Acer brengt dunne Swift 7-laptop met 14"-scherm en e-sim uit in april

Acer heeft een nieuwe versie van zijn dunne Swift 7-laptop aangekondigd. De schermranden zijn dunner gemaakt, waardoor er nu een 14"-scherm in de behuizing past. Die behuizing is bovendien 1mm dunner dan zijn voorganger.

Acer stopt een Intel XMM-lte-modem en een e-sim in de nieuwe Swift 7, maar er is ook een nanosimkaartslot aanwezig. De laptop wordt geleverd met een Transatel-profiel op de e-sim, met eenmalig 1GB gratis data, dat een maand geldig is in 48 landen, waaronder in de VS en Europa. Op de laptop staat een Mobile Plans-app waarmee gebruikers tegen betaling andere data-abonnementen kunnen afsluiten.

Veel details over de specificaties heeft Acer nog niet bekendgemaakt. In de Windows 10-laptop zit een Core i7-processor, maar niet bekend is welke versie. In het vorige model zaten passief gekoelde zuinige cpu's uit de Y-serie. Mogelijk is dat ook in de nieuwe versie het geval. Verder zit er een 256GB-pci-e-ssd en 8GB lpddr3-geheugen in de laptop.

Volgens Acer is de unibody aluminiumbehuizing van de nieuwe Swift 7-laptop 8,98mm dik. Dat is precies een millimeter dunner dan de uitvoering van vorig jaar. Het scherm heeft nog steeds een full-hd-resolutie van 1920x1080 pixels, maar groeit van 13,3" naar 14". Acer heeft het grotere scherm kunnen plaatsen omdat de schermranden dunner zijn. Het is een touchscreen dat is afgewerkt met een glanzende laag Corning Gorilla Glass. Het touchpad is voorzien van hetzelfde materiaal.

Nieuw is de vingerafdrukscanner, die links van het toetsenbord met achtergrondverlichting zit. Net als de eerste Acer Swift 7 heeft het nieuwe model twee usb-c-aansluitingen. Die zitten dit keer aan de linkerkant in plaats van de rechterkant. Ook is er een 3,5mm-jack aanwezig. De accu zou goed moeten zijn voor tien uur gebruik. Acer verwacht dat de nieuwe Swift 7 vanaf april in de Benelux beschikbaar is. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Acer Swift 7

Samen met de Swift 7 introduceert Acer een vernieuwde Spin 3, de SP314-51. Deze laptop heeft een scherm met een 360-gradenscharnier, zodat het apparaat ook als tablet te gebruiken is. Er komen versies met Intel Core-processors van de achtste generatie en de accuduur zou maximaal twaalf uur bedragen. De Spin 3-modellen hebben een 14"-scherm met een full-hd-resolutie. In februari komt de convertible op de markt en prijzen beginnen bij 549 euro.

Acer Spin 3

Verder komt Acer met twee nieuwe modellen in de Chromebook 11-serie, de CB311-8HT en de CB311-8H. Beiden hebben een 11,6"-scherm en twee usb-c-poorten. De 18,5mm dikke behuizing weegt 1,1kg. Het HT-model heeft een touchscreen, de H-uitvoering niet.

Acer zegt dat er nieuwe passief gekoelde Celeron-cpu's in de Chromebooks zitten, maar noemt niet precies welke. Verder is er 4GB ram en 16GB of 32GB emmc-opslag aanwezig. Volgens Acer komen er in het tweede kwartaal van dit jaar verschillende configuraties van de Chromebooks naar de Benelux. Prijzen zijn nog niet bekend.

Update: De Acer Swift 7 komt in april uit in de Benelux en kost 1699 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-01-2018 • 21:00

57 Linkedin

Reacties (58)

58
56
34
2
0
7
Wijzig sortering
Toch weer jammer om te zien dat de Chromebooks met een 11.6 inch scherm uitgevoerd worden. Voor normaal kantoorwerk is dat absoluut te klein.
Oprechte interesse, ik hoop dat het niet als flame opgevat wordt :s Waarom wil je een chrome-book voor op kantoor?
Eerste posted maakt het toch wel flink nadeel in het bedrijfsleven. Zeker aangezien printers daar niet super snel vervangen worden.

Ook vraag ik mij af of bedrijven het fijn vinden dat er apps vanuit de Playstore geïnstalleerd mogen worden aangezien daar toch wel rommel mee geïnstalleerd kan worden.

Zullen vast mensen zijn die het wel fijn vinden werken.

[Reactie gewijzigd door vali op 6 januari 2018 21:56]

Even wat argumenten ontkrachten hier.

Printen is allang opgelost. Wij printen op kantoor op elke printer zonder problemen. (google gerust; CUPS printing.)
Playstore? Gewoon blokkeren en per bedrijfsfunctie een profiel welke apps ze wel/niet krijgen

Bron? Ik werk er zelf mee en beheer ze.

Als je echt je had ingelezen zonder blind aannames te maken had je een stuk meer kunnen bekijken erover.

Onze situatie:

Windows Thin Clients in productie omgeving
Windows Laptops (Bepaalde externe functies)
Chromebooks
ChromeOS Thin Clients

gek genoeg willen de meeste medewerkers gewoon op Chrome werken. :+

[Reactie gewijzigd door corset op 6 januari 2018 23:24]

Printen is allang opgelost. Wij printen op kantoor op elke printer zonder problemen. (google gerust; CUPS printing.)
Kijk, hier heb ik wat aan. Vraag mij ook af of het printen nog steeds op basis van PDF wordt gedaan of klopt dat niet meer? Zover ik las gaf dat de grootste problemen in het verleden :)

[Reactie gewijzigd door vali op 7 januari 2018 12:46]

Nvt

[Reactie gewijzigd door dakathefox op 7 januari 2018 00:05]

@vali
Zoals gebruikelijk klets je weer uit je nek.

Printen is al lang geen probleem meer, maar omdat je klakkeloos uitgaat van wat anderen schrijven loop je dus weer onzin te verkondigen.

Verder is het voor admins mogelijk om Google Play Store uit te schakelen of alleen bepaalde applicaties te installeren. Maar ook dat wist je zeker niet.

Stemmingmakerij van jouw kant, zoals we ook gewend zijn als het gaat om Chrome OS. Hou gewoon je commentaar voor je als je niet weet waar je het over hebt.

Edit: toch wel opmerkelijk dat degene die onzin verkondigd er mee weg komt en dat als ik die onzin blootleg ik minnetjes krijg

[Reactie gewijzigd door dakathefox op 6 januari 2018 22:35]

Printen is al lang geen probleem meer, maar omdat je klakkeloos uitgaat van wat anderen schrijven loop je dus weer onzin te verkondigen.
Klakkenloos? Dat valt reuze mee. Ik reageer op iemand die review linkt wat grotendeels ook een mening is gebaseerd.

Zijn conclusie was deels ook het volgende:
k moet toegeven dat ik weinig offline ben geweest, maar kan me situaties voorstellen waarin mensen dat wel regelmatig zijn en dan lijkt een Chromebook onpraktisch. Ook dan is er echter een oplossing en die is weer afkomstig van de Play Store; je kunt namelijk de Android-apps van Gmail en Calendar installeren, die wel gewoon offline te raadplegen zijn. Je kunt Word installeren als je Docs niet fijn vindt werken en je kunt zelfs OneDrive installeren als je Google Drive niks vindt.
Zou inderdaad raar opkijken als Playstore uitgeschakeld zou worden, maar de voordelen die het biedt gaan hiermee wel mee verloren. Uiteraard is delen toestaan een optie, maar of je daar nou blij mee wordt als beheerder. Zeker aangezien criminelen de route kiezen om malware pas na enkele releasen toe te voegen tot de app. Een eigen prive Playstore zou de gebruikers in een bedrijfsomgeving hier wel tegen beschermen. Vandaar dat je in grotere bedrijfsomgevingen komt alle stores uitgeschakeld ziet als ze zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk.
Hou gewoon je commentaar voor je als je niet weet waar je het over hebt.
Niks leukers om met jou discussie aan te gaan, moet je onderhand toch wel weten?

[Reactie gewijzigd door vali op 6 januari 2018 22:38]

[...]
Zou inderdaad raar opkijken als Playstore uitgeschakeld zou worden,
[...]
Hoezo? Dit doen bedrijven ook met de Microsoft Store in Windows 10 ..
Klopt, alleen daar heb je de mogelijkheid om een eigen store op te zetten waar je eigen apps in kan zetten. Hier weet je zeker dat ze geen malware bevatten of naar privé servers worden opgeslagen.

Om op te gaan van het onderzoek van tweakers. Had het interessanter onderzoek gevonden als ze ook gekeken had naar virtualisatie. Zelf draai ik fedora op mijn werk laptop en gebruik alleen Windows in een VM als ik bepaalde legacy applicaties moet gebruiken. Zover ik lees is het draaien van VM prima mogelijk op ChromeOS i.c.m. KVM. Al staat het standaard uit.

[Reactie gewijzigd door vali op 7 januari 2018 13:45]

'Normaal kantoorwerk' 'kan ook onderweg zijn.
Onderweg heb ik minder moeite met een kleiner scherm. Maar ik werk ook 30 uur per week achter een bureau, een beetje scherm is dan wel fijn. Er is niet altijd een extern scherm beschikbaar tenslotte.
Wij werken bij .mijn werkgever allemaal op een laptop(onderwijs).
Om goed te voldoen aan de arbo voorwaarden op de vaste werkplekken, staan daar altijd 21.inch schermen met toetsenbord en muis.
Voor onderweg is het kleinere scherm van het apparaat voldoende.

Een beetje bedrijf zorg gewoon voor goede werkplekken met faciliteitem waar je kunt werken op je eigen device.
Mijn werkgever zorgt daar ook voor. Ik werk echter ook vaak bij een klant op locatie en daar heb ik die luxe niet.
Omdat alle applicaties naar de Cloud gaan / SaaS worden. Google loopt iets te ver vooruit, of een jaar of 5-10 doe je alles in een browser Inc. gamen, CAD tekenen en video renderen.
CAD? Revit vanuit je browser? Dat lijkt me sterk. Dan mogen ze wel opschieten
Waarom niet? Als ik ga kijken wat menig kantoormedewerker doet, dan komt hij of zij niet veel verder dan een beetje mailen, Excellen en documentjes tikken. Klantgegevens staan in toenemende mate in een online CRM systeem, ERP systemen zijn ook steeds vaker via de browser beschikbaar.

Je koopt toch ook geen vrachtauto voor die ene keer per jaar dat je naar de IKEA moet om spulletjes op te halen?
Waarom niet? Als ik ga kijken wat menig kantoormedewerker doet, dan komt hij of zij niet veel verder dan een beetje mailen, Excellen en documentjes tikken. Klantgegevens staan in toenemende mate in een online CRM systeem, ERP systemen zijn ook steeds vaker via de browser beschikbaar.

Je koopt toch ook geen vrachtauto voor die ene keer per jaar dat je naar de IKEA moet om spulletjes op te halen?
Doet mij beetje denken aan de argumenten die bij Windows RT tijdperk werden gebruikt. Begrijp mij niet verkeerd vind dat ChromeOS zeker potentie heeft, maar moet net als Windows RT nog flink wat slagen maken voordat het volwassen is.

Als je alleen bij mkb kantoormedewerkers komt zal ik je gelijk geven, maar kom eens in Enterprise omgevingen en je zult zien dat daar nog teveel legacy software draait. Het is ook niet raar, beheer waar ik heb uitgevoerd draait nog AIX wat al 10+ jaar draait en nog lang niet uit gaat.

[Reactie gewijzigd door vali op 7 januari 2018 13:30]

Ik werk aan de lopende band aan vernieuwingstrajecten waarbij traditionele desktop applicaties omgebouwd worden naar webbased applicaties.

Vrijwel altijd worden dit soort trajecten opgevolgd door een complete vervanging of upgrade van Windows.

Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik met klanten werk die naar de toekomst durven te kijken in plaats van in het verleden te blijven hangen.
Ik werk aan de lopende band aan vernieuwingstrajecten waarbij traditionele desktop applicaties omgebouwd worden naar webbased applicaties.

Vrijwel altijd worden dit soort trajecten opgevolgd door een complete vervanging of upgrade van Windows.
Tja, goed streven maar als het project in de miljoenen gaat lopen dan gaan manager beslissingen maken die je als beheerder niet altijd wilt. Zeker als het OS nog supported is.

Alles tegelijk willen migreren is ook niet altijd mogelijk dit gebeurd eerder in stappen.Heeft niks met naar verleden kijken te maken.

[Reactie gewijzigd door vali op 7 januari 2018 18:59]

[...]
maar kom eens in Enterprise omgevingen en je zult zien dat daar nog teveel legacy software draait.
Tot over een paar jaar zou ik zeker gelijk geven, met hetgeen ik zag bij mij op het werk (seinhuis Belgische spoorwegen). Specifieke programma's aangevuld met de normale officetoepassingen op een windows-pc, en een apart systeem van Siemens voor de verkeersleiding en veiligheidsmaatregelen (draait al van begin jaren 90).

Nu is er een specifiek programma aangekocht dat op servers draait, te benaderen via een VM-ware sessie, waar we zowel de verkeersleiding doen, als voorspellingen geeft qua vertraging, als voorstellen geeft tot oplossingen, als de aansturing van info naar derden (apps, borden op het perron,...). Op nieuwe seinhuizen vliegen de pc's eruit en komt er gewoon een thin client te staan. Het Siemens-systeem kan er nog niet volledig uit wegens veiligheidsprocedures die via dat systeem moeten worden opgestart, maar ik geef het nog 5 jaar en dan is dat ook verdwenen van het seinhuis (technisch zal het wel blijven draaien in computerruimtes, maar de input zal via de thin client komen).
Klopt, beetje bij beetje gaan grote bedrijven overstappen. Mooie is wel dat managers inzien dat docker het gaat worden (nu Openstack dood verklaard is) en dat maakt beheer/migraties zoveel makkelijker.

[Reactie gewijzigd door vali op 7 januari 2018 18:52]

Maar wel het meest gebruikte formaat op educatie gebied (basisscholen)
Ik werk in het onderwijs en de door jou gegeven informatie kan ik tegenspreken.

Ik zie een enkele kleine laptop a 11 inch, maar de meesten zijn 14 inch en enkele meer dan dat.
Ik zit in de keten van de leveringen in Chromebooks in Nederland en van alle formaten die er beschikbaar zijn is minimaal 80% wat 11,6 is. (Let wel: ik heb het over basisscholen).

Je ziet wel dat de Consumenten voornamelijk 14" afneemt.

[Reactie gewijzigd door copablanca op 6 januari 2018 23:42]

Duidelijk verschil zal zijn dat jou klanten scholen zelf zijn, terwijl blijkbaar as de keuze er is de consumenten een groter model kiezen.
Conclusie kan dan zijn dat scholen de 11 inch nemen omdat die goedkoper zijn dan de 14 inch versies en minder ruimte innemen, maar dat de voorkeur bij de eindgebruiker op een maatje groter ligt?
Wat zouden de scholen aanschaffen als je ze verteld dat de leerlingen meer kunnen met een groter scherm en dat ook graag willen gezien de verkoopcijfers?
En dat snap ik dus ook niet. Ik ken pubers van 14 die al 1m80 lang zijn. Die wil je toch niet een nekhernia bezorgen?
Omdat de statement van @copablanca niet klopt met wat ik op mijn school zie.

En die pubers krijgen eerder rugklachten. Ze liggen op hun stoel namelijk. Daardoor zit hun gezicht wel op een normale schermhoogte...
Beter dan een rugzak met tien kilo boeken op de fiets meenemen.
Ja, ik wilde dat ik tijdens mijn studie een tablet gehad had. Bijna alle boeken die ik toen gebruikte kan ik nu (gratis) downloaden, en de meeste boeken zijn per stuk zwaarder dan een enkele tablet. Samen met wat aantekenpapier in een kleine tas had me dat heel wat gesleep bespaard.
Dan was je nu vierkant geweest en had je halve knikkers op je ogen liggen. ;) .
.

[Reactie gewijzigd door copablanca op 6 januari 2018 22:25]

Toch jammer dat Acer het niet voor elkaar lijkt te krijgen om het 'lelijke computer' tijdperk te ontstijgen.
ze zullen het vast expres doen! kom laten we de chroombooks en de spin7 maar lekker lelijk maken...
ik denk dat het toch allemaal binnen het budget moet passen wat ze daar voor vrij hebben gemaakt,
de ene afzet markt is de andere niet, dus lijkt het logisch, alles kost geld en daar moeten afwegingen worden gemaakt waar ze denken het meeste geld mee te verdienen valt, vast zullen daar ook andere partijen een politieke vinger in de pap hebben gehad als ze gaan vergaderen over product...
(eigenlijk vind ik de Spin7 niet super heel erg lelijk, maar gewoon een normale laptop)

maar daarin tegen vind ik de Swift 7 echt heel erg mooi en een slik design hebben, die is echt niet lelijk maar heel erg mooie.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 6 januari 2018 22:49]

ze zullen het vast expres doen! kom laten we de chroombooks en de spin7 maar lekker lelijk maken...
ik denk dat het toch allemaal binnen het budget moet passen wat ze daar voor vrij hebben gemaakt,
de ene afzet markt is de andere niet, dus lijkt het logisch, alles kost geld en daar moeten afwegingen worden gemaakt waar ze denken het meeste geld mee te verdienen valt, vast zullen daar ook andere partijen een politieke vinger in de pap hebben gehad als ze gingen vergaderen over product...
(eigenlijk vind ik de Spin7 niet super heel erg lelijk, maar gewoon een normale laptop)
Dat zeg je nu wel zo lekker sarcastisch maar dat is natuurlijk wel wat ze doen. Ze moeten immers hun duurdere hardware niet kannibaliseren. Ondertussen kan je als je zonder garantie kan leven uit China een veel mooiere unibody aluminium laptop halen voor 500 euro.

De Spin3 is idd niet erg lelijk, maar juist dat 'normale laptop'-gevoel daar zou ik nou eens vanaf willen bij Acer. Dat ze eens iets maken waarbij als je er naar kijkt je gewoon een Wow gevoel hebt.
maar daarin tegen vind ik de Swift 7 echt heel erg mooi en een slik design hebben, die is echt niet lelijk maar heel erg mooie.
Ik vind die juist erg lelijk. Komt vooral vanwege de gigantische bezel aan de onderkant van het scherm.

[Reactie gewijzigd door Ramon op 6 januari 2018 22:15]

Uit China halen en dan 0,0 garantie hebben die je wel hebt met apparaten die je koopt bij een Nederlandse winkel.

Heb je straks een mooiere laptop uit China die niet meer op start, maar de lelijke Acer doet het tenminste nog steeds door de goed uitgevoerde reparatie binnen de garantie.
Hij zegt specifiek "als je zonder garantie kan leven" dus wat is nou je punt?
Ik vind die juist erg lelijk. Komt vooral vanwege de gigantische bezel aan de onderkant van het scherm.
Niet aanvallend bedoelt hoor, maar je vind 'm daarom lelijk? Ik vind 'm zelf juist erg slim(dun) en een mooi design hebben ondanks dat de dikke bezel EN webcam onderin. Maar als je er even over nadenkt heb ik dat liever dan een grote balk bovenin omdat het scherm dan ook lager zit. Die webcam zal misschien redelijk vaak gebruikt worden (gok ik) maar ikzelf gebruik dat nooit.
Als je dit scherm in een MBP zou zetten krijg je zoiets: https://i.imgur.com/G6aNvch.png Nou call me crazy maar dat is toch intens lelijk? Geen ziel zou zo'n MBP kopen.

[Reactie gewijzigd door Ramon op 6 januari 2018 23:20]

Jazeker wel! Omdat er een Apple logo op zit! :+

Zonder dollen natuurlijk. Ik vind het ook minder ogen, maar het komt denk ik vanwege de verhouding van de laptop. Het is namelijk erg smal en extreem plat. Die kabels, verbindingen etc zullen ook z'n ruimte nodig hebben en ik vermoed dat het daar zit.
Ik vind juist de scharnieren een afknappers, omdat er zon lucht gat tussen zit. Zonder dat gat ziet hij er best redelijk uit.
Zoals ik all eerder heb aan gegeven worden er binnen een bedrijf politieke beslissing gemaakt, dat zijn kracht velden waar werknemers binnen het bedrijf geen invloed op kan hebben,als er economische beslissingen genomen moet worden,zo gaat een vergadering nou eenmaal binnen een bedrijf met managers en directies, afzetmarkten,producten etc etc.

Verder als de manager van de afdeling chroombooks een x bedrag wil hebben voor het design, moet dit helemaal door gerekend en het uit gewerkt worden.
Het ontwerpen van de moederbord cpu etc etc, zullen denk ik ook nog enig sinds een aanpassing nodig hebben.

Maar jij bent ook dan niet het doelgroep voor de spin3, niet iederéén heeft de zelfde behoeftes als jou.
Maarja, ik vind het persoonlijk de spin3 niet lelijk, gewoon een normale latop, sinds wanneer is normaal lelijk geworden? Omdat we allemaal het mooiste willen hebben om daar mee gezien te worden, is een trend geworden.

Als je het woow effect will hebben moet je voor de swift7 gaan, dat vind ik helemaal niet lelijk, die grote bezel stoort mijn niet.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 6 januari 2018 23:10]

Ik vind die juist erg lelijk. Komt vooral vanwege de gigantische bezel aan de onderkant van het scherm.
Maar het scherm zit zo wel iets hoger waardoor je net iets ergonomischer zit te werken met zo'n ding. Liever een "lelijke" laptop met een scherm dat iets hoger zit dan over een paar jaar nekklachten. Als je ziet hoe mensen vaak ineengedoken achter zo'n ding zitten omdat het scherm gewoon veel en veel te laag zit... :/
Smaak is heel persoonlijk, maar ik vind ze ook inderdaad niet heel erg mooi.
Als er maar Linux op kan draaien. En wat is het grote nut van een esim in een laptop? Dan kun je beter tetheren via je telefoon.
Nut is dat je mobiel internet kan afsluiten buitenom de maker van laptop. Met een kleine afdracht, gezien de tekst
Ik heb ook een iPad met een duosim. Het is eigenlijk best handig en er zijn meer dan genoeg momenten dat je even niet wilt tetheren.
Jammer geen TB3. Dacht dat 2018 het jaar van TB3 ging worden nu Intel geen royalties meer vraagt.
Helaas niet met een mat scherm en zonder touch screen leverbaar.
Ik wil acer niet meteen afbranden en ik weet dat ik meer ontopic kan zijn maar man wat is dit ding lelijk
Men gaat ook vast bij dit model alles via de BIOS blokkeren zodat je er niet iets anders op kan draaien dan alleen maar Windows.

Dus als je Linux wilt, pech :/
Anoniem: 1024725
7 januari 2018 23:26
Jongens, ik weet het, je houdt van vulgaire meisjes
Hoe zit het met online-communicatie met hen zonder grenzen? Hier http://nalliso.ga vind je geile echte meisjes uit verschillende landen.
Dat is niet enkel bij Intel, ook bij AMD en ARM.
tegenstelling tot Meltdown en Spectre zorgt het lek in AMD's Platform Security Processor niet direct voor gevaar, ook is het in verhouding veel eenvoudiger op te lossen. Wel schept deze kwetsbaarheid wederom vragen omtrent de beveiligingssystemen die op de achtergrond draaien. Deze systemen moeten uiteraard voor een betere beveiliging zorgen, maar door dergelijke kwetsbaarheden is soms het tegenovergestelde waar. Zo kwam er vorig jaar ook al een lek in de Intel Management Engine aan het licht.

Bron nl.hardware.info maakt dus wel degelijk uit. En snap niet waarom ik -1 krijg stelletje fan boys

[Reactie gewijzigd door Roy_WL op 6 januari 2018 23:37]

Deze units zijn natuurlijk al weken geleden geconfigureerd en ingekocht bij de betreffende leverancier. Waardoor er niet zomaar overgestapt kan worden op aankomende modellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee