Skype maakt groepsgesprekken met vijftig mensen mogelijk

Microsoft heeft Skype een update gegeven waardoor het mogelijk is om groepsgesprekken te voeren met maximaal vijftig mensen. Dat was voor de update de helft daarvan. De functionaliteit is nu voor alle gebruikers beschikbaar, nadat deze in maart als bèta uitkwam.

Skype ondersteunt nu meer personen in één gesprek dan Apples FaceTime, die dienst gaat tot maximaal 32 personen. Microsoft heeft ook de manier hoe mensen voor grote groepsgesprekken worden uitgenodigd aangepast.

In plaats van dat deelnemers gebeld worden, krijgen ze een notificatie te zien. Als personen niet reageren, kan degene die het gesprek start alsnog ervoor kiezen om individuele deelnemers te bellen. Bij groepsgesprekken van minder dan 25 deelnemers is het nog mogelijk om alle deelnemers tegelijkertijd te bellen.

Skype

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-04-2019 • 11:57

39

Reacties (39)

39
38
25
1
0
4
Wijzig sortering
50 mensen in één chat. Dat wordt lachen. Ik er de mogelijkheid om push to talk aan te zetten of iets dergelijks? Mijn ervaringen met teamspeak en discord zeggen dat je naargeestig wordt als 50man door elkaar zit te blaten.
Dat hangt helemaal van de server af, ik zit regelmatig met 100-ish man in 1 kanaal vanwege games, en dat gaat prima. Er praten er een aantal regelmatig, en de rest gooit af en toe een opmerking erin. Prima. Het hangt gewoon van het zelfregulerend vermogen van de groep af, Skype, Discord of whatever is alleen maar het medium. Onze regering heeft ook af en toe debatten met 150+ man, die allemaal iets _mogen_ zeggen, maar het netjes organiseren.
De regering gebruikt Skype for Business.
Deze heeft ondersteuning tot 250 calls.
Maar niet de hele regering zit in 1 Skype4Business groep. SSC-ICT en DICTU bieden beide voor hun ministeries voor elke medewerker Skype4Business aan. Iedereen heeft het wel.
Toch ongelofelijk dat de overheid Microsoft complete controle geeft over hun communicatie, hen laat afluisteren etc etc... Te bizar voor woorden. En dat terwijl er toch wel genoeg bekend is over hoe slecht dat is... https://joinup.ec.europa.eu/news/us-office-clouds-unsafe https://edps.europa.eu/pr...contractual-agreements_en etc
En via meeting broadcast kan je nog eens 10.000 mensen een presentatie laten bijwonen.
Welk onderdeel van de regering? Welke gelegenheid? Ik kan me hier zo weinig bij voorstellen.
Maar dan heb je een beetje een hierarchie zeg maar. Ik heb ook wel eens in flink grote groepen gezeten en altijd stond push to talk aan. Dan had je de 'generaal' en die deelde de lakens uit. Dus die was aan het woord. Af en toe een opmerking tussendoor idd. Maar als Push to talk niet aanstaat dan staat iemand ergens op de achtergrond te ouwehoeren en zit de hele pot in de herrie. als 3 van de 50 man dat doen dan is het een zootje.
Verschil is dat bij Skype (Lang geleden dus misschien aangepast) de mic altijd open staat en deze ook dicht bij je staat. Als je dus ook maar iets geluid maakt hoort iedereen dat direct. Dat is natuurlijk in de 2e kamer niet zo als je achterin zit en je pakt een pen op oid.

Vind het al irritant met voice activation op TeamSpeak en gebruik daarom zelf altijd push-to-talk.
De kamervoorzitter heeft een knoppenpaneel waarmee ze iemand het woord kan geven en ontnemen. C.q. dat wordt behoorlijk gereguleerd.
Dat is hier niet het geval. Dit werkt alleen met een goede sociale etiquette. En het mix and mute systeem is ook kritisch, anders ben je tig ruisbronnen aan het optellen.
Precies, hangt af van de deelnemers. Ik heb dit soort gesprekken met 20 tot 30 mensen gehad en dat werkt prima. Gewoon op je beurt wachten en alleen iets melden als je iets te melden hebt
In Microsoft Teams kan je sessies opzetten tot 250 gebruikers (net als Skype for Business, het onderliggende platform voor Teams) en daar kan de organisator bijvoorbeeld iedereen muten (vooral handig als er slechts een paar sprekers zijn, en veel luisteraars)
Praat iedereen dan niet door elkaar?
bij ons op het werk gebruiken we dat al regelmatig, de business versie had dat dus al langer.
En dan is het toch meestal 1 die presenteert en de andere die luisteren, en een 3e moderator die die de chat in het oog houd.
Als "presentator" kan je ook modereren en mensen muten.
in het begin moet er wel een paar keer gevraagd worden om alle mensen die niet spreken zichzelf te muten en dus feitelijk push tot talk aan te zetten.
En dus ja met een beetje netikette lukt het wel.
Familieruzies zou ik ook niet via skyp willen voeren :)
1 die presenteert en de andere die luisteren, en een 3e moderator die die de chat in het oog houd.
Ik zat al te denken wat het nut was maar dit is inderdaad wel een scenario dat regelmatig voor komt bij bedrijven. Regelmatig meegemaakt. Vooral als je meerdere vestigingen hebt of internationaal bezig bent.
De moderate functie is dan goud.
Familieruzies zou ik ook niet via skyp willen voeren :)
Liefst helemaal niet.
Maar als het dan toch moet, doe maar via skype.. zet ik de empatisch en begripvolle MrMOnkE video op en ga ik een potje Quaken.
Anoniem: 926911 @Tweez8 april 2019 12:02
Bij Discord/Teamspeak en bijvoorbeeld Mumble geen probleem. Ja misschien als je de hele familie uitnodigt en het niet echt begrijpt hoe zoiets dan werkt.
Kwestie van netiquette en ervaring ermee opdoen. Als je mensen netjes laat uitspreken gaat dat best goed, al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet met veel meer dan 10 personen in 1 call ervaring heb.
ik gebruik skype zo nu en dan nog wel eens.
Maar de kwaliteit is echt om te huilen.

Sinds Microsoft , Skype, Lync en Office Communicator, 1 zijn geworden, is de kwaliteit nog nooit zo slecht geweest.
Bij een 1uur durende skype gesprek, is minstens 10 minuten van je gesprek verstoord....
Dit zal niet elke keer zijn, maar als ik 5x keer zo'n gesprek voer is het gemiddel 3/4 van de 5 keer raak....
Welke versie gebruik je?

Na jarenlang ellende lijkt het erop dat het nu juist eindelijk stabiel is. Nu al een paar weken geen ellende gehad met de Desktop variant op Wiindows 10 en Windows 8.1

Die WinRT variant gebruik ik niet meer, want gaf inderdaad enkel verbroken verbindingen ellende.

[Reactie gewijzigd door Armin op 22 juli 2024 21:07]

Wat sommige mensen hier lijken te vergeten is dat (1) push-to-talk of jezelf op stil zetten een ding is en (2) mensen ook in een call kunnen zitten om alleen mee te luisteren.
Ik zit vrij regelmatig (soms ook als moderator) in calls van +20 man. Moet zeggen dat dit prima gaat, zeker wanneer je iedereen van tevoren mute en duidelijk maakt dat mensen even via de chat/webcam aan kunnen geven dat ze willen praten.

Lijkt me een ander verhaal wanneer er geen leiding is. Wanneer iemand zijn microfoon vergeet uit te zetten dan is dat een erg grote stoorzender. Laat staan een situatie waarbij 4~5 mensen hetzelfde doen.
kunnen ze dan ook gelijk ff de audio kwaliteit upgraden?

skype klinkt nog steeds minder goed dan discord
Leuk, maar ik gebruik inmiddels al een jaar geen skype meer omdat ze jarenlang niks hebben verbeterd. Steam, discord, google hangouts etc. zijn allemaal al jaren lang beter om een simpel gesprek met 1 persoon te voeren. Het lijkt een leuke stunt, 50 man in een call kunnen plaatsen, maar aangezien ze een simpel 1 op 1 gesprek moeilijk vinden... Laat ze eerst de basics maar opnieuw uitvinden voordat ze bedenken dat ze nog 48 man in een lastig verstaanbaar gesprek moeten plaatsen.
Een groep van 48 waarvan er elke 15s een groepslid roept dat hij dat laatste niet verstaan heeft.
Skype is sinds de overname door microsoft niet beter geworden en begint het te lijken op msn messenger van vroeger, meer voor kinderen zeg maar.
En daarom dus ook over gestapt naar teamspeak.
Eigenlijk ken ik bijna niemand meer die Skype nog gebruikt en lijkt het mij een zet van microsoft om zo gamers te trekken.
Wij hosten zelf WebEx servers (Cisco) en kunnen in 1 meeting parallel 100 man inviteren. Probleem wat we dan hebben is dat 1 server niet genoeg is voor ander conferences. Dus een 2de hebben. Maar dat terzijde.

Hét toffe aan webex is alle externe skype leden kunnen ook gemakkelijk joinen.
Bij skype for buisness heb je als er 250 man in 1 meeting zitten ook een 2de of zelfs 3e server nodig voor andere vergaderingen. Een paar mensen 1 op 1 gaat nog wel. maar anders loop je ook hier snel tegen een limiet op. (Anderzijds is het ook op te vangen door SfB in hybrid te draaien.)
Anoniem: 1128097 8 april 2019 15:41
Yay! nu kan je tot 49x 1/f ruis horen! En met zoveel cam streams tegelijk zul je nooit meer iets zien!
Dat geluid is een non-issue en meer een kwestie van mensen opvoeden, maar de beelden vs bandbreedte wellicht wel. Skype groepsgesprekken zijn server-based ipv de een-op-een die ondanks sommige hardnekkige misinformatie nog steeds peer-to-peer zijn, dus ik neem aan dat men niet alle 50 beelden rondstreamed, maar samenvoegt tot één stream op de server of slim schakeld. Dat is immers zoals Skype for Business het doet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.