Facebook stopt ondersteuning voor apps op Windows 8.1 en Windows Phone 8.1

Facebook stopt de ondersteuning voor zijn apps op Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. De varianten voor Windows 10 en Windows 10 Mobile blijven wel bestaan. De stap ligt in lijn met het stoppen van ondersteuning voor oudere versies voor Android en iOS.

De ondersteuning voor de apps van Facebook en Facebook Messenger stopt eind maart, schrijft Messengerblog. De apps functioneren momenteel nog. Het sociale netwerk raadt gebruikers van oudere besturingssystemen aan het sociale netwerk en zijn chatdienst te gebruiken via de browser.

Bij Windows gaat het om Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 en lager. Die kwamen allemaal uit in 2014 of eerder. De apps zullen vermoedelijk geen contact meer kunnen maken met de servers van het sociale netwerk. Het is onbekend hoeveel gebruikers Facebook treft met de stap. Er kwamen afgelopen maand ongeveer 480.000 visits van pc's met Windows 8.1/8 en 50.000 bezoeken vanaf telefoons met Windows Phone 8.1 of lager op Tweakers. Windows 10 en Windows 10 Mobile hebben een veelvoud van dat aantal bezoekers.

Facebook faseert ook oudere versies voor iOS en Android uit. Gebruikers van iOS 7 of lager kunnen geen gebruik meer maken van de apps, terwijl het bij Android gaat om versie 2.3 of lager. Ook die gebruikers kunnen de mobiele browser gebruiken.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-03-2017 • 09:57

149 Linkedin

Reacties (149)

Wijzig sortering
Toch merkwaardig deze stap (met betrekking tot Windows 8.1). De basisondersteuning daarvan loopt immers nog tot begin januari 2018. Uitgebreide support loopt zelfs tot januari 2023.

Er zullen nog genoeg mensen met Windows 8.1 werken, als je kijkt hoe lang mensen nog met Windows XP hebben gedraaid.
Ik denk dat de simpele rekensom wordt gemaakt, hoeveel kost het om te onderhouden en wat levert het op... En met een userbase van een paar procent is de uitkomst daarvan dat je stopt met de ontwikkeling.
Zoveel ontwikkeling zit er voor Facebook niet in de apps. Als ik mij niet vergis was de eerste client zelfs door microsoft zelf gemaakt voor WP 8.1

Snap ook niet goed waarom ze de toegang zouden ontzeggen. De API is niet veranderd op dit moment, dus ze zouden er ook voor kunnen kiezen om de support te stoppen maar de app te laten bestaan as-is tot het moment komt dat de API niet meer compatible is.
Zelfde dat flitsmeister de app yit wp store heeft gehaald. Totaal zinloos want de app werkt nog prima. Telefoon moet nu alleen niet crashen
Wellicht zijn er veiligheidslekken ontdekt in de app en is het niet meer rendabel om die op te lossen. Dan is de keuze stekker eruit snel gemaakt.
Dat is ook de versie waarvan Facebook nu dus de ondersteuning intrekt, de versie voor Windows 10 is door Facebook zelf gemaakt.

Wel jammer, de app stopt dus met werken op mijn Surface 2
Ze hebben de afgelopen maanden tal van nieuwe features toegevoegd. Zoals de "snapchat" achtige story functie. En een compleet nieuwe messenger. Live video's en enorm veel andere features die simpelweg nooit WP8 hebben bereikt. Ik begrijp best dat ze er nu voor kiezen het zo te doen. Wel jammer, want de WP8 app die ooit door Microsoft was gemaakt vond ik velen malen beter dan de iOS en Android variant. Maar die werd helaas geupdate naar dezelfde vormfactor. Erg jammer.
mwa een half procent van 1,6 miljard mensen is nog een behoorlijke hoeveelheid....
Als het uit zou kunnen, zouden ze het wel doen, denk je niet? Het blijft een commercieel bedrijf natuurlijk.
hangt er vanaf hoeveel geld die halve procent oplevert ;)
maar Facebook heeft ze gewoon niet nodig...
Inderdaad, en die mensen hebben facebook wel nodig. :D die addicts. Dus die gaan dan wel upgraden. Daar ben ik van overtuigd, een beetje facebook addict gaat dat zeker doen. En een groot deel van de bevolking is facebook addict.

Dus wie heeft hier de macht? Facebook, echt niet de gebruikers hoor. Wat een illusie als er mensen zijn die denken dat de gebruikers macht hebben. :D haha
Met 480.000 is het toch nog wel een significante groep (de desktop versie dus, mobile is idd verwaarloosbaar)
Muha, en jij denkt dat die 480.000 mensen Facebook gaan boycotten? :D echt niet. Die gaan gewoon rechtstreeks naar de website. Al die verslaafde mensen moeten hun dagelijkse facebook injectie wel krijgen. Als dat niet via een officiele Windows applicatie is gaat dat wel via de browser. Ik durf erom te wedden dat er niet veel mensen gaan zeuren.
Het gaat alleen om de apps. Hoeveel windows 8.1 gebruikers gebruiken die? Ik denk dat verreweg de meeste FB gewoon via de browser bezoeken.
Het jammere is dat de Internet Explorer browser in Windows Phone nou niet de beste browser is die je je kunt wensen.
Daarom gebruik ik ook Edge in WM10.
Maar in Windows 8.x phone dan?
Gewoon wegdoen die telefoon, Microsoft heeft ons in de WP7 tijdperk ook laten zakken. En nu zal elke content maker WP8 laten zakken. Koop gewoon een leuke tweedehandse Lumia 950 dan ben je van dat gezeik af. Of koop een iPhone of een Android gevalletje...
Android... Nooit van me leven meer. iPhone.... Nee ook niet

Bovendien waarom iets goeds werkend zo maar weg gooien. Onder het motto: Resources genoeg en laat latere generaties maar met de troep zitten.
Ja, dat is op zich een goede tussenoplossing. Mensen lopen elkaar nogal achterna, dus tweedehands W10 phones zijn momenteel goed verkrijgbaar.

Eigenlijk maakt het mij geen bal uit dat ik er W8.1 Phone heb, zolang hij doet wat hij moet doen. Nu moet ik zeggen dat ik de laatste tijd begin te merken dat de browser verouderd. Actieve elementen in sommige, voor mij belangrijke, webpages solven niet meer goed. Zelf kom ik nu dus op het punt dat de Phone niet meer doet wat hij moet doen.

FB is voor mij trouwens irrelevant. De weinige tijd die ik over heb gaat naar Tweakers O-) .

[Reactie gewijzigd door teacup op 27 maart 2017 23:53]

maar op een totaal van meer dan 1 miljard redelijk verwaarloosbaar :)
Op de desktop heb je gelijk.
Maar op de telefoon gebruik ik de ap toch regelmatig.
En mijn telefoon (Lumia 640) is ook pas een jaar oud
Op de Lumia 640 kan je gewoon Windows 10 zetten en de app blijven gebruiken.
Klopt dat je de 640 kan "upgraden" naar Windows 10 Mobile, maar ik ben van ellende weer terug gegaan naar Windows Phone 8.1. Gewoonweg te veel bugs, soms worden ze opgelost om in een latere versie weer terug te komen. Aanvankelijk was ik best tevreden maar na de grote update van zomer 2016 is het er alleen maar slechter op geworden. Dat geld ook voor de standaard apps zoals mail die vol bugs zit, niet synchroniseren, mails die niet of heel traag openen. Agenda Live Tile die niet meer werkt, spook notificaties zoals trillen voor niks, of juist geen notificaties. Windows Phone 8.1 werkt gewoon naar behoren, en ben blij dat ik weer terug gegaan ben.

[Reactie gewijzigd door Alexander_v_H op 27 maart 2017 11:32]

Ik weet niet waarom, maar ik heb een 640 en 930 met WP10 en geen van beide vertoont deze problemen.

Heb het afgelopen jaar eigenlijk geen enkel probleem meer gehad. Ben alleen een maandje terug voor het eerst tegen het probleem van het beperkte app aanbod aangelopen.
Het lijkt heel wisselend te zijn, er zijn gebruikers die zeggen alles draait prima, als ik op internet zoek naar de bugs die ik had, dan zijn er ook meer gebruikers die dit hebben. Die live tile bug van de agenda bijvoorbeeld, die speelt pas op nadat je een factory reset hebt gedaan, sommige andere bugs zijn na een factory reset juist opgelost, als komen ze vaak na een update weer terug. Ook hier in het Windows Mobile forum zie je genoeg mensen met problemen, maar gelukkig dat het voor jou wel goed werkt. Dus waar het vandaan komt, geen idee. Het zijn vaak kleine bugs, maar als er maar genoeg kleine bugs zijn ga je er op een gegeven moment toch behoorlijk aan irriteren.
Dat zoiets irriteert begrijp ik. Het verbaast me alleen, aangezien de hardware toch echt hetzelfde is, zou je verwachten dat software dezelfde bugs vertoont.

Het enige wat ik kan bedenken dat i kheb gedaan wat wellicht niet standaard is: Ik heb een factory reset gedaan voor de windwos 10 update. Daarna, nooit een factory reset uitgevoerd.

[Reactie gewijzigd door Omega Supreme op 27 maart 2017 12:12]

Klinkt alsof je de fast-ring (beta) versie draait van 10.
De dingen die jij noemt zijn allang verbeterd (weet ik uit ervaring).
Heb nog nooit de previews gedraaid, dus nee.
Ben in februari terug gegaan naar 8.1, en toen waren er nog genoeg problemen. Soms helpt een factory reset, maar als je dat al een keer of 15 gedaan hebt, is de maat wel een keer vol. Vaak vern..kte een update de goede werking na een reset weer.
Misschien binnenkort de creators update eens proberen. Er zijn vooral heel veel bugs opgelost die wel nog in de huidige versie zitten.
, maar ik ben van ellende weer terug gegaan naar Windows Phone 8.1.
Ik wist niet dat dat kan.
Gewoonweg te veel bugs, soms worden ze opgelost om in een latere versie weer terug te komen. Aanvankelijk was ik best tevreden maar na de grote update van zomer 2016 is het er alleen maar slechter op geworden.
Typisch, op de 635 (1Gb) was het in het begin slecht maar recent weinig problemen meer mee. Alleen moppert hij bij elke update dat er te weinig intern geheugen is (ook met een 64Gb kaartje en alle apps daar op behalve die niet willen). Messenger, Facebook en Whatsapp verwijderen, updaten en die drie (willen niet op0 de kaart) herinstalleren.
Dat geld ook voor de standaard apps zoals mail die vol bugs zit, niet synchroniseren, mails die niet of heel traag openen. Agenda Live Tile die niet meer werkt, spook notificaties zoals trillen voor niks, of juist geen notificaties.
Vanuit Outlook geen mails kunnen versturen hebben we wel gehad. Binnenkomen deden ze wel gewoon. Live tiles werken bij de 635 vaak niet omdat hij plotseling de kaart niet meer wilt lezen (herstarten en eventueel kaart laten scannen met scandisk verhelpt het tot nu toe steeds)

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 27 maart 2017 13:54]

Ik wist niet dat dat kan
Jawel, als je een telefoon hebt met Windows 8.1 als origineel besturingssysteem (zoals mijn Lumia 1520) gaat bij het volledig resetten hiernaar terug. Alhoewel ik het wel via de Media Creation Tool gedaan heb, geen idee als het via de telefoon zelf is.

Deed mijn laptop overigens ook met Windows 10 naar 8.1
Inderdaad, dat heb ik ook bij mijn moeder gedaan. Ze is best tevreden over over de telefoon. Prima camera software, consistent OS, WhatsApp is gewoon beschikbaar. En geen last van bloatware (bijv. op Android voornamelijk van Google zelf) waar veel budget telefoons (met weinig geheugen) niet harder van gaan lopen.

Begrijp mij niet verkeerd, ik zie de toekomst niet echt rooskleurig in voor WM10, maar op dit moment is het een prima OS voor een niet al te veeleisende ouder.
Op de Lumia 640 kan je gewoon Windows 10 zetten en de app blijven gebruiken.
Klopt maar dan ben je Here Maps en Here Drive kwijt. Op Android heet die nu Here WeGo en zowel die oude als die nieuwe werkt beter als datgene dat Microsoft nu in W10 inbouwt.

Daarbij vergt W10 net wat meer geheugen waardoor er voor de andere apps net te weinig overblijft en die vastlopen. Zeker met de eerste versies van W10 was dat vaak het geval.
Ja "Maps" de vervanger van Here Maps en Here Drive had zeker problemen in het begin. Maar nu, na diverse updates ben ik erg blij met de huidige app "maps". In mijn mening is die nu uitgebreider en beter dan wat "Here Drive" was.
Op de Lumia 640 kan je gewoon Windows 10 zetten en de app blijven gebruiken.
Op een Lumia 820 kan dat ook, al kost dat iets meer moeite. ;)
Maar de naar volle tevredenheid gebruikte 920 kan je niet upgraden.
Tja, je hebt het wel over een 4,5 jaar oud toestel.

Dat toestel is langer geupdate dan vrijwel alle android telefoons.
Klopt, maar sinds wanneer is dat een argument om hem zo maar weg te gooien :)
Dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat het niet ze ogek is voor een oud toestel dat er geen apps voor woprden (door) ontwikkeld. De mobiele facebook site werkt overigens prima.
Lumia 640 kan inderdaad naar Windows 10, maar daar wordt hij niet sneller van. helaas.
Ik gebruik facebook (op mijn android telefoon) ook gewoon in de browser en zie geen verschil met de app (die veel ruimte kost en nog meer toegang tot mijn telefoon nodig heeft).
Het klinkt nogal triomfantelijk zoals je dat zegt.
Ik ben een vervente WM gebruiker met mijn Lumia 950. De meuk die Android maakt is in vergelijking met WM verschrikkelijk gebruiks ON-vriendelijk.
Leuk dat we straks de "keuze" hebben tussen Android en IOS (ik ga geen €500+ betalen voor een telefoon). WM is zakelijk erg prettig.
Ik vind het als tweaker treurig dat we alleen nog maar eenheidworst hebben.
Ja, gezien de manier waarop MS het mooie Meego de nek omgedraaid heeft ondervind ik enig leedvermaak om te zien hoe het met windows op telefoons afgelopen is ja. :)
Heb je een WM telefoon? Zo nee, probeer het dan eens voordat je in het wilde weg schiet.
Ik kan vertellen dat mijn 930 en stuk fijner werkt dan de A5 van het werk. WM zit een stuk logischer in elkaar dan Android en werkt ook fijner (kan persoonlijk zijn natuurlijk).
En wat betreft Meego jammer, maar of dat nu de schuld van Microsoft of Nokia is? Maar daar hebben we nu SailfishOS voor, en ik hoop dat die het gaan redden (hebben nog een hele lange weg te gaan).
Nee, ik heb geen WM en wil het ook niet omdat er essentiele apps missen zoals Signal. En websites zijn maar een enkele keer net zo goed als native apps; tweakers.net is een uitzondering met een site die beter in de browser werkt dan de app ooit gedaan heeft.
Ik moet zeggen dat ik erg blij mee ben dat er altijd tweakers zijn met een oordeel over iets waar ze niet mee werken...
Ik heb zowel een iPod als een Windows 10 for Mobiles telefoon als een Android telefoon, als ik zou moeten kiezen voor duidelijkheid en stabiliteit is de Windows phone toch wel de duidelijke winnaar. Als ik naar app aanbod kijk (kwaliteit) wint iOS. Kijk ik naar de kwantiteit van het app aanbod wint Android.
Op prijs gebied wint Windows Phone met een flinke voorsprong in mijn ogen
Wat is Signal? O wacht het is essentieel. Dus nu moet ik het gaan gebruiken....
Hoe kan je dan een oordeel geven? En het missen van apps ligt aan de makers van deze apps.
Ik heb de interface gezien van een paar gedetacheerden die zo'n telefoon van hun werkgever opgedrongen kregen. Ik vind het oerlelijk. En bij het ontbreken van apps kan het me niet schelen wie je de schuld kunt geven, ze zijn er niet en dat is een probleem. Net zoals je voor sommige dingen op de desktop windows juist wel nodig hebt. Dan kun je wel zeggen dat de ontwikkelaar een Linux versie moet uitbrengen maar daar schiet je niks mee op.

Ik zou ook graag nog van alles op m'n oude Nokia E72 onder Symbian willen draaien, maar dat gaat ook niet.
Meego is al door Nokia de nek omgedraaid voordat MS er ook maar aan te pas kwam.

Inplaats van door te bouwen op Maemo moest het zonodig geintegreerd worden met Moblin. En zo ga je van een vvrijwel klaar mobiel OS terug naar af.

En Samsung gaat vrolijk verder met die onzin, LiMO, SLP en Bada zijn inmiddels allemaal 'geïntegreerd'.

Mijn N770, werkte goed (2 jaar voor de iPhone!). Als ze daar capacitive touch en bellen aan hadden toegevoegd hadden ze voorgelopen in plaats van achter Apple en Google aan te rennen.

[Reactie gewijzigd door Omega Supreme op 27 maart 2017 12:06]

Vreemd statement. Android is ontzettend gebruiksvriendelijk naar mijn mening. Material design werkt fantastisch en is daarnaast nog mooi en duidelijk ook. Het is geen 2012 meer :)

(Gebruik zelf iOS)

[Reactie gewijzigd door marhalm op 27 maart 2017 17:54]

"Het veel grotere Android 2.3" is het grote probleem van Android! Deze groep antieke apparaten wordt alleen maar zo lang ondersteund omdat Google er geen grip op heeft.
Nou, veel van die apparaten hebben niet eens de ruimte om naar 4.0 te upgraden. Als het technisch al kan vereist het gewoonlijk herpartitioneren, waarna een slecht bruikbaar toestel overblijft. Gelukkig heerst er onder Androi gebruikers geen cultuur van upgraden om te upgraden, zoals je bij windows adepten vaak ziet.
Ahh die cultuur is er bij android niet... Vandaar dat bij elke release van een nieuwe versie android het update/upgrade beleid de discussie overneemt.
Die klachten lees je vooral op tweakers.net. Op bv. slashdot.org ergert zich men daar lang zo erg niet aan.
Nou, veel van die apparaten hebben niet eens de ruimte om naar 4.0 te upgraden.
Klopt. De oplossing zou zijn als Google het tot 2097 zou blijven ondersteunen (alleen security-fixes dan hè).
Als het technisch al kan vereist het gewoonlijk herpartitioneren, waarna een slecht bruikbaar toestel overblijft.
Waarom zou je daardoor een slecht bruikbaar toestel overhouden? Wel lijkt het me dat men het plaatsen van een SD-kaart voor de gebruikersdata én voor de apps noodzakelijk. Minder Google bloat zou ook helpen.
Gelukkig heerst er onder Androi gebruikers geen cultuur van upgraden om te upgraden, zoals je bij windows adepten vaak ziet.
Hoezo heerst die cultuur er niet bij Android en bij Windows wel. Bij Windows zou ik stellen dat die er niet heerst anders was XP niet nog steeds groter als 8 en was 7 niet nog steeds groter als 10.

Wel is het zo dat de meerderheid van de gebruikers niet maalt om updates zolang het apparaat het maar blijft doen. Op de desktop zit die meerderheid bij Windows, mobiel zit die meerderheid op Android. Er is een kleine groep die daar wel om geeft en die kiest op de telefoon, relatief vaak voor Windows, zeker als ze high-end toestellen te duur vinden. En het is die groep, die, als ze geen Windows gekozen hebben, hun telefoons voorzien van de nieuwste fabrikant-ROMS en zelfs van custom ROMs zoals CyanogenMod/LineageOS of een van de vele andere, vaak juist om de nieuwste Android versie te kunnen draaien ook als de fabrikant die niet meer uitbrengt.

Ik ben nooit een voorstander geweest van Windows op de desktop, ik heb er op lopen vloeken van 3.0/3.1 tot XPsp2 en van Vista tot Redstone 2. Op de telefoon vind ik het echter gezien de richting die Android is gegaan het enige OS dat geschikt is voor de massa en het is jammer dat Microsoft al zo lang niets meer heeft uitgebracht. De 950 en 950XL kunnen echter nog prima meekomen met de huidige hogere midrange.

iOS-devices vindt ik te duur, BBOS is geflopt doordat gebruikers en devs het massaal dumpten en was ook te duur, FirefoxOS is nooit goed van de grond gekomen en Maemo/MeeGo/Moblin is op smerige manier de nek om gedraaid. Sailfish is een dappere poging maar de vooruitzichten zijn evenmin goed.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 27 maart 2017 13:14]

Sorry, maar WM10 is gewoon een goede zakelijke oplossing. Prima Exchange integratie (schokkend, ik weet het), goede browser en fatsoenlijke updates. Prima ondersteuning van MS office documenten (duh)

Ik ken mensen met een WM10 toestel voor het werk en ik weet niet of ik moet lachen of huilen als ik ze hoor klagen dat er geen instagram snapchat voor te krijgen is. Het is voor zekelijk gebruik mensen...

[Reactie gewijzigd door Omega Supreme op 27 maart 2017 16:17]

https://www.microsoft.com.../p/instagram/9nblggh5l9xt

Helaas is die app net als de facebook app gemaakt met OSMeta, maar goed het is bruikbaar en de officiele app.
Ik heb het gevoel dat ie eigenlijk Snapchat bedoelt en niet Instagram?
Ja, inderdaad. je m'excuse!
Veel zakelijke gebruikers willen niet met 2 telefoons lopen. Zelf zou ik zakelijk en prive strike gescheiden willen houden op 2 toestellen omdat ik het systeembeheer van de zaak niet op mijn prive toestel wil toelaten, maar voor veel gebruikers is dat een struikelblok.

Voor zakelijke exchange mail onder Android gebruik ik een webmail client (OWM, https://play.google.com/s...wwongdev.outlookwebmobile), meer heb ik toch niet nodig. Collega's communiceren toch vooral met WhatsApp.

[Reactie gewijzigd door Morgan4321 op 27 maart 2017 17:02]

"Toch merkwaardig deze stap (met betrekking tot Windows 8.1). De basisondersteuning daarvan loopt immers nog tot begin januari 2018. Uitgebreide support loopt zelfs tot januari 2023."
Dat Microsoft haar eigen mobiel besturingssysteem met marginaal marktaandeel (laten we eerlijk zijn) nog tot sint-juttemis ondersteund wil natuurlijk niet zeggen dat derden net zo veel animo hebben hetzelfde te doen. ;)
Begrijpelijke stap van Facebook, je kunt niet oude OS'en blijven ondersteunen.

Echter zal dit bij veel mensen toch nog wel pijn gaan doen: WP8(.1) is nog altijd behoorlijk in gebruik, dit in tegenstelling tot W10M. Deze mensen zullen dus nog minder snel geneigd zijn om een W10M Phone ter vervanging van WP8(.1) aan te schaffen dan dat ze mogelijk al waren.
Je kunt het ook omdraaien: Omdat de Facebook support op WP8(.1) stopt kan het mensen verleiden tot een overstap naar W10M, waar de support nog wel bestaat.
Ik denk dat niemand meer een telefoon gaat kopen met Windows 10 Mobile. Dat schrijf ik als hardcore fan sinds WP7 maar dit platform is nu eenmaal dood. De Facebook app op W10M is trouwens ook waardeloos, ik denk niet dat ze nog enige intentie hebben om die wel door te blijven ontwikkelen.
Overstappen is misschien wat lastiger, er zijn weinig nieuwe (top)toestellen beschikbaar en het wordt niet gepromoot. Ik denk dat het beter zou zijn als Microsoft de Windows10 update zou doorsturen naar de toestellen, iets wat ze nog steeds niet doen... De gebruiker moet eerst zelf een "voorbereidende" applicatie downloaden die je verteld of je überhaupt kunt updaten, en dan pas is je telefoon gereed. Geen wonder dat het merendeel nog op 8.1 zit.

En de preview is nog voor minder mensen weggelegd natuurlijk...

[Reactie gewijzigd door Arteron op 27 maart 2017 13:38]

Ah, dat moet ik mn moeder dus even vertellen, zelf zit ik in de preview dus ik vroeg me al of waarom zij niet kon updaten.
De applicatie heet "Upgrade Assistent" en is gewoon te vinden in de app store :)
Installeren, laten scannen en als je telefoon in aanmerking komt (is dus niet elk model) dan kan de update daarna binnengehaald worden :)
Of gewoon geen FB meer gebruiken. Keuze is makkelijk voor mij. Liever geen FB dan overstappen naar Android/IOS. Want waarom zou je een nog perfect werkende Lumia 920 vervangen voor iets anders?
Jij noemt het verleiden ik noem het dwingen tot....
Ik heb de Facebook beta app op windows 10 mobile en die lijkt ook behoorlijk unsupported. Duurt een eeuwigheid voordat die geladen is. "On resume" kom je altijd terug bovenaan je tijdlijn. Ik overweeg om de facebook app te verwijderen, maar het is nog wel erg handig voor de verjaardag notificaties. Het is ook geen native app, ook niet gemaakt met een windows bridge, maar een door facebook ontwikkeld iets. Het schiet mij alleen even niet te binnen wat het ook al weer was.
edit: https://www.onmsft.com/ne...t-project-islandwood-port
OSMeta

[Reactie gewijzigd door capsoft op 27 maart 2017 10:20]

Ja, Facebook's apps zijn vreselijk traag, persoonlijk gebruik ik nog altijd de door Microsoft gebouwde Facebook app en de oude Windows Phone 8.1 Messenger app omdat beide gewoon fatsoenlijk performant zijn. OSMeta is gewoon rommel.
Het wordt tijd dat Microsoft eens gaat beginnen met het uitrollen van Windows 10 Mobile naar Windows Phone 8.1 gebruikers zonder dat ze daar een app voor moeten installeren. Nu gebruiken de meeste WP gebruikers nog Windows Phone 8.1, dus veel mensen hebben straks last van de beëindigen van ondersteuning voor FB voor dit OS. Sommige mensen weten niet eens dat ze kunnen upgraden naar Windows 10 Mobile.
Dat lijkt verdacht veel op het artikel van afgelopen vrijdag: http://www.windowscentral...dows-10-mobile-81-devices
Maar goed, ik ben het wel met je (en Zac Bowden) eens.
Moeten de mobile operators dat wel willen, die bepalen uiteindelijk of het gebeurd of niet, niet MS.
Ja, die moeten dat inderdaad willen, maar zolang Microsoft zelf niet begint met uitrollen zonder de Upgrade Advisor app, gebeurt er al helemaal niks.

Windows Phone 7.8 en 8.1 hebben ze ook gewoon uitgerold zonder dat dat een app voor nodig was. Het begin moet bij Microsoft zelf vandaan komen, en dat is het tot nu toe niet gekomen.

[Reactie gewijzigd door Stefan22 op 27 maart 2017 21:00]

nope, MS kan het niet uitrollen zonder toestemming van de operators. (Met of zonder upgrade advisor app doet er niet echt toe)
Ja, maar Microsoft moet daar dan wel voor gaan, nu proberen ze het niet eens en laten ze de gebruikers maar gewoon met een oud OS zitten.
Wie heeft er nou een simlock Lumia? Die dingen koop je toch nooit met bundel? 640XL is iPhone 7plus killer voor 110€. Dan ga je niet met abo lopen klooien.
Op mijn iPhone gebruik ik FB al maanden in de browser. Moet zeggen dat ik de notificaties en leegtrekken van de accu door de app niet mis
+1Anoniem: 100047
27 maart 2017 10:44
Of wij het gaan missen. De Windows 8.1 Facebook app is gewoon om te huilen. Bij Windows 10 is het niet heel erg veel beter. Ik ben overgestapt naar SlimSocial. In feite een webpage met een schilletje eromheen, maar werkt perfect en snel. Ook een voordeel is dat die gare Facebook Messenger dan niet nodig is.
Zal deze nog werken na 31/3 ?
En blijft Messenger dan geïntegreerd in de webpagina?

Zelf gebruik ik geen WP8(.1) of Facebook, maar mijn vriendin wel (Lumia 735 op WP8.1). Overstappen naar WM10 staat ze wat weigerachtig tegenover wegens het wegvallen van Here Now navigatie.
0Anoniem: 100047
@Edwin_VH27 maart 2017 13:09
Die blijft gewoon werken, web based blijft altijd werken. Het probleem is wel dat Win10 een stuk logger reageert dan Win8.1 op de telefoon. Mijn Lumia 640 is snel met 8.1, maar een stuk trager met Win10. Here is wel lekker, maar ik mis deze niet echt, Maps is echt een goed alternatief.
Thx!! Ik geef het door.
Hopelijk blijft Whatsapp wel werken. Dat is de mooiste versie die er is. Getver wat hebben jullie op Android en iOS toch een gruwelijk lelijke Whatsapp.
Dat is wel een goede, iets met een link tussen WA en FB. Ik zal er niet van kijken als WhatsApp de volgende app is die 8.1 niet meer ondersteund, onder Win10 zal het nog wel draaien. Overigens zie ik de laatste tijd meer apps afhaken van het Win10 en 8.1 platform, dat is meestal niet goed nieuws.
Via de browser kun je gebruik maken van FB. Dan heb je nu ook geen meldingen meer in de je scherm bij 8.1 zonder de app. Windows 8.1 werkt nog altijd behoorlijk responsief en is wat mij betreft ondergewaardeerd.
Mooi moment toch om Facebook vaarwel te zeggen, moeten meer mensen doen
Om je eerlijk te zeggen zou ik niet eens weten waarom je de App zou gebruiken, de browserversie werkt ook perfect.
0Anoniem: 498327
@SuperDre27 maart 2017 18:34
Die is bovendien messenger en nieuwsapp in een. Perfect is niet helemaal juiste term. Af en toe lijnt ie niet goed uit door van die horizontale scrollers met paginasuggesties, en er werken aantal dingen niet: ajax mobiel versie is slechter dan non-JS desktopversie van m.facebook.com. Ook kan FB geen video's van de telefoon uploaden .

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 27 maart 2017 18:38]

Naar mijn persoonlijke mening als Developer heeft Microsoft het met Windows Phone of Mobile het gewoon verkeerd aangepakt.

Ik ben zelf Apple Developer dus ik neem Apple in dit comment even als voorbeeld.

Als je naar Apple kijkt dan zie je dat ze heel bedreven en actief zijn met Developers en eventuele Developers. Steeds als Apple iets "Nieuws" introduceert staan bedrijven en Developers te popelen om er mee aan de slag te gaan. de iPad Pro was bijvoorbeeld het perfecte voorbeeld voor dit. Op het moment dat de iPad Pro werd gelanceerd waren er al studio's en developers op de aankondiging die direct lieten zien wat zij konden doen met bijvoorbeeld de Apple Pencil, de processing Power van de CPU en wat ze konden doen met het beeldscherm. Dit is naar mijn mening een van de beste dingen die een bedrijf kan doen. De Apple Tv 4 was ook zn voorbeeld. Apple gaat al voor aankondigingen met bedrijven praten en met bedrijven in zee zodat ze tijdens de aankondiging direct Apps en dergelijke klaar hebben.

Microsoft daarentegen is een heel ander verhaal.

Daar was Windows RT een heel goed voorbeeld van. Ze lanceren een product en ze gingen er vanuit dat Developers er wel mee aan de slag gingen. Dat gebeurde niet. Windows 10 Mobile is nu ook zn verhaal. Ze lanceren een platform met UWP dat naadloos zou moeten werken met iedere schermgrootte en ieder apparaat dat op Windows draait. Maar ze hadden bij lancering gewoon bijna niets te bieden. Quantum Break kwam dan eigenlijk als eerste exclusive op UWP uit en was een groot drama.

Ik denk dat als Microsoft eens net zo actief met Developers en studio zou samenwerken zoals Apple doet dat ze veel meer kwaliteitsapps , meer apps en een grote marktaandeel zullen krijgen. En dan weet ik zeker dat grote spelers zoals FB, Snapchat enzo wel degelijk alles 100 procent zullen ondersteunen

Maarja. Dit is allemaal natuurlijk mijn persoonlijke mening.

[Reactie gewijzigd door FrontlineCoder op 27 maart 2017 22:15]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee