MMD brengt 27"-Philips-monitor met 10bit-paneel uit voor 269 euro

MMD heeft de Philips 272B8QJEB uitgebracht. Het is een 27"-monitor met een ips-paneel dat een resolutie van 2560x1440 pixels heeft en 10bit-weergave levert. Het scherm heeft een verstelbare voet en kan ook negentig graden gekanteld worden.

De Philips 272B8QJEB is met een adviesprijs van 269 euro een van de goedkoopste 27"-monitoren met een 10bit-paneel. Momenteel heeft alleen BenQ een vergelijkbaar geprijsd model met ongeveer dezelfde eigenschappen. Het gebruikte ips-paneel heeft een verversingssnelheid van 60Hz en een grijs-naar-grijsresponstijd van 5ms.

Volgens de fabrikant is de helderheid 250cd/m² en de contrastverhouding 1000:1. Het scherm is bedoeld voor weergave van het srgb-kleurengamma. MMD heeft luidsprekers ingebouwd en geeft de monitor een verstelbare voet. Het scherm is in hoogte te verstellen en kan ook gekanteld worden, zodat de monitor in portretstand is te gebruiken.

MMD voorziet de Philips 272B8QJEB van vga-, dvi-, displayport 1.2- en hdmi 1.4-ingangen. Ook zitten er twee usb 3.0- en twee usb 2.0-poorten op de behuizing. De monitor moet per direct beschikbaar zijn.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-03-2018 • 12:54

105 Linkedin

Reacties (105)

Wijzig sortering
jammer van de dikke randen, ik werk al langer met meerdere schermen en bij een nieuw scherm horen zo dun mogelijke randen.
Dunne randen op IPS is niet zo geweldig hoor, de backlight bleed is lastiger te managen en dat geldt nog sterker voor IPS -glow. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een Dell U2515H, die heb ik voor m'n neus gehad en binnen een dag weer teruggestuurd precies om deze redenen. Zwart werd gewoon grijs in de hoeken, zo erg.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 maart 2018 13:44]

En wat is er voor in de plaats gekomen? Mijn Dell 2407 is zo langzamerhand ook aan vervanging toe ;)
Eizo FG2421 maar die ga je ook niet meer vinden... wel een briljant scherm, ik hoef voorlopig niks anders :) (VA, 120hz, 240hz strobe, 1080p)

Wat tips bij de zoektocht:
- Koop een techniek die past bij je gebruiksdoel. Als het vooral gaming is, raad ik je een VA scherm aan, vanwege hoog statisch contrast, en als het budget het toelaat ook 120-144 hz. Ook al haal je dat misschien niet altijd stabiel in FPS, de responstijden liggen wel lager en daar is ook de G2G op afgesteld. Gaat het je om productiviteit of accurate kleuren op professioneel niveau dan is IPS de betere keuze. Een lager contrast is ook weer iets minder vermoeiend voor de ogen, vooral bij veel witte vlakken, maar dat is tegelijkertijd een goede reden om IPS voor gaming niet te doen, contrast is namelijk van enorm belang voor 'spattende' kleuren met behoud van diep zwart. Een degelijke VA komt wat dat betreft bizar dicht bij OLED. Gebruik je een minder fel verlichte ruimte dan is VA een must have, want anders ga je bij IPS tegen IPS glow aanlopen. Andersom, is je ruimte doorgaans wel goed verlicht dan merk je er vrijwel niets van, maar wordt IPS wel 'saai en grauw' in vergelijking tot VA.

Wat cijfertjes: een kwaliteits-VA kan 3000:1 > 5000:1 statisch contrast weergeven, terwijl een IPS ongeacht kwaliteit vastzit aan 1000:1.

- Adaptive sync (Free/Gsync) lekker links laten liggen. Zonde geld, dat kun je beter in het paneel zelf steken, en het is ook een vendor lock-in, daar doe ik persoonlijk niet aan mee.

- Resolutie: 4K? Ik zou er wel drie keer over nadenken en daarbij ook je gewenste schermdiagonaal in acht nemen. Ga je hoger dan 110-120 PPI dan wordt het lastig om detail te onderscheiden (en bijv tekst comfortabel te kunnen lezen) en dus ben je dan aangewezen op scaling, dat betekent een boel gedoe of niet lekker werken. Bovendien, voor gaming zit je dan vast aan de duurste GPUs om er nog wat moois van te maken. Al met al betaalt een superhoge resolutie zich zelden uit. 1440p is tegenwoordig prima te doen voor een GPU, hoger zou ik niet snel gaan, ook weer vanwege de PPI issues op een ergonomisch schermformaat.

De 25 inch @1440p verhouding zit op het bovenste randje qua prettige, bruikbare PPI, en een 24 inch 1080p zit aan de onderkant (met net onder de 100 PPI). 27 inch @ 1440p is gelijk aan 24 @ 1080p. Ga je dus naar 4K dan mag je wel zeker naar 32 inch of groter kijken, en dat betekent ver weg zitten óf veel ongewenste nekbewegingen. En ver weg zitten = 4K detail teniet doen :)

Oh ja, en laat je niet voor de gek houden met de schermdiagonaal van een ultrawide, want die is vanzelfsprekend 'hoog' maar je werkelijke schermformaat is dan alsnog niet fantastisch groot ;) Bovenstaande gaat uit van een 16:9 verhouding.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 maart 2018 14:31]

Dank voor je uitgebreide antwoord, doel is Lightroom dus daarom kijk ik sowieso naar IPS. Maar aangezien het oog ook wat wil valt deze Philips af... :) De tip van de PPI is een goede, want naast Lightroom wil ik ook nog wel eens wat typen/lezen.
Eindelijk iemand die het snapt!
Begrijp ik het misschien verkeerd, maar is een hogere contrastratio niet beter voor professioneel gebruik omdat de kleuren dan beter worden weergegeven?
Als dat samengaat met goede kalibratie wel, maar het is geen noodzaak om de kleuren natuurgetrouw weer te geven. 'Beter' is abstract :) Voor gaming/filmische ervaring is hoge contrastwaarde 'beter' te noemen, voor het werken met kleur gaat het daar eigenlijk niet om. Je blijft toch gebonden aan de kleurruimte van het paneel.
Anoniem: 498327
@TheSiemNL28 maart 2018 13:22
Niks mis met dikke randen. In mijn ervaring met schermen geldt:
Dikke randen is goede achtergrondverlichting-gelijkmatigheid.
Dunne randen betekent een soort vignettering.
Waar koop je een monitor eigenlijk voor? Goed beeld of geen randen? Ik heb liever een scherm met dikke randen en een strak beeld dan andersom. Ik sluit me aan bij Vayra. Ik heb schermen gezien die randloos zijn (IPS) maar allerlei vervelende gloed, lightbleed en/of problemen met beelduniformiteit vertonen.
De luidsprekers hadden niet per se gehoeven voor mij. maar verder gewoon een net scherm zonder flauwekul. Al zou mijn volgende scherm een 21:9 worden.
Krijg je bij 21:9 niet van die dikke zwarte balken aan de zijkant bij het kijken van films?
Juist niet, meeste films worden origineel opgenomen in 21:9. Als je deze kijkt op een 16:9 scherm heb je boven en onder een zwarte balk. Wat dan wel weer handig is voor de leesbaarheid van de ondertiteling ;)
Ik moet zeggen dat dat in de praktijk niet handig is. Wel met losse players, maar YouTube en Netflix kunnen er niks mee zonder extensies. En dan moet je alsnog pielen

En cutscenes in games zijn altijd 16:9

Verder is het wel handig voor productiviteit en immersie in games
Ik heb sinds een korte tijd ook een 21:9 scherm en ik moet zeggen dat ik die zwarte balken niet storend vind.

Bij games kan het wel eens opvallen als je switch van 21:9 gameplay naar een 16:9 cutscene, maar dat verassingseffect is na enkele seconden al weer weg.
Hetzelfde geld bij het kijken van youtube filmpjes, die doorgaans ook op 16:9 draaien.

Voor films is het inderdaad een beetje 50/50 of het in een 21:9 of 16:9 verhouding is opgenomen. Ik moet wel zeggen, films die in 21:9 zijn opgenomen kijken echt enorm fijn op een 21:9 scherm, vooral als je scherm dunne schermranden heeft.

Voor de productiviteit is het inderdaad erg aangenaam. Je kunt eenvoudig programma's als word, excel etc., maar ook webbrowsers naast elkaar zetten en nog steeds alles herkennen. Websites zijn vaak ook niet in een 16:9 formaat, maar wat dunner (misschien nog overblijfsel van 4:3 (of 12:9) verhouding), waardoor ze ook op een half 21:9 scherm (dus 10,5:9) goed tot hun recht komen.
Een reden waarom websites smaller zijn is dat het niet prettig is om lopende tekst te lezen die heeeeel ver van links naar rechts gaat: dan raak je sneller kwijt bij welke regel je was als je aan het einde van een regel bent.
1 woord Videolan.
Nog een woord: Potplayer
Hier nog drie woorden, Windows Media Player.

Waarom kan ik mezelf niet minnen?

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 28 maart 2018 22:07]

OK jij wint! Maar dan wel die versie die mee kwam met Windows 95.
En de laatste: kodi
Ik wens je veel plezier om de zwarte balken handmatig in te stellen per titel en on-the-fly!
View mode normal, scaling mode auto?
Ik gebruik nu 16:9 (27 inch). heb bij sommige films wel eens balken aan de boven en onderkant. maar het ligt wel aan de film. (kijk niet vaak films maar dat is een beetje mijn ervaring)
voor gamen is het wel beter omdat je meer zicht hebt links en rechts.

Je hebt ook nog 32:9 (dat samsung scherm) en dan heb je denk ik wel balken links en rechts bij films. Maar dan heb je ook een scherm van 1,2 meter breed. Da's net ff te veel vant goede (ook voor mijn portomonee)
Sommige films zijn bedoeld vanuit de director om met zwarte balken te worden bezichtigd vanuit het kleurspectrum perspectie geheel/omstandigheden, dit ter informatie.
Dank voor de reactie. Stiekem ben ik wel benieuwd naar hoe dit werkt. Als ik thuis ben ga ik dat eens even opzoeken.
Alles wat ik kan zeggen is dat de director enigzins gelijk heeft.

Op moment dat er een soort van zwarte bezel is anticipeert het oog een betere ervaring van kleuren.

Dat zul je wel tegenkomen met je zoektocht en daarbij het formaat scherm > Cinema displays.
Heb je hier een bron voor? Ik heb daar echt nog nooit iets over gehoord, films worden doorgaans gemaakt voor een bioscoop niet voor een monitor/tv.
Verder zou je nog kunnen proberen mocht je dat storend vinden, om de resolutie van bijvoorbeeld Videolan (http://videolan.org) in te stellen en deze te optimaliseren voor het desbetreffende scherm.

Hiermee ben je al een heel eind.
Anoniem: 498327
@Torakk28 maart 2018 13:25
Als je films kijkt is het vooral belangrijk dat het scherm werkt in 23,976 of 47,952 Hz. 71,928 mag ook, maar niet iedere videokaart is happig op frequenties boven de 60 Hz.
Ik heb een Acer van 9 jaar terug, PVA en keurig 47,952, 50 en 60 Hz support, maar dat is een unicum.
Flexibele frequenties wordt nu vooral gebruikt om richting gamers de blits te maken, terwijl het JUIST voor TV's en mensen die via computer films kijken veel interessanter is (grotere markt).
Ooit een TV gezien die adverteert met 23,976 Hz verversingsfrequentie?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 28 maart 2018 13:26]

Een paar punten. Het is inderdaad waar dat film kijken op een 60Hz monitor niet ideaal is omdat de interpolatie van 24fps video naar 60Hz beeld niet helemaal lekker gaat. In sommige films heb je hier meer last van dan anderen (hoe meer snelle actie en bewegende beelden, hoe meer je foutjes kan gaan opmerken in de interpolatie). Echter zie ik alsnog stukken meer meerwaarde van flexibele frequenties voor gaming.

Film is vrijwel altijd 24fps, en wanneer jij een prima videokaart hebt is er geen enkel probleem om hoge kwaliteit video op die 24fps te renderen en door te sturen naar het monitor. Ja, soms volgen de frames niet helemaal smooth op elkaar, maar je hebt iig geen screen tearing.

Games lopen van 1 tot honderden fps, waarbij een videokaart vrij inconsistent beelden kan versturen naar het monitor afhangend van wat er op het beeld gebeurt. Deze verschillen in fps zorgen voor screentearing, tenzij je dingen als virtual sync gaat gebruiken wat absoluut een suboptimale oplossing is.

Maar belangrijker: De meeste schermen met een flexibele verversingsnelheid kunnen al goed omgaan met film, gezien de meeste 144Hz als maximale snelheid hebben. 144 / 6 = 24. Zoals je zelf al aangeeft: 72Hz kan ook. Net als 96, 120 en 144Hz. Het is dus onnodig om die snelheid omlaag te brengen, wanneer je met een verhoging zowel de problemen voor gamers als film liefhebbers op kunt lossen.

Hier moet je echter wel nog een monitor voor hebben, tenminste, ik heb geen weet van TV's met flexibele refresh rates.
MMD heeft luidsprekers ingebouwd

|:(

Verder natuurlijk een prima prijs, hoewel ik vermoed dat deze in de nabije toekomst nog lager zal worden, nu 1440p meer gebruikt wordt
Echt hé. Het blijft me verbazen dat elke fabrikant weer met die klote speakertjes aan komt zetten. Stop alsjeblieft met die dingen en stop dat geld maar in het scherm. Vanuit marketing is het natuurlijk goed te begrijpen, maar toch(lees, een extra vinkje bij de specs).
Niet eens. Het product wordt niet nadelig beïnvloed door de ingebouwde speakers.
Het toevoegen van die speakertjes (incl. extra hardware zoals versterkertje) zal MMD minder dan één euro kosten, m.i. te verwaarlozen.
Het kan echter best praktisch nut hebben voor de kopers die niet veel om geluidskwaliteit geven, maar het fijn vinden om -zonder extra speakers- sporadisch eens een filmpje te kijken horen zoals een nieuwsbericht.
Het kost geld omdat:

- Designkosten
- Materiaalkosten
- Fabricagekosten

Het is storend omdat:

- Niet iedereen het nodig heeft
- Het ruimte in beslag neemt
- Het zichtbaar is
- De kwaliteit vaak belabberd is

Voor de mensen die incidenteel genoegen nemen met slechte geluidskwaliteit en een zichtbare toevoeging van een speaker in een scherm is dit natuurlijk fantastisch. Maar ik denk dat hier op Tweakers de meeste mensen in het bezit zijn van een koptelefoon en/of goede boxen.

Zeker op kantoor kan ik mij niet voorstellen dat dit wenselijk is. Geluidsoverlast is al problematisch genoeg op veel kantoren. De meeste mensen gebruiken hun headset. En professionele audio-gebruikers zullen geen genoegen nemen met zulke speakers.

Er zal vast een markt voor zijn, en het zou mij niet eens gaan om de kosten. Het stoort mij vooral omdat het voelt als een 5e wiel. Nutteloos.
Zichtbaar? En als ik gewoon hardware aan het testen ben vind ik het zeer fijn als er speakers in zitten, scheelt weer een stopcontact en draden.
Tsja, ik deelde je mening, totdat ik t zelf had. Kleine speakertjes in een sjiek scherm. Ik gebruik t nauwelijks, maar af en toe is het best handig - ik luister de audio normaal af op twee yamaha monitoren op een focusrite usb geluidskaart, maar als ik dat scherm ergens anders heb staan vind ik het wel prettig om mijn audio via de displayport te laten lopen, ik zit nu met mijn workstation een maandje buiten de deur te werken en heb toch geluid zonder die hele kermis mee te hoeven slepen - bovendien zit er dankzij dat 1 euro versterkertje ook een aansluiting voor mijn koptelefoon op de monitor.

En hij maakt een sjiek subtiel "pungggg" geluid als ik de monitor aanzet. Dat is me die ene euro al waard.
En ik heb een stekker voor headphones op mijn USB keyboard, op de voor achter en bovenkant van mij PC, en ook nog een op de 7.1 sound processor.

Enige echte enige reden zou zijn, dat gave "punggg"geluidje bij aanzetten van de monitor zijn voor me ;-)
"Het is storend omdat:

- Niet iedereen het nodig heeft"

Ik heb geen voetbal op TV nodig. Ik heb geen camera nodig in telefoons. Ik heb geen Facebook, Twitter, Snapchat etc nodig. Ik heb het overgrote deel van de wereldbevolking niet nodig.

Dat veel mensen het niet nodig hebben betekent niet dat het niet nuttig kan zijn voor sommige mensen. Waarom zou je je er aan storen als iets niet is wat jij nodig hebt? Als je met de auto reist heb je geen trein en bus stations nodig, maar toch hebben de meeste steden die. Als je met OV reist heb je geen parkeer garages nodig, maar ook die hebben ze. Stoor je je dan aan alle steden? :)
Het is storend omdat Windows om de een of andere reden de super irritante neiging heeft die speakers als default aan te zetten zo nu en dan.

Audio drivers van de video kaart uninstallen, disablen van hardware in configuratie beheer, defaults instellen etc. Het heeft allemaal niet geholpen en ik vind dit bloedirritant.

Ik ben dan wel niet de persoon die het initieel zei maar kan zoals te lezen wel bedenken waarom het storend kan worden ervaren :)
Snap ik, maar als je zo'n monitor niets vindt koop je hem niet. En dan is het zowieso niet jouw probleem :D

(Het enige probleem wat dan overblijft zijn de familieleden die zo'n ding alsnog kopen en dan jou lastig vallen ermee)
Het is wel een probleem zodra de combinatie van requirements die ik aan het scherm stelde mij bij schermen brengt die allemaal die speakertjes hebben. Dan wordt het wel erg vervelend :)
(1440p, 27 inch of grotwer, g-sync met 144hz of hoger, IPS of OLED). Er blijven dan niet veel schermen over (2 op dat moment) en die hadden allebei ingebouwde speakers.

Natuurlijk ligt in mijn geval de frustratie vooral bij Windows die niet gewoon mijn defaults aanhoudt als default, maar toch.
Bij een All-in-One word een speaker wel gewaardeerd.
Zoals Apple iMac.
Dat zeker. Mijn vrouw de monitor heeft ook speakers en ze luister heel erg weinig via de computer. Dus de keer dat ze het gebruik is het erg handig. Het geeft ook wat ruimte op haar bureautje.
Ik zie dat soort speaker gewoon heel vaak gebruikt worden en denk dat het dus een hele normale additie is. Natuurlijk gebruik jij een setje Edifiers maar voor gebruik op kantoor etc? Waarom niet?
Tuurlijk er zijn altijd mensen die het gebruiken. Maar als we naar kantoren kijken gebruikt bijna niemand die dingen omdat het of collega's stoort of er is een algemene radio o.i.d.

Maar laat ik het anders zeggen: persoonlijk zou ik het liefste de boxen losgekoppeld van de schermen zien. Als je ze niet gebruikt betaal je er ook niet voor en wil je wel gebruik maken van boxen dan koop je die alsnog. Ik ben er serieus van overtuigd dat het een beetje "uit de mode" is om nog boxen in schermen te verwerken.
Ik had eerst een dure srroundsound set op mijn PC aangesloten, die is nu naar een andere kamer verhuist sinds de komst van een mooie LG OLED. Mijn eerste gedachte was shit nu moet ik een extra set kopen, maar toen bedacht ik me dat mijn dell ultrawide speakers erin heeft (was ik totaal vergeten). Werkt perfect, heeft me veel geld bespaard want het geluid is echt meer dan prima zelfs om muziek te luisten.

Ik snap heel goed dat losse speakers beter zijn, maar de speakers in mijn monitor kosten misschien 1% van de totaal prijs en je ziet ze niet eens zitten..

[Reactie gewijzigd door StelioKontos op 28 maart 2018 22:07]

Laat die speakers alsjeblieft gewoon zitten. Niet veel mensen kijken op tegen 10 euro meer op monitoren van 200-400 euro of zelfs hoger. Gebruik je ze niet dan laat je ze lekker uit.

Ik heb onlangs mijn LG ultra wide (met ingebouwde speakers) verkocht en zit nu tijdelijk met een monitor zonder speakers tot ik weet wat mijn nieuwe gaat worden. Ik mis ze enorm! moet nu elke keer mijn headset op om een filmpje o.i.d te kunnen beluisteren en ik wil geen speakers en extra draden op/onder mijn bureau.

Die speakers zie je echt niet want die zitten vaak aan de onderkant van de monitor. Vergis je niet in hoeveel mensen dit enorm waarderen en lijkt me dan vanuit de fabrikant veel voordeliger om een paar euro extra te besteden zodat je een groter bereik hebt met je product.
Voor kantoor zie ik wel benefits inderdaad maar mijn scherm is een gsync 160hz ips 1440p scherm ... Dat gaat wel aardig richting enthusiast waarbij je eigen geluid kan gaan verwachten en nog zitten ze er in. Echt gewoon om dat checkboxje af te kunnen vinken op de sales spec lijst denk ik.
Ik heb bij mijn setup losse speakers aan het scherm geschroefd (maar dan in het zwart):
https://tweakers.net/ext/f/5lcv5qzPRn21hzdfJbgmsswU/full.jpg
https://tweakers.net/ext/f/m37aV0CXfNYxInmkqGrgBNr0/full.jpg

Usb gevoed en aangesloten op de onboard geluidschip. Werkt dikke prima aangezien het voor mij niet heel hard hoeft en ook de bass niet hoeft te bonken. M.i. in een kantooromgeving een esthetische oplossing. Als ze bijna niet zichtbaar zijn ingebouwd oogt het wellicht nog beter, zeker bij een multimonitoropstelling.
Dat is wel leuk bedacht! Alleen zou ik het dan zelf aan de bovenkant doen, opdat je het scherm nog 90⁰ kunt kantelen.
Kan gewoon met de speakers er aan vast hoor :)
O, echt? Nou, als daar verticaal genoeg ruimte voor is, dan heel mooi.
Ik ben daar juist zeer blij mee :) Heb thuis aparte speakers bij m'n PC maar op het werk is het toch maar wat handig. Als je even snel wat aan mensen wil laten horen maar ze verder niet vaak nodig hebt. Ook is je bureau meteen cleaner.
je bent tegen luidsprekers?
Het zou me niet verbazen dat bij een in depth review van het scherm er een 8 bit + frc paneel in blijkt te zitten (10 bit simulatie). Dat gebeurt volgens mij vaker ook al wordt er geadverteerd met 10 bit.
Anoniem: 498327
@Fleximex28 maart 2018 13:20
Ik denk dat je het verschil niet eens ziet bij deze PPI's. Photoshop doet het ook voor 16 bit afbeeldingen, en daar zie je niks van. Vroeger had ik op mijn mac nog 24 naar 15 bit dither, dat kon je net zien in de fuzz van toenmalige CRT's.
Wat heeft ppi te maken met aantal bits per pixel?
Als je een hoge pixels per inch hebt, dan lijken 1,5 pixels 1 pixel bijvoorbeeld. Als je dan 1 deel rood hebt van een bepaalde kleur en 0,5 rood van een andere kleur, heb je toch weer een nieuwe rood. :)
Dat ligt dus maar aan wat voor beeldmateriaal je bekijkt, er zijn genoeg voorbeelden te vinden waar je banding ziet op 8 bits.
Er worden inderdaad dingen door elkaar gehaald, banding zal ook bij hoge ppi optreden, staat er los van en hoge bpp heeft dus wel degelijk nut
Ach, voor 270,- valt er niet veel te klagen? 6 bit + frc is ook een ding.
Ik werk ook vaak met twee schermen, maar ik denk dat voor mijzelf één 27" scherm met deze resolutie voldoende is. Voor mij zijn die randen dan juist weer helemaal niet boeiend.
1440p op een 27" monitor, een 109 PPI dus.
Komt dat niet blokkerig over? (gelijkaardig als de niet retina 27" iMac)
1440p @ 27" is niet heel erg 'state of the art' en zeker geen 'retina' maar echt prima te doen hoor - Het wordt wel een ander verhaal bij 1080p @ 27". Dat wordt anno 2018 ook gewoon nog verkocht, met name in de gaming/budget markt.
Ik werk al jaren met een 27" 1080p, werkt prima. Ik ben een casual gamer en software developer.
Ik werk al jaren met een 27" 1080p, werkt prima. Ik ben een casual gamer en software developer.
Momenteel gebruik ik een Dell UltraSharp U2414H (23.8″ op max 1920×1080) voor mijn job, niet om te gamen. Deze heeft een 93 PPI ... echt teleurstellend, zeker in combinatie met een Laptop met een scherm van ongeveer een 140 PPI.
Als je de retina panelen als ijkpunt hebt dan ja. Ik moet eerlijkheid zeggen dat het me toch minder opvalt dan ik had gedacht doordat ik er toch verder vanaf zit dan ik in eerste instantie wilde. Het enige wat ik jammer vind is dat macOS geen supersampeling gebruikt op schermen zoals dit waardoor je niet even makkelijk de werkruimte wat omlaag kunt schalen met dezelfde scherpte.

Ik heb zelf het 27” thunderbolt display (1440P) wat dus wel vergelijkbaar is op resolutie, gebruikte techniek en schermgrootte.
perceptie en perspectief in 1, leuk gevonden.

Ook fijn dat sRGB genoemd wordt: met 10-bit mag ik verwachten dat wanneer ik bijv. Adobe-RGB gebruik dat ik ook 10-bit kleurwaarden geniet?
1 woord : VideoLAN
1 woord : Perspectie
Voor iemand die maar één woord wil gebruiken, gebruik je wel véél ruimte :+
Hij kan niet kiezen.
Ghahaha.... split decision
Dit begint wel ergens op te lijken. Alleen zou ik er nog graag een VESA-mount op willen hebben, zodat ik het scherm op de muur kan monteren. Scheelt flink in plek ook. En ik gebruik m'n computer thuis niet genoeg, om een €500+ scherm te verantwoorden.
Heeft 'ie volgens de specs:
"Andere handige opties
Kensington-slot
VESA-standaard (100 x 100 mm)"
Ik zag het niet in het artikel en moet toegeven dat ik de specs niet heb bekeken. Maar dat is goed nieuws dan! :D
Heb je de specificaties gelezen?
VESA-standaard (100 x 100 mm)
Waar lees jij dat dit scherm 500+ gaat kosten?
Hij stelt interesse te hebben in het scherm, omdat hij zijn computer thuis niet vaak genoeg gebruikt om een 500+ scherm te verantwoorden. Het gaat er dus juist om dat dit scherm niet 500+ is :)
Zo lees ik het niet. Ik lees het dat hij de prijs compleet over het hoofd gezien heeft tijdens het typen van zijn post.
Ik lees dat hij meent dan monitoren MET Vesa mount richting de 500 euro gaan, en hij dat te veel vind.

edit: wat hij trouwens wel blijkt te hebben.

[Reactie gewijzigd door micla op 28 maart 2018 14:33]

Dan zou ik het toch nog een keer lezen.

Veel van de schermen waar ik naar heb gekeken met deze eigenschappen (27", geen 1080p) zijn al gauw 500+. De VESA heeft er niet veel mee te maken trouwens, maar die verwarring snap ik wel.
En ik gebruik m'n computer thuis niet genoeg, om een €500+ scherm te verantwoorden (lees: waardoor dit scherm dus WEL te verantwoorden is).
Geen pricewatch vermelding?

pricewatch: Philips 272B8QJEB Zwart


Dat zegt toch wel wat weer over deze site :)

[Reactie gewijzigd door Cybertek op 28 maart 2018 13:42]

Geen pricewatch vermelding?

pricewatch: Philips 272B8QJEB Zwart


Dat zegt toch wel wat weer over deze site :)
Eerder over de verkopers, die moeten hem invoeren uiteindelijk.
Dat kun je zelf ook als attente tweaker, maar ik bedoelde rechtsbovenaan in de rechterlaan geen pricewatchkoppeling, zoals we “gewend” zijn van bv Apple of Samsung hier bij Tweakers.
Maar als je niet weet wáár is het lastig om zelf toe te voegen.

De te verwachten prijs staat gewoon vermeld, ik zie het punt niet.
De vergelijking met Apple en Samsung gaat mank, omdat die winkels sowieso al van tevoren bekend zijn, en de prijzen daar al weken van tevoren kunstmatig ingeklopt worden.

Een 'nieuwe' monitor heeft minder aantrekkingskracht, dan de flagships van telefoonfabrikanten.
( Dit is imho ook geen "flagship" als ze deze prijs al noemen )
Net zoals dit scherm dus, aangezien die niet verkrijgbaar is alleen bij Redable!?

De monitor moet per direct beschikbaar zijn. Goed copy/paste werk.


De buren weten dit te zeggen:

-De 272B8QJEB is voorzien van een keur aan connectiviteitsopties, waaronder vga naar dvi-dual link, displayport 1.2, hdmi en usb 3.0. Verder beschikt de monitor over twee ingebouwde luidsprekers van 2 watt en is ook gedacht aan een ingang voor een hoofdtelefoon.

En dat die hoofdzakelijk voor zakelijk gebruik is en dat Philips dat vermeld heeft, Tweakers dit is weer een artikel van niks!

[Reactie gewijzigd door Cybertek op 28 maart 2018 23:26]

Product is gelijktijdig met dit artikel aangemaakt in de Pricewatch. Is even afwachten tot de feeds opnieuw ingeladen worden tot er prijzen verschijnen; als er winkels zijn die hem op dit moment aanbieden.
Op het moment van het nieuwsbericht stond deze nog niet in de pricewatch.
Dti model is volgens mij nog niet gelist en komt ook nog net voor in online pricing.
Nvidia desktop GPU drivers werken niet eens met 10-bit kleurweergave. Alleen zogenaamde Tesla’s e.d.

Grappig dat het toch elke keer wordt geadverteerd terwijl de helft van de mensen dit nooit zullen zien.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 28 maart 2018 13:50]

Het wordt wellicht genoemd voor de andere helft van de mensen?
Ik wist niet dat Nvidia dit niet ondersteund op de desktop.....kwalijke zaak vind ik.
Heb zelf een Rx Vega 56 en heb nergens last van met mijn 10 bit scherm.
Ik heb al verschillende 10 bit video`s bekeken en die komen gewoon prachtig in beeld.
Maar wie is MMD eigenlijk en waarom brengen ze Philips monitors uit :?
http://www.mmd-p.com/about-us/

[Reactie gewijzigd door Executor16 op 28 maart 2018 13:07]

MMD, onderdeel van TPV-tech, en brengt philips monitors uit. Ofwel:
MMD is a wholly owned company of TPV established in 2009 through a brand license agreement with Philips. MMD exclusively markets and sells Philips branded LCD displays worldwide.
MMD is een dochter van TPV, het bedrijf dat van Philips de merkrechten heeft om Philips tv's te maken. MMD heeft de merkrechten om monitoren te maken.
MMD is een bedrijf dat in handen is van TPV (die de Philips TV's maken) en opgericht is om onder merknaam van Philips displays te maken. Dit omdat Philips ervoor gekozen heeft onder andere zijn display-tak af te stoten.
Vroeg ik me ook al af...

Verder n mooi multifunky scherm.. zou het wel willen hebben..

Ben benieuwd naar de luidspreekblikkies
voor deze prijs en hoeveelheid aansluitingen is het een no-brainer voor elk bedrijf waar bureau-oppervlakte en desktop resolutie belangrijk zijn.
Anoniem: 120539
28 maart 2018 14:25
Het ziet er erg mooi uit, dit scherm.
Toch knap dat de jongens en meisjes van de marketing-afdeling dusdanige afbeeldingen weten te produceren dat het zelfs op mijn laptop lijkt of dit scherm een mooiere weergave heeft dan mijn laptop zelf.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee