Asus Zephyrus GX501 met Core i7-8750H en GTX 1080 verschijnt bij webshops

Verschillende webshops tonen een nieuw model van Asus' dunne Zephyrus-gamelaptop. Het model krijgt een Intel Core i7-8750H-processor met zes cores en is net als zijn voorganger met een GTX 1080-gpu uitgerust, waarschijnlijk een Max-Q-versie.

Een Britse website toonde de Asus Zephyrus GX501GI EI005T op zijn website. De pagina is inmiddels verwijderd, maar nog te zien via de cache van Google. Ook de Zwitserse Mediamarkt-website had het model online staan, die pagina is eveneens via de Google-cache te zien.

De webshops laten zien dat het nieuwe model een Intel Core i7-8750H-processor krijgt. Die Coffee Lake-H-processor heeft zes cores en kan aan twaalf threads werken. De kloksnelheid is 2,2GHz met een turbo van 4,1GHz..

Mediamarkt spreekt van een Nvidia GTX 1080-gpu, maar vermoedelijk heeft de nieuwe Zephyrus net als de eerste uitvoering, waar Tweakers vorig jaar een review van publiceerde, de Max-Q-variant van die videokaart aan boord. Volgens de specificaties die bij Mediamarkt staan heeft het scherm een verversingssnelheid van 144Hz en een resolutie van 1920x1080 pixels.

Bij de Britse webshop staan foto's die laten zien dat de nieuwe versie een iets ander uiterlijk heeft, waarbij het toetsenbord naar de bovenkant is verplaatst. De Mediamarkt-website toont vermoedelijk foto's van het huidige model. De prijs is 3499 Zwitserse frank, omgerekend ongeveer 2969 euro.

De verwachting is dat Intel binnenkort de Coffee Lake-H-processors aankondigt. Het gaat om een serie van hexacores voor laptops, die de quadcores zoals de i7-7700HQ opvolgen. Veel laptopfabrikanten zullen waarschijnlijk nieuwe modellen met de krachtige processors aankondigen. Bij een Poolse website verschenen ook al uitgebreide details van de Acer Helios 500 met Core i7-8750H en i9-8950HK.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-03-2018 • 09:10

59 Linkedin

Reacties (59)

59
58
53
3
0
0
Wijzig sortering
Op de advertentie moet eigenlijk staan:

"We hebben er een langzamere versie van de 1080 in zitten omdat we de law of physics niet kunnen doorbreken en de boel niet gekoeld krijgen, maar eigenlijk is het een 1070 qua prestaties. Nog steeds goed hoor, maar ja we kunnen niet de hoofdprijs vragen met een 1070 op de doos"

edit:
Op de website van Asus geven ze aan dat het om de Max-Q versie gaat van de 1080, dus daar hoeft geen twijfel over te zijn in het artikel.

[Reactie gewijzigd door michaelboon82 op 29 maart 2018 09:25]

Dit model is nog niet officieel aangekondigd en staat voor zover ik weet niet op de Asus website. Ik ga er ook vanuit dat de nieuwe versie weer een Max-Q-gpu heeft, maar iets met assumptions... ;)
https://www.asus.com/us/Laptops/ROG-ZEPHYRUS-GX501/
Eerste alinea:
Despite being thinner than all previous ROG laptops, it has the hardware to rival high-end gaming desktops: NVIDIA® GeForce® GTX 1080 graphics with Max-Q design, a 7th Generation Intel® Core™ processor, an optional 120Hz wide-view display, and Windows 10 Pro.

Edit: zoals mensen hierop hebben gereageerd, mijn linkje gaat naar die van de vorige versie met dus 7th gen i7 (zoals in quote te lezen). Wat ik hiermee wilde aangeven is dat het om praktisch gezien dezelfde behuizing gaat, en er dus (waarschijnlijk) inderdaad ook de max-q in zit. Dit is inderdaad een assumption, de reactie was bedoeld als onderbouwing voor de assumption.

[Reactie gewijzigd door thijsvanerp op 29 maart 2018 10:34]

Die pagina betreft de 7700HQ en de 7300HQ varianten, de 8750H staat hier nog niet bij.
Dus @Xtuv heeft gelijk dat het een assumption is.

Maar ze hebben al moeite om een 150W TDP variant van een GPU te koelen (de MAX-Q versie), dus ze krijgen het echt niet voor elkaar om ineens een 180W TDP variant te koelen (de 'normale' 1080) in dezelfde behuizing. Plus dat de behuizing waarschijnlijk gewoon identiek is maar dat ze er een ander scherm/cpu/ssd in proppen om de GX501 lijn uit te breiden.

Ik eet mijn toetsenbord in ieder geval op als ze er een normale 1080 in gepropt hebben die ook zo presteert!

[Reactie gewijzigd door michaelboon82 op 29 maart 2018 09:57]

Hou er rekening mee dat ze in het vooraanzicht de taps toelopende behuizing hebben weg-gephotoshopt. Als je naar het achteraanzicht kijkt zie je een grote rode rand onder de laptop met plek voor de koeling die openklapt wanneer je het scherm opent.

Ik heb een platte laptop (20mm) met GTX1060/7700HQ en deze tikt met standaard koeling al snel de 100 graden aan met dikke throttling als gevolg. Met een kleine downvolt en liquid metal heb ik hem naar de ~70 graden zonder throttle weten te krijgen.

Ik kan met niet voorstellen dat ze met 17mm (uitgeklapt) een 1070/1080 / i7-8750H met standaard middelen goed gekoeld krijgen.
Kijkend naar wat je zelf quote: "a 7th Generation Intel" lijkt mij dit dus de website van de vorige versie.
Waar in dit artikel ook over gesproken wordt en toen getest was door Tweakers: linkje
Heb je ooit een mobiele gpu gezien die even snel is als de desktop versie? Ik niet. Het verschil was voorheen nog veel groter tussen de desktop en mobiele varianten.
De 1060 in laptops is exact dezelfde GPU als de 1060 voor desktop gebruik.
Dus ja, die heb ik wel eens gezien. Nog sterker mijn handen hangen er nu boven te typen ;-)

Juist de 10## series van nVidia leent zich hier heel erg goed voor. Het is dan ook jammer dat ze dat bij de 1080 weer gaan overdrijven. Voor zover ik weet is de 1070 voor laptops ook gelijk aan de desktop versie (vandaar dat er ook geen M meer achter staat, net als vroeger) waarmee het verhaal alleen nog maar ernstiger wordt.....
ten eerste wordt de max-q versie onder net dezelfde naam verkocht als een 1060. Je zal het verschil niet zomaar op de doos zien al je een toestel koopt. Stel dat je niet de max-q versie hebt, dan is er wel nog wat verschil met een gewone desktop versie. verschillen lopen van -1 tot -16 procent (voor de niet max-q versie) t.o.v. een desktop 1060. Dus zeggen dat het exact dezelfde gpu is, is maar deels waar. De configuratie maakt heel veel uit.

Dat Nvidia (en laten we wel wezen, voornamelijk uit marketingoverwegingen) die m heeft weggelaten verandert niets aan de limitaties van een laptop en hetgene dat er in zit.

de koeling alleen zorgt er al voor dat er niet hetzelfde kan uitgeknepen worden t.o.v. een desktop variant.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 29 maart 2018 10:46]

Dat Nvidea (en laten we wel wezen, voornamelijk uit marketingoverwegingen)
Er is een verschil tussen Nvidia en Nivea :)

In alle comments lijkt het vooral te gaan over die 1080 en dat is nou juist net wat er niet interessant is aan deze laptop. Deze laptop krijgt namelijk als een van de eerste laptops een coffee lake laptop CPU van 45W. Momenteel hebben we dus 4-cores van 15W in laptops zitten die het eigenlijk net zo goed doen als de 4-cores van 45W. Gek he? Echter is er nu met de 6-core dus weer wat onderscheid.

De 1080 in een laptop is immers al normaal aangezien de vorige versie van deze laptop dat ook al had.

[Reactie gewijzigd door Frozen op 29 maart 2018 10:08]

De 4 core ULV CPU's uit de 8ste generatie zijn bij verre niet net zo snel als de 4 cores uit de & generatie met 45watt. De 15watt CPU's kunnen hun boost niet lang vasthouden en de kloksnelheid is lager. De 45watt varianten daarintegen kunnen dit wel. Voor dat de turbo boost verstreken is zie je al een aardig verschil https://images.idgesg.net...038_nt-100741220-orig.jpg
Ik snap je punt maar kijk er nog eens kritisch naar, vind je 15% een aardig verschil als de cpu 3x zoveel vermogen heeft? Ik vind 15% in dat geval enorm weinig.
De benchmark duurt niet zo lang en helaas zijn de meeste reviews niet in depth genoeg en dus een benchmark een uur laat doorlopen. Maar de prestaties kakken enorm in des te langer deze op volle snelheid door werkt (afhankelijk van de fabriekant en implementatie hoelang deze de boost kan vasthouden). Kwam alleen deze tegen https://www.techspot.com/...ore-ultrabooks/page5.html

Bij iets langere benchmarks zie je de verschillen al groter worden:
https://www.techspot.com/...ore-ultrabooks/page3.html
Deze laptop wordt weggezet als een gaming laptop. Dus dat de GPU het interessantste aspect is samen met het scherm/toetsenbord/muis is niet zo raar. Of er dan een 7700HQ of een 8750H in zit maakt geen drol uit IMHO. Het is gewoon een upgrade in cijfers voor ASUS, maar de grafische prestaties zijn niet ineens flink verbeterd.
fixed, thanks :p.
-16% is wel heel extreem. Het probleem met de vergelijkingen van desktop vs laptop variant is dat veel laptops gewoon een slechte koeling hebben. Met een goede koeling is het maar een paar procent. Een desktop variant kan je meestal wel nog wat hoger gaan klokken waardoor je verschil hoger uitkomt.

Tegenover de M varianten zijn de prestaties wel enorm gestegen t.o.v. de desktop variant.
to.. dat is dus in sommige benchmarks en/ of games, daar gaat ie tot -16% t.o.v. een desktopvariant
Het is natuurlijk ook marketing maar niet alleen maar... Het is daadwerkelijk dezelfde chip. Hij is wellicht lager geklokt omdat hij nou eenmaal in een kleine behuizing moet overleven, maar vroeger waren het werkelijk andere chips en dat is niet meer zo.
Dit is niet ''exact dezelfde GPU''. Het verschil is niet groot, maar het is wel degelijk een verschil van 10-15%.
De desktop 1060 en laptop 1060 zijn exact dezelfde GPU. De laptop versie heeft een iets lagere kloksnelheid maar dat is ook het enige verschil.
De desktop 1070 is een mindere GPU dan de laptop versie. De laptop versie heeft meer cores maar een marginaal lageren kloksnelheid.

Helaas zijn er maar weinig tests gedaan met fatsoenlijke laptops. De meeste tests zijn gedaan met laptops die niet over zinvolle koeling beschikken en ja, dan duikt de snelheid omlaag. Maar als ik mijn laptop 1060 vergelijk met mijn desktop 1060 dan is er geen verschil merkbaar. Zeker geen 10-15%. En dat komt overeen met wat de technische specificaties zeggen....
Het zijn, zelfs de max Q versies, allemaal dezelfde chips. Je kunt de benchmarks erop nazien ; de desktop 1060 is gewoon sneller dan de laptop variant. Het verschil is echter nooit zo klein geweest.

[Reactie gewijzigd door WouterL op 29 maart 2018 10:53]

Tsja ik vind het niet meer dan logisch, iedereen met een gezond verstand snapt toch dat als je in een desktop een koeler van 30x15x4cm nodig hebt dat dat niet in een laptop van nog geen centimeter dik past en dat het dus nooit even snel kan zijn?
Chip binning en andere optimalisaties helpen enorm. Mijn 1070GTX laptop met dezelfde scores als een desktop 1070GTX draait op maar 65 graden, de fan noise is niet eens heel luid. De desktop variant die ik heb op 72c maar deze is dan wel fluister stil. Maar het is vooral de manier hoe ze gekoeld worden die het verschil maakt. De 1070 desktop die ik heb met de EVGA FTW koeler heeft wel een groot koel oppervlak maar de heatpipes zijn kleiner. Mijn laptop heeft dan bredere en vrij lange heatpipes die zoveel mogelijk warmte naar de uiteindes van de laptop pushed waar dan 2 blower koelers de hitte naar buiten duwen. Gewoon efficienter want het blijft niet in de behuizing hangen. Maar zo'n oplossing dient gebouwd te worden op het chassis. Zie foto https://www.laptopmain.co...-15-R3-Disassembly-19.jpg

Desktop kaarten pushen in het algemeen gewoon de hitte weg met brute force heatsinks en fans maar de helft van de warmte lucht blijft in de behuizing voor langere tijd.
Pascal is sowieso erg gevoelig voor koeling. Als je een GTX 10xx niet koel genoeg houdt dan klokt ie automatisch terug dankzij GPU Boost 3.0. Dat gebeurt ver voor de temperatuur dat de GPU eigenlijk thermal throttled.

Aangezien zo'n Zephyrus nogal een dunne laptop is met beperkte koelmogelijkheden wordt het lastig er een volledige gp104 in te proppen en die dusdanig koel te houden dat je het maximale uit die gp104 haalt. In het vorige Zephyrus model kon de Max-Q variant niet eens koel genoeg gehouden worden, dus met een volwaardige GTX 1080 had dat helemaal al niet gelukt.

Het Max-Q model is volgens nVidia bedoeld voor thin and light laptops. Met lagere base en boost kloksnelheden dan het reguliere model. En de driver is geoptimaliseerd voor efficiency in plaats van performance.

Er zijn overigens óók Max-Q modellen van de 1070, 1060, 1050 Ti, 1050.

[Reactie gewijzigd door houseparty op 29 maart 2018 10:23]

Sinds de 10XX series is dat onzin. Al is de laptop 1070 wel uitgerust met iets meer cuda cores etc. Heeft daarintegen een lagere kloksnelheid maar in de praktijk valt dat ook mee.

Om appels met appels te vergelijken.

Deze run heb ik gedraaid op mijn Alienware 15 R3 7700HQ 1070GTX laptop met 100+ mhz (boost rond de 1950mhz volgens afterburner) op de core
https://www.3dmark.com/fs/15120340

Deze run op dezelfde laptop maar dan met een externe 1070GTX welke ook 100+ mhz (boost rond de 2050 volgens afterburner) op de core heeft
https://www.3dmark.com/fs/15122509

Zoals je kan zien zijn de scores nagenoeg identiek. De 1070GTX desktop kaart die ik gebruik is een standaard overgeclockte EVGA 1070GTX FTW en de Alienware laptop is ook standaard overgeclocked. De boost snelheid ligt rond de 1800 standaard in plaats van rond de 1600.
Het gaat weer lekker met die verschillende kaarten, die het zelfde heten maar toch anders presteren.
Je moet je zelf echt goed informeren voor je wat koopt

zo is er nu ook een nieuwe MX150 die vele malen langzamer is dan de normale MX150, wordt natuurlijk nergens vermeld..

zo is de oude MX150 bijvoorbeeld veel sneller dan de Ryzen 2200 en 2400, maar is de nieuwe ongeveer even snel of zelfs langzamer, maar de slecht geinformeerde klant ziet dat de MX150 veel sneller is en koopt ze laptop
De 1080 Max Q is toch wel een heel interresante kaart, als je je laptop repaste met Liquid Metal, kan je de kaart zo overklokken dat je qua performance gelijk zit (of zelfs hoger) met een desktop 1080
Aardige krachtpatser voor een laptop, maar waarom dan een 1080p scherm? Zo'n afknapper voor die prijs
Omdat je met de performance van een 1070 geen 144FPS op het scherm kunt toveren @ 4K.
Niet eens op 1440p.
Ik heb zelf een GTX 1080 en in beetje 'zware' games haal ik de 100fps met gemixte settings rond medium.
Ach, heb je die marge boven de 75 fps echt liever dan 1440 en betere graphics?
Eerlijk gezegd wel, na erg lang op 1080p60 te hebben gezeten en toen naar 1440p165, vind ik framerate veel belangrijker dan de graphics.
is dat op een laptop of computer?
op m'n computer trek ik op een 3440x1440 rond de 75 op ultra..
Op m'n laptop met een 1070 trek ik 82/84 op ultra 1920x1080
GTX 1080 is ook echt een mid ranger uit 2016 notabene....... helaas zelfs 1080ti heeft het zwaar

[Reactie gewijzigd door A87 op 29 maart 2018 16:02]

OUwe zooi is het .. ik weet nog dat ik de GTX 1080 founders zag nieuw op pricewatch for 470 euro(1 jaar geleden)... was rond introductie van de GTX 1080ti founders heheheheh .. OUWE schoenzool is het

LOL, koop nooit rond de miners hype!!! Zou iedereen moeten weten sinds 2013

De 1080 is een MIDRANGER, een ouwe kaart die struggled

[Reactie gewijzigd door A87 op 29 maart 2018 18:46]

1440 miss wel, en heeft deze 1080 echt 1070 performance?
Als het inderdaad een "Max Q" variant is, dan moet je die inderdaad vergelijken met 1 model lager uit de desktop range. Simpel gezegd is een "Max Q" variant ondergeklokt voor gebruik in laptops.
Tja en als het géén Max-Q variant is dan weet je al zeker dat je ver onder de desktop versie uit zal komen vanwege throttling / niet kunnen boosten door warmte of afgeknepen TDP.

Zeker gezien de formaten van dit laptopje is dat al een gegeven, ook op de Max-Q.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 maart 2018 11:40]

1080p is nog altijd de norm in esports, ook is het een 120Hz paneel.
Ja, maar waarom? Overwatch draait hier op QHD op zo'n 100-120 FPS op mijn 1060 die het echt niet haalt bij de 1080 in deze laptop ook al is het een max-Q variant. QHD had dus best gekund.
Aan de andere kant is het natuurlijk geen heel groot scherm dus het is ook niet alsof FHD nou een pixelfestijn wordt of zo, dus zo slecht vind ik het ook niet voor een laptop.
Je geeft zelf al antwoord, en games worden ook gewoon met de tijd zwaarder. Een desktop 1080 op 1080p met alle toeters en bellen aan zal ook richting de 60 FPS duiken in een heel aantal recente games. Spreek uit ervaring... Overwatch is natuurlijk niet echt een goed voorbeeld van een zware game, dat draait nog op een broodrooster.

Resolutie opkrikken is voor gaming ook helemaal niet zo'n gigantisch voordeel als het schermformaat niet mee groeit. Bizar hoge PPI heeft weinig nut tenzij je in je scherm kruipt en dat is ook niet bevorderlijk. Bovendien is 1440p niet lekker te downscalen als de GPU te wensen overlaat, dan zit je al weer op 720p en dat wil niemand.

Al met al lijkt mij 1080p een prima keuze voor deze specs en de high refresh heeft ook wel een plaats gezien de CPU die erbij zit. Maar ja, die koeling he. Het blijft behelpen voor een achterlijke meerprijs boven een desktop. Je zit rustig op 2x het bedrag voor een aanzienlijk trager systeem met vrijwel geen OC ruimte.

Al met al, leuke specs maar mijn common sense-metertje slaat sterk uit naar 'AVOID'

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 maart 2018 11:49]

Ik reageerde vooral op dat het voor esports de standaard is, maar juist die esports games hebben allemaal niet van die hoge eisen (zoals overwatch inderdaad).
Zwaardere games zijn vaak niet de games die echt competitief gespeeld worden, daar zou je ook voor eyecandy boven framerate kunnen kiezen.

Maar goed dat was dus meer in het algemeen, voor een laptop vind ik fhd zoals gezegd ook prima.
Anoniem: 443119
29 maart 2018 09:24
De prijs is niet 3499 euro maar Zwitserse Francs, dat is €2,969.
Alsnog belachelijk duur en zeker voor een Asus wat bagger kwaliteit is (ik type nu op een G752VY).
Al met al we gaan de goede richting op, minder "look at me" bullshit en betere presentaties of performance dat bijna gelijk is aan de desktop variant, knap stukje engineering IMO.

Produkt pagina: https://www.asus.com/us/Laptops/ROG-ZEPHYRUS-GX501/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 443119 op 29 maart 2018 09:28]

Ah ja, ik fix de prijs :) je link gaat naar de huidige versie, het model in dit artikel is nog niet aangekondigd.
Geen huidige variant van de zephyrus kan zijn prestaties vast houden waardoor goedkopere 1070gtx laptops sneller zijn. Het is maar de vraag wat deze gaat doen.
Waarom vindt je de kwaliteit bagger en in verhouding tot wat?
Ik vind Full HD wel wat ondermaats voor een GTX1080.
Verder ideaal apparaat om je Oculus Rift op aan te sluiten, niet meer gebonden aan een vaste plek.
Het is een Max-Q variant van een 1080. Dat zijn ongeveer 1070 prestaties en aangezien er een 144hz scherm in zit is full hd de beste keuze imo.
Nee hoor 4k, en gamen kan je dan prima op 1080p doen :)
Dan game je toch lekker op een resolutie die teruggeschroefd is naar 1080p. Schaalt perfect op een 4K scherm, een resolutie die op een laptop van bijna 3K euro's gewoon standaard zou moeten zijn (imo.)

Ik heb zelf een Gigabyte laptop met GTX1070, en ben maar wat blij dat deze over een 4K scherm beschikt in plaats van 1080p. Als non-60fps-fetishist draaien op dit moment de meeste titels prima op 4K, mits hardwarematige anti-aliasing is uitgeschakeld (wat op een 15" 4K paneel toch verspilde rekenkracht is). Ik speel momenteel GTA V, AC:Origins en BF1 (welke op 4K Very High-Ultra allen 35-45fps halen, dus console-like experience), en Cities:Skylines (welke niet vooruit te branden is, maar dezelfde fps heeft op 720p, 1080p of 4K omdat het primair een CPU-intensieve titel is).
Maar belangrijker nog: tegen de tijd dat de GPU 'slechts' voldoende is om games vloeiend op 1080p te draaien, dan heb ik nog altijd de volle 4K resolutie tot mijn beschikking voor non-gaming zaken als foto-bewerking, programmeren en media consumptie.

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 29 maart 2018 14:19]

Op papier leuk en gelukkig hebben ze de plaatsing van het keyboard dit keer beter geregeld. Maar de oude versie kon niet zijn turbo clocks en gpu boost vasthouden. Daarnaast was dat hinge mechanisme aardig fragiel. Maak de laptop dan gewoon een halve cm dikker en beter in elk aspect...

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 29 maart 2018 09:56]

Als je op de linken klikt met de google-cache dan zit het toetsenbord weer vooraan i.p.v. zoals nu te zien is op deze foto's op tweakers. Ik zou dus niet op de plaatjes afgaan.

Ben wel aan het kijken naar een laptop, maar het toetsenbord zover naar voren vind ik niets (maar dit is een persoonlijke voorkeur).
Met de 10X0 serie waren er hele kleine verschillen.
Een 1050/1060 laptop GPU was vrijwel gelijk aan de desktop versie zolang er niet gethrottled werd.
Dus je mag er vanuit gaan dat een 1080 gelijkwaardig is met die wetenschap.
Echter krijg je zo'n monster gewoon niet gekoeld.

Edit: foutje, dit was een reactie op @HKS-Skyline

[Reactie gewijzigd door michaelboon82 op 29 maart 2018 09:29]

Zijn voorganger had serieuze problemen met de koeling en het behouden van kloksnelheden. Ook de max-q versie van de 1080 scoorde gelijk of zelfs minder dan de 1070.

Feit is dat je erg veel betaald voor dit soort specs in een dunne behuizing. Specs die vervolgens absoluut niet kunnen presteren op hun normale kunnen omdat ze in een dunne behuizing zitten.
Je kunt beter een mooie laptop kopen met een GTX1070, maakt voor 1080p geen bal uit en van die minimaal 1000 euro die je bespaard kun je hele leuke dingen doen.
Zo'n dure laptop 3000 euro bekant. En dan geen 4k scherm, maar 16gb ram voor die prijs, beetje jammer dit

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee