Google stopt grotendeels met Nest.com-site

Google verwijst bezoekers van Nest.com voortaan door naar de Google Store. Daarmee zet het bedrijf een nieuwe stap richting het uitfaseren van Nest.com. Eerder stopte Google met het Works with Nest-programma.

Wie Nest.com bezoekt, ziet voortaan de melding dat Nest.com is verplaatst naar de Google Store, constateerde Droid-life. Ook de support-pagina van Nest verwijst naar support.google.com. "Je kunt voortaan over alle Nest-producten leren op een enkele plek en ook kun je die hier kopen: de Google Store", schrijft Google op de pagina. Op Nest.com verkocht Nest voorheen zijn producten en diensten.

Helemaal verdwenen is de site nog niet. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog inloggen op home.nest.com om hun Nest-account te openen en hier hun Nest Aware-abonnementen en bestelgeschiedenis te bekijken. Onduidelijk is of Google plannen heeft ook deze te verplaatsen.

Google nam Nest in 2014 over en liet het smarthomemerk lang ongemoeid. Tijdens Google I/O liet het bedrijf weten Nest en Google Home samen te voegen tot Google Nest en de Google Home Hub komt hier dan ook uit als de Nest Hub. Onderdeel van de strategiewijziging was ook dat het Works with Nest-programma stopt. Dat leidde tot veel kritiek en vragen, waardoor Google zich genoodzaakt zag uit te leggen dat bestaande connecties tussen Nest-producten en diensten van externe ontwikkelaars blijven werken.

Nest.com
De oude Nest.com-pagina

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-06-2019 • 19:49

85

Reacties (85)

85
82
31
2
0
38
Wijzig sortering
Anoniem: 767041 19 juni 2019 19:56
vind dat ze de laatste tijd relatief snel met dingen stoppen.. het komt er en dan weer weg, ben benieuwd hoelang ze het gaan volhouden met stadia
5 jaar is een eeuwigheid in de internet en technologiewereld. Jammer voor de klanten die de apparatuur net hebben gekocht in een segment waar 5 jaar peanuts is (nutsvoorzieningen thuis)
Jullie lezen allemaal niet. Google stopt niet met het product. Ze stoppen alleen met de website door de producten voortaan te verkopen vanaf hun eigen (bestaande) webwinkel.
Weet wel dat ik mijn lokale 'nutsvoorziening' never nooit afhankelijk wil laten worden van zo'n partij, of het nu Google, Microsoft of whatever is. Het moet gewoon werken. Nu, volgend jaar, over 5 jaar, en ook over 20 jaar. En zonder updates.

Heb m'n hele huis voorzien van hue-verlichting. Heel mooi, geeft veel gebruiksgemak. Maar vergt wel meer 'onderhoud' dan de oude schakelaar met lamp. Heb het nu een jaar of 3, maar heb toch al een paar keer updates gehad waarbij er scenes verdwenen of veranderd waren. Niet zo'n ramp, maar dat soort dingen mogen gewoon niet gebeuren met dit soort systemen.

Zelfde met een harmony-afstandsbediening die ik had. Leuk systeem, maar veel te vaak een geforceerde update waardoor je bij het aanzetten van de TV eerst een paar minuten kon wachten totdat dat kastje klaar was.

Zoals gezegd, allemaal niet onoverkomelijk. Maar moet er niet aan denken dat m'n hele huis vol zit met dit soort systemen waardoor ik meer systeembeheerder dan bewoner word.
Wat een reacties allemaal over het stoppen van diensten en onafhankelijkheid.

Allicht een idee voor een ieder om het artikel te lezen? Ze consolideren Nest met Google als merk/product. Ze stoppen niet met Nest of de werking van hun producten..
Recent is de Nest Hub uitgebracht. Die is al in lijn met de nieuwe strategie van Google en Nest in één. Een speaker voor Google Assistant maar ook een bedieningspaneel voor je Nest apparatuur. Thermostaat, camera’s, rookmelders en meer.
Aan deze hub kan je ook je Hue lampen koppelen of de kraan van je tuinsproeier, iets wat zonder Hub ook al kan.

Omtrent jouw opmerking meer systeembeheerder dan gebruiker is wel zwaar overdreven.

Mijn laatste Nest update was december vorig jaar en verliep zonder problemen.
Mijn Hue updates gaan tot nu toe ook succesvol.
Voor al deze apparaten die nu genoemd zijn kan je instellen dat ze automatisch mogen updaten. Overdag of in de nacht. Kortom geen omkijken naar. Dat je ze overdag doet bij het 1e gebruik is prima. Maar zoveel tijd kost dit niet. Of wil je zonder updates verder?

Om even wat tegengewicht te geven over gemak en onafhankelijkheid.
Mijn oude thermostaat verloor altijd zijn programma bij het vervangen van de batterijen. Ook niet gebruiksvriendelijk.

De Nest heeft op de bridge naast je ketel één knop om in geval van storingen de ketel te laten verwarmen. Zonder interactie van internet of de thermostaat.

Kortom veel reacties vanuit emotie, maar denk werkelijk eens terug wat dan wel onafhankelijk blijft werken.
Je stratenboek raakt ook verouderd.
Je navigatiesysteem van je auto ook. Deze heeft ook updates nodig en stopt ook na een aantal jaar.
Waarom?
Je update je computer toch ook een paar keer per jaar en upgrade hem om de paar jaar?
Waarom zou dat niet met andere dingen kunnen, stilstand is achteruit gang.
Met een computer/tablet/telefoon word tegenwoordig veel meer gedaan dan de bedenkers/uitvinders hadden bedacht. En een heleboel van die akties dragen ook daadwerkelijk bij aan je gemak, kijk- en speelgenoegen, nieuwsvergaring en communiceren op meerdere wijzes.

Neem bijvoorbeeld een strijkijzer. Heb hier nog een heel ouderwetse (eentje die je vult met gloeiend hete kolen) en een elektrische. In essentie vervullen ze dezelfde taak en hoef je niet over na te denken dat deze apparaten nog jarenlang hun werk kunnen doen, ook als ze geen update zouden krijgen.

Voor sommige zaken telt betrouwbaarheid voor beschikbaarheid voor functionaliteit. Voor andere zaken is een andere combinatie belangrijker. En niet voor iedereen denkt daar hetzelfde over. Op zich niks mis mee.

Maar jouw commentaar geeft mij de indruk dat je je eigen zienswijze op een ander projecteert, waarschijnlijk omdat je denkt dat deze beter is. Is je goed recht natuurlijk. Echter sta er niet versteld van te kijken als je post/opmerking compleet word genegeerd door de poster waarop je reageert.
Met een computer/tablet/telefoon word tegenwoordig veel meer gedaan dan de bedenkers/uitvinders hadden bedacht.
Klopt, omdat mensen het actief zijn gaan gebruiken. Echter bij domotica is er veel weerstand, terwijl als dat veel actiever gebruikt zou worden zou de ontwikkeling veel sneller gaan en zou je er veel meer mee kunnen doen.
Grappig, denk dat je toch iets verkeerd ingesteld hebt.

Heb ook al een aantal jaar hue in huis en nooit problemen gehad. Wel eens een update maar nooit een scene verdwenen of veranderd.

Harmony gebruik ik al 11 jaar, ben inmiddels aan de tweede toe en heb nog nooit een geforceerde update gehad (nu een harmony one elite).

Nest rookmelders zijn ook top. één keer goed instellen en verder geen omkijken meer naar, krijg je keurig elke maand een berichtje dat er een test gedaan wordt en daarna het bericht dat de test geslaagd is. Mochten ze ooit met de functionaliteit stoppen (online) dan heb je nog steeds een offline rookmelder alleen zal dat niet zo'n vaart lopen, dan wil immers geen enkele consument meer een nieuw product van je omdat de support betrouwbaarheid ruk is.
ze zijn wel bezig met het eigen ecosysteem van nest af te breken waar velen voor gekozen hebben en te verhuizen naar hun home-platform, waar een andere EULA geldt. Nieuwe producten toevoegen gaat niet meer zonder over te stappen en dan zit je vast.
heb je ook: nieuws: Google: bestaande Works with Nest-verbindingen blijven werken na augu... gelezen?
"Koppelingen tussen Nest-apparaten en die van derde partijen via bijvoorbeeld ifttt zouden dan niet meer werken." zo konden gebruikers hun nest thermostat samen met een derde sensor via ifttt instellen waardoor je bijvoorbeeld een temeratuur sensor kon instellen dat als die kouder dan x werd hij aan nest liet weten dat die naar temperatuur y moest gaan etc.
Verder zijn er nog wat andere bijzegingen zoals geen nieuwe update krijgen als je je oude nest account blijft gebruiken.
Ze stoppen inderdaad niet met de producten maar ze maken het opeens veel minder open. Waardoor sommige mensen toch opeens een stuk minder aan hun aparaten hebben.
Dit is één van de redenen waarom ik mijn eigen diensten host. Duurzame beschikbaarheid wordt vaak ondergewaardeerd. Voorkom dat je afhankelijk wordt van een enkele partij.
Maar hoe duurzaam is het als een dienst afhankelijk is van 1 persoon? ;-)

Zelf beheren maakt je afhankelijkheid groot en is een last waar ik geen zin in heb om te dragen.
Ik snap dat ook niet echt mensen richten hele servers in met verschillende domotica systemen zodat ze zelf het beheer kunnen doen.

Uhm volgens mij moet de hele smart home beweging je werk uit handen nemen en dingen makkelijker maken, niet een volledige server met verschillende domotica software met elkaar laten werken en updaten.

En dan is het opeens "ja maar hobbie" alsof dat een goede verklaring is voor omslachtig en nutteloos werk te gaan doen. :P
Hobby’s zijn praktisch gezien vaak nutteloos. Wat is het praktisch nut van een postzegel verzameling, stamboom, treinset, oldtimers, modelbouw....
Veel hobbies zijn er alleen voor vermaak. Sommige mensen vinden het leuk om hele servers in te richten en zijn trots daar op. En terecht.

En eerlijk gezecht: dometica kun je beter op je eigen wensen af stellen als je het zelf doet. En als je het voor jezelf doet, ben je inderdaad afhankelijk van jezelf. Maar dat is toch ok? Dan hoef je je ook niet te ergeren aan een dienst die er mee stopt, of voorwaarden gaat stellen waar je niet mee eens bent. Als je zelf de boel eenmaal voor elkaar hebt, kun je in principe jaren vooruit zonder omkijken naar je hardware/software. Als jet draait, draait het, dan hoef je er niets meer aan te doen. En je hebt geen zorgen te maken over weg vallende diensten.
Ik denk dat ik me verkeerde uitgedrukt heb. Of jij me verkeerd begrijpt.

Hobby’s zijn niet nutteloos. Maar veel hobby’s leveren geen praktisch nut anders dan vermaak. En natuurlijk vinden mensen het leuk om te doen, anders was het geen hobby, en daarom maakt het niet uit of er iets uit komt. Er zijn natuurljk hobby’s die wat opleveren.

Mijn vriendin doet aan breien en haken. Dat doet ze voor vermaak, dat er nuttige praktische dingen ontstaan is bijzaak. Vooral om dat het in dit geval tegenwoordig vaak goedkoper is om dingen/kleren te kopen dan zelf te maken.

Praktisch gezien kun je dus dan beter kopen dan zelf maken.
Maar ze heeft er plezier aan. Dus dat is het nut van een hobby: plezier. Dat iemand iets moois breit of er een opgeknapte auto uit voort komt is bijzaak. Hobby’s kosten meestal meer dan de opleveren. Praktisch gezien.
Maar veel hobby’s leveren geen praktisch nut anders dan vermaak.

Je auto laten repareren is goedkoper dan zelf doen?

PC's repareren als hobby, en dat in je vrienden/ familie kring ouds alleen vermaak, en heeft geen praktisch nut ?

Je bijt je vast in een niet kloppende opmerking.


Nogmaals, veel hobbys hebben wel practisch nut, bovenop het vermaak.

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 22 juli 2024 16:30]

Ik kom zeg niet dat er geen hobby's zijn zonder praktisch nut. Het komt er dus op neer wat jij of ik veel noemen.
Hoeveel hobbies zijn er en hoeveel daarvan leveren een praktisch nut.

Kroonkurken en handtekeningen verzamelen, puzzelen, tv kijken. Er zijn hobbies die iets nuttigs opleveren. En zijn naar mijn mening veel meer die niets opleveren anders dan tijdverdrijf/vermaak.

En als we van mening verschillen over het woord “veel” en hoeveel hobby’s weinig niet praktisch nut hebben kunnen we nu wel stoppen. We hoeven elkaar niet te overtuigen.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 22 juli 2024 16:30]

Gemak dient de mens.
Ik heb Spotify en Netflix, beide diensten die je makkelijk zelf kunt op kunt zetten en zelfs gratis. Maar het gemak dat ik heb dat ik er niks voor hoeft te doen vind ik heerlijk.

Als mijn gordijnen automatisch omhoog en omlaag zouden kunnen (binnenkort bij Ikea) sta ik vooraan in de rij.
Maar kunnen ze dat ook automatisch wanneer de wekker gaat, op basis van een schema (schijn opwekken wanneer op reis), op basis van een lichtsensor, wanneer de projector aangezet wordt, van op afstand via een app, ...?
Op dit moment ondersteund de IKEA hub TRÅDFRI (https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40337806/) nog geen IFTTT maar vind het vrij aannemelijk dat het er komt.
(en hoe meer mensen het gaan gebruiken hoe meer effort IKEA zal doen om dit soort dingen mogelijk te maken)
Out of the box kun je timers instellen met de Tradfri app van Ikea, meer flexibiliteit is er nog niet met de app.
Wanneer je Tradfri koppelt aan je Google Assistent(standaard en gratis op je Android telefoon), kun je Tradfri buitenshuis bedienen.

Wil je meer, dan moet je gebruik gaan maken van domotica software. Ik gebruik zelf Home Assistant op een Raspberry Pi en kan nu zo goed als alles koppelen met elkaar wat ik wil.

Mijn xiaomi sensoren laten Ikea lampen aan- en uitgaan en mijn lampen schakelen daarnaast ook op zonsondergang etc. Wanneer ik mijn tv aanzet, veranderen mijn lampen automatisch van helderheid/kleur enz. en het kan allemaal nog veel ingewikkelder en uitgebreider. Ook heb ik mijn Harmony hub aan HA gekoppeld en kan daardoor mijn televisie en zenders volledig bedienen met HA.

En alles kan ik ook nog eens met mijn stem aansturen(in het Nederlands!), omdat ik HA gekoppeld heb aan mijn Google Home.
Ik ben ICT-er en Domotica is voor mij een hobby. En mijn huis is vergaand geautomatiseerd waarbij ook gebruik gemaakt wordt van weersomstandigheden, afwezigheid\aanwezigheid van personen en koppelingen tussen, en integratie van, verschillende systemen en protocollen. Daar is geen "out-of-the-box" oplossing voor. Ook is (vrijwel) alles spraakgestuurd te bedienen via Google Home en Alexa.

Als het gaat om netwerkapparatuur, dan vind ik dat minder belangrijk om zelf te beheren. Dat wordt dan ook gedaan door Ziggo (internet) en Cisco (netwerk achter Ziggo) waarbij ik zelf verantwoordelijk ben voor het functioneel beheer. Zonder betrouwbaar netwerk ook geen goede Domotica. Momenteel bestaat het Domotica stuk uit ca 130 verschillende componenten.
Ik heb mijn halve huis volhangen met Xiaomi spul hoor. Maar ik beperk alles tot de mihome app. Als het daar mee kan dan vind ik het prima.

Dus als de planten sensor minder dan 1000 (meen ik) lux meer en het later is dan 18:00 en de achterdeur open gaat dan gaan de lichten binnen aan. Als het na 20:00 warmer is dan 22 graden in de slaapkamer het raam en de deur is dicht dan gaat de airco aan.

Maar een hoop mensen willen dat in eigen beheer doen want dat is veel beter naar eigen zeggen.

En als ik dan wijs op de tijd dat ze er mee kwijt zijn ten opzichte van het gemak wat je ervan krijgt dan is het opeens een hobby en maakt dat niet uit.

En dat Xiaomi spul is dusdanig netjes geprijsd dat ik er niet wakker van lig als het spul over 5 jaar niet meer werkt omdat ze de stekker eruit zouden trekken.
En het op de eeuwig groeiende vuilnishoop beland,
Ondanks dat ik al anderhalf met domotica in de weer ben en het ook erg leuk vind, wil ik ook aan mijn vriendin denken. Dus besloot ik Hue en Homematic IP te combineren. Werkt out of the box en is slechts gedeeltelijk afhankelijk van cloudservers. Daarnaast kan ik redelijk eenvoudig overstappen naar een eigen CCU servertje. Weinig onderhoud, stroomverbruik en ook te bedienen met app's dus voor iedereen thuis en niet alleen door mij te sturen.
Maar hoe duurzaam is het als een dienst afhankelijk is van 1 persoon? ;-)
Als ik het bij iemand anders host dan is het afhankelijk van zowel iemand anders als van mijzelf. Het netto resultaat is dat het duurzamer blijft.

Overigens is tot nu toe nog geen enkele van de mij ondersteunde diensten volledig gestopt zonder dat ik als eindgebruiker daar controle over had. Dat is al veel minder dan dat Google kan zeggen als ik daar een eindgebruiker zou zijn. O-)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 16:30]

Volgens mij is de enige factor van jezelf of je je rekeningen betaald, 1x per jaar haha.
Ik ben daar ook mee gestopt om die reden. Ik ben onbetrouwbaarder dan een bedrijf. Dan klapt je mail er uit tijdens je vakantie en dan? Ik kan dat niet beter zelf als Google dat doet met Gmail.

Ik heb het wel ooit gedaan, ook voor familie maar dat is alleen leuk zolang er niks kapot gaat op momenten dat het slecht uit komt :) Elektriciteit is trouwens ook een stuk duurder geworden, dus ook dat maakt het minder interessant.

[Reactie gewijzigd door Marzman op 22 juli 2024 16:30]

Afhankelijk van 1 persoon? Juist niet, je bent bij eigen hosting afhankelijk van een shitload aan personen...

Jij moet het zaakje in de lucht houden en beheren.
Maar een andere hobbyist moet de updates programmeren, anders werkt je nieuwe apparatuur niet meer.
Weer een andere hobbyist zal de beveiliging van het pakket op zich moeten nemen, anders bevat het al heel snel lekken etc. etc.

Oftewel hier heb je al een afhankelijkheid van 3 personen... En die afhankelijkheid moet er maar gratis zijn...
Zo kun je het inderdaad ook bekijken en wordt het nog minder interessant.
Ik ken de site, maar het is soms ook wel tegen het kinderachtige aan hoor. De Data Saver Extension voor Chrome is gewoon hernoemd naar Lite Mode en zit gewoon standaard in Chrome. Dat geeft maar even aan hoe betrouwbaar de Google Graveyard is. Niet.
Het linkt ook door naar een blog van Chromium dat precies dat vertelt. Maar Chromium is toch niet eens Google?
Chromium is een opensourceproject dat de broncode voor Google Chrome en afgeleiden levert. De broncode wordt vrijgegeven onder de BSD-licentie. De layout engine is WebKit. Op basis van de broncode kan er een browser worden gecompileerd, die dan de naam Chromium meekrijgt.
Google heeft webkit geforked en hernoemt naar blink en chromium gebruikt dat nu als rendering engine ipv webkit:

https://en.wikipedia.org/wiki/Blink_(browser_engine)
Google doet het vaak ook weinig tactvol en heeft vaak ingewikkelde interfaces voor klanten. Nest blonk juist uit in eenvoud.
Wel grappig voor een bedrijf dat o.a. bekend is geworden door de kale zoekpagina :)
vaak ingewikkelde interfaces voor klanten
Vergelijk de Azure portal eens met de GCP console?
Of eender welk Microsoft product met Google product.
Of de CBQ console.
Hopelijk is het 'slechts' een verhuis naar de Google domeinen, maar ik geef je wel gelijk. Ik gok dat de volgende Play Music zal zijn, echt jammer, maar lijkt alsof er al 2 jaar 0,0 aan doorontwikkeld is. Ook de iTunes sync app werkt voor geen meter... Ik bereid me alvast voor op het ergste.

[Reactie gewijzigd door musback op 22 juli 2024 16:30]

Ik ben zelf overgestapt op VLC voor Android omdat Play Music niet kon omgaan met Ogg Vorbis bestanden. Werkt best oké, hoewel er ook een paar haken en ogen aan zitten.
Ik gok dat de volgende Play Music zal zijn, echt jammer, maar lijkt alsof er al 2 jaar 0,0 aan doorontwikkeld is
Is al een tijdje bekend dat Google Play Music uit de deur gaat doen en het gaat herdopen naar /samenvoegen met YouTube Music.
Aha; dat wist ik nog niet, bedankt voor de info!
Ze gaan wel door met het product, maar ze delen het in bij de algemene google-store in plaats van een losse website.
Wel eerst even lezen :P
Maar laten we even heel eerlijk zijn, het gaat om een website in dit geval.
Dat ligt aan het succes. Google probeert gewoon van alles (soms met overnames) en sommige dingen lukken (Gmail/Youtube). In dit geval kan het zelfs zijn dat ze alleen interesse hadden vanwege Google Home.
Iedereen die nog Nest producten is gaan kopen is gewoon niet goed geïnformeerd.
Ze blijven anders nog gewoon werken hoor. Misschien binnenkort via de Google Home app ipv Nest maar de producten stoppen er niet zo maar mee.
Klopt wat je zegt. Ik heb een Nest in gebruik en kreeg een tijdje terug een aankondiging per e-mail dat het Nest account zou stoppen en in plaats daarvan de diensten via een Google Home account verder worden aangeboden, dit wegens het makkelijker integreren met andere Google home diensten en apparaten.

Inmiddels is dat dus zover. Zelf heb ik mijn Nest account na die mail al verwijderd omdat ik geen enkel Google account heb en dat ook zo wil houden, daarnaast woon ik in een A++ woning waar in de hele winter de verwarming amper 26 keer aanslaat. Zodra ik de oude thermostaat weer terug heb gehangen komt mijn Nest op V&A :+
But why?

Ze hernoemen deels van de Google Home producten met de Nest naam om vervolgens klanten van de nest website te verwijzen naar de Google Store?

🤷‍♂️
De merknaam is Google Nest. Eigenlijk is het dus niet zo'n hele gekke beslissing.
Google Home + Nest = Google Nest
But why not?

Google voert buiten de Nest productreeks om, ook nog een hele reeks andere producten. Onderaan de streep is het goedkoper, efficiënter om alle producten onder 1 dak onder te brengen.
Waarschijnlijk compleet off-topic, maar als je bijvoorbeeld Google vergelijkt met een Proctor & Gamble (of Nestle) qua overnames, snap ik eigenlijk Google niet. Nest is een merknaam, het heeft een bepaalde bekendheid en waarde, en dat doen ze nu weg. Iedereen kent Google, maar vroeg of laat gaat dat bijten lijkt me. P&C (en Nestle), laten vrijwel altijd de merknamen intact, want dat is wat ze overnemen naast het product. Ik vraag me even hardop af waarom dat niet de weg is die Google bewandelt. Dadelijk is elk technologisch product van Google met de naam Google. Inhoudelijk zou het weinig uitmaken dat alle FMCG's van P&C zijn, maar het voelt wel wat anders dat er andere merknemen in het spel zijn dan alleen Google dit, Google dat.

Misschien dat een marketing-expert dit kan (en wilt) uitleggen.
Dit is om te voorkomen dat ze straks een merk hebben voor iedere letter van het Alphabet
Google wilt zich richten op hun eigen smart dingen
Maar waarom hebben ze dan net de naam van de Google Home Hub veranderd naar de Google Nest Hub?
Omdat je het artikel niet leest. Google doet de website in de ban.
Anoniem: 162126 @tailfox19 juni 2019 20:37
Ze doen meer dan de website in de ban. Het 'merk' gaat verdwijnen en ondergebracht worden in de Google producten. Ik heb er weinig vertrouwen in ieder geval dat het lang goed blijft gaan (ik heb zelf een Nest thermostaat). Nest.com vond ik een prettig design, maar gmail vind ik een gedrocht. En de g-suite al helemaal. Op termijn dus maar eens kijken naar een non-smart thermostaat.
Man man man, wat een onzin allemaal. Alsof de Gmail interface verband houdt met de Nest thermostaat. Het is alsof je zegt: "Ik vind de chocoladepasta van het huismerk van Jumbo erg lekker smaken, maar de cola van de Jumbo vind ik niet zo lekker. En de sinas al helemaal niet."

Verschillende takken van sport, verschillende ontwerpfilosofie.
Anoniem: 162126 @dakathefox20 juni 2019 10:07
Google houdt er een enkele ontwerpfilosofie op na. Dus ja er is zeker een verband. En al helemaal als ze het gaan integreren in de rest van de Google producten. Man man man wat een onzin.
Google houdt er een enkele ontwerpfilosofie op na.
Opnieuw onzin: https://design.google/. Misschien dat de Google ontwerpfilosofie niet jouw filosofie is, maar dat is iets heel anders.
Anoniem: 162126 @dakathefox20 juni 2019 11:19
Heel anders dan wat? Mijn vertrouwen dat ze er goede dingen mee gaan doen? Google's design staat me in de meeste producten die ik van ze ken niet aan. Wat wil je vertellen met de link? Daar staat bij resources netjes hun Material Design library. Die geeft ongeveer aan wat ik in mijn originele post zei over design filosofie.
Ooit een Nest gekocht omdat ik een slimme thermostaat wilde. Nu er steeds meer Google bij komt kijken wil ik er eigenlijk heel graag vanaf. Tevens connect het apparaat niet met HomeKit, en dat zal het ook nooit doen natuurlijk.
Maar om nu zelf een nieuwe modulerende thermostaat uit te zoeken en te installeren... vroeger was het wysiwyg. Maar tegenwoordig is het zoveel software, interface en algoritmes dat het lastig is om een keuze te maken. En de Nest is wel een fijn ding met fijne display.
Nest heeft inderdaad standaard geen HomeKit ondersteuning, maar met een Raspberry Pi en homebridge krijg je het zo aan de praat. :) Ik draai het inmiddels al een jaar zo.
Heb ik. Wel wat onbetrouwbaar helaas. Soms gaat ie naar 24 graden ipv 16 voor de nacht. Ik heb het sowieso liever native. Maar als je naar de concurrentie kijkt... :O
Zou leuk zijn als ze dan ook de api eens vrij geven voor hun Nest Google Hello!
Ergens las ik dat dit niet zal gaan gebeuren.
Ik hoop dat ik het mis heb hoor..

De reden was dat ze privacy voorop stellen en 3rd parties geen toegang meer gaan verlenen naar jouw data.
Die grote bedrijven beginnen op grote voetbal clubs te lijken, opkopen en op de bank laten zitten zodat anderen er maar geen gebruik van kunnen maken en /of doorontwikkelen zodat hun eigen producten er last van krijgen.
Dus als ik het goed begrijp gaan ze langzaamaan stoppen met Nest diensten? Fijn... net een Nest cam gekocht een paar maanden geleden :/
Waar komt die paranoia en wantrouwen jegens Google nou weer opeens vandaan? :') Het komt nogal autistisch simplistisch over als 'verandering = slecht'. Het samenvoegen van (merk)namen is gewoon een keuze om producten op de lange termijn te stroomlijnen. Zolang de kwaliteit top is, zie ik echt geen problemen. Dan nog altijd liever samenvoegen van sterke merknamen dan een verzadigde markt met tig producten/merken die niet met elkaar werken. De grootste valkuil in de domotica-markt wat mij betreft.

Er is echt niks, maar dan ook niks aan de hand. Zeker in dit geval.
Dit is precies de reden dat ik helemaal niet happig ben op 'slimme apparaten'. Althans. Slimme apparaten die online moeten werken voor het 'slimme' deel (wat vaak neerkomt op en eindigt bij bediening met je telefoon). Ik heb zelf geen Nest spullen, en ik weet niet of Nest spullen ook lokaal in je netwerk te bedienen zijn (naast op het apparaat zelf natuurlijk), dus zonder werkende internetverbinding maar als ik bijvoorbeeld kijken naar merken als:
- Dyson
- Gardena
of
- Honeywell

Allemaal A-merken met goede (de beste?) spullen binnen hun markt. Maar het feit dat je hun slimme apparatuur MOET bedienen via internet (dus ook als je binnen hetzelfde netwerk bent, loopt de communicatie toch via internet) ben ik niet zo happig op dit soort spul. Als het bedrijf failliet, of als ze besluiten te stoppen met een 'Legacy' apparaat heb je niks meer. Als je internetverbinding het even niet doet, of zij hebben een storing, dan heb je 'even' niks meer.

Je kan je natuurlijk afvragen, hoe groot is de kans dat Dyson, Gardena of Honeywell failliet gaan, of hoe vaak heb je nou een storing hebt of hoe vaak zij nou een storing hebben, maar daar gaat het wat mij betreft niet om. Het is het principe dat je "in je eigen huis je eigen spullen via een systeem buiten je eigen huis" moet bedienen. Ik vind het te bezopen voor woorden.
En dan komt zelfs nog het potentiële gedoe meekijken dat "als ze gehacked worden" (dus dat een één of andere grappenmaker je CV ineens op idiote instellingen zet, of je tuin onderwater zet, enz. enz.). Persoonlijk zou ik het liefst niet altijd m'n spullen via internet kunnen bedienen. (eventueel via een VPN voel ik me een stuk beter)

Daarnaast is het met al dat spul dat altijd online moet zijn ook nog is, dat als de ondersteuning (als in "geen updates meer") wegvalt en het apparaat ineens kwetsbaar blijkt. Dan kan je spul zomaar ineens onderdeel van een bot net worden. Ik zou het toch vervelend vinden als mijn ventilator of thermostaat mede een DDOS uitvoeren op een bank. (alhoewel ik daar stiekem ook wel de humor van in zie :) een storing veroorzaakt door een bureauventilator!) Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor Samsung TV's van 4/5 jaar oud met Tizen (Linux variant), die geen beveiligingsupdates meer ontvangen, terwijl de TVs het nog altijd prima doen. Het is wachten totdat dit een keer op grote schaal misbruikt gaat worden.

Apparaten die het wel goed doen, zijn bijvoorbeeld Philips Hue Bridge of de Athom Homey. Die kan je lokaal in je eigen netwerk bedienen zonder dat ze daadwerkelijk het internet op gaan. Uiteraard werken de online-onderdelen niet als je een internetstoring hebt (In geval van Homey: buienradar, e.d.), maar je kan nog wel met je telefoon je lichten e.d. bedienen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.