ACM gaat akkoord met overname Caiway en fiberexploitant CIF door Zweedse EQT

EQT neemt CIF en Caiway definitief over. Het Zweedse bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van de ondernemingsraad van CIF en Caiway, en van toezichthouder ACM. Daarmee krijgt EQT provider Caiway, en een coax- en glasvezelnetwerk in handen.

Op 9 januari heeft het EQT Infrastructure Fund de overname van CIF en Caiway afgerond. Voor die datum was het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund de eigenaar. De overname werd half november aangekondigd, maar er was nog toestemming nodig van de ondernemingsraad en van de Autoriteit Consument & Markt voordat deze definitief werd.

EQT brengt CIF en Caiway onder in een nieuwe holding, waarvan ook kabelaar Delta deel uitmaakt. De directeur van Delta, Marco Visser, gaat die holding leiden. Door de overname komt het glasvezelnetwerk van CIF in nieuwe handen. CIF is na Reggefiber de grootste glasvezelexploitant. Met name Caiway, onderdeel van CIF Holding, biedt diensten op dat netwerk aan. In totaal biedt het coax- en glasvezelnetwerk dat nu in handen is van EQT, internettoegang aan 350.000 huishoudens.

Caiway werd in 1981 opgericht als tv-aanbieder en was in 1995 de eerste Nederlandse provider die kabelinternet ging aanbieden. Voor klanten verandert er niets, belooft Caiway. EQT is een Zweedse investeringsmaatschappij.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-01-2018 • 15:23

82 Linkedin

Submitter: Neyluzz

Reacties (82)

Wijzig sortering
Nou die glasvezel mogen ze van mij nog ff houden. De prijzen zijn nog vrij duur als ik het zo zie. en ben nu ook niet echt onder de indruk bij andere die glasvezel hebben kwa snelheid en tv content wat verschillende providers bieden. Wifi in modems is ook om te huilen. Ik hou het wel bij VDSL van KPN met 100 Mbit.
Als je glasvezel internet (te) duur vind, waarom zie je een ander alternatief wel zitten dan? :? Alternatieven zijn vaak net zo duur per maand, terwijl je er veel lagere snelheden voor terug krijgt.
Zoals ik ook al aangaf in mijn bovenstaande post inderdaad.

Ik denk dat het probleem is dat sommige mensen puur kijken naar, snelheid heb ik niet nodig dus lagere prijs is beter. Daar in kan ik ze geen ongelijk geven. Dat je dan in dit geval een (veel) langzamere verbinding hebt en met name gigantisch inlevert op upload snelheid vind ik zelf gewoon een zeer slechte deal.

Het probleem hier zit het hem in dat tot nu toe alle glasvezel aanbieders pas beginnen bij 100/100 en dat die abbonementen vaak duurder zijn dan de goedkoopste abbonementen bij alternatieven als ADSL.
Ja ok, je levert echt mega veel snelheid in als je dan voor een goedkoper alternatief gaat, maar voor iemand die alleen af en toe op facebook en buienradar kijkt is dat geen probleem.

Als glasvezel aanbieders nog lagere abbo's zouden aanbieden van bijv 50/50 voor minder dan de 60/6 DSL abbo's dan zou die zelfde groep mensen ineens van mening zijn dat DSL te duur is.
Ik denk dat het probleem is dat sommige mensen puur kijken naar, snelheid heb ik niet nodig dus lagere prijs is beter.
Ik denk dat met de huidige technologie de prijs absoluut niet lineair is met de snelheid. Een lagere snelheid zal per Mpbs veel duurder worden. Dat is heel lastig te verkopen. Stel dat je 10Mbps voor 25 euro aanbiedt, en 100Mbps voor 50 euro? Wat denk je dat de meeste mensen zullen kiezen?
Geloof het of niet, maar a-technische mensen als mijn oma zouden dan klakkeloos voor de 10Mbps gaan
nu weet ik natuurlijk niet wat jij betaalt voor een 60/6 DSL verbindinkje, en of je die 6mbit upload ook maar enigsinds nadert. maar op heel wat plaatsen in nederland is de realitische upload van xDSL meer richting de 1,5 a 2 mbit

Men adverteert dan graag met 50mbit internet (dat is +/- 6MB) kortom een cdje uploaden naar je dropbox duurt +/- 2 minuten. niets is echter minder waar, als we over alle andere (dan glas) netwerken praten, mag je al blij zijn als het je in een minuut of 10 lukt gewoon omdat uploads via dsl en cable helemaal niet gelijkop gaan met de downloads,

bovendien is dsl helemaal niet goedkoper dan fiber, als k naar de eerste beste DSL-vergelijker google en daar het adres van mijn ouders invul. zie ik dat ik via dsl al snel uitkom bij tele2 a 42,50 voor een combi van 50/5 (waar in de praktijk een stuk minder van overblijft), terwijl cif dat zelfde vraagt voor en 70/70mbit verbinding met een vergelijkbaar tv-aanbod.
Op dit moment betaal ik 80 euro voor KPN VDSL 100Mbit internet (snelheid is daadwerklijk 90Mbit volgens speedtest), pluspakket, Ziggo sport, opnemen en 2de tv. Caiway kan maximaal 120Mbits op dit adres bieden. Ziggo hebben ze niet bij Caiway. En een 2de tv aansluiten gaat ook wat moeilijke bij Caiway zo te zien. Dus al met al beter bij KPN.
Zelf thuis dus Caiway voor €76 per maand 500/500, ook hebben we hier 3 TV's op aangesloten dus dat hoeft ook geen probleem te zijn. Wel kregen we maar 1 decoder en moesten we zelf de decoders/ci modules bij de overige 2 tv's kopen. Bij de 76 euro zit ook 2 euro extra voor 2 extra tv's want we hebben er 3. Daarnaast hebben we op alle 3 de tv's interactieve TV. Ook hebben we een aantal extra zenders buiten de standaard maar moet ik toegeven geen ziggo sport / plus pakket te hebben.

Al met al heb ik dus iets meer dan 5x de snelheid, bijna even veel zenders met uitzondering van een aantal zenders (film, muziek en ziggo sport) voor 4 euro minder per maand. Zou ik voor de internet snelheid terug gaan naar 100/00 zou dit bijna 30 euro schelen waarvoor ik dan meerdere pakketten extra zou kunnen krijgen.

VDSL zou hier dus in verhouding veel duurder zijn.

Overigens, is de 120Mbits caiway verbinding die je krijgen kan kabel of glas? Ik heb het er namelijk over dat glas goedkoper is ten opzichte van kabel/dsl

[Reactie gewijzigd door Roharas op 11 januari 2018 18:56]

Rare is wij hebben hier wel een glasvezelaansluiting, maar zover ik zie wordt het het niet geleverd via Caiway. Kan alleen kabel krijgen met de postcodecheck.. HD plus pakket. Lees daar ook niks over extra tv's Wel Ziggo trouwens, verkeerd gekeken.
als je glas hebt, hebt moet je caiway eens bellen hun CIF glasvezel activiteiten worden volgens mij niet via externen aangeboden, wel weet ik dat de combi glas internet + digitale coax-tv aanzienlijk goekoper is dan alles glas of alles koper.
Ze hebben ziggo sport pakket voor ik meen 16 euro extra
Naja wat is te duur. 40% van Nederland heeft dan wel 'toegang' tot glasvezel.

Maar het ding is, voor een groot deel geldt hetzelfde als hier in mijn stad. Ja we kunnen glasvezel krijgen, kost wel even 2500-5000 euro aansluitkosten en 150 euro per maand voor 10/10 en 500 voor 100/100. Nu is het niet overal zo gek, maar glas blijft vaak verhoudingsgewijs duurder dan de concurentie omdat er nog allerlei investeringen uit gehaald moeten worden. Niet elke stad is zo gelukkig met een gemeente die er fatsoenlijk geld in durft te steken.

Nu hebben we hier geluk dat DSL eigenlijk altijd goed was, maar dat is ~8 jaar geleden op de 50-70mbit blijven hangen en voor meer (ieder gezin dus) ben je dus afhankelijk van Ziggo.

Nu ben ik niet altijd voorstander van staatssteun of interventie, maar verdorie wat loopt onze overheid in dit opzicht toch te slapen.
bij caiway krijg je alleen een modem WIFI & of Router moet je zelf regelen

[Reactie gewijzigd door roeldie op 11 januari 2018 15:41]

Ik heb medio 2016 anders gewoon een Sitecom WLR-4100 router gekregen bij m'n Caiway abonnement. Staat gewoon op hun website, dus hele speciale service was het ook niet...
De vrije routerkeuze is ook in 2017 (zie besluit van 21 december 2016) gekomen. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 11 januari 2018 16:01]

betaal je er bij als ik mij niet vergis. soms krijg je hem gratis. maar je hoeft die niet te gebruiken. zelf heb ik er gewoon een Asus aan hangen
De fout die jij nu maakt is dat je de prijzen van de hoogste pakketten vergelijkt denk ik.

Als ik bij Caiway kijk is het 500/500Mbit abonnement met standaard tv zenders en telefonie er bij 72€ p/m.
Het 100/100Mbit Caiway pakket is echter 46€ p/m en daarmee goedkoper dan het duurste (en langzamere) pakket van KPN dat voor €69 je een 100/10 lijntje geeft en daar naast de zelfde TV zenders
Je krijgt bij Caiway dus voor €13 per maand minder wel interactieve TV en 490Mbit extra aan upload.

Hoe het zit met zaken als extra zender pakketten weet ik zo niet en daar over kan ik dan ook niet zo zeggen welke duurder is.
Wel is het zo dat KPN nog goedkopere abbonementen aan bied.
De goedkoopste die ik zo even zag op hun site is €40 euro voor 60/6 Mbit.
Daarmee heb je voor een iets lagere prijs (€6) wel veel lagere snelheden dan bij het goedkoopste Caiway abbonement.
Daarnaast heb je bij glasvezel niet het probleem wat DSL wel heeft en dat is snelheidsverlies afhankelijk van je afstand tot de centrale. Dus in het meest gunstigste geval heb je 40/94 Mbps down/up minder maar zeer waarschijnlijk is dat verschil nog groter.

Als je echt niets met internet doet behalve websites browsen en af en toe een youtube filmpje kijken dan is KPN dus als nog wel een betere keus puur vanwege de prijs maar voor de rest is er geen reden om niet op glasvezel over te stappen zodra dit voor weinig of geen aansluitkosten kan

(er van uit gaande dat Caiway de prijzen nu niet gaat verhogen of de abbonementen gaat versoberen)

[Reactie gewijzigd door Roharas op 11 januari 2018 16:11]

+1Anoniem: 498327
@Roharas11 januari 2018 17:03
Ik heb bij Tele2 100/40 voor 26€, maandelijks opzegbaar.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 12 januari 2018 19:29]

Ze hebben het hier over pakketten. Voor die € 26 per maand heb je alleen internet. Als ik op mijn postcode 100 mbit Tele2 wil met basis TV en bellen zit ik al op € 45 per maand (normale prijs na eventuele actiemaanden).
0Anoniem: 498327
@EdwinB12 januari 2018 19:28
Ik heb internet en onbeperkt bellen voor dat bedrag. TV zal wel..
Ik heb geen glas, te scary met al dat gehack. Wil niet hele huis 24/7 aan de 100mbit upload.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 12 januari 2018 19:30]

Maar haal je de 100/40 ook bij vdsl?
Ik niet namelijk
Bij caiway is het zo dat je de gemelde snelheid wel haalt.
maar ja €500 euro betalen voor een glasvezelaansluiting te plaatsen in mijn appartement
vind ik ook weer een beetje duur.
Alleen glasvezelmodem bij Caiway. Gelukkig zelf je router kiezen!
Mijn ervaring: zeer stabiel en snel internet. Ben wel benieuwd of deze schaalvergroting ook betere diensten gaat opleveren.
Ik had bij KPN een maximale snelheid van 10/1 - 8/1 nadat ze de snelheden voorbij de 20/2 brachten was er geen netwerk verbinding meer. Blijkbaar kan de fysieke kabel maximaal 8/1 aan.
Er is destijds nog auto speed limiting aangebracht (eigenlijk voor TV bedoeld) die meestal de snelheid terug schroefde naar ~9/1 . Maar (helaas) elke nacht gereset werd waardoor pas als de snelheid naar 9/1 terug gezet was werden de verbindingen min of meer standvastig.

Dus ik ben zodra het kon naar Glasvezel gegaan.... sindsdien is er vrijwel geen uitval geweest en de snelheiden waren (als de tegenpartij het ook aan kon, strak tegen de maxima aan, destijds 40/40 Mbos ).
(Ondanks dat de meeste snelheids meetsites dat niet correct konden meten doordat bv, ook disk of lokale bus bandbreedtes meedeelden in de meting).
En weer een concurrent minder. Het argument zal wel weer zijn dat deze bedrijven toch niet direct met elkaar concurreerde. Dat neemt echter niet weg dat indirecte concurrentie ook bestaat. Als mensen zien dat de ene Nederlandse provider X kan leveren voor prijs Y, dan zullen ze verwachten dat andere providers ook X gaan leveren prijs Y. Het beeld dat mensen van de wereld hebben bepaalt toch hoeveel ze bereid zijn te betalen voor internet en wat ze wel en niet redelijk vinden. Een enkele prijsvechter kan dat beeld helemaal veranderen. Als je slechts drie grote providers over hebt dan gaan die vanzelf naar elkaar toe bewegen, tot je bij iedere provider hetzelfde product krijgt voor dezelfde prijs. Het wordt dan gunstiger om niet met elkaar te concurreren maar gewoon zo veel mogelijk geld uit je eigen klanten te te halen.
Dat lijkt de situatie te zijn waar we nu in zitten. Wie heeft er de afgelopen 5 jaar nog een mooie aanbieding gezien voor een internetabonnement? Toen Reggefiber hier langs de deuren ging krijg ik opeens aanbiedingen van andere providers, maar sinds KPN de rem op Reggefiber heeft gezet zie ik geen aanbiedingen meer.
Maak een alternatief business plan en wordt een nieuwe concurrent. Ik kan je nu al vertellen dat het in deze markt zo goed als onmogelijk is.
Dat ben ik met je eens. De markt is zodanig verstoord dat een nieuwe concurrent beginnen vrijwel onmogelijk is. Dat vind ik het falen van de ACM, die hadden er op toe moeten zien dat de markt gezond blijft. Wederom keuren ze goed dat de markt nog kleiner wordt.

Het is zo onmogelijk om te concurreren om dat een kabelnetwerk een natuurlijk monopolie is. Daar kun je eigenlijk niet tegen concurreren.

Hoe groter het netwerk, hoe groter de waarde voor de gebruikers en hoe lager de kosten. Als nieuwe speler begin je met een klein netwerk, dat voor de gebruikers minder nuttig is als een groot netwerk en dat nog duurder is ook. Op termijn zal een lokale kabelaar het altijd verliezen van een nationale of internationale concurrent. Je kan je kansen verbeteren door een zo groot mogelijk netwerk aan te leggen, maar dat is verschrikkelijk duur. Als je gesteund wordt door een miljardenbedrijf kan dat misschien maar anders zeker niet. De enige manier om dat te doorbreken (behalve overheidsingrijpen) is een radicaal nieuwe techniek die zo veel beter is dat het de moeite waard is om over te stappen. Glasvezel was die radicale nieuwe techniek, maar helaas zijn die netwerken snel overgenomen door de bestaande providers met KPN voorop. Dat bevestigd weer hoe sterk die natuurlijke monopolies zijn. Zelfs als je een geweldig nieuw product hebt dat op alle punten beter is dan je concurrent kun je nog niet op tegen het natuurlijke monopolie van die concurrent.
Neen, het niet kunnen starten is geen gevolg van een verstoorde markt maar dat je opstartkosten simpelweg zo hoog zijn dat geen enkele investeerder erin zal geloven en je bijgevolg nooit het geld bij elkaar kunt krijgen om gestart te raken. En om een gezonde markt te hebben moet je concurentie hebben. Het maakt niet zo veel uit dat je in regio X aanbieder A hebt en in regio Y aanbieder B want die concureren niet rechtstreeks met elkaar. Mensen gaan niet verhuizen omdat ze de andere aanbieder willen. En ze kunnen wel klagen dat die andere aanbieder beter is, maar daar verlies je zelf niet direct klanten aan.

En als je toch zou beginnen: waar ga je beginnen? In de dichtbevolkte steden waar de investeringskost per aansluiting een stuk lager is maar ook meer concurentie mogeijk is dankzij DSL technieken of in het platte land waar je de concurentie achter je kan laten maar wel een grotere investerinkost per aansluiting moet realiseren?
de investeringskosten bij het aanleggen van glas, zijn in buitengebied helemaal niet zo enorm hoog, denk eens aan de graafwerkzaamheden in en dorp of stad waar al 1001 kabels liggen, en waar je tal van wegen met doorkruisen, waar het allemaal mega snel moet omdat men opengebroken straten niet ziet zitten.

daartegenover staan extra kilometers kabel in het buitengebied, al betwijfel ik een beetje of die meters heel erg veel opwegen als je uitgaat van ons dichtbevolkte landje, het is hier nu ook weer niet zo dat boerderijen 10-tallen kilometers uit elkaar liggen.
Neen, het niet kunnen starten is geen gevolg van een verstoorde markt maar dat je opstartkosten simpelweg zo hoog zijn dat geen enkele investeerder erin zal geloven en je bijgevolg nooit het geld bij elkaar kunt krijgen om gestart te raken.
Dat is wat ik bedoel met een "natuurlijk monopolie".
Het is heel voorspelbaar dat het zo werkt. Als je het toestaat dat zo'n netwerk in handen van één partij is dan krijg je vanzelf een monopolie. We hebben een toezichthouder om dat te voorkomen. Die toezichthouder heeft gelukkig wel geregeld dat KPN z'n netwerk moet openstellen, maar van mij hadden ze verder mogen gaan.
En ze kunnen wel klagen dat die andere aanbieder beter is, maar daar verlies je zelf niet direct klanten aan.
Indirect wel. Dit soort andere aanbieders helpen om het beeld te bepalen. Als mensen zien dat het anders kan dan zullen ze

En om een gezonde markt te hebben moet je concurentie hebben. Het maakt niet zo veel uit dat je in regio X aanbieder A hebt en in regio Y aanbieder B want die concureren niet rechtstreeks met elkaar. Mensen gaan niet verhuizen omdat ze de andere aanbieder willen. En ze kunnen wel klagen dat die andere aanbieder beter is, maar daar verlies je zelf niet direct klanten aan.
Er is pas een concurrent minder als een bedrijf weggaat of overgenomen wordt door de concurrent.
Caiway wordt weliswaar overgenomen, maar verdwijnt (nog?) niet van de markt. En degene die ze overneemt is geen concurrent. Dus voorlopig is er geen concurrent minder :)
De nieuwe eigenaar is ook de eigenaar van Delta.
Effectief is er dus een speler minder op de markt.
Goed verhaal.
Je hebt me overtuigd dat het voor de kleine spelers beter is om samen te werken om sterk te zijn tegen de grote reuzen.
Liever zou ik hebben gezien dat zowel Delta als Caiway onafhankelijk een grote partner hadden gekregen, of dat zo'n grote speler een geheel nieuw netwerk zou opzetten, maar ik besef me ook dat dit niet heel realistisch is.
Zeer jammer van die belediging in de eerste zin. Was nergens voor nodig, want je komt meteen erna gewoon met goede argumenten.
Eens. Dit artikel verbaasd me dan ook niks. De ACM vindt alles prima en laat het allemaal maar gebeuren. De internet markt is er niet beter van geworden.
Misschien een oplossing om infra door overheid te beheren en de service door providers? Net als bij wegen en elektra, kunnen alle providers op hetzelfde speelveld concurreren.

Aangepast n.a.v. reactie djjeanb

[Reactie gewijzigd door janbaarda op 12 januari 2018 16:21]

nope dat is weer tegen de netneutraliteit regels, internet content mag niet gereguleerd worden door (I)SP,

ik denk eerder dat je services bedoeld, je wilt dat de overheid het fysieke "netwerk" beheerd, en de ISP de service ongeacht welk (wiens) netwerk er ligt.
Inderdaad, bedankt voor de correctie. (aangepast)
Nou, het is te hopen dat er inderdaad niks (ten nadele) verandert voor de klant

CIF staat (in ieder geval in mijn gemeente) geen andere aanbieders op de kabel/glasvezel toe dan Caiway, met dus als resultaat dat het voor mij Caiway or the Highway is.. (want ADSL haalt vanaf de wijkkast maarliefst 11 mbps)
Zo slecht is CaiWay nu ook weer niet als (glasvezel) internet provider, ik hoor althans louter goede ervaringen met CaiWay. ;) Dus of je reageert wat overdreven, of ik begrijp jouw post niet helemaal.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 11 januari 2018 15:32]

Oh, ik heb kwalitatief momenteel ook niet te klagen, het werkt allemaal prima en snel zoals het nu is

Maar als er wat fout gaat, heb ik als enige alternatief terug naar ADSL, en digitale TV en internet over een 11 mbps lijntje gaat toch wat pijnlijk worden gok ik
Ik denk niet dat zoiets gauw gebeurd op een netwerk zo groot als dat van Caiway.
Het is niet te hopen.
Vele jaren terug toen Caiway (toen Kabelfoon) met internet via de kabel kwam in Schiedam was het huilen met de kraan open, ze kregen VEEL modems terug via het door het raam gooien van hun kantoor en zelfs moest wat personeel met politie escorte van en naar huis.
Snelheden via 56k modem lagen veel hoger dan wat wij toen kregen via hun kabelmodem.
Dus enige argwaan en wantrouwen jegens Caiway kan ik me wel indenken.

Een paar jaar geleden kreeg Schiedam overal gratis glas tot aan de deur met toen als enige mogelijkheid om Caiway te gebruiken als ISP. Omdat mijn toenmalige provider Tele2 via de ADSL in de avond erbarmelijke service leverde heb ik de sprong toch maar gewaagd en nu heb ik voor nog geen 50 euro per maand een 150/150 verbinding over glas via Caiway.
Ik moet zeggen, ik ben zeer blij verrast qua prestatie en service, dus in de loop der jaren hebben ze op dat gebieg gigantische stappen gezet.
Ik hoop inderdaad ook dat er niks achteruit zal gaan qua prestatie en service.
Ik snap dat het kwalitatief vervelend was, naar daar hoef je geen twee gezegdes voor door elkaar te haken, hahaha! ;)

(Huilen met de pet op, of dweilen met de kraan open)

Zit zelf voor €40,- aan 500/500 internet, waarbij ik in de praktijk makkelijk het dubbele haal. Jonaz is mijn isp.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 11 januari 2018 16:21]

Welke gemeente? Voor zover ik weet mogen er verschillende aanbieders hun diensten aanbieden op het CIF-netwerk.
Er zijn inderdaad alternatieven, maar hun prijs/aanbod is slechter dan Caiway. Aantal zijn ook van die speciale doelgroep providers. Bijvoorbeeld met speciale filters voor zwaar gereformeerden. Het is bijna altijd dus of Caiway of dsl. Gelukkig heb ik niks te klagen, want dsl is waar ik nu woon is max 10 mbps.
Er zijn inderdaad alternatieven, maar hun prijs/aanbod is slechter dan Caiway.
Dat betekent dus dat Caiway niet de hoofdprijs vraagt aan zijn klanten en dat de wholesaletarieven niet veel lager zijn dan de consumentenprijs. Mooi toch?
Dat is pertinent niet waar.

Over het CIF netwerk zijn o.a. de volgende aanbieders actief:

Particulier
Caiway
Solcon
Fiber

Zakelijk
CBizz
Weserve

Bron: Doe de postcode check bij deze aanbieders.

Het netwerk is open, de vraag is hoeveel er voor een lijn door CIF/EQT gevraagd wordt aan ISP's én hoeveel ISP's bereid zijn om hiervoor te betalen.

[Reactie gewijzigd door Neyluzz op 11 januari 2018 15:59]

Heb je gelijk in, maar als je dan de pakketten en prijzen van Solcon en Fiber ziet, dan is dit alles een wassen neus. Je betaalt meer voor minder in vergelijking met Caiway.
Je moet wel een erge hekel aan Caiway hebben, wil je in het CIF gebied voor een van de andere aanbieders kiezen.
Hey, woon je bij mij in de buurt! ;)

In het Caiway glasvezel topic is een brief opgedoken waar diensten van KPN aangeboden gaan worden op het CIF netwerk. Los van het feit of je dat nou moet willen lijkt dat wel een eerste teken dat er wat beweging inzit bij CIF.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met Caiway. Glasvezel internet is superstabiel en met een ongecodeerd basis tv-pakket op de coax heb ik alle decoders en CI modules het huis uit kunnen doen. En de prijs voor dat alles is prima.
Zelfde hier bij mij.glas haal ik netjes 500+ up en down
Als de internet prijzen maar niet omhoog gaan, vindt €62 p/m voor 500/500 wel genoeg...
Dan heb je tenminste 500/500... Hier betaal je rustig 40 euro voor 60/6, da's net iets andere koek enzo...
An sich veranderd er dus niets, behalve de eigenaar, dat is een andere investeringsmaatcshappij. Ik vraag mij dan af wat deze overname gaat brengen, concurrentie voor KPN zal het niet echt zijn, aangezien ik niets lees over investeringsplannen voor (glasvezel)netwerken.
Je mag hopen dat er niets verandert, maar een investeringsmaatschappij neemt meestal een bedrijf niet over om de klanten een betere dienst te leveren of om de werknemers een stabiele baan te garanderen. En meestal investeert een investeringsmaatschappij niet in het overgenomen bedrijf. Integendeel.
Meestal betekent "investeren" dat de investeringsmaatschappij geld van aandeelhouders "beheert" en er zo snel mogelijk een hoog rendement op wil maken door opgekochte bedrijven leeeg te zuigen, "af te slanken" en door te verkopen.
Je mag hopen dat er niets verandert, maar een investeringsmaatschappij neemt meestal een bedrijf niet over om de klanten een betere dienst te leveren of om de werknemers een stabiele baan te garanderen. En meestal investeert een investeringsmaatschappij niet in het overgenomen bedrijf.
Dat is aantoonbare onzin, en vooral borreltafelpraat. Investeerders die zich zo gedragen halen vaak de media, maar zijn absoluut niet representatief voor alle investeerders (daardoor komen ze ook in het nieuws).
Ben al een lange tijd klant bij caiway en in het begin waren de wachttijden bij de klantenservice een groot min punt. laatste jaren heb ik nauwelijks problemen gehad en ook de support niet nodig gehad, geloof dat ze daarop wel verbeterend zijn ondertussen. Ben benieuwd of er daadwerkelijk niks gaat veranderen.
Ik zit zelf al jaren bij caiway. Prima kwaliteit en best betaalbaar (zie de glasvezel prijzen). Hopen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.
Hopelijk gaat Caiw nu dan ook over glas leveren in Gouda. Doen ze nu nog alleen over coax.
KPN krijgt concurrentie met glas, oh ja Ziggo Vodafone is er ook nog. Ben benieuwd wie de stabielste partij gaat worden.
Deze club is bezig een redelijk gedeelte van het internet van Nederland op te kopen, ook ZeelandNet is opgekocht door deze club:
https://www.google.nl/amp...t-in-Zweedse-handen-video

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee