Motorola Moto G5S en G5S Plus zijn beschikbaar in Benelux

Lenovo meldt dat de Moto G5S en de Moto G5S Plus in de Benelux beschikbaar zijn. De fabrikant kondigde de toestellen begin augustus aan. Lenovo liet later weten dat de toestellen ook in de Benelux zouden uitkomen, maar een releasedatum was toen nog onbekend.

De S staat voor Special Edition en de toestellen hebben ten opzichte van de gewone G5-versies een metalen behuizing uit één stuk, een iets hogere accucapaciteit en betere camera's. Verder zijn de specificaties grotendeels gelijk. De Moto G5S heeft een 5,2"-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels en maakt gebruik van een Snapdragon 430-soc. Er is 3GB ram aanwezig en 32GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh en ondersteuning voor snelladen. Aan de achterkant van de telefoon zit een 16-megapixelcamera met fasedetectie-autofocus. De frontcamera heeft een 5-megapixelresolutie en een ledflitser.

Het iets grotere G5S Plus-model heeft een 5,5"-scherm met dezelfde full-hd-resolutie en ook de accucapaciteit is gelijk. Het Plus-model beschikt echter over een snellere Snapdragon 625-soc, komt in uitvoeringen tot 4GB ram en 64GB opslagruimte en heeft een dubbele 13-megapixelcamera aan de achterkant. De camera's hebben hetzelfde brandpunt, maar één van de twee maakt foto's in zwart-wit, terwijl de ander in kleur schiet. De dubbele camera kan ook gebruikt worden voor een scherptediepte-effect. Aan de voorkant van de Moto G5S Plus zit een 8-megapixelcamera met een groothoeklens en een ledflitser. Beide toestellen draaien op Android 7.1. Alleen het G5S Plus-model beschikt over een nfc-chip.

De Moto G5S krijgt een prijs van 229 euro en de G5S Plus moet 329 euro gaan kosten. De versies zonder S, die al een tijdje op de markt zijn, kosten nu respectievelijk zo'n 180 en 275 euro. In de Benelux zijn alleen de grijze varianten beschikbaar.

Door Joris Jansen

Redacteur

12-09-2017 • 13:27

75 Linkedin

Reacties (75)

Wijzig sortering
Hij stond al een tijdje te koop bij Amazon.it voor 239€:
https://www.amazon.it/Lenovo-Smartphone-Memoria-Interna-Grigio/dp/B0744VXT1B/
De versie bij belsimpel kost 330€ maar heeft dan ook 4GB ram ipv. 3 GB:
https://www.belsimpel.nl/motorola/motorola-moto-g5s-plus-grey/specificaties
De versie van Belsimpel is dan wel weer zonder NFC, terwijl normale plus-versies die wel hebben.
Hoe kom je daar bij? De Europese varianten hebben allemaal NFC i.p.v. een kompas.
In de specificaties op Belsimpel staat geen NFC: https://www.belsimpel.nl/...s-plus-grey/specificaties, dus ik vermoed dat ze een ander model verkopen dan de standaard Europese versie.
Ik heb hem sinds gisteren en ook bij Belsimpel gekocht en mijn toestel heeft wel NFC. Alleen geen kompas.
heeft 32 GB opslag en 4GB werkgeheugen.
Geen kompas?? Maar waarom dan niet? Dat is toch onmisbaar bij navigatie, je wilt toch kunnen zien in welke richting je kijkt op de kaart? Ik wist niet dat er smartphones verkocht werden zonder kompas.
Je kan gewoon navigeren zonder kompas. Zodra je telefoon een richting op beweegt neemt de navigatie dat gewoon over.
Maar wanneer je stilstaat of net vertrekt, heb je geen idee welke kant je op moet. Mijn kompas werkt soms niet goed, en daar heb ik dan wel last van. Snap echt niet dat dat niet in alle telefoons zit.
Nou volgens mij kan je wel zien hoe je omgeving eruit ziet en welke kant je op moet. En na 2 stappen vertelt je telefoon het.
Hoe kun je dat in godsnaam zien dan? Ik kan dat in elk geval niet. Ik ben op een kruising en weet niet waar het noorden is. Welke straat moet ik dan in? Of ook gewoon als je midden in een straat bent: moet je links of rechts?

En vaak heb je (nog) geen nauwkeurig gps-signaal, zodat de telefoon helemaal niet na een paar meter oppikt welke kant je op loopt, of dat je überhaupt loopt. Met een kompas weet je meteen welke kant je op moet lopen.

Ik liep laatst in de buurt van Den Haag Centraal, en de gps-satellieten stonden net zo verkeerd dat ik tussen de gebouwen de hele tijd geen lock kreeg. In Google Maps zie je dan een blauwe cirkel van een kilometer die je locatie aanduidt. Ik wist wel enigszins in welke hoek ik zat, en ik wist dat ik naar het zuiden moest. Zonder kompas had ik echt geen idee gehad!

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 12 september 2017 19:11]

Ik mis het niet echt. Heb nog wel een gevoel voor richting en als je in Google map de straatnamen ziet en ook de naamborden bij de straat, dan komt dat altijd goed.
Dan wens ik je geluk met je richtingsgevoel! Ik heb dat niet. Straatnamen in Google Maps worden niet altijd weergegeven, dat valt me regelmatig op. En op straat is er ook niet altijd een bordje in zicht. En in het bos is het helemaal lastig om richting te houden (al heb je daar dan wat minder haast dan in de stad).
Je kan ook iemand de weg vragen hoor. Dat is ook niet zo moeilijk en ook nog sociaal.
Een kompas zoals hier wordt bedoelt is volgens mij een 'magnetisch veld meter'. Om daarmee goed de richting van het aardse magnetische veld te bepalen moet je niet te veel last hebben van elektronische velden zoals die door zenders worden gegenereerd.

Veel professionele kompassen die in schepen en satellieten worden gebruikt zijn gyroscopen omdat die veel minder last hebben van elektronische velden.

Met de tool gps-status (https://play.google.com/s...d=com.eclipsim.gpsstatus2) kan je zien wat voor sensor je mobieltje heeft om de richting te bepalen. Sommige mobieltjes hebben alles aan board...
Maar Arjan zegt dat zijn telefoon niet de kijkrichting kan aangeven in Google Maps, zonder dat je beweegt en zonder GPS. Dat is dus de voor mij essentiële functie, hoe dat dan ook heet.

App klinkt wel interessant, ga 'm bekijken!
Arjan, zou je de product code van dit Belsimpel toestel even willen delen? Zou er ongeveer moeten uitzien zoals dit: PA6V0100NL. Bedankt!
ik heb de PA6V0101NL
Dat zijn ze vergeten er bij te zetten dan. Het is namelijk of NFC of een kompas en de versie van Belsimpel heeft geen kompas.
Volgens mij verkoopt Amazon in Amerika 'branded' toestellen. Je krijgt dus een hoop voorgeïnstalleerde onzin en reclame in ruil voor een lagere prijs. Ik kan geen italiaans, maar ik denk dat het bij dit toestel ook het geval is.
Volgensmij is dit niet het geval bij de Italiaanse link die Dingeske stuurde, er staat niets genoemd over branding, provider o.i.d.
€ 237,04 + € 5,73 verzendkosten = € 242,77. Nog steeds bijna 90 euro goedkoper! Bizar dat we in Nederland weer zoveel moeten betalen.
Vergeet niet de thuiskopieheffing even af te dragen dan ;)
Is het ook Bizar dat we zoveel verdienen t.o.v. Italie dan?
http://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomen-per-land/
Het feit blijft dat Lenovo deze telefoon goedkoper aanbiedt in Italie dan in Nederland. Ik zou zeggen doe je voordeel ermee door te importeren. Maar kennelijk zijn er mensen die graag mopperen |:(
Het staat iedereen vrij om ze te importeren. Garantie e.d. wordt dan wel even wat lastiger maar je hebt hem dan wel goedkoper.
Nee, want jij suggereert dat de enige reden om hem hier te kopen het gemopper over de prijs is, terwijl RobinF je terecht wijst op de garantieproblemen als je hem uit Italië laat komen. Je moet voor jezelf kijken of je dat een aanvaardbaar risico vindt.
Dan begrijp jij mijn post niet helaas. |:(
Lees hem maar nog eens met een andere bril want uitleggen wordt me te zwaar. 8)7
Weet je zeker dat je mij gewoon niet begrijpt? Ik quote je even voor als je geheugen je in de steek laat, je hebt het zwaar blijkbaar :+
Maar kennelijk zijn er mensen die graag mopperen |:(
Hoe moet ik dat anders interpreteren dan "Mensen die hem in Nederland kopen, willen alleen mopperen over de prijs"? RobinF wijst je terecht op een andere reden om hem hier (in Nederland) te kopen: garantieafhandeling. Dat is gewoon een valide argument om hem hier te kopen. Als je hem moet retourneren naar Amazon Italië ben je je toestel vrij lang kwijt en dat kost meer geld dan hem binnen Nederland opsturen of terugbrengen naar je lokale leverancier. Ik zeg niet dat terugsturen 90 euro kost, maar een langere periode je telefoon moeten missen heeft ook een "prijskaartje".

Sowieso is het wel bizar dat je zo reageert op iemand die het volgens jou met je eens is. Mag je dan niet reageren ofzo?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 13 september 2017 12:04]

De feiten laten zien dat ik gelijk heb :o

http://m.telegraaf.nl/dft...er-dan-doorsnee-europeaan

"Italianen werken ruim tien jaar minder lang door. Daar is de periode dat men verwacht wordt te werken, met minder dan 31 jaar, het kortst van Europa. "
Volgens veel reviews zijn de camera's op papier wellicht beter, maar laten ze het in low-light juist afweten in vergelijking met de non-S versies. De dual camera setup lijkt weinig toe te voegen.
Ik heb de G5S Plus nu een paar weken in bezit, camera kwaliteit bij low light is inderdaad niet om naar huis te schrijven, maar ik heb het idee dat de software nog niet helemaal lekker is. ook die dual-lens modus is nogal buggy, regelmatig alleen maar zwarte foto's.
Ik heb zelf de G5 plus. Maar merk dat er vooral in heel Android buggs zitten. (Random vastlopers van Snapchat & Instagram, Soms ontgrendelt de telefoon zonder code ingevoerd te hebben etc. )
Anoniem: 219080
@JohanL12 september 2017 21:18
Hier heb ik op mijn Pixel anders nooit last van gehad. De ontgrendeling kan misschien een automatische "houd mij ontgrendeld" stand zijn? Snapchat en Instagram zijn ook precies twee apps die volop gebruik maken van de camera, wellicht dat het daar dan toch mee te maken heeft.
Was ook wel te verwachten dat de camera's minder gingen presteren bij low-light, iets wat ik bovendien echt zonde vind. De G5 Plus had een sensor met de Dual-Pixel technologie dus die sensor vangt gewoon meer licht op bij slechtere omstandigheden.

[Reactie gewijzigd door Luca op 12 september 2017 13:58]

Meer licht opvangen bij slechte omstandigheden heeft puur met de grote van desensor te maken. Hoe groter de sensor de te meer licht van deze bij slechte omstandigheden op.

Dual pixel zegt dan niet echt veel. sterker nog neem een 12mp camera met dezelfde grote sensor als een 30mp camera. Je zal zien dat de 15mp betere foto's geeft.
Het is inderdaad niet erg duidelijk verwoord door mij. Het is de combinatie van de diafragma, grote van pixels en de autofocus waardoor de G5 Plus een goede camera heeft.

Uit mijn review over de G5 Plus:
Net als de Galaxy S7's camera, heeft ook de Moto G5 Plus de 'dual-pixel autofocus' technologie meegenomen. De meeste sensoren maken gebruik van de traditionele Phase Detection Autofocus. Van alle aanwezige pixels, zijn er dan zo'n 10% van de pixels die ook meewerken bij het focussen. Dit merk je vooral overdag, wanneer er goed licht is. Wanneer de lichthelderheid daalt, merk je vaak ook dat de camera meer moeite krijgt om de focussen. En daar is dual-pixel autofocus dus voor. Nu zijn het niet 10% van alle foto's die kunnen meehelpen bij het focussen, maar alle aanwezige pixels kunnen hun steentje bijdragen. Dit zorgt voor zeer snelle autofocus, overdag én ook bij slecht licht. Mede door het grotere diafragma, de relatief grote pixels en dus de dual-pixel autofocus zou dat moeten betekenen dat de camera 25% meer licht moet krijgen, zowel overdag als onder minder belichte omstandigheden.
Ik doelde in het bericht echter meer op het missen van die specifieke sensor die wel in de G5 Plus zat.

[Reactie gewijzigd door Luca op 13 september 2017 16:10]

Behalve dat één pixel ook een sensor is. In feite maak je je pixels 2x zo groot (want X2) dus kun je 2x zoveel licht opvangen. Grotere pixels betekenen wel degelijk betere kwaliteit in het donker, daarom hebben de top iPhones en Samsung ook lagere MPs.
Maar er is ook nog zoiets als grootte lens waarmee je meer licht op je sensor kan krijgen. Dit effect zul je op een normale camera merken als je in de avond gaat zoomen en er opeens wel een waarschuwing voor weinig licht / bibber handjes op je toestel naar voren komt. Het oppervlak dat licht naar binnen schijn is kleiner dus er is minder licht. Een groothoek lens doet het dus ook beter in het donker.
Bijna dezelfde telefoon maar je betaald wel ruim €50 meer voor de G5S Plus. Dat is behoorlijk wat voor 1gb ram, opslag ruimte en een betere camera.

http://www.gadgetsnow.com...-G5S-Plus-vs-Moto-G5-Plus
Dat is het toch? De allergoedkoopste is onbruikbaar door de feature set. De componenten om het bruikbaar te maken kosten relatief weinig, maar de consument is bereid om veel meer te betalen om die extra gebruiksgemak te kopen. Dat blijft zo door gaan tot de Note 8 van 1 mille. Een telefoon met 16GB opslag heb ik helemaal geen drol aan. Dat is een toestel die alleen frustreert. 32GB kan ik nog net mee leven als een microSD erin kan, maar eigenlijk is 64GB voor mij de minimum.

In autoland is het ook een bekend fenomeen. De allergoedkoopste BMW wordt verkocht onder kostprijs. De model net daarboven heeft een andere chip en kost gelijk 10 mille meer (bij wijze van). Een trekhaak wat uitgekauwd technologie is en waarvan de staal inkoop echt duppie werk is kost ruim 1 mille... En gaan zo maar door...
50 euro vind ik juist goedkoop voor 3 verbeteringen. Helemaal als je van 16 naar 64GB gaat, volgens jouw linkje.
Onbegrijpelijk dat er geen usb-c in de Moto G5S zit maar wel op de plus..

edit, waarschijnlijk een foutje gemaakt, ik ben was er van overtuigd dat ik ergens gelezen heb dat er usb-c op de plus versie zat.

[Reactie gewijzigd door Bakkertje_01 op 12 september 2017 15:40]

Dat zou ook een verandering tov G5+ zijn dan.
Vooral omdat het nog allemaal USB2.0 over USB-C is. Dus alleen de fysieke connectie is anders. Kan me niet voorstellen dat een USB-C poortje meer kost als een micro-USB poortje.
De G5S Plus moet het helaas ook doen met een micro-usb en heeft dus geen usb-c.

Bron: Mijn vriendin heeft het toestel sinds 23 augustus in huis via Belsimpel.
@-ION- foutje van mij dan, dacht het ergens gelezen te hebben :D :D :D :D

[Reactie gewijzigd door Bakkertje_01 op 12 september 2017 15:41]

Op de Plus versie zit ook geen usb-c
Maar bij 1 winkel nog. En zo te zien blijft dat ook zo voorlopig. Staat tenminste 'Exclusief' op hun site.
Ze vragen er in ieder geval meer dan de adviesprijs van 299 voor de G5s Plus: nieuws: Motorola Moto G5S en G5S Plus kosten 249 en 299 euro - update
Inmiddels zie ik ze ook al bij bol.com en mediamarkt voor de adviesprijs ;)
De G5s wel ja. De G5s Plus staat nog niet bij de MM: https://goo.gl/44uLgm
Idem voor Bol.com. Die hebben ook alleen nog maar de G5s.

Dus ik denk dat die simpele Belwinkel een exclusiviteitsbeding heeft voor de G5s Plus.

Ben overigens nog steeds blij met mn G5 Plus :)
Is ook een ander model met meer RAM :)
Als niemand anders het verkoopt, is het in zekere zin ook exclusief. Maar dan niet bewust :P
Ik hoop dat de G5 Plus nu ook snel Android 7.1 krijgt aangezien de toestellen amper verschillen.
Ik vermoed/hoop zelf dat ze 7.1 overslaan en meteen updaten naar Android Oreo (8.0).
volgens mij hebben ze voor eind dit jaar android 8 beloofd.
Ik had wel graag de Z2 force in Nederland gezien.

Trouwens voor de prijs van de G5S plus, zou ik toch overwegen om de X4 te kopen. Ik verwacht betere camera's en design is net wat mooier vind ik.
De Z2 Force komt naar de Benelux
Vind het eerlijk gezegd nog mooie telefoons. Mooie apparaten voor zo'n prijs naar mijn mening.
Ik heb sinds een half jaar de Moto G5 Plus.
Erg fijn toestel zonder veel rommel erop.
Deze modellen zijn net weer iets beter.
Ik zou een Moto G5(S)(Plus) zeker aanraden!
De schermen van de S-versies zijn toch ook groter? Van 5 naar 5.2 en van 5.2 naar 5.5 inch. Lijkt me het vermelden wel waard. :)

[Reactie gewijzigd door Mike P op 12 september 2017 13:52]

Ja, en de behuizing is ook gegroeid, in iedere richting (3mm hoger, 1mm breder, 1 millimeter dikker). Vind ik persoonlijk wel jammer, want de G5 Plus vind ik nu op het randje van te groot eigenlijk. Mijn vrouw heeft hem en het is een prettig toestel, maar groter hoeft van mij echt niet.

Mijn huidige telefoon begint na 3 jaar wel redelijk op zijn eind te lopen en de G5s Plus was wel een kandidaat eigenlijk maar nu twijfel ik. Niet zozeer vanwege mijn handen, maar vanwege mijn broekzakken. Misschien dat ik dan de G5s Plus koop voor mijn vrouw en die van haar zelf ga gebruiken o.i.d.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee