Microsoft: Bing heeft marktaandeel van 33 procent in VS

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Bing een marktaandeel heeft van 33 procent in de Verenigde Staten, waarbij het zich baseert op cijfers van het onderzoeksbureau comScore. In de rest van de wereld is het aandeel kleiner.

Microsoft maakte de statistieken via het Twitter-kanaal voor Bing-advertenties bekend met de uitroep 'groter dan je denkt'. Daarmee speelt het bedrijf ogenschijnlijk in op de opvatting dat Bing geen grote gebruikersaantallen kent. Bij de statistieken gaat het om zoekopdrachten die direct via de dienst worden uitgevoerd of via zoekdiensten 'powered by Bing', zoals Yahoo. In de VS is de zoekmachine goed voor 5 miljard maandelijkse zoekopdrachten.

In andere werelddelen gaat het om aanzienlijk kleinere marktaandelen. In Europa is het aandeel 9 procent, hetzelfde geldt voor Nederland. In België ligt het met 12 procent net iets hoger. Het hoogste Europese aandeel wordt behaald in het VK, daar gaat het om een kwart van de zoekopdrachten. In Azië en Zuid-Amerika schommelt het aandeel rond de 5 procent, waardoor het wereldwijd op 9 procent neerkomt. De Europese Commissie claimde onlangs dat concurrent Google in de meeste Europese landen een marktaandeel heeft van meer dan 90 procent.

Met deze aantallen wil Microsoft zich mogelijk als aantrekkelijke partner voor advertentiebedrijven presenteren, zo merkt Ars Technica op. De site schrijft dat Bing al langer groeit en dat de dienst in 2015 voor het eerst winstgevend werd.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

18-08-2017 • 21:00

152 Linkedin

Reacties (152)

152
144
94
6
0
22
Wijzig sortering
Bing werkt ook beter voor Amerikaanse zoekresultaten dan Google. In Europa is Bing daarentegen ruk.
Hetzelfde heb ik met DuckDuckGo. Ik heb hier een paar dagen geprobeerd mee te werken maar het zoeken was zeker niet top. Hopelijk komt er verbetering in maar tegen Google opboksen kan DuckDuckGo niet met eenvoudigheid en snel zoeken.

Hetzelfde is trouwens voor Bing. Is echt een zusje van DuckDuckGo.
Ik gebruik ondertussen 2 jaar DuckDuckGo als standaard en ik krijg veel betere resultaten dan in Google. Voornamelijk omdat ik niet in mijn Google-bubble aan het zoeken ben maar gewoon door heel het Internet.

Op welke manier Google "eenvoudiger en sneller" zou zijn dan DuckDuckGo kan ik me al helemaal niets bij voorstellen.
Ik heb het idee dat ik tien jaar geleden veel meer vond op Google met veel minder moeite. Tegenwoordig moet ik daar alles quoten en dan denkt die lammeling nog steeds het beter te weten. Maar dat de resultaten op Google voor Nederlandstalige zoekopdrachten vaak beter lijken te zijn dan op DDG kan ik me nog wel wat bij voorstellen.

Het grootste gemak aan DDG vind ik dat je ook op vreemde computers nog zoektermen kunt gebruiken. Ik vind die bangs niet allemaal even geslaagd (!wtfr en !wiktnl bv.) maar 't werkt al met al best lekker. Google probeert als alternatief alles zelf te tonen. Dat werkt niet tot nauwelijks.

Ik gebruik vooral de meer gespecialiseerde zoekmachines van Google, zoals Books en Scholar. Daar heb je tenminste nog wat aan.
Ik vraag me af wat het doel nog is van dat quoten. Vroeger betekende dat je die termen letterlijk in de resultaten wilde terugzien. Nu krijg je synoniemen of verbasteringen van het woord. Alsof je erop zoekt zonder de quotatietekens.

Google is helaas niet meer wat het was. Ik word vooral moe van die SEO-puistenkoppen. Knulletjes die vijf minuten zoeken, een samenvatting op hun eigen website plaatsen en hun website zo optimaliseren dat mensen die wél actief zijn met de hobby weggedrukt worden in de resultaten. Het komt veel te vaak voor dat dezelfde (soort) websites in de resultaten terugkeren. Iemand op Reddit heeft hier vorige maand een prachtig betoog over geschreven: https://www.reddit.com/r/...ken_why_its_so_damn_hard/
Leuk artikel inderdaad. Aanradertje wel om even te lezen voor iedereen die de laatste jaren heeft gedacht "zijn er nog andere artikelen als ik zoek op 'getting started tutorial for xyz' dan deze 'top xx tips voor xyz'?"
Dit. Als Google inderdaad zo slim kan analyseren dan zouden ze toch ook onderscheid moeten kunnen maken tussen gebruikers die weten hoe je aanhalingstekens, * en ? moet gebruiken en wie niet. Nu wordt standaard iedereen als debiel behandeld.
Ik heb het idee dat ik tien jaar geleden veel meer vond op Google met veel minder moeite. Tegenwoordig moet ik daar alles quoten en dan denkt die lammeling nog steeds het beter te weten.
Helemaal mee eens. Ik krijg vaak resultaten met weggelaten zoektermen. Daar is vast een instelling voor, maar die heb ik niet weten te vinden. Google kan ook totaal niet overweg met het feit dat ik zoek in vier verschillende talen. Dat wordt vaak weer fout verbeterd.

Om die reden heb ik Bing een serieuze kans gegeven, maar die was eigenlijk onderaan de streep niet beter.

[Reactie gewijzigd door BARTdG_ op 19 augustus 2017 00:56]

Google kan ook totaal niet overweg met het feit dat ik zoek in vier verschillende talen. Dat wordt vaak weer fout verbeterd.
Interessante opmerking. Ik zoek zelf ook in vier talen en had er niet bij stilgestaan dat dit negatief zou kunnen uitpakken. Maar tien jaar geleden zocht ik ook al regelmatig in drie talen.

Overigens is de Google voice typing op mijn telefoon ook totaal waardeloos geworden in vergelijking met vijf jaar terug. Toen kon ik eventjes snel de taal switchen (net zoals op het normale toetsenbord) en werkte het verbazingwekkend goed voor vier talen. Tegenwoordig kun je alleen instellen welke talen je zoal spreekt en het het werkt voor geen meter meer. Zelfs met enkel Nederlands en Engels.
Anoniem: 310408
@BARTdG_19 augustus 2017 09:15
Helemaal mee eens. Ik krijg vaak resultaten met weggelaten zoektermen. Daar is vast een instelling voor, maar die heb ik niet weten te vinden.
Kom kom, dat kan Google je natuurlijk prima uitleggen: https://www.google.fr/sea...&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Als jij het kan vinden hou ik me aanbevolen.

http://www.google.com/int...earch/tipstricks/all.html
Levert niks op in ieder geval.

Ik ben het met BARTdG_ eens dat vaak voor simpele zoekopdrachten van 2 woorden (of meer) resultaten worden weergegeven met een weggelaten woord
Toen ik werkte aan mijn thesis, zocht ik met Altavista omdat Google uber bubble presenteerde. Ik kreeg geen fatsoenlijke inhoudelijke hits omdat toen Google nog puur op populariteit sorteerde. Sja en niemand die zocht waar ik naar zocht.
Grappig, want ik heb precies het omgekeerde. Ik was Google zat en was DuckDuckGo een serieuze kans aan het geven. Ik heb het ongeveer een half jaar volgehouden en toen was ik het zat om steeds voor falende zoekopdrachten toch weer Google te moeten inschakelen (meerdere keren per dag). Jammer, want ik sta echt achter de gedachte van DuckDuckGo. En ik heb ook liever Bing dan Google, maar ook die werkt voor mij gewoon minder goed.
Ik merk zelf dat het soms gewoon afhangt wat ik zoek of duckduckgo of google me betere resultaten bied. Als ik erg precies in mijn zoekopdracht ben dan werkt duckduckgo meestal even goed of zelfs beter maar ben ik minder precies met mijn zoekopdracht dan gaat google daar ver bovenuit.

Gelukkig heeft duckduckgo de !bang commando's waarmee je altijd even snel naar google kan wissellen op het moment dat dat duckduckgo er niet uit komt. Gewoon even !g aan het einde van de zoekopdracht en je zoekt op google.

Deze !bang commandos zijn eigenlijk de primaire reden waarom ik duckduckgo gebruik: !w voor wikipedia !wnl voor de nederlandse wikipedia, !yt voor youtube en zelfs dingen zoals !pricewatch for de tweakers pricewatch of !eu4 voor de europa universalis 4 wiki
Hmm ik zou het wel interessant vinden als je daar een voorbeeld van tegen zou komen. Gebruik zelf trouwens Google uit luiheid, maar sta wel sympathiek tegenover Duck Duck Go (ondanks de debiele naam).
Gebruik dan !g voor je zoekterm in Duckduck go. Dan zoek je encrypted maar toch via Google.
Encrypted Google is niks anders dan het forceren van een https verbinding. Google zelf blijft data verzamelen.
Niet dat ik het er mee oneens ben, maar is Duck Duck Go niet een woordspeling op "duck duck goose", het spelletje waar iedereen in een kring zit, één speler er om heen loopt en "duck ... duck goose" gaat en met goose iemand aantikt?

Gedachte gang dan; [zoekresultaten] .. duck.. duck.. go!, die is 'm.
Via diezelfde weg, vanwege de eerder door Croga genoemde filterbubbel, ben ik toch op Bing blijven steken. Werkt voor mij prima, als ik al eens Google gebruik, heb ik geen betere resultaten. Gewoon ouderwets de juiste zoek termen gebruiken en niet maar willekeurig wat erin flatsen. En bij 9% horen ligt me beter dan bij de rest horen. Beetje Calimero uithangen. ;-)
Die filter bubbel zou op één andere manier in eigen beheer moeten geraken.
Ik heb dezelfde ervaringen. Het zou leuk zijn als Tweakers hier een keer een in-depth onderzoeksartikel over maakt. Een keer wat anders dan de zoveelste telefoon aankondiging.
Ik gebruik ondertussen ook een paar jaar DuckDuckGo en ik moet toegeven dat het inderdaad anders zoeken is, ik kan meestal vinden wat ik zoek, vaak zijn de suggesties ook beter maar soms schiet het net tekort aan google.

[Reactie gewijzigd door Coolaswa op 19 augustus 2017 19:44]

Heb je daar toevallig een voorbeeld van?
Zoeken op afbeeldingen, facebook profielen, datasheets ed. Misschien is dit omdat ik het verkeerd gebruik dus ik sta open voor tips.
Hmm ja, dat klinkt wel minder handig dan.
Voor mijn studie moet ik regelmatig naar literatuur zoeken. In Bing krijg ik pagina's vol niet relevante resultaten bij Google/google scholar en de universiteitsbibliotheek krijg ik wel relevante zoekresultaten
Ik heb hetzelfde, ben al 5+ jaar over naar DDG. Vooral de 'bangs' !a en !w gebruik ik veel. Denk dat ik oprecht misschien 1 of 2 keer per jaar Google gebruik. Ik heb dezelfde indruk als jij, dat je gewoon oprecht het hele web aan het bekijken bent ipv je bubble. Als ik dan Google gebruik merk ik voornamelijk dat ik meer websites hoog geranked zie staan die op mij overkomen als advertenties.

Op mijn telefoon gebruik ik Bing vanwege Cortana, zou graag zien dat ik die kan vervangen door DDG, maar dat zal wel niet werken met Cortana.
Die 'bangs' wist ik niets van. Dat werkt inderdaad verdomde handig :)
DDG is soms beter omdat het minder vaak DMCA/ EUCD takedowns krijgt. Als Piet piraat heeft het een nut.
Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch gebruik ik DuckDuckGo als standaardzoekmachine. Voor >90% is het goed genoeg. Voor de rest kan ik altijd nog !g voor de zoekopdracht zetten.

Maar grootste gedeelte van de tijd ben ik gewoon te lui om de volledige pagina van een bedrijf in te tikken. Google hoeft niet alles van me te weten.

Overigens zou ik iedereen aanraden om gewoon een dag of een week iets anders dan Google voor zoeken te gebruiken.
Bij mij staat Bing nochtans ingesteld als standaard zoekmachine, evenals op mijn telefoon. Ik zou niet weten wat er 'ruk' is aan Bing? Misschien kan je mij wat meer uitleg geven (oprechte vraag).

Zo heel af en toe (dan spreek ik over een 5-tal keer per jaar) schakel ik Google nog eens in. Voor de rest vind ik alles wat ik nodig heb op Bing. Zelfs de kaartendienst vind ik beter dan Google Maps.
Ruk in de zin van : vindt met dezelfde zoekopdracht minder relevante pagina's, idem bij het zoeken naar technische documenten of KB's van Microsofts eigen OS en foutmeldingen...
Naar mijn smaak is Bing beter in natuurlijke taal, en Google beter in concrete zoek-termen. Wij Tweakers gebruiken wellicht al meer query-achtige zoektermen ipv een losse gedachte of woord.

Het hangt ook erg van het onderwerp af naar mijn smaak, en of je je cookies wel of niet gedelete hebt en wel of niet ingelogt bent met GMail/Hotmail. Ben je een GMail gebruiker, en je gebruikt Google, heeft die een streepje voor want heeft jouw profiel ter beschikking. Niet zo goed voor de privacy, maar wel voor de efficientie ...
"Naar mijn smaak is Bing beter in natuurlijke taal" zou kunnen verklaren dat hij in de VS net wat lekkerder werkt dan in het Nederlands?
Ik gebruik Bing soms ook perongeluk omdat het de standaard op een computer staat die ik soms gebruik. Het valt me op dat de resultaten veel Amerikaanser zijn en minder accuraat dan Google.

Bing zoekt ook niet in youtube video, en laat daar nu net veel reviews en oplossingen op staan die je kunnen helpen met uw probleem.

Ik heb ook de indruk dat Bing minder sne een foutgespelde plaatsnaam kan linken aan de juiste locatie. Ik mrijg regelmatig straten in een amerikaanse staat te zien :-) er zijn blijkbaar veel overeenkomstige stadsnamen. Zo heb je ook "Antwerp" in de Ohio.

Probeer maar eens met Bing in het Nederlands uit te zoeken in welke staat Antwerp ligt. Google gaf het als 4de hit van de eerste keer, Bing vond niets. Mini testje maar dit maar het verschil zit hem een kleine zakwn.

Overlaatst was mij roetfilter stuk en ik kon via Bing enkel Fixes voor 6liter Ford trucks vinden of gespecialiserrde service centers inde VS.

Waar Google nog moet aan werken os het begrip 'review' maar al te vaak komen er van die fake reviews van webshops op of van. Die gegenereerde specsvegelijkers. Ipv degelijk product reviews.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 18 augustus 2017 22:42]

Vreemd dat ik bij Bing toch regelmatig video's van YouTube krijg voorgeschoteld bij mijn zoekopdrachten. Zeker als ik de specifiek Video's aanklik.

Ik heb geprobeerd om Antwerp op te zoeken in de VS in het Nederlands, het resultaat is: https://www.bing.com/sear...1B1EF4CFCA39CD1C764E5AA4B

Je ziet dat bij het vijfde resultaat al meteen prijs is (verwijzing naar Wikipedia). Dus zo slecht scoort Bing dan toch niet blijkbaar?

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door SkyCloud op 19 augustus 2017 00:05]

Op welke pagina op Google iets staat is niet te vergelijken met anderen of andere engines, ligt aan je internet gebruik gedrag. Bing zal weinig van je weten omdat a) je bing niet gebruikt en b) bing niet net als Google op praktisch ietere site mee kijkt en je volgt via je mobiel.
Ik gebruik Bing dagelijks op mij. Telefoon en de wiki van Antwerp staat dus ook gewoon op de eerste plek.

In mijn ervaring maakt het niet uit of je google of bing gebruikt. Als je ze maar evenveel gebruikt als dat je de ander gebruikt als je een vergelijking doet.

Als ik google naar string krikg ik touwtjes en damesondergoed.
Als ik Bing naar string krijg ik ook echt string.

Dit komt niet omdat Bing beter is maar omdat ik Bing meer gebruik.
Nee, dat komt zeker omdat je je damesondergoed via google shopping zoekt ;) ;)
is er geen plug-in die dat uitschakeld?
Daarnaast heb je de private en incognito modi in Google Chrome toch?!
Private en incognito verbergen alleen cookies en logs lees ik net, lokaal op de pc.

Dit geldt voor alle browsers denk ik:

Omdat elk verzoek via internet gekoppeld is aan een IP-adres, kan men met relatief gemak iemands online stappen traceren. Dat is ook hoe het metadata-collectieprogramma van de NSA in een notendop werkt. Het bureau verzamelde informatie over welke IP-adressen verzoeken stuurden naar elkaar. Het doel was het in kaart brengen van de online activiteiten van mensen. Helaas bleken ze ook vaak de inhoud van de verzoeken te bekijken. Zo kon de NSA mailverkeer aflezen en downloadgedrag monitoren.

VPN zal hier enigzins wel helpen maar die hebben ook een plicht tot het verstrekken van gebruikersgegevens als een rechterlijke instantie er naar vraagt of opdracht toe geeft.

Alleen vpn diensten die geen log bijhouden zijn veilig en dat zijn er niet zo veel.
*zucht*
Lezen is ook een kunst... Je moet de reactie van
Coolstart maar eens herlezen |:(
Bing Maps beter dan Google maps? Mogelijk dat het aan de andere kant van de plas beter klopt, maar hier loopt het hopeloos achter. Ze gebruiken Here als data leverancier, maar waarschijnlijk hebben ze een voordelig abonnement, want op diverse plaatsen in Nederland is de informatie nog steeds niet bijgewerkt. Als Windows 10 Mobiele gebruiker mag ik aan den lijve ondervinden hoe karig en achterhaald Bing Maps is sinds CU voor Windows 10 is uitgekomen.

@SkyCloud misschien is het woordje "beter" dan niet helemaal op zijn plaats maar "handiger" en "sneller" mogelijk wel. Ik was gefixeerd op "beter", en dat is niet aan de orde hier in Nederland ben ik bang (is mijn persoonlijke mening ;) ).

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 19 augustus 2017 00:12]

Ik geef je 100% gelijk dat Google Maps meer data weergeeft. Soms stap ik ook over naar Google Maps om bepaalde gegevens te bekijken die je niet in Bing Maps terug vindt. Maar ik heb het over het gebruik van de beide diensten. Ik gebruik liever Bing Maps dan Google Maps omdat IK het gewoon handiger en sneller vind (maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze).
Kun je een voorbeeld geven van slechte resultaten met Here? Ik gebruik het (standaard meegeleverd) op mijn Windows Phone, maar zou niet snel iets anders willen voor navigatie.

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 20 augustus 2017 20:54]

Ik heb het niet over de app Here maps maar over de Windows 10 Kaarten app voorzien van achterhaalde Here data. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, kijk bijvoorbeeld naar de n279, traject den Bosch <> Veghel.
Ik gebruik Bing ook standaard. Aangezien de meeste dingen die ik zoek Noord-Amerika gerelateerd zijn werkt het prima. Probeer je dan hetzelfde in Google te zoeken dan zijn de resultaten vaak minder goed. Echter voor Europese resultaten probeer ik initieel steeds Bing, maar als je daarna hetzelfde probeert in Google dan krijg je nu eenmaal betere resultaten.
Op mijn werk staat standaard Bing als zoekmachine ingesteld. Af en toe gebruik ik Bing wel eens per ongeluk maar bijna elke keer kan ik daarmee niet vinden wat ik zoek.
Tik ik daarna dezelfde zoekopdracht in Google, vind ik meteen wat ik zoek.
Ik denk omdat vele mensen meer Google gebruiken en daarom meer weggehaald wordt bij Google zoekresultaten dan bijvoorbeeld Bing of Yahoo.

Voor Maps en dergelijke denk ik dat het een smaak is. Voor mij is Google maps samen met TomTom de betere ..
Na jaren gebruik te hebben gemaakt van de Bing zoekmachine in mijn Lumia smartphone kan ik je verzekeren dat het een waardeloze zoekmachine is voor gebruik in Paraguay (Zuid-Amerika, één van de witte spots op de kaart van de graphic).

De 'Here' kaarten waren wel prettig in gebruik, zeker prettiger dan Google Maps. Maar je kan er maar beter zelf je route uitvogelen, aangezien Bing je continu naar de verkeerde stad die praktisch dezelfde naam heeft als de hoofdstad, maar dan wel 150 kilometer verderop ligt.

Nu geloof ik ook wel dat Bing veel bruikbaarder zal zijn in de US en UK. Dat zijn zo'n beetje de enige markten die MS waardeert. Want wat ze de rest van wereld voorschotelen is praktisch gezien complete onzin.
Ik gebruik Bing best regelmatig, op mijn telefoon en voor cortana staat het als default. En elke zoveel weken/maanden probeer ik het weer te gebruiken als normale zoekmachine. Maar ik gebruik het eigenlijk alleen voor de simpele generieke engelse zut.

Bing werkt -voor mij- echt zwaar en zwaar ruk voor lokale zoekopdrachten of technische details (vaak nog eens Windows/Microsoft gerelateerd ook!). Ik moet daar hele moeilijke en specifieke zoekopdrachten voor verzinnen, maar ook niet te specifiek. Terwijl Google alles vrijwel direct voor me vind.

Zelfs foutmeldingen uit Windows geven bij mij gewoon bagger top resultaten en mag ik zelf echt gaan zoeken. Google meteen BAM resultaat numero 1.
Dat zou wel handig zijn, dat als ik een foutmelding tegenkom, daarna Bing open, de zoekopdracht of MS support page al vooringevuld staat. :P
Bing heeft alleen maar die 33% omdat het Jan-met-de-Pet door de strot wordt geduwd met windows 10
en JmdP weet bijgod niet hoe ie die bagger moet uitschakelen en heeft daar ook al geen behoefte aan.
Dit zou ik ook vermoeden. Ben verbaasd dat niemand anders hier dit suggereert.
omdat het een grote kul reden is. bij alle pc's die ik binnen de familie in onderhoud heb word gewoon google.nl ingetypt als ze wat willen zoeken, en weten de meeste gebruikers niet eens dat ze het ook gewoon in de taakbalk van de browser kunnen intypen. Dus windows 10 of 7 maakt bij volgens mij bij veel mensen niet uit, die gebruiken gewoon de google website om wat op te zoeken.
Toch zie ik ook veel mensen die dat niet doen, hoor.
Edge en Bing zijn de standaard in W10
Dus de Amerikanen weten het niet uit te schakelen en de Europeanen wel? |:(

Wat een onzin.


Kan iemand mij uitleggen, waarom sommige dit als ongewenst waarderen?

[Reactie gewijzigd door Euronitwit op 19 augustus 2017 09:39]

Inderdaad een non argument, tenzij Europeanen specialisten zijn in het aanpassen van standaard zoekmachines maar dat lijkt me sterk :?

Zelf bing nooit meer een goede kans gegeven de laatste jaren, het gebruik maken van Google zit er bij mij gewoon ingesleten maar wellicht dat bing intussen ook prima is. Zal het eens een tijdje proberen binnenkort..
Toch is dat zo. (neem dat wel een beetje met een korrel) Zo zag je dat Duitsland al jaren voorop lag met het gebruik van een niet standaard browser (Firefox). Er zit toch iets fundamenteels anders in onze denkwijze.
Tuurlijk... Wake Up call: ook op de iPhone wordt het via Siri 'door de strot geduwd'

Owja, bij Chrome krijg je Google 'door de strot geduwd' en dat marktaandeel ligt volgens mij hoger. Dus er meten er wel degelijk vrijwillig zijn omgeschakeld.
En google wordt niet door de strot geduwd op android en in chrome? |:(
Nou, het is niet alleen Jan met de Pet maar ik kom ook heel veel hoogopgeleiden die het niet snappen. Wat wij als techies vaak vergeten (lees altijd) is dat er meer van de mensen zijn die niets met al die technische zaken hebben als dat er mensen zijn die dat wel hebben. Zelfs de, voor ons, meest simpele zaken moet je uitleggen. Ik heb ooit een e-learning beveiligingsprogramma opgezet en daarin was ik al van het beperkte niveau van ICT kennis uitgegaan. Na een aantal testgroepen ermee te hebben laten stoeien, van management t/m de werkvloer, kwam ik tot de conclusie dat het niveau van het programma nog te hoog lag en dat het niveau nog verder naar een Jip en Janneke niveau moest.
Helaas is dat wel de realiteit want veel gebruikers denken niet zoals wij techies en voor hen is het allang best als iets werkt. Als Bing werkt dan is dat prima. Als dat een keer te weinig terug geeft dan tikt men Google.nl in en zoekt daarmee verder. Ik ken veel mensen die in Bing de naam van de site tikken i.p.v. direct deze in de browser in te voeren.
Dat zou misschien nog kloppen als Chrome niet zo groot was.
Ja hoor daar zijn ze weer de bekende voorspelbare anti MS reacties.

Een kijken,laten we eens wat tekst vervangen. Google heeft zo een groot marktaandeel omdat jan met de pet door de strot wordt geduwd met zijn android telefoon.

Maar goed jij bent zeker van mening dat het gezond is dat MS zo een groot marktaandeel heeft en leiver nog moeten ze zeker monopolist worden. Wees blij dat Bing wat weerstand kan bieden aan google, het is gezonder voor de markt als er meer dan 1 speler is, liefst meer dan 2.
Ik ga het toch weer proberen. Dit weekend ga ik het op al mijn apparaten instellen als de standaard zoekmachine. Ben de praktijken en het monopolie van Google wel zat.
Vergeet niet dat je een bubbel moet bouwen. Het duurt wel even voordat het net zo goed is met results als google. Geef het dus een paar weken. Werkt prima moet ik zeggen.
Ik heb juist minder last van een bubbel. Maar ik zoek dan ook zoveel mogelijk uitgelegd uitgelogd. Over minstens 6 apparaten verspreid. Ik weet niet of dat met Google ook zou lukken met hun backing tracking praktijken.

Edit: typo's, stomme autocorrect...

[Reactie gewijzigd door Chinco op 19 augustus 2017 02:19]

Dat lukt ze jammer genoeg probleemloos. Ingelogd of niet, ze weten je bijzonder goed te identificeren. Ik heb daar ooit eens een artikel over gelezen, als ik hem vind link ik hem.
Wie, Google of Bing? Voor de goede orde: ik zoek uitgelogd met Bing en denk dat het bij Google niet zou helpen tegen het opbouwen van een bubble om uitgelogd te zoeken.
Ik ben ws de enige Nederlandse bing gebruiker, maar na een tijdje kent hij je en werkt het prima hoor.
Misschien is dat een van de problemen voor Bing? Het duurt een paar weken voordat het goed gaat werken terwijl de meeste gebruikers bij het intikken van een zoekopdracht in Google al meteen een juiste hit hebben.
Ik gebruik het standaard. Ook Bing moet volgens mij de gebruiker wat 'leren kennen'. Ik merk er in ieder geval geen verschil.
Is dat zo? Ik heb juist tegenwoordig last dat Google beter denkt te weten waar ik op wilt zoeken dan ik zelf wil. Gevolg is dat ik juist vind waar ik naar zoek.
Is BING ook niet de standaard op MSDN? Heb daar vaak Google voor gepakt omdat ik dingen niet kon vinden, maar misschien is het nu beter
Niet mee eens, ik vind alles met Bing. De laatste keer dat ik moest overstappen op Google omdat ik iets niet kon vinden is zeker al 5 jaar geleden.
Of 33% van de amerikanen vinden niet wat ze zoeken ;).
M'n persoonlijke ervaringen met Bing zijn bedroevend... identiek dezelfde criteria geven in Google het resultaat in de top 5, bij Bing komt het vaak voor dat ik het zelfs niet kan vinden op de eerste pagina.

Trouwens Windows Mobile heeft men gedumped met dergelijke slechte cijfers worldwide... men had beter Bing gedumped wat mij betreft. Negen procent worldwide is gewoon ronduit afschuwelijk slecht wat mij betreft voor een search engine.
9 procent is aardig wat. Als je voor veel minder geld op Bing kunt adverteren, en dat in verhouding staat tot die 9 procent, dan kan het nog eens best interessant zijn om op Bing te adverteren.
Kijkt er dan iemand naar de advertenties op search engines ?
Ja. De eerste twee hits zijn altijd de ads.
Ah, die waar bij staat... "dit is reclame"... daar kijk ik inderdaad niet naar :+
Dan nu snap ik waarom Google bijna 3 miljard dollar aan Apple betaalt om Google Search als standaard zoekmachine te houden.
Google is ook als de dood dat dit gebeurt;

Siri (iOS) is bv. al ingewisseld voor Bing, net als Spotlight op MacOS.

http://searchengineland.c...ch-engine-for-siri-162736
Apple has been frantically removing Google from their operating systems. Siri and Spotlight search with Bing by default, and there are rumors they’ll make Yahoo! or Bing the default search engine in Safari next.
Enige (makkelijke) wijze om via Google te zoeken (via Siri) is te zeggen;

"Siri, Google the weather in Amsterdam for me" (Google als trefwoord laten vallen, overruled Bing),

- edit - als je er over nadenkt;

Google betaalt Apple miljarden om de zoekmachine te mogen blijven voor Apple, terwijl Apple miljoenen betaalt aan Microsoft om Bing te mogen gebruiken :)

In die zin verliest Google geldt aan Apple, en verdient Microsoft dubbel aan Bing...

[Reactie gewijzigd door b2vjfvj75gjx7 op 18 augustus 2017 21:45]

Denk je echt dat Apple daarvoor aan Microsoft betaalt? Maar het is toch juist reclame voor Microsoft?
Apple is altijd al eigenwijs geweest en deed wat het wilde. Die 5% Apple gebruikers ligt Google niet echt wakker van.
Ik ben echter benieuwd hoe lang dat nog gaat duren. Apple weet goed genoeg dat de data die Google genereert hierdoor meer waard is dan de 3 miljard die ze krijgen en Google en Apple zijn nu niet bepaald goede vrienden, daarbij is Apple zelf al bijna op ieder vlak overgeschakeld op Bing zoals deathgrunt hierboven al zegt.
Kreeg je in Amerika niet credits voor de ms store als je bing gebruik(te), speelt dat niet mee?
Yup. De Bing Rewards.

Inruilen voor een heleboel verschillende giftcards of te gebruiken in de MS stores.

We hebben het over ~5$ per maand, maar goed, leuk meegenomen natuurlijk.
Ook in de UK tegenwoordig.
Ik gebruik Bing vooral omdat ik Google een naar bedrijf vindt. Voor zoekresultaten merk ik weinig verschil, wel jammer dat de Nederlandse versie van Bing zo ver achterloopt op de US versie.
Zelfde geldt voor DuckDuckGo die nu wordt geprezen als Google alt.
Maakt Duckduckgo niet gewoon gebruik van google of is dat tegenwoordig al veranderd?
zie hier:
DuckDuckGo is aangesloten bij “Yahoo-Search Alliance” en is ook zoekpartner van Bing.

Leuk dat commentaar op Google en data maar iedereen zat in het begin van Windows 10 te schreeuwen over data collectie van Microsoft. Wie zegt dat Bing dat niet doet?!
Dikwijls wordt bij het installeren van gratis tools de zoekmachine op Bing ingesteld als je dat niet uitvinkt. Bij de schoonouders stond die zelfs als standaard zoekmachine in Chrome.
Werkt andersom natuurlijk net zo hard. Elke Flash update die je zo accepteerde installeerde hij weer Chrome en werd Google de standaard.
Het marktaandeel van Bing in Europa / NL is vrijwel nihil. Zeker veel minder dan 10%, waarschijnlijk onder de 5%.

Ik denk ook dat Microsoft dit nieuws weer aan het 'spinnen' is, omdat Bing automatisch wordt aangeroepen als mensen iets verkeerd intypen in Windows. Ik denk dat weinig mensen bewust op Bing iets opzoeken.

Google is veruit marktleider, maar het is soms griezelig als je je bedenkt wat het bedrijf allemaal van je weet aan de hand van je zoekopdrachten. Daardoor adviseer ik StartPage.com, dat is feitelijk Google, maar dan via een proxy. Je krijgt dus de zoekresultaten van Google, zonder dat Google weet wie jij bent en ook niet kan bijhouden wat je allemaal gezocht hebt.

Als je echt helemaal anoniem wil zoeken dan zoek je via Tor Browser op Startpage.com.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 19 augustus 2017 18:18]

DuckDuckGo...anyone?
De zoekresultaten van DuckDuckGo zijn ruk.

Bing komt wel enigzins in de buurt, maar is nog steeds minder dan Google.
Ik heb in het verleden wel het idee gehad dat Microsoft meer good will heeft in Europa, maar zich met zijn nieuwe functies voornamelijk richt op Amerika, wat echt heel jammer is.

Ik heb in het verleden gekozen om mij aan het Microsoft ecosysteem te "binden", maar één van de redenen dat ik nu toch meer naar Apple aan het gaan ben is dat zij de Nederlandse markt vele malen beter ondersteunen.

Het is voor mij dan ook niet heel gek dat Bing een veel lager marktaandeel in Europa heeft.
Ik heb in het verleden wel het idee gehad dat Microsoft meer good will heeft in Europa, maar zich met zijn nieuwe functies voornamelijk richt op Amerika, wat echt heel jammer is.
Eens

Als concreet voorbeeld kun je het martktaandeel nemen van Windows op de telefonie-markt (Ik gooi even Windows Phone 8. Phone 8.1 en 10 mobile op één hoop). In Italië zat dat op 20%, dat is meer als iOS, en ook in veel andere landen was het hoger. De miljarden die Microsoft gestoken heeft in het promoten van Windows Mobile gingen allemaal naar de USA. Hadden ze dit geld in de EU uitgegeven, dan hadden ze hier een marktaandeel kunnen verwerven waarmee ze een springplank hadden gehad terug naar de USA.

Na de USA met 33% is Bing ook vooral populair in de UK (25%) en HongKong (19%) en Canada (17%), alle drie grotendeels Engelstalig, en Noorwegen (17%) dan valt er een groot gat naar de 12% van Australië en een aantal EU-landen. Dat Noorwegen zo hoog scoort is dan weer opmerkelijk.
Ik heb in het verleden gekozen om mij aan het Microsoft ecosysteem te "binden", maar één van de redenen dat ik nu toch meer naar Apple aan het gaan ben is dat zij de Nederlandse markt vele malen beter ondersteunen.
Het zijn alleen die instapprijzen hè.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 31 augustus 2017 13:14]

Zie er maar weinig die ook gewoon vinden.nl gebruiken.
Gebruik zelf Google maar zeer zelden. Bij mij is het via vinden.nl of Bing, waarbij vinden.nl de zoekresultaten van meerderen zoekmachines combineert. (Indirect zoek je dan ook een beetje via Google)
Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst Bing heb gebruikt(en de laatste keer was waarschijnlijk nog per ongeluk ook). Bij Google levert het zoeken op kernwoorden meestal meerdere, correcte hits op, op de eerste pagina. Mits niet ingelogd bij Google. Inloggen betekend dat de eerste hits steevast advertentie -achtige links zijn naar webshops, bedrijven of gesponsorde websites.

Bij Bing waren de eerste hits meestal niet eens gerelateerd aan wat ik zocht, plus dat ik nog regelmatig Google moest inschakelen om het item alsnog te vinden. Dan kan ik net zo goed Google voor alle zoekopdrachten blijven gebruiken.
En eenmaal "ontevreden" over een product/dienst, maakt het een stuk lastiger om mij over te halen om te terug te keren.
Die 33% komt dan grotendeels door de vendor-lock in via de eigen browsers - zelf blokkeer ik bing volledig - omwille van de vertrouwensbreuk van een aantal jaar terug onder de Ballmer-periode - waarbij Linux en Openoffice weggefilterd werden. Een bedrijf dat een keer zoiets doet - gaat dat nog herhalen.
Wat mij stoort is dat niemand daar onderzoek naar voert - en dat er nog altijd geen integratieverbod is - dit zijn eigenlijk misdadige zaken - combineer dat met het reclame-id en wat schiet er dan nog over van de privacy van windows10 en office365 gebruikers? Oh ja - en met wat meeval staat uw private sleutel als backup nog op onedrive - heeft men u dat gevraagd of u daarmee akkoord gaat?
En het gaat nog erger worden - u kan binnenkort als't meezit nog enkel de eigen store gebruiken - wat schiet er over van de natte neo-liberale droom van de vrije markt - ik vraag het hun (en ze mogen dat beschouwen als een oorvijg recht in 't gezicht).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee