Nederlanders doen weinig online aankopen met smartphone

Nederlanders doen relatief weinig aankopen via de smartphone. Dat heeft Thuiswinkel.org becijferd. Nederlanders doen online aankopen het liefst via apparaten met een groter scherm, zoals een desktop, laptop of tablet.

In 2016 verliep negen procent van de online aankopen via de smartphone, waar dat in 2015 zes procent was, een stijging van drie procentpunten, meldt Thuiswinkel.org. Het aandeel van tablets bleef stabiel op veertien procent, maar bijna driekwart van de aankopen gebeurde vanaf een laptop of desktop, aldus de organisatie van webwinkels.

De organisatie merkt op dat het gemiddelde bedrag van een aankoop op een smartphone toenam, volgens Thuiswinkel.org duidt dat erop dat Nederlanders meer vertrouwen krijgen in betalingen via smartphones. Net als via desktop en laptop gebeurt die betaling op smartphones het vaakst via iDeal, vermoedelijk omdat daarbij alleen een bank-app nodig is.

In het buitenland verlopen veel meer aankopen via smartphones, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. "We lopen fors achter op bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar al meer dan dertig procent van alle e-commercetransacties via de smartphone verloopt. In China ligt dit percentage zelfs boven de zeventig procent. Nederland heeft dus nog een lange weg te gaan."

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

06-04-2017 • 14:01

108

Reacties (108)

108
104
70
10
0
28
Wijzig sortering
Ook ik bestel vooral veel vanaf een laptop. Vooral omdat het gros van de webshops waar ik bestel geen fijne support voor een mobile hebben. Het 'winkelen' voelt prettiger op een laptop, en ook het betaalproces gaat makkelijker op de laptop vind ik.

Vanaf Android wordt er van app naar app geswitched, en ik ervaar het als instabiel. Op de laptop blijf je netjes in je browser en verloopt het in 1 tab.

Ik verwacht dat als webshops (vooral ook de kleinere) een verbeterde mobile view hebben, dat het aantal aankopen vanaf mobile ook zal oplopen.
Daar verschillen onze meningen in :) Sterker nog: veel 'kleinere' dingen koop ik altijd op mijn smartphone. Niet omdat het handiger werkt ofzo, maar omdat ik dan enkel de login-code van mijn Rabobank-app hoef te gebruiken. 1x doorklikken en je hebt betaald, ik ervaar geen stabiliteit (meer) sinds de laatste jaren. Zo hoef ik die Scanner niet helemaal op te zoeken :)

Volgens mij hebben steeds meer winkels een prima mobile checkout, en daarbij is het een kleine moeite om wat heen en weer te scrollen imho.
Bij ING kan ik de betaling op mijn pc met mijn mobiel overnemen werkt ook erg handig
Precies dit. In het verleden deed ik 'noodgedwongen' nog wel eens aankopen via mobiel, omdat de betaling dan via de app liep (en ik mijn tan-codes nooit over heb laten zetten naar sms ipv papier). Echter, op zo'n klein schermpje vind ik het altijd meer gedoe: minder overzicht, username & wachtwoord van een winkel invoeren duurt langer, etc, etc.

Sinds de ING app je met de scanner betalingen laat overnemen ben ik dus juist mínder via mobiel gaan kopen.

Het statement van thuiswinkel.org "We lopen fors achter op ... Nederland heeft dus nog een lange weg te gaan" vind ik ook onzinnig. Alsof aankopen via mobiel 'de heilige graal' zijn :S Wat maakt het nou uit hoé iemand z'n kopen aankopen doet? Ik zou zeggen, voor thuiswinkel.org zou het niet uit moeten maken, zoláng mensen maar online kopen..
Het statement van thuiswinkel.org "We lopen fors achter op ... Nederland heeft dus nog een lange weg te gaan" vind ik ook onzinnig. Alsof aankopen via mobiel 'de heilige graal' zijn :S Wat maakt het nou uit hoé iemand z'n kopen aankopen doet? Ik zou zeggen, voor thuiswinkel.org zou het niet uit moeten maken, zoláng mensen maar online kopen..
Hier ben ik het volkomen mee eens.

In landen als China en vele andere Aziatische landen heeft iedereen een telefoon en velen een smartphone. Een PC of tablet heeft bijna niemand daar. PC's staan in kantoren (mat name banken) en internet-cafés. Het is logisch dat een groot deel van de aankopen dan met de smartphone gedaan worden en niet met die pc.

Wat het VK betreft, kan ik er weinig over zeggen. Echter daar heb je een sterke verdeling in upper-class, middle-class en lower-class en die zijn elk ook weer onderverdeeld in higher, middle en lower. Het kan best zo zijn dat in een groot deel van de samenleving daar PC's en laptops ook nooit zo dominant zijn geweest en dat nu smartphones overal doordringen dit hetzelfde effect heeft op de online-aankopen die dat het in Aziatische landen heeft.
Na al het gezeik over draadloos betalen met de Rabobank en de niet al te beste app, zit ik inderdaad te overwegen om naar de ING over te stappen :P
ASN doet het ook prima, eveneens met overnemen betaling van pc naar mobiel. En de wereld wordt er ook nog een beetje beter van :) .
Ik heb de overstap gedaan en ben tot nu toe erg tevreden met de stap.

Vooral bovenstaand voorbeeld gebruik ik erg regelmatig.
Echt een super app!
En steeds meer nieuwe zaken wat mogelijk is. Betaal verzoek met QR code gebruik ik ook veel.
Ik gebruik gewoon verified by visa, security code op mijn pas invullen en gaan, Ideaal is ook vreselijk achterhaald.
Ik heb geen creditcard. Mocht ik op m'n PC zitten, dan wil ik wel eens Paypal gebruiken.
Er is niks mis met iDeal btw, het is imho veel veiliger en slimmer dan Paypal of CC. Jammer genoeg gebruiken we het alleen in Nederland.
Bij CC en PayPal, heb je als consument nog rechten, bij iDeal is het over de schutting en hopen op de gratie van de partij waar je aan betaald.
Dit geldt niet altijd. Zo heeft AliExpress (waar ik in 99% van de gevallen via de mobiel betaal ivm extra korting via de app) een regeling waar je het geld eerst overmaakt naar AliExpress, niet naar de verkoper.

Zodra jij meldt dat het product heelhuids is aangekomen en het product klopt met de (kwaliteits)omschrijving, dan sluist AliExpress het geld pas door naar de verkoper. Als je het niet eens bent met de kwaliteit of de juistheid van de omschrijving, dan krijg je (een deel van) je geld terug.

Ik weet niet of dit bij soortgelijke webwinkels ook zo werkt, maar via AliExpress vind ik het in ieder geval wel prettig werken, want ik betaal altijd daar altijd via iDeal.
Dit heeft natuurlijk niets met iDeal te maken. iDeal is niets meer of minder dan een overboeking. Nu doe je het naar een tussenpartij maar dat is in bijna alle gevallen niet zoals het bij AliExpress gaat. Bij creditcard betalingen kan ik altijd de betaling terug laten boeken. Bij iDeal niet, ook niet bij een faillisement oid.
Hier in Ierland is een normale bankpas ook meteen een creditcard/debetcard. ;) (Volgens mij bijna elk land behalve NL..)
Het kan wel met Maestro, maar Nederlandse banken hebben dit uitgezet.
Anoniem: 890159 @Richh6 april 2017 15:36
Toevallig heb ik net iets besteld via de pricewatch, en het betaalscherm voor ABN AMRO bood de optie om i.p.v. pas + kaartlezer te betalen met een 5 cijferige code. Dat had ik nog niet eerder gezien. Die optie kreeg ik denk ik ook alleen maar omdat ik al eens eerder betaald heb via die bertaalprovider, dat is een beetje extra veiligheid dat ik niet erg vind.

Maar wel via de laptop ja. Dat gehannes op zo'n priegelscherm met websites die daar overduidelijk niet voor ontworpen zijn.
Onderzoek doen op mijn laptop vind ik ook veel fijner. 2 pagina`s naast elkaar om bepaalde producten met elkaar te vergelijken. Ik koop dan vooral "nieuwe" producten hier.
Producten die ik vaker nodig heb zoals remblokjes voor de motor, die ik toch al weet waar en welke ik nodig heb bestel ik nog wel eens even tussendoor op mijn mobiel.
Hangt echt van de webshops af, zoals je zegt. De ene shop is super mobiel, en zou ik nooit meer anders willen. En bij andere zit ik enorm te klooien om dat het knopje 'Afrekenen' net buiten beeld verschijnt.
Vanaf Android wordt er van app naar app geswitched, en ik ervaar het als instabiel. Op de laptop blijf je netjes in je browser en verloopt het in 1 tab.
Gebruik het veel op Android, instabiel heb ik nog niet ervaren. Wat is er instabiel bij jou?

Daarnaast even een app switch, fingerprint en klaar, terug naar de verkopende site/app. In mijn beleving veel sneller en makkelijker dan via een browser en internetbankieren.
Hmm ik merk dat ik juist regelmatig de telefoon erbij pak, eerst een beetje browsen/kijken via de desktop maar betalen en etc via de telefoon.

Voordeel van het gebruik van de browser op de telefoon is de combinatie van ideal en de rabo app (zal bij de ing en etc wel hetzelfde zijn).
Ik geef aan dat ik met ideal wil betalen en hij opent daarbij direct de rabobank app op mijn telefoon waarin alles al ingevuld is, alleen even checken en klaar. Het klopt inderdaad wel dat niet alle webshops prettig werken op een mobiel, wel merk ik dat de meeste sites die ik gebruik prettig werken op de mobiel. Dit in combinatie met ideal en de rabobank app is het gewoon zeer prettig iets te bestellen.

Via de desktop moet ik alsnog mijn pinpas en de raboreader erbij nemen (en bij de ing moet je volgens mij alsnog je mobiel erbij pakken wegens een code). Op de telefoon is het alles in 1. Daar waar ik vroeger standaard de rabobank reader bij me had, heb ik die nu nooit meer bij me.

Op mijn android wordt er niet instabiel van app naar app geswitched, hoe dat bij jou zo kan zijn weet ik niet maar dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 juli 2024 21:46]

Het betalen via de mobiel is inderdaad makkelijker, maar het is gewoon veel fijner om met een groot scherm te shoppen.

Hadden ze de betaling via de desktop ook veel makkelijker gemaakt dan zou ik het veel minder via de mobiel doen.
Klopt, ik bestel ook alleen op de desktop ipv mobiel omdat het om desktop veel overzichtelijker is en dat je een groot scherm voor je hebt. Je hebt inderdaad dan alles in 1 overzicht.
"een lange weg te gaan..."
Het klinkt of het een verbetering is om te kopen via een klein schermpje terwijl het mij meer een achteruitgang lijkt. We zijn gewoon rijk genoeg om er een laptop, tablet of pc naast te hebben.
Niet alleen dat, maar we hebben thuis ook gewoon vaak snel breedband internet voor een vast maandbedrag. In veel landen heb je nog beperkingen, hoge variabele kosten en is een 3G/4G verbinding voordeliger. Daarnaast is er ook een cultureel verschil waarbij mensen in Nederland toch net wat vaker thuis zijn dan in sommige andere landen.

Ik denk dat het niet heel handig is om online aankopen via telefoon apart te zetten. Als er gekeken wordt naar online aankopen in het algemeen en dan misschien met een onderverdeling in gebruikte apparaten hebben we veel meer aan de informatie.
Helemaal mee eens. Ze spreken hier alsof het om een ernstig gebrek gaat, bijvoorbeeld alsof een groot deel van de mensen geen toegang tot internet, of gezondheidszorg zou hebben. Het gaat hier simpelweg om een voorkeur!
Een voorkeur die ik deel trouwens, een groot scherm werkt gewoon fijner, vooral als je je aan het oriënteren bent en veel tabs open hebt staan.
Tot op zekere hoogte is dat ook zo. Omdat een telefoon veel persoonlijker is en vaak met meer en uitgebreidere verificatie tools is uitgerust dan de gemiddelde laptop, is een mobiel apparaat bij uitstek geschikt om snel transacties mee goed te keuren. Het is minder anoniem waardoor ook misbruik betrer te herleiden is naar een persoon.

Daarnaast hebben de meeste gebruikers van smartphones geen jailbreaks e.d. en draaien zij enkel vertrouwde software. Bij een laptop, of PC is de mogelijkheid, het gebruikersgemak en daarmee dus ook de aantrekkelijkheid om niet gelicenseerde software te gebruiken veel groter - wat ook meer kwetsbaarheden met zich mee brengt.

Een smartphone heeft dus wel degelijk voordelen. Zeker als je aankoop makkelijk gekoppeld is aan je bank app. Resultaat, alleen je pin invullen en je kan transacties doen tot het bedrag dat jij bij de bank heb ingesteld (waar je je comfortabel bij kunt voelen).

[Reactie gewijzigd door dwarfangel op 22 juli 2024 21:46]

Tot op grotere hoogte is dat niet zo.
Een telefoon is juist minder persoonlijk omdat je in de apps moet. Met alle app vereisten die daarbij horen (ril). In een browser zit je meer in je persoonlijke omgeving. En betalen gaat al net zo makkelijk met de koppelingen. Of desnoods simpel via PayPal.
Met Windows Hello hoef ik zelfs niks te doen (ik zit al achter het scherm met IR cam)
Een accountkoppeling hoeft niet anders te gaan. Je kan ook beter zien wat je koopt. En/of vergelijken.

Via een telefoon is alleen handig voor onderweg. Voor kleine aankopen. En als je geen ander apparaat met groter scherm en fatsoenlijk toetsenbord hebt. In alle andere gevallen is het moeilijker doen dan nodig is.

Ik snap de aandeelverdeling volledig en ben het 100% eens met wiewatwaar.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 22 juli 2024 21:46]

Toch klinkt het behoorlijk tegenstrijdig wat je zegt.
Een telefoon is juist minder persoonlijk omdat je in de apps moet. Met alle app vereisten die daarbij horen (ril). In een browser zit je meer in je persoonlijke omgeving. En betalen gaat al net zo makkelijk met de koppelingen. Of desnoods simpel via PayPal.
Wat bedoel je met alle app-vereisten?Ik koppel mijn vingerafdruk aan mijn bank-app en als een webshop direct doorlinkt en de app opent kan ik zonder veel handeling de transactie voltooien? dit zie ik op een PC niet. Daar heb je een pincode, of een apparaatje bij nodig?
Met Windows Hello hoef ik zelfs niks te doen (ik zit al achter het scherm met IR cam)
Windows heeft sowieso een kleiner marktaandeel dan Android op internet. Dat hebben we paar dagen geleden nog kunnen lezen. En ik ga even uit van de gemiddelde gebruiker.
Je kan ook beter zien wat je koopt. En/of vergelijken.
Via een telefoon is alleen handig voor onderweg. Voor kleine aankopen. En als je geen ander apparaat met groter scherm en fatsoenlijk toetsenbord hebt. In alle andere gevallen is het moeilijker doen dan nodig is.
Hangt van de site af lijkt mij, en - als het goed is - vergelijk je eerst en doe je daarna je aankoop. Veel mensen gaan eerst naar een winkel, en staan vervolgens in de winkel te kijken welke webshop het goedkoopst en snelst kan leveren.
Ik snap de aandeelverdeling volledig en ben het 100% eens met wiewatwaar.
Ik niet :)
Voor de software op mijn desktop beschik ik over alle source code. Het is een systeem dat ik goed begrijp en dus vertrouw met mijn data. Daar do ik mijn betalingen op.

Wat mijn telefoon allemaal uitspookt, en wat apps allemaal doen, daar heb ik helemaal geen zicht op. Er is geen volledige source code beschikbaar en ik kan ook niet meekijken in het systeem wat er allemaal gebeurt. Dus mijn telefoon vertrouw ik genoeg om er whatsappjes mee te versturen, maar bankieren durf ik daar echt niet op te doen.

Zo, nu even wat aluminiumfolie gaan halen :)
Hoezo achteruitgang? Zekerheid! Je eigen geld gaat ermee gemoeid!

Iets bestellen via de Laptop/PC voelt veiliger dan via de smartphone/tablet. Er hoeft maar één app met teveel rechten te zijn (en ja, ook legitieme apps, die teveel rechten vragen voor wat ze doen) en je bent de sjaak.

Of om naar beneden te scrollen tap je onbewust op de aantal-knoppen waardoor je per ongeluk 10 producten bestelt of je juist wel toestemming geeft om nieuwsbrieven te ontvangen 7(8)7

Een Laptop/Pc geeft het gevoel van meer "in-control" zijn en de bestelling in één oogopslag te zien.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 22 juli 2024 21:46]

Gevoeligere zaken doe ik sowieso liever niet op aparaten die je met een touchscreen moet bedienen, juist om deze reden. Het risico dat er iets misgaat is veel groter. (Kaartautomaten en dergelijke even uitgezonderd.)

Het kleine schermformaat helpt bij een smartphone ook niet mee trouwens, want daardoor verlies je veel eerder het overzicht.
Ik doe geen belangrijke dingen op mijn telefoon want ik vertrouw het ding niet. De beveiliging van die dingen is vaak enorm slecht en de meesten worden nooit bijgewerkt, als de fabrikant uberhaupt al updates beschikbaar stelt.

Komt nog bij dat 2fa voor mobiele devices nog in de kinderschoenen staat. Veel hedendaagse 2fa-technieken (SMS, Google Authenticator, etc) maken gebruik van je telefoon. Die kun je dus niet als tweede factor gebruiken voor applicaties die op diezelfde telefoon draaien. In theorie kun je natuurlijk een tweede telefoon of je random reader meenemen, maarja, dat neemt de voordelen een beetje weg. Daarbij is het ook niet optimaal veilig om die middelen in dezelfde zak/tas als je telefoon te bewaren.

Ten slotte vind ik het wel prettig om mijn betalingen op een groot scherm te kunnen controleren zodat ik geen bril nodig heb om te zien of er nu een punt of een komma in het bedrag staat.

Ik betaal dus niet mobiel, dat doe ik alleen thuis vanaf een computer die goed onderhouden wordt.
Op een 27inch monitor kun je gewoon fijner browsen, typen en vergelijken dan op zo'n minuscuul smartphone scherm. En gezien de permissions die apps vragen op een smartphone voelt het veiliger om via een pc te betalen, je weet maar nooit of er toevallig een app te veel toegang heeft tot iets.
Bovendien is een smartphone diefstalgevoelig, dus mn primaire betaalmiddel zal het nooit worden.. te risicovol.
"We lopen fors achter op bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar al meer dan dertig procent van alle e-commercetransacties via de smartphone verloopt. In China ligt dit percentage zelfs boven de zeventig procent. Nederland heeft dus nog een lange weg te gaan."

Hoezo lopen we achter? Moeten we dan perse meer op een telefoon bestellen? In nederland vinden we het blijkbaar fijner om bestellingen te doen via pc/tablet/etc. Dan lopen we niet achter, maar doen we het gewoon anders.
overbodige luxe zou ik het echt niet noemen, er zijn genoeg dingen die je wel op je PC doet en simpel weg niet kan of totaal niet fijn is op een smartphone.

Luxe opzich, ja dat is alle technologie wel en daar hebben wij inderdaad relatief meer van, we zijn niet voor niets een van de betere landen kwa welvaart.
China loopt voorop, omdat een pc/laptop naast een smartphone een overbodige luxe is. Wij in ons kikkerlandje wel instaat om ons zelf meerder dure spullen te permitteren.
Niet zo denigrerend naar de Chinese medemens, dit heeft niet direct iets met 'overbodige luxe' of 'permitteren' te maken. Hangt veel meer samen met een culturele achtergrond en een recentere (digitale) ontwikkeling.
In veel ontwikkelingen lopen de Chinezen ver vooruit op ons 'westerlingen', simpelweg omdat ze nieuw instappen en niet allerlei oude methoden hebben. Daarnaast werkt de gemiddelde Chinees meer dan wij, meer van huis, meer mobiel online...en dus meer mobiele aankopen.
Niks overbodig. We hebben het niet voor niets. Eerder armoede omdat ze alleen een mobiel kunnen betalen. Eerder een achteruitgang/achterstand dus.
Eerder andersom: meerdere Tweakers hebben al de voorkeur uitgesproken voor het aanschaffen van een dumbphone ter vervanging van de smartphone. Om veiligheidsredenen en om niet steeds een notificatie te krijgen van alle Instagram/Facebook/WhatsApp/Snapchat/Twitter kul.

Verder zijn de meeste apps een dumbed down versie van wat je met een desktop programma kunt: een verslag schrijven of een presentatie of spreadsheet maken doe je niet op 5,5 inch. Dan ben je in no time het overzicht kwijt.
Sinds dat de banken mij als klant aansprakelijk stellen doe ik niets anders meer dan aankopen met mijn telefoon. Vind het risico te groot mocht er toevallig wel een keer wat mis zijn met m'n PC.

Edit: Tweakers-linkje

[Reactie gewijzigd door D3F op 22 juli 2024 21:46]

Whut? Dus je PC die beveiligd is tegen bedreigingen ga jij aan de kant zetten om een betaling te doen op je mobiel? Heb jij een virusscanner op je mobiel?
Ja, aangezien ik eerder van mijn PC verwacht dat hij een virus heeft dan van mijn telefoon (zonder root/jailbreak). Bij veel gezinnen is een PC nog steeds een gedeeld item, waardoor je er maar van uit moet gaan dat de andere mensen binnen het huishouden geen virussen binnenhalen met cracks en andere rotzooi. Als Tweaker ben je er natuurlijk van bewust, maar wat als je nog een relatief onbekend virus hebt...
Ja, aangezien ik eerder van mijn PC verwacht dat hij een virus heeft dan van mijn telefoon
Opmerkelijk. Ik wil niet telebankieren op mijn mobiele telefoon omdat ik de software van mijn telefoon daarvoor onvoldoende veilig acht. Er zijn wel updates voor mijn telefoon maar die komen niet zo vaak en dan alleen als een primitieve big blob. Dat is voor mij een duidelijke aanwijzing dat de mate van volwassenheid bij mobiele OSen nog niet zo hoog ligt als bij de desktop OSen.
De telefoon mist ook nog de processing power om fatsoenlijke anti-virus software te draaien. Een telefoon is om mee te bellen, mail te lezen en beperkt mee te internetten.
In mijn ogen heeft dat vooral te maken met de brakke ondersteuning van de resolutie en browsers op de mobiele apparaten.
Hoe vaak ik wel niet terug kan na het klikken op een product (om het beter te bekijken)zonder weer opnieuw de hele pagina af te moeten scrollen als ik terug ga, ik gok 8 op de 10 keer.
Of dat het invullen van velden een kriem is doordat velden half buiten beeld vallen, of het toetsenbord kan niet geselecteerd worden etc.

Betalen via Ideal is volgens mij het meest vertrouwd in Nederland en zo'n beetje de enige mogelijkheid om direct met je eigen bank zaken te kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door GeeMoney op 22 juli 2024 21:46]

Denk dat het ook komt omdat bijv de ing app de betaling over kan nemen en met een code je meteen kunt betalen. Dat is slechts ~6 keer op je scherm tikken en je bent klaar.
Als je je fingerprint gebruikt nog minder handelingen, ideaal!
Haha ja dat inderdaad. Dat terug moeten scrollen nadat je uit de product view bent is echt super irritant.
shop juist vaker via de telefoon ivm gemakkelijk betalen.. geen reader nodig wat op de PC wel nodig is (Rabo).

Al is het shoppen zelf wel fijner op een PC, maar het betalen gaat gemakkelijker (vind ik) via de app..
Voor mij een reden om bij ING klant te worden. Dan heb je niet dat gedoe met een reader om te kunnen betalen. Via een TAN-code of QR-code via de app (beiden via mobiel). Mijn mobiel heb ik overal wel bij me, maar zo'n reader ligt dan ergens thuis en kan ik als ik bijvoorbeeld op mijn werk ben geen betalingen doen.
Grappig. Ik doe onderzoek op mijn PC waarna ik vervolgens het linkje naar mijn mobiel stuur om het af te rekenen.
We lopen fors achter op ...Nederland heeft dus nog een lange weg te gaan
Lopen we achter of doen we dingen gewoon anders? In Nederland wordt bijna geen friet bij de vis verkocht en anders dan in China amper honden gegeten. Lopen we daarin ook achter? Eigenlijk past zo'n waardeoordeel naar mijn mening niet in zo'n onderzoek.
"directeur van Thuiswinkel.org"

Ik denk dat het vooral komt omdat volgens onderzoekjes mensen impulsiever aankopen via de smartphone, of het dan aan die mensen zelf(lijkt me aannemelijk) of de smartphone ligt zal nog nooit in hem op gekomen zijn.
Daar zou je nog wel eens een goed punt kunnen hebben. Ik moet bewust m'n pc opstarten op of (dikke vingers dus...) tablet pakken om iets te kopen, dus ook tijd om me te bedenken....mobiel is dan idd makkelijker/impulsiever.
Maar ik heb te dikke vingers voor aankopen op mobiel, gaat altijd fout... :D

[Reactie gewijzigd door Dream_ON op 22 juli 2024 21:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.