Red Dead Redemption 2-plattegrond verschijnt online

Er zijn foto's van de plattegrond van Red Dead Redemption 2 gedeeld via Twitter en Reddit. De kaart is afkomstig uit de Duitse versie van het officiële handboek. Het laat onder andere locaties zien die voorkwamen in de eerste Red Dead Redemption.

Twittergebruiker Jeremiah laat op zijn pagina een foto zien van de volledige kaart, die later om auteursrechtelijke redenen is weggehaald. Het gebied blijkt een redelijk groot deel van de kaart uit het eerste spel te bevatten. Het gaat voornamelijk om de regio ten noorden van Mexico. Volgens Eurogamer is het gebied in de hoek rechtsboven nieuw.

Op Reddit heeft gebruiker tomcruise_momshoes een link geplaatst naar een samengestelde foto van de kaart. De exacte grootte van de kaart is nog niet bekend. Het spel zelf heeft 99GB aan opslagruimte nodig op de PlayStation 4. De Xbox One-versie vereist 107GB. Op 26 oktober komt Red Dead Redemption 2 uit voor de genoemde consoles.

Door Loïs Franx

Redacteur

23-10-2018 • 14:44

132 Linkedin

Reacties (132)

132
114
54
3
0
45
Wijzig sortering
Kaartje van de eerste game ter vergelijking, voor zij die de map niet meer uit hun hoofd kennen.
iets betere versie van de RDR2 map: https://abload.de/img/1540297610341ufix6.jpg

Een de scherpe kaartlezer zal zien dat 'New Austin' in RDR2 dus een deel van de map van RDR1 is (alles boven de San Luis river.. oftewel, eigenlijk staat alleen het Mexicaanse deel dus niet op de kaart in RDR2).

Dus het leuke post-game gerucht kan nog best wel eens waar zijn ook :)

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 23 oktober 2018 15:09]

Wat was dit voor gerucht?
Wat is het leuke post-game gerucht?
Dat wil ik niet spoilen (ook al is het maar een gerucht), maar als je weet hoe RDR1 afloopt en weet dat RDR2 een prequel is, dan kan je denk ik al een behoorlijke aanname doen.
Wat bedoel je precies? Ik weet hoe deel 1 eindigt maar begrijp niet wat je precies bedoeld.
Zo cryptisch is het toch niet .. John Marston maakte deel uit van de gang van Dutch van der Linde, net als Arthur Morgan.

John Marston is de main character van RDR, tot een bepaald moment.
Arthur Morgan is de main character van RDR2. tot een bepaald moment? (gerucht!) Want waarom zou anders een groot deel van de map van RDR 1 in de game zitten.. en RDR2 is een prequel.
RDR speel je hele spel met Marston (oke laatste kleine stukje met iemand anders)
Arthur Morgan zal waarschijnlijk wat ik denk dood gaan gok ik. Want in RDR komt hij helemaal niet voor wat kan betekenen dat hij al dood is. Dat de gedeelte van RDR map terug komt is logisch want de wereld speelt zich af in dat gebied.
New Austin is maar een deel* van de nieuwe map. Waarom zou je die moeite doen? Juist, voor de "nostalgie". Hoe kan je die nostalgie nog meer kracht bij zetten? Door een soortgelijk truukje uit te halen als in RDR.

(edit: * dacht even dat het maar een klein stukje was, maar het is toch zeker 1/4de a 1/3de)

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 23 oktober 2018 15:38]

Klopt. Ben wel benieuwd of we bijv. Macfarlane's Ranch gaan zien in een jongere leeftijd etc. Ben heel benieuwd of ik ook de wegen herken in dat stukje map van RDR prachtig dit kan niet wachten!
Ah, op die fiets. Het gerucht is dat je aan het eind van RDR2 als John speelt. Tja, zou kunnen, maar als het goed is zien we John het hele spel door al, aangezien hij bij de bende zit.
Ja, maar dat zou voor de spelers van deel 1 natuurlijk wel erg tof zijn :) maar goed, het blijft maar een gerucht.
Kan je er wellicht naar linken? Ik weet hoe RDR1 afloopt maar ik zou niet weten wat dit zou moeten betekenen in verband met het beschikbaar zijn van een deel van de map van deel 1.
Even de wiki bijlezen van John Marston ;)
Ik zie het nog steeds niet. Marston zat in de bende ja, maar wat heeft dat met de post-game en de beschikbaarheid van het gebied te maken?
In de postgame van RDR speel je iemand anders. Gerucht is dat Rockstar weer iets soortgelijks doet voor de postgame van RDR2.
Wanneer start het pre-downloaden op PS4?
Je kan alleen pre-loaden als je hem koopt in de psn store.... voor 70 euro.
waarom zijn games via de psn store in godsnaam duurder dan een schijf? Scheelt toch materiaal en vervoerkosten zou je zeggen? oké de download moet ook door een server worden geregeld maar dat lijkt me minder kosten dan de disc..

Iemand een idee?
waarom zijn games via de psn store in godsnaam duurder dan een schijf? Scheelt toch materiaal en vervoerkosten zou je zeggen? oké de download moet ook door een server worden geregeld maar dat lijkt me minder kosten dan de disc..

Iemand een idee?
Zodat ze niet (teveel) concurreren met de fysieke outlets waar ook hun consoles over de toonbank moeten.
Exact, hoe vreemd het ook lijkt, Sony moet zijn retailers tegemoet komen met deze artificieel verhoogde prijs via de PSN store t.o.v. de retailprijs bij de Intertoys/ Media Markt etc.
Meer geld voor sony? En het gemak denk ik.
In de retaiil is de concurrentie vaak paar honderd meter verder op. Retail online prijsvergelijker.
PSN store ook het gemak en je kan het naar binnen trekken , preloaden en geen gehannes met opticals.
150 GB voor de digitale installatie op de PS4.
is al begonnen.

Edit: althans, mijn xbox heeft het al gedownload uit zichzelf (zaterdag de 20e of het was zondag de 21e).

[Reactie gewijzigd door mesout op 23 oktober 2018 14:51]

Afgelopen vrijdag mits je auto-download hebt aangezet. Anders even handmatig in je library aanzetten.
Aardige kaart maar niet supergroot of zo? Als ik de RDR1 map bedenk, dan was je daar nog vrij snel doorheen (het was meer dat de game traag was en daardoor niet echt op schoot). AC Odyssey lijkt me op het oog groter
Ik kan me herinneren dat het in RDR 1 toch best lang duurde om naar de andere kant van de map af te reizen.

https://www.youtube.com/watch?v=HqD8cwZSJ-4

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 23 oktober 2018 15:01]

Er was zelfs een trophy voor het binnen een dag rijden van de ene kant van de kaart naar de andere kant O-)

Hit the Trail: Get from Blackwater to Escalera before sundown in a public Free Roam session
Was de moeilijkheidsgraad ook niet deels dat je het dus ook in 1 leven moest doen? :P
Je kunt een kaart maken die heel groot is, maar als die kaart vervolgens erg leeg is heb je er nog weinig aan. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk bent aangewezen op alleen je paard, in Odyssey is een groot deel van de kaart water en heb je ook je boot om sneller van A naar B te geraken. Dan zit je ook nog met schaal, want wie zegt dat dezelfde schaal is aangehouden als RDR1.

Ik schat dat de kaart puur qua landmassa niet heel veel groter zal zijn dan GTA V, maar je kunt dan ook niet met een supercar over de map scheuren. Qua gevoel zal de RDR2 map dan groter zijn. Een kaart met puur unieke gebouwen en omgevingen zal meer uitnodigen om te gaan ontdekken dan de af en toe knip en plak wereld van Odyssey.

[Reactie gewijzigd door Kuusj op 23 oktober 2018 15:00]

Volgens mij moet je odyssey eens gaan spelen om erover te oordelen hoe groot en gedetailleerd de map is. Het voelt niet aan alsof ze lekker hebben copypasten in ieder geval. Werkelijk, de grootste AC game ooit.

Bovendien is RDR2 ook voor een groot deel woestijn dus de verhouding woestijn in de ene game en water in de andere zal elkaar niet veel ontlopen. Odyssey wordt geschat op een kaart van 130 vierkante kilometer, die van RDR1 op 45 vierkante kilometer (geen exacte getallen omdat de devs die info niet hebben vrijgegeven). Hoe groot die zee ook is (en persoonlijk gok ik 50%), dat maakt het alsnog groot. Het lijkt erop dat RDR2 niet het stuk onder de rivier meeneemt van de vorige game, maar overall ontlopen ze elkaar niet veel qua grootte waarschijnlijk.

Vergeet overigens niet dat er in RDR2 een trein rijdt. Een paard in volle sprint is ook niet zo heel langzaam trouwens.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 oktober 2018 17:01]

Ik ga natuurlijk geen uitlatingen doen over een game als ik die niet gespeeld heb, ik heb Odyssey al uitgespeeld en het is een hele mooi wereld, maar doe mij maar een wereld die niet zo gigantisch is met meer unieke gebouwen en details. Rockstar heeft daar meestal wel een happy medium in gevonden, en ik denk dat ze dat nu ook wel doen.
Nouja, kijk naar de Map van GTA V, al zou de map van RDR2 dezelfde/iets meer landmassa hebben dan GTA V en ze dezelfde kwaliteit aanhouden voor de map dan kunnen we op zijn minst met een kleine zekerheid zeggen dat de map op zn minst goed zal zijn.

Maar die zekerheid over dezelfde kwaliteit hebben we helaas niet 100% alhoewel Rockstar tot nu toe (voor mijn beleving) toch wel altijd op zn minst een even goede of betere kwaliteit heeft voor hun games als de vorige games, vooral als je kijkt naar de overgang van GTA IV naar GTA V, de map van GTA V is (IMO) veel beter dan de map van GTA IV, als ze dat truukje ook kunnen flikken met RDR naar RDR2 dan zullen we ons zeker geen zorgen hoeven te maken over de map :P
In RDR1 had je meer mogelijkheden dan alleen een paard. Je kon in een postkoets of trein stappen om de hele rit uit te zitten of direct op het eindpunt te spawnen.
Als je de schaal niet weet, kan je daar toch helemaal niets over zeggen?
Je kunt toch een schatting maken op basis van het gegeven dat een deel van de map gelijk is aan RDR1?
Het gaat niet om de grootte, maar om wat je er mee doet :+ Als elke hoekje gevuld is met details en dingen om te ontdekken dan heb ik dat liever dan 16km2 woestijn met 3 cactussen en een slang.
Maar de game is grotendeels woestijn vanwege het landschap waar de game zich in bevindt?
Verschil is dat je in RDR2 alleen te paard kunt reizen, dat zal dus vrij traag zijn en lang duren om afstanden te overbruggen.
In deel 1 zaten wat shortcuts door in een postkoets of trein te stappen en direct op eindpunt te spawnen. Ik zou niet weten waarom ze dat er nu niet in zouden doen.
New Austin in de RDR2 kaart bevat ongeveer de map van RDR1 (excl Mexico)
Die later om auteursrechtelijke redenen is weggehaald.
Dus als ik de game vrijdag koop, dan mag ik geen foto maken van de kaart?

Hier zijn overigens nog wat gameplaybeelden van RDR2 te zien.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 23 oktober 2018 14:52]

Vrijdag is de officiële verkoop en mag je uiteraard gewoon foto's maken.. Momenteel staat alles nog onder 'NDA / Geheimhouding' en dus kan Rockstar om auteursrechtelijke redenen content laten verwijderen. Je bent dan namelijk op een niet legale manier aan het spel / content gekomen óf je hebt de geheimhouding geschonden.

Edit: Typo MDA moest NDA zijn

[Reactie gewijzigd door Dynazap op 23 oktober 2018 15:46]

Maar hoe weet Rockstar of iemand een NDA heeft getekend? Het is natuurlijk niet verboden om de game vroegtijdig aan te schaffen.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 23 oktober 2018 15:04]

Verkopers hebben wel getekend om m niet vroegtijdig te verkopen.
Dat blijkt wel verbroken te worden.
Als consument is dat je niet echt aan te rekenen lijkt me.
Ze hebben copyright. Dus gewoon wettelijk NDA zeg maar.
Niet maar er rust auteursrecht op de beelden. Rockstar geeft pas toestemming om beelden vrij te geven / streamen om middernacht Australische tijd.
Hoe weten wij of Rockstar niet bewust deze foto laat lekken?
Die foto's mag je gerust maken, maar verspreiden is een ander verhaal. Op die kaart hangen ook gewoon auteursrechten.

Maar kleine kans dat Rockstar je daar voor gaat aanklagen.
Goh, er is ook zoiets als het feit dat die spelwereld en dus de kaart de creatieve uitspattingen zijn van mensen die bij/voor Rockstar werken. En de kaart is dus evenzeer auteursrechtelijk beschermd.
gisteren was er ook 20 seconden aan echte gameplay geleaked.
zag er veel beter uit als wat we tot nu toe in de trailers etc hebben kunnen zien.

mijn console en ik zijn er klaar voor.. nu nog een paar dagen overleven.
Voor de mensen die de gameplay nog niet gezien hebben:

linkje naar de geleakte gameplay

edit: speciale hiervan is dus dat het niet vanuit Rockstar zelf komt

[Reactie gewijzigd door Gropah op 23 oktober 2018 15:16]

Op youtube staat toch al maanden officiële gameplay?

https://www.youtube.com/watch?v=Dw_oH5oiUSE
Dat is alleen nog wel vanuit rockstar zelf, waardoor er nog veel geframed kan worden. Die link die ik postte zou dat niet zijn, waardoor het toch potentieel interessanter is. Maar ik zal het er even bij zetten.
Duidelijk! Ik laat me verassen en ga het gewoon meemaken van het weekend :)
Game engine beelden, maar niet met HUD.
Gingen gelijk theorieën rond dat de leak uit Rockstar zelf kwam om de hype verder aan te wakkeren.

Zag er inderdaad erg goed uit.
9 van de 10 keer is dat dan ook gewoon zo. Een "leak" door de makers zelf.
9 op de 10 mensen claimen dat 9/10e van de gevallen iets (on)waar is terwijl dat nergens op gebaseerd is.
10 van de 10 keer dat er iets gelekt is, komt er iemand iemand met zo'n comment.
Haha +1!!!😂😂
Iedereen om mij heen wordt gek ondertussen. Allemaal vrij gevraagd een vrijdag. Ik heb gelukkig gewoon herfstvakantie - i.v.m de schoolvakanties.

Hier staan al twee televisies klaar om straks met een vriend samen te starten met deze game. Ieder achter zijn eigen PS4 en tv. :+

Nog even wat smerige dikke vettigheid inslaan aan makkelijk eten en te snoepen.
Andere websites hebben een dreigmail van Rockstar gehad voor het plaatsen van de map op hun website.

Gedurfde actie van t.net... ben benieuwd hoe lang het duurt.
Spoiler! hahah

Ik laat me verassen aankomende vrijdag, wil het allemaal nog niet zien :p
Ik ben erg benieuwd. Als een grote fan van openwereld games ben ik verbazendgenoeg toch altijd wel om een bepaalde reden teleurgesteld geweest in de games van Rockstar.
 • GTA IV - Veel zinloos rijden, telefoon was verschrikkelijk storend, etc.
 • RDR - Erg vernieuwend, favoriete rockstar game, nog steeds niet bovengemiddeld.
 • GTA V - Switchen tussen drie characters zorgde ervoor dat ik geen band kon opbouwen met de characters. Michael was duidelijk hoofdpersonage, waarom moet ik spelen met twee sidecharacters? Overigens was de gunplay nog steeds matig.
Alles wat de deze game laat zien is absurd en geweldig, maar die indruk had ik bij GTA V ook, dus we zullen zien.
Bijzonder. GTA V ging ver boven mijn verwachtingen uit. Ik verbaas nog jaren later nog steeds over dingen die in het spel gebeuren.
Ik verbaas me er nog steeds op dat die op 1080p 30fps op de OG Xbox One doet met de graphics die de game heeft.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 23 oktober 2018 17:02]

Zelfde met RDR, nogal vreemd dat bovenstaande deze als 'niet bovengemiddeld' bestempeld
Die heb ik helaas niet echt gespeeld. Ik heb wel bijzonder veel zin in RDR2.
Voor mij had het hetzelfde probleem als de eerste Assassin's Creed. Grote open wereld waar niet veel te doen was. Ik begrijp dat voor de ambitie, de tech een beperking was, maar na GTA V heb ik vol vertrouwen in dat die beperking neit meer van toepassing zal zijn.
Het was een technisch wonder, met een ongelofelijke speelwereld.
Probleem dat ik aankaarte verpeste dat jammergenoeg voor mij.
Ik kon gewoon niet in het verhaal komen, wat belangrijk is.
Heb je Tom Clancys Ghost Recon Wildlands al is gespeeld?
Grote aanrader

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee