LG investeert 78 miljoen euro in robot-start-ups

LG heeft omgerekend 78 miljoen euro geïnvesteerd in start-ups op het gebied van robotica. De investering is onderdeel van LG's ThinQ AI-strategie en het bedrijf belooft dat er meer investeringen volgen.

De investeringen zijn gedaan in de vier Koreaanse beginnende bedrijven Acryl, SG Robotics, Robotis and Robostar en in de Amerikaanse onderneming Bossa Nova Robotics. Dit laatste bedrijf maakt robots die langs de schappen van winkels rijden om de voorraden te controleren. Onder andere Walmart test de robots sinds vorig jaar.

Acryl richt zich op het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die menselijke emoties kan afleiden uit tekst, spraak en beelden. SG Robotics ontwikkelt 'draagbare robots', eerder een soort exoskeletten, voor dwarslaesiepatiënten en Robotis richt zich met robots op educatie. Robostar, tenslotte, maakt robots voor de industriële markt zoals de halfgeleiderindustrie.

LG hoopt dat robots in de nabije toekomst een groeimarkt zijn en ontwikkelt daarvoor zelf ook al producten, zoals een gids- en schoonmaakrobot die gebruikt worden op Zuid-Korea's grootste vliegveld. De afgelopen jaren presenteerde LG nieuwe robots op de CES in Las Vegas, zoals begin dit jaar de CLOi-modellen voor hotels en winkels.

LG Bossa Noa Robotics

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-07-2018 • 08:10

14

Reacties (14)

14
14
3
0
0
11
Wijzig sortering
Ik zelf vind het gaaf om te zien hoe de robots en technologie erachter het werk doen, maar aan de andere kant beangstigd het mij ook, wat gebeurt er over een paar jaar?
In Japan hebben ze meerdere robots ingezet om basis dingen zoals ijs hoorntjes te maken ingezet, wat dus ten koste gaat van iemand zijn baan..
In Dubai gaan ze robots neer zetten die informatie punten zijn en zelfs aangiftes kunnen aannemen van gebruikers. Die robots worden later ingezet om criminelen op te sporen d.m.v. gezicht herkenning.

Dus kort maar krachtig, Ik zelf vind het heel interessant om te zien maar zou het zonde vinden om door dit iemand zijn baan af te pakken.
Het is alleen maar zonde vanwege onze huidige samenleving die gebaseerd is op het idee dat iedereen moet werken voor zijn inkomen. De komende decennia gaat de automatisering nog veel verder dan hij al is en zullen we steeds dichter bij het punt komen dat het onzin is dat iedereen moet werken (als we daar eigenlijk stiekem niet al zijn).

Ik zie het de komende decennia twee kanten op gaan... Of onze maatschappij past zich aan, we gaan over naar een systeem waarbij mensen 'werken' als ze dat leuk vinden en eventueel om wat extra's te verdienen, maar het is absoluut niet nodig om in je levensonderhoud te voorzien... Of we krijgen massale werkloosheid/armoede wat uiteindelijk zal leiden tot gigantische burgeroorlogen over de hele wereld. Ik hoop heel erg op de 1e.
volledig akkoord,
een basisinkomen zou een oplossing kunnen zijn, maar ik vrees dat de mensheid hiervoor nog niet klaar is
Exact dit. Ik vind het vooral zonde dat mensen nu 50-70% van hun wakkere tijd en energie (als het niet meer is - want ook buiten de reguliere werkuren gaat dit in het hoofd door) besteden aan werk en geld(zorgen). Die tijd kan zoveel nuttiger besteed worden wanneer robots het 'domme' werk uit handen gaan nemen en we het hele systeem rondom geld op de schop gaan gooien. Het hele idee achter geld is het ruilen van het ene werk voor het andere werk zodat niet iedereen zelfvoorzienend hoeft te zijn. Wanneer er veel minder werk is wordt die hele ruilhandel ineens een stuk minder interessant en is het hele belang van geld als ruilmiddel ineens overbodig. (ja, dat is voorlopig nog écht science fiction).
Volgens mij begon het 'De banen verdwijnen' geroep al in de jaren '80, toen 'automatisering' het toverwoord was. Of misschien al eerder, maar dat is voor mijn tijd. Het woord 'automatisering' galmt bij mij in ieder geval nog steeds na.
En zie nu: Een historisch laag werkloosheidspercentage (3,5% geloof ik?).
Banen komen en gaan. De maatschappij verandert, en de mens verandert mee.
straks is alles geautomatiseerd en zijn banen mss veel minder nodig...vooral als de bakker en boer geautomatiseerd is. Dan krijg je misschien gratis eten, wordt het door de overheid gesubsidieerd...

en de belastingen komen dan van banen waar mensen vrijwillig werken (want een baan hebben is nu wel verplicht, hoe wil je anders geld krijgen om eten te kopen?) zoals verder automatiseren, onderzoek e.d....

Ok, mijn beeld is niet bulletproof, maar ik zie het (graag) die kant op gaan...

geen uitkering meer nodig, etc...
Waarom zouden banen moeten verdwijnen. Meer robots betekent net meer mensen aan het werk die onderzoek naar robots doen, meer mensen die robots moeten ontwerpen, er zijn meer mensen nodig die robots bouwen, transporteren en installeren bij de klant, meer automatisatie betekent ook meer programmeurs die de robots moeten programmeren, alle robots moeten ook onderhouden worden en gerepareerd, allemaal extra jobs dankzij robots.
Ik zie het helaas niet zo, ja als er meer robots komen brengt dat ook inderdaad meer programmeurs, maar er zal nooit 1 programmeur op 1 robot, je krijgt daar een overschot van anders. ( zie zie ik het )

@Boy Ik hoop om eerlijk te zijn dat het ook die kant op gaat, maar ik ben bang dat het niet helemaal zo gaat, aangezien er dan een heel groot deel van de belastingen van de banen op dit moment komt..
Ik zie het helaas niet zo, ja als er meer robots komen brengt dat ook inderdaad meer programmeurs, maar er zal nooit 1 programmeur op 1 robot, je krijgt daar een overschot van anders. ( zie zie ik het )
Je haalt nu alleen programmeurs aan maar alle andere zijn niet belangrijk?
productie medewerkers? die heb je zomenteen niet meer, je hebt misschien 4/5 operators lopen in de productie hallen met een oplos team van 3/4 man als het meezit.
Ja, je kan misschien een scrapyard beginnen voor onderdelen,dan heb je weer een baan

[Reactie gewijzigd door lars.smit op 22 juli 2024 20:27]

Waarom niet 78 miljoen euro investeren in goed opgeleide werknemers en gunstige arbeidsvoorwaarden voor beide partijen?
Omdat start-ups veel sneller werken dan de eigen logge organisaties van de grote bedrijven. Investeren in start-ups is dus voor zowel een grote organisatie als LG interessant als ook voor de werknemers van betreffende start-up die veel meer plezier in het werk hebben bij betreffende flexibele start-up dan bij een club als LG waar ze moeten buigen voor een willekeurige manager.

Investeren in robotica is verder een must wanneer je als elektronica gigant een rol van betekenis wil blijven spelen richting de toekomst. Robots worden steeds belangrijker in onze samenleving.
Omdat je dan achter de feiten aan gaat lopen?

Heel plat gezegd, de goed opgeleide werknemers zijn tegenwoordig niet meer met het bedrijf maar met zichzelf bezig. Je ziet tegenwoordig overal werknemers voor een jaar of 2 in het bedrijf zitten, om vervolgens ergens anders naar toe te gaan al is het maar voor een paar euro extra.

Daarbij wordt personeel oud, duur, en minder efficiënt. Met een robot weet ik dat hij over 10 jaar zijn taak nog steeds even goed/snel met even veel 'plezier' doen, en misschien uiteindelijk wel sneller.

Daarbij zal een gedeelte van dat geld ook wel in de werknemers gestoken worden, waar ga je anders de kennis en kunde vandaan halen?
Wie denk je dat in die robot start ups werken?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.