgens de Duitse redacteur die de grens overstak niet beperkt tot Android-smartphones. Ook iPhones werden in beslag genomen en via usb aan een apparaatje gehangen, al is niet bekend wat dit apparaat deed. Motherboard heeft een kopie van de app op Github gepubliceerd.

Er zijn al jaren berichten over repressie in de Xinjiang-regio, waar het grootste deel van de bevolking islamitisch is.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

02-07-2019 • 19:51

212 Linkedin

Reacties (212)

212
177
96
10
2
42
Wijzig sortering
Ze kijken ook 1 voor 1 al je foto's na op je telefoon en tablet (PC niet). Bij mij duurde het zo'n dertig minuten op een oude telefoon (zaten met 3 personen/buitenlanders in een trein). Ze connecten met je telefoon via USB en maken volgens mij ook een wifi-netwerk aan (mhotel1784 of iets dergelijks), deze zou je terug kunnen vinden in je lijst met 'Saved networks". Ik heb de app ook nog op een telefoon staan, deze is na de controle niet meer online gegaan.

De app die ze gebruiken verwijderen ze niet. Ze kunnen android en apple telefoons doorzoeken.

Ze controleren alleen de dingen die je aan ze geeft, dus als je iets in je zak laat zitten dan kijken ze daar niet naar ;)

TOen ik met de bus de grens overging, controleerde ze niks.
Gebruik je de telefoon nog? Voor mij zou het echt een reden zijn om ze zo snel mogelijk te vernietigen, je weet nooit wat achterblijft (calling-home) of ergens wordt geïnjecteerd/geïnfecteerd.

Er doen hier best veel luchtig over, maar waarom zou dat hier uiteindelijk ook niet gebeuren? We hebben immers daarvoor al wetgeving en het scannen op files is dus een kwestie van minuten.

Het beste zou zijn om met sandboxes te werken, maar zo te zien ben je verplicht de telefoon te unlocken en je foto's te laten zien. Daarmee omzeil je deze fysiek weer.

Wat een idioot land, dan ben je blij dat je hier woont en allemaal privacy regels gelden.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 3 juli 2019 07:01]

Het is grappig dat je het zegt, want Nederland is wereldkampioen aftappen:
https://www.wodc.nl/onder...ctiviteit-van-tappen.aspx
https://www.volkskrant.nl...en-telefoontjes~b47781fb/

Wat een ironie.

Edit ter info:
Sleepwet:
Door de wet zou de privacy van burgers worden geschonden. Informatie van ‘onschuldige burgers’ zou als bijvangst verzameld worden met een 'sleepnet'. 'Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont', zeggen tegenstanders. Ze willen ook niet dat deze data jarenlang bewaard mogen worden.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International 'sluit de wet niet uit dat informatie wordt gedeeld met repressieve regimes'. Het gevaar bestaat dat samenwerking met buitenlandse geheime diensten leidt tot schending van mensenrechten. 'Het werk en leven van activisten, journalisten en oppositieleden kunnen zodoende door het handelen van Nederland in gevaar komen.'
https://radar.avrotros.nl...f-tegen-sleepwet-stemmen/
Hele wijk is verdacht. Als jij in dezelfde straat woont als een verdachte, dan mogen ze jou al aftappen. Over ironie*2 gesproken.

[Reactie gewijzigd door Dabbel op 4 juli 2019 20:55]

Het gaat er hier niet veel anders aan toe dan daar. Het verschil met hier is dat het stiekem gebeurd. Daarnaast leven we hier in een zogenaamde democratie. Maar je merkt aan alles dat deze vrijheid beetje bij beetje langzaam wordt afgebroken door mensen met veel geld en invloed. Niemand heeft het door maar vergelijk alle bescherming die we vroeger hadden eens met wat er nu voor de burger nog maar is. Ik ken nog een tijd waarop brein never nooit adres gegevens kon opvragen bij een provider met alleen een ip adres... kijk hoe snel alleen dat al is veranderd. Zo zijn er nog ontelbaar veel voorbeelden te noemen van het feit dat onze vrijheid en privacy steeds verder ingeperkt wordt. De volgende stap wordt de nieuwe banken standaard. Ben even de naam kwijt.. waarop andere partijen waaronder overheden e.d. al je bankgegevens kunnen inkijken en zelfs aanpassen. Nu is het nog onschuldig en wordt het bestempeld als handig! Volgend jaar als je een hypotheek of een abonnement af wil sluiten is het een vereisten van deze partij om ze toegang te geven. En over 5 jaar kun je niet eens meer bestellen in een webwinkel als je die gegevens niet aan hun geeft. En zo wordt beetje bij beetje je vrijheid steeds ietsje verder ingeperkt. Niemand ziet het, niemand heeft het door. En degene net als ik die het wel door hebben kunnen er toch niks aan veranderen. Want wat kan ik beginnen tegen deze groot machten in Europa die alles voor mij bepalen.
Stukje bij beetje afgebroken? Is altijd al zo geweest. Oliarchen hebben door de geschiedenis heen altijd een dikke vinger in de pap gehad.
We leven ook niet in een democratie, maar in een parlementaire democratie, wat niet helemaal hetzelfde is. En officieel zijn we zelfs een koninkrijk, waarbij de koning bepaald vetorecht heeft.
Dat is niet meer van deze tijd, hoor. Er zijn wel conservatieve partijen die wel willen dat de oude glans van het koningschap weer terugkomt. Al is het maar een beetje.
Het verschil is dat aftappen hier gebeurt wanneer je verdachte bent of op een of andere manier een link hebt met de verdachte. Elke telefoontap wordt getoetst door een officier van justitie en daarna ook nog eens door een rechter commissaris.

Uit bovenstaande stuk begrijp ik dat bij de grensovergang iedereen aan de beurt is en gescand wordt.
Het zou inderdaad getoetst moeten worden maar die toetsing faalt nogal eens, een op de twintig keer is een tap volgens de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) onrechtmatig.
https://www.security.nl/p...g+bij+deel+AIVD-verzoeken

Ook als je geen verdachte bent, of wanneer je geen enkele link hebt met de verdachte, kun je in Nederland worden afgeluisterd, bv. met de sleepwet. In de wetgeving zitten dit aangaande een aantal waarborgen maar de AIVD en MIVD houden zich daar nog niet heel erg aan.
https://www.volkskrant.nl...inlichtingenwet~b8f6d5c5/
De toetsing faalt dan dus juist niet. Dat is het hele idee van toetsing, dat achteraf beoordeeld wordt of het rechtmatig was of niet.
Overigens vind ik 5% dan niet schokkend veel.

[Reactie gewijzigd door Citroentjuh op 3 juli 2019 08:29]

@Citroentjuh persoonlijk vind ik 5% een hoog percentage. in de meeste vakgebieden is 5% falen onaanvaardbaar. Stel je dokter schrijft je in 5% van de gevallen de verkeerde medicijnen voor, of een chirurg amputeert in 5% van de gevallen de verkeerde been......

Bij het onterecht inbreken in de privacy van burgers vind ik persoonlijk 5% erg hoog. Onrechtmatigheid van 1 ‰ (0,1 %) lijkt mij een redelijk streven en zou zeker haalbaar moeten zijn.
Voor een operatie gelden inderdaad strengere eisen, maar in een vakgebied als de geneeskunde is een diagnose met 95% zekerheid gewoon normaal hoor. Het gaat hier om complexe situaties waarin veelal onder tijdsdruk besloten wordt om iemand al of niet onder de tap te plaatsen. Dat daarbij dan in 95% van de gevallen achteraf blijkt dat dit volgens de juiste procedures is gegaan lijkt mij op zich een aanvaardbaar gegeven. Of 5% te hoog is hangt van verschillende factoren af. Is de inbruek op privacy zo zwaarwegend als je het bijvoorbeeld afzet tegen het oorspronkelijke doel van de tap (bijv. bij een acute terreur dreiging, een vermissing etc?). Ik vind het een wezenlijk verschil met het Chinese voorbeeld (waar deze discussie over was begonnen) dat er hier uberhaupt strenge regels voor gelden, dat er achteraf ook daadwerkelijk getoetst wordt, en dat als er fouten zijn gemaakt daar dus later consequenties op kunnen volgen.
Heb je bronnen voor je claims?
Ik doe nergens claims? Ik geef mijn visie. Ten aanzien van foutmarges in de gezondheidszorg; dat is mijn vakgebied. Het is bijv heel normaal dat medische testen een foutmarge hebben van rond de 5%
Hi @Citroentjuh ik vind jouw uiteenzetting duidelijk. Ik vind ook dat er bij fouten consequences moeten kunnen volgen. Als er b.v. blijkt dat een bepaalde groep verantwoordelijk is voor de grootste hoeveelheid fouten, dan lijkt het mij raadzaam om te onderzoeken hoe dat komt.

Hopelijk gaat het 'fout'-percentage de komende jaren omlaag. en laten we de discussie vooral blijven voeren, zodat het evenwicht goed blijft.
Dat dus. Als in de farmaceutische industrie 5% van de gebruikers van een medicijn zou sterven, dan zou dat niet acceptabel zijn.
Nee idd, is ook wel iets heel anders he? Of je sterft of dat er ten onrechte getapt is.
Overigens hangt zelfs dat weer af van de precieze omstandigheden. Als het gaat om een vrij algemeen middel is dat uiteraard absoluut onacceptabel, maar goed je noemt ook wel een extreme uitwerking, lichtere bijwerkingen kunnen wel vaker voorkomen. Maar als het gaat om een specifiek medicijn voor een ziekte waar je anders vrijwel zeker aan dood gaat is dit percentage misschien wel acceptabel.

[Reactie gewijzigd door Citroentjuh op 4 juli 2019 09:24]

De toetsingscommisie kijkt achteraf of de tap al dan niet rechtmatig was, dus nadat deze was goedgekeurd door een rechter(commissaris) of zelfs minister. De toetsingscommissie zelf wordt niet gecontroleerd. Er zijn wat twijfels of die TIB inderdaad alles meldt want niet onafhankelijk. Kortom, minstens 1:20 taps zijn onrechtmatig. Maar je hebt gelijk, die TIB lijkt haar werk beter te doen dan destijds tijdens de behandeling van de wetgeving werd verwacht.

Een AIVD-man vertelde me ooit eens dat zij tijdens hun werk altijd de grenzen van de wet zullen opzoeken, en als het kan er iets overheen totdat ze worden teruggefloten door rechters of politiek. En dan verwachten we van de AIVD (en MIVD) dat zij zelf zorg dragen voor de waarborgen? Naief. Dat zullen de AIVD en MIVD zo lang mogelijk rekken en op zodanige manier doorvoeren dat zij nog steeds heel ruime bevoegdheden hebben cq. dat buiten de lijntjes kleuren onopgemerkt zal blijven. Ik geef ze daar geen ongelijk in, hun taak is immers SIGINT en niet privacy. En hierop toezien is ook geen taak voor de TIB. Van wie wel? Eh, de ministers van binnenlandse en buitenlandse zaken denk ik?
Sleepwet:
Door de wet zou de privacy van burgers worden geschonden. Informatie van ‘onschuldige burgers’ zou als bijvangst verzameld worden met een 'sleepnet'. 'Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont', zeggen tegenstanders. Ze willen ook niet dat deze data jarenlang bewaard mogen worden.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International 'sluit de wet niet uit dat informatie wordt gedeeld met repressieve regimes'. Het gevaar bestaat dat samenwerking met buitenlandse geheime diensten leidt tot schending van mensenrechten. 'Het werk en leven van activisten, journalisten en oppositieleden kunnen zodoende door het handelen van Nederland in gevaar komen.'
https://radar.avrotros.nl...f-tegen-sleepwet-stemmen/
Hele wijk is verdacht. Als jij in dezelfde straat woont als een verdachte, dan mogen ze jou al aftappen. Over ironie*2 gesproken.
Welke ironie ? Heeft Nederland 7.5% van de inwoners van de door hun zelfverklaarde "onafhankelijk autonoom bestuurde regio" in heropvoedingskampen steken. Dat is pas ironisch. De Chinezen zijn sinds de val van de USSR al hun grensgebieden manu militari aan het overnemen. En onder het mom van de strijd tegen het terrorisme en recht op zelfbestuur dekken ze hun massale etnische brutaliteiten af.
Deze ironie:

Sleepwet:
Door de wet zou de privacy van burgers worden geschonden. Informatie van ‘onschuldige burgers’ zou als bijvangst verzameld worden met een 'sleepnet'. 'Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont', zeggen tegenstanders. Ze willen ook niet dat deze data jarenlang bewaard mogen worden.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International 'sluit de wet niet uit dat informatie wordt gedeeld met repressieve regimes'. Het gevaar bestaat dat samenwerking met buitenlandse geheime diensten leidt tot schending van mensenrechten. 'Het werk en leven van activisten, journalisten en oppositieleden kunnen zodoende door het handelen van Nederland in gevaar komen.'
https://radar.avrotros.nl...f-tegen-sleepwet-stemmen/
Hele wijk is verdacht. Als jij in dezelfde straat woont als een verdachte, dan mogen ze jou al aftappen. Beetje hetzelfde als: Als je naar die provincie gaat ben je verdacht. Of niet?

Ten tweede: Heb jij mij China zien verdedigen? Jij noemt argumenten die niet ter discussie staan. De post waarop ik reageer zegt:
Wat een idioot land, dan ben je blij dat je hier woont en allemaal privacy regels gelden.
En daar reageer ik op.

[Reactie gewijzigd door Dabbel op 3 juli 2019 13:31]

Je kunt hem ook naar de factory settings laten resetten... vernietigen is wel heel erg overdreven.
Helaas niet altijd, er is echt veel mogelijk tegenwoordig hoor.

Vernietigen is misschien het uiterste, maar ik zou dan op z'n minst volledig de ROM opnieuw flashen (als die beschikbaar is) en dus ook starten van een schone storage. We weten gewoon niet wat er gebeurt, je kan prima malware verstoppen in iets onschuldig als een calculator of camera app.
China is tegenwoordig spionage land no1 geworden door niet alleen buitenlandse bedrijven te spioneren maar ook door grootschalige spionage op de eigen burgers, maar nu dus ook op toeristen. Vreselijk.
Het is een verschil in inzicht, iets waar hier ook steeds meer om geroepen wordt (niet door mij maar door de algemene burger). Meer toezicht, meer controle, minder privacy.

In China vervult de overheid een vaderrol (letterlijk). Hij controleert op alles om te zien of iedereen wel netjes blijft. Als je in Shenzhen door een rood licht heen loopt krijg je binnen een minuut een boete in je Wechat door gezichts herkenning, Dit klinkt allemaal heel erg eng (en dat is het ook) maar ook hier zul je dat krijgen (belastingdienst heeft al een camera boven iedere snelweg).
En zegt me niet dat er nog iets anders op is geïnstalleerd. Hoe zeker zijn we daarvan?
Kan je dit dan eigenlijk nog malware noemen?
Dan is meer misbruik van het woord malware, dit gebeurt allemaal semi-transparant.

Je geeft je toestel af en weet dat ze het inhoudelijk gaan controleren
Ze installeren het en laten het op je toestel staan.
Er wordt geen poging gedaan de app te verbergen en/of te verwijderen
Het scant je telefoon op bepaalde zaken en rapporteert, niet veel anders dan een virusscanner, alleen met een ander doel.
Ik heb een beetje door de APK lopen neuzen en hier nog wat meer informatie. De code is genamespaced als com.fenghuo.*** door middel van een google search op fenghuo kom je uit op een website van een communicatie bedrijf Fenghuo Communication Group. Ik ga er van uit dat deze partij de app heeft ontwikkelt.

Dit wordt ook bevestigd door het strings.xml wat in android app gebruikt wordt om text op te slaan die je in je app gebruikt. Een van deze strings resources heeft als key "company_name" met de waarde “南京烽火软件科技有限公司” het eerste karakter “南” is de locatie van de vestiging Nanjing de rest is de bedrijfsnaam (Fenghuo Software Technology Co., Ltd.). Door verder door het strings.xml bestand te lezen krijg je al een idee wat de app kan. Hier een paar voorbeelden checking_contacts, checking_sim_contacts
checking_call_logs, testing_sms hier nog het hele bestand voor wie het interessant vind https://pastebin.com/78Gq9Z7R.

Verder kan je zien dat er ook een ip adres instaat 192.168.43.1. Zoals @Temraakle al aangeeft
Ze connecten met je telefoon via USB en maken volgens mij ook een wifi-netwerk aan (mhotel1784 of iets dergelijks), deze zou je terug kunnen vinden in je lijst met 'Saved networks”.
Dit ip adres zal wel een lokale server zijn in dat netwerk waar de gegevens heen gestuurdt worden.

Er zijn een aantal classes CalendarHelper, CallLogHelper, ContactsHelper en SmsHelper het lijkt erop dat hier de gegevens worden opgehaald en teruggeven worden in een HTML tabel. De tabellen die gegenereerd worden bestaan uit de volgende kolommen.

CalendarHelper
  • ID
  • Subject
  • Location
  • Description
  • BeginTime
  • EndTime
CallLogHelper
  • ID
  • Type
  • Name
  • Number
  • StartTime
  • Duration
  • INTERCEPT_STATE
ContactsHelper
  • ID
  • Storage
  • Name
  • Number
  • MobileNumber
  • HomeNumber
  • Fax
  • OfficeNumber
  • EMail
  • URL
  • Address
  • PhotoName
SMShelper
  • ID
  • Storage
  • SMSType
  • Folder
  • CenterNumber
  • Number
  • Time
  • Text
  • Type
  • INTERCEPT_STATE
192.168.43.1 is wat mijn android telefoon lokaal als IP gebruikt wanneer ik wifi hotspot aanzet en dus gebruik maak van mijn telefoon's internet connectie. Mobiel is dan 192.168.43.1 en apparaten die gebruik maken van de hotspot worden 192.168.43.x
Het meest zorgelijke aan deze app (zoals die duidelijk zichtbaar geïnstalleerd staat; backdoors kunnen er ook nog bij zitten uiteraard) vind ik de mogelijkheid dat het ding zelf foto's, video's en stemopnamen maakt/kan maken.

Wel een heel interessant doel voor handige lui om eens naar die grenspost te gaan met een rigged telefoon die eens een goede scan doet van die server op 192.168.43.1.
Ja, lijkt me een perfect idee. Vinden ze vast leuk als ze erachter komen. Otto Warmbier had toen ook al zo'n goed idee.
Het valt me altijd echt op dat dit soort gedrag in China wordt gerelativeerd door sommige hier onder het mom van “maar in andere landen....”.

Vraag aan een inwoner van Hong Kong hoe fijn het is om met Chinezen te maken te hebben, ik denk dat vele verlangen naar de tijd dat het nog een uk kolonie was.
ja dat heet "whataboutism" en is een klassiek deflectiemaneuver is discussies
Je kan het ook bekijken als gezonde zelfreflectie. Ik heb zelf veel ervaring met het buitenland en veel berichtgevingen over het buitenland lijken veel erger (overdreven) dan dat er wordt ervaren in land zelf. Hetzelfde geldt omgekeerd, hoe dikwijls kom ik in het buitenland nieuws tegen over mijn eigen land waar ik moet van denken: "oei dat is niet goed", maar op het thuisfront hoor ik dan: " och, dat heeft hier nauwelijks aandacht gekregen".

De perceptie van een situatie die je niet kent is vaak erger dan het lijkt. (Maar niet altijd)

[Reactie gewijzigd door Baritee op 3 juli 2019 15:04]

mwah. Tuurlijk heb je ergens een punt met de dingen die je aanstipt, maar ik zie het vooral als veel ontwetenheid en naïviteit.

Hoe vaak je nog in deze tijd (nog steeds) van volwassen mensen hoort 'ik heb niets te verbergen' is ronduit schokkend..
ik denk dat vele verlangen naar de tijd dat het nog een uk kolonie was
Geen enkele persoon die het als kolonie daadwerkelijk heeft meegemaakt "verlangt" dat, zeker die 1967 hebben meegemaakt. De personen die nu roepen dat ze de UK terugwillen zijn bijna allemaal na 1997 geboren / opgegroeid.
Ik zeg niet dat China beter is, maar roepen dat vele verlangen naar de uk is gewoonweg niet waar.
Ja, je hebt gelijk, beter had ik kunnen zeggen dat ze zelfstandig willen zijn/blijven.
Ik ben heel blij dat HongKong doet wat het doet nu en hoop dat ze volhouden. Want de protesten van de niet han-Chinezen (Tibetanen, Oeigoeren, Balochistaniers, Kazahken en andere Oost-Turkische etniciteiten) worden nooit getoond. Daarvoor is hun censuur veel te sterk en onze media te zwak.
Vraag aan een inwoner van Hong Kong hoe fijn het is om met Chinezen te maken te hebben, ik denk dat vele verlangen naar de tijd dat het nog een uk kolonie was.
Ik neem aan dat u bedoelt met chinezen, inwoners van China? Aangezien Hong Konger's ook chinezen zijn. Onder de Britten was de lokale bevolking een 2e rangs burger. Zonder stemrechten, zonder rechten om te demonteren. Het blanke ras was superieur. Nee er zullen weinig chinezen zijn die verlangen naar de tijd onder de UK. En vergeet niet wat de Britten de Chinezen in China hebben aangedaan nadat ze jaren tot opium gedwongen werden.

[Reactie gewijzigd door mmjjb op 4 juli 2019 13:54]

Nee, bedoel eigenlijk de overheid, verders niets dan goeds over de inwoners zelf van China en hong kong.
De VS wil enkel je gebruikersnamen op social media weten voor een visumaanvraag, bij een ESTA is het optioneel.

Alsnog compleet anders dan China, aangezien het in de VS om dingen gaat die je zelf publiekelijk deelt op internet.
Was dat maar zo:

https://theintercept.com/...der-searches-journalists/

Ze mogen alles doorzoeken, vragen om je telefoon paspoort, en mogen je oneindig lang vast houden tot je toegeeft, ook al sta je niet onder “arrest”

[Reactie gewijzigd door freaq op 2 juli 2019 20:43]

Zie het verhaal van Daniel Lohues bijvoorbeeld. Komt vaak in de VS, men vertrouwt het ineens niet en hij wordt opgesloten. Hij heeft het voordeel bekend te zijn en kan met één Google zoekopdracht aantonen wie hij is en uitleg geven. Dat kan niet iedereen.
Sorry hoor, maar in de.vs en in de.eu kan je nog vrij rondlopen, als je een andere mening hent of als Christen, islamitische, etc zijnde. (al is dat helaas wel aan het veranderen)
In China, wordt je onder andere door het punten systeem onderdrukt.

https://www.sdok.nl/verha...-in-china-neemt-sterk-toe

Edit:
Om het punt te maken waar ik letterlijk op doel: al doet China dit openlijk dan is dit nog steeds niet goed te keuren al kan het westen het doen in het verborgen. (In de eerste link staat trouwens dat het westen het kan of ze het doen... is de volgende vraag.

Edit:
Zie reactie @Sorcerer8472
De opmerking over het punten systeem daar zal ik me nog in gaan verdiepen, maar het artikel waar @Sorcerer8472 naar verwijst komt wel uit 2018...

[Reactie gewijzigd door ajow op 2 juli 2019 21:57]

Het is tijd om bang te worden van je eigen gedachten zodra je een poging gaat doen om slecht gedrag van land X goed te praten door aan te geven dat land Y nog véél slechtere dingen doet.
Overheden kunnen alle kanten op met die mindset, behalve de goede; dat geeft ze namelijk een glijdende schaal in de gewenste richting.
Dit is een ander punt toch?!
Jij begint zelf met een ander punt ("alleen China?"), waarop ajow aangeeft waarom het bij China juist extra relevant is.

Overigens klopt dat verhaal van puntensystemen niet helemaal @ajow , goed om even over bij te lezen:
https://www.trouw.nl/nieu...maar-niet-alles~bde19cf2/
Daar heb je inderdaad gelijk in dat ik eerst moet verdiepen in plaats van gelijk schreeuwen op basis van vermoedens...

Hier een quote van
https://www.stichtinghvc....en-onder-toenemende-druk/
Sociale punten
Het afgelopen jaar maakte de Chinese regering bekend een puntensysteem in het leven te roepen. Je kunt sociale punten verdienen met je gedrag. Zo kun je bijvoorbeeld strafpunten krijgen voor verkeerd rijgedrag, roken en het verspreiden van nepnieuws. Pluspunten krijg je voor de aankoop van bijvoorbeeld studieboeken of luiers. Hoe de algoritmes precies werken weet echter niemand.

Als je het wel weet dan hoor ik het graag :), maar mij is het nog steeds niet duidelijk wat ze exact allemaal controleren en naar mijn idee is het zoveel als mogelijk is om een totale controle staat te creëeren.

Edit:
Hier nog een quote van de link die je doorstuurde
De kans is groot dat Chinese dissidenten het door het sociaal-kredietsysteem extra moeilijk zullen krijgen. Maar of het systeem ook zo hoogtechnologisch, waterdicht en ingrijpend wordt dat alle Chinese burgers permanent in de pas zullen moeten lopen - meer dan nu het geval is - dat is bij lange na niet zeker. Op dit moment is het nog niet aan de orde. En om het in de toekomst mogelijk te maken, staan er behoorlijk wat hindernissen in de weg.

Terug on toppic
Met deze (app) kunnen reizigers die naar China reizen om de vervolgde mensen te helpen direct bij de bron gevolgd worden. In dit artikel zou het dus om moslims gaan die hun mede gelovigen willen helpen in China. Nu zal die reiziger niks overkomen, maar iedereen die hij bezocht heeft.... krijgt het vermoedelijk niet makkelijker...

[Reactie gewijzigd door ajow op 2 juli 2019 22:58]

Je kan bij de border alsnog je telefoon/laptop moeten overhandigen. Uiteraard moet je je wachtwoorden ook afstaan. Doe je moeilijk, nemen ze je toestellen in beslag.
Snap niet waarom je gemind wordt, je hebt namelijk volkomen gelijk: https://theintercept.com/...der-searches-journalists/

Let op: dit gaat om een Amerikaans staatsburger, die mogen ze toegang tot het land niet ontzeggen. Als jij als buitenlander weigert je pincode van je telefoon af te staan, mogen ze je de toegang tot het land ontzeggen. Erg eng.
Ik heb het hele verhaal gelezen. Mijn bloed kookt man. Die lui proberen echt alles om je zo gek mogelijk te maken. Pure machtsmisbruik an gebruik maken van het feit dat je de wet waarshijnlijk niet 100% kent. Echt vreselijk dit.

Ik snap niet hoe je een land zoals dit een 1ste wereldland kan noemen.

Zelf ben ik begin dit jaar op visum in Amerika geweest. Veel lijsten ingevuld online met heel veel informatie maar later geen problemen gehad. Bij het consulaat in Amsterdam waren ze niet echt aardig maar ik hoefde maar een paar simpele vragen te beantwoorden (waar ga je naar toe in de VS, wat is je doel in de VS, wanneer ga je terug, etc). Op het vliegveld vergelijkbare vragen gehad en that's it. Niet apart genomen, geen usernames/passwords af hoeven geven en ook geen apparaten moeten inleveren of unlocken.
Niet helemaal waar want als ik mijn twitter en Facebook dichttimmer deel ik niets openbaar. Maar goed voor beide dingen is uiteraard wat te melden. Toch maar een Nokia 3210 mee naar dat soort contreien
Heb een hp elite X3 als reserve, w10m. Eens zien wat ze daar mee kunnen O-)
Dat is sowieso niet hun probleem.
Wanneer het alleen is om het vermoeden te bevestigen dat alles oké is, is het waarschijnlijk ook niet jouw probleem.
Wanneer ze vermoeden dat je het doet om controle moeilijker te maken wordt het jouw probleem en mag je het land niet in.
Ik denk dat je jezelf met dichtgetimmerde social media accounts nog veel verdachter maakt.
Ja want privacy hebben mag niet online Ow wacht bestaat niet online :)
Ha, enkel je social media... Ik denk dat ze wel wat meer over je te weten komen. Als voorbeeld nemen ze altijd je gehele betaalgeschiedenis door:

Wie naar de Verenigde Staten vliegt, steekt ook een digitale grens over. Tientallen instanties en databases verwerken jouw persoonsgegevens om te kijken of je een betrouwbare reiziger bent. Waar gaan die data naartoe? En wat gebeurt ermee?

https://decorrespondent.n...vliegt/130264475-b9f887ba

Compleet anders dan China, maar zeker niet enkel dingen die je publiekelijk deelt....
Ik denk niet dat Merkel haar telefoon publiekelijk deelt.
In Amerika hoef je je telefoon niet af te geven, dat doen ze op afstand.
ging naar New York, werd niet gecontroleerd kwa socialmedia
Meeste socialmedia zoals Facebook enzo zijn Amerikaans. Dat wordt toch al wel gemonitord door de Amerikaanse overheid en risico accounts zijn vast en zeker al gemarkeerd waardoor ze aan gebruikersnamen genoeg hebben.

Het lijkt allemaal in alle landen heel anders te gaan maar volgens mij verschilt alleen maar de manier waarop ze te werk gaan.
Ander verschil is dat de VS vertelt dat ze je account informatie willen. Wil je die niet geven dan kan je besluiten er niet naartoe te reizen. Dat is wel iets heel anders dan bij een grensovergang je toestel in beslag nemen en daarop ongevraagd en zonder hiervan melding te maken spyware te installeren.
Zoveel ik weet hoef je geen wachtwoorden op te geven. Alleen je account namen. Je hoeft geen volledige login info te geven.
Die hebben ze ook niet nodig met de Patriot Act kunnen ze alles van je bekijken bij Facebook, Google etc
Amerikanen worden door hun wet beschermt tegen de Patriot Act, alle buitenlanders niet.
Was er geen safe harbor agreement?
Dat amerika europees data niet mochten doorzoeken zonder toestemming?
is in realiteit dode letter
Nee, dat klopt niet.
Patriot act kan alleen toegepast worden als iemand of een situatie van terrorisme verdacht word.
En de vrijheden die men hiermee kreeg zijn in de loop der jaren beperkter geworden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act

[Reactie gewijzigd door gjmi op 3 juli 2019 07:22]

uit jou link
Er is veel kritiek op de Patriot Act omdat ze de burgerrechten van de Amerikaanse bevolking te veel zou schenden, met name op het gebied van privacy. Daarnaast is er de kritiek dat de wet stigmatiserend zou werken omdat het vooral mogelijkheden biedt om immigranten en buitenlandse bezoekers te onderzoeken en het land uit te zetten.

Inmiddels blijkt op een ander gebied een neveneffect. Op grond van de Patriot Act is de keuze voor een Amerikaanse cloudcomputingprovider voor Europese klanten een risico, aangezien de gegevens en databases van die klanten ook door de Amerikaanse overheid opgevraagd kunnen worden

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 3 juli 2019 09:25]

Wat wil je daarmee zeggen? Dat bevestigd namelijk niet wat jij beweerd.
Zolang jij geen verdachte bent of gerelateerd aan een verdachte kunnen ze niets opvragen.
Ze hebben geen vrijbrief om alles zomaar zonder reden op te vragen.
> buitenlandse bezoekers te onderzoeken

wat begrijp jij hier niet aan, als je verdacht bent krijg je geen visa of ESTA, dan hoeven ze niks meer te onderzoeken.
Ze willen, de mogelijkheid hebben om iedereen te kunnen controleren. Buitenlanders worden niet beschermd door de privacy wetgeving van de USA.
Whatsapp verzamelt en overhandigt al jaren data, maar hier hoor je niemand over
En Australië en Nieuw-Zeeland doorzoeken je telefoon (kijk maar naar Border Control - Australia en Border Control - New Zealand op resp. RTL5 en Veronica).
Dat zijn niet mijn ervaringen. Sterker nog, de meeste passagiers kunnen zonder strenge controle gewoon doorlopen. Zoals je in die programma's kunt zien doen ze dit vaak pas wanneer er aanleiding is voor twijfel aan je reden van visite aan dat land, waarbij er eerst wordt gevraagd of je dat oké vind. Natuurlijk een schijnkeuze want als je weigert vergroot je de kans om niet toegelaten te worden. Dat blijft een ander verhaal dan het stiekem installeren van een app in een regiem wat repressief optreedt.
Ik zeg ook niet dat ze iedereen controleren? Dat zou onbegonnen werk zijn. Ik zeg alleen DAT het gebeurt.
Je leek te suggereren dat de situaties vergelijkbaar zijn. Dat betwijfel ik.
De verdachten ja. Niet iedere toerist.
Ben in 2016 in beide landen geweest, er is helemaal niks doorzocht...
Ik ben vorig jaar 3 keer in Australië geweest. Mijn telefoon werd niet gevraagd, die van mijn vrouw wel, drie keer.

Ze is Moluks. Veel mensen die ik ken hebben dezelfde ervaring
En welk deel van die andere behandeling is puur racistisch en welk deel is gebaseerd op de ervaring met illegale immigratie?
Ik weet dat Australië een redelijk xenofobisch land is. Maar het land heeft ook een zeer grote aanzuigende werking op heel illegale immigranten uit een heel grote regio. Veel Aziaten proberen van alles om het land binnen te komen, van omreizen om zo via 'veilige' landen Australië binnen te komen, tot valse paspoorten.

En kreeg je vrouw een derdegraads kruisverhoor van een paar uur? Of mocht ze door zodra haar verhaal aannemelijk gevonden werd?
Een land dat genocide heeft gepleegd. Laat de blanken daar maar de echte lokale gebruiken gaan volgen .

Laat de wereld blanken nu eens exact hetzelfde gaan behandelen als kleurlingen. Kijken hoe ze het vinden.
Alleen als je opvalt en eruit wordt gepikt. Blijkbaar viel jij niet op.
"En Australië en Nieuw-Zeeland doorzoeken je telefoon (kijk maar naar Border Control - Australia en Border Control - New Zealand op resp. RTL5 en Veronica). " en daarna "Alleen als je opvalt en eruit wordt gepikt. Blijkbaar viel jij niet op. ". Dat klinkt al net even anders he.
Ik moet blijkbaar rekening houden met een generatie die het verschil niet ziet tussen "En Australië en Nieuw-Zeeland doorzoeken je telefoon" "En Australië en Nieuw-Zeeland kunnen je telefoon doorzoeken". Als jij dat nuanceverschil niet ziet dan weet ik niet wie van ons 2 het minst logisch kan nadenken.
Je bedoelt:
"Als je niet minutieus alles tot in detail letterlijk uitlegt, zal ik er alles aan doen om het vooral verkeerd uit te leggen"

Is wel wat langer maar wel dichterbij de waarheid.
Dat doen ze alleen bij mensen die opvallen niet bij iedereen hoor. Daar hebben ze nooit genoeg mensen voor.
In China ook niet bij iedereen, alleen bij mensen die de regio Xinjiang in komen via de lucht.
Waar haal je dat vandaan, ik heb er een hoop gewerkt, mijn getinte collega's kregen absoluut geen andere behandeling als witneuzen. Over het algemeen zeer vriendelijk personeel bij border control.
Mijn vrouw werd echt anders behandeld dan ik.

Niet 1 keer, maar keer op keer. En niet als enige. Zeker Sydney is verschrikkelijk. En als je dan bedenkt dat het gestolen land is, waar de blanke niet thuis hoort maakt dat dubbel zo erg
in china is het alleen een app die je zelf kan verwijderen zonder enigste moeite
In het artikel staat dat het waarschijnlijk de bedoeling is dat de app verwijderd word.
Ik verwacht dus dat de gegevens ook na het verwijderen doorgestuurd blijven worden.
Plus dat het kwaad zeer waarschijnlijk al geschied is als jij je telefoon weer in handen krijgt en je de app dus kan verwijderen maar je gegevens allang in handen van China zijn.
de douane van de USA is nog brutaler als het gaat om gegevens, ze eisen daar namelijk volledige login info van al je accounts.
En hoe kom je aan die informatie? Want zoals ook door anderen als i aangegeven is dat niet wat in de praktijk gebeurd.
Jij ziet geen verschil met de situatie in de USA en die specifiek in de Chinese regio Xinjiang?
de douane van de USA is nog brutaler als het gaat om gegevens, ze eisen daar namelijk volledige login info van al je accounts.
queue? sinds wanneer is dat het geval? Ik weet dat ze al je social media accounts willen weten als je er een werk visa wil aanvragen.

nieuws: Invullen socialemedia-accounts is voortaan verplicht bij visumaanvraa...

Dat ze ook nog alle inlog gegevens willen hebben van alle accounts lijkt me heel sterk. Wat bedoel je eigenlijk met alle accounts, beweer je nu ook dat ze dit willen hebben van je enterprise accounts? Ik vind je bewering nogal moeilijk te geloven om eerlijk te zijn
Onzin! Ben nu zo’n 5 keer in de VS geweest er is mij nog nooit gevraagd iets af te geven, ook heb ik nooit mijn telefoon of ander device moeten afstaan... indianen verhalen als je het mij vraagt!
Nou, het zijn geen indianenverhalen, bij de ESTA (die heb jij ook moeten invullen) wordt e rom gevraagd, maar is het nog niet verplicht om in te vullen.

Maar bij een visumaanvraag (hebben toeristen die in verdachte landen op vakantie zijn geweest bijvoorbeeld ook nodig) is het al wel verplicht. En dat is een ruim begrip. Forums, Twitter, Facebook natuurlijk...
Nou, het zijn geen indianenverhalen, bij de ESTA (die heb jij ook moeten invullen) wordt e rom gevraagd, maar is het nog niet verplicht om in te vullen.
Dat kunnen ze niet verplichten. Wat als je geen accounts hebt?
Voor bepaalde groepen, qua leeftijd, beroep en reden om het land te bezoeken, kan het al zeer ongebruikelijk zijn dat je geen sociale media gebruikt. Dat kan genoeg zijn om je verdacht te maken.
Wanneer ze op je naam gaan zoeken en een profiel vinden dat wel erg op jou lijkt is het zeker verdacht wanneer je hebt opgegeven geen sociale media te gebruiken.
als je geen accounts hebt hoefje ze ook niet op te geven. Dat is niet onlogisch. Mochten ze er achter komen dat je gelogen hebt dat je ze niet hebt (of hebt gehad!!!) Dan heb je wel een dik probleem natuurlijk.

Net zoals wanneer je liegt dat je niet meer dan 10.000 dollar cash bij je hebt, je in de 2e wereldoorlog fout was of net op vakantie bent geweest in Syrië of Iran.
Ik kreeg de vraag mijn facebook account te geven. Mijn antwoord: heb ik niet. (Is ook zo)
Douane beambte: ok

Verder geen problemen gehad
Dan ben je waarschijnlijk niet interessant genoeg. Ik ken wel iemand waarbij zijn laptop is doorzocht.
Ja, je hebt ook de juiste kleur om niet uitgekozen te worden voor een 'random selection'.

Als ik met mn Surinaamse schoonfamilie naar de Steeds reis, zijn zij steevast aan de beurt en ik niet.
Het probleem is ook niet dat het altijd gebeurt, maar dat áls het gebeurt, het onvrijwillig en non-optional is.
Ze pikken juist vooral de mensen eruit welke zenuwachtig zijn naast een soort van random selectie. Die is niet helemaal random, maar gebaseerd op profiling. Suriname staat in de VS te boek als een van de landen waaruit veel drugs komen. Nederland staat overigens ook op de lijst van drugsstaten (XTC) en dat was de reden dat ik eruit was gepikt. Maar als Nederlandse Surinaamse krijg je dus dubbele punten. Alleen als je een keer gecontroleerd bent, dan ben je de volgende keer toch wat zenuwachtiger en dat vergroot dat weer de kans dat je eruit wordt gepikt..

Ik ben eenmaal gecontroleerd. Bij de volgende reis had ik gekozen om voor (eenmalig 85 dollar en daarna 20 dollar per jaar) een 'Global entry' te nemen. Je wordt dan van te voren gecontroleerd en je moet dan ook langs bij de Amerikaanse ambassade. Daar heb je een gesprek met een ambtenaar en daarnaast moet je toestemming geven dat de ambassade bij justitie jouw strafblad mag opvragen.

Als je aanvraag akkoord wordt bevonden, dan krijg je een speciaal trusted traveler id nummer welke je moet opgeven bij boeken van je vlucht. Je bent dan in 15 tot 20 minuten door de Amerikaanse douane. Op Schiphol was ik veel meer tijd kwijt.. Maar meestal vlieg ik met Lufthansa vanaf Schiphol omdat zij al om 9.15 vertrekken, terwijl KLM pas om iets voor drieën vliegt. Het voordeel van de Lufthansa vlucht is dat als ik aankom in New York, het ook daar dan nog steeds net ochtend is, waardoor je die dag nog iets kunt doen.

Ik weet niet of je global entry ook kunt gebruiken voor indirecte vluchten van Nederland naar Suriname via VS. Mijn zusje (en haar Surinaamse vriend) vlogen meestal met KLM en die hebben een rechtstreekse vlucht..
Ja je verwijdert het logootje. 😉
Login gegevens? Really?
Ja, voor een ESTA nog niet verplicht, maar het wordt al wel gevraagd. Voor een visum wel verplicht en zijn ze erg streng op.
Hoe wordt dat gevraagd? Moet je dat met de hand invullen, of ergens opschrijven?
Want in alle eerlijkheid weet ik al mijn random 32length passwords niet van al die social accounts.

En als ze al met je latop in de handen staan is het ook erg lastig om mijn VPN te openen naar mijn cloud server, daar 'pass' te gebruiken om de wachtwoorden op te zoeken.

[Reactie gewijzigd door Aphelion op 3 juli 2019 10:04]

Voor visumaanvragen vanuit bepaalde landen kan er om gevraagd worden. Op dat moment ben je dus nog thuis en kun je de wachtwoorden vanuit je password safe kopiëren naar het aanvraagformulier (of tijdelijk een ander wachtwoord aanmaken en dat opgeven).

Maar op het moment dat je een visum hebt, of niet nodig hebt, en op de luchthaven voor het loket staat bij iemand die jouw opgegeven reden van je bezoek niet vertrouwt en denkt dat dat alleen opgelost kan worden door je sociale media accounts in te zien, dan heb je een probleem. Je hebt nergens het recht om een land binnen te komen, dat alleen geweigerd kan worden wanneer ze een gegronde reden daarvoor hebben. Een ander land binnen komen is een gunst, die je om de meest onbenullige reden afgenomen kan worden.
Enig heeft geen vergrotende trap, tenzij je het over enige schoentjes hebt.
Dan geef je toch info wat je niet gebruikt.
nog leuker zelfs ik heb liever dat china mijn data heeft dan de USA.

want de USA is net als nederland lid van NATO.
wat betekend dat de USA een uitleverings verdrag kan eisen tegen inwoners van andere landen "ter belang van hun nationale veiligheid" alleen omdat je die ene tweet 10 jaar geleden als 13 jarige als grab hebt gemaakt, en je familie per ongeluk 0,000001 picogram cocaine op de koffer heeft
Ik hoop niet dat je deze onzin daadwerkelijk gelooft.

De NAVO heeft niets te maken met uitleveringsverdragen.
Nederland levert alleen uit aan landen waar het een verdrag mee heeft wanneer het om misdrijven gaat die in het verzoekende land zijn gepleegd en die in Nederland ook een misdrijf zijn.

De NAVO kan er alleen wat mee te maken krijgen wanneer er in Nederland een verdenking is dat je iets met terrorisme doet of bepaalde sympathieën hebt en die gegevens met verschillenden bondgenoten gedeeld worden. De VS kan daar verder niets mee (tenzij ze overtuigende aanwijzingen hebben dat je daar op Amerikaans grondgebied iets mee gedaan hebt). Ze kunnen er alleen een Visum-aanvraag of ESTA verzoek op weigeren. Of je toelaten en je dan bij aankomst oppakken.
Hier sta ik toch wel versteld van .

Ik dacht dat voor elke Europeaan de AVG van toepassing was , en dat dit dus ook zou gelden voor een Europeaan in China ?
Zij lappen dit gewoon aan hun Chinese laars ? Of is het zo dat wanneer je China binnenkomt , je er op 1 of andere manier mee in stemt dat je privacy rechten aan de deur gezet worden .

Ik begrijp totaal niet dat dit kan toegepast worden op niet-Chinezen .
Je hebt je te houden aan de wetten van het land waarin jij je bevindt. Dat is het 'spelletje' zeg maar. Diplomaten hebben daarin een uitzonderingspositie en helaas wordt daar ook misbruik van gemaakt.
Ben je werkelijk zo naïef om te denken dat de Chinezen zich ook maar iets zouden aantrekken van een Europees wetje en de rechten van Europeanen?
Tjah, hun land hun regels.
Graag of niet, maar ik vind wel dat ze aan moeten geven wat ze doen en/of achterlaten op je OS.
Door deze hashes onder andere te vergelijken met die van een database van Virus Total wisten de onderzoekers 1300 ervan te relateren aan bestanden om een indicatie te krijgen waarop de Chinese surveillance-app zoekt.

Het bleek dat de app onder andere zoekt naar de Rumiyah-publicatie van IS, passages van de Koran, pdf's over de Dalai Lama, het boek The Syrian Jihad en een track van de Japanse band Unholy Grave over Taiwan. Sommige bestanden betreffen volgens de onderzoekers onmiskenbaar extremisme en terrorisme, maar andere bestanden zijn onschuldig van aard.
Ik vind dit gedeelte over VirusTotal eigenlijk veel erger dan wat China nu doet.

Blijkbaar bewaard VirusTotal niet uitsluitend de hashes van de geüploade bestanden, maar ook de metadata of misschien zelfs de bestanden zelf.

Tuurlijk is dat allemaal met Privacy Policy, Terms of Service en ander legalese voor serviceaanbieders als VirusTotal mooi afgedekt. De naakte waarheid is dat je de bestanden aan hun weggeeft en dus niet uitsluitend "controleren op malware".
Sorry maar hoe kun je hier verbaasd over zijn?
Zo'n dienst aanbieden kost echt heel veel geld, en toch is het gratis?

Volgens mij zijn ze er ook open over: je kunt ook zelf zien wanneer een bestand eerder is gescanned.
Sorry maar hoe kun je hier verbaasd over zijn?
Zo'n dienst aanbieden kost echt heel veel geld, en toch is het gratis?

Volgens mij zijn ze er ook open over: je kunt ook zelf zien wanneer een bestand eerder is gescanned.
Dat de hashes van die bestanden worden opgeslagen ja.

Maar niet de metadata of laat staan de bestanden zelf.
Letterlijk duidelijk vermeld in hun privacy policy die netjes op hun site staat:
If you submit Samples to the Service: If you submit Samples to the Service, we will collect all of the information in the Sample itself and information about the act of submitting it. We will also generate a non-personal identifier that we associate with the Sample. We share this non-personal identifier with the Community in a ciphered form. Submitter ciphers enable the Community to better detect patterns in how malware is submitted and distributed through the Service and make it more difficult for threat actors to use our Service to improve or hide their malware from detection. To the extent you elect to contribute Samples to the Community, our Terms of Service require you to be the original owner of the Sample or to have all necessary rights and permissions to information in the Sample, including any personal information contained in a Word document or PDF, for example. Other Samples, such as executables and other packaged software, may contain metadata that includes personal information that could relate to someone other than you.
https://support.virustota...5002168385-Privacy-Policy

[Reactie gewijzigd door Nathan13877 op 2 juli 2019 22:24]

Nog even en we kunnen nergens meer heen, joh.

Stel ik hou van lekkere chubby roodharigen, en toevallig is dat in Ierland verboden.. Mag ik nooit meer naar Ierland. :(

[Reactie gewijzigd door Ivysaur op 2 juli 2019 20:01]

Dit is wel een heel specifiek voorbeeld maar eens. :+
Dan ga je toch naar koploper Schotland met 13% redheads, Ierland is 2e op de lijst en heeft er 'slechts' 10%. ;)
Ja, maar daar verwachten ze dat ik op Facebok zit. Iedereen die niet op Facebook zit heeft iets te verbergen en is dus verdacht. En ik heb geen Facebook.

Je snapt me punt. Als men zomaar even in een mobiel of welk elektronisch apparaat mag snuffelen, en andere gegevens wil hebben dan kan men selectief worden, en net zoals wat China in bovenstaand artikel doet.

[Reactie gewijzigd door Ivysaur op 2 juli 2019 20:20]

* Vrijdag gaat naar Schotland verhuizen. Roodharige dames O+
*Tassadar is er met eentje getrouwd }>
Maar de grote vraag is natuurlijk: wordt/werd Windows Phone/Mobile ook ondersteund? :+
Volgens mij wordt dat nergens in de wereld meer ondersteund :+
Anoniem: 100047
2 juli 2019 22:46
Wat dat betreft houd ik mijn eigen gewoonte vast: of een dumbphone meenemen of alleen de 06 van de baas. Nu was ik ook regelmatig in landen te vinden waar je niet als toerist wilt komen. Ook zijn er gebieden waarbij meegebrachte smartphones standaard door de shredder gehaald worden.

Het is mij al een aantal jaar bekend dat er actief gescand wordt op netwerkactiviteiten. Ik heb collega’s die zo eigenwijs waren om toch hun eigen telefoon mee te nemen en mee te bellen en te appen. Een aantal weken later werden contacten die in de adresboeken voorkwamen constant lastig gevallen door mensen die in het Arabisch praten en kregen mailtjes waar de honden geen brood van lusten.
Wow, dan steek je best met je werk telefoon de grens niet over :s

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee