CoD: Black Ops 4-bètaclient krijgt in september update voor battle royale-modus

Treyarch, de ontwikkelaar van Call of Duty: Black Ops 4, laat weten dat spelers voor de bètaclient van de komende shooter een update kunnen verwachten waarmee de battle royale-modus wordt toegevoegd. De reguliere multiplayerbèta is inmiddels voorbij.

Treyarch meldt op Reddit dat de bèta voor de battle royale-modus, genaamd Blackout, zal worden toegevoegd met een update. Gamers hoeven daardoor niet de huidige bètaclient te verwijderen en de volledige game opnieuw te downloaden.

Het was al duidelijk dat Black Ops 4 een aparte bèta voor de battle royale-modus zou krijgen. Een exacte release voor de bèta van Blackout is nog niet bekend; deze volgt in ieder geval ergens in september. Treyarch heeft ook nog geen nadere details over Blackout bekendgemaakt.

Call of Duty: Black Ops 4 komt op 12 oktober uit voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Deze eerstvolgende shooter uit de Call of Duty-reeks bevat naast de gebruikelijke multiplayermodi opnieuw een zombiemodus en dit keer ook een battle royale-modus.

Tweakers heeft tijdens de E3 een uitgebreide preview en een verslag van enkele multiplayerpotjes gepubliceerd.

Door Joris Jansen

Redacteur

14-08-2018 • 16:09

31 Linkedin

Reacties (31)

31
29
17
3
0
10
Wijzig sortering
Is dit wel een public beta? Ik vind het altijd zo'n onzin dat je de game moet pre-orderen om de beta te spelen. Ik wil het graag een keer proberen maar wel graag voordat ik de game koop :P
Beta van het weekend was ook gewoon open. Alleen de mensen die gepreorderd hadden kregen een dag eerder toegang.
Alleen open voor PC gamers!
Je had je gewoon kunnen aanmelden voor de Beta en (hoogstwaarschijnlijk!) kunnen meespelen. Pre-orderen gaf alleen garantie voor de Beta.

Weinig bekenden van mij die geen Beta key ontvangen hebben na aanvraag.
Ah dan heb ik het verkeerd begrepen. Pech gehad dan maar :P
Preorder had 1 dag eerder acces. Vrijdagavond ipv zaterdagavond.

Was best lastig te vinden op google moet ik zeggen.
ma uiteindelijk vond ik t destijds.
Jij bent dus eigenlijk opzoek naar een demo en niet een beta ;)
En aangezien demo's tegenwoordig niet meer bestaan, moet je een bèta maar als een demo beschouwen om spelenderwijs te kijken of het wat voor je is.
Nee hoor, je kan op de verschillende platforms de volledige game proberen, mocht je het dan niks vinden kan je een refund krijgen.

Bij Steam: binnen 14 dagen en max 2 uur speeltijd: https://store.steampowered.com/steam_refunds/
Bij Origin: binnen 14 dagen of binnen 24u na de eerste keer opstarten: https://www.origin.com/nld/en-us/store/great-game-guarantee

Uplay, PSN en XBL hebben een wat strengere refund policy, daar kan het überhaupt niet of mag je de game niet gespeeld hebben. Steam heeft wat dat betreft de ruimste policy voor gebruikers.
Ik heb geen PC, maar enkel een PS4. Dus wat is dan de oplossing als ik eerst wil proberen en dán betalen, ipv gokken op een refund.
Wel een klein probleempje als je net over die 2 uur zit, vond de demo's van vroeger fijner. Konnje stuk spelen tot je wist was het was en of het wat voor je was.

Die 2 uur is zo om, zeker als je nog eerst de settings moet aanpassen etc.
De beta vond ik zo bagger dat ik er binnen 30 minuten weer mee gestopt ben dus de battle royal moet wel heet tof zijn om mij weer te lokken. De normale game is eigenlijk gewoon een continue staren naar je radar geworden in plaats van naar het level zelf. Ik mag hopen dat dit niet in de battle royal modus terug komt.

Hoe dan ook een beetje klaar met die wallhack opties in games. Zou wel eens een game als Post Scriptum willen zien, maar dan op triplle A niveau. Dat het gewoon weer om taktiek en het schieten gaat.
Helaas heeft de jongere generatie gemiddeld genomen de spanningsboog van een goudvis en moet alles flashy zijn met om de haverklap achievements en schouderklopjes. Het eindresultaat daarvan is een game als CoD. Bijna continue popups in beeld omdat je wat gewonnen hebt of omdat je punten hebt verdiend, vooral veel claustrofobische maps, lootboxes en te dure DLC om je publiek maximaal uit te zuigen en features (zoals de wallhack) die skill snel kunnen ondermijnen.

Games als UT99 en Q3A waren ook wel snelle shooters in relatief kleine maps, maar daar was je helemaal op jezelf aangewezen. Je had je wapens en that's it. Geen schreeuwerige UI, geen maffe features om het wat makkelijker te maken (op sommige mutators na, die optioneel waren) en niet om de haverklap een popup omdat je wat gedaan had. Om nog niet te spreken over de vele gratis maps en mods gemaakt door de community. Goede oude tijd. Spelletje kopen voor 99 gulden en vervolgens jaren lang kunnen genieten door de bergen aan extra gratis content bovenop een zeer solide basis.
Hangt er vanaf wat je speelt. Unreal Tournament had bijvoorbeeld ook dingen als killstreaks die door zo'n wazige stem keihard vertegenwoordigd werd.

Een spel als Squad bijvoorbeeld koop je voor 25 euro. Is nog steeds in de ontwikkeling maar speelt heel lekker en krijgt veel goede updates. Er wordt naar de community geluisterd en de UI is heel kaal. Je weet niet eens of je iemand dood hebt gemaakt want je krijgt daar geen bevestiging voor. Teamplay is erg belangrijk en naar je squadleader luisteren is zowat verplicht.

Vergelijk dat maar eens met BF1. Ik heb het net moeten ragequitten omdat mensen in een hardcore server totaal niet weten wat ze moeten doen. Niemand speelt objective of luistert naar de squadleader en ze rennen als een kip zonder kop rond. Dan liever COD waar de nadruk op teamplay wat minder is en je ten minste nog een beetje terug kunt vechten als je team bagger is.
Het had een announcer maar met de term killstreaks wordt nu bedoelt dat je bijvoorbeeld na 5 kills een automated helicopter kan inroepen die nog meer kills voor je maakt.
En dat was best een toffe mechanic toen het net nieuw was in modern warfare. Maar zoals jack ook zei, heb je iets succesvols, dan wordt het gelijk gigantisch uitgemolken, nog groter, nog harder, nog schreeuweriger, opn gegeven moment is het niet meer dan een knipperende flipperkast.

Het feit alleen al dat je veel moderne games een pay-to-win aspect hebt, zegt al genoeg dat het niet meer om individuele skill gaat, of een balans zodat iedereen altijd eerlijk kan spelen. Die oneerlijkheid levert juist geld op, want er zijn genoeg mensen die per se beter willen zijn dan een ander zonder daar moeite voor te doen (vroeger aimbots en wallhacks, nu gewoon mtx).

Ik volg de grote titels zoals bf en cod (of eerder, meer hun uitgevers die ik boycot) enzo sowieso al jaren niet meer. Imo is het allemaal maar meer van hetzelfde
Dat klopt, maar dat neemt niet weg dat het wel een streven was om deze te halen.

M M M M M O N S T E R KILL!!!! door jouw headset en met grote rode letters gaf net zo goed een kick.

Evenals GODLIKE! of WICKED SICK!! groot in jouw beeldscherm wanneer je op public servers aan het owne was of gewoon een goede clan war speelde tegen een veel minder team.

Het resultaat van de achievement is uiteraard heel anders, want het bood totaal geen voordeel wanneer je dat haalde, sterker nog, het werkte tegen omdat men op je ging jagen.

Het " dope effect " was wel vergelijkbaar vind ik.

Neemt niet weg dat bovenstaande een heel groot verschil is en ik mis dat ook zeker in de huidige fast paces shooters.

COD trekt mij ook al jaren niet meer exact om hetgeen wat SomerV beschrijft. Ijdele hoop steeds dat ze het eens over een andere boeg gooien, maar elk jaar de toch wel verwachte teleurstelling.

Wie weet kan Epic Games ooit nog eens zo'n shooter neerzetten met een goede mix van het heden en het verleden. De oudere generatie en de jongere generatie verschillen nu eenmaal in behoeftes en de oudere leggen het (logischerwijs) in aantallen af op het gebied van fast paced shooters op de " old skool" manier waardoor dit nooit rendabel zal zijn.

Dat blijkt nu ook bij de ontwikkeling van de laatste Unreal Tournament. Te weinig animo, omdat de game in basis net zo is als die uit 1999. Geen meuk, Champions, Hero's, perks, etc. en dat trekt de huidige grote groep gamers niet aan.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 14 augustus 2018 23:35]

Ben het met je eens hoor. Het volwassen worden van de game industry heeft het niveau van de spellen behoorlijk naar beneden getrokken. Alles is hapklare brok, moeite doen is uit den boze, en aan alles hangt een prijskaartje. Als je iets nieuws probeert wordt je afgeschoten, of tot in den treuren na gedaan waarna iedereen het weer beu is. En natuurlijk is elk spel dat niet 8x de ontwikkelprijs terug verdient een flop, dus halen we alle servers snel offline zodat het spel onspeelbaar wordt.

[Reactie gewijzigd door JackJack op 14 augustus 2018 18:15]

Grappig, ik had juist het tegenovergestelde. Ik hou van games als Quake Champions, Overwatch, opgegroeid met Quake 3 en UT 99. De game is snel, je moet goed aimen en direct raakschieten, de mechanic om jezelf te healen, die je zelf moet initiëren zette mij constant aan het denken of ik all-in ging of toch even achter een muurtje de heal activeerde en dan terugkeerde, met het risico dat de tegenstander het zelfde zou doen. De abilities zijn leuk en heden ten dage standaard kost, evenals 40 euro basegame + 30 euro season pass. Zou het graag anders willen zien maar het is wat het is.

Enige wat mij tegenhoudt is de vraag hoelang Activision van plan is dit spel te blijven supporten, zeker omdat het multiplayer only is (niet dat ik nog kan herinneren welke single player campaign ik in recente shooters überhaupt gespeeld heb). Als men een Overwatch achtig model gaat aanhouden vind ik de prijs prima, als dit spel over 2 jaar alweer aan vervanging toe is, laat ik hem links liggen.

Al met al vond ik het een snelle shooter die je bijna geen moment van rust gaf, grafisch okayish is, maar lekker knalt. 70-100 euro waard, weet ik nog niet, de zombie modus kan wat mij betreft opdonderen dus even kijken of die BR mode iets toevoegt en of er iets bekend gaat worden hoe lang met dit spel wil blijven supporten...

Gelukkig komt er ook nog in september een open-beta van BF V, kunnen we mooi vergelijken! Want, zeg nou zelf: hoe meer shooters, hoe beter, toch? :Y)

Helemaal eens met de "schouderklopjes UI" zoals het hierboven genoemd werd, jammer dat die niet uit te zetten is, maakt het erg druk, desondanks tot lvl 20 gespeeld.

edit: spelfoutjes

[Reactie gewijzigd door wreedheid op 15 augustus 2018 07:57]

Ben benieuwd hoe dit in de toekomst gaat worden als iedere game een BR modus krijgt. Je hebt toch 80+ mensen in je server nodig om het spel leuk en uitdagend te houden. Momenteel zijn er nog maar een handvol BR games en zijn die servers redelijk snel gevuld maar zodra de playerbase zich gaat verspreiden over de vele games ga je toch tegen halfvolle servers of lange queuetijden lopen.
Je hebt al BR games met 50 spelers maximaal in plaats van 100 bijvoorbeeld.
De beta weekenden zijn mij goed bevallen en ik kijk uit naar de Battle Royale van BOIIII.
Ben benieuwd! Ervan uitgaand dat je met 100 man speelt, op een map die 1500x groter is dan nuketown. Tof!

reviews: Call of Duty: Black Ops 4 - Geen campagne, wel battle royale

edit: bron toegevoegd

[Reactie gewijzigd door Yellow op 14 augustus 2018 16:22]

Ik heb de bèta gespeeld. Maar werd geregeld behoorlijk pissed of. Bij bijna alle één op één gevechten was ik de verliezer. Het leek wel of tegenstanders mij eerder zagen of dat hits niet allemaal geregistreerd werden. Soms leek het wel of ik meer dan 5 treffers had, en de tegenstander nog leefde. Zijn er anderen die deze ervaring ook hadden? Eerlijk gezegd heb ik in BO3 momenteel een beetje dezelfde ervaring. Maar veel minder irritant.
Ehmm.... kweet niet hoor maar 10 september is de beta van blackout :-) was vanmiddag al bekend.. zie twitter
Open Beta was heel er goed, spel voelde vlot aan! Vind alleen €60 voor een game als cod super duur (ben meer van de Battlefield games), heb ook COD WWII heel weinig gespeeld en zou het zonde vinden als ik dat ook met deze game ga doen.

Maar nogmaals, top spel tot zover mijn mening. Ben benieuwd naar de battle royale modus, ben alleen bang dat dit bij cod een beetje op free for all blijft lijken.
Zucht..., eerst kregen we in ieder spel een "zombie mode" en nu in ieder spel een "battle Royale mode ?"
Wat eigenlijk niets meer is dan Deathmatch...
Echt deathmatch is het niet. Eerder een soort last man standing in combinatie met een survival aspect, althans, als het echt battle royale is. Een ander verschil is dat last man standing gebruikmaakt van spawnplekken terwijl je bij BR zelf kiest waar je landt/start. En last but not least: last man standing maakt doorgaans gebruik van de (voor BR-begrippen) kleine multiplayer-maps terwijl BR voor grote maps gaat.

Het is dus niet zomaar deathmatch of last man standing. Ben het verder wel met je eens dat het de nieuwe hype is in het multiplayer-landschap.
Goed een iets anders vorm gegeven Deathmatch dan ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee