Google test iDeal-betalingen in Play Store

Google voegt iDeal als betalingsmethode toe aan de Play Store. Het gaat voorlopig om een publieke test met een beperkt aantal gebruikers. De betaaloptie werkt nog niet goed met alle banken. Brede beschikbaarheid volgt als dat wel het geval is.

Meerdere Nederlandse Play Store-gebruikers kunnen iDeal selecteren bij een betaling in de winkel van Google, zo blijkt uit informatie die Tweakers ontving. De banken die ze kunnen selecteren zijn ABN Amro, ASN, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Triodos en Van Lanschot.

Officieel biedt Google de mogelijkheid nog niet aan. Bij de ondersteunde betaalmethoden staan nog steeds alleen creditcard, PayPal, carrier billing via T-Mobile en KPN, en saldo via cadeaubonnen en promotiecodes. Google Nederland bevestigt echter de komst van iDeal-betalingen. "We zijn inderdaad aan het testen met iDeal in de Play Store. Dat doen we op de achtergrond: het werkt nog niet, of niet goed, met alle banken, vandaar dat lang niet alle gebruikers er momenteel iets van zien", meldt Rachid Finge, woordvoerder Google Nederland.

Wanneer alle gebruikers de betaalmogelijkheid kunnen gebruiken, is nog niet bekend. "Als het klaar is", aldus Finge. De App Store van Apple heeft nog geen ondersteuning voor iDeal en niet bekend is of die fabrikant daar aan werkt. Microsoft-gebruikers kunnen wel iDeal koppelen aan hun account, maar hiermee niet direct betalen in de Windows Store.

De komst van iDeal naar de Play Store kan de winkel een flinke impuls geven; iDeal is met afstand de populairste methode waarmee Nederlanders online shoppen. Vorig jaar rekenden consumenten 57 procent van alle online aankopen af via de betaaldienst van de gezamenlijke banken. Van alle online aankopen verloopt 9 procent via mobiel.

Google iDealGoogle iDealGoogle iDeal

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-04-2017 • 15:55

152

Submitter: rubyn

Reacties (152)

152
150
89
7
0
42
Wijzig sortering
Als één van de test-gebruikers denk ik dat het nog wel een tijdje duurt voordat alles geïntegreerd kan worden. Er zijn met name problemen met Bunq, ASN en van Lanschot. Ook bij de andere banken loopt niet alles even stabiel op dit moment, dus persoonlijk verwacht ik niet dat het op de korte termijn in gebruik wordt genomen.
Ik vraag me een beetje af waarom het die bedrijven zo lang duurt voor ze ideal gaan ondersteunen, dat terwijl legio kleine partijen het al lang en breed ondersteunen.

Microsoft ook nog niet, Apple niet, Google begint er nu pas mee. Ondertussen kan ik al jaren bij Steam via ideal betalen, maar zelfs kleine game studios/indies hebben gewoon ondersteuning voor ideal.

[Reactie gewijzigd door batjes op 25 juli 2024 09:55]

Microsoft ondersteund wel degelijk iDeal betalingen:
https://www.microsoftstor...ayHelpPaymentPricingPage/
Ik weet niet precies hoe lang maar ik gebruik het al even.
Ah, ik had een tijdje geleden nog gekeken want ik wou wat kopen op mijn phone, kreeg toen niets mee van betalen via ideal, maar mooi dat het er -eindelijk- in zit.
Ik denk omdat zijn geen betaal provider zoals adyen willen integreren, maar omdat zijn zelf met API's tegen de bank willen kletsen. Dit kost natuurlijk veel tijd in ontwikkeling en vergt ook onderhoud.
Omdat het Amerikaanse bedrijven zijn en iDeal alleen in ons kleine Nederland wordt gebruikt. Nederlandse webshops zouden niet durven om geen iDeal aan te bieden, dat kost klanten (niet iedereen heeft een creditcard), maar Amerikaanse bedrijven komen daar sneller mee weg omdat NL maar een klein gedeelte van hun klanten is.

En behalve dat is er een goed alternatief voor mensen zonder creditcard: je kunt prepaid tegoed kopen op een heleboel plekken (zoals de supermarkt). Zelf heb ik wel een creditcard maar ik heb geen zin om die aan een store te koppelen. Bij automatische betalingen kun je zomaar ineens aankopen doen zonder dat je het in de gaten hebt. Als ik iets uit een app store wil hebben koop ik gewoon zo'n prepaidkaart, dat geeft me een veel beter gevoel :)
En behalve dat is er een goed alternatief voor mensen zonder creditcard: je kunt prepaid tegoed kopen op een heleboel plekken (zoals de supermarkt). Zelf heb ik wel een creditcard maar ik heb geen zin om die aan een store te koppelen. Bij automatische betalingen kun je zomaar ineens aankopen doen zonder dat je het in de gaten hebt. Als ik iets uit een app store wil hebben koop ik gewoon zo'n prepaidkaart, dat geeft me een veel beter gevoel :)
Daar sluit ik me bij aan. Destijds heb ik de aankondiging wel gezien dat men die prepaid tegoeden ook in Nederland zou gaan verkopen (was destijds wel al in Duitsland) maar was het sindsdien vergeten en heb ze pas 2017 ook echt in de winkel zien liggen.
Ik snap niet waarom je nog steeds niet met IDEAL kan betalen in 2017 in de playstore.
Omdat IDEAL een lokaal Nederlands dingetje is. Om de een of andere reden zijn Nederlanders huiverig voor het gebruik van creditcards en dus is Ideal populair. Maar wees dan niet verbaasd als de rest van de wereld het op een andere manier doet.
Anoniem: 890159 @joep doei13 april 2017 17:07
Nou, huiverig, ik denk dat het vooral een kostending is: creditcards zijn duur in het gebruik en rekenen 3 a 4% commissie. Webwinkeliers die al met flinterdunne marges opereren rekenen dat gewoon door aan de klant omdat creditcard hier niet de norm is, dus worden creditcards alleen gebruikt als men niet anders kan. Gewoonlijk is dat alleen bij aankopen in het buitenland zo.
Ik betaal echt geen 3/4% commissie hoor met een credit card, als de winkelier dat doorrekent ga ik wel ergens anders heen. Ik bestel het liefst met credit card voor als de winkel weer eens failliet gaat en mijn bestelling loopt nog. Bovendien ben ik ook verzekerd tegen schade etc.

Wat doe je als je met Ideal betaalt en je krijgt je product niet, bij wie ga je dan aanbellen? Je hebt echt 0 garantie, daarom liever Paypal of credit card.

Nu gaat dit allemaal niet op voor Google Play natuurlijk maar meer in het algemeen.
Anoniem: 890159 @mkools2413 april 2017 21:13
In Nederland is creditcard niet de norm, ik zou als webwinkelier een afweging maken of die paar klanten die weglopen als ze niet met een creditcard kunnen betalen danwel de extra kosten daarvan doorberekend krijgen de moeite lonen. Ik denk dat het antwoord gewoonlijk nee is, gezien de vele webwinkels die geen creditcards ondersteunen.
Omdat de kosten voor een abonnement op een credit card als betaalmiddel peperduur is (abonnementsvorm, toeslag bovenop iedere transactie etc. Totaal niet interessant als je kleine marges maakt.)
Ik denk niet dat Nederlandse klanten zich interesseren voor creditcard. Is een "laatste redmiddel" en niet hun eerste betaalkeus. De Nederlander betaalt het liefst met PIN of contant, of met Ideal als het online is. Pas als dat niet lukt wordt de creditcard uit de vakantiespullen opgevist.

Sterker nog, ik heb een aantal keren geprobeerd te betalen met mijn Nederlandse creditcard in Nederlandse webwinkels, maar dat mislukte steevast, meestal door authenticatie problemen. Betalen in buitenland (voor domeinregistratie enzo) verloopt echter vlekkeloos.
Als winkelier betaal je wel degelijk zon 3 tot 4% plus vaak nog zon 50cent transactiekosten, dat houd je betaalprovider netjes voor je in.
Als jij dat betaalt als winkelier mag je toch even flink achter je oren krabben. In werkelijkheid zijn de kosten niet eens de helft van wat jij hier schetst.
Nou als ex-webwinkelier van meerdere webshops weet ik dat dit gewoon de norm is Verschillende paymentproviders gehad met Credit Card. Pas wanneer je serieuze volumes maakt is het wat goedkoper.
Zoek meer eens bij Mollie, Afterpay, MultiSafepay, Sisow, Ingenico, Buckaroo en Adyen
Credit Card is gewoon een grote oplichtersbende. Bescherming stelt weinig voor, wanneer je als winkelier kan aantonen dat je verstuurd hebt met aangetekende ontvangst dan geldt de claim niet.
Schade? Wordt vaak genoeg afgewimpeld naar de bezorger.
Alleen bij faillissement heb je inderdaad de garantie dat je geld terug krijgt. De rest is een redelijk wassen neus, tenminste als je als winkelier je zaken gewoon goed in orde hebt.
iDeal is een stuk goed koper maar dan nog 20 cent en meer. Ten opzichte van Pin is het belachelijk terwijl de infrastructuur niet meer duurder is.
Daar zeg je het goed, ex-webwinkelier. Wij runnen een webshop op dit moment en ik kan je vertellen dat die tarieven echt een stuk minder zijn dan @RobLemmens schetst. En ja wij zitten bij Buckaroo en die tarieven zijn beter dan bij Mollie.
Ik kan je vertellen dat die percentages van CC op dit moment zelfs onder de 1% zitten, moet je nagaan hoe laag ze zijn voor Google.
Is dat inclusief de CC kosten die je afdraagt aan de CC maatschappij?
Voor de overige lezers: een Paymentprovider telt een eigen commissie die los staat van de CC. Deze is in de orde van een vast bedrag of een percentage.

Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk voorstellen dat de tarieven zo hard gedaald zijn op een jaar tijd. Het voorgaande decennium zijn de CC tarieven namelijk redelijk stabiel gebleven. Wat heeft de luxe positie van de CC dan zo omver gegooid dat ze ineens moeten gaan concurreren?
Ik had een aardig volume in mijn webwinkels en pakte de staffelkortingen mee maar dan nog was het ver boven het beeld dat jij schetst..
Je zit nog in het wereldje dus ik hoor het graag. :)
Bij bijvoorbeeld Buckaroo betaal je een vast bedrag per transactie, dat gaan om centen. Daarbij komt het percentage van de maatschappij, wat op dit moment onder de 1% zit.

Wij hebben redelijk wat volume in onze shop en staan daarom ook wel in een goede positie om te onderhandelen met de payment provider en de CC maatschappij, ook omdat we CC betalingen accepteren in fysieke winkels.

Wat ik wel weet is dat de tarieven op het web tot vorig jaar een stuk hoger lagen dan dat ze nu zijn, maar dat komt omdat de omzet van webshop dan ook gigantisch aan het groeien is.
Wat denk je? Druk vanuit de overheid en Autoriteit Consument en Markt...
Dat is inderdaad een goede afweging, dus het verbaast me dat je voor die reactie 15 -1 stemmen krijgt. Dat bewijst nog maar eens dat het moderatiesysteem te ingewikkeld is voor veel gebruikers. Misschien moesten ze maar eens een mod-ban invoeren voor wie regelmatig -1 gebruikt voor 'ik ben het hier niet mee eens'.

Voor online aankopen maak ik zelf ook bijna uitsluitend gebruik van een kredietkaart of betaling bij levering, en wel om dezelfde redenen die jij aanhaalt. Bij een webshop waar ik veel vertrouwen in heb, zal ik wel eens een uitzondering maken, maar dat is het dan ook... een uitzondering.

Voor de Play store heeft het op het eerste zicht vaak geen voordeel, maar als het als betaalmethode aan je Google account gekoppeld is, vermoed ik dat het niet lang zal duren vooraleer je ook met Android Pay (contactloos) zal kunnen betalen met iDeal als betalingsmethode. Dan ben je ook weer minder beveiligd tegen fraude.

Verder geeft mijn kredietkaart ook nog extra voordelen wanneer ik die gebruik, zoals extra garantie bij aankoop van bepaalde productcategoriën, reisannulatieverzekering, cashback, ...
Dat zorgt ervoor dat ik deze sneller zal gebruiken wanneer de winkelier het aanbiedt, soms ook als er een (redelijke) meerprijs gevraagd wordt.
Google betaald echt geen 3 4%, die hebben behoorlijk lage kosten daaraan.
Nou dat valt allemaal wel mee, mijn creditcard kost mij 7.50 per jaar, met 0% rente en nooit commisie bij welke online shop dan ook. Ik heb zelfs nog vaker bij Ideal gezien dat ik service kosten moest betalen dan met mijn creditcard.
Nou, huiverig, ik denk dat het vooral een kostending is: creditcards zijn duur in het gebruik en rekenen 3 a 4% commissie.
Dit speelt vooral bij de winkeliers. iDeal heeft voor hen het voordeel dat het niet teruggeboekt kan worden. Als iDeal de betaling heeft verwerkt weet de webshop zeker dat hij het geld ontvangen heeft. Voor de winkeliers is er dus minder risico aan.
Dat laatste telt zwaarder als die kosten.

Daarnaast rekenen sommige winkeliers die kosten door en andere niet, maar dan is het dus de keus aan de koper.
Het is nog veel grappiger als je de amerikaanse kijk op onze bankpassen hoort. Die zien een credit card als een betere manier van bescherming omdat daar altijd een limiet aan zit en schrikken van de debit card omdat je daar elke dag van kan plukken.

Qua misbruik ben ik al een paar keer gebeld door de 'credit card' om te verifiëren of een aankoop geldig was. Dat geeft aan de ene kant vertrouwen, aan de andere kant heb ik dat voor de bankpas nog niet nodig gehad.

Ik ben op zich blij met de Nederlandse betaalmogelijkheden. De credit card heb ik vooral voor het buitenland en buitenlandse online aankopen. Ik weet niet hoe skimmen of hacken door de bank wordt afgehandeld, als ik daar slachtoffer van zou worden piep ik waarschijnlijk wel anders.
Ik ben ooit geskimmed, destijds werd nog de oude magneetstrip gebruikt. Geld kreeg ik netjes terug van de ING, dat ging best snel kan ik me herinneren.

Veel geld was het niet want ik was een arme student :+
Anoniem: 738905 @Macfreakje13 april 2017 18:34
Ik ben ook een keer geskimmed, was iets van 600 euro in een of andere vage Russische stad opgenomen terwijl ik in een hotel in Delft zat (afspraak bij Fox-IT). Probleem was alleen dat mijn pinpas door de ING geblokkeerd was en ik had mijn auto in een parkeergarage staan en kon er niet uit zonder te betalen :X

Gelukkig vond ik nog in een vakje van de auto een paar euro. Verder had ik wel binnen een paar dagen mijn geld terug, maar dat blokkeren van de pas gelijk begreep ik wel, maar echt fijn vond ik het niet.
Daarom altijd cash bij je steken.
Er zit juist standaard een lagere limiet op je debit card dan bij een credit card..

En skimmen wordt vergoed door de bank.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 25 juli 2024 09:55]

Ik heb nog nooit gehoord of gelezen dat amerikanen een credit card veiliger vinden dan een debit card i.v.m. de credietlimiet. Het is denk ik ook niet waar. Bij een debit card kan je alleen uitgeven wat je hebt en dat is vaak minder dan de limier van je creditcard.

Dat de creditcard maatschappij jou belt om een aankoop te verifiëren is juist een teken dat het minder veilig is. In europa zijn we gewend aan pincodes op onze debit cards wat veel veiliger is dan creditcards die in de USA soms nog zonder pincode werken en online alleen een 3 cijferige cvv code hebben die gewoon op kaart staat en bij verlies of diefstal dus eenvoudig te gebruiken is.

Wat wel vertrouwen geeft bij een creditcard is dat de bewijslast bij de winkelier ligt. Als consument kun je ten allen tijde een stornering van je transactie aanvragen en dan is het aan de winkelier om te bewijzen dat de transactie toch echt legitiem was.
Dat vinden wij Nederlanders. Je kan echter elke dag die limiet ophalen en bij een credit card is er een absolute limiet.

En ja, ik heb familie in de V.S., ze vinden het echt, Ik was ook verbaasd. Misschien dat de debit cards in de V.S. anders werken qua limiet, dat heb ik nog niet gevraagd.
Het zit hem in de VS vooral in het boete bedrag dat de banken rekenen
als je in het rood gaat bij een debit card.

Als je in het rood staat en je betaald bv je boodschappen ermee
komt daar nog eens een overdraft fee van $25 tot $39 bij (verschilt per bank maar is wel per item dat je afrekent).

Sommige banken rekenen die overdaft fee maar eenmaal per dag
Bij de anderen is het 5 tot 10 keer die fee betalen per dag
Dat kan dus al oplopen tot een bedrag van $300 per dag aan boetes die je moet betalen aan je bank.

https://www.nerdwallet.co...t-fees-what-banks-charge/
De limiet ophalen?

9 van de 10 keer is de limiet bij een CC hoger dan bij een debit card. Beide kunnen opgeladen worden door er geld op te storten.
Je kan in Nederland elke dag 1000 euro opnemen en elke dag 2500 pinnen. Als je niks door hebt roven ze dus alles weg. Natuurlijk kan het ook erger, je hebt niet veel en dan 'maxen' ze jouw credit card.

Zoals gezegd, het zijn verschillende systemen en wij kijken er anders naar in de VS.
Met een debit card is er ook een absolute limiet: rekening leeg, geen geld meer. Tenzij je zo stom bent om rood staan aan te zetten...
Je weet dat je ~3% extra bovenop je CC transacties betaalt hè? Dat is meer dan je (indirect) betaalt met iDeal of het gebruik van je debit kaart. En "de rest van de wereld" doet niet "aan CC". In Europa is in fysieke winkels debit en cash het meest populair, en online third party betaal apps of bank specifieke diensten direct gekoppeld aan je bankrekening. In China zijn zowel in fysieke winkels als online Alipay, WeChat en cash gezamenlijk de nr.1. Alleen de VS is nog backwards met het vastklampen aan de CC. Van veel Amerikanen heb ik gehoord dat zij liever ook net zoals Europa debit willen, maar dat de markt het simpelweg niet adopteert.

Voor mij als Nederlander zijn de enige twee redenen om een CC te gebruiken als 1 er geen andere betaal optie is op bij een webshop (zoals bij Amazon, wat overigens vele jaren terug ook dé reden was voor de aanschaf van mijn CC), 2 ik een grote dure aankoop moet doen bij een winkel waarvan ik 100% garantie wil hebben dat ik mijn geld kan terug halen als ze mij potentieel achteraf laten stikken met een slechte aankoop.

Voor de dagelijkse dingen, gewoon debit dank u zeer.
Je weet dat je ~3% extra bovenop je CC transacties betaalt hè? Dat is meer dan je (indirect) betaalt met iDeal of het gebruik van je debit kaart.
Niet helemaal waar. De consument betaalt niet extra, maar de ontvangende partij betaalt een percentage. Mijn bril kost met of zonder CC evenveel, net als de boodschappen bij Dirk supermarkt. Ook online rekent lang niet elke webshop een toeslag voor CC, al komt het wel voor. Natuurlijk moet de schoorsteen wel blijven roken, maar ik denk dat men de kosten voor zo nu en dan een CC-betaling omrekent over alle verkopen, zodat iedereen een heel klein beetje meer betaalt. Zo bekeken ben je een dief van je eigen portemonee, wanneer je anders dan met CC betaalt, waar je met CC kan betalen. ;)
In extremis kan het voorkomen, dat een winkelier je na het tonen van een creditcard korting aanbiedt, als je op een andere wijze betaalt. De ware koopjesjager sleept hiermee nog net wat extra uit het vuur...
Zo bekeken ben je een dief van je eigen portemonee, wanneer je anders dan met CC betaalt, waar je met CC kan betalen. ;)
Over je eigen rijk rekenen gesproken. Moet jij niet hypotheken gaan verkopen ofz o? :D Vrijwel overal waar ik shop moet ik met een CC een extra percentage bovenop mijn aankoop bedrag betalen. Vrijwel overal ben ik goedkoper uit met iDeal dan een CC. Je moet in een paralleluniversum leven wil je met enige logica proberen wijs te maken dat je met een CC voordeliger uit bent. En overigens heb ik de bescherming van een CC in mijn leven tot nu toe nog nooit nodig gehad. Heeft waarschijnlijk mee te maken dat ik voorzichtig ben waar ik shop. Een CC heeft letterlijk 0,0 voordeel voor mij op plaatsen waar ik met iDeal kan betalen. Punt.
En jij werkt bij Currence?
Wanneer je een extra percentage zou moeten betalen voor CC-betaling (bv bij KLM is dat zo), kan je altijd nog voor een andere betaalwijze kiezen, of voor een andere aanbieder.
Dat jij de bescherming van een CC nog nooit nodig hebt gehad, is fijn voor je, maar verder niet significant. Naast de aankoopbescherming biedt een CC meestal een half tot een heel jaar verzekering van je aankoop, bijvoorbeeld. Valt je dure smartphone binnen die periode te barsten, of wordt je op straat beroofd, dan krijg je gewoon je geld terug. Wil je een dergelijk risico op andere wijze verzekeren, dan kost je dat meer dan die paar euro die je CC kost op jaarbasis.
Daarnaast is de naam CREDITcard niet voor niets. Je kan geld uitgeven, voordat je het hebt, c.q. op je betaalrekening hebt staan. Je kan gratis een maand "op de pof" kopen, zolang als dat er op de datum van maandelijkse afschrijving genoeg saldo op je rekening staat.
Zomaar een paar voordelen, die iDeal niet biedt. Uitroepteken.
Dus jij vind een creditcard wel een tof ding omdat je verplicht wordt om op elke aankoop indirect en automatisch een verzekering af te sluiten? Als je echt af en toe aan het eind van je geld een beetje maand over houdt, zoals je hierboven beweert, zijn onzinnige verzekeringen juist een van de dingen die hoog op de lijst van schrapbare uitgaven staan.

Uitgaven per creditcard kosten altijd extra. Als de winkelier het niet direct aan jou doorberekent dan neemt de winkelier die kosten voor z'n rekening. Zo'n winkelier is dus helemaal niet zo blij met klanten die per creditcard betalen. Dat is voor mij juist weer een reden om gewoon lekker iDeal te gebruiken, want ik gun die winkelier die mij blij maakt met een product wat ik leuk vind dat geld veel meer dan een hebberige Amerikaanse creditcard toko die niets om mijn aankoop geeft en alleen maar tussen de transactie in zit.
Dus jij vind een creditcard wel een tof ding omdat je verplicht wordt om op elke aankoop indirect en automatisch een verzekering af te sluiten? Als je echt af en toe aan het eind van je geld een beetje maand over houdt, zoals je hierboven beweert, zijn onzinnige verzekeringen juist een van de dingen die hoog op de lijst van schrapbare uitgaven staan.
Nee, je leest niet wat er staat. Ik zorg er altijd voor, dat er op de dag van afschrijving voldoende geld op mijn betaalrekening staat. Daarom is het krediet en de verzekering van de creditcard voor mij ook gratis. Het grootste deel van mijn inkomsten gaat, direct na ontvangst, naar een spaarrekening, waar het - tenminste toen spaargeld nog wat opbracht - rente oplevert. De creditcard zorgt ervoor, dat ik niet dagelijks het saldo van mijn betaalrekening hoef te checken, doch slechts een keer per maand. Ga je per ongeluk op je betaalrekening "in het rood", dan betaal je top-rente, ondanks dat je voldoende spaarsaldo hebt, om dit te dekken.

Verder is een creditcard wereldwijd geaccepteerd als betaalmiddel en als onderpand, o.a. bij het huren van auto's etc. Dit in tegenstelling tot het zeer lokale (Nederlandse) iDeal, waarvan de enige zekerheid voor de klant is, dat je je geld kwijt bent, zodra je hebt betaald en waarmee je buiten Nederland nog geen broodje kan betalen.
Mhm, yup. Jij mag een CC i.p.v. iDeal of debit gebruiken als je wilt. Ik hou je niet tegen. Moet je vooral doen als dat jou gelukkig maakt.
Daarnaast is de naam CREDITcard niet voor niets. Je kan geld uitgeven, voordat je het hebt, c.q. op je betaalrekening hebt staan. Je kan gratis een maand "op de pof" kopen, zolang als dat er op de datum van maandelijkse afschrijving genoeg saldo op je rekening staat.
Ja dat mag overduidelijk wezen. Overigens belachelijk dat je dat als een plus vindt. Ik ben een student met niet-rijke ouders, en zelfs ik hoef niet op de pof te leven. Als je op de pof moet leven, dan ga je gewoon niet goed met je geld om. En als het zoveelste huilie huilie verhaal aan zit te komen van "maar sommige mensen hebben geen keus". Onzin: je gaf meer uit aan zaken die geen basisbehoeftes zijn dan je kon betalen, waardoor je nu achter de feiten aan moet lopen. Het is zo simpel als dat. En alsof sommige niets hebben geleerd sinds 2008. Mensen die krediet nodig hebben voor goederen en services moeten hun CC worden afgepakt, en op kosten van de overheid gedwongen op therapie te gaan om rampant consumentisme af te leren.
Onzin: je gaf meer uit aan zaken die geen basisbehoeftes zijn dan je kon betalen, waardoor je nu achter de feiten aan moet lopen. Het is zo simpel als dat.
Oh, dus zorgverzekering, eigen risico in de zorg, eigen bijdrage in de zorg, huishuur, vervoer naar je werk en terug, en tot slotte voedsel zijn volgens jou geen basisbehoeften.

Ik heb het genoeg in mijn leven meegemaakt, zowel toen ik zelf student was als medestudenten, als toen mijn inkomen halveerde maar toch nog zorg- en kinderopvangtoeslag moest terugbetalen, dat het inkomen niet genoeg was om dat alles te betalen. Bijna twee jaar lang waren mijn maandelijkse uitgaven 1½ keer zoveel als de inkomsten. Omdat toen alles terugbetaald was en onze inkomsten stegen kwam er toen een einde aan.

Truuks als wachten tot de eerste betalingsherinnering en wat toff aangeeft, steeds waar mogelijk de creditcard gebruiken (benzine en jumbo) waren gewoon nodig om het hoofd boven water te houden en dan nog aten we 's avonds vaak genoeg slechts soep met brood.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 25 juli 2024 09:55]

Over vooroordelen gesproken... right back at ya. Jij hebt geen wat mijn financiële situatie is. Ik ben uit huis, en moet gewoon werken voor mijn geld. Misschien dat jij jouw kinderen op jou laat leunen, maar bij mij is het echt niet het geval dat ik op mijn ouders leun. Niet dat het nodig is, want ik leef niet boven mijn stand, en ik budgetteer (dit leer je al op 't voortgezet tijdens economie). Dit gaat niet gemakkelijk, maar het lukt. Ik doe dit bewust omdat ik zelfredzaam wil zijn, en mijzelf geen 'pof gedrag' wil aanleren.

Daarnaast dat je soms op krediet moet leven. Zijn jij en jouw familie wel eerlijk tegenover jullie zelf in wat jullie kunnen veroorloven? Hoe komt het dat je geen voldoende buffer hebt voor tijden wanneer het geld wat sneller moet vloeien? Ik bedoel netto gezien leef jij duurder (want lenen kost geld en al dat). Dit zijn retorische vragen.

Dus excusez-moi dat ik een kritische mening heb omtrent mensen die impliceren dat leven op micro-krediet een soort van voordeel is. De super grote meerderheid van de mensen die ik ben tegengekomen die op micro-krediet teren hebben als oorzaak dat ze simpelweg boven hun stand leven. Als je mensen er mee confronteert het eerste wat ze doen is zich in een slachtofferhouding opstellen. Natuurlijk geef je ze eerst het voordeel van de twijfel. Vervolgens ga je verder vragen, om bijna altijd uit te komen op een punt waar het helder is dat zich meer luxe toekennen dan gezond voor ze is. Sommige doen dit bewust, andere denken simpelweg niet na wat echt inhoudelijk een luxe is, en wat een basisbehoefte is.

Overigens, veel mijn generatie studenten hebben er een handje van om net op 't randje te leven, of zelfs in het rood. Als je de journaals van de afgelopen jaren een beetje heb gevolgd, zie je dat dit een mega probleem is. Dat krijg je als je ouders hebt die het slechte voorbeeld geven.

Jammer voor je dat ik geen sympathie meer kan opbrengen voor het op de pof leven. Maar wat verwacht je als ik iemand voor me heb die de mogelijkheid tot het hebben van micro-krediet aan het verheerlijken is. Voordeel??? Mijn achterste! Het geeft simpelweg minder reden om een goede buffer op te bouwen.

En trouwens ben ik niet de aanstichter van deze zure discussie. Jij moest zo nodig tegen mij te beginnen te zeuren dat een CC oh zo geweldig en beter is dan het alternatief. De groeten.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 25 juli 2024 09:55]

Anoniem: 221563 @joep doei13 april 2017 16:47
Om de een of andere reden zijn Nederlanders huiverig voor het gebruik van creditcards en dus is Ideal populair.
iDeal kost de consument niets. ('niets' als in niets extra's bovenop de standaard kosten bij je bank).

Een credit card wel, en die wordt niet overal geaccepteerd in NL. iDeal is dus veel nuttiger voor de Nederlander.
Er zijn toch anders een aantal welbekende online diensten die je de ideal kosten netjes doorberekenen, snelste voorbeeld wat ik even heb is thuisbezorgd.
Ik weet zo niet hoe het zitten (heb geen android) in de playstore wanneer je met creditcard of paypal betaald. Betaal jij de consument de transactiekosten, of doet google dat? Zal bij ideal hetzelfde worden vermoed ik.
Creditcards zijn ouderwets. Waarom moet het door een derde partij?

Ik wil gewoon een globaal digitaal (near) real-time payment systeem van bankaccount naar bankaccount. En iDeal is een goede stap.
Omdat IDEAL een lokaal Nederlands dingetje is. Om de een of andere reden zijn Nederlanders huiverig voor het gebruik van creditcards en dus is Ideal populair. Maar wees dan niet verbaasd als de rest van de wereld het op een andere manier doet.
Het verbaast mij echter ook. Veel grote internationale winkels/bedrijven ondersteunen gewoon iDeal, zoals Netflix, Blizzard, Skrill, AliExpress, EA en Steam. Wat dat betreft loopt Google behoorlijk achter, ook gezien we hier ook nog steeds geen Google Wallet/Pay hebben.
IDEAL misschien, maar er is bijvoorbeeld ook nog Skrill, wat in de basis precies hetzelfde is. Op een aantal internationale sites al tegengekomen. Nederland is echt niet het enige land wat niet voor elke app zijn creditcard trekt, denk dat het in de rest van Europa wel vaker voorkomt. Maarja het is eindelijk zover, scheelt weer van die klote Prepaid kaarten halen.
Ja maar met Skrill moet je oppassen. Er zijn genoeg mensen* die daar geld hebben op gestort waarna Skrill het zonder duidelijke reden blokkeert en het niet vrij wilt geven.
* Één ken ik persoonlijk maar op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden, zelfs bedragen van $800.000
Kan de vraag ook andersom zetten, snap niet waarom Nederland weer z'n eigen ding moet doen en niet gewoon internationaal standaard overnemen.
Wat is de internationale standaard dan? Creditcards waarvan je alleen een nummer hoeft te weten om het te kunnen gebruiken? Om maar niet te spreken over het gedeelte waarbij je dus alles op krediet koopt.

Volgens mij heeft iDeal in Nederland een behoorlijk stabiel betalingssysteem gecreëerd waar andere landen jaloers op kunnen zijn.
Alleen een nummer? Gebruik jij wel eens een credit card? Ik met regelmaat en over de hele wereld
1) Net als een gewone Nederlandse pinpas gebruik je de pincode van de kaart in de winkel.

Of bij online aankopen

1) Het nummer van de pas zelf
2) De verificatie code
3) Het paswoord van de SecureCode verified by Visa/Mastecard

En als er dan iets raars gebeurt hangt er binnen 5 minuten iemand van de CC maatschappij aan de tel met de vraag of het wel klopt. Zo niet wordt alles teruggeboekt
Ik heb iets van 7 credit cards. Enkel die van ING herinner ik mij dat ik vroeger soms SecureCode of iets dergelijks moest gebruiken. Vreselijk irritant. Na een tijd is het opeens verdwenen (geen idee waarom). @rikpro heeft wel gelijk dat je bij online aankopen enkel de nummers nodig hebt. Maar jij hebt ook gelijk; soms wordt je dan wel gebeld als het verdacht is.
Ik heb een MasterCard en een Visa card en ik kan werkelijk niets online doen zonder SecureCode te gebruiken
Ik heb een ING Mastercard Platinum en ik doe heel veel online aankopen (daarvoor heb ik m ook) en ik heb werkelijk nog nooit die Securecode moeten gebruiken.
Hier dezelde ervaring als @i7x
Vroeger moest je een wachtwoord gebruiken als extra Securecode, extra irritant, wachtwoord kan niet hetzelfde zijn als MijnING, dus je vergat hem heel vaak. Sinds een jaartje ofzo is het hier ook ineens verdwenen, en heb je genoeg aan de nummers+CVC code.
MasterCard SecureCode & Verified by Visa (beide vallen onder de noemer 3D Secure) wordt altijd geïniteerd vanuit de winkelier. Als de winkelier dit niet doet, is hij verantwoordelijk voor een eventuele fraude claim op de transactie. De praktijk is helaas dat de implementatie van 3D secure vaak ronduit slecht is. Dit ligt overigens aan de card issuers (de banken). Een gevolg hier van is dat winkeliers er bewust voor kiezen om 3D secure niet aan te bieden om zo te verkomen dat klanten afhaken tijdens de betaling. Die paar fraude chargebacks waarvoor ze dan eventueel moeten opdraaien wegen op tegen een potentieel omzet verlies.
Waarmee kan je op 99% van alle sites/stores/etc betalen? Creditcard of PayPal. Welke qua veiligheid misschien niet niveau iDeal zitten (ligt aan je CC, zoals Rabobank kan je ook altijd randomreader erop zetten), al heb je 2FA of zelfs IP op paypal, maar het is wel verzekerd tegen behoorlijk wat vormen van misbruik dan iDeal, welke simpelweg geen heeft.

Ik betaal nagenoeg niets met iDeal, twijfel is PayPal, zekerheid is creditcard.
Ik heb op mijn cc 2FA aanstaan dus alleen een nummer weten, zoals bij pinbetalingen met een bankpas, is niet voldoende.
ik meen zelfs dat er een europees breede ideal implementatie onderweg is. dat duit niet dat andere landen jaloers kunnen zijn, maar het ook daadwerkelijk zijn.
Omdat we maar een klein prutslandje zijn en het veel makkelijker is Paypal of Credit Card te ondersteunen :)
een klein landje met hoeveel Android devices? En wat voor besteedbaar inkomen? Kom op zeg, als kleine webwinkels het kunnen... Belachelijk dat dit zolang heeft moeten duren en het dan ook nog niet eens goed werkt binnen een paar dagen.
Wie zegt dat het niet goed werkt binnen een paar dagen ik denk dat jij best onderschat hoe dit werkt. Een kleine webshop met ideal en het gaat gewoon naar 1 rekening. Denk dat dit bij google wel anders is niet ? Zij zullen in hun proces (alle achterliggende systemen moeten ook met ideal kunnen omgaan) toch wat aanpassingen moeten doen om alle transacties goed te kunnen verwerken. kan me daarom goed voorstellen dat google dit eerst test voordat het bij het grote publiek terecht komt.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 25 juli 2024 09:55]

Doet niet af aan het feit dat er (tien)duizenden bedrijven zijn die miljoenen omzet via iDeal halen (57% van de NL internet aankopen gaat via iDeal) - dus ik zou denken dat er ervaring genoeg is.

Maar je hebt gelijk, een paar dagen is te kort door de bocht.
Alle achterliggende systemen moeten ook met ideal om kunnen gaan? Je mag toch hopen dat Google z'n software wel beter geregeld heeft. Zulke koppelingen wil je dus echt niet.

Bij een goed ingedeeld systeem weet alleen het betaalgedeelte welke opties er zijn en hoe die werken. Alle andere achterliggende systemen moeten alleen van het betaalsysteem te horen krijgen of er al dan niet betaald is en horen juist niks te weten van hoe dit verder afgehandeld is.

Natuurlijk moet Google alsnog testen of ze iDeal werken hebben, maar alleen in het betaalsysteem. Voor alle andere achterliggende systemen hoort het geen invloed te hebben. Dat het zo lang geduurd heeft zal dus eerder liggen aan een andere manier van werken dan andere betaalsystemen of iets dergelijks.
Het schijnt dat het eraan komt. Moet je dit nieuwsbericht eens doorlezen:

nieuws: Google test iDeal-betalingen in Play Store
Ja, bizar. Via Skrill kan ik op de hele wereld met iDeal betalen. Maar dan moet de verkopende partij zijn spullen wel via de paymentprovider Skrill aanbieden. :)

Google wil dat natuurlijk in eigen betheer doen. Maar dit snap ik dan weer niet: "De betaaloptie werkt nog niet goed met alle banken."

Want met iDeal is het alles of niets. Je haalt de lijst van banken (issuers) op en iDeal doet de rest. Dus het is geen enkele bank of allemaal. Voor een standalone iDeal implementatie rechtstreeks bij de ING stond 16 uur werk (zeiden ze zelf), maar ik had het in een dagje werkend. Daarna toch maar weer de boel opgezegd, Siwow en vooral Mollie waren.zijn goedkoper (geen abo en lager transactietarief, tenminste als je niet duizenden producten per maand verkoopt). Ik snap wel dat de implementatie bij Google een stukkie ingewikkelder is, maar de lijst van banken krijg je binnen van iDeal, en dat zijn ze toch echt allemaal tegelijk.
Ik snap nog steeds niet waarom Nederlanders in 2017 nog altijd geen fatsoenlijke acceptatie van wereldwijde betaalsystemen hebben. Is een creditcard nou zo eng?
Zel wel een verdienmodel zijn in NL, voor een creditcard van je bank betaal je extra, en is het ook nog eens een aparte rekening met een absurd rente percentage. (en je kunt daar geen positief saldo op krijgen)
En collega uit buitenland heeft een 'normale' bankpas waar naast het Maestro logo ook een Mastercard logo staat. Zijn bankpas is dus tevens ook te gebruiken als creditcard, wat het eigenlijk een debitcard maakt, want hij heeft geen extra of apart rekeningnummer hiervoor.
Volgens hem gewoon heel normaal, en iedereen heeft dat standaard.
Jammer dat we dat hier niet hebben idd.
Het hangt er een beetje vanaf hoe je het gebruikt. Als je een credit card gebruikt naast een debit card bijvoorbeeld, kan je met je debit card het geld op je rekening opmaken en vervolgens nog een mooie schuld maken met een credit card (niet de slimste manier om te werken, maar ja).

Wanneer je bijvoorbeeld enkel een credit card gebruikt (in de VS best denkbaar), en een goede maandelijkse limiet ingesteld hebt (ongeveer je te besteden bedrag), dan zorgt die er net voor dat je op een maand niet meer kan uitgeven dan je te besteden bedrag (wat lager kan zijn dan wat er op je rekening staat).

Bij ons is het verstandig gebruik van een credit card ook vrij simpel: zorg dat je elke maand het volledige bedrag kan terugbetalen, want anders betaal je hoge kosten en kan je je in de schulden werken. Met andere woorden, wanneer je een CC gebruikt om geld uit te geven dat je niet hebt, is daar een risico aan verbonden. Wanneer je geld uitgeeft dat je klaar hebt staan om je maandelijkse afrekening mee te betalen, is dat geen probleem.
Dat mocht ook wel tijd worden zeg. Vreemd dat het zo lang moest duren.
Bij voorkeur doe ik geen ideal betalingen. Als koper heb je geen enkele garantie. Bij credit card of paypal heb je meer zekerheden. Voor een app van een paar euro niet zo erg, maar bij grotere uitgaven liever niet.
en hoeveel procent commissie betaal je daarvoor? (als ze het al niet direct in rekening brengen verwerkt de verkoper het wel in de prijs)

Als ik garantie wil, ga ik wel naar een verzekeringsmaatschappij, bovendien hebben we de wet kopen op afstand.
bovendien hebben we de wet kopen op afstand.
Heb jij dat wel eens proberen af te dwingen bij een bedrijf in China? Of de VS, of Italie?
Die hebben dan weer meestal geen iDeal
Klopt, en daar ging het dus over. Dingen als een CC geven je dan wel bescherming. Dat doen ze over de hele wereld en ook in Nederland. iDeal geeft je precies _nul_ bescherming. Het is in principe gewoon vooruit betalen zonder enige kans op restitutie door de bank.
In dit geval zou je dat makkelijk af kunnen dwingen bij Google. Die hebben er veel te veel gezeur van als het het tot de rechtszaal haalt.
zeg dat eens tegen de kopers die algelopen tijd GPU en CPU en andere dure componenten hebben gekocht bij bijv. afuture etc.... geen mogelijkheid om creditcard/paypal maar wel ideal... ik denk dat mensen zich beseffen dat iDeal te eenzijdig is, weg is geld en nog geen garantie dat product ooit nog gaat komen. Kopersbescherming is USP van creditcards en paypal, kost geld, klopt. Maar als je iets koopt van 1000 euro is het soms toch wel fijn....
Je zou ook bij je bank kunnen aankloppen en 1 euro per maand betalen om je 'ideal transacties terug te krijgen in geval van gebreke, niet bezorgen of faillisement. Ik gok dat er genoeg verzekeraars zijn die zo'n polis wel kunnen leveren tegen een lager tarief dan paypall en/of visa.

Maar verder tegen faillisement zou maar één kopersbescherming moeten bestaan; de wet, het zou voor bedrijven en met name, curators. verboden moeten zijn, om mensen producten te verkopen die ze niet (meer) kunnen leveren, en al helemaal om ze voor die producten, vooruit te laten betalen. Een 3e-rekenings-constructie op naam van, en onder verantwoordelijkheid van, de curator zou zeer wenselijk zijn. Consumenten, zou den nummer 1 schuldeiser moeten zijn omdat zei het zwakst van allemaal zijn.
ik ga het bij de bank navragen, thanks voor de tip.
Geld terug krijgen als je het product niet gekregen hebt is via creditcard toch beter geregeld, wat de reden ook is, bijvoorbeeld een faillissement van de winkel.
En Ideal betalingen zijn gratis ??

Laat ik je verklappen, niets is gratis
een iDeal betaling kost een vast bedrag, laatste keer dat ik checkte 70 cent ofzo, bij creditcards betaal je een percentage (ik geloof 2-5%), en als je niet op tijd aflost ook nog eens rente (x% per MAAND)
Dat is gewoon verrekend in de prijs. In de Play Store betalen met credit card of PayPal of iDeal is allemaal dezelfde prijs. Voor de gebruiker maakt het niet uit, alleen voor Google zelf. iDeal is voor kleine bedragen overigens ook niet goedkoop, al zou het mij niets verbazen als Google een mooie prijs heeft onderhandeld.
Als koper gebruik ik (vaak) PayPal en Credit/Debitcards. Als ondernemer heb ik uiteraard het liefst IDEAL of Sofort of wat dan ook. Als koper betaal ik bijna niks om PayPal of Creditcards te gebruiken. In het buitenland ook weinig. (mits je de juiste creditcard provider hebt). het bied mij als koper gewoon meer bescherming, simpel.

Wet kopen of afstand is leuk, maar dan denk je puur hollands, en misschien een tikkeltje 'EU'. Als jij iets in Polen koopt en je hebt problemen, ga jij maar aankomen met je 'wet koop op afstand' en een heel gedoe leveren bij die leverancier. Alles buiten Nederland gebruik ik bij voorkeur betalingsmogelijkheden waar ik niet afhankelijk ben van een of andere pannekoek. Verzekeringen zijn ook niet de makkelijkste als het om non-NL transacties gaat want het is voor hun net zo lastig als voor jou als consument.

Edit: Sorry, en even ontopic, Bij Google Play zou ik iDeal wel eventueel gebruiken. Puur omdat het niet 1 of ander vage firma is.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 25 juli 2024 09:55]

Ik vind het maar omslachtig, voor een paar euro.
Aankoop -> ideal -> bankpagina -> code op reader -> overtypen -> akkoord ...

Ik betaal via paypal/CC en tegenwoordig via mijn telefoonrekening, aankoop -> methode telefoon -> klaar

Nee, ik heb ideal nooit gemist, niet op de Idevices, als op de androids
En veel winkels laten je ook achteraf via iDeal betalen met een email.

Maar het lijkt me zo ie zo een goed idee om alleen zaken te doen met betrouwbare partners :X
Je hebt gewoon de wettelijke garanties toch? Alles verloopt via de bank zelf, dus je bent afhankelijk van de "bescherming" van je bank. Dat was het doel van iDeal; om betaling direct bij de bank te kunnen uitvoeren.

Maar ja, ik moet wel zeggen dat de overheid een beetje naast iDeal gekeken heeft en geen enkele plicht aan een bank gegeven heeft omtrent iDeal/kopersbescherming.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 25 juli 2024 09:55]

Alleen SNS heeft een aankoopverzekering.
En als de online winkel niet bij thuiswinkel.org aangesloten is (dus er is geen mogelijkheid het online klachtenformulier in te vullen) kun je alsnog een klachtenformulier invullen bij consuwijzer.nl.
En in geval van oplichting kun je internetoplichting melden bij de politie : https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html
Ja, ik weet dat bijna geen enkele bank zo'n verzekering heeft, vandaar de berscherming tussen haakjes. :p Met iDeal is het wel erg duidelijk: Je bent volledig afhankelijk van je bank(soms de payment processor, maar bij bijna elke processor ligt de verantwoordelijkheid bij de winkel, er zijn een paar uitzonderingen zoals Xsolla) en je weet dus ook waar je aan toe bent.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 25 juli 2024 09:55]

Met Xsolla een redelijk goede ervaring nadat een betaling wel gedaan was maar niet goed uitgevoerd. Ze nemen er alleen wel uitgebreid de tijd voor. :X
Ach, PayPal heeft als enige betaalmethode gewoon mijn CC. Als ze bij PP moeilijk zouden doen, ga ik wel via de CC mijn geld terugvragen.

Nooit enig probleem gehad trouwens. Bij mijn enige geschil op PP, werd ik mooi terugbetaald door PP. Dat is natuurlijk geen garantie dat dat altijd en bij iedereen het geval zal zijn, maar om het nu zo negatief voor te stellen als jij doet...
Anoniem: 221563 @i-chat14 april 2017 11:03
Apart, PayPal staat er juist om bekend om het voordeel van de twijfel bij de koper neer te leggen. Dat zijn mijn persoonlijke ervaringen daarin ook.
Volgens mij krijg je automatisch je geld terug als je de app binnen een X (meen 10) aantal minuten weer verwijderd, en dat is al heel lang zo.
Vreemd? Google is een wereldwijd bedrijf, iDeal een Nederlandse betaalmethode. Nederland is een relatief kleine markt voor Google. Volledig te begrijpen dat iDeal integratie geen hoge prioriteit heeft, het verbaast me dat ze het überhaupt al hebben geïntegreerd.
Ja makkelijk om dat te zeggen, maar als je kijkt hoeveel bestellingen in Nederland via iDeal verlopen zou je verwachtten dat ze hier eerder op inspringen. Want blijkbaar kan het nu alsnog wel. Creditcards worden in Nederland in het algemeen erg weinig gebruikt, Paypal ook steeds minder, dus als ze nog wat willen verkopen online kom je bij iDeal uit.
Ja makkelijk om dat te zeggen, maar als je kijkt hoeveel bestellingen in Nederland via iDeal verlopen zou je verwachtten dat ze hier eerder op inspringen.
Dat is pas makkelijk om te zeggen :+
Want blijkbaar kan het nu alsnog wel. Creditcards worden in Nederland in het algemeen erg weinig gebruikt, Paypal ook steeds minder, dus als ze nog wat willen verkopen online kom je bij iDeal uit.
Backend bouwen, implementeren in de front-end (app), alleen tonen voor specifieke landen, ondersteuning leveren en dat voor tientallen methodes met vaak een relatieve kleine userbase. Ik snap dat ze daar terughoudend mee zijn.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 25 juli 2024 09:55]

En toch heeft Apple het al sinds 2013 ... Die hebben nog minder afzet in Nederland dan google dat heeft.
Ik vind het allemaal flauwe excuses in ieder geval.
Volgens het artikel niet?
De App Store van Apple heeft nog geen ondersteuning voor iDeal en niet bekend is of die fabrikant daar aan werkt.
Edit: je bent in de war met de online Apple store, die heeft het inderdaad al sinds 2013. De App Store ondersteunt het niet.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 25 juli 2024 09:55]

als het goed is is je backend vrij modulair en kun je de code van bijv paypall bijna 1-op-1 overnemen en functioneel vervangen door code van een bedrijf als molie, dat is (zelfs voor google), een paar uur programmeren. ik denk echter dat ze het pas zijn gaan doen nadat nederland duidelijk achter bleef in hun europese app verkopen. en men een onderzoeksbureau heeft gevraagd hier eens naar te kijken;)

desalniettemin heb ik nog steeds geen ideal; hopen dat het snel komt.
Ik ben het daar niet mee eens. Nederlanders hebben over het algemeen veel geld te besteden hierdoor denk ik dat het vrij snel terug verdiend is.
Wat maakt het uit dat het een internationaal bedrijf is? De nederlandse markt is groot genoeg om het de moeite waard te maken. Dan doe je dat toch gewoon?
Anoniem: 20901 @P1nGu1n13 april 2017 21:08
Juist omdat ze een wereldwijd bedrijf zijn zou je denken dat ze dat soort dingen vlot regelen. iDEAL is nou niet bepaald iets nieuws en exotisch.
Nee, maar wereldwijd stelt een systeempje dat onze bankjes inzetten natuurlijk geen fuck voor, helemaal niet als ze al geld van Nederlanders krijgen via Creditcard/Bankpas. Ik denk dat je de relevantie van iDeal overschat op de lijst van prioriteiten.
Hoezo is dat vreemd ? volgens mij is Ideal een typisch product voor de nederlandse markt. Kan me daarom goed voorstellen dat google daar helemaal niet zo veel haast bij heeft heeft.

Het is wel goed dat google dit toevoegt denk dat een hoop mensen hun creditkaart niet willen koppelen of er geen hebben. Zelfde geld voor paypal dat heeft ook niet iedereen. Nederland gebruikt massaal ideal dus het kan best een boost geven voor de app aankopen als het er eenmaal is.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 25 juli 2024 09:55]

Steam heeft het al jaren. Logische ontwikkeling.
Vind het dan wel raar dat Apple met de Appstore hier nog niet op ingesprongen is. Al kan je al wel met iDeal betalen in de online store (voor apparatuur).
Microsoft, Apple en Sony ook. Ach ja beter laat dan nooit. :D
Best wel vreemd lijkt me als men kijkt hoeveel Nederland online koopt Enzo.
Vind het zelf wel vreemd ja, iDeal is niet zo heel moeilijk te implementeren als je gebruik maakt van een payment partner zoals internationale diensten als Steam al jaren bewijzen. Om meer omzet te creëren in Nederland is het dan ook een slimme zet om dit snel te ondersteunen. Een groot bedrijf als Google met een nederlandse divisie zou juist de middelen in huis moeten hebben om dergelijke oplossingen te implementeren.
Ik vind het wel mooi, omdat als je bij Rabobank de app hebt je direct een iDeal betaling kan doen zonder Rabo Scanner verificatie, maakt het makkelijk en snel om een app te kopen. Dan heb je ook nog de bedenktijd van Google.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 25 juli 2024 09:55]

Anoniem: 221563 13 april 2017 16:04
Huh, waarom hebben ze er zoveel moeite mee? iDeal implementaties stellen tegenwoordig echt 0,0 voor. Waar zit de issue?

Vraag me overigens wel af hoe ze dat doen met transactiekosten. Deze verschillen per aanbieder, maar minimaal al snel 10 tot 15 cent per transactie. Op de goedkope apps levert google dan al snel zijn marge in.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 221563 op 25 juli 2024 09:55]

Misschien zit het niet in ideal maar er achter bij het verwerken waar het geld heen moet (naar welke app maker) ?? en google wil natuurlijk wel 100% zekerheid hebben dat het goed werkt met zoveel devices
Anoniem: 221563 @HKLM_13 april 2017 16:19
Het geld zal toch eerst bij Google binnen komen en Google keert daarna de app maker uit. Ik zie hier geen verschil in m.b.t. het betaalproces.
Yes maar zoals ik zij zit het waarschijnlijk in de systemen er achter die ook goed moeten werken voordat je live kan gaan. Roepen dat het het niet zo veel moeite kost kan gewoon niet het is immers geen lokale bloemist met een simpele wordpress site.
Anoniem: 221563 @HKLM_13 april 2017 16:39
Daarom werk je ook met repositories. Wie de betaling afhandeld (of dat nu een iDeal repo, een Paypal repo of een CC repo is) zou niet uit moeten mogen maken. Input en output zouden hetzelfde moeten blijven.

Gezien er al zoveel betalingsmogelijkheden aanwezig zijn ga ik er vanuit dat ze het bij Google ook zo hebben opgezet. Anders wordt het flink tijd om te gaan refactoren ;)

Ik vermoed dat de issues eerder zitten in de prijsafspraken (lees: bureaucratie) dan in de techniek.
Dat is voor paymentproviders die iDeal aanbieden. Reken maar dat google dat zelf gaat implementeren ipv een handig javascriptje wat je in de head van je pagina kunt drukken en one click install iDeal hebt. Vandaar dat het waarschijnlijk ook wat meer moeite kost, ze moeten het wiel een beetje aanpassen aan hun situatie.
Anoniem: 221563 @mclegodude13 april 2017 16:20
Heb zelf ervaring met zowel iDeal implementaties via tussenpartijen als die direct met de bank communiceren. Beide zijn een eitje om te implementeren.

Ik vraag me dan ook af of het technische issues zijn, of zakelijke.
Zullen geen technische problemen zijn, als jij Google bent en het lukt echt niet, dan helpen de banken je graag.
Op een PayPal en/of creditcard betaling zitten ook transactie kosten. Weet ze niet uit mn hoofd maar die gaan wel richting zelfde bedrag als iDeal denk ik.
Anoniem: 221563 @DonLexos13 april 2017 16:45
Klopt, en dat zijn percentages. Heb je wel een goed punt. (Zit natuurlijk nog steeds een groot verschil in. 1,5% van 1 euro of 15ct van een euro. iDeal is vooral geschikt voor grotere transacties)

Nu ik er verder over nadenk, Google zal aparte prijsafspraken maken met de banken en dat zal wel de reden zijn waarom nog niet alle banken geaccepteerd worden.
Ja percentages bovenop een minimale fee volgens mij. Ik meen (uit het hoofd) dat PayPal iets van 0.25 + % is, en een CC betaling is altijd een % maar dat ligt iets hoger. Dat is dan op een app aankoop van 0.99 natuurlijk minder, maar lang niet alle apps zijn "zo goedkoop" dus die 0.15 iDeal fee kan zomaar eens iets lager zijn.
Héhé, eindelijk.

Had Google geen kantoor hier in Nederland ofzo, dat het zo lang moest duren? Iemand die hier in Nederland op lokatie zit, moet toch beseffen dat je als beetje bedrijf hier gewoon iDeal aanbiedt?

Zelfs spulletjes uit China kun je met iDeal betalen via AliExpress. Dat Google daar anno 2017 pas aan toekomt is een beetje absurd.
Google zit gewoon in Amsterdam, inclusief 'stroopwafelplanfond' :+ :
https://www.businessinsid...troopwafelplafond-447821/

via Google Streetview kun je ook een kijkje nemen:
https://www.google.nl/map...AAAAGOzIpjw!2e0!3e2?hl=nl

iDeal is er alleen voor Nederland, dus dat is voor een wereldwijde partij als Google helemaal niet zo interessant. Apple heeft niet een Paypal, daar kun je alleen via Creditcard of Gift Cards betalen. Carrier billing werkt ook in Nederland bij bepaalde providers, Apple niet.
Vooral voor Apple is het dus nogal karig.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 25 juli 2024 09:55]

Natuurlijk is Nederland een kleine markt voor Google, maar Google heeft wel vaker eigenaardige dingen.

Functies die pas jaren later werken in Nederland qua voice control. Android Pay, wat nauwelijks wordt uitgerold in de EU. Als het toch alleen maar draait om Amerika, dan geef je het signaal af dat andere klanten niet uitmaken. En als andere grote concerns het wel kunnen, dan besteed ik daar mijn centen wel.
Apple ondersteunt wel PayPal in de Appstore, mits daar een credit card aan gekoppeld is. Ideal ondersteunen ze alleen in de online winkel. Verder is het afhankelijk van het land wat ze ondersteunen ook.

https://support.apple.com/nl-nl/HT202631
Creditcards
Betaalpassen
Contentcodes
Store-tegoed, inclusief iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen
PayPal (vereist een creditcard als een gekoppelde betaalmethode)
Alipay (vereist een Alipay-account voor configuratie)
China UnionPay (vereist sms met pincode voor configuratie)
Facturering via mobiele telefoon (via ondersteunde aanbieders)
Bankkaarten (alleen in China)2

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 25 juli 2024 09:55]

Toch blijft het makkelijker om PayPal te gebruiken op mobiel voor zulke kleine bedragen.
Hangt heel erg van je bank app af. ING is het echt zo gedaan, sneller dan PayPal met 2FA. (Fucking SMS.. PayPal toch..)
Bij Blizzard kan Ideal ook al een poosje. en ik denk dat er toch meer playstore gebruikers zijn in Nederland dan Blizzard gebruikers? (heb ik geen enkele bron voor, voor de goede orde)
Sinds een paar weken test Microsoft ook met XBox en Microsoftstore het betalen met iDeal. Positief!
Nederland is nou eenmaal geen creditcardland. Zeker bij mensen die minder vaak internationaal reizen of aankopen doen is iDeal het enige fatsoenlijke alternatief. Bij Google zullen alle beetjes helpen om iTunes van de troon af te stoten qua uitgaven aan apps en media.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.