HMD brengt Nokia 7-smartphone met Snapdragon 630-soc uit in China

Het Finse HMD heeft de Nokia 7 aangekondigd. Het midrange-toestel heeft een Snapdragon 630-soc, 4GB of 6GB lpddr4-geheugen en een 5,2"-lcd met een resolutie van 1920x1080 pixels. Volgende week komt de smartphone in China uit voor omgerekend momenteel ongeveer 319 euro.

De Nokia 7 heeft een behuizing van glas, met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Het gaat om HMD's eerste smartphone met glazen achterkant, want de andere modellen hebben kunststof of metaal aan de achterkant. Het scherm heeft net als de andere Nokia-smartphones een 16:9-verhouding. In het toestel zit 64GB-emmc voor opslag van apps en data en dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje. De Snapdragon 630-soc van Qualcomm heeft acht Cortex A53-kernen en een Adreno 508-gpu. Het toestel draait op Android Nougat, maar is 'klaar voor Oreo' volgens de specificaties.

HMD geeft de Nokia 7 dezelfde Bothie-functie als de Nokia 8. Dat is een softwareoptie waarbij de camera aan de voor- en achterkant tegelijkertijd een foto maken. Bij het maken van de foto wordt het beeld van beide camera's naast elkaar op het scherm weergegeven. De primaire camera heeft een 16-megapixelsenor met pixels van 1,12µm en een lens met een diafragma van f/1.8. De frontcamera schiet 5-megapixeplaatjes, heeft pixels van 1,4µm en een f/2.0-lens.

Het toestel heeft afmetingen van 141,2x71,4x7,9mm, de camera steekt nog 1,2mm verder uit. In de telefoon zit een 3000mAh-accu en gebruikers laden die op via de usb-c-aansluiting. Verder is er een 3,5mm-aansluiting aanwezig voor het aansluiten van headsets.

HMD meldt dat de Nokia 7 vanaf 24 oktober te koop is in China. De uitvoering met 4GB ram kost 2499 yuan en het model met 6GB ram kost 2699 yuan. Omgerekend is dat ongeveer 319 en 346 euro. Wanneer het toestel naar de Benelux komt en tegen welke prijs, is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe Nokia 7 valt wat betreft prijs en specificaties tussen de Nokia 6 en de Nokia 8. Eerstgenoemde heeft een Snapdragon 430-soc en kost zo'n 250 euro. Het topmodel heeft een Snapdragon 835-soc en kost ongeveer 550 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-10-2017 • 09:59

73 Linkedin

Submitter: -8-

Reacties (74)

74
74
39
1
0
30
Wijzig sortering
Nokia zet een aardige aanval in op de smartphone wereld. Kan ik alleen maar toejuichen. Vooral omdat Nokia (tot nu toe) een kale versie van android gebruikt.
Ben benieuwd of ze hun kwaliteit Kunnen evenaren van vroeger.
Nokia was Nokia vroeger, en toen Microsoft, nu gebruikt HMD global de naam, het zijn dus niet de zelfde mensen, zoals je typte lijkt het alsof je heb hebt alsof de zelfde mensen er nog steeds achter zitten.
Je vergeet dat er een heel deel mensen van nokia zelf nu ook bij de HMD Nokia werken.
De smartphones worden dus wel ontwikkeld door "orginele" nokia werknemers :p
Weet niet of dat het zelfde product gaat leveren tuurlijk weet ik dat er medewerkers werken van het originele Nokia, maar de beslissingen worden gemaakt door een nieuwe baas.

Dit is meer wat ik bedoelde, als jij en 10 anderen bij een bedrijf ondergebracht worden dan moet je je ook aan andere regels houden toch? En misschien een andere visie.

[Reactie gewijzigd door vooviro op 19 oktober 2017 13:17]

Met uw logica zijn Apple en Microsoft ook opeens een andere bedrijf. Daar worden ook dagelijks werknemers ontslagen of vervangen. Ook de CEO's en aandeelhouders veranderen wel eens om de 5 a 10 jaar. Een bedrijf is nooit hetzelfde.

Wel leuk voor de bedrijven dat hun brand marketing zo sterk werkt dat men denkt dat een bedrijf nooit verandert.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 19 oktober 2017 13:56]

groot verschil tussen nieuwe werknemers, en een nieuwe CEO die aangesteld wordt, als een merknaam die verkocht wordt aan een totaal ander bedrijf en wat medewerkers die mee gaan... dat is toch een stapje anders.

neem als voorbeeld dat stel dat microsoft de naam "apple" koopt, verwacht je dan echt dat het de apple blijft die je nu kent?..... toch heel wat anders als dat er een nieuwe CEO in het bedrijf is, die moet nog steeds naar de zelfde directie leden luisteren, tevens nieuwe medewerkers naar managers etc.. etc...

[Reactie gewijzigd door vooviro op 19 oktober 2017 22:29]

Het zijn dus wel dezelfde mensen :)
dat er veel medewerkers vanuit nokia naar HMD global zijn betekend niet dat zij ook beslissen wat er uit de pot komt, dat beslist nog steeds de gene die betaald, de baas dus, die nu anders is, en wellicht niet de zelfde visie deelt maar zelf een visie heeft, is dit moeilijk te begrijpen? 8)7
De eerste CEO was ex Nokia, de huidige ook. Het is heel duidelijk dat (ex) Nokia medewerkers de baas zijn.
Als jij het zegt, je hebt er vast meer kennis over sinds je er werkt toch? neem ik aan, want je weet namelijk zoveel over wat er binnen een bedrijf gebeurd.

[Reactie gewijzigd door vooviro op 19 oktober 2017 22:51]

Dennisjehz; wie heeft jou gebeten? Wat ik weet van nokia is dat ze vernieuwend en kwaliteit leveren, zie de carl zeiss lenzen nu op hun toestellen, wie heeft die nog?? Mijn laatste nokia was de 1020, alreeds met refocus op de 41MP carl zeiss camera, apple is er voorzichtig mee aan het experimenteren wat vier jaar geleden al een feit was op de nokkia. Ik heb een android toestel nu, er komen nu nog steeds "vernieuwingen" die al lang bestonden bij nokia, enfin ik bedoel maar..
niet gebeten, ik praat ook niet over kwaliteit of hoe het toestel is, of wat het gaat worden, ik praat meer over, bedrijf is door zoveel veranderingen / overnames geweest in een hele korte tijd, waarbij er duidelijk andere mensen aan het roer zijn, met misschien een andere visie, dat ze goede kwaliteit leveren mag best, maar daar heb ik het ook niet over.

ik geloof ook best als het bij ex medewerkers van nokia zelf nu in handen is dat de visie huis wel bijna op een lijn zit met wat het toen was, maar klaas zijn idee is niet piet zijn idee binnen het zelfde bedrijf (dit zijn verzonnen namen en een voorbeeld)

[Reactie gewijzigd door vooviro op 20 oktober 2017 02:01]

Nee ik werk niet voor Nokia, maar het is geen geheim dat zo'n beetje alle sleutelfiguren in het bedrijf oud Nokia medewerkers zijn. Kun je Wikipedia of hun eigen website voor raadplegen.

Nokia heeft overigens wel een vaste plek in de board of directies, net als Foxconn. Die laatste is wel aandeelhouder, Nokia niet. Maar ik vermoed dat de sleutelfiguren in HMD zowel aandeelhouders van HMD én Nokia zijn. Ik zie anders niet wat Nokia erin te winnen heeft.
ik snap uw punt heus wel. Nokia bestaat officieel niet meer zoals wij die vroeger kennen. Nokia moest met iemand samen werken om te kunnen overleven. iedereen weet wie dat was, Microsoft. De Nokia Lumia Windows phone is geboren maar veel werknemers moesten hun spullen pakken. al die mensen die op straat stonden konden nergens heen. en richte een eigen bedrijf op of gingen ergens anders werken.

Microsoft nam heel nokia telefoon divisie over en er werd een contract opgesteld dat nokia een bepaalde tijd (volgens mij 7 jaar ofzo) geen mobile divice mocht maken. nu jaren later wanneer de contracten zijn ontbonden en de naam nokia zo goed als doodgebloed komen ze terug. Met ex-werknemers van de lumia divisie en ex werknemers van Nokia. HMD Word opgericht om Nokia naam weer op te pakken.

maarja HMD smoelt niet lekker en het is vrij onbekend. Nokia heeft zijn nostalgische naam. Aangezien HMD in bezit is van de merknaam Nokia, gebruiken ze het maar.
Als dit met apple zou gebeuren, dan zouden we ook gewoon Apple zeggen. hoe dan ook.

over de kwaliteit bedoel ik niet per se de robuustheid van de nokia 3310. alle nokia werkte gewoon lekker en deden wat ze moesten doen of je nou in een tunnel reed of in een winkelcentrum liep.
Er is inderdaad een vingerafdrukscanner aan de achterkant te zien.
Maar op die eerste afbeelding staat er ook een vingerafdruk-icoon op de voorkant (centraal onderaan).
Iemand die weet hoe dit zit?
Das voor 2FA, two-finger authentication :+
Die staat er altijd, ook bij mijn Nexus 5x
Dat wil zeggen dat de telefoon unlocked kan worden met de vingerafdrukscanner. Op mijn OPO heb ik geen FPS en staat daar dus gewoon een dicht slotje. Wanneer mijn telefoon echter is unlocked met smartlock staat daar een open slotje.
Waarom een glazen achterkant? Het is broos, glad en vingerafdruk magneet.
Juist omdat het glad is (maar toch niet uit de hand glijdt) veeg je de vingerafdrukken er veel makkelijker af dan van staal of aluminium. In tegenstelling tot een plastic achterkant is glas juist niet broos. Misschien bedoel je breekbaar? Met de juiste randen en glassoort zal dat erg meevallen.
Ja ik bedoel breekbaar. Maar toch liever aluminium.
Precies. Zelfs kunststof breekt op den duur af. Glas is het meest kwetsbaar dus het slechtst.
Hip zijn is een cyclus schijnbaar. Ik voorspel dat we bij de introductie van de iPhone 9 of 11 weer allemaal full metal phones willen hebben :-) (Want de 4 en 5 hadden ook al glas)
Maar dan zit er een technologie in die draadloos laden van een metalen unibody mogelijk maakt.
nu nog een oled scherm...
Ik zoek ook mijn 5X eens te vervangen. maar twijfel steeds aan een Samsung A5 of iets met minder bloatware.
alhoewel de S8 ook al sterk in prijs gezakt is.
Voor minder bloatware zou ik eens naar de Xiaomi MI A1 gaan kijken. Minder bloatware kan niet (Pure Android).
Nu daar een global version van uit is, heb je ook B20 (800 MHz).

Je kunt ook gewoon je 5X rooten en er stock LOS op zetten. Ik snap uberhaupt niet waarom iemand nu al een 5X wil vervangen...
Vanwege de accu? Hij heeft iets meer accucapaciteit dan de 5 maar het is zeker niet om over naar huis te schrijven. Ik heb zelf ook een 5X maar ben er inmiddels wel achter de accu toch echt de beperkende factor is...
Gaat de accu niet een "dag" mee? Ik begrijp nooit zo goed wat mensen allemaal met hun telefoon doen dat een accu niet een "dag" meegaat (lees: dag = 8 uur werken, heen en terug reizen).
@Jerie @pasarica

Mijn telefoon gaat bij normaal gebruik minder dan een dag mee. En met normaal gebruik bedoel ik dan bellen, whatsappen en mobiel bankieren. Een dag is voor mij zoals pasarica aangeeft van opstaan tot naar bed gaan. 's Nachts gaat dat ding aan de lader.

Misschien dat anderen minder last hebben van die 'eerste wereld problematiek', maar het is gewoon gruwelijk irritant als je dan tussendoor elke keer dat apparaat aan de lader moet hangen. In de praktijk betekent dat, wanneer ik maar kort ergens ben, snel een kwartiertje kan bijladen om 'm later wéér aan de lader te hangen. Of ik ga bijvoorbeeld ergens op visite om er op de terugreis naar huis achter te komen dat mijn telefoon daar nog aan de lader hangt.

Nee, anno 2017 vind ik dat een telefoon gewoon mee moet kunnen gaan van opstaan tot slapengaan zonder tussendoor bij te laden. En dan mag de accu ook nog genoeg buffer hebben dat áls je 'm een keer vergeet aan de lader te hangen 's nachts dat hij dan ook nog met gemak de nacht doorkomt zodat je wekker-app de volgende dag nog begint te rinkelen...
Als dat zo'n harde eis is dat je een nieuwe telefoon wilt, tja.

Er zijn ook veel trucjes om de batterij langer mee te laten gaan. Zo heeft Android 6.x een bug met WiFi waardoor dat veel batterij vreet (draait MIUI 8 daar niet op?). Je kunt ook gewoon een heleboel apps met push notificaties eraf knikkeren. Iets als Facebook of Facebook Messenger kost bijvoorbeeld erg veel batterij. Ook je scherm kun je minder fel laten schijnen. En zo zijn er nog wel meer trucjes.
Ja, no offense, maar 'not interested' in die trucjes. Feit is dat ik een telefoon koop en daarmee 3 dingen doe: bellen, whatsappen en mobiel bankieren. Dat moet m.i. gewoon werken, klaar uit.

De accu is bij de 5 en 5X gewoon een 'zwak punt'. Er zijn zat telefoons op de markt die een dubbele accucapaciteit hebben dus hoe je het ook wend of keert, die capaciteit zal niet meer worden. Of je dan bereid bent om de trucendoos open te trekken om de accu te sparen of overal een oplader mee naartoe te sjouwen dat is een afwezing die iedereen voor zichzelf kan maken. Laatst heb ik nog een pc van een kennis nagekeken die nog origineel winXP draait (aangeschaft in 2002). Niet vooruit te branden dat ding, ik zou direct een nieuwe kopen, die kennis is er echter tevreden mee en vind het geen probleem dat hij 5 minuten moet wachten voor zijn browser is opgestart....

Deze discussie ging oorspronkelijk over het feit dat klaaz erover dacht om zijn 5X te gaan vervangen, jij reageerde daarop dat je [...] uberhaupt niet snapt waarom iemand nu al een 5X wil vervangen waarbij ik aangaf dat ik me best kan voorstellen dat dat met de accu te maken heeft. Kun je je voorstellen dat mensen zo'n toestel aanschaffen en de beperkte accu dermate tegenvalt dat je overweegt om een ander toestel te kopen?
Die 5 of 5X is nog relatief nieuw, niet te vergelijken met een PC uit 2002. Mijn huidige toestel heeft zelfs een nog minder goede accu. Ik snap niet goed hoe de accu niet een dag meegaat als bellen, WhatsApp, en mobiel bankieren alles is wat je er op doet. Dan klopt er iets niet. Het spijtige van een toestel dat veel leeg gaat is dat het voor de batterij ook een downwards spiral is. Hij wordt er niet beter op. Welk OS gebruik je?
Android 8.0.0
Met mijn Nexus 5 hielt de accu ook niet over, maar dat was nog vrij manageable. Deze 5X is gewoon huilen met de pet op, heb inmiddels ook al wel andere 5X-gebruikers gesproken die hetzelfde ervaren.

Ik blijf 'm dan voorlopig ook nog gewoon gebruiken totdat ik het echt helemaal zat ben en dan koop ik gewoon een nieuwe (met een dikke accu). Ik heb echt geen zin om allerlei lapmiddelen toe te passen om een beperkte accu gedurende dag wat langer in leven te houden, wetende dat ik toch nooit 200% meer capaciteit ga krijgen met die accu...
Zo, Android 8 zelfs. Is die accu dan zoveel slechter dan andere apparaten zoals bijv de Nokia 5 of Nokia 6 of een recente WIleyfox Swift of een recente Moto G-series?
Sorry, ik ben in de war met Xiaomi Redmi (en dan de 4X).
ik vind "één dag" toch echt 16 uur. Bijvoorbeeld 's ochtends (opstaan) 7:00 van de lader tot 's avonds 23:00 (bedtijd) uur weer aan de lader.

Daar gaan vele phones toch echt onderuit omdat ze dat niet redden.
Ik vind een dag ~10 uur: 2x 1 uur reizen, en 8 uur werken. Ik vind het het geld niet waard om al een nieuwe telefoon aan te schaffen terwijl ik de telefoon al thuis heb in de buurt van de lader. Mocht je dan echt een keer een edgecase hebben: een powerbank kost 20 EUR ofzo, en dan kun je op je werk ook opladen.

Het verschil tussen 10 en 16 uur vind ik hetzelfde als het verschil tussen 1 en 2 dagen: praktisch gezien niet zo belangrijk.

Ook is het maar de vraag in hoeverre je je telefoon veel gebruikt tijdens het werk en/of het reizen, en zo ja wat je er dan precies mee doet, en hoe goed je batterij het nog doet.
Ik ben het volledig met Klaaz eens. Ik zat te wachten op de Nokia 6, maar deze werd 2x geannuleerd.
Nu in het bezit van de Xiaomi Mi A1. Een snel toestel, met geen bloatware (alleen een Remote-app voor de infrarood). En sneller + meer geheugen dan de 6.
Ten opzichte van deze 7, zie ik vooral ruim €100,- voordeel. Maar de 7 heeft dan een nieuwere soc.
En blijft bij Nokia de vraag, wanneer hij verkrijgbaar is...
maandag de nokia besteld en nu in huis
ben er erg tevreden mee
Ik kan na het hebben van een mi4c niemand Xiaomi aanraden.
Die is niet te vergelijken met de Android One.
Die Mi4c heeft een zware schil van Xiaomi
Want?

Xiaomi is namelijk sinds de mi4c flink gegroeid.
Heb zelf de redmi 4 pro, mi5s, mi6 gehad en nu de mi mix 2.
Allemaal stuk voor stuk top toestellen in die prijs klasse.
miui is ook volwassener geworden.
Minder bloatware kan niet
 • De Xiaomi Mi Feedback app.
 • De Xiaomi IR blaster app.
 • De Xiaomi Mi Store
 • De xiaomi Camera app ~matig.
En natuurlijk nog de hele google suite, waar ook steeds meer 'bloatware' apps bij geleverd worden zoals:
 • Google Play Books
 • Google Play Games
 • Google Play Movies & TV
 • Google Play Music
 • Google Play Newsstand
 • Google Play services
 • Google Print Service Recommendation Service (replaces stock/AOSP Print Service Recommendation Service)
 • Google Device Health Services
 • Gmail (replaces stock/AOSP Email)
 • Google+
 • Google Connectivity Services
 • Google Contacts (replaces stock/AOSP Contacts)
 • Google Desk Clock (replaces stock/AOSP Desk Clock)
 • Google Dialer (replaces stock/AOSP Dialer)
 • Google Docs
 • Google Drive
 • Google Duo
 • Google Fitness
 • Google Now Launcher (replaces stock/AOSP Launcher)
 • Google Package Installer (replaces stock/AOSP Package Installer)
 • Google Search
 • Google Sheets
 • Google Slides
 • Google Storage Manager (replaces stock/AOSP Storage Manager)
 • Google WebView (replaces stock/AOSP WebView)
 • Maps
 • Pixel Icons
 • Pixel Launcher (replaces stock/AOSP Launcher)
 • Photos (replaces stock/AOSP Gallery)
 • & Youtube
Het zou netter zijn als al die apps gewoon opt-in zijn in plaats van voorgeinstalleerd op je telefoon, en soms zelfs enkel uit te schakelen en niet te verwijderen. Ook veel van bovenstaande apps verzamelen bij gebruik persoonlijke en gebruikersdata, maar de gegroeide Google apps suite is iets waar andere telefoons ook last van hebben.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 19 oktober 2017 11:31]

Ik wist niet dat Google+ nog steeds bestaat.
En is het niet zo dat Google eist dat al die troep geïnstalleerd moet worden als je de play store wilt hebben?
Prima specs voor de prijs.
Ook goed dat Nokia dit midden segment gaat opvullen.
Hopelijk wordt de 7 beter beschikbaar dan de 6 serie.
Met 21% BTW komen de prijzen uit op ongeveer €380 en €420 in Nederland.

De Snapdragon 6xx-series is voor mij een sweetspot tussen performance (alle games draaien prima) en batterij-tijd. Het design van Nokia is strak, en de software draait soepel bij de andere modellen.

Het is mooi te zien dat merken als Nokia en Blackberry weer een come-back maken op de markt.

[Reactie gewijzigd door 3x3 op 19 oktober 2017 10:12]

De Snapdragon 6xx-series is voor mij een sweetspot tussen performance (alle games draaien prima) en batterij-tijd. Het design van Nokia is strak, en de software draait soepel bij de andere modellen.
Voor games misschien wel, maar ik heb zelf sinds januari aan Huawei Nova met een Snapdragon 625 (met 3 GB ram) en merk toch dat hij weer sterk aan het vertragen is. Switchen tussen apps en apps openen gaat trager en trager.
Dat heeft waarschijnlijk meer met Huawei's software te maken dan met Qualcomm's Snapdragon 625.
Ik denk dat daar ook het probleem zit in het geheugenmanagement.
Bij de Xiaomi (red)Mi serie weet ik ook dat daar veel problemen mee zijn.
Apps worden tijdens het multitasken gewoon uit het geheugen gegooit door slecht ram management.
Ik ben benieuwd wat de Nokia 9 gaat brengen.
Mijn huidige telefoon is al zo vaak gevallen, maar het werkt nog prima.
Misschien word de Nokia 9 mijn nieuwe tel.
Er zijn renders gemaakt gebaseerd op leaks.

https://www.youtube.com/watch?v=r12bQh17Oi0
Die renders ken ik thanks, maar ik hoop ook op een goede camera.
Aangezien ik vaak foto's maak, heb al sinds 2008 telefoons gehad met een goede camera.
Jammer dat de laatste paar jaren geen telefoons meer uit komen met xenon flisters.
Ik hoop het ook. Een 1/2.3" sensor, 1.4 µm pixels, OIS, f/1.8 en geoptimaliseerd software.
YES! Ik wilde binnenkort een nieuwe telefoon halen, maar vind de 8 te duur, maar ben met de 6 weer bang dat hij niet heel toekomstbestendig is. Dit lijkt me echt een prima ding! Net even wat snellere soc, USB C... Even in de gaten houden dus!

-edit- Waarom zit op dat eerste plaatje trouwens een vingerafdruk op de voorkant? De scanner zit achterop toch?

[Reactie gewijzigd door Bekers op 19 oktober 2017 11:05]

6 niet toekomstbestendig? als in updates of snelheid?
Qua snelheid (sd430)
Ik heb de 6, vind m erg snel! Ja heel soms een hapertje maar dat hebben denk andere ook, maar ik snap je
Heb hier een nokia 5 liggen via de werkgever, voelt sneller aan dan mijn prive s7 edge. Sta er echt versteld van...
Het installeren van software gaat wat trager maar qua interface vele malen vloeiender dan de samsung. Ook de snelheid van de vingerafdruk scanner is indrukwekkend. Batterijduur is vergelijkbaar. Echt het enige wat ik mis is het Oled scherm.
De nieuwe Nokia serie (5,6,7,8) lijken me allemaal geweldige telefoons die ik iedereen zal adviseren, maar helaas is bijvoorbeeld de 6 bijna nergens te krijgen. Het lijkt me dat ze dat eerst op orde moeten krijgen ipv steeds weer nieuwe modellen uit te brengen...
Is ja nog een leuk puntje bij Nokia, beschikbaarheid. Heb paar dagen geleden mijn Nokia 6 Dual Sim binnengekregen, besteld via Amazon DE. Maar ook daar moet je snel zijn, meestal zijn ze de volgende dag weer weg...
Qua specs had ik liever zelfs een 660 gezien. Verder op papier leuk toestel. Zou bijna gaan denken dat ze bewust zelf de nokia 6 slecht leverbaar hebben gemaakt om deze vol te kunnen produceren / promoten

[Reactie gewijzigd door Eentje op 19 oktober 2017 12:39]

Denk eerder dat ze met de 6 (eerst) de markt in Azië/India wilden dekken/verzadigen, maar het is nergens duidelijk wat de reden is voor de slechte beschikbaarheid. Heb nu ook met moeite een 6 weten te bemachtigen.
Deze komt aardig in de buurt van de Nexus 5X. Geen knop. Vingerafdruk aan de achterkant en de prijs. Voor de rest zijn de specs wat geupgrade.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee