Square Enix heeft ruim vijf miljoen exemplaren van Kingdom Hearts III geleverd

Uitgever Square Enix heeft sinds de release van Kingdom Hearts III op 29 januari meer dan vijf miljoen exemplaren van de consolegame geleverd. Daarmee is het de meest succesvolle game in de serie tot nu toe.

Het Kingdom Hearts-account op Twitter maakt melding van de mijlpaal en in een persbericht dat via e-mail is verzonden staat dat het gaat om zowel exemplaren die digitaal zijn verkocht als om fysieke games die wereldwijd zijn geleverd. De game is beschikbaar voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

De derde game in de Kingdom Hearts-serie heeft lang op zich laten wachten; deel twee kwam in uit 2005 voor de PlayStation 2. Van die game waren na twee jaar vier miljoen exemplaren geleverd. Daaruit blijkt dat het nieuwste deel succesvoller is dan zijn voorganger.

Kingdom Hearts III is een actie-rgp die zich afspeelt in verschillende Disneywerelden. Tweakers publiceerde afgelopen weekend een review van de game en beoordeelde deze met een 8.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

05-02-2019 • 19:38

26 Linkedin

Reacties (26)

26
26
23
2
0
0
Wijzig sortering
@Julian Huijbrechts,
Je bent je bewust van het feit dat dit niet pas de 3e game in de serie is?
KH1
KH Chain of memory
KH Birth by Sleep
KH2
KH coded
KH 358/2 days
Het zijn allemaal titels die apart deel maken van het volledige verhaal tussen KH1 KH2 en KH3.
Vooral tussen KH2 en KH3 zit welliswaar 13 jaar, maar een hele grote overbrugging tussen verschillende games die in de afgelopen jaren zijn uitgekomen op verschillende platformen.

De makkelijkste manier voor starters van de KH Serie om alle games zga door te lopen is het aanschaffen van KH1.5+2.5 en Kh 2.8 op PS4.
Het is maar net wat je onder serie vind vallen. Ik vind crisis core final fantasy 7 ook niet onder de serie vallen maar toch verteld het een deel van het verhaal van FF7. Ik tel ze vaak alleen als ze gewoon op hetzelfde platform uitkomen als de originele game. Dus om bij final fantasy te komen tel ik 13-2 bijvoorbeeld wel bij de serie. Daarom zou ik zelf de gefragmenteerde games die op vanalle andere platformen uitkomen ook niet meetellen. En ook niet nu ze als remaster/collection zijn uitgebracht. Maar het is wel prettig dat ze alle games hebben samengevoegd.
Nee het is niet ''maar net wat je onder serie vind vallen'' want alle spellen die @Ashketchum22 neerzet in zijn lijst zijn (een groot) onderdeel van het gehele verhaal, en zonder de spellen gespeeld te hebben (of de ''films'' gekeken te hebben) mis je toch een hele hoop informatie die kritisch is voor het gehele verhaal.

Als jij bijvoorbeeld van KH1 naar KH2 springt, heb je een enorme hoeveelheid informatie misgelopen waar je de hele tijd tegen aan hikt als karakters verwijzingen maken of er dingen gebeuren waarvan je denkt ''waar gaat dit over''

[Reactie gewijzigd door Craften op 6 februari 2019 10:11]

Anoniem: 390145
@Craften6 februari 2019 11:11
Zoals ik al eerder aangaf in mijn voorbeeld van Crisis core geld dit nog steeds. Ja het geeft meer informatie en achtergrond, maar nee je hoeft ze niet te spelen om KH te snappen. Heb KH1 en KH2 en vond niet dat de verhalen verwarrender waren dan de meeste JRPG's. En als die tot de main serie behoort dan hadden ze hem wel beschikbaar gemaakt voor de mensen die KH1 en KH2 speelden in de tijd toen ze uitkwamen.

Ik had een PS2 toen KH2 uitkwam. Maar de ontwikkelaar heeft de spinoffs zo gefragementeerd en verspreid op andere platformen uitgebracht. Dus ik was nooit in de positie om CoM te spelen voordat KH2 uitkwam. Dus ik vind deze niet tot de serie tellen. Als de ontwikkelaar het essentieel vond dat ik CoM speelde voor KH2 hadden ze wel gezorgd dat deze ook op de PS2 uitkwam. Dus je kunt deze game goed missen voordat je KH2 speel2.
Het is de 3e game in de serie, de rest zijn spin-offs.

Nedgame heeft trouwens The Story So Far geïmporteerd uit Amerika. Kan goedkoper zijn dan de twee compilaties los te kopen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 6 februari 2019 08:54]

Zoals @Craften hierboven al beschrijft:
"Nee het is niet ''maar net wat je onder serie vind vallen'' want alle spellen die @Ashketchum22 neerzet in zijn lijst zijn (een groot) onderdeel van het gehele verhaal, en zonder de spellen gespeeld te hebben (of de ''films'' gekeken te hebben) mis je toch een hele hoop informatie die kritisch is voor het gehele verhaal."

Er zit 13 jaar tussen KH 2 en KH 3
In die tussen tijd zijn er HEEL veel games in de serie uitgegeven die ieder een deel van het verhaal beschrijven. Als je deze niet gespeeld hebt, mis je TEVEEL van het verhaal om KH3 lekker te kunnen beginnen en snap je geen drol van wat er verteld wordt. Dat is ook exact wrm ik het heel erg jammer vindt dat alle recenties van de game aangeven dat het verhaal onduidelijk is. Omdat 3/4 van de reviewers niet alle kh games heeft gespeeld, en dus het totale plaatje van de story niet kent. Zo ook hier redacteur Jurian Ubachs die de game een - punt geeft omdat hij de story niet kan volgen.
Ik heb echt een nare smaak in mijn mond van dit spel. Ik heb 13 jaar gewacht. Waarvan 2 jaar gehyped. En het maakt het nu niet echt waar.
Kan je dit ook onderbouwen? Want dit gevoel heb ik totaal niet.
Kh 1.5 En 2.5 heb ik tot het bot uitgespeeld. En daar ging ik ook echt voor. Avonden grinden om maar lvls wapen te halen voor die laatste hoofdbaas. Maar kh3 zelfs op proudmode is a walk in the park. En daarbij heb je zoveel abilities alsof ze die er tussen hebben geprakt.
Kan het zijn dat jij gewoon een stuk ouder bent geworden?

Ik vond KH2 echt fantastisch, uren speelplezier gehad, vaak opnieuw gedaan en samen met vrienden die ook een ps2 hadden gespeeld. (mochten in het weekend soms de ps2 meenemen).

Maar goed, het is een Disney spel, en ik was destijds twaalf of dertien... Ik denk niet dat een opvolging me nu hetzelfde plezier zou kunnen geven, hoe zeer ik ook met geluk terugdenk aan het spelen toen.
ga maar critical mode spelen op kh2 FM, die is echt niet makkelijk.
De secret boss van die gam is ook op level 99 erg pittig, t.o.v. de boss die we nu krijgen, dat was gewoon een teleurstelling. Het feit dat er geen final fantasy in zit of een end-game maakt het af.

Een barebones game die zijn belofte niet nakomt want het is NIET het laatste deel zoals beloofd op de doos.
Dat is Final Mix. Deze gaat waarschijnlijk ook komen voor KH3.
het boeit niet dat het final mix is, het is de versie die het meest beschikbaar is op het moment en zelfs de vanilla versie had veel meer te doen dan mini game hearts 3.
Ja dat klopt exact 13 jaar. :) echter pas 2 jaar geleden kh2.5 hd remix opgepakt
Grootste verschil met de Final mix delen en de 1.5/2.5 delen is opvulling. Verhaal technisch zijn ze op zich ook niet héél lastig of lang.
Kingdom hearts 3 is momenteel gericht op het verhaal. Mocht hier een Final Mix of zelfs een 3.5 dan zal dit ook gevuld worden met secrets en secret bosses.
Inderdaad, deel 2 heb ik ook met veel plezier gespeeld. Bij deel 3 erger ik me nogal aan alle 'kermisattractie' abilities. Zo heb je bijvoorbeeld een schommel schip, en een vliegende stoomtrein die je meteen in het begin al kan gebruiken, terwijl de rest van je skills nog heel simpel zijn. Zonder al die onzin was het voor mij een beter spel geweest. Het leidt alleen maar af van de disney werelden.
Ik heb dat gevoel deels. Dat heeft in mijn geval te maken met te hoge verwachtingen en mijn wenslijstje voor dit spel. Ik vind het nog steeds geweldig maar ik vind dat er een aantal zaken ontbreken.

Ik weet niet of je ook de tussenliggende delen hebt gespeeld. Tussen die 13 spellen zijn er namelijk een aantal KH games uit gekomen die je in mijn mening zeker niet mag missen. Vooral niet als je het verhaal wilt kunnen volgen
Ik heb echt een nare smaak in mijn mond van dit spel. Ik heb 13 jaar gewacht. Waarvan 2 jaar gehyped. En het maakt het nu niet echt waar.
13 jaar anticipatie kun je naar mijn idee per definitie heel moeilijk waar maken.
Er zijn games die er beter op worden omdat er 4 jaar aan gewerkt wordt tov 1 jaar.
Maar er moet een keerpunt zijn waarop TE lang aan iets werken eerder tegen je gaat werken.

En we hebben games gezien die op een bepaald moment gewoon gedateerd waren.
1 van de eerste voorbeelden is zon Daikatana.
Maar ook project als Last Guardian, FF 15 (13 versus) hebben de tijd niet waar kunnen maken.

En dan heb je nog dingen als Duke Nukem 4ever :P Waarbij het gewoon een grote puinhoop is geworden :P
Wat jammer is, want het genre heeft misschien best wel bestaansrecht. Neem de 2 nieuwe Shadow Warrior games? Die zijn niet onaardig geworden.

Maar volgens mij is het sentiment rondom Kingdom Hearts 3 best positief.
Mooi aantal voor square enix, het zelfde als wat FF15 deed in de eerste week. Al denk ik wel dat square enix graag terug kijkt op de dagen dat hun games bij de best verkochte games horen, aangezien de budget en marketing van Final Fantasy en Kingdom Hearts toren hoog zijn lijkt me.

Over de game zelf, echt geweldig, het is echt de game waar ik op gehoopt had als KH fan. Zit weer helemaal in het verhaal en de gameplay is heerlijk.
Dat geloof ik ook. Maar het is lastig om weer een FF7 of FF9 uit te vinden die zoveel impact heeft op de gamingwereld.

Dat is slechts voor een enkeling weggelegd zoals Red Dead Redemption of The Witcher 3 (hoe afgezaagd dat nu ook klinkt). Ze kunnen het wel als ze de juiste balans vinden tussen verhaal, gameplay en graphics voor de Japans/Koreaanse en EU/VS markt. In Azië zijn ze ‘dol’ op grinden en wij totaal niet.
FF13 & 15 zijn niet echt goed ontvangen, daardoor is de franschise een beetje gevallen. Maar ik vind kh3 echt een hele goeie game, alleen is de doelgroep voor deze game de mensen die de kh games 15 jaar geleden hebben gespeeld doordat het zo verhaal afhankelijk is.

Mocht FF7 remake een beetje goed zijn, dan denk ik dat Square enix echt een verkoop kanon heeft.
Remakes zijn leuk maar als je er teveel van uitbrengt ook wel een beetje een teken van een creatief failliet.

Square gaat nu allerlei spellen opnieuw uitbrengen in remasters terwijl die tijd en manschappen ook nieuwe games konden bedenken of ontwikkelen. Liever 1 goede game per 3-5 jaar dan elk jaar een “Mehhhh” titel. Ik ben final fantasy fan sinds deel 4 tot 11 of 12 maar vanaf deze titels zijn ze voor mijn gevoel echt verdwaald geraakt met de koers van de IP. Weer opgepakt vanaf 15, als de game geen Final Fantasy had geheten was ik enthousiaster. Ik had te hoge verwachtingen van het ‘meesterwerk’ dat al tig jaar in ontwikkeling was (FF xv moest eigenlijk xiii of xiv zijn).
Zal me niet verbazen dat ze zeggen dat het "tegenvalt". Dit is in het verleden bij meerde uitgevers gebeurt, dat het voor het publiek gewoon een prima aantal lijkt, maar dat het voor hun blijkbaar te weinig opbrengt. Denk aan Tombraider 2013 (3.4milljoen sales) en Destiny 2.
Denk dat veel vergeten dat veel end game content pas in de final mix van de versies zaten. Verwacht dus zelf nog wel een KH3 FM. Wel jammer dat er inderdaad weinig uitdagende content inzit als je hem hebt uitgespeeld. Maar verder was het een top game. Nog steeds Kingdom Hearts zoals het was in 2002, maar beter. Ook fijn dat er eindelijk na zoveel jaar een "conclusie" is op dit verhaal (Xehanort Saga). Nu is de weg vrij voor nieuwe dingen en de Union storyline- en daarbij hopelijk wat vernieuwing. Zou leuk zijn als er nog wat end game DLC komt, maar Nomura zei dat de focus niet meer op KH3 ligt.
Nu hopen dat deze vanwege het succes ook uit komt op pc.
Ik moet nog aan deze serie beginnen. Gelukkig is het square. Dus ik verwacht dat de prijs snel zakt

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee