In de hosting industrie vormt die term al jaren een probleem
Dat klopt, maar dat komt voornamelijk omdat de bedrijven erachter niet al te best met hun servers omgaan.
5000 accounts op 1 server (ja, die hebben dan vaak wel indrukwekkende specs, maar dan nog) is vragen om problemen in dat soort setups. Mobiele netwerken kunnen het een en ander hebben, maar 5000 accounts op 1 server is gewoon vragen om problemen met I/O, CPU, geheugen problemen, et cetera.
In de hosting industrie gaat het echter veel en veel verder dan wat T-Mobile doet. T-Mobile stelt enkel dat binnen de EU er een aantal dagen limiet geld. Hosting bedrijven hebben vaak bijvoorbeeld "Unlimited Diskapce!*"
* = No binaries, no more than 2GB of compressed files and no more than 2GB for each of any other filetype. No more than 10 entry processes. No more than burst utilization of 1% system usage for more than 5 minutes. No more than 256MB of memory usage over extended periods of time. Databases limited to 500MB each with a total maximum of 10 connections simultaneously to all databases combined. No more than 15 simultaneous connections to the website.
Nou dan kan je dus als je denkt "fuck the system" nog steeds niet ver komen, 2GB aan JPG, 2GB aan PNG, 2GB aan BMP, 2GB aan MP4, 2GB aan AVI, 2GB aan MPEG, 2GB aan e-mails, 2 databases van 500MB en dan nog wat essentiele files voor je site... Zit je aan 16.5GB opslag. Dat is nog steeds op zich best riant voor 5 euro per maand, maar dan zit je dus wel op een *** server met extreme restricties op je database en entry processes. Terwijl je voor €10,- p/m bij een professioneler bedrijf terecht kan dat jou 20GB opslag biedt en dat kan je dan gebruiken hoe je wil - en die oversellen hun servers niet als een stel debielen.
Als je kijkt naar de limitaties die veel van die oversellers met "unlimited everything" hosting aanbieden op de markt, dan is het bijna een belediging om dat een-op-een te vergelijken met T-Mobile die helemaal niet tientallen voorwaarden stelt aan je onbeperkt gebruik maar slechts één: je mag het maar 60 dagen gebruiken buiten Nederland, en die 60 dagen is het daadwerkelijk nog altijd onbeperkt.
Zie je het verschil?

Als bedrijven deze term in eerste instantie niet zouden gebruiken zou deze hele discussie niet plaats vinden.
Ik denk, oprecht, en mijn excuses als ik lullig over kom - dat het probleem eerder is geworden dat de consument gewoon is gaan zeuren om niets. Even serieus hoor, je krijgt relatief gezien behoorlijk goedkoop een enorme smak aan dataverkeer wat je nergens anders kan krijgen tegen die prijs. En de voorwaarden zijn *zeer* riant, maar heel weinig mensen die aan die 60 dagen komen buiten de EU...
... En dan nog gaan zeuren dat het weer niet goed is? Terwijl het helder is uitgelegd en wat genoemd is wel degelijk onbeperkt is?
Met alle respect, en ik wil niemand beledigen of beoordelen, maar dan heb ik toch het vage idee dat je zeurt om te zeuren en gewoon *nog* meer wil krijgen dan je al krijgt.
Ik wil de Tweaker die deze zaak voert dus ook niet afkraken ofzo, wellicht heeft hij er ook betere redenen voor dan alles dat hier gesteld is, maar zo komt het nu wel een beetje op mij over.
Er bestaat niet zoiets als unlimited (behalve 2 Unlimited) en daar moeten bedrijven dan ook mee leren leven, ook al verkoopt het lekker.
Zeker wel. Alleen niet overal, en het probleem is dat de techniek ook een bottleneck kent. "Unmetered" is een wat betere term, maar kom op zeg... Na tientallen jaren de term zo te gebruiken, en het gedeelte dat onbeperkt wordt geboden (binnen restricties techniek) is vaak ook daadwerkelijk onbeperkt: de consument weet dondersgoed wat het betekend. Dat je daar dan om gaat zeuren... Afijn, dat heb ik net toegelicht.
[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 23 juli 2024 01:48]