'Videobelapplicatie Duo krijgt webversie in de komende weken'

Google lijkt van plan te zijn om de videobelsoftware Duo binnenkort te voorzien van een webversie. Dat moet de applicatie toegankelijker maken, door compatibiliteit met meer verschillende apparaten.

De plannen zijn nog niet publiekelijk gemaakt, maar een bron heeft tegen het doorgaans goed ingevoerde 9To5 Google gezegd dat de webversie in de komende weken beschikbaar moet komen. Er komt ondersteuning voor Chrome, maar 'waarschijnlijk' werken andere grote browsers zoals Firefox en Safari ook.

Verder ontbreekt er nog veel informatie over de vermoedelijke webversie van Duo, waardoor nog onduidelijk is of alle functionaliteit die in de mobiele versie van de bel- en chatapplicatie zit, ook naar de webversie komt. Met Duo is het onder andere mogelijk om te videobellen, videoboodschappen achter te laten en is er 'knock knock', waarbij de video van de beller al is te zien op het lockscreen voordat er wordt opgenomen.

Ondertussen lijkt Google ook te werken aan nieuwe functionaliteit voor Duo. Er zou een mogelijkheid voor groepsbellen moeten komen, en betere ondersteuning voor video in omstandigheden met weinig licht. Ook moet het mogelijk worden om favoriete contactpersonen vast te 'pinnen' op het scherm.

Door RoD

Admin Mobile

27-01-2019 • 13:20

63 Linkedin

Reacties (63)

63
50
30
2
0
13
Wijzig sortering
Ja? Gaan ze hier niet weer mee kappen na een halfjaar?
Mee eens al is de half jaar wel in werkelijkheid iets langer.
Waarom niet een met updates ombouwen met nieuwe functies?

We hebben zo uit mijn hoofd gehad:
Google Talk
Google Hangouts
Google Allo
Google Messages

Nu Google Duo

Mijn persoonlijke mening... Google Talk lekker simpele benaming bij duo heb ik niet in mijn hoofd dat het over communiceren gaat.
Anoniem: 310408
@Cave_Boy27 januari 2019 21:14
Waarom niet een met updates ombouwen met nieuwe functies?
Omdat dat de Microsoft manier is die ze ALTIJD proberen te vermijden omdat je dan in langzame iteraties terecht komt. Google werkt gewoon heel anders. Ze proberen dingen uit en als het niet werkt gaat het offline. Een tweaker die dat niet ziet heeft de laatste 20 jaar niet erg opgelet.

Google neemt grote stappen met kleine risico's. Microsoft geeft 5 miljard uit on met Apple en Google te concurreren op smartphones. Grote stappen, grote risico's. En Microsoft schrijft $5.000.000.000 af. Geen drama, de investeerders weten hoe dingen werken. Soms lukken dingen en soms niet. Waar het om gaat is het resultaat en daarin doet Google het gewoon erg goed.

Google heeft geen enkel probleem om 5 jaar een idee te betalen dat de volgende Gmail or YouTube kan zijn. Maar daarna gaat het ook rigoureus offline. Nogmaals als je als tweaker daarover verbaasd bent moet je iets vaker echt lezen wat op Tweakers.net staat. Als je het bericht deelt door de reacties kom je uit op wat analisten voorspellen.
Duo en Allo kwamen tegelijkertijd uit, zijn geen opvolgers van elkaar dan eigenlijk.

Maar ik snap wat je bedoeld. Google flikt het steeds om opnieuw te beginnen met een beperktere set features of een totaal andere werking.

Desondanks maak ik met veel plezier gebruik van Duo dus ik hoop dat die nog een tijd blijft. Maar met Google weet je het nooit...
Je had voor Hangouts nog binnen GMail een ingebouwde chat (Buzz?), deze is volgensmij opgegaan in Google Hangouts. Beide waren verschillend en dus stonden berichten niet bij elkaar.

We kunnen nog vele ander lijsten maken met Google producten die niet meer bestaan (Inbox, Picasa, Wave ..). Van de andere kant goed dat ze de interesses pijlen, maar ook wel erg verwarrend.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 27 januari 2019 17:15]

Dat was Google Talk. Buzz was een twitter wannabee. In feite is Google Talk er nog steeds of ze het nu hangouts of messages noemen. De naam verandert en er komt nieuwe functionaliteit bij die vervolgens weer wordt afgesplitst.
Inderdaad een aardige lijst met applicaties. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie niet precies wist wat Google Duo was. Ik dacht aan iets met dual sim. Of duo gebruik. Applicaties onderling delen of iets dergelijks. In elk geval werkt dit best verwarrend.
Denk dat meeste consumenten dat wel door hebben; Google gooit er met de pet na als het gaat om stabiliteit cq zekerheid van hun communicatie diensten. Ik geloof er al jaren niet meer in, en acht kans minimaal dat Google met een solide communicatie tool komt (los van Gmail) ze hebben het 10x geprobeerd, en steeds wordt dienst overgezet of stekker eruit. Wat ze met duo doen, of wat het überhaupt is... couldnt care less
Dan praat je echter wel alleen over de consumenten onderdelen. Google Chat en Meet werken prima.
Ik heb het gevoel dat de consumenten markt een beetje hun speeltuin is om te zien wat wel en niet werkt. Microsoft speelt helaas hetzelfde spelletje met Windows 10...
psst. Weet je nog van google wave, dat een soort slack-achtig iets was als ik het me goed herinner.
Vergeet niet Google Hangouts Chat, wat meer zoiets is als Slack maar dan anders... 8)7
Google Chat bestaat nog steeds en is onderdeel van G Suite. Dit zal nergens heen gaan zolang er geen vervanger is.
Ik vind je opmerking terecht.
Ik heb de laatste jaren te veel moeten weg migreren van producten omdat ze willen rebranden of een andere standaard willen volgen. Niets lijkt compatibel met elkaar, zelf niet bij éénzelfde bedrijf.
Ik ben niet tegen vooritgang, maar wel tegen alle jaren veranderen van namen en producten omdat er een nieuwe manager plotseling in zijn hoofd krijgt van alles om te gooien
Ik ben niet tegen verandering, maar een product moet inderdaad backward of forward compatibel zijn.

Dat zie je niet vaak bij beginnende bedrijven, maar ook een partij als Google heel veel ideetjes die ze vervolgens niet fatsoenlijk uitwerken en/of vervolg aan geven.

Dan liever vb Skype, weliswaar minder opties maar het platform bestaat al langer en te gebruiken op alle platformen zonder een hoge leercurve.
Je bedoelt Skype wat inmiddels actief overgezet wordt naar Microsoft Teams? ;)

Ok, betreft (nu nog) Skype for Business, maar Microsoft doet niet anders.
Skype for Business? Dat was toch Lync? 😜 (om de heerlijk consequente naamgeving maar even te benadrukken)
Skype for Business? Dat was toch Lync?
Is gewoon Lync. Het betreft alleen een naamsverandering. Skype for Business heeft buiten de naam om niets met Skype te maken.
Lekker handig toch? Net als de Surface een tafelcomputer was en nu een lijn hybride laptop/tablets.
Volgens mij kon je op een gegeven moment wel Lync contacten in Skype vinden. Je kwam erachter dat je met een Lync account te maken had als je geen beeld kon delen
je kan perfect met Skype for Business naar Teams bellen/chatten en vice versa, dat is dus niet hetzelfde
Tja maar je kunt tenminste wel vanuit teams chatten naar mensen die skype gebruiken, dat is wel erg top!

we zijn sinds 2 weken van slack naar teams (omdat het bedrijf al op office 365 zat anyways en je het er dus al gratis bij hebt). Het doet alles wat slack kan, soms alleen wat anders en sommige dingen zijn wel dom (animated emojis -.- en alleen thumbs up emoji als reactie op berichten) maar andere dingen zijn wel fijner uitgewerkt zoals meer focus op communicatie in threads.

En voor mij grote + punt is dat ik met onze klanten kan chatten via Teams (en zij dat dan krijgen in skype, wat zij al gewend zijn om te gebruiken) win win situatie in mijn geval.

(Heb zelf overigens nooit skype voor business gebruikt maar zal wel drama zijn als ik zo collega's hoor.)
Ik heb de laatste jaren te veel moeten weg migreren van producten omdat ze willen rebranden of een andere standaard willen volgen. Niets lijkt compatibel met elkaar, zelf niet bij éénzelfde bedrijf.
Bij Google draait alles om GSuite op dit moment. Daarin komt alles samen. Veel tweakers die geen geld geven aan Google zien dat niet maar als je betaald voor Google services zie je meteen waarom alles klopt.

Ik help met regelmaat vrienden kleine online dingen op te zetten. Op dit moment is mij advies zeer eenvoudig. Wix voor het domain en de site en GSuite voor de rest. Werkt geweldig samen. Binnen een uur heb je een site, emails, 50 gb storage (totaal), unlimited traffic, 120 dollar aan google adds (na wat bellen).
Ik heb betaald GSuite, ik kan echt niet via Allo een bericht sturen naar Hangouts of visa versa.

Net nog geprobeerd maar werkt toch echt niet.

Het probleem is juist dat de producten van Google zelf met dezelfde(of soort van) niet goed op elkaar staan aangesloten.

Het moment dat Google weer eens iets bedenkt kan je niet in 1 klik op de knop migreer naar Google Postduif klikken en daar verdergaan.
Ik gebruik DUO als sinds het is gereleased, ik vergelijk het altijd een beetje met FaceTime. Het zit namelijk op veel Android telefoons voorgeinstalleerd, zelfs als je de app zelf niet ziet staan.
Maar werkt pas als je die instelt toch?
Anderen kunnen jou wel bellen, na het gesprek krijg je dan een vraag of je DUO wilt installeren zodat je ook zelf ermee kan bellen. Ik kon mensen op DUO bellen die er nog nooit van gehoord hadden. :P
Dat is door App Preview Messaging dus niet zozeer onzichtbare bloatware:

https://developers.google...des/app-preview-messaging

https://www.theandroidsou...view-messages-on-android/

(eventueel uit te zetten via: instelling - Google - App-Preview-berichten)
Dat snappen wij wel ja, maar veel mensen zien het gewoon als een rare app welke zich vanzelf heeft geinstalleerd ;) En als er een app automatisch wordt geïnstalleerd welke je misschien niet wilt, is dat niet ook een beetje bloatware!
Inderdaad, vind het ook een fijne app om te gebruiken en werkt over het algemeen goed.

En ook al een tijd gebruiker, hoop mensen in mijn vriendenkring naar DUO gekregen.
Bij mij zorgde die app er voor dat mijn telefoon ineens in een halve dag leeg was, terwijl ik er normaal twee à drie dagen mee doe voordat ik hem moet opladen (Xiaomi Redmi Note 4)
Webservices, wat een goed idee. Is compatible met elk apparaat dat webbrowsers ondersteunt. Apps voor alleen een specifiek apparaat is achterhaald.
Native apps zijn nog lang niet achterhaald. En ook met Duo komt de webversie naast de native app.
Er is al diverse malen geprobeerd over te schakelen naar web-only, maar dat is nooit echt doorgebroken, simpelweg omdat native apps toch meer functionaliteit en performance brengen.
Wel jammer dat Google over het algemeen met "webbrowsers" alleen Chrome bedoelt :'(
Een nobel streven, maar ik vrees dat ze net als elke andere webbouwer tegen allerlei restricties, bugs en incompatibiliteit zullen aanlopen om de webapp een enigszins volwaardige vervanger te laten worden van de native app.

Vooralsnog alleen Chrome ondersteunen is een logische keuze, maar Chrome op Android is niet Chrome oo iOS. Die laatste ondersteunt geen webrtc. Net als homescreen webapps onder iOS. Vervolgens heb je ook nog de eindeloze niet geupdate 'Chrome'-browsers die de fabrikanten zelf op telefoons hebben gezet. Dan hebben we het alleen nog maar over webrtc, maar het feit dat webapps onder iOS nog niets eens screen berichten kunnen ontvangen lijkt me een grotere dealbreaker voor een dergelijke webvariant.

Edit:
Als ze het hebben over slechts een desktop browser variant, dan is er natuurlijk meer mogelijk. Alhoewel je ook hier tegen incompatibiliteit aanloopt zoals het kunnen kiezen van audiooutput kanalen (ring over speaker, voice over headset bijvoorbeeld). Dat gaat weer niet in Firefox.

[Reactie gewijzigd door slm op 27 januari 2019 15:46]

Google Duo vind ik het meest dichtbij komen van Apple’s Facetime, een van de redenen waarom ik zelf naar Apple ben overgestapt. Omdat mijn vader in scandinavië woont, moeder op de antillen en zusje regelmatig op reis is, vind ik een dood simpele video caller belangrijk. Dus geen 200 features, berichtjes, pro features, bla bla bla bla... gewoon simpel video callen. Uiteraard kan dit tegenwoordig ook met Whatsapp en andere apps, echter de afgelopen (bijna) 9 jaar staat facetime toch bij mij op nummer 1. Het werkt gewoon. Plus nog eens goed ook. Zelfs in gebieden waar de connectie gaar is (waar skype blokjes worden en whatsapp video uitzet) werkt facetime over het algemeen.

Om terug te komen op het artikel, Duo heb ik ook al een hele tijd installed voor de Android gebruikers waar ik eventueel ook mee video bel. Het lijkt dus het meest op Facetime en is dood simpel, hoop dat het zo blijft, deze web toevoeging is welkom, maar ik hoop niet dat ze er weer 200 features in donderen.
Hmm, ik vind Microsoft MFA vooralsnog prettiger om te implementeren dan DUO. Maar als ik het goed begrijp heeft DUO een eigen FaceID/Windows Hello implementatie op basis van de camera?

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 27 januari 2019 15:13]

Heel verwarrend maar zo ver ik weet is dat een andere DUO ;)
Hmm, ik zie het nu pas. Ik dacht dat DUO nieuwe Face ID via de camera had geintroduceerd ofzo :+
Hier gaat dus een keer een rechter een uitspraak over doen. Ik denk niet dat DUO blij is met het gebruik van de naam DUO door Google.
Ik denk de "dienst uitvoering onderwijs" ook niet ;)
Het is ook wel ongelooflijk dom om je dienst een naam te geven van iets waarvan de domeinnaam al bestaat. DUO videobellen is niet duo.com. Dienst Uitvoering Onderwijs daarentegen is ongelooflijk dom om de domeinnaam duo.gov niet te gebruiken.
Duo is geïntegreerd in mijn pixel toestel, ik vind het niet verkeerd
Zou het anders noemen. Denk dat veel ex-studenten met studieschuld geen positieve associatie met Duo hebben...
Hoera nog meer data voor Google? Geolocatie - met wie u belt, hoe lang u belt - en met speech-herkenning wat u vertelt. En wat u zou kunnen interesseren...
Binnenkort kan google nog sociaal assistent spelen, koppelaar en madamme Solleil werkloos maken... :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee