Webwinkel zet foto's onaangekondigde high-end Sony Xperia-smartphone online

Webwinkel Amazon heeft op productpagina's foto's gepubliceerd van de Sony Xperia XZ1-smartphone. Sony heeft het toestel nog niet aangekondigd. Volgens eerdere geruchten krijgt de telefoon een 5,2"-scherm en komt er mogelijk ook een Compact-variant.

De productpagina's voor de zwarte en roze varianten staan nog steeds online, maar Amazon heeft alle foto's en informatie er afgehaald. De Duitse telecomjournalist Roland Quandt van WinFuture heeft de foto's opnieuw gepubliceerd via Twitter.

De Xperia XZ1 zal volgens eerdere geruchten een Sony-telefoon zijn met een 5,2"-hdr-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Hij draait op een Qualcomm Snapdragon 835-soc, net als de deze zomer uitgekomen Xperia XZ Premium. De XZ1, niet te verwarren met de Xperia Z1 uit 2013, Xperia XZ uit 2016 en Xperia XZs uit 2017, krijgt mogelijk ook een kleinere variant met de naam XZ1 Compact. Deze zou beschikken over een 4,6"-scherm met 1280x720 pixels.

Amazon vermeldde ook de prijs van de XZ1. Die zou uitkomen op 599 Britse pond. Dat is omgerekend momenteel ongeveer 650 euro. De Compact-variant is wellicht 100 pond goedkoper dan de grotere versie.

Sony houdt volgende week, voorafgaand aan elektronicabeurs IFA in Berlijn, een eigen evenement. Misschien laat de Japanse fabrikant zijn nieuwste smartphones daar zien.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-08-2017 • 11:06

102 Linkedin

Reacties (102)

102
92
46
6
0
40
Wijzig sortering
'De XZ1, niet te verwarren met de Xperia Z1 uit 2014, Xperia XZ uit 2016 en Xperia XZs uit 2017, krijgt mogelijk ook een kleinere variant met de naam XZ1 Compact.' Als een auteur deze zin over je merk schrijft, weet je dat je je smartphones geen handige namen meegeeft.
En dan vergeet de auteur de X1 nog..
Sony is inderdaad het enige merk waarvan ik niet zonder het op kan zoeken de laatste 2 of 3 high-end modellen op de juiste volgorde uit mijn hoofd kan opnoemen, klinkt misschien als mierenneuken voor sommige, maar ik denk dat dat toch slecht is voor je marketing.
Ik heb zelfs moeite met makkelijk te bedenken welke de nieuwste is en de meest high end van Sony.
Voor de lovers die een klein scherm willen.
Maar kijk eens naar de bezels.
Als ze daarin een van de snelste processor in zo'n kleine behuizing kunnen stoppen en koel kunnen houden... dan vergeef ik het Sony wel. Geen enkele Android fabrikant durft het aan om kleiner dan 5,1" te gaan in combinatie met een processor die hoort bij de top-3 van de snelste smartphoneprocessoren.
Het zou Sony echter sieren als ze er een 4,8" smartphone van maken i.c.m. de dunne bezels van de Xperia XA1. Daarmee blijft de behuizing net zo dun en net zo hoog als nu het geval is bij de Xperia X Compact.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 25 augustus 2017 13:52]

Kijk naar de afmeting en niet naar het scherm alleen. Een oude smartphone 5 inch is equivalent aan 5.5 inch met dunne bezels.
Helaas klopt dat niet, tenzij je een telefoon van 5 jaar oud pas oud noemt. Een 5" smartphone uit 2014 kan zelfs kleiner zijn dan de huidige Sony smartphones. Een smartphone van 5,5" kan pas kleiner zijn dan een 5" smartphones, als die smartphone voor 85% of meer is voorzien van een glazen voorkant. Dat is eigenlijk pas sinds dit jaar gaande (op de Sharp smartphones en Xiaomi Mi Mix na dan). Het is dus nog geen gegeven dat je stelling klopt.

Mocht je voorbeelden hebben waarbij een 5,5" smartphone (of Sony smartphone), kleiner is dan een 5" smartphone, dan zie ik die graag tegemoet..
Essential phone. Dat is wel een 5.7 inch.
Klopt dat het groter is dan de nexus 5 maar het scheelt niet veel. Als je het echt vervelend vind dan is het helaas niet anders dan een kleiner scherm te nemen. Zelf snap ik het probleem niet en zijn jullie in de minderheid. Accepteren of zelf eentje ontwikkelen. Geen front stereo speakers vind ik weer klote. En een keuze daarin is ook beperkt tot een paar modellen. En sony is geen optie.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 augustus 2017 23:41]

Nou er zijn nog niet heel veel 5.5 inch telefoons die kleiner zijn dan een Nexus 5 (met 4.95in scherm) en dat terwijl die telefoon ook nog flinke bezels heeft.
"Geen enkele fabrikant durft het aan..." Je bedoelt fabrikant van telefoons met Android..
Geen enkele fabrikant durft het aan om kleiner dan 5,1" te gaan in combinatie met een processor die hoort bij de top-3 van de snelste smartphoneprocessoren.
Nee, dat bedoel ik niet, want de processor van Apple behoort niet tot de top3 (iPhone SE) en is zelfs ingehaald door minder grote chipfabrikanten. Op zich niet gek, want de SE is ruim 1 jaar oud en gebruikt momenteel een cpu die 2 jaar oud is, namelijk die van de iPhone 6S. Daarmee wil ik niet zeggen dat die cpu slecht is of ondermaats, maar hij zal het simpelweg niet redden tegenover de cpu uit de Samsung S8/Note8, iPhone 7/7+ of Sony Xperia XZ Premium.

Sony lijkt het nu wel aan te durven en ik hoop dat ze hem volgende week daadwerkelijk presenteren. Ik ben benieuwd of Apple mid september, met een opvolger komt van de iPhone SE, want alleen dan klopt je statement weer.
De A9 is van het niveau van een Qualcomm 835, kijk eens naar benchmarks! Dus de SE voldoet aan de qualificatie high-end SoC met klein scherm. Een SE met A10 zou overigens een nog betere accuduur hebben.

Bovendien is de iPhone7 een 4.7" telefoon, dus zelfs ruim onder de 5.1" die jij aanhaalt...

[Reactie gewijzigd door quantumleapje op 25 augustus 2017 13:46]

Klopt helemaal, ik zag de iPhone 7 over het hoofd. |:( De A9 behoort inderdaad in het top-3 rijtje.
Ik denk dat ik die per ongeluk uit mijn geheugen had gewist. Ik heb de opmerking aangepast naar: Android fabrikant.
Hier een foto uit mijn review. Qua formaat zit hij inderdaad onder de meeste 5" telefoons.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 25 augustus 2017 13:52]

Of naar die scherpe hoeken, je kan beter een iets grotere telefoon met ronde hoeken hebben
Heb nu de z3c maar dat Sony nog steeds geen fatsoenlijke opvolger heeft gemaakt vind ik triest. Ik laat dan nog de hoge prijzen even weg en heb het dan over de accuduur, tegenvallende camera, niet meer waterdicht, grote bezels, matige kwaliteit en nu ook irritante zeur apps die je niet kan uit schakelen.
Mensen vinden dat Samsung nu een te dure S8-lijn maakt maar dan heb je ook iets. Sony is het voor mij althans niet meer en ik zie dat hier in de comments ook vaak terug.
Ik ben na jaaaaren Sony ook helemaal klaar met Sony. Zeurende apps die inderdaad niet uit te schakelen zijn, maar ook de totale stilte rondom b.v. Broadpwn. Ze weigeren willens en wetens te vertellen welke telefoons wel of niet vatbaar zijn en welke daarvan wel of geen update krijgen. Info over de gebruikte chips is niet of nauwelijks vindbaar.

En dan heb ik het maar niet om het gedoe met Bluetooth. Als ik ongestoord muziek wil luisteren, moet ik mijn telefoon ergens neerleggen en vooral niet bewegen. Dat had ik met de Z, Z1, Z3 en Z5. Met verschillende headsets van verschillende merken. Maar nee, het ligt niet aan hun telefoon. Dat er veelvuldig op diverse fora over geklaagd wordt, berust op louter toeval. :X
Formaat van de Sony compacts is erg fijn. Z1c gehad en nu de Z3c. Veel power in een compacte behuizing. Alternatieven bij andere merken zijn er amper.
Ook een paar nadelen:
 • Sony presteert ondermaats qua schermkwaliteit, en dan wat mij betreft met name de helderheid van het scherm. Na de Z1c dacht ik, mwa technische innovatie, met de Z3c zal dit beter zijn. Nou nee dus.
 • Daarnaast zijn de klepjes aan de zijkant, die met een rubbertje voor waterproofing moeten zorgen, gedoemd om te mislukken na verloop van tijd. Vooral waar de oplaadpoort onder zit (dat klepje gaat vaak open en dicht). De rubbers verliezen hun vorm, worden losser, en het klepje sluit daardoor niet meer goed.
Ik weet niet of het bij de compacts ook is, maar bij de normale Z-toestellen t/m Z3 zat er aan de zijkant een magnetische laadpoort. Die heb ik altijd gewoon gebruikt voor het opladen. Ideaal! (zouden meer fabrikanten moeten doen)

De klepjes gingen bij mij slechts zelden open. De Z5 heeft overigens geen klepje meer voor de USB-poort, alleen nog voor de SIM/SD-lade.
Wel grappig dat zo’n ontwikkeling zo snel gaat heh? Een ruim naar geleden vonden we het onzin om zoveel ontwikkeling te steken in minimale chin en forehead en nu ziet dit er al raar uit.
Ik zou het niet erg vinden als er knoppen waren op de onderste bezel, scheelt weer ruimte op het scherm. Sony kennende doen ze dit echter helaas niet.

[Reactie gewijzigd door Reksho op 24 augustus 2017 13:22]

Wat zit iedereen toch altijd over de bezels? Ik zie alleen maar voordelen van grote bezels. Minder kwetsbaar en geen ongewenste schermaanrakingen. Smalle bezels vind ik persoonlijk ook niet mooi.
Simpel: kleine bezels betekent dat je een groter scherm kunt hebben en het toestel toch compact kunt houden.

En ik vind kleine bezels wel mooi en heb haast nooit last van ongewenste schermaanrakingen (Galaxy S8).

[Reactie gewijzigd door AmonTobin op 24 augustus 2017 11:57]

Dat begrijp ik, maar het is gewoon niet praktisch.
Als ervaringsdeskundige: het maakt geen bal uit.
Waarom zou het onpraktisch zin?
ongewenste schermaanrakingen
Zelf meegemaakt?

Denk dat het onzin is. Tenzij je een fabrikant hebt die slecht is met software... dan zou ik inderdaad niet die telefoon kopen.

Je kan veeeeeel bereiken met software.
Ja, daar heb ik soms al last van met m'n Xperia z5 compact, als ik het bedien met een hand. Nu heb ik ook wel grote grove handen, als stratenmaker zijnde.
Bij mijn S8+ worden die knoppen bijna altijd verborgen, maar je kunt ze heel makkelijk vastzetten met 1 druk op de knop, links in de navigatie balk. Ik verberg hem altijd, waardoor je hem tevoorschijn haalt door vanuit onder het scherm naar boven te swipen.

Wel grappig dat mensen klagen over te kleine bezels, waardoor er geen plek is voor knoppen onder het scherm. Terwijl een groter scherm juist meer ruimte oplevert dan een bezel, waarin je zelf de keus hebt om de knoppen te laten zien of te verbergen.
Ik zet ze altijd aan op mn S8+ ik vind het echt irritant als je eerst steeds naar boven moet swipen voor je je knoppen ziet.
vind het nog steeds onzin :)
Ik kan je vertellen dat de bezels op de Xperia X compact groter zijn dan op de Xperia Z5 compact en Z3 compact. Het is dus raar dat Sony ervoor kiest om de randen aan de onder- en bovenkant zo groot maakt. Ook aan de zijkanten kan wat vanaf, want dat hebben ze ook bij andere (mid-range XA1) smartphones laten zien.
Foto's van de Xperia Compact serie zijn hier en hier te vinden.
Heerlijk om wat ruimte te hebben om de telefoon in de hand te houden zonder met de vingers op het scherm te zitten.
Dat maakt maar een deel van de bezel handig, of hou jij bij normaal gebruik de bezel aan de bovenkant vast?
Als ik een filmpje kijk in landschap modus dan hou ik de telefoon wel eens vast aan de bovenkant ja.
En dat maakt het handig om die bezel te hebben?

Zoals je al aan geeft doe je dat wel eens dus blijkbaar is die ook prima vast te houden zonder de bezel te gebruiken bij het kijken van video.

Maargoed als jij het fijn vindt, top natuurlijk, niks mis mee, alleen naar mijn idee is bezel boven je scherm (muv voor functies zoals camera/speaker) echt het meest nutteloos van een smartphone, en maakt het dat telefoons er lomp uit zien.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 augustus 2017 13:20]

Precies dat. En stereo-speakers zijn dan fijn in landscape.
Kan toch stereo-speakers hebben zonder bezel of ben ik nu gek? Voelt alsof iedereen een beetje argumenten aan het verzinnen is. :O Je kan prima je telefoon in landscape vasthouden zonder het scherm of überhaupt de voorkant van je telefoon aan te raken. Dat is de manier waarop ik het iedereen zie doen eigenlijk, de telefoon rust in de hand alsof het een stoel is.
Kan toch stereo-speakers hebben zonder bezel of ben ik nu gek?
Het is Samsung op de S8 in elk geval niet gelukt.
is het gek, als je die mooi vind?

Niet perse de besels op zich, maar de hele telefoon, in combinatie met de bezels
Als je deze telefoon legt naast een S8, of de nieuwe iPhone 8, dan ziet dit er toch uit als een budgettelefoon van max 200 euro?
En wat maakt dat uit zolang je het er mooi uit vindt zien?
Die bezels zorgen er wel voor dat je mooie en krachtige stereo speakers hebt. En ik heb liever een bezel waar ik mijn vingers op kan rusten dan die dingen van tegenwoordig. Plus youtube hoeft niet gecropped to worden zoals op de samsung s8 dingen.
Het ontwerp lijkt naar mijn mening 5 jaar terug de tijd in als je het vergelijkt met concurrenten. Ik krijg bijna het gevoel van: Oja dit model hebben we nog op de plank liggen en bij gebrek aan beter brengen we hem maar uit.

Maar eerlijk is eerlijk: Op deze manier onderscheiden ze zich wel van de concurrentie. Maar of het positief bij publiek ontvangen wordt kan de toekomst alleen maar vertellen.
Ik vind die bezels prima. Ik vind die bezel-loze trend van nu juist vreselijk.
Ik ben zeer benieuwd naar die "compact" . Als die goede specs heeft, ben ik wellicht snel eigenaar van zo'n telefoon.
ik ook! Mijn Z1 compact trekt het nog maar net allemaal.

Blijft raar dat de grote massa nog steeds in het 'dikke lullen' werk trapt van de grote schermen. Zie totaal geen toegevoegde waarde in zo'n groot scherm en het brengt alleen maar een hoop praktische onhandigheden met zich mee.

Hopelijk is zijn de specs idd goed en niet half half zoals de z5c en zijn opvolger.
Wat voor praktische onhandigheden kun je in vredesnaam bedoelen? Ik ben heel blij met mijn 6,3" scherm op mijn S8 en ik kan me niet voorstellen dat iemand een telefoon zou willen gebruiken met van die lelijke dikke randen. Dat ziet en voelt toch super goedkoop aan?

Hoe groter het scherm, hoe meer je kunt zien en doen. Ookal denk ik dat de max nu wel bijna bereikt is.
Ik zou niet weten wat ik met een tablet 6,3" telefoon aan moet... de fijnste telefoon qua formaat die ik heb gehad was de Nexus 5. Heb nu een Galaxy S7, maar merk dat het scherm toch wel een slag kleiner had mogen zijn; ik moet m met twee handen vasthouden wil ik een beetje comfortabel scrollen etc. Het is verder meteen ook zo'n bulk in je broekzak.
De Galaxy S7 is maar ~2mm langer dan de Nexus 5, even breed maar dan wel beduidend dunner. De S7 heeft een groter scherm dan de Nexus 5 met gelijke body's. Ik vind het maar vreemd dat u de opmerking maakt dat de S7 te groot en vooral te dik voor u is aangezien de S7 fysiek minder inhoud heeft dan de Nexus 5. De Nexus 5 heeft 5,8% meer volume dan de Galaxy S7 en dus hoort de Galaxy S7 in uw broekzak fysiek fijner te voelen dan de grotere Nexus 5.

De Sony toestellen zijn altijd groot. Zelfs de compact toestellen zijn vanwege hun enorme schermranden erg groot. Premium alternatieven kunt u vinden bij LG in het middensegment of bij Samsung in de A-serie.
lelijke dikke randen is puur esthetisch. Ik heb het over dingen als typen met 1 hand, dat ding fatsoenlijk vast kunnen houden, amper kunnen fietsen omdat dat ding zo strak in je broek zit, dat soort zaken.
Simpel zat. Ik wil m'n telefoon met 1 hand kunnen bedienen en ook altijd bij me kunnen dragen in de broekzak van een normale spijkerbroek of korte broek.

Ik hoor dus tot de categorie voor wie ~5 inch de absolute limiet is.

Verder is "lelijke dikke randen" super subjectief. Ik vind het juist prima om, als ik de telefoon horizontaal geörienteerd vasthoud, nog iets te hebben om vast te hourden en waar ruimte voor fatsoenlijke naar voren gerichte speakers in zit.

Ik vind de S8 en S8+ er juist niet uit zien. En alle rip-offs die andere fabrikanten qua design maken al helemaal niet.
Ik deel je mening deels, 5,2" zonder dikke bezels is prima te doen met een hand. Maar ik heb nu 5,5" en met 2 handen bv typen werkt prima; dus heb liever een nog groter scherm om het beter te zien en ook zodat er een grotere accu bij past. Ik vermoed dat rond de 6" optimaal is.
Ik volg mijn eigen voorkeur, en die ligt bij een groter scherm.
Waarom dan niet gewoon een tablet als een groter scherm het belangrijkste is? Had je een nog groter scherm kunnen nemen die net zo moeilijk mee te nemen is als een smartphone met 6,3" scherm :-/

Persoonlijk vind ik smartphones met een schermformaat van 5,2" nog acceptabel maar groter houdt ook veelal in dat het nauwelijks meer in 1 hand past en te bedienen valt. Dan lijkt mij een losse tablet en smartphone.al logischer.
Je moet als consument een keuze hebben in wat jij belangrijk vind en niet een ander jouw wil opleggen. wil je groot dan koop je groot met alles erop en eraan en wil je klein dan koop je euhhhh... een Iphone 5s of een middelmatige spec sony. Dat is mijn probleem, ik wil een opvolger voor mijn z3c en die is er niet.
Dat jij het nut niet ziet komt waarschijnlijk omdat jij je telefoon anders gebruikt als andere mensen.
Dat jij het nut niet ziet, betekent niet dat dit de waarheid is. Het is voor jou zo.
Als kleine telefoons populair zouden zijn, dan zouden er meer gemaakt worden.
Dat is niet waar. Producenten kunnen zelf hypes creëren, waarin de meeste mensen blind meegaan. Het is bijna hetzelfde als mode. 3 jaar geleden had je als man niet moeten proberen met zo'n lang t-shirt/jurk over straat te gaan. Maar de mode (producenten) weet de massa te vertellen dat het nu wel cool is en dus volgt de massa.

En als de telefoonproducten er voor kiezen dat een ingebouwde stuiterbal 'hip' is, dan zal de massa dit ook gaan vinden. En ontstaat er vanzelf de gedachte onder de massa '"Wie de vetste/duurste/grootste stuiterbal heeft, is 't mannetje". Waardoor dit door de producenten 'uitgebuit' kan worden.

En tuurlijk heeft een groter scherm een bepaalde functie, net zoals dat de stuiterbal dat zal hebben. En tuurlijk is de vraag ontstaan, omdat mensen met hun dikke vingers meer tekstregeltjes in beeld willen hebben. De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik.
Echt wat een bullshit.
Veel mensen denken "mwaw ik hoef geen grotere telefoon, oude is toch groot genoeg" en dan hebben ze de telefoon en dan willen ze echt niet meer terug naar een kleinere. Het is allemaal maar wat je gewend bent.
Ik zeg nu ook dat ik geen grotere telefoon meer hoef, maar dat zei ik bij mn vorige ook. En ik vind het formaat van mijn huidige telefoon echt een stuk beter dan van mn vorige telefoon (die ik nog steeds wel eens gebruik).
Je hebt gelijk dat hypes gecreeerd kunnen worden, maar er zijn genoeg hypes waar mensen toch niet blij van worden. En van de grotere telefoons worden de meeste mensen wel blij. Althans, wel de mensen die ik ken.
Jij niet en dat is nogmaals je goed recht.
3 jaar geleden had je als man niet moeten proberen met zo'n lang t-shirt/jurk over straat te gaan.
En het ziet er nog net zo belachelijk uit. 8)7 'Heb je het slaapshirt van je vriendin aangetrokken?'

Verder eens met je reactie :)
Kijk maar naar Jaden Smith. Hij droeg jurken en was model voor Louis Vuitton's dameslijn.
Ik heb zo'n plastic cardboardachtig ding, en daarin is een groot scherm met héél veel pixels natuurlijk wel erg veel beter dan een 720 p scherm. Maar mn dagelijkse gebruikstelefoon hoeft die supergrote 4k schermen helemaal niet. Als VR of AR beter uit de kinderschoenen is gegroeid koop ik wel een specialistische headset.
Dat is niet waar. Producenten kunnen zelf hypes creëren, waarin de meeste mensen blind meegaan.
...
En tuurlijk is de vraag ontstaan, omdat mensen met hun dikke vingers meer tekstregeltjes in beeld willen hebben. De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik.
Ik zie niet in hoe of waarom je "dikke vingers" koppelt aan meer willen zien. Zijn twee nogal zeer verschillende zaken.

In elk geval, ik ben van een N5 5" naar een Oneplus One gegaan. Ik dacht ten tijde van die N5 ook wel dat ik geen groter scherm nodig had. Sinds de OPO wil ik nooit meer terug en ben ondertussen aan een andere 5.5" toe. Idealiter heeft mijn volgende smartphone een nog net iets groter scherm in een behuizing die +- even groot blijft, met kleinere bezels toch.

Dus blind meegaan? Vergeet het maar.

Die hoop praktische onhandigheden? Zo'n hoop is dat niet hoor. Ik kan hem nog steeds eenhandig bedienen en hij past in al m'n broeken (en nee, baggy broeken zijn niet mijn stijl). Geen idee wat er nog meer onhandig aan zou kunnen zijn.
En je krijgt er veel gebruikscomfort voor terug...

Mijn vrouw heeft ook nog een Z1c. Als ik die in mijn handen heb lijkt alles belachelijk klein.
Die krijgt wel goede specs ja, we zien je wel in het ervaringen-topic ;)
Van wat ik heb begrepen zijn de XZ1 en XZ1 compact precies hetzelfde op scherm na. De richtprijzen zijn dan ook 699 voor de XZ1 en 599 voor de compacte versie. (Zal met abo of in deals iets goedkoper kunnen uitvallen. De persconferentie van Sony is op 31 augustus dus je kunt het volgende week zien.
Er mee wegkomen is veel gezegd denk ik. Is het niet zo dat de smartphoneafdeling van Sony al jaren verlies draait?

Ik vind persoonlijk die rechte hoeken, de grote bezels en het al jaren onveranderde saaie design niet erg aantrekkelijk. Da's uiteraard een mening en ik weet dat er mensen zijn die het wel mooi vinden, maar als je smartphoneafdeling al jaren verlies draait, is het misschien eens tijd om iets anders te durven denk ik dan.
Ik vind de rechte hoeken en het design van Sony juist geweldig!

Veeeeel strakker dan die eeuwige semi ronde hoeken van Samsung, Apple en andere fabrikanten die deze twee klakkeloos na-apen.
Ik ken een bepaald merk met een aangevreten stuk fruit die dat al jaren doet.
Je bedoelt een touchscreen aan de voorkant met één knop aan de voorkant onder het scherm?
Verder zijn er door de verschillende versies heen flink wat veranderingen geweest bij de 'aangevreten stuk fruit', of noem het met het laatste beetje respect wat je (misschien) nog hebt gewoon Apple.

[Reactie gewijzigd door SgtElPotato op 24 augustus 2017 11:41]

merkvoorkeur daargelaten..als je objectief kijkt is dat niet waar.
http://www.mercurynews.co...e10year-0107-16.jpg?w=620
de 4 kreeg een ander randje en de 6 een ander homeknopje. De overige verschillen zijn alleen het formaat. En dat boeit toch ook niet. Als een ontwerp werkt, dan werkt het. Kijk naar de Porsche 911 :)
Mwa hij heeft wel een punt. De 6, 6S en 7 zijn qua design praktisch identiek en het lijkt erop dat de 7S wederom in dezelfde behuizing geplaatst wordt (afgezien van de nieuwe 8 met kleine bezels). Dat betekent vier jaar lang exact hetzelfde design. Ik ben zelf al sinds de 3GS een ontzettend tevreden iPhone-gebruiker maar ik moet zeggen dat ik nu ook wel klaar ben met dat 'generatie 6' uiterlijk, en ben niet bereid om en nabij de 1000 euro voor een iphone 8 neer te tellen.
High end nowadays, scherm in combinatie met bezels, fotokwaliteit van de camera's.
Dat dit soepel loopt op een 835 geloven we wel.
Ik hou deze wel in de gaten als vervanging van mijn Z5C... Over een maandje of 3 mag ik weer op zoek naar wat nieuws en ik heb een schijthekel aan alles boven de 5". Sorry, niet vriendelijk, maar ik heb liever een toestel dat ik in een broekzak kan houden. :) Grootte van de bezels lig ik niet zo heel erg wakker van.

[Reactie gewijzigd door ElectricHead op 24 augustus 2017 11:21]

Ja ik heb inderdaad een 5,5" telefoon en die valt om de haverklap uit mijn broekzak :+
Ik heb nog een Z3C, merk dat de accu echt minder word.
Vind de maat ook fijn, qua totaal formaat van telefoon wil ik eigenlijk niet langer/breder. Helaas erg wijnig keuze in die klasse in de mid tot high end klasse. Ben benieuwd of ze deze keer inderdaad weer een compact model uitbrengen met redelijke tot goede specs.
Prijs is niet verkeerd vergeleken met de 1000 euro die je tegenwoordig neer moet tellen voor high end phones. Enige waar je dan op in levert is de screen to body ratio, maar goed, je krijgt wel stereo speakers, en je vingerafdrukscanner op de fijnste plek die een telefoon kan hebben. Mijn vriendin heeft de z5 compact, en dat is ook echt een heerlijk toestelletje.
Interessant als vervanging van mijn Z3. Zeer fijn toestel.
das prima, scheelt weer batterij. ik moet geen 4k-energie-slurpend monster hebben voor welke prijs dan ook. hell, moesten ze die 8-reeks soc veranderen door de laatste nieuwe 6-soc en een iets lagere prijs zou ik er helemaal wild van worden om eerlijk te zijn.
Dan heb je dus een midrange toestel en dat is prima, maar niet voor 600 euro.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee