KPN en Hi maken betalen Android-apps via telefoonrekening mogelijk

Android-gebruikers die een mobiel abonnement hebben bij KPN of Hi kunnen voortaan apps, games en e-books afrekenen via hun telefoonrekening. KPN zegt de eerste provider te zijn in Nederland die deze mogelijkheid biedt, maar dochter Telfort krijgt deze optie nog niet.

Tot nu toe waren Nederlandse Android-gebruikers die op hun smartphone of tablet apps wilden kopen in Google Play aangewezen op een creditcard; mogelijkheden als betalen via iDeal of andere betaalsystemen waren niet aanwezig. Google zal nu echter samen met KPN de mogelijkheid toevoegen om apps, games en e-books in de Play-winkel via de factuur te betalen. Bij Hi werd al ruim een jaar getest met het systeem van carrier billing.

KPN- en Hi-abonnees met een Android-apparaat krijgen in de komende weken de keuzeoptie om zonder meerkosten via de factuur af te rekenen als er binnen Play bij een app, game of e-book op de aankoopknop wordt geklikt. De abonnee krijgt een aankoopbevestiging naar zijn e-mailadres gestuurd, terwijl aankopen ook op de maandelijkse factuur zullen verschijnen.

KPN heeft wel enkele beperkingen doorgevoerd. Zo bedraagt het maximale aankoopbedrag 10 euro. Ook kan een klant maximaal 100 euro per maand via zijn factuur betalen. Een eerste aankoop moet via het KPN-netwerk verlopen en bij elke transactie moet een wachtwoord ingevoerd worden.

Met de nieuwe betaalmogelijkheid voor KPN- en Hi-abonnees is de provider naar eigen zeggen de eerste telco in Nederland die deze mogelijkheid aan Android-gebruikers biedt. Telfort-abonnees kunnen er echter nog geen gebruik van maken. KPN zegt niet uit te sluiten dat dit in de toekomst alsnog voor Telfort-klanten mogelijk zal zijn.

Door een betalingsmogelijkheid via de factuur aan te bieden speelt KPN in op de bezwaren van Android-gebruikers die geen creditcard hebben. Concurrent T-Mobile laat Tweakers weten dat het nog onderhandelingen voert met partijen als Apple en Google over het afrekenen van onlineaankopen via de factuur, maar het bedrijf wil niet zeggen wanneer dit wordt geïntroduceerd. Vodafone zegt tegen Tweakers dat het nog met Google in gesprek is, maar dat het al wel carrier billing beschikbaar heeft voor BlackBerry, Windows Phone, Nokia en via html5-sites. In het Verenigd Koninkrijk biedt Vodafone al sinds 2011 een mogelijkheid voor betalingen via de telefoonrekening voor Play-gebruikers.

Update 14:15: Nieuwe informatie van Vodafone toegevoegd.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

14-08-2013 • 13:55

109

Submitter: Zorian

Reacties (109)

109
106
93
4
0
5
Wijzig sortering
In een eerder bericht over het betalen van apps via je vodafone telefoonrekening met Windows Phone, stond dat ze bezig waren met Android.
Vodafone heeft volgens een ander bericht uit 2011 ook al aangekondigd om in de Android Market (!) met de telefoonrekening te kunnen betalen:

http://tweakers.net/nieuw...oonrekening-mogelijk.html
Die had ik niet eens gezien. Dan zijn ze bij Vodafone al heel erg lang daarmee bezig... je vraagt je af waarom dat zolang moet duren.
Ik vind het vooral door de beloften te lang duren. Hadden ze nog niets beloofd destijds, prima, maar het duurt mij nu te lang.

Iets beloven is sneller gedaan dan het nakomen ervan, blijkt nu maar weer.
Dat is natuurlijk altijd lastig, natuurlijk hadden ze beter niets kunnen zeggen, maar dat het zolang al duurt is natuurlijk wel bijzonder vreemd, zeker gezien dit soort deals in andere landen allang zijn geregeld, en dat ze zo'n deal ook al met andere partijen hebben zoals met Microsoft en RIM.

Ik vraag me dan af, wilt Google nou zo weinig inleveren voor de service die providers bieden, of ziet Vodafone hier zo'n grote markt in, dat ze hier een betere deal willen dan dat ze met MS en RIM hebben?
Ik heb me, meer dan een jaar geleden, aangemeld om dit concept te gaan testen voor Hi. Toen waren ze er ook al erg lang mee bezig.

Ben ongelofelijk blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren! Thnx KPN en Hi!
Een totaal bizarre situatie dat dit nog niet kon, en dat dit nu ook nog maar bij twee providers en voor één besturingssysteem kan. Waar zijn die Nederlandse providers al die jaren in hemelsnaam mee bezig geweest? Onderhandelen? Sinds 2008 zeker?

Triest.

[Reactie gewijzigd door HooksForFeet op 23 juli 2024 06:21]

Begrijp dit ook niet. Je zou toch op z'n minst al lang met Paypal moeten kunnen betalen voor dit soort dingen. Denk dat er heel wat mensen zijn die echt wel een paar euro voor een goede app willen neerleggen. Maar goed, het begin is er, als Vodafone nu ook nog wat regelt is 't klaar.
De Playstore is hier niet alleen in, ook de Appstore ondersteunt geen paypal of ideal. Hun mogelijkheden zijn credit card of een click&buy account. En die laatste zijn een stel afzetters eerste klasse.
Ik doe nu gewoon alles met een prepaid visa card, werkt ideaal en er kan nooit meer afgeschreven worden dan er tegoed opstaat.
Enigszins OT, maar mag ik vragen welke prepaid Visa je gebruikt?
www.3vcard.nl
Daar kan je nog kiezen voor een virtuele kaart a 2,50 of een fysieke kaart a 10 euro. Gewoon opwaarderen via ideal en klaar is klara.
Click&buy is in principe gratis.

Waarom zou je daarvoor 3V willen gebruiken?
Je moet dan een 20, 30, 50 euro opwaarderen + 2 euro kosten, terwijl bij Click&buy het exacte bedrag kan worden betaald.

Hoewel ik moet toegeven dat het wel een goed systeem is, je opgewaardeerde geld staat binnen een kwartier "op" je kaart!
Ook enigszins offtopic maar ik snap helemaal wat je bedoelt over click&buy. Laatst een app gekocht via iOS en hebben ze dit niet kunnen afschrijven(stond even geen geld op). Meteen een boete van €15 bovenop de app-prijs gekregen, en mijn AppleID werd geblokkeerd totdat ik had betaald. Een app van een paar euro was zo ineens heel duur.
Dit is op Windows Phone en Windows 8 al wel mogelijk. Bij Apple kan je die prepaid kaartjes kopen dus hier hebben Microsoft en Apple al een streepje voor op Android. Ik wil geen flamewar starten maar ik vind dat Google met een soort gelijke oplossing moet komen. Hoeveel moeite kost het nou voor een miljardenbedrijf om Paypal of iDeal ondersteuning te bieden of gewoon net zoals Apple prepaid kaartjes verkopen die je kunt kopen bij de AH om de hoek. Zal voor Google ook wel goed zijn omdat ze dan meer apps, ebooks etc. kunnen verkopen in de Play Store. Nederland is waarschijnlijk niet het enige land ter wereld waar veel mensen geen creditcard hebben :)
Ik denk dat er best wel wat creditcards zijn in nederland, men richt zich hierbij vooral op jongeren gok ik (ik ken niemand zonder een cc).
Juist als consument ben je gebaat bij de bescherming die je krijgt bij Paypal, iedereen vertrouwd iDeal terwijl het in feite niets anders is dan een overschrijving. Je kan je geld NOOIT zelf terug halen.

De reden dat paypal niet mogelijk is binnen Google play is overigens dat het een concurent is van Google wallet ... iets met geld enzo
Ik snap ook niet waarom er zoveel fanatieke iDeal gebruikers zijn. En ook echt met statements als "als ze niet iDeal accepteren, dan koop ik er niets". PayPal bestond al vele jaren eerder dan iDeal, en het is eigenlijk nog makkelijker te gebruiken en je hebt meer bescherming. Koppel het aan je bankrekening en als je betaalt wordt het ook direct afgeschreven, net zoals iDeal. Dezelfde functionaliteit, nog meer gebruiksgemak, nog meer beveiliging.

PayPal > iDeal

[Reactie gewijzigd door Xeanor op 23 juli 2024 06:21]

Mwah Paypal accounts worden toch wel met enige regelmaat gehacked, iDeal hoor je hier weinig over maar dat kan ook bankbeleid zijn. Banken bieden immers de ideal pagina aan en in het verleden zijn banken niet bijzonder transparant gebleken op dit vlak. Gemak: Met iDeal hoef je überhaupt geen koppeling te maken, als je kan internetbankieren kun je meestal ook gewoon iets via iDeal betalen. Of het veiliger is? Waar iDeal denk ik de meeste ruimte laat is het verstrekken van gegevens, waar je bij PayPal als ontvangende partij geen verdere klantinfo krijgt. Dat zou net een graa verschil in veiligheid kunnen betekenen.
Paypal wordt helemaal niet met regelmaat gehacked, sterker nog ik vraag me af of dat ooit al eens is gebeurd. Dat mensen eenvoudige wachtwoorden kiezen of hun PC vol met malware en keyloggers hebben staan is een ander verhaal. Dat bedoelde je waarschijnlijk ook, maar gebruik de terminologie dan ook goed.
Hoe weet jij dat? Eigenlijk moeten banken en betaalinstellingen eens verplicht worden om een transparency report uit te geven. Overigens geeft PayPal nog iets aan:
Seller Protection
If you are sent an unauthorized payment (for example, from a hacked account), or a buyer claims they never received their item, our Seller Protection covers you for the full amount of the payment on eligible sales.
Paypal heeft het zelf over hacked accounts nota bene..net als ik ;)
een betaing met ideal is met telebankieren gewoon zelf terug te halen (storneren) hoor.
Niet waar.
Daarnaast zijn de mogelijkheden tot reclamatie (ook wel storneren) via de financiële instelling voor de consument anders dan bij creditcards. Een iDEAL-betaling is net als een reguliere bankoverboeking niet zomaar terug te draaien, bijvoorbeeld als de winkelier niet uitlevert. Bij creditcards kan dan een chargeback worden gedaan via de kaartuitgevende bank of creditcardmaatschappij. Bij iDEAL zal het initiatief voor terugboeking bij de winkelier liggen.
De ideale oplossing zou dan zijn als Google ons de mogelijkheid geeft om onze rekening te kunnen koppelen aan Google Wallet. Dan zijn we niet meer afhankelijk van een creditcard die niet iedereen heeft of wilt.
En dat is nou precies het probleem met PayPal.

Je besteld iets en betaald met PayPal.
De verkoper stuurt zijn product op en een week na ontvangst trek je je betaling terug.
Verkoper zit plotseling met geen geld én geen product.

Deze vorm van Fraude wordt gigantisch vaak toegepast.
http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/zakelijk/69461-oppassen-voor-fraude-via-paypal.html
Ik kan anders al een hele poos mijn Windows Phone 8 apps afrekenen via mijn Vodafone rekening hoor.
Heel goed punt, ik had - onterecht - niet aan WP gedacht. Blijft de vraag waarom andere providers niet hetzelfde doen - en waarom Vodafone dit niet voor iOS en Android aanbiedt.

Onderhandelen is een slap excuus. De app store en Google Play zijn sinds 2008 in Nederland te gebruiken. Onzin dat ze al vijf jaar met onderhandelingen bezig zijn.
Tenzij ze het keer op keer financieel niet eens worden. Dan kan de onderhandeling best lang duren?

2008: Wij bieden X. Nee, wij willen Y.
2009: Wij bieden X. Nee, wij willen Y.
2010: Wij bieden X. Nee, wij willen Y.
enz...
Waarschijnlijk stonden alle providers al een tijdje bij Google op de deur te bonzen om te praten over carrier billing, maar vond Google het niet interessant om met zulke kleine partijen te praten.
En toch heeft KPN wat (internationaal) relatief de kleinste is, het als eerst.
Maar in Nederland is het de grootste.
Dat is wat relevant is wanneer je voor de Nederlandse markt gaat onderhandelen.
Denk dat je het verkeerd leest. Voor sommige andere besturingssystemen kon dit al lang. Ik heb vorig jaar althans een Symbian app uit de Nokia store netjes via mijn KPN-rekening betaald.
Ik val ook serieus bijna van mijn stoel van verbazing dat dit op het Android platform (in Nederland) niet mogelijk was. Ik, met mijn inmiddels zo goed als afgeserveerde Windows Phone 7 toestel, kan werkelijk al maanden betalen voor apps uit de Windows Phone Store via de telefoonrekening van Vodafone. Ook met Windows Phone 8 werkt dat.

Wellicht dat Vodafone dacht van 'laten we klein beginnen' met Windows Phone, maar het is voor de providers toch veel lucratiever om dit soort betalingsmogelijkheden aan te bieden voor Android en iOS?

Van al die betalingen zal best wat aan de strijkstok blijven hangen bij de providers, dus slechter worden ze er niet van. Zeker 'de jeugd' zonder creditcard werkt zich sneller in de schulden betaalt makkelijker voor iets als het via zijn telefoonrekening loopt.

[Reactie gewijzigd door PaT op 23 juli 2024 06:21]

Of dat de providers er echt wat aan overhouden weet ik niet. Ze moeten het waarschijnlijk wel meteen aan Google betalen en zitten dus sowieso met een rente verlies. En ik denk niet dat Google echt graag een deel van z'n winst inlevert dus dan zouden apps via deze manier duurder verkocht worden?

Of het kan natuurlijk zo zijn dat KPN het alleen recht hierop heeft. Dan heeft het marketingtechnisch heel veel voordelen.
Het gaat om alleen de Apps of gaat het ook om de boeken die er nu bijkomen en straks de overige Google diensten?
Staat letterlijk in het artikel:
Google zal nu echter samen met KPN de mogelijkheid toevoegen om apps, games en e-books in de Play-winkel via de factuur te betalen.
Andere artikelen hebben het over alleen de Apps en in de titel staat ook letterlijk alleen de Apps.

Als het nu gaat ze kunnen artikelen kopen in de Play appstore of in de Play Store (alles dus) zit daar wel een wezenlijk verschil tussen.
Ik heb dit nagevraagd bij KPN en het gaat om alle content binnen Play, dus ook e-books en games. We hebben 'apps' in de titel aangehouden omdat dit duidelijker is dan 'Play-content'.
Wat als je er de Play-store van maakt? Volgens mij heb je dan de hele lading dekkende (Books, Games, Apps, Music, Movies)
Muziek en films zijn in Nederland (nog) niet beschikbaar. Store is niet de officiële benaming en te Engels imho. Wel Google-apps naar Android-apps veranderd, want je hebt ook nog Google Apps.
Store is niet de officiële benaming en te Engels imho.
Op mijn NL ingestelde smartphone staat er toch echt "Play store" onder het betreffende icoontje. Ook op de NL webpagina staat de term "store": https://play.google.com/store?hl=nl
Ik haal mijn apps overigens overwegend via de PC, dus ik heb er niet veel aan, zelfs al zou Telfort mee gaan doen.
Ik haal mijn apps overigens overwegend via de PC, dus ik heb er niet veel aan, zelfs al zou Telfort mee gaan doen.
Maar misschien werkt dat ook wel via de PC?
De Google Play Music website geeft inderdaad aan dat het alleen in bepaalde gebieden beschikbaar is, maar toch heeft Google mijn Android-telefoon al wel voorzien van de Google Play Music app en daar komt wel geluid uit.
Ik ga er vanuit dat alle artikelen in de Play Store hieronder vallen, dus ook boeken. :)
He bagger, heb ik net bij Tele 2 een nieuw abbonement afgesloten (dus T-mobile)!

Waarom is iedereen hier zo verrekt langzaam mee?! Blijkbaar doet Vodafone het in GB al sinds 2011! Het is mij niet duidelijk waarom wij daar 2 jaar op mogen wachten? :?
Je kunt ook gewoon een prepaid creditcard zoals 3v gebruiken.
Dat is niet t-mobile. Tele2 gebruikt het netwerk van t-mobile (tot hun eigen netwerk gaat werken; die overigens weer geplaatst worden in de masten van t-mobile), maar is verder een onafhankelijk bedrijf. Net zoals Vodafone en KPN. Tele2 zou dus best ook een overeenkomt met kpn kunnen sluiten en t-mobile niet.

Ontopic: Op zich is betalen via de telefoonrekening makkelijk, maar belangrijke vraag: Zit er een goede bescherming op? Moet je bijv een pincode invoeren voor je gaat betalen?
Anders gaan we de komende maanden weer veel verhalen horen in consumentenprogramma's zoals Radar "Mijn zoontje heeft op google Play allerlei spellen gedownload en nu krijg ik een rekening van honderden euro's. Kan dit zomaar?"

edit: ik kan niet lezen -> je moet bij elke transactie een wachtwoord invoeren. Oke, dat is in elk geval een beveiliging.

[Reactie gewijzigd door Quacka op 23 juli 2024 06:21]

Goed alternatief maar ik vraag me af hoe dit geregeld gaat worden bij jeugdige gebruikers. Ik zie straks de nieuwsberichten al dat iemand ongemerkt voor vele euro's aan apps koopt en aan het eind van de maand ineens dat bedrag op zijn rekening ziet staan.

[Reactie gewijzigd door Sand0rf op 23 juli 2024 06:21]

Goed punt. Op dit moment moeten ze bij mij wachtwoord ingeven alvorens ze betaalde apps kunnen installeren. Het is dan het google account wachtwoord.
Ik mag hopen dat de via tel.rekening manier hetzelfde doet.
Zoals je kan lezen in het artikel zit er een max van 100 euro per maand op. Nog steeds een groot bedrag voor een jeugdig persoon maar niet onoverkomelijk.
Iemand een idee of dit ook gaat werken voor Simyo?
Lijkt mij niet als Telfort ook niet mee doet lijkt mij dat Simyo er al helemaal niet onder valt.
Nah toch is dat anders. Simyo is een MVNO geheel van KPN. Telfort is een "zelfstandig" bedrijf dat in handen is van KPN. Zou best kunnen dat Simyo t wel doet.
Ik ben benieuwd hoe populair dit gaat zijn. Veel mensen zijn denk ik nu toch wel wat gewend geraakt aan gratis alternatieven voor Android. Al dan niet legaal via de Play store of een minder legale bron op internet.
Onderschat het effect van 'light' en 'free' versies niet. Vaak zijn dat beperkte versies van betaalde apps, veel mensen lopen dan tegen beperkingen aan en besluiten dan alsnog een paar Euro te offreren. En daarnaast zijn er nog de in-app purchases: u wilt hier verder? Da's goed, maar dan eerst dokken.

Uiteraard zijn er best veel mensen die weigeren te betalen voor appjes, maar de overgrote meerderheid heeft toch wel een aantal betaalde apps op z'n smartphone staan.
Ik hoop het. Wat ik tot nu toe merk is dat een groot deel van de gebruikers van mijn apps uit Nederland komen. Maar de verkopen zijn veel lager dan uit andere landen. Ik heb gratis en betaalde varianten en merk dat tot nu toe de gebruikers uit Nederland veel minder over gingen tot aanschaf van de betaalde versies. Het is logisch dat de betaalmogelijkheden hier de oorzaak van waren.
Woy Moderator PRG/SEA 14 augustus 2013 14:06
Ik mag hopen dat je dit ook uit kan schakelen. Ik betaal gewoon via CC en vindt dat prima. Zeker als je bijvoorbeeld kinderen met een telefoon hebt wil je niet dat ze ongemerkt even € 100,- aan extra aankopen kunnen doen.
Even lezen:
"En bij elke transactie moet een wachtwoord ingevoerd worden."

En in de bron staat:
"Bij elke aankoop van een app in Google Play kies je
vanaf nu voor het betalen per creditcard of via de KPN- of Hi-factuur. "

[Reactie gewijzigd door CLB op 23 juli 2024 06:21]

Woy Moderator PRG/SEA @CLB14 augustus 2013 14:35
Maar ik zie nergens terug hoe je dat wachtwoord instelt. Nu moet ik ook een wachtwoord invullen bij een aankoop, maar dat is gewoon het wachtwoord van mijn google account. Als er weer een apart wachtwoord ( niet telefoon gebonden ) voor deze feature nodig is dan is het niet zo'n probleem ne.

[Reactie gewijzigd door Woy op 23 juli 2024 06:21]

In de Play store app kun je nu al een aparte pin-code opgeven die ingevoerd moet worden voor alle aankopen. Die pin-code staat los van de code die je moet ingeven om je toestel of het touchscreen te unlocken.
Heb ook nooit zo goed begrepen wat de aversie van Nederlanders is tegen de CC. Gelukkig wordt het wel minder, maar ze blijven er knorrig onder. Gevolg is rare fratsen zoals "carrier billing", wat voelt als een kronkel uit het Kermit-tijdperk.

Wat gebeurt er als je in het buitenland bent onder roaming bijvoorbeeld?

Mensen vergeten dat met een CC aankopen automatisch verzekerd zijn bijvoorbeeld, o.a. tegen fraude. Dat kun je met iets als carrier billing wel vergeten.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 23 juli 2024 06:21]

In het buitenland moet je sowiezo oppassen met kosten voor data verkeer. Bij 10 euro per MB kan een applicatie duurder uitvallen dan gedacht.
De kosten zijn natuurlijk te voorkomen als je via WiFi je software download, maar dat roept wel weer een andere vraag op: Werkt betalen via KPN ook als je de aankoop via WiFi doet ?
bij elke transactie moet een wachtwoord ingevoerd worden.
Dat kan dus niet zomaar gebeuren, bovendien verwacht ik dat je het eerst moet activeren zodat je een wachtwoord kan instellen.
Ik snap ook niet waarom iedereen zo tegen een CC is en dan klagen dat ze bepaalde dingen niet kunnen. Zo'n CC heb je ook voor je gemak.
En een schuld (credit) opbouwen door je ook voor het gemak... :?

Een van de redenen voor mijn om naar WP8 te gaan was de mogelijkheid om te betalen met Paypal. ( ik ben dan tevens ook niet meer provider afhankelijk voor als ik bijvoorbeeld naar het buitenland ga met een andere simkaart.)

Heb ik het geld niet dan kan ik niet betalen helaas.. dit is met een CC wel even anders.
En als ik dan zie hoeveel mensen iedere maand weer moeite hebben om rond te komen is het aanmoedigen van een CC niet echt geweldig werk.

Voor zakenmensen of mensen die veel reizen is een CC ideaal de rest kan beter zorgen dat hij/zij genoeg geld heeft om te kunnen betalen.

[Reactie gewijzigd door GeKo op 23 juli 2024 06:21]

Woy Moderator PRG/SEA @GeKo14 augustus 2013 14:32
En een schuld (credit) opbouwen door je ook voor het gemak... :?
Ik heb geen krediet op mijn CC zitten. Dat wordt gewoon elke maand direct van mijn rekening geschreven, en ik betaal dus ook geen rente.

Nu heb je feitelijk natuurlijk wel de mogelijkheid om binnen die maand extra uit te geven, en daar zal het bij sommige mensen vast op mis gaan. Dan zou een debit card een oplossing kunnen bieden.

[Reactie gewijzigd door Woy op 23 juli 2024 06:21]

Dit dus. Het uitgegeven CC bedrag word iedere maand afgeschreven van mijn rekening, dus er is geen krediet en ook geen rente. Hierdoor krijg je voor deze CC ook geen BKR notitie. Geld pinnen uit een geldautomaat is wel kostbaar. De laatste keer dat ik dat gebruikte werd en € 4,50 voor in rekening gebracht.

[Reactie gewijzigd door MegaTronics op 23 juli 2024 06:21]

Sterker nog elke euro die je niet van je spaarrekening betaald maar via CC krijg je tot max een maand langer rente over :)

Want over je CC betaal je geen (negatieve) rente als je het het einde van de maand terug betaald, en op je spaargeld ontvang je (positieve) rente...
en op je spaargeld ontvang je (positieve) rente...
...die vrijwel nul is.
Hoezo schuld opbouwen? Ik heb gewoon een creditcard die automatisch elke maand afbetaald wordt, en dan kost dat je niets aan rente. Alleen als je de schuld laat staan dan wordt er rente verrekend.
Het is niets anders dan een pinpas in dat opzicht, je moet gewoon een beetje je eigen financiën in de gaten houden dat je niet meer geld uitgeeft dan je hebt (met je bankrekening kun je vaak ook rood staan, dus daar moet je ook opletten).
FYI; Dit is alleen van toepassing op de consumentenmarkt dus nvt op zakelijke KPN / Hi abonnementen :Y)
En een schuld (credit) opbouwen door je ook voor het gemak...
Je kunt ook gewoon geld op je creditcard zetten hoor, en daar krijg je als het goed is nog een aardige rente op ook.

Een schuld opbouwen ben je zelf bij. Maar ik ben met je eens: voor sommige mensen zijn creditcards heeeeel gevaarlijk.
Dus het 5e boek van Game of Thrones kopen kan bijvoorbeeld al niet, want dat kost ergens rond de 20€. Is dan wel weer spijtig dat je daarvoor wel nog een CC nodig zou hebben.

[Reactie gewijzigd door azerty op 23 juli 2024 06:21]

Dat is inderdaad jammer, vooral omdat het boek alleen via Google Play verkrijgbaar is
Als je een windows phone hebt icm T-mobile/Vodafone kan dit al enige tijd volgens mij?!
Dus zo vernieuwend is dit niet. Ze zijn er juist te laat mee.

[Reactie gewijzigd door DeBaroN op 23 juli 2024 06:21]

Het zijn prijsafspraken die ze moeten voeren, heeft dan ook niets met vernieuwends te maken, maar puur dat ze eindelijk een afspraak hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.