Microsoft breidt Rewards-programma uit naar Nederland

Microsoft heeft zijn Rewards-programma uitgebreid naar Nederland, waardoor het inmiddels in 21 landen beschikbaar is. Het programma laat deelnemers punten verdienen met verschillende acties, zoals browsen in Edge en aankopen doen bij Microsoft.

MSPoweruser schrijft dat vorige week uitbreiding plaatsvond naar Italië en dat daar nu Nederland bij is gekomen. De Rewards-pagina is dan ook in het Nederlands beschikbaar. Er heeft geen officiële aankondiging plaatsgevonden, volgens Microsoft Nederland was het programma ruim een week geleden nog niet beschikbaar. Microsoft noemt op een ondersteuningspagina 21 landen waarin het programma nu beschikbaar is, waaronder ook België.

Microsoft Rewards, dat eerder bekendstond als Bing Rewards, is een loyaliteitsprogramma waarmee punten te verdienen zijn voor uiteenlopende handelingen. Daaronder valt het zoeken in Bing, het browsen in Edge en het doen van aankopen bij Microsoft. Die punten zijn vervolgens weer in te ruilen voor zaken als een cadeaukaart voor Microsoft of de Xbox Store. Daarnaast is het mogelijk om goede doelen te kiezen.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

13-03-2018 • 08:11

71 Linkedin

Submitter: Fluffyfluf

Reacties (71)

Wijzig sortering
Waarom maken ze niet producten die de klant wilt, waar de klant zodanig enthousiast van wordt dat het uit eigen motivatie het wilt gebruiken?

Ik krijg altijd bij Microsoft het idee alsof ze het beter denken te weten wat gebruikers willen, en het slaan telkens niet aan. Er zijn genoeg ux designers en andere grote talenten die kunnen vertellen wat men wel wilt. I just don't get it...
Google geeft zo'n 8 miljard dollar per jaar uit om klanten te werven voor hun producten. Meer dan enig ander IT bedrijf. Veel meer dan bijvoorbeeld Microsoft.
En Google geeft al een jaar of tien het meeste geld uit van ieder IT bedrijf om internet verkeer naar hun diensten te verwerven.
Wat heb je daar dan voor idee bij ?!
Ik geloof als je een goed product maakt, dan verkoopt dat grotendeels voor zichzelf. Genoeg kleine programma's die nauwelijks budget hebben maar wel bekend zijn geworden (discord bv.).

Het ding is Microsoft komt voor mij opdringerig over, met OneDrive, met wat microsoft denkt dat het beste is met Skype, mijn opslaan menu in Word is puur op OneDrive gericht, als niet onedrive gebruiker ongebruiksvriendelijk (meerdere kliks). Daarnaast vind ik hun grafische vormgeving niet enorm slecht, maar het is niet erg aantrekkelijk. Genoeg designers die daar een veel betere draai aan kunnen geven.
"Genoeg kleine programma's die nauwelijks budget hebben maar wel bekend zijn geworden (discord bv.)."

Er zijn juist HEEL WEINIG bedrijven en programmaatjes die kunnen disrupten en doorbreken. Discord, Instagram, Twitter, Faceboek zijn echt een top vd ijsberg als je het af zet tegen alle startups met geweldige ideeen maar het niet halen om diverse redenen.
En ook Google slaat nogal eens de plank mis.
Voorbeelden als Google Buzz, Notebook, +, Helpouts, Moderator, Glass, Code, enz..

Al moet ik toegeven dat Microsoft het wel erg bont maakt, als ik kijk naar hoe ze o.a. zijn omgegaan met Windows Mobile. Tot drie keer toe is er zo'n grote herstart gemaakt dat ontwikkelaars praktisch hun software opnieuw konden gaan bouwen er voor. Dat heeft absoluut niet geholpen.
Inderdaad, met name dat Windows wil echt niet aanslaan, en dan heb je Office nog!

Of toch wel?
Anoniem: 120539
@Mic200013 maart 2018 09:50
Waarom maken ze niet producten die de klant wilt, waar de klant zodanig enthousiast van wordt dat het uit eigen motivatie het wilt gebruiken?
Omdat wij allemaal (om even te generaliseren) niet van veranderingen houden.
De overstap van Internet Explorer naar een alternatief (toen vooral Firefox) was gedreven door het gegeven dat IE op zijn zachtst gezegd niet helemaal optimaal was, en FF ineens een snelle, veilige browser was met veel nieuwe mogelijkheden. Later heeft Chrome die rol overgenomen, omdat dat toen echt wel een verbetering t.o.v. FF was.
Met IE6 in ons achterhoofd zal Edge ook wel niets zijn...
(Voor mij persoonlijk is het tegendeel waar, trouwens. Ik gebruik nauwelijks andere browsers meer dan Edge, behalve om kunstmatige beperkingen opgelegd door Google te omzeilen of voor testdoeleinden.)

Edge is echt veel beter dan menigeen beweert.

Dan Bing: Tja.
Technisch gezien niets mis mee. In ons taalgebied komt het voor traditionele zoekopdrachten nog niet in de buurt van Google. Wellicht is een kunstgreep als dit rewards programma wel nuttig om een grotere userbase te krijgen, waardoor resultaten wellicht wel beter gaan worden.

Ze moeten iets, en wellicht is dit dus wel een goede stap om tot een top-zoekmachine te komen.
Omdat wij allemaal (om even te generaliseren) niet van veranderingen houden.
Of omdat sommige producten van Microsoft echt brak zijn? Windows ME, Vista, RT, Mobile 7/8(.1/10, Windows 8(.1)? Waarbij de laatste geen start menu had, waar Microsoft toch op terugkwam? Waarbij Windows Mobile volledig verkeerd was aangevlogen qua ontwikkeling, communicatie naar de consument en beschikbaarheid? En dit gaat enkel alleen over Windows, een product wat veel mensen toch wel willen gebruiken.

Nee, je kan niet (enkel) de schuld toeschuiven aan de gebruiker die niet van verandering houdt. Behandel consumenten als klanten in plaats van vee, en ontwikkelaars als je eigen kinderen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 maart 2018 12:41]

Grappig dat je het zelf aanhaalt, het start scherm (zeker in windows 8.0) had een hogere UX waarde als het startmenu (zoals we dat al jaren kenden). Daarmee bedoel ik dat er veel beter gebruik werd gemaakt van de ruimte die beschikbaar was om de data te tonen. Dit is dus precies zo'n geval dat we niet van verandering houden. Windows 10 is een 7.5 geworden met aangepast start menu wat lijkt op de NT variant die jaren gebruikt is omdat mensen niet konden wennen aan het nieuwe scherm.
Daarbij wil ik nog wel even zeggen dat ik het de gebruikers niet kwalijk neem. Er was te weinig uitleg, waarom dit zo goed kon werken en hoe je dit nieuwe scherm zo effectief mogelijk kon gebruiken. Kort door de bocht: Je krijgt een IKEA kast die makkelijk in elkaar te zetten is, maar niet zonder de handleiding. Dit vind ik persoonlijk de fout van microsoft, naast het uitblijven van goede uitleg was ook de stap te groot voor velen die al jaren aan het start menu gewend waren.
Deze laatst genoemde fout maakt Microsoft vaker, denk aan DRM op Xbox games. Als je er echt in verdiept is het DE stap naar digitalisering van je discs. Waarbij ook koppien konden worden doorverkocht, uitlenen e.d. Door de grote kritiek op dag 1 werd op dag 3 na de aankondiging het hele plan omgegooid. Puur omdat nooit is duidelijk is gemaakt hoeveel voordelen er zaten aan dat nieuwe idee, en DRM al een niet al te goede naam had.
Grappig dat je het zelf aanhaalt, het start scherm (zeker in windows 8.0) had een hogere UX waarde als het startmenu (zoals we dat al jaren kenden). Daarmee bedoel ik dat er veel beter gebruik werd gemaakt van de ruimte die beschikbaar was om de data te tonen. Dit is dus precies zo'n geval dat we niet van verandering houden. Windows 10 is een 7.5 geworden met aangepast start menu wat lijkt op de NT variant die jaren gebruikt is omdat mensen niet konden wennen aan het nieuwe scherm.
Heel leuk, die theorie van 'beter'. Als mensen aangeven dat iets in de praktijk onprettig is (bijvoorbeeld een tablet interface met grote knoppen op een apparaat zonder touch screen), dan moet je mogelijk die mensen geloven. Als ik zelf zoek in het start menu (vaak door iets in te tikken, niet door te navigeren), dan heb ik geen behoefte eraan dat mijn hele desktop verdwijnt.

Wat men bij Microsoft was vergeten was keuze. Die is weer terug in Windows 10.
Daarbij wil ik nog wel even zeggen dat ik het de gebruikers niet kwalijk neem. Er was te weinig uitleg, waarom dit zo goed kon werken en hoe je dit nieuwe scherm zo effectief mogelijk kon gebruiken.
Als je een interface moet uitleggen aan een gebruiker heb je eigenlijk al verloren. Zie al die alternatieve mobiele besturingssystemen die dachten slim te zijn met onzichtbare 'gestures' om bepaalde handelingen te doen. Slaat niet aan bij gewone gebruikers, want die hebben er geen binding mee. Waarom denk je dat een MacOS nog steeds populair is onder Mac liefhebbers? Of dat er maar weinig verandert aan bepaalde interfaces onder Linux? Dat komt omdat men soms gewoon accepteert dat het werkt.

En Server 2012 (R2) geen normaal start menu meegeven, gecombineerd met een mogelijk trage RDP verbinding... Bedankt, Microsoft! Telkens als je iets start moest het hele scherm verversen, in plaats van een klein hoekje. |:(

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 maart 2018 18:03]

Bij windows 10 heb je slechts deels een keuze, zoekresultaten worden nog steeds maar in een balkje weergegeven, rest van je scherm blijft onbenut. Dat hadden ze bij windows 8.1 al is alles behalve logisch. Ik heb nog nooit iemand in het startmenu bezig zien zijn en tegelijkertijd zijn rest van de desktop zien gebruiken. Sterker nog het start menu sluit weer bij aanklikken van de desktop (of andere applicatie). Daarom is de UX waarde van het huidige (NT) start menu veel lager als dat dat in windows 8.0 was.

Het uitleggen ging niet over het menu, maar de kracht die de verandering met zich meebracht. De bediening was nog nooit zo straight forward als bij windows 8. Een belangrijk element wat Apple in de Steve Jobs tijd altijd heeft weten doen is laten zien aan gebruikers hoe geweldig het was. (Ook daar was nogal een verandering bij OS9 naar OSX). Dat stukje weet Microsoft meer dan eens de boot te missen.

Het volledig wegblijven van windows icoon onder in de hoek is een vreemde keuze, die hebben ze in de desktop versie ook snel aangepast in Server inderdaad niet, dat vond ik zelf ook vreemd. Dat verversen van het scherm heb ik nooit last van gehad, wel altijd gewerkt op Azure met prima verbinding dus mogelijk dat ik daarom nooit tegen die problemen ben aangelopen.

Waarom veranderd er maar weinig? Precies zoals gezegd, omdat mensen gewoonte dieren zijn. Als je eenmaal aan iets gewend bent is het niet fijn dat de boel op de schop gaat. Windows heeft dat wel geprobeerd en op zijn snufferd gegaan omdat het te weinig van het publiek meekreeg. En daarom met windows 10 maar een stap terug heeft gezet naar het bekende.

Zelf zou ik graag op window 8 zijn blijven werken, maar dan wen ik aan iets wat niet doorontwikkeld wordt en dus de bediening een hele andere kant op kan gaan. Waardoor ik in de situatie kom zoals veel windows 7 gebruikers die windows 8 probeerde. In mijn omgeving heb ik mensen gevraagd om het niet als vervolg van windows 7 te zien en twee weken lang windows 8 te zien als een nieuw systeem. Resultaat daarvan was dat 90% van de gebruikers ineens positief waren, de laatste 10% heb ik classic menu aangeraden (en voor mijzelf opgegeven).
"Ze moeten iets..."

Ik vind dat ze echt betere mensen moet inhuren en hun prioriteiten moeten veranderen naar de gebruikerservaring. Skype als voorbeeld, waarbij ze het filter voor alleen mensen weergeven die online zijn weghalen. I.p.v. iets te maken waar de gebruiker makkelijker een programma kan gebruiken, halen ze een functie weg zodat je altijd door je hele contactlijst moet zoeken, omdat Skype dan waarschijnlijk meer als een telefoon / telefoonboek werkt, en mogelijk meer geld in het laatje brengt. Maar dit brengt alleen maar meer frustratie met zich mee..

Ik zeg niet dat Apple heilig is, maar daar staat gebruikerservaring en toegankelijkheid voorop. Bij Microsoft duidelijk niet.
[...]

Omdat wij allemaal (om even te generaliseren) niet van veranderingen houden.
De overstap van Internet Explorer naar een alternatief (toen vooral Firefox) was gedreven door het gegeven dat IE op zijn zachtst gezegd niet helemaal optimaal was, en FF ineens een snelle, veilige browser was met veel nieuwe mogelijkheden. Later heeft Chrome die rol overgenomen, omdat dat toen echt wel een verbetering t.o.v. FF was.
Een kleine nuance is hier toch op zijn plaats. Chrome was, zeker in de beginjaren niet beter of veel beter dan FF. Chrome werd héél sterk gepromoot via de zoekresultaten van Google (met nodige popups) en je kon het installeren zonder admin rechten. Google ging daar zo ver in dat het een uitdaging was voor systeembeheerders om Chrome binnen bedrijven te blokkeren. FF had dat "voordeel" niet en promotie gebeurt tot op vandaag door de goodwill van de foss community.

Voor de rest ga ik grotendeels wel mee in je redenering. Mensen zijn kudde dieren en met geld krijg je ze in beweging.
De UX designers zijn meestal juist de mensen die dingen kapot maken.
Dan heb je toch met de verkeerde UX designers gewerkt.
Programmeurs zorgen dat het ding het doet.
Designers zorgen dat het er mooi uit ziet.
UX designers zorgen dat het geheel goed te bedienen is.
Gebruikers dienen open te staan voor een verandering, anders is elke verandering en update een stap achteruit. Dit laatste zorgt meestal voor het probleem. Zelf ook een koppig figuur dus al te herkenbaar, maar na vele malen aan dezelfde steen te stoten kijk ik zaken nu toch langer aan als na 3 weken weer te moeten zeggen "dat was eigenlijk toch wel handig als je eraan gewend bent.
Grappig, de "Browse and Earn" pagina is niet beschikbaar in Nederland: https://www.bing.com/rewards/dashboard

Edit: Blijkt het nu wel te doen, kreeg daarnet toch een melding dat deze "niet beschikbaar is in jouw regio".

[Reactie gewijzigd door Slavy op 13 maart 2018 08:33]

Anoniem: 372172
@Slavy13 maart 2018 08:30
Bij mij werkt de pagina wel :)
Ik vraag mij af in hoeverre dit niet onder geoblocking valt als je het in sommige Europese landen het voordeel toekent en in anderen niet.

De nieuwe eu wet verbied dit soort praktijken
Dat is incorrect. Die wet zegt alleen dat diensten waar je een abbo op het moeten blijven werken over de grens. Er staat nergens dat jij toegang moet hebben tot diensten die niet in jou regio beschikbaar zijn.

Anders zou je ook toegang moeten hebben tot alle Netflix content, nu is het alleen zo dat jij in DE bijvoorbeeld dezelfde content als thuis moet kunnen bekijken.

nieuws: EU bereikt akkoord over toegang tot online diensten op reis

De andere wet gaat alleen over aankopen (waar dit dus niet onder valt).
nieuws: Europees Parlement stemt voor beëindigen geoblocking bij online aankopen

[Reactie gewijzigd door LOTG op 13 maart 2018 11:00]

Nee ik heb het niet over die wet.
Er is net een wet goedgekeurd die webshops moet harmoniseren. Eu burgers moeten volgens die wet allemaal hetzelfde kunnen kopen en aan dezelfde prijzen. Als er kortingen dan gegeven worden aan burgers van één bepaald land, dan is het eigenlijk duurder voor al de eu burgers van andere landen.
Dat is wat ik zegt, die wet gaat alleen over aankopen, en die zegt alleen dat jij een product in een ander land voor dezelfde prijs moet kunnen kopen. Daar valt dit niet onder. Dit is een online dienst, geen aankoop.
De kortingen die je verzameld is toch ook voor aankopen in hun webshop ?

Die punten zijn vervolgens weer in te ruilen voor zaken als een cadeaukaart voor Microsoft of de Xbox Store

Een cadeau kaart is toch geen dienst? Maar wel een product Waar je spellen en hardware kan mee kopen

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 13 maart 2018 11:10]

Bij mij redirect die naar mijn microsoft rewards pagina.
Ik zie wel deze pagina: https://www.bing.com/expl...e=rewards-browse-and-earn

daar kom ik op terecht via https://www.bing.com/explore/rewards-browse-and-earn

[Reactie gewijzigd door capsoft op 13 maart 2018 09:09]

vanuit belgie krijg ik volgende melding:
Microsoft Rewards is niet beschikbaar in dit land of deze regio.
Helaas, Microsoft Rewards is momenteel alleen beschikbaar in de VS, het VK en Australië.
Hier precies hetzelfde, misschien zijn ze het nog aan het uitrollen?
zelfde hier, heb een beetje de indruk dat dit niet echt een prioritair iets is
Ze zijn nog niet helemaal klaar voor de uitbreiding blijkt. Hopelijk werkt het snel, vindt de Egde browser op m'n telefoon erg fijn werken! Als ik de link volg van het artikel krijg ik dit te zien:
Microsoft Rewards is not available in this country or region.
Sorry, Microsoft Rewards is currently only available in the US, GB, FR, DE, CA and AU.
Lag dus niet alleen aan mij, zie ook mijn post. Kan je het nogmaals proberen? Lijkt nu wel te werken. :)
werkt hier ook niet.
Cool. Hier wachtte ik al een tijd op.

"Het lijkt erop dat uw account voor Microsoft Rewards is opgeschort.". :( |:(
Bij mij hetzelfde. Komt omdat je ooit eens het hebt ingesteld op de US site via vpn of iets dergelijks. Toen heeft het even gewerkt maar daarna hebben ze het dichtgezet.
Ik kan wel volgen dat Microsoft iets wil doen om meer gebruikers te trekken. Maar misschien moeten ze ook gewoon wederom de hand in eigen boezem steken.
Zo probeerde ik laatst met mijn microsoft account office te downloaden. Nieuwe installatie, niets geks. De download knop vinden was een ware zoektocht. Toen ik na een half uur terug ging naar mijn eigen laptop, open Firefox, log in. En zie direct de download knop.

Op de nieuwe pc Firefox gedownload, zelfde stappen doorlopen en daar was de knop. |:(
Ik heb edge echt een kans willen geven. Maar als Microsoft's eigen website al niet werkt in edge wat moet ik dan vertrouwen?

Ik zal toegeven dat ik al jaren geen Windows meer gebuik. En dat ik inmiddels te ver verwijderd ben van het hele ecosysteem. Maar wanneer ik als it-er al niet meer snap waarom zaken niet werken. Waarom zou ik het dan aan mijn vader gaan uitleggen dat hij windows moet gebruiken.
Toen ik na een half uur terug ging naar mijn eigen laptop, open Firefox, log in. En zie direct de download knop.

Op de nieuwe pc Firefox gedownload, zelfde stappen doorlopen en daar was de knop. |:(
Ik heb edge echt een kans willen geven. Maar als Microsoft's eigen website al niet werkt in edge wat moet ik dan vertrouwen?
Ik herken dezelfde ervaring enkele jaren terug met hun bloedeigen explorer. Had uiteindelijk ook Firefox nodig om de transactie tot aankoop van office te voltooien. Ik gebruikte in eerste instantie nota bene IE omdat het Microsoft-eigen was.
Ach niemand verplicht mij om het te gebruiken, ik hoop dat ik niet straks 20 "reminders" in mn OS heb dat ik het kan doen maar als dat niet gebeurd dan maakt het mij niet veel uit.
Ben ik de enige die het raar vind dat MS een loyaliteits programma beschikbaar maakt voor haar (trouwe) klanten zonder dit naar haar klanten te communiceren? Ik krijg ook het idee dat MS Nederland er niets vanaf wist als ze niet precies aan kunnen geven sinds wanneer dit beschikbaar is ('ruim een week geleden nog niet')
"Verdien punten via gebruik van Bing en Microsoft Edge, of door te winkelen in de Microsoft Store online vanaf uw Windows 8.1 of Windows 10 -apparaten. Als u een mobiel apparaat gebruikt, download dan de Bing-app om onderweg punten te verdienen. "

Is ergens te lezen hoe het punten verdienen door in Edge te browsen precies werkt? Moet je in Windows ingelogd zijn met de betreffende Microsoft account? Hoeveel punten verdien je daarmee? Ik zie er niks over op dat Rewards "dashboard".
heb alles al geprobeerd, maar krijg enkel te zien:
"Microsoft Rewards is niet beschikbaar in dit land of deze regio.
Helaas, Microsoft Rewards is momenteel alleen beschikbaar in de VS, het VK en Australië."


ik woon in België, misschien omdat mijn email adres @live.nl is?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee