Samsung introduceert zakelijke Galaxy-versies met vier jaar gratis updates

Samsung laat weten dat het Enterprise Editions gaat introduceren van een paar van zijn bestaande smartphones. Deze telefoons zijn bedoeld voor zakelijke gebruikers en krijgen onder meer vier jaar lang beveiligings- en firmware-updates zonder extra kosten.

Samsung meldt dat drie smartphones beschikbaar zijn gemaakt als Enterprise Edition: de Galaxy S8, S9 en A8. De S9 krijgt tot maart 2021 maandelijks beveiligings- en firmware-updates en daarna tot maart 2022 gedurende elk kwartaal. Bij de S8 geldt hetzelfde schema, met alles een jaar eerder. De A8 wordt tot januari 2022 maandelijks van updates voorzien.

Een dergelijke ondersteuningsperiode voor de duur van vier jaar komt waarschijnlijk niet beschikbaar voor de reguliere consumentenedities van de genoemde smartphonemodellen. Een woordvoerder van Samsung laat daarover het volgende weten: "Voor de consumentenversies geldt dat deze minimaal twee jaar na de productintroductie, en meestal langer, van updates worden voorzien."

Daarmee verwijst de woordvoerder naar een eerdere belofte van Samsung om goedkopere consumentenmodellen minimaal twee jaar na de release te voorzien van updates. Voor high-end modellen is dat een jaar langer.

Ook andere zakelijke functionaliteit van Samsung, zoals Knox Configure, wordt bij de genoemde smartphonemodellen voor de duur van vier jaar ondersteund. Met deze functie kunnen verschillende toestellen via een webportal worden beheerd en beveiligd. Daarnaast wordt voor vier jaar een functie ondersteund om snel firmware beschikbaar te stellen voor gekoppelde toestellen.

Door Joris Jansen

Redacteur

23-10-2018 • 15:21

178 Linkedin

Reacties (178)

178
173
108
4
0
37
Wijzig sortering
Wat een enorm zwaktebod.

Apple levert gewoon 5 jaar updates, en in de enterprise wereld begint dat eindelijk door te dringen, en zijn er steeds meer beheerders die Android toestellen gaan uitsluiten omdat de luie incompetente hebberige klojo's zoals Samsung en HTC weigeren te stoppen met Android verkrachten en daardoor na anderhalf jaar eigenlijk zo goed als helemaal stoppen met updaten.

Dat zou een wakeup call moeten zijn voor Samsung en co: update je fucking shit. Maar wat doen ze nu? Een aparte lijn uitbrengen voor enterprise gebruikers... De boodschap is duidelijk: "ja, updates zijn broodnodig, maar de gemiddelde gebruikers is zo stom als het achtereind van een varken en slikt onze bullshit".

Beeld het je eens in dat Dell Windows op hun laptops zo instelt dat ze na 2 jaar stoppen met updates te installeren, en dat Dell tegen de consument zegt 'koop gewoon een nieuw toestel', terwijl het tegelijkertijd exact datzelfde toestel aan een hogere prijs voor enterprise users wel udpates ontvangt... Na 7-10 jaar, ok, maar na 2 jaar? bah.

[Reactie gewijzigd door kiang op 24 oktober 2018 08:35]

Apple zit ook in een totaal ander klassement qua prijs, S8 kost je nu iets van 330 euro excl btw, een iPhone 8 ben je 510 euro kwijt, dus dat is 180 euro meer. Laat staan wanneer je gaat vergelijken tussen de beide topmodellen van beide bedrijven, dus een S9 en een XS dan wordt het verschil dusdanig groot dat je meerdere S9's kunt kopen voor één XS.

Nu maakt het voor de gemiddelde ZZP-er niet uit maar een bedrijf met 3000 medewerkers, maal 180 euro zit je toch al op een half miljoen euro verschil en dan gaat het wel tellen natuurlijk. Bij de huidige topmodellen loopt dat in de miljoenen en dat is een hoop geld voor 3 jaar langer updates terwijl de meeste van die telefoons waarschijnlijk de 5 jaar toch van z'n lang zal ze leven niet zullen halen, dus een veel slechtere investering is er eigenlijk niet.

Ik kom bij veel bedrijven maar ik zie ze toch nergens pallets met iphones naar binnen duwen vanwege het geweldige update beleid van Apple. Bedrijven kijken gewoon naar wat voor bedrag er onderaan de streep staat en de meeste bedrijven hebben toch wel een MDM oplossing waardoor ook een ongepatchte telefoon nog redelijk veilig is.

Dus of dat in de enterprise wereld begint door te dringen ik zie dat iig niet. Ik zie vooral iPhones die vanwege hun torenhoge prijskaartje vervangen worden door Samsung telefoons.
Dat 5 jaar ondersteuning van Apple wordt meegenomen in de prijs ook al zeggen ze van niet. Echt gratis updates is het eigenlijk niet. Ik denk dat het ook zo is bij MacBooks en iMacs.
"Samsung introduceert zakelijke Galaxy-versies met vier jaar gratis updates"
Als die updates gratis zijn, en de telefoons verder hetzelfde.... Betekent dat dan dat ik een S9 enterprise voor hetzelfde bedrag kan kopen als een "normale" S9?
Ja maar dat wil je niet, want op B2B producten krijg je dan WEL 4 jaar 'gratis' updates, maar 1 jaar garantie, want ja zakelijk aangeschaft.

Wil je dus wel 2 jaar garantie, dan koop je de consumenten versie, die dus op het moment van aanschaf van een S8 dus al geen updates meer krijgt :)

Best geregeld bij Samsung
Best geregeld bij Samsung
Ik kan me nog enigszins voorstellen dat sommige fabrikanten er alles aan doen om kosten te drukken. Dan kan dat een reden zijn om niet meer te investeren in updates voor oude modellen. Niet fijn, maar enigszins begrijpelijk.

Maar dit is idioot. De updates zijn er blijkbaar gewoon, maar je kiest er bewust voor ze niet aan consumenten te geven. Dan werk je doelbewust onveilige situaties in de hand. Dat kan je niet op de consument afschuiven met flauwe retoriek als: Koop maar een nieuw toestel.

Volgende keer voor mij geen Samsung meer. Ben een tijd lang de Sx serie trouw geweest, maar tegenwoordig zijn er gelukkig zat hele goede alternatieven.

[Reactie gewijzigd door KopjeThee op 24 oktober 2018 14:12]

Waar staat dan dat de consument ze niet krijgt? Dat wordt enkel gesuggereerd door andere dan Samsung zelf maar daar houd het wel een beetje op.
De S8 is 2 jaar oud. Houdt dat in dat als je die koopt, je al met een achterstand van 2 jaar begint?

Want als zo lang die dingen verkrijgbaar zijn de 4 jaar garantie ingaat, houdt dat voor Samsung in dat bv een S8 bv in totaal best 6 jaar van updates kan worden voorzien als er bedrijven zijn die ze pas later kopen.
Klopt. Je koopt er een stukje zekerheid voor. Je betaalt ook voor het feit dat ze niet gaan lopen aanklooien met je privacy. Dat is bij Apple prima op orde.

En leuk dat Samsung dit nu beloofd maar Google moet updates blijven uitgeven, dan moet Samsung daar iets mee doen en uiteindelijk moet je telco daar ook nog een plasje overheen doen; of is dat tegenwoordig anders? (Oprechte vraag... ik zie nog steeds updatemeldingen langskomen die branded of juist unbranded toestellen raken).
In de verenigde staten is dat zeker het geval. Daar staan android toestellen bomvol met carrier troep. Daarom is het altijd beter een unlocked toestel te kopen, heb je daar geen last van.

Ik snap het gejank over updates niet helemaal. Er zijn android telefoons te vinden in iedere prijsklasse, van 100 tot 1000 euro, die minimaal 3 jaar updates garanderen. En daarna is het nog steeds een prima te gebruiken telefoon.
Vind je dat niet goed genoeg? Dan koop je toch niet zo'n telefoon, ga je voor een iphone. Die worden een onbekend aantal jaren ondersteund, maar recente geschiedenis leert ons minimaal een kleine 4 jaar (iphone 5c). Puntje voor apple, kost je veel geld, maar langere software ondersteuning. Allemaal feiten. Waarom janken we er nog steeds zo om? Zo zit het nu, maak je keuze.
De 5S gaat nu z’n 6e jaar in 😜

En voor de rest heb je helemaal gelijk. Security wise zijn updates wel belangrijk trouwens. En bij Apple betaal je ook voor je privacy..

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 23 oktober 2018 19:21]

Een gemiddeld Samsung toestel staat al vol met zooi en gesponsorde apps. De Lijdensweg van een nieuw Android toestel (uitzonderingen daargelaten) is al gigantisch door niet-verwijderaars apps en eigen stores
Zwaar overdreven. Ja er staan bij sommige merken wat apps als booking.com op, maar die zijn altijd te verwijderen. Qua system apps.. Zo kan ik ook 5 apps opnoemen die ik had willen verwijderen van mijn ipad, wat niet mogelijk is. Daar kon ik ze niet eens van mijn homescreen afkrijgen, had maar een mapje met troep dat vervelend genoeg binnen het kinderachtige raster van apple mij aan bleef kijken en irriteren.
Dan heb ik veel liever zoals op android, of verwijderen, of uitschakelen zodat je er 0% last van hebt.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 23 oktober 2018 22:49]

Bij Apple kan je ook al jaren praktisch alle meegeleverde apps verwijderen. Ik heb het over bloatware als Skype en hanco Office waarvan je de laatste niet eens kan verwijderen.

Btw. Een uitgeschakelde app verbruikt nog steeds ruimte en cpu tijd. Kijk maar in de app manager van Android ;)
Klopt. Ik mis steeds de play store op IOS, jammer dat apple weer zijn eigen store moest pushen.

Een schil over Android was niet genoeg. Die moesten zo nodig een eigen os gaan ontwikkelen 8)7

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 24 oktober 2018 08:34]

Dit slaat kant noch wal. Apple staat vrij om met hun eigen hardware en os te leveren wat ze willen net als dat Google dat ook staat bij hun eigen telefoons en os.

Ik heb het over apps als Skype en hanco Office suite waarvan de laatst genoemde niet eens te verwijderen is.

Overigens kan je bij Apple al een aantal jaar praktisch alles verwijderen wat je niet wilt.
You didn't saw, what I did there? Apple is een te serieus onderwerp, niet vatbaar voor grapjes. Excuses meneer de iPhone gebruiker.
Een probleem is wel dat die updates de telefoon op den duur vaak vreselijk langzaam maken, veel langzamer dat toen hij uitkwam. De updates van Apple zijn vaak niet geschikt voor oude hardware. Dus ik weet niet of je daar nou wel zo blij mee moet zijn. Kan zijn dat dit met de huidige toestellen beter is.
Voor de iPhone 5S geldt dat met iOS 12 blijkbaar toch niet zo:
geek: Aanvulling: iOS 12 maakt iPhone 5s iets sneller bij behoud van accuduur

Veel Android telefoons worden met de ouderdom ook gewoon al trager door de gebruikte trage storage, UFS vind je alleen op duurdere toestellen, terwijl alle op dit moment verkochte iPhones NVMe storage hebben.

(Ik heb een Nokia 8 btw, ik zeg dit maar omdat dat verhaaltje van iOS updates die iPhones trager maken nu toch wel een paar jaar gedateerd is).
De laatste keer dat dat gebeurde was de iPhone 4..... updates die vertragen gebeurd praktisch niet meer. Blijft verstandig om af en toe een factory reset te doen, maar dat is bij Android net zo.
Blijkbaar toch wel, met de 6S is Apple er zelfs voor veroordeeld in Italië, en ook in Frankrijk en Amerika onderzoekt de overheid Apple met betrekkingen tot deze updates:
nieuws: Apple en Samsung in Italië beboet voor slechter maken smartphones via...
Italianen en techniek 😂

Ja je kan iedereen en alles veroordelen, maar het is natuurlijk onzin. iOS 12 maakt telefoons meetbaar sneller. Dit ging om iOS 10 of 11 geloof ik en was vorig jaar al opgelost. Dat die rechtszaak nog een jaar gespeeld heeft is niet belangrijk; het probleem bestaat al enige tijd niet meer.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 24 oktober 2018 22:15]

De Italianen zijn niet gek, en het zijn, zoals vermeld, meerdere diverse overheden. Er is een probleem met updates ook bij Apple. Dus ik zou er als gebruiker maar voorzichtig mee omgaan.
Dat is al niet meer het geval. Samsung begint al vanaf dag 1 met updates uit te brengen die beetje bij beetje de accu achteruit laten gaan. Ik merk het na de eerste update op mijn note 9 al. Die ging eerst makkelijk 2 dagen mee op een accu en 6 uur screen on time. Nu nog ander halve dag. Ik heb updates uitgezet maar ze komen er gewoon doorheen gepushed of je ze nu wil of niet. Samsung gebruikt al enkele jaren het update mechanisme om accu's expres minder lang mee te laten gaan na iedere update. 4 jaar updates voor toestellen is in mijn beleving... Zeker bij Samsung.. alleen maar een slecht idee. Alleen al om deze reden. Ik hou vanaf nu structureel updates tegen op mijn note 9 ik moet alleen nog een keer een manier zien te vinden hoe ik updates definitief uit Kan schakelen. Ik wil geen updates!
Klinkt vervelend!

Terugzetten naar fabrieksinstellingen al eens geprobeerd? Dat helpt vaak.

Anders toch eens rooten en er een andere ROM opzetten.
Yep zelfde als gratis OSX, dat zit ook bij de hardwareprijs inbegrepen.
Dat de performance in de toekomst door deze updates mogelijk slechter is, wordt er ook niet bij verteld.
Overigens is de restwaarde van Apple devices ook veel hoger, maar zakelijk gezien is dat niet echt een argument denk ik. Een bedrijf schrijft gewoon een iPhone af in een aantal jaren (in de praktijk +/- 3 jaar).

Als ik zie hoeveel zakelijke gebruikers hun iPhone bewust laten vallen oid omdat er een nieuw model op de markt is, dat soort issues is bijna niet te voorkomen. Alleen vanuit beheer oogpunt zijn langdurige updates interessant, maar vanuit Intune kan er tegenwoordig ook al een hoop.
Ja maar InTune verzint geen iOS patches die Apple niet zelf al gemaakt heeft 😜
Door de jarenlange OS updates & security patches gaan ze langer meer én is de 2dehandswaarde hoger. Dus het mes snijt langs twee kanten.

Natuurlijk betaal je premium en is hun winstmarge hoger maar je krijgt ook een goed toestel dat een lange tijd ‘jong’ aanvoelt omdat ook de interface en nieuwe features mee gaan met hun tijd. Bij Android merken is het vooral hopen op goodwil van de frabrikant. Samsung regelt hier wel iets maar het blijft wel bij security patches, geen os-updates of feature updates.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 23 oktober 2018 22:38]

Bij de iPhone concurrenten die Samsung verkoopt krijg je minimaal 2 upgrades naast de updates, je laatste zin klopt dus niet.

Daarnaast kopen bedrijven niet perse telefoons als die net uit komen, de aanschafprijs van die toestellen kan dus flink lager zijn en de afschrijving is dan logischerwijs ook minder omdat die juist op het begin het hardste gaat.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 oktober 2018 08:19]

Kul argument. Je ziet windows toch ook niet stoppen met het ondersteunen van 2 jaar oude PC hardware? Waarom zou het voor samsung dan wel gelden? Omdat de prijs van het toestel te laag is? Onzin. Dit zou niets uit moeten maken. In plaats van pleisters te blijven plakken op de enorme wond die tegenwoordig android heet zou er best eens initiatief genomen mogen worden om deze extreme consumptiemaatschappij een halt toe te roepen. Ik snap dat het misschien een beetje een utopie is, maar de praktijken van dit soort bedrijven goedpraten met dit soort reacties helpt niet echt.
Alsof Apple's winst niet gebasseerd is op de consumptie -en wegwerpmaatschappij. Als iedereen 5 jaar met een iPhone zou doen waren ze al failliet
Waar precies zeg ik dat dan? Mijn reactie sloeg ook op apple. Dat had ik er misschien bij moeten zetten. Ik haalde specifiek android aan, omdat daar de support juist om te huilen is waar dat bij Apple nog relatief meevalt. Ik vergelijk namelijk windows met fabrikanten van mobiele telefoons en niet Apple met android fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door killerfreak op 23 oktober 2018 18:13]

Anoniem: 310408
@mkools2423 oktober 2018 16:17
Apple zit ook in een totaal ander klassement qua prijs, S8 kost je nu iets van 330 euro excl btw, een iPhone 8 ben je 510 euro kwijt, dus dat is 180 euro meer.
Als je 3000 iPhones koopt valt er prima met Apple te praten over een leukere prijs. Zelfs als je er maar tien wilt hebben kan je al gaan praten.
Als je 3000 iPhones koopt valt er prima met Apple te praten over een leukere prijs. Zelfs als je er maar tien wilt hebben kan je al gaan praten.
En met Samsung net zo. Ik geloof nooit dat het verschil daarmee kleiner wordt.
Wij kopen deze niet bij Apple maar verplicht via een sponsor en die rekent er niet de laagste prijs voor.

Het is dus niet altijd zo simpel.
Je bedoeld die 3000 die ze verkocht hebben, in de tijd jij net een afspraak met ze ingeboekt hebt? En dat Apple zegt: "Onze prijzen zijn vast, dat is de afspraak met de telco's"
Die Apple..
Die er zo'n 500 per seconde verkoopt.
https://www.zdnet.com/art...-during-the-last-quarter/
Over hoeveel % gaat het?
Ik zie bedrijven ook geen dozen met Androids naar binnen rijden maar zie steeds meer dat werknemers een budget krijgen om zelf een telefoon aan te schaffen (En van dat budget kun je meestal geen iPhone of ander high end toestel kopen...)
Dat is de iPhone 8, via een i-net site. Als je regelmatig zakelijk iPhones nodig hebt, in grotere aantallen, koop je deze bij een DEP (Deployment Enrollment Program) provider. Dan zijn de prijzen echt anders. DEP zorgt ervoor dat je toestel alleen maar door een account van je bedrijf geactiveerd kan worden.
Je wilt zakelijk niet elke x weken ergens anders kijken als je nieuwe iPhones nodig hebt. Om dit met je company credit card te bestellen en telkens je invoice te verdedigen.
En je weet dat je bij Apple 3 jaar lang software updates krijgt, soms langer, soms korter, en dat je model 3 jaar er is. Als je namelijk een nieuw iPhone model uitlevert, heeft opeens iedereen een nieuwe "nodig" ;)

Maar vreemd dat Samsung nu met een eigen label komt, terwijl Google net begin dit jaar Android Enterprise recommended programma gestart is, die weer 3 jaar updates en 1x een versie release garandeert.
De fragmentatie van Android wordt daardoor niet minder.
wat een onzin, mijn Note 8 verwacht ik jaren van updates. Zo niet is dit mijn eerste en laatste Samsung. Juist consument hebben recht op een veilig product. Het is niet een speelgoedje wat je bij het wasmiddel erbij krijgt.
Door dit gekloot zijn ze groot geworden en hebben ze een W10M om zeep geholpen. Af en toe pak ik mijn HP elite X3 en kan nog steeds niet bevatten dat het over is met dit OS. Of te wel dat W10 Always connected smartphone er niet komen.
Als bedrijven 2 jaar updates willen, zoals bij de meeste samsung toestellen kunnen ze echter wel een 4 jaar oude iphone kopen. Bv een SE, die kost excl btw ong 200 euro, das alweer een stuk minder dan een s8, bovendien krijgt een s8 geen 2 jaar updates meer vanaf nu. Ik betwijfel het in elk geval sterk. Daarnaast al zou je het nog krijgen, je bent wellicht een half jaar tot jaar later dan de rest van de wereld en loop je dus hopeloos achter.
Ja leuk zo'n SE waar je een vergrootglas bij moet houden en die is 4 jaar oud en kost nog altijd 200 euro. Keuze voor S8 is dan heel snel gemaakt hoor, zeker als de werknemer zelf mag kiezen.

En wat ik al zei zelfs een S4 kreeg bij ons laatst nog een update.

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 23 oktober 2018 16:29]

Kreeg die S4 laatst nog een keer een willekeurige update of krijgt deze vanaf release alle updates en vrij snel nadat ze uitkomen? Daar zit namelijk nog wel een groot verschil in!
Anoniem: 378762
@mkools2424 oktober 2018 08:03
Ik geef je groot gelijk hoor ondanks sommige Apple fans dat hier niet doen. In ons bedrijf precies eender. Samsung is het meest gebruikte merk omdat het gewoon makkelijker te begrijpen is voor een simpele gebruiker en het meest compatible met Exchange.
Ik zie anders bij bedrijven dat 90% van de bedrijfstoestellen iphones zijn.
Het is ook maar net wat je wil zien natuurlijk.
niet echt eigenlijk. Ik ben daar vrij objectief in een zelf een tevreden Galaxy S8+ gebruiker soo....
Het is maar net in welk bedrijf je komt dan :)

Android heeft in NL een marktaandeel van zo'n 85%, Apple heeft 14% dus dan is het wel vreemd wanneer 90% van de bedrijfstoestellen iphones zijn.

Het kan he, wellicht heeft Apple 90% bij de bedrijven en Android 90% bij de consumenten maar dat lijkt me niet zo waarschijnlijk.
Maar, niet iedere medewerker krijgt het nieuwste model iPhone, die zijn alleen voor de directie en hoge managerfuncties ;-)
Wie zegt dat ze geen 6-en of 6s-en 'uitdelen'?
Samsung ontwikkeld niet zelf het OS, wat betekend dat het bijhouden lastiger is. Daarnaast hebben ze meer telefoons dan Apple. Ze zeggen nu: langere ondersteuning kost geld: wie dat wil, mag dat betalen, wie dat niet wil, kan het geld in zijn zak houden. Ze hadden ook alle telefoons in een keer duurder kunnen maken. Ze hebben sinds 2014 bijna 100 android modellen uitgebracht......

Overigens hebben de grote fabrikanten allemaal nog geen "Android Enterprise recommended" telefoons die 5 jaar updates krijgen.
Als Samsung er niet zoveel aan rommelt, maar gewoon stock Android zou gebruiken zou updaten makkelijker, goedkoper en consistenter worden over hun hele productlijn.

Ik zie geen enkel nut in het uitbrengen van 100 verschillende versies van een zelfde apparaat, anders dan de verkoopmolen draaiende houden. Breng het terug naar een stuk of 10 goedgepositioneerde modellen en je operationele marge kan ook nog eens een stuk omhoog.

Samsung heeft gewoon een ander businessmodel dan Apple en dat systeem houdt zichzelf in stand: Samsung is goedkoper dus ik kan vaker een nieuwe kopen; ik moet vaker een nieuwe kopen omdat ze goedkoper zijn.
Als elke fabrikant stock Android zou gebruiken, waar onderscheid je je dan nog mee? Over 3 jaar zijn ze allemaal zonder bezels en een fijne eenheidsworst.
Breng het terug naar een stuk of 10 goedgepositioneerde modellen en je operationele marge kan ook nog eens een stuk omhoog.
Met die éné zin maakt Samsung dus meer winst volgens jou? Jij denkt niet dat daar een hoop knappe koppen zitten die daar nog niet over hebben nagedacht en dat heel de dag door zitten te doen en jij met dit ene statement al de oplossing hebt?
Nee natuurlijk niet. Ik heb geen inzicht in hoeveel knappe koppen (van met name de marketingafdeling) zonder werk komen te zitten als ze dat zouden doen.

Waar het mij om ging is dat ze bijv vorig jaar een J7, J7 pro, J7 max, J7 nxt, J7 sky pro én een J7+ hebben uitgebracht. Elk model heeft een team mensen nodig, een productielijn, distributiekanaal, marketingbudget, R&D budget etc etc. Ze brengen elk jaar zoveel verschillende, op elkaar lijkende, modellen uit dat de consument het verschil echt niet meer ziet tussen model a, b of c.

Maar ze zullen voorlopig niet veranderen, want je telefoons langer supporten == minder telefoons verkopen.
Wie gebruikt er in de zakelijke wereld nou 5 jaar lang dezelfde telefoon? Na 2 jaar zijn die dingen wel afgeschreven en dan krijg je veelal een nieuw toestel. Dat kan prima met de huidige updates.

Moet wel heel droevig gesteld zijn als je nu nog van je werkgever opgezadeld zit met een traag werkende iPhone 5S :').
Afhankelijk van een aanbesteding bv, kan het zijn dat je 3 jaar aan een contract zit. En er zijn mensen die zuinig met hun spullen om gaan. We hebben mensen die al 5 jaar dezelfde Samsung hebben en die in een betere staat verkeren dan de gemiddelde iPhone. Maakt overigens niet uit welk merk, maar zat gebruikers die de telefoon echt alleen gebruiken om te bellen.
Hier ook mensen die er lang mee kunnen doen.
Ik geef/gaf altijd HTC toestellen uit. Er zijn collega's die na een half jaar al met een kapot toestel terugkomen. Gebarsten scherm waarvan ze vinden dat het onder fabrieksgarantie valt.
Maar ook een collega die al 10-11 jaar de Nokia 6300 heeft. 2x een nieuwe accu vervangen voor 10 euro maar hij maakt er nog heel veel gebruik van. De dag dat onze telecomaanbieder stopt met 3G is de dag dat we hem niet meer kunnen bereiken :)

Daarnaast een waarom-hebben-we-geen-iphonesss-groep, welke weer gelieerd is aan de groep die na een half jaar alles weer kapot hebben.
Ook is er een groep welke nog voordat ze het toestel krijgen bij hun indienstreding roepen: HTC is KUDT, Iphones zijn de beste! Bij wijze van test heb ik 5 Xiaomi Mi A2 Lite toestellen aangeschaft, nieuwe Android, accuduur is goed. Ik gaf ze onder het mon van nieuwe HTC en allemaal zijn ze er erg te spreken over: 'die nieuwe HTC's zijn heel goed'. En zo wordt een merk weer goed bevonden, ondanks dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is. Eind vorig jaar 5x Xiaomi Mi A1 toestellen welke in een zwart hoesje erg op een Iphone X lijken... en dan is een telefoon ook ineens goed.
De discussie over Iphones voeren wordt regelmatig gevoerd, maar het MT vind ze gewoon veel te duur en zeker niet bedoeld als wegwerpartikel.

Qua updates ben ik laatst wel tegen een probleem aangelopen en dat was dat een gebruikte app op een afdeling niet meer werd ondersteund voor Android 4.4.2 (volgens de ontwikkelaars). Het werkte soms wel en soms niet. Tot er een nieuwe versie uitkwam waar alles weer perfect werkte. Gelukkig want ik had bijna deze toestellen vervangen voor nieuwe. Terwijl er alleen maar mee gebeld wordt en die specifieke app werd gebruikt.

In het kader van duurzaamheid ook de Fairphone 2 langdurig getest. Voor bellen en een paar apps is hij prima, maar de gemiddelde consultant komt er na een poosje toch weer op terug. Langzaam, accu snel leeg, uiterlijk niet heel mooi etc. Android is nog steeds versie 6.

Ik kan er inmiddels een boek over schrijven.
[Fairphone...] Android is nog steeds versie 6.
Ja, met name dat laatste kan toch echt niet bij een fabrikant die zich helemaal op duurzaamheid en lange termijn richt. Dan gooi je je hele geloofwaardigheid weg.
Ik meende ergens gelezen te hebben dat Android 7 niet kan omdat er geen drivers beschikbaar zijn van een geleverde chipset. Hoe of wat precies weet ik niet, maar als je hele keten duurzaam is maar een chipboer gaat dwarsliggen dan heb je hier dus niks aan wil je 5 jaar duurzaam met een Fairphone werken.
Nee inderdaad, maar dan zou het ze wel sieren als ze een upgrade module beschikbaar maken voor alleen de CPU module.

En belangrijker: Dat ze een partij/chipset kiezen waar je dat probleem niet mee hebt.
Dus als ze al lijken op een iPhone is het goed? 😃 Klinkt als een sprookje.

Je zit dan nog met Android in je mik.
Dat klopt, maar daar komen ze dan achter als ze hem in gebruik nemen.
Het uiterlijk van een telefoon is allesbepalend, niet de inhoud denk ik :)
Die domme redenering gaat enkel op als jij je telefoons neemt de dag dat ze worden uitgebracht. Doe je dat 6 maanden later, dan zit je de laatste 6 maanden van die twee jaar met je telefoon zonder updates.

En ik noem het een domme redenering omdat die wegwerpmentaliteit echt vreselijk is: alsof een telefoon na 2 jaar de vuilbak in zou moeten. Wat een verspilling.

[Reactie gewijzigd door kiang op 23 oktober 2018 15:44]

ik ben gedeeltelijk met je eens dat wat ze fout doen is de "introductie" datum aan houden
Het zou moeten zijn "laatste productie" datum
(dat je daarna nog wel resten kunt kopen ala)

maar bv de S8 wordt denk ik nog wel gewoon gemaakt, maar ook zou dat nu niet meer zijn, als samsung zegt "op het moment dat we de S9 introduceren stoppen we met S8) dan zou het vanaf dat moment moeten gelden dat je nog minimaal 2 jaar upgrades krijgt en 3 jaar updates..

Maar goed effectief is dat eigenlijk bijna al wel, ik heb met mijn S7 Edge de patch level van september op 8.0 (heb alleen dus die van oktober nog niet gekregen)
Dus zo slecht is het niet gesteld.
Maar goed effectief is dat eigenlijk bijna al wel, ik heb met mijn S7 Edge de patch level van september op 8.0 (heb alleen dus die van oktober nog niet gekregen)
Dat klopt, want die krijg je over een week ongeveer. En dan heb je patchlevel 1 oktober. :)
Dan heb ik de week erna die van november en de maand daarna 9.0
Hij is niet heel dom, hij had hem beter moeten specificeren.
Helaas gaat geen enkel toestel meer 3 a 4 jaar mee. Kijk maar naar de batterij, die zie ik met rasse schreden achteruit gaan op mijn oude S7. Een nieuwe batterij erin laten zetten kost meer tijd en onbereikbaarheid dat een toestelwissel.
Je doet nu alsof 2 jaar het maximum is, 2 jaar is het minimum. Als ik het zo even terug kan zien:
- S4 dik 2.5 jaar;
- S5 langer dan 3 jaar;
- S6 om en nabij 3 jaar;
- S7 2.5 jaar en nog steeds in de monthly list.

Zo verschrikkelijk gesteld is het ook weer niet hoor. Ik zie om mij heen, zowel zakelijk als persoonlijk, maar weinigen een smartphone veel langer dan 3 jaar gebruiken..
Denk dat er genoeg werkgevers zijn die net voor het einde van de 5S nog een hele berg van die dingen gekocht hebben.
Precies dus dan zit je in hetzelfde schuitje als met Android telefoons en krijg je ook geen updates meer. Dus koop je gewoon van meet af aan de goedkoopste telefoon.
Pardon? de 5S heeft gewoon nog iOS 12 gekregen afgelopen september dus wordt gewoon nog voorzien van updates?

Wellicht volgend jaar niet meer, maar de ondersteuning is er dus tenminste nog tot sept 2019. Wat dus 6 jaar is.
Dat is imho nog wel een heul ander schuitje dan na 2 jaar na het uitbrengen van een toestel geen updates meer krijgen...
Ik kan me voorstellen dat een S7 hardware-technisch nog prima mee kan (2016). En dat je met een 5S (2013) inmiddels wel toe bent aan wat anders. Al dan niet door een accu die langzaam minder wordt. (1500 cycli....?)
2 jaar is ook niet waar hoor wij hebben hier nog S4's die nog altijd geupdatet worden, hoe oud zijn die?
Hoezo? De 5S wordt nog steeds ondersteund. Snel zijn ze niet idd maar ze hebben wel een redelijke boost gekregen met iOS 12. Ik merkte op mijn oude iPhone 6 ook dat die sneller was geworden. Niettemin ben ik toch naar Samsung gegaan want ik wilde wel wat snellers inmiddels.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 oktober 2018 16:18]

De iOS 12 draait gewoon op de iPhone 5S (en het zou vlotter moeten werken dan iOS11...). Evengoed hebben wij alle 5S'en een half jaar geleden vervangen trouwens, die toestellen waren na 3,5 jaar echt tot op de draad 'op'.
Belastingtechnisch gezien in Nederland schrijf je een apparaat met een waarde van €540,00 of meer ex BTW in 5 jaar af.
Verkoop je het toestel binnen die 5 jaar moet je ook de BTW over het verkoopbedrag afdragen.
Dus 5 jaar support is niet zo raar.
EUR 450,00: PcDealer in 'nieuws: Samsung introduceert zakelijke Galaxy-versies met vier j...

Waar staat hier het dat 5 jaar een vast gegeven is voor afschrijving (niet zijnde bedrijfspand)?
Je nieuwe zakelijke computer, telefoon of laptop afschrijven gebeurt in 5 jaar. Ook al weet je van te voren dat je telefoon of laptop geen 5 jaar mee gaat, moet er in 5 jaar worden afgeschreven. De afschrijving is bepaald en vastgesteld door de belastingdienst.
BRON

Je hebt trouwens wel gelijk met de €450,00 ex BTW, €540,00 die ik eerder noemde was Inc. BTW.

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 24 oktober 2018 09:06]

Zo traag zijn die niet ;) zeker zakelijk gezien kan de 5S nog prima mee.
Mee eens. Ik heb voor mijn werk een S6 en die gebruik ik alleen voor bellen en af een toe een whatsappie. Dan had ik liever een 5S gehad, die blijft stand-by in ieder geval langer dan een paar dagen draaien...
Heb bij ons eens op de mobility servers gekeken. iPhones zijn het populairste en de meest gebruikte modellen bij ons in de firma zitten in de 6* reeks. De X is wel aan een opmars bezig.
Ik moest toch heel wat formulieren en verklaringen invullen toen (op dat moment) mijn 4jaar oude 5C écht niet meer mee kon.
"Je zit niet onder het gemiddelde, maar toch nog steeds snel"

Er zullen best bedrijven zijn die het allemaal niet zo nauw nemen, en elke 24 maanden lukraak uitdelen, maar ik kan best waarderen dat er op alle punten naar gekeken wordt OF het noodzaak is.

Nu heb ik een maandelijkse tegemoetkoming, omdat ik nét buiten de pool val ( geen ICT, geen beheer maar wel ondersteuning aan beiden )
Netto krijg ik wel meer nu, maar moet dan wel zelf voor mijn eigen bereikbaarheid zorgen.
Juist een iPhone 5s is nog goed te gebruiken, heeft net iOS 12 ontvangen en werkt dan nog heerlijk soepel. Kost weinig en je krijgt er hele goede support voor.
Na introductie blijven de modellen twee tot 3 jaar in de verkoop. Dat betekend dus gewoon dat er toestellen verkocht worden waarbij je de kans loopt dat die nooit een update meer krijgen. Sterker nog de laatste update kan al verouderd zijn.
Dit is naar mijn mening absoluut onvoldoende! Na het moment van verkoop moet men nog minimaal ondersteuning bieden voor de gangbare levensduur van een product. Een smartphone moet 3 à 4 jaar mee kunnen gaan.
En dat is iets dat ik dan weer niet snap. Kan een Samsung er aan doen dat er verkopers zijn die een veel te grote stock hebben ingeslagen die ze jaren later nog altijd proberen te verkopen? Stel je eens voor dat je je als handelaar wat gaat specialiseren in wat oudere telefoons. Dan zou een OEM om jouw verdienmodel te ondersteunen nog jaren ondersteuning moeten blijven leveren?

Ik heb nog altijd liever een fabrikant die al snel 3 jaar aan beveiligingsupdates geeft dan een fabrikant die op de dag dat de productie start gewoon stopt met de softwareontwikkeling.
Voor een deel ligt het aan de verkopers, maar voor een groot deel ook aan Samsung zelf.
Een flagship kan gemakkelijk twee jaar in productie blijven. Voordat die allemaal verkocht zijn, moet je een half jaar extra rekenen. Wel raar dat zo'n telefoon dan 0,0 ondersteuning heeft, maar waar nog wel (wettelijke) garantie op zit. Een beveiligingslek kan best als een serieuze klacht gezien worden, die onder garantie gerepareerd zou moeten worden. Misschien is het wel een goed idee om dit in de wet op te nemen (eventueel via een proefproces). Zoals Samsung en meer fabrikanten met de ondersteuning in de vorm van veiligheids-updates omspringen is gewoon belachelijk. Updates naar de nieuwste Android versie hoeft niet eens, als de veiligheid maar op pijl blijf.

Als een verkoper een telefoon lang na het stoppen van de productie blijft verkopen, blijft de verkoper verantwoordelijk voor de garantie.
Eigenlijk zou het gewoon verplicht moeten worden dat een toestel tenminste 2 jaar na verkoop van beveiligingsupdates wordt voorzien. Of wellicht een andere insteek: een toestel met een bekend en oplosbaar security-gebrek is een toestel met een fabrieksfout en moet onder garantie gerepareert worden.
Ik wil het niet goed praten maar Apple beheert software en hardware. Een dell beheert alleen de hardware. Windows zal altijd Windows blijven en zullen nooit op kernel niveau aangepast mogen worden door 3rd-party manufacturs (OEM)

Wat je zojuist deed doet dell al. Dat deed men bijvoorbeeld met Alienware. Dell heeft toen de command center geüpdate met functionaliteiten die gewoon ook op de oude alienware computers uitvoerbaar waren (overclocken word gedaan door de XTU service en heeft niks met dell te maken) waardoor mensen die een Alienware 17 R4 hadden niet gebruik konden maken van de command center die de R5 gebruikte. En het zuurste is dat dit pas de 2de revisie command center ooit. Daar zit je dan met een laptop van een paar duizend euro met "outdated" hardware.

Als Samsung android ontwikkelde gaf ik je 100 procent gelijk. Maar Samsung is ook afhankelijk van Google. Waarna zij de rom nog moeten aanpassen voor het Samsung framework.
Als je vergelijkt, vergelijk dan goed.

Dell gooit niet allerlei bloatware erbij, ofwel je kunt gewoon 'mee' updaten met de Microsoft updates. Samsung daar in tegen, doet dat wel. Hierdoor kan je niet 'mee' updaten met de Google schema.
Dat ligt niet aan de software die Samsung meelevert maar juist dat de hardware van alle Android toestellen verschillend is. Geen van de niet google telefoons krijgen automatisch updates vanuit google wat bij bijv windows wel zo is, dat ligt aan de opbouw van android welke niet zo makkelijk als windows met enkel drivers maar blijft werken op alle hardware.

[Reactie gewijzigd door Team-RiNo op 23 oktober 2018 16:16]

Ikzelf vind, jij als bedrijf zijnde verkoopt product a een bepaalde tijd. Zorg er dan ook voor dat je het op een bepaalde manier een tijd kan gebruiken. Samsung bepaalt hoe ze hun telefoon in elkaar steken. Om het op de manier te gebruiken zoals hun het profileren (bankzaken mee kunnen doen etc.) heb je minimaal een aantal jaren security fixes nodig. Wat ze als enterprise aan gaan bieden zou standaard voor iedere consument moeten gelden.
Dat ben ik met je eens maar het heeft niks met 'Bloatware' van Samsung te maken zoals jij pretendeert in je voorgaande post.
Dat was niet mijn post. :)
maar dat komt door de verschillende drivers en eigen chipset die samsung gebruikt in hun toestellen dus die hebben zoiezo meer tijd nodig om te updaten. Het is trouwens zoiezo scheef om Samsung hierop af te rekenen i.v.m. google die samsung functies langzaam inbouwt in de stock rom. Call recording, Edge screen Thema's, Dex, VR dat zijn allemaal dingen waar samsung voorliep en google achter de feiten aan liep.

Om terug te komen op je reactie, dat klopt dus ook niet. je bent zeker vergeten hoe vaak AW problemen had met windows (feature) upgrades. https://www.theinquirer.n...ril-update-dell-alienware

https://www.dell.com/comm...1803/td-p/6072821/page/11

https://www.neowin.net/ne...r-some-alienware-systems/

nieuws: Microsoft werkt aan fix voor vastlopers door Windows 10 April 2018 Up...

dus nee je kan niet "zomaar" updaten zonder functionaliteiten of data te verliezen. Dat het bij apple kan komt door de verschrikkelijke hoge marges die ze halen op hun toestellen en de manier waarop hun ecosysteem is opgebouwd. Maar probeer jij maar je kapotte iphone of macbook weer werkend te krijgen zonder het advies mee te krijgen dat het beter is een nieuwe product te kopen omdat het niet meer te fixen is

https://motherboard.vice....ight-to-repair-california
Alleen gaat het niet kunnen updaten niet om de software die Samsung aanpast maar om het feit dat Google deze software niet zelf kan certificeren of bijwerken. De build moet gemaakt worden door Samsung ondanks dat de onderdelen waarin vaak lekken gevonden worden perfect centraal beheerd zouden kunnen worden. Google heeft bij het ontwerpen van Android voor een slecht updatemodel gekozen.
Jou vergelijking is net zo krom..
Is notificatie center bloatware? Nee
Zijn toggles bloatware? Nee
Dat heeft Samsung wel toegevoegd die later in Android teregt kwam en waar zelfs Apple van af gekopieerd heeft.
Bovendien, voor elke Google dienst heeft Samsung zijn kopie dienst. Wat moet je ermee. Ik niet snap.
Die vijf jaar van Apple is alleen wel zolang het hen uitkomt. Ze hebben nergens een hard statement waar je op kan terugvallen. Samsung garandeert nu in elk geval vier jaar updates.

Zo heeft de iPhone 5c heeft iets minder dan vier jaar updates ontvangen omdat Apple sinds iOS 11 alleen maar 64bits besturingssystemen maakt.

Vier jaar is op zich natuurlijk niet slecht natuurlijk, maar wat Apple bijvoorbeeld niet echt siert is dat zij alleen maar één versie van iOS blijft updaten. Zo ben ik zelf nog in het bezit van twee iPad 2's die het op zich nog prima doen met iOS 9.3.5 (augustus 2016), maar die hebben dus sinds die datum nooit meer een security patch ontvangen. Ik hoef geen nieuwe features op die apparaten, maar ik zou het fijn vinden als ze wel 'veilig' zijn.

Met MacOS (voormalig OSX) doen ze dit wel overigens.

N.B. Te vergelijking voor mobiele platformen:
Google heeft voor Android afgelopen augustus nog patches uitgebracht voor Android 6.0 en hoger (even los van of de telefoonboeren die patches doorvoeren. Google doet het in elk geval wel)
Microsoft heeft op dit moment twee versie van Windows 10 Mobile die zij volledig ondersteunen (halverwege volgend jaar wordt dit nog één versie, tenzij ze voor die tijd nog een versie uitbrengen)
Samsung kan vanalles beloven. Google moet Android blijven supporten en ik meen dat telco’s in het geval van branded toestellen er ook wat over te zeggen hebben...
Dat is al zo, want Ministeries konden bij Microsoft nog support kopen voor XP terwijl consumenten uitgesloten waren. Zie de hele XP POSready hack.
Er is een verschil tussen XP, dat na 10 jaar EOL was, en Android telefoons die na 1,5/2 jaar hun laatste update ontvangen.
Het gaat om het extra betalen voor updates. Als Microsoft het kan dan Samsung ook.
Ik zou niet in zee gaan met een bedrijf waarbij ik na 2 jaar al extra support moet kopen voor een product wat minimaal 4 jaar mee zou moeten kunnen gaan.
In de zakelijke wereld is het heel gebruikelijk dat je vanaf dag 1 moet betalen voor updates. Geen supportcontract? Geen updates, ookal krijgen betalende klanten die de komende 10 jaar nog wel.
Naast dat het heel gebruikelijk is, zijn er zakelijk genoeg open source alternatieven beschikbaar.
Waar je ook gewoon moet betalen voor support. Open-source wil nog niet zeggen dat je gratis support krijgt.
Er is een verschil tussen XP, dat na 10 jaar EOL was, en Android telefoons die na 1,5/2 jaar hun laatste update ontvangen.
Dankomen we wéér op het aloude stukje van verantwoording terecht
Vanaf wanneer ga je tellen, is dat vanaf de releasedatum, of de aanschafdatum

En wat versta je onder updates ....
Mijn S5 kreeg vorige weeg, twee weken terug een "update"
Een security update, geen OS bump, maar een update was het ( ik moest zelfs herstarten hiervoor )
mja, die zakelijke lijn bestond al ;-). (samsung knox). Het gaat om meer dan alleen die 4 jaar updates.

Verder kan je beter het positieve benadrukken dan wat jij hier doet (imho). En wat betreft de 2 jaar update, ik geloof dat ze meer als 2 jaar updates geven op dit moment, maar niet gegarandeerd. Maar ik kan me vergissen.

er zit trouwens een verschil in beveiliginspatches en naar de laatste nieuwe Android versie brengen.
Apple levert gewoon 5 jaar updates, en in ...".
Ik snap écht niet dat er niet meer Tweakers zijn die overstappen op Sailfishvan Jolla. Ik heb het al vaker benoemd, maar ik zal de voordelen nogmaals op een rijtje zetten:
 • Eenmaal betalen, jarenlang updates.
 • Je betaalt niet met je privacy. Je privacy wordt gerespecteerd en beschermd.
 • Je betaalt niet met advertenties.
 • Alle native Sailfish apps zijn gratis. Ook daar geen privacyschending en geen reclame.
 • Bij de officiële edities (er zijn ook community-versies) is er ondersteuning voor Android apps (dus toch Whatsapp) met goede integratie.
 • Eenvoudige roottoegang, out-of-the box.
 • Geen bloatware.
Ik zweer al jaren bij Sailfish, ik wil niks anders meer. Android is een dood- en doodziek besturingssysteem. Jaren geleden had ik een Galaxy S3, ik verbaasde me over het updatebeleid van een flagship phone. Na anderhalf jaar was het gewoon klaar. Nu zijn we 5 jaar verder, maar Google heeft stilgestaan. Er zijn nog wat lapmiddeltjes geweest, maar het zet geen zoden aan de dijk.
Privacy? Schandalig dat Android bestaansrecht heeft. Ik kreeg op de telefoon van mijn vriendin de e-mail applicatie niet werkend, omdat Google Play Services (de meest rotte appel) geen toegang had tot de microfoon ... |:(
iOS? Ik vertrouw een fabrikant niet die >€1.000 vraagt voor een telefoon en verzuimt een stereo-jack aansluiting in te bouwen, want ruimte (wel 5 kubieke millimeter).
Je Android verhaal is duidelijk. Maar je Apple verhaal is een beetje raar.

Je vertrouwen laat je afhangen van het ontbreken van een headphone jack. 🤔
Die 5 jaar updates gaat niet op hoor, die iPhone 5c die ik van mijn werkgever kreeg stopte na 3 jaar al met updaten. Krijg niet eens beveiligspatches, gewoon helemaal niets.
Daarbij werd het toestel na 't eerste jaar al trager gemaakt, en het jaar daarop was de performance helemaal verschrikkelijk (dus wat dat betreft misschien maar beter ook, anders was ie nu onwerkbaar traag geworden). Gelukkig is het niet mijn daily driver, maar dat update verhaal gaat dus niet op voor elk model die Apple uitbrengt.
Slecht geslapen???
Voor zover ik weet haalt apple de 5 jaar niet, ten minste niet voor alle modellen/ipads. Er is 1 model iphone de 5s die dit heeft gehaald en 1 model IPAD, IPAD 2 die dit heeft gehaald. Natuurlijk is het grootste deel van de modellen <5 geleden uitgekomen, dus dat is nog afwachten maar de staatjes uit de bronnen spreken voor zichzelf.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/IPhone zie bij History and availability
en https://en.wikipedia.org/wiki/IPad zie bij history

En let wel deze bronnen tellen vanaf dag 1 dat het model uit is, wat pas interressant is hoelang nadat het model niet meer verkrijgbaar (discontinued date ) is, heb je nog support. Als ik verneem dat een fabriekant 5 jaar support geeft, dan ga ik als consument uit vanaf mijn aankoop datum, niet vanaf de eerste release datum. (Daarnaast haalt apple wel meestal de oude modellen uit de winkel als de verkoop stopt, maar er zal best ook na de discontinued date nog exemplaren worden verkocht)

(Niet dat de concurenten het beter doen)

[Reactie gewijzigd door jeanj op 24 oktober 2018 08:33]

lees ik goed dat die toestellen duurder zijn.. maar dat je dan 'gratis' 4 jaar lang updates krijgt? Hmm..

dit zou toch voor elk model moeten gelden.. kom op ..

[Reactie gewijzigd door Alcmaria op 23 oktober 2018 15:25]

Je leest niet goed nergens wordt een prijs genoemd.
Ik lees tussen de regels door :-)
Waarschijnlijk zijn ze goedkoper als een BV er meerdere tegelijk koopt.
Zakelijk gezien horen die vier jaar updates er gewoon bij, anders wordt het niet gekocht.
De meeste mensen hebben binnen 4 jaar sowieso een nieuwe telefoon, helemaal als ie van de zaak is.
Het is een denk ik een (relatief) kleine moeite, zeker als je deze updates massaal inzet
Zakelijk worden telefoons juist een stuk minder snel vervangen. Bij ons op het werk hebben wij eind vorig jaar een heel aantal S4's vervangen vanwege verouderde Android versie (veel mensen waren er nog tevreden mee). Daarnaast lopen er nog een hoop rond met een iPhone 5(s) omdat we geen nieuwe iPhones meer uitdelen.

Als Samsung het goed aanpakt dan zie ik een grote kans dat veel bedrijven ze wel gaan kopen. Wij leveren nu Galaxy S8's en Nokia 7's (voorheen 8 ) intern. Bijna niemand is te spreken over de kale android versie op de Nokia's en heeft het liefste een samsung. (Ik heb zelf nog een S7 zakelijk en krijg soms de vraag of ik niet wil ruilen met een Nokia.)

[Reactie gewijzigd door triflip op 23 oktober 2018 19:52]

Het hangt natuurlijk ook van je baas af. }>
Bedragen boven de 450 euro mogen niet in 1 jaar worden afgeschreven, de meeste bedrijven doen dat voor een 500 euro+ Phone in 2 of 3 jaar. Wil niet zeggen dat ie dan niet meer mee kan natuurlijk.
Maar natte vinger gezegd kost een telefoon zakelijk nog niet de helft van het bedrag dan als je deze privé koopt. Afhankelijk van het bedrijfsresultaat natuurlijk, maar de 21%btw is al een leuk bedrag. ZZP-ers komen vaak in aanmerking voor 28% investeringsaftrek
Na de eerste afschrijving valt je balans wat lager uit, scheelt ook behoorlijk enz ;)

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 23 oktober 2018 20:17]

Laat ik het omkeren: investeringen tto EUR 450,00 moeten in 1 jaar afgeschreven worden. Daarboven is er nog een willekeurige afschrijving (onder voorwaarden).
Of een abbo zeg € 10,- per jaar. Met dat geld kunnen ze wel wat devjes in dienst nemen/houden.
Mee eens. Al is het goed dat het een 'feature' wordt, want dat opent de weg voor concurrentie op dat vlak. Had natuurlijk nooit een feature moeten heten, maar gewoon onder productgarantie moeten vallen, maar ja....
Als ze dit trukje eenmaal hebben geleerd dan kunnen ze het ook toepassen voor consumenten modellen ;-)
Het zou in ieder geval tijd worden
Kosten blijven hetzelfde voor de afnemers. Staat ook bij, zonder extra kosten en dat is zo. Aanschaf blijft hetzelfde. Wij gebruiken hier de A8 en Samsung gaf zelf al aan dat we beter deze versie kunnen gebruiken.
Ik vraag me af of ze daar mee weg komen, dezelfde toestellen voor een beperkte groep blijven ondersteunen terwijl er voor de rest er een beperking op zit.
Aan de andere kant, Microsoft heeft dit ook gedaan voor de Nederlandse overheid toen de XP ondersteuning ophield.
Je zou er een civiele zaak van kunnen maken onder het gelijkheidsbeginsel. Ik hoop dat de EU hier al mee bezig is voor wat betreft Android Enterprise.
Je zou er een civiele zaak van kunnen maken onder het gelijkheidsbeginsel.
Er is geen gelijkheidsbeginsel dat stelt dat bedrijven en consumenten gelijk behandeld moeten worden. Individuen wel, maar wanneer jij met een bedrijf zaken doet gelden er hele andere regels. Neem de consumentenbeschermingsregels die we in Nederland kennen, die gelden niet voor bedrijven. In een B2B transactie tussen bedrijf A en bedrijf B mogen ook prima andere regels gelden dan voor een transactie tussen A en C. Dat leg je contractueel vast.

Als Samsung dus een specifieke versie van de Galaxy-lijn wil uitbrengen voor bedrijven, dan staan ze daar gewoon vrij in. Desnoods kleden ze het aan als een 0-Euro contract dat alleen door bedrijven afgesloten kan worden (niets in de wet belemmert een bedrijf immers om te weigeren om met consumenten zaken te doen, je hebt zat B2B only bedrijven).

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 23 oktober 2018 15:43]

Klinkt interessant maar uiteindelijk hoop ik dat de EU de fabrikanten net als Google op de vingers tikt die consumenten dwingen om een beladen keuze niet te hebben. Zij kunnen er ook niet tegen betaling voor kiezen om de updates te hebben.

Verder ben ik geen jurist. Je B2B verhaal klinkt wel aannemelijk.
Goed, dus je wilt gelijk behandeld worden als bedrijven? Dus geen Wet Kopen op Afstand bescherming meer bij aanschaf van een product, geen minimale 2 jaar garantie op een product?
Dat waren wel meer bedrijven dan de Nederlandse overheid waar Microsoft deals qua ondersteuning had gesloten, maar ja mag het ook wel van een os dat al 13 jaar oud was aan het einde van haar ondersteuning.

Dat is wel wat anders dan minimaal 2 jaar en dan moet de klant maar geluk hebben.
Dus tante Truus krijgt een middelvinger na 2 jaar van Samsung, en haar man die in de zakenwereld zit krijgt een duim na 2 jaar. 8)7
Ik weet überhaupt niet hoe ze dit onderscheid willen maken, ook wat dat betreft met doorverkoop..
De S serie behoren tot de best ondersteunde van alle Android toestellen en updates komen rond de 4 jaar uit in de prakrijk :)

Dus tot dusver wordt niemand genaait ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 oktober 2018 17:29]

De S serie behoren tot de best ondersteunde van alle Android toestellen en komen rond de 4 jaar uit in de prakrijk :)

Dus tot dusver wordt niemand genaait ;)
Huh, S serie, die komen toch elk jaar uit? (dit moet jij toch wel weten met je nr. 1 karma positie in de lijst :+ )

The Samsung Galaxy S (Super Smart) series is a line of high-end line has co-existed with the Galaxy Note line as being Samsung's flagship smartphones.

2010

Samsung Galaxy S [June]

2011

Samsung Galaxy SL [February]
Samsung Galaxy S II [May]
Samsung Galaxy S II Skyrocket (Wikidata) [May]

2012

Samsung Galaxy S Advance [April]
Samsung Galaxy S III [May]
Samsung Galaxy S Duos [September]
Samsung Galaxy S III Progre [November]
Samsung Galaxy S III Mini [November]

2013

Samsung Galaxy S II Plus [February]
Samsung Galaxy S4 [April]
Samsung Galaxy S4 Active [June]
Samsung Galaxy S4 Mini [July]
Samsung Galaxy S4 Zoom [July]
Samsung Galaxy S Duos 2 [December]

2014

Samsung Galaxy S III Slim [March]
Samsung Galaxy S5 [April]
Samsung Galaxy S III Neo [April]
Samsung Galaxy S5 Active [May]
Samsung Galaxy S5 Mini [May]
Samsung Galaxy S Duos 3 [August]
Samsung Galaxy S5 Plus (nl) [November]

2015

Samsung Galaxy S6 [April]
Samsung Galaxy S6 Edge [April]
Samsung Galaxy S5 Neo [July]
Samsung Galaxy S6 Active [July]
Samsung Galaxy S6 Edge+ [August]

2016

Samsung Galaxy S7 [February]
Samsung Galaxy S7 Edge [February]
Samsung Galaxy S7 Active [June]

2017

Samsung Galaxy S8 [April]
Samsung Galaxy S8+ [April]
Samsung Galaxy S8 Active [August]

2018

Samsung Galaxy S9 [March]
Samsung Galaxy S9+ [March]
Bron; https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy

[Reactie gewijzigd door mongkut op 23 oktober 2018 17:28]

Als dit idd zo is (wat Samsung zelf dus ook aan twijfelt :? ) dan is dit hele artikel toch nutteloos?
Nee zakelijk wil je gewoon dat dat soort zaken vast liggen.

Die uitspraak over updates is ook maar onderdeel van een totaalpakket voor de zakelijke markt. En dat verpakt in een mooi marketingsausje, nogal logisch dat je dat daar in vernoemd als je daarmee de rest van de Android markt voorbij gaat, en kostentechisch Apple ook. 2 keer zo goedkoop voor 80% van de supportperiode is niet verkeerd :Y)

Waar twijfelt Samsung trouwens (aan) volgens jou, ik lees dat nergens terug?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 oktober 2018 08:24]

In de zakelijke wereld zijn supportcontracten doodnormaal. Geen contract? Geen updates. Waarom zou dit voor telefoons niet het geval mogen zijn?
Ik vind het ronduit schandalig. Dat wordt natuurlijk gratis voor een meerprijs bij aanschaf. En zonder moeite kunnen dezelfde updates naar alle consumenten gepusht worden. Eigenlijk een middelvinger naar hun klanten. Planned obsolescence zonder enige schaamte.
Dat klopt maar ze zouden kunnen kiezen voor een aanbod aan consumenten om na twee jaar updates te kunnen kopen, als ze toch al gemaakt zijn voor de toestellen zou dat logisch zijn.
Hoewel Android nu ook vanuit Google is te updaten volgens mij, maar Google gaat wel weer geld vragen voor de play services in de EU, 35 euro per toestel max.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 23 oktober 2018 15:41]

Samsung verdient meer aan een nieuw toestel, dan aan zo'n update abonnement.
Dus wat denk je....?
Je kunt je afvragen hoe lang de gemiddelde zakelijke gebruiker met een telefoon doet. Bij het bedrijf waar ik werk leveren we momenteel standaard de A8 uit. Hier doet men 2, hooguit 3 jaar met een toestel, dan zijn ze afgeschreven en over het algemeen ook versleten. Nee, ze gaan er niet echt zuinig mee om. De centrale beheer functionaliteit met Knox klinkt dan wel weer heel interessant. We zijn namelijk ook op zoek naar een goede MDM oplossing.

[Reactie gewijzigd door Roadrunner op 23 oktober 2018 16:00]

We zijn namelijk ook op zoek naar een goede MDM oplossing.
Als jullie ook O365 gebruiken, dan zou ik gewoon voor MS Intune gaan.
Het zou een hoop schelen als mensen fatsoenlijk om gaan met spullen die ze van het werk krijgen. Mijn S7 dien ik nu 1,5 jaar heb ziet er nog uit als nieuw en dan doe ik er niet eens super voorzichtig mee. Ook mijn laptop heeft nog geen krasje. Als ik zie hoe men soms hun spullen inleveren bij uitdienst gaan dan vind ik het soms jammer dat er helemaal niet moeilijk over gedaan word. (Telefoons en laptops met gebarsten schermen etc.)

Hardwarematig is een A8 over 4 jaar nog steeds prima om mee te bellen en te mailen. Meer doet men er zakelijk toch niet mee.
"Voor de consumentenversies geldt dat deze minimaal twee jaar na de productintroductie, en meestal langer, van updates worden voorzien."
minimaal twee jaar is ook vaak gelijk maximaal twee jaar bij veel bedrijven 8)7
Bij veel bedrijven misschien, maar we hebben het hier over Samsung dus je zou daar misschien wat specifieker over moeten zijn.

De S6 is bijna 4 jaar ondersteund, de s7 zit al bijna op 3 jaar (want bijna 3 jaar oud). Bij beide toestellen is 2 jaar beloofd...
De S7 is gereleased in maart 2016, deze is dus nog lang geen drie jaar oud.
Ik heb er mijne trouwens sinds de release en ben er zeer tevreden mee.
Het toestel krijgt nog regelmatig updates en de batterij en het scherm zijn nog prima.
De S5 is niet zolang geleden nog geupdate, dus Samsung in ieder geval niet. ;)
Maar wel belachelijk dat ik nu dus de enterprise versie moet gaan kopen, terwijl het waarschijnlijk niet meer is dan een checkboxje dat gechecked is aan de Samsung kant. Trieste zet.
Toen ik de titel las dacht ik dat mijn S8 nu automatisch 4 jaar updates kreeg, maar het is maar weer wachten wat het wordt, want ik heb geen enterprise versie. |:(
Ik mis hierin toch wel de Note 9.
Bij uitstek een toestel voor de zakelijke markt.

Als ik daar 5 tientjes extra voor zou moeten betalen, is me het dat wel waard
Is te fragiel voor de zakelijke markt. En simpelweg te duur voor grote volumeaankopen. Een S8 in grote zakelijke volumes zonder BTW tikt ergens tussen de 400-550 euro aan. Een S9 tussen de 550 en 650 euro. Een Note 9 zit op 800-900. Dat is gewoon te duur.
Leuk persbericht maar je hebt hier dus niet de garantie dat je ook 4 jaar lang nieuwe Android OS updates krijgt... enkel de beveiliging en firmware updates die vallen binnen de huidige OS versie. Als je geluk hebt pak je maximaal 1 OS update mee, terwijl deze juist belangrijk zijn voor nieuwe (zakelijke) functionaliteiten zoals Zero Touch en Android Enterprise wat bijvoorbeeld bij 8.0 geïntroduceerd is en zakelijk grote impact kan hebben.

Kortom... wat mij betreft weer een leuk marketing verhaal. Aan de andere kant zal Samsung ook nooit garanties kunnen geven of een nieuw Android OS wel of niet ondersteund kan gaan worden, omdat die ontwikkelingen buiten Samsung om gaan en bij Google liggen.

Wat mij betreft blijft dit een groot nadeel van het Android platform... (te) veel verschillende partijen die betrokken zijn om het eindproduct te maken.
Niet perse bij Google. Eerder bij de chipset fabrikant. Project Treble heeft dat ietsjes opgelost maar niet volledig losgetrokken. Dat zou Qualcomm nooit grappig gaan vinden.
Klopt, maar in dit geval is Samsung ook de chipset fabrikant.
Voor Amerika niet. En Samsung maakt geen eigen GPU's in die toestellen. Dat komt nog.
Hmm ik had me eigenlijk al ingesteld op de overstap naar Samsung vanwege dual sim, maar dit vind ik toch jammer. Ik gebruik mijn telefoons toch wel wat langer dan 2 jaar plus ik wil ze daarna kunnen verkopen op marktplaats bijv. Dat updaten blijft helaas toch een dingetje.
Tweakers had wel wat duidelijker mogen zijn, de belofte is minimaal 2 jaar maar de praktijk zit tegen de 4 jaar aan. Nu een s8 kopen kan dus gewoon als je hem 2 jaartjea wil gebruiken, wil je hem 3 jaar gebruiken kan je beter een s9 kopen en wil je hem 4 jaar gebruiken dan zal je de s10 moeten hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee