T-Mobile begint met aanbieden vaste internetdiensten en alles-in-1-pakket

T-Mobile is begonnen met het aanbieden van vaste internetaansluitingen en een alles-in-1-abonnement. De abonnementen vallen onder de noemer T-Mobile Thuis en zijn een gevolg van de overname van de vastnetwerkdiensten van Vodafone.

T-Mobile biedt internetabonnementen over dsl en over glasvezel aan. De dsl-abo's hebben een downloadsnelheid van 20 tot 80Mbit/s. De glasvezelabonnementen komen in uitvoeringen van 20Mbit/s tot 500Mbit/s en bieden die snelheden zowel voor down- als uploaden. Volgens T-Mobile hebben twee miljoen huishoudens toegang tot de glasvezelabonnementen.

Het alles-in-1-abonnement voor internet, tv en bellen met een vaste telefoon kost vanaf 41 euro per maand. De eerste zes maanden is dat 21 euro. Bij de goedkoopste versie van het abonnement zit dsl-internet met een downloadsnelheid van 20Mbit/s. T-Mobile biedt 'meer dan' dertig tv-zenders in hd-kwaliteit en Fox Sports 1 Eredivisie is inbegrepen. Klanten kunnen het pakket naar wens samenstellen en bijvoorbeeld een andere internetsnelheid kiezen.

De komst van de T-Mobile Thuis-abonnementen is het gevolg van de overname van de vastnetwerkdiensten van Vodafone door T-Mobile. Vodafone moest die bedrijfstak in de verkoop zetten van de Europese Commissie. Dat was een van de voorwaarden om de fusie tussen Vodafone en Ziggo goed te keuren.

Het nieuwe aanbod van T-mobile Thuis-abonnementen komt grotendeels overeen met de oude Vodafone Thuis-abo's. Bestaande Vodafone Thuis-abonnementen worden omgezet in een T-Mobile-variant. Een quad-play-abonnement, waarbij ook mobiel bellen of internetten is inbegrepen, biedt T-Mobile nog niet aan.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-02-2017 • 13:54

121 Linkedin

Submitter: Abductor

Reacties (121)

121
119
84
4
0
17
Wijzig sortering
Totaal niet interessant, als je het alles-in-1 pakket neemt ben je gewoon 47 euro per maand kwijt zonder extra's. (die 20 euro korting is maar 6 maanden) Dan NLE een stuk interessanter of voor iets extra heb je een hogere snelheid via Ziggo. Heb hier wel gekeken naar de ADSL optie. Glasvezel zal anders zijn maar die is voor een hoop mensen niet beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door chrisborst op 15 februari 2017 14:21]

Hoe kom je daar bij? Ik was even aan het kijken voor mijn moeder die nu via een oud instap-pakket van UPC op de kabel van Ziggo zit (50 euro per maand geloof ik).

Op de T-mobile site kom ik met glasvezel uit op:
 • 100/100MB internet (sneller dan nu, plus synchroon)
 • Digitale televisie met 1 ontvanger (ongetwijfeld beter dan de standaard mediabox van Ziggo)
 • 2500 minuten per maand bellen naar vaste nummers in Nederland
 • Gratis installatie en overstap service
Voor 40 euro per maand. Prima deal als je het mij vraagt, maar ik ben er een beetje huiverig voor gezien alle klachten op Vodafone Thuis.

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 15 februari 2017 14:13]

Zit nu een maand bij ze en kan alleen maar vol lof over ze zijn.
Ivm vakantiedrukte werd ik later aangesloten dan gepland, kreeg gewoon financiele compensatie voor later aansluiten.
Vorige bewoner had Glasvezelbox er af getrokken, wat niet mocht, één belletje van VF naar reggefiber en 1.5 uur later werd het gratis gefixt, ipv €300,-
Signaal is superstrak en nog niet down geweest.
Daarnaast krijg je standaard 10% meer up en download. Waar maak je dat nog mee vandaag de dag.

Heb jarenlang is Suriname gezeten bij één van de slechste Internet providers ter wereld. Mijn ervaring is als je met een goed onderbouwd storingsraport komt, je zelfs daar op een gegeven moment goed Internet kreeg.
Ik liet dan bijvoorbeeld een Perl scriptje draaien met een ping naar lokale DNS server. Kon dan later op seconde nauwkeurig zeggen wanneer het misging. Dat is toch een wat betere klachtomschrijving, als 'doet het niet'

Op Tweakers is er ook een forum over VF thuis gebruikers. Daarin las ik nooit over problemen wel over allerlei adviezen. Hiervoor had ik Ziggo, werkte wel goed, ben blij dat ik van al die Coax rommel afben. En eindelijk een keer fastoenlijke upload heb.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 15 februari 2017 14:46]

Ik ben ook erg tevreden. Heb nu 600/600 en is erg stabiel, en dat voor de prijs. Ik betaal €72,50 (eerste 6 maanden €57,50) voor Alles-in-1 en dat is duidelijk de goedkoopste voor die snelheid. Heb wel 2 boxen met opnamefunctie.

[Reactie gewijzigd door vandeven66 op 15 februari 2017 16:00]

500/500 neem ik aan? T-Mobile biedt geen 600/600. Of ze moeten wel een heel erg soepele bandbreedte grens hanteren. ;)

Maar de prijzen zien er idd aantrekkelijk uit. T.o.v. mijn huidige KPN alles-in-1 pakket zou ik 11,50€ p/m besparen. Nu heb ik nog quad-play voordelen daarboven op, dus op dit moment heb ik net geen reden om hypothetisch naar T-Mobile Thuis de overstap te maken. Maar als T-Mobile uiteindelijk ook quad-play voordelen gaat bieden met het nieuwe onbeperkt 4G abo: total winner.

Moet wel zeggen, als ik single was, 50€ p/m 500/500 is exact wat ik dan zou willen.
Nee, wel 600/600. Zo zei ik het expres omdat ik 600 up en down ontvang. Ik betaal voor 500/500. ;)
Da's netjes. :)

Trouwens, over de prijs. Misschien mis ik iets, maar de prijzen lijken mij toch niet zo gunstig. Het lijkt er sterk op dat de totaal prijs onderin namelijk inclusief de korting is. Wel een beetje vals, gezien KPN enminste duidelijk de voor- en na kortingsprijs op de koop pagina vermeldt.

Stel ik pak bij T-Mobile:
500Mbit+(TV+(2x3(decoder+met opname functie))+vaste telefonie+de rechtse kortingsoptie=85€ na korting

Met al het bovenstaande geselecteerd, rolt er een bedrag uit van 72,50€ p/m. Korting is 15€. Je zou dan denken (tenminste ik zou denken) dat die 20€ van de 72,50€ af wordt gehaald, maar dat is niet zo. Om dat te checken: de-selecteer telefonie. Je bespaard 2,50€ door de optie te de-selecteren. Dus 72,50€ wordt 70€. Maar je korting is ook 10€ minder. Dus is je totaal bedrag 85€ p/m als je voor de rechtse kortingsoptie kiest met permanente 2e gratis decoder. De korting heeft dus invloed op het totaal bedrag wat je onderin ziet.

Lang verhaal kort: met mijn eisen ben ik 1€ duurder uit bij T-Mobile (al krijg je dus voor die 1€ extra wel dus mogelijk schijnbaar een verborgen ~100Mbit extra). Wat mij betreft is T-Mobile Thuis tot zo ver echt aantrekkelijk voor mensen die zo min mogelijk opties nodig hebben, bijv. uitsluitend het 500Mbit pakket.
Je krijgt alleen korting bij 3-in-1 dus als je telefonie laat vallen heb je geen 3-in-1 korting ;) (daarnaast kan je nog vaste postcodekorting hebben als je de juiste postcode hebt).

Als ik het invul rolt er het volgende uit (met twee decoders icm opnemen; of had je er drie? of zes? O-) ):

Eerste 6 maanden
€57,50
Na 6 maanden €72,50
(omdat je de rechterkorting hebt gekozen krijg je €15 ipv €20 korting, maar aangezien die korting maar 6 mnd is tegenover permanent de tweede box ratis à normaal €5 ben je goedkoper uit)

[Reactie gewijzigd door apis29 op 15 februari 2017 19:13]

Hmmm, wat rond gekeken elders op 't web, en 't lijkt er inderdaad op dat de opgegeven totaal prijs inderdaad exclusief de korting is. Wel verwarrend hoe het staat geschreven t.o.v. bij concurrenten. Dus inderdaad 57,50€ p/m met korting, en 72,50€ post. Dat maakt T-Mobile thuis wel een heel stuk aantrekkelijker.
Bij VF kun je het modem niet in brigde mode zetten. Bij andere providers kan dat wel. Je kan wel andere app gebruiken alleen dan mis je VoIP
Let even goed op onderaan de pagina. De prijs die je ziet is de actieprijs van de eerste 6 maanden. Daarna moet je €20 per maand meer betalen.
en dan nog installatiekosten erbij, maar je mag wel 50% korting krijgen dus betaal je alleen maar 37.50
Dank je, die heb ik inderdaad over het hoofd gezien.
No go dus. Thanks!
Als je dan toch onderaan kijkt, selecteer dan de rechter optie als je 2 tv ontvangers nodig hebt, dan krijg je die gratis. Scheelt je €5 per maand gedurende de looptijd.
Dan zit je ZONDER korting op 52.50 per maand op 100/100 + TV + telefoon.

Ik weet niet of je er slim aan doet maar je kan ook de telefoon nemen voor de korting en dan zodra het kan uitzetten wanneer je deze niet gebruikt want extra korting :)

Dat is volgens mij niet goedkoper te krijgen v.w.b. glas.

Over de ervaringen: Zelf ben ik mee overgegaan van Vodafone Thuis naar T-Mobile Thuis. Ik heb geen problemen gehad anders dan door een eigen router reset (niet VF Thuis) waardoor de WAN-ip niet meer uitgedeeld werd (2 routers die vechten voor hetzelfde ip |:( ) . Ik kan alleen maar vol lof zijn over wat ik binnenkrijg van ze.
Die deal heb je dus enkel als je glasvezel hebt liggen. Dan zijn er echt wel betere deals te vinden. Ik zeg maar wat: Fiber biedt 500/500Mb via glasvezel voor 35€/maand, met TV en bellen erbij. Dat is vijf keer sneller voor 5€ minder ;)

[Reactie gewijzigd door kiang op 15 februari 2017 15:38]

Die deal heb je dus enkel als je glasvezel hebt liggen. Dan zijn er echt wel betere deals te vinden. Ik zeg maar wat: Fiber biedt 500/500Mb via glasvezel voor 35€/maand, met TV en bellen erbij. Dat is vijf keer sneller voor 5€ minder ;)
€35 is alleen internet; all-in-one met het el cheapo tv instappakket (wat bij VF veel uitgebreider is en met beter beeld) is €75?
Fiber... |:( Ik zat in een huis waar al een lege fiber buis in lag, ze hoefde 'em alleen maar er doorheen te blazen.
Nadat ze 3x, binnen een paar weken, de straat open hebben gehad en er blijkbaar iets niet lukte was ik heel blij dat ze eind 2015 een tariefwijziging aankondigde waardoor ik op die manier weer tijdig van m'n contract af kon komen zonder verdere rompslomp.
Prutsers, een beter woord heb ik niet.

Over Vodafone T-Mobile Thuis heb ik niks meer dan lof.
De wachtrij op de helpdesk kan iets sneller, maar verder is het aansluiten perfect verlopen, de testen waren perfect en ik behaal, zoals @gepebril aangeeft netjes 10% meer dan op mijn contract: 110/110 op mijn speedtest.

Hopelijk behouden ze deze voortvarendheid ook na de overname.
Chrisborst doelt hiermee op koper, waarbij de koperlijn tot maximaal 100/10 Mbit gaat voor één en dezelfde prijs van € 29,95 per maand *mits de centrales geschikt zijn etc*. Op dat vlak zal geen enkele provider het vooralsnog winnen en heeft ie gelijk.

Voor wat betreft glasvezel valt NLE zekers duurder uit en zelfs op de 6e plaats qua prijs inclusief kortingen, aansluitkosten, borg etc. voor het eerste jaar. Bij T-Mobile Thuis Glasvezel zijn de kosten het eerste jaar (voor 100/100) € 45,00 p/m terwijl dit bij Ziggo 150/15 € 55,16 is.
Bron.
internet +TV + Bellen kost €41 per maand, dan heb je 20 Mbps up/download met glasvezel.
Glasvezel 100/100 kost €11,50 per maand.
Het abo dat jij beschrijft kost per maand dus € 52,50 en niet € 40.
Lezen is ook een kunst. Volgens mij is dat voor de eerste 6 maanden. Daarna betaal je 60 euro per maand.
Ik heb een standaard Ziggo abonnement en betaal daar maandelijks 45 euro voor. Ik heb daarbij een download/upload van 40/4Mbit. Voor datzelfde bedrag kan ik bij T-Mobile dan 80/8Mbit krijgen.

Is dat dan niet beter? Wat zie ik over het hoofd?
Bij koper is het belangrijk om te weten of je de 80Mbit ook daadwerkelijk haalt. Gelukkig bestaat een site waar je met redelijke zekerheid kunt inzien of het zo is.

https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search

Doe de check en de site laat zien wat er beschikbaar is op ADSL2 en VDSL2, met eventueel bonding. VDSL is het gedeelte waar je op moet letten. Als daar niets staat of 23 Mbit bijvoorbeeld? Dan is dat ook de snelheid die je kunt verwachten.

Voorbeeld van een adres waar 100Mbit mogelijk is:

https://s28.postimg.org/g3u0s3799/Knipsel.jpg

Voor de rest zou ik niet weten wat je over het hoofd ziet. Je bent goedkoper uit als je 3 of 4 TV's in huis hebt en die nu met coax en zonder ontvanger hebt aangesloten. Je dient nu een ontvanger te huren á 4 of 5 euro per maand en per stuk. Maar dat geldt ook bij Ziggo tegenwoordig als je interactieve TV wenst.

[Reactie gewijzigd door vr6-only op 15 februari 2017 15:20]

Ik zit bij T-Mobile (DSL) en haal op mijn aansluiting 71/22Mb/s voor 48,50 per maand met 2 decoders. Nouja, omdat ik Film1 nu aan heb staan betaal ik wat meer maar die zet ik eens in de paar maanden even aan voor een maand en dan weer uit (zoveel valt er toch niet te bekijken :+ ).

De upload is veel hoger dan waarvoor ik betaal, dit is al vanaf het begin en volgens mij zijn ze daar gewoon niet moeilijk op dat vlak (veel klanten hebben een hogere upload). De kwaliteit van TV is gewoonweg goed, daar ga je geen verschil in merken (alleen de entone wil nog weleens warm lopen waardoor een film kan haperen, zet hem dus niet op een apparaat wat ook warm wordt).

Snelheid van het zappen, 1 tot 2 seconde (heel belangrijk om te weten in het geval van DSL).

Als de snelheid van DSL op jouw adres goed is dan heb je er alles behalve een miskoop aan. Er is alleen een groot nadeel, dat is het modem want ik bestempel als een "toverdoos" wanneer je er een server achter hangt. Als je geluk hebt dan werkt het goed en als je pech hebt dan ben je dagen aan het knoeien omdat de klantenservice (zou die van T-mobile beter zijn?) van Vodafone geen ondersteuning geeft op portforwarding etc en je verwijst naar een forum waar men je niet echt kan helpen.
Waarbij je met NLE € 29,95 kwijt zou zijn als je centrale inderdaad geschikt gemaakt is.
De scherpe prijs die NLE biedt, was voor mij ook dé reden om over te stappen. Het is gewoon een KPN All-in-pakket, maar dan....inderdaad. Ik ben wel benieuwd hoe lang NLE die prijs zo laag kan houden. Niet voor niets wordt aangegeven dat na afloop van het jaarcontract een nieuw aanbod zal worden gedaan. Dat zien we dan wel weer, maar voor het eerste jaar is het gewoon een no-brainer. Ik vind het overigens wel opvallend dat T-Mobile kiest voor een harddiskrecorder i.p.v. Cloud opslag. De voordelen van die laatste optie hoef ik hier uiteraard niet toe te lichten...
De scherpe prijs die NLE biedt, was voor mij ook dé reden om over te stappen. Het is gewoon een KPN All-in-pakket, maar dan....inderdaad. Ik ben wel benieuwd hoe lang NLE die prijs zo laag kan houden. Niet voor niets wordt aangegeven dat na afloop van het jaarcontract een nieuw aanbod zal worden gedaan. Dat zien we dan wel weer, maar voor het eerste jaar is het gewoon een no-brainer. Ik vind het overigens wel opvallend dat T-Mobile kiest voor een harddiskrecorder i.p.v. Cloud opslag. De voordelen van die laatste optie hoef ik hier uiteraard niet toe te lichten...
hoe zit het met de uploadsnelheid van NLE? Wordt dat gecapt op 10mbps of kan je daar wel 30mbps halen als de afstand tot centrale dat toelaat?
Als er op jouw adres 100 Mbps via VDSL kan worden geleverd, krijg je 10 Mbps up. Mocht er glasvezel liggen, tot in de woning, dan zijn de down- en uploadsnelheden uiteraard aan elkaar gelijk. Maar probeer maar eens een voordeligere deal te vinden voor een all-in-one pakket, met een 100/10 verbinding én een vaste prijs van nog geen drie tientjes per maand...Oja, je krijgt er ook nog een Wi-Fi versterker bij, die je mag houden, ook nadat het abonnement is beëindigd. ☺
Ik bedoelde eigenlijk dat er mensen zijn die een hoger snelheid halen dan wat er vooraf aangegeven wordt qua uploadsnelheid. Zo werd de tele2 100mbit abonnement lange tijd als 100/10 mbit verkocht terwijl klanten gewoon de 100/30 mbit haalden en uiteindelijk is het ook officieel aangepast aan 100/30 mbit.
Voor 100/100 glas zit er anders heel weinig verschil in met NLE, NLE is 1,50 per maand goedkoper maar je krijgt slechts een eenmalige korting van 25 euro (als je al stroom bij ze afneemt) terwijl T-Mobile 6 maanden 20 euro korting geeft. Dus pas na 63 maanden (5 jaar) is NLE goedkoper als je kiest voor 100/100 glasvezel.

Ze zijn echter wel iets duurder dan KPN en Ziggo zijn dus verwacht weinig overstappers.

T-Mobile kan in de toekomst wel nog quadpay introduceren waarmee je nog extra korting of zenderpakketten krijgt als je ook mobiel bij hen zit. Het zal ervan afhangen hoe goed de quadpay bonus zal gaan zijn denk ik.
Mensen kijken vaak genoeg, niet naar de prijs na dat jaar... mede omdat na het contractjaar er genoeg andere concurrenten zijn.

Kijk ik naar een 100/100, dan zie ik een T-Mobile voor € 45,00 per maand in het eerste jaar.... en NLE met € 51,00. Toch al gauw een verschil van € 6,00.

Na dat eerste jaar kijk ik - maar dat geldt voor menig consument - of er een korting bemachtigt kan worden bij verlengen (verlengingsaanbod), zo niet is er wel weer een concurrent om daar een welkomstbonus te incasseren.
van wat ik weet is dat ze eigenlijk wel iets wat goedkoper zijn. (scheelt 1-3 euro)

maar dit komt vooral doordat kpn/ziggo meer rekenen voor opnemen en de tv ontvanger.

en hun DSL abbo is wel wat duurder maar het glasvezel is best goedkoop, en interesant.
------------
wel jammer is is dat de ontvanger maar 320gb aan opslag heeft (mogelijk mag je dit niet uitbreiden, [kon ik nog niets over vinden])

en het is jammer dat ze geen korting geven voor mensen die de sport zenderd niet willen. (ik kijk zelf geen sport, dus voor mij is het nutteloos, als je nou 2.50 korting zou krijgen is het wel leuk)
abbonnementen zijn best redelijk geprijst als je het vergelijkt met de betere concurent.

nu is het nog alleen afwachten hoe goed het netwerk is en hoe vaak je storing hebt.

en wat de regels zijn betreffende de tv-box met opname functie (of je er een andere HDD (2TB) in mag zetten of niet)
Best grappig dit nu al te lezen, en dat binnen nog geen 24 uur na lancering.

Ondanks dat de klantenservice, hareware etc. allen is overgenomen kan het maar goed zijn dat vanuit T-Mobile het besluit is genomen om de service en kwaliteit te verbeteren. Iets dergelijks kun je echter niet vast stellen binnen die paar uur.
Ik heb nooit begrepen in welk opzicht NLE een goede keuze is. Zij rekenen Telfort prijzen, plus €1.
Ga je voor extra's, dan is KPN zelf weer te overwegen. In het basispakket zit al een hoop voor een prima prijs.
Als je kijkt naar de prijzen van het 500/500 is het zeker wel interessant
T-Mobile is voor wat het koper netwerk betreft inderdaad niet interessant, op dat vlak wint NLE het qua prijs en snelheid. True, daar heb je gelijk in.

Bij glasvezel is het totaal anders, op dit gebied is NLE zelfs duurder dan KPN. Daarbij is T-Mobile het eerste jaar dan zelfs nog de goedkoopste.
En hier in het buitengebied nog steeds max 800 kb/s... ;(
tja dsl afstand tot centrale.

Neem trouwens aan dat t-mobile gewoon knp netwerk gebruikt voor deze diensten.
T-mobile (en dus voorheen Vodafone) maken indd gebruik van de bestaande infrastructuur die indd mogelijk van KPN is.

Ze leveren echter wel eigen hardware op het netwerk. Waar KPN/Telfort/XS4ALL allemaal dezelfde ontvangers leveren (en kpn/telfort ook dezelfde Experiabox) met dezelfde features en diensten, heeft Vodafone andere apparaten geloof ik.
Deels klopt het.

Op FttH levert Vodafone op circa 1 miljoen adressen de diensten via eigen streams en over eigen apparatuur. De overige centrales gaan dan via KPN Wholesale streams en Internet. Je komt erachter na de postcodecheck wanneer je ook 20Mbit over glasvezel kunt afnemen. In dat geval levert Vodafone in jouw woonplaats de diensten over eigen apparatuur.

Op koper levert Vodafone enkel de KPN Wholesale streams en Internet. Wel met afwijkende ontvangers en routers dan KPN zelf.

[Reactie gewijzigd door vr6-only op 15 februari 2017 15:23]

Experiabox bij de KPN is de nieuwere V10 en bij Telfort de V8 (geen 5G wifi en slecht bereik)
Sinds eind 2016 levert Telfort ook de V10, in ieder geval bij glasvezel is dat gegarandeerd.

Heb het zelf eens nagevraagd, wij zitten hier thuis nog met de V8 namelijk. Jammer genoeg :P
Waarom probeer je 4G"voor thuis niet? Van T-Mobile
Is 4G vast internet van tmobile geen optie?
Die 100 gb heb je er zo door heen, wordt duur grapje dan...
er is ook een provider op KPN netwerk die flatfree aanbied, met iig meer bandbreedte dan 800kbps aanbiedt www.robinmobile.nl

Dit schijnt echt zo te zijn, flatfree met een max snelheid.. kleine letters ken ik niet. Maar deze schijnen redelijk vrij te zijn qua data verbruik. Is wel op basis van FUP (dus daar zit het addertje).
ik denk dat dat niets te maken heeft met T-mobile of Vodafone maar meer met de techniek vs afstand centrale <> lokatie, in jouw geval.

[Reactie gewijzigd door incinerator82 op 15 februari 2017 14:07]

Ja snap ik, maar bedoelde vooral dat er nog zat buitengebieden zijn waar crappy internet de norm is, jammer dat daar niet zoveel aan gebeurt tot nog toe
Op https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search kan je zien of en wanneer er iets voor je gebeurd.

BTW Voor mijn eigen postcode stond er tot nu toe (meer dan 1 jaar) Q3 2017, opeens is er niets meer te zien :(
Thnx, geen geplande upgrades... :'(
Al *jaren* is dit hetzelfde op mijn adres:
Status Geen geplande upgrades gevonden
bonding 200mbit.

Naja, blijf wel weer bij ziggo
Misschien met verhuizen maar eens rekening houden waar er 1gbit up/down wordt aangeboden
Ja, op mijn adres (Zutphen) zou er ook geplande upgrades zijn in 2016 al. (90 Mbps over DSL) Deze werd uitgesteld tot Q3 2017, en nu is het helemaal verdwenen. Een groot deel van Zutphen heeft nog altijd geen glasvezel. En ik zit nu vast aan dure Ziggo voor een beetje snel internet. ADSL is te traag en VDSL niet beschikbaar.
ook op 4G dekking, neem je TM onbeperkt :+ voor je "normale" internet verkeer prima te gebruiken.

En het duurdt niet lang dan is 5G er, dan nog hopen op het commerciele inzicht en gewoon flatfree 4G/5G abbo's verkopen ;)
Hier geeft de website van T-Mobile zelfs aandacht dat deze dienst niet beschikbaar is :/ 'Gelukkig' wel Ziggo.
Iemand enig idee of het mogelijk is je eigen nummer in te stellen en voip te gebruiken bij het alleen kiezen van internet?
T-Mobile levert de "Draytek vigor 2132fvn" als modem/router voor glasvezel. In de modem kun je helaas geen SIP account toevoegen. Dus dit zul je via een andere manier moeten oplossen zoals een extra router toevoegen of een VOIP telefoon kopen.
dat is een prima apparaat met geen rare SIP ALG, Dus inderdaad een grandstream ata er direct achter zou prima zijn werk kunnen doen.
Qua verplichting van de netneutraliteit zou dit moet kunnen. Alleen het modempje/router zal misschien roet in het eten kunnen gooien. Door een slechte ALG of andere NAT policies voor hun eigen diensten.

[Reactie gewijzigd door incinerator82 op 15 februari 2017 14:07]

Ah ok,
Ik zit nu bij online en daar heb ik een nieuwe modem gekregen, waarvan veel features gelocked zijn. Dus ben lekker doorgegaan met het gebruiken van mijn oude modem.
Zou ietsje goedoper uitzijn bij T-mobile vandaar dat ik het vroeg.
Mvg,
elponchis,

Dan moet nog steeds je NAT (modem) mee willen werken, als de provider het apparaat gelocked heeft met wat instellingen om "hun" diensten goed te kunnen laten werken. (SIP ALG gelocked in de config bijvoorbeeld).

Exact watikpakacties aangeeft, oud modem vrijheid, nieuw modem restricties.
Zodra het kan, kies ik voor een eigen modem/router.

[Reactie gewijzigd door incinerator82 op 15 februari 2017 19:24]

Jammer, geen DVB-C ondersteuning.
Dat is voor mij een vereiste om televisie af te nemen bij een provider.
De eis om alleen maar via hun box tv te kunnen kijken is te beperkend.
Natuurlijk snap ik dat je dat misschien nodig hebt voor het interactieve gedeelte, maar mijn huidige provider (Telfort, voormalig lijbrandt) bied beide gewoon aan. Sterker nog, zelfs analoge tv nog.....dat hoeft van mij ook niet perse.

(ter informatie waarom ik het zo belangrijk vind: ik kijk engelse satelliet tv via een box die ook een dvb-c aansluiting heeft....een los kastje voor nederlandse tv zou inhouden dat ik er uberhaupt niet meer naar kijk)

[Reactie gewijzigd door buzzin op 15 februari 2017 14:12]

Vodafone ondersteunde voorheen zowel iptv als dvb-c, maar dat ligt al een aantal jaren in het verleden (overstap van reggefiber netwerk naar kpn?).

Of dvb ondersteund wordt heeft iets te maken met het netwerk, niet zo zeer de aanbieder.

Zelf ben ik hier ook geen fan van. Ik heb toendertijd een dvb-c kaart aangeschaft of van die stomme tv box af te geraken, maar ben alsnog gedwongen om iptv te gaan gebruiken met een losse ontvanger.

[Reactie gewijzigd door ToWi1989 op 15 februari 2017 14:58]

Jammer, geen DVB-C ondersteuning.
------knip------
maar mijn huidige provider (Telfort, voormalig lijbrandt) bied beide gewoon aan. Sterker nog, zelfs analoge tv nog.....dat hoeft van mij ook niet perse.
Wen maar vast aan het idee dat op termijn geen van beide meer wordt aangeboden. In een interne mailing binnen KPN/Reggefiber zou sprake zijn om op korte termijin de oude apparatuur (100/100 en DVB-C/analoog) uit te faseren. Nu weet ik niet precies wanneer dit zal worden doorgevoerd, maar gezien het in de lucht houden van 2 totaal verschillende platformen meer kost dan 1 platform is deze keus daarom dan dus ook helemaal zo gek nog niet.
Goedkoopste glasvezel heeft 50/50 en niet 20 zoals weergeven in artikel en op de website https://www.t-mobile.nl/thuis/internet.

[Reactie gewijzigd door Ikpakacties op 15 februari 2017 14:14]

Goedkoopste glasvezel pakket is wel degelijk 20/20, maar is niet overal beschikbaar.
Met een postcode check kun je achterhalen wat mogelijk is op een adres.
Goedkoopste glasvezel heeft 50/50 en niet 20 zoals weergeven in artikel en op de website https://www.t-mobile.nl/thuis/internet.
Ik zit op 20/20 glasvezel ;)
Hmm is er nog korting mogelijk icm mobiele abonnementen net als KPN Compleet zegmaar? Daarnaast kan het standaard modem en het glasvezel modem niet in bridge modus gezet worden. Mocht dat in de toekomst allemaal wel mogelijk zijn, dan zie ik T-Mobile Thuis wel zitten aangezien ik over mobiel tevreden ben.
Hier ben ik ook benieuwd naar, zit hier met 2 T-Mobile abonnementen :)
Waarom zou je bridge mode nodig hebben? Ik heb er zonder problemen een tweede router naast draaien die een eigen apart WiFi netwerk serveert. Tomato firmware erop en vpn draaien....hoppa Amerikaanse Netflix :)
Om dezelfde reden dat allerlei stekkerdozen aan elkaar koppelen ook niet echt chique is :p Daarnaast zit je met port forwarding enzo toch. Beetje onzinnig om twee routers te beheren. Daarnaast weet ik eerlijk gezegd niet wat de instelmogelijkheden zijn van het door T-Mobile geleverde modemrouter. Ik wil gewoon mijn netwerk met één interface kunnen beheren en bedienen. Ik heb al een Unifi accesspoint, en ik ben daar zo tevreden over dat ik uiteindelijk mijn hele netwerk wil kunnen beheren vanuit de Unifi Controller. Ja voor de gewone consument overkill, maar voor de nerd in mij wel leuk :) Daarnaast ontvangen Unifi producten regelmatig beveiligings en prestatie updates. De R7000 die ik nu als router heb had laatst nog een kritiek lek. Duurde even voor er een fix kwam. Maar was verder niet op mij van toepassing gelukkig daar ik xwrt heb draaien.

[Reactie gewijzigd door swv op 15 februari 2017 21:08]

Nee joh, heb helemaal niks van doen met port forwarding. Zoals gezegd draait de tweede router een eigen netwerkje met een eigen IP reeks. Enige wat het glasvezelmodem "forward" is de internetverbinding via een UTP kabel ;)

Instelmogelijkheden zijn aardig maar niks te geavanceerd. Je kan bv geen static route toevoegen om maar iets te noemen. Het is trouwens een Draytek modem met een aangepaste firmware die geleverd word.
En dan lekker over de dubbele NAT naar buiten, problemen met UPNP, dynamische NAT regels en verschillende TTLs

Dubbel nat kan echt heel nasty zijn..
Dubbele NAT? Nee , ik heb volgens mij geen dubbele NAT(uhm denk ik, ben niet heel netwerk technisch aangelegd haha). Zal proberen om mijn setup ff kort uit te leggen:

Draytek glasvezelmodem van provider: Ding heeft 4 LAN poorten waarvan er 2 dedicated voor TV signaal zijn. Verder verzorgt hij 2 WiFi aansluitingen, eentje in de 192.168.1.x reeks en de andere in de 192.168.2.x reeks. Met behulp van VLANS kun je bepalen welke WiFi netwerken en/of LAN poorten er bij een bepaalde IP reeks horen Op de aansluiting met de 192.168.2.x reeks hangt een LAN kabel met switch eraan verbonden. Daaraan hangen bv mijn xbox, playstation en tv. Aan de overgebleven LAN poort hangt mijn andere router.

Linksys E4200 met custom tomato firmware: Ding heeft ook 4 LAN poorten maar daar zijn er 0 van in gebruik. De UTP kabel hangt aan de WAN poort. Deze verzorgt een WiFi aansluiting in de 192.168.5.x reeks. Deze router verzorgt mijn VPN verbinding mbv een plugin van Goldenfrog(mijn vpn provider) Deze router is dus constant verbonden met een VPN uit Amerika.

Niet echt geschikt om mee te gamen maar ideaal om Amerikaanse Netflix mee te kijken dus daarom op een apart netwerkje met eigen router :)
Of je doet wat ik deed, de router omgekeerd in het netwerk hangen en de DHCP uitzetten. De meeste routers fungeren dan als switch. Ik werd er een beetje simpel van dat er maar 2 LAN-poorten beschikbaar waren en had nog een router liggen.

Aangezien ik geen "netwerk in een netwerk" wil heb ik het bovenstaande gedaan. Ideaal. :)
Ik heb niks aan een switch functie als ik de WiFi mogelijkheden nodig heb ;)
Het is de hopen dat T-mobile de kwaliteit van de voormalige Vodafone thuis diensten een beetje opvijzelt. Vodafone thuis kwam in vergelijkkingssites vaak als goedkoopste uit de bus voor een fatsoenlijk alles-in-een pakket via glas, maar de klachten daarover op internet en consumenten panels waren niet mals!

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 15 februari 2017 14:02]

Ik weet dat het slechts één voorbeeld is, maar ik heb echt nooit problemen gehad. Als ik Vodafone glasvezel vergelijk met de jaren dat ik een alles in één pakket had van Ziggo, ben ik toch echt beter te spreken over Vodafone, zowel de service als de kwaliteit van de dienst.
Ik heb het 500/500 abbo maar krijg effectief 575/575, de tv heb ik niets over te klagen gehad en de telefoon gebruik ik vrijwel nooit dus daar durf ik niets over te zeggen.
En daartegenover staan mijn ervaringen met Vodafone die louter negatief zijn. Tot 2 maanden na het einde van mijn abonnement nog gezeik met ze gehad. En zo kun je van elke aanbieder goede en slechte verhalen vinden.

Vodafone had de naam goedkoop te zijn, maar ook dat klopt eigenlijk niet, want KPN is per saldo helemaal niet duurder en is werkelijk op elk terrein beter. Ik ben echt zielsgelukkig met mijn overstap naar KPN per 1 januari.

In 2 jaar Vodafone hebben ze mijn modem 3x moeten vervangen ivm defect. Verbindingen die wegvielen, TV-beeld dat steeds bleef hangen. Wifi die steeds wegvalt. Monteurs die geen glasvezel naar de 1e verdieping durfde te trekken, Amino-kastjes die niet vooruit te branden zijn en om de haverklap blijven hangen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op het einde van mijn contract heb ik ze nog de kans gegeven om zowel mijn modem als de Amino's te vervangen door apparatuur diewel werkt, maar dat weigerde ze gewoon omdat de Amino binnen de specificaties werkte. Tot die conclusie kwamen ze na de vraag of ik wel eens langer dan 10 seconden moest wachten na een commando, waarop ik antwoorde dat ik 2 seconden per commando tijdens het bladeren in een lijst eigenlijk al wel best fors vond. Was normaal :').Ja, doei dan.

De iptv-kastjes van KPN VLIEGEN werkelijk in vergelijking. Wat een verademing.
3x een modem vervangen.
- Klopte er wel iets aan de spanningsvoorziening?
- Wat was de luchtvochtigheid/temperatuur van de ruimte waarin het modem stond.
Kan me niet voorstellen dat je 3x een maandagmorgen modem kreeg?

Verbindingen vielen weg?
- Verbinding naar je modem? [lokaal]
- Verbindingen naar DNS [lokaal net werk van vodafone]
- Verbindingen naar b.v. Nu.nl [externe Internet]
Met het maken van pingtesten, en resultaten te loggen kom je er meestal wel snel achter waar het probleem nu werkelijk zit. Daarbij NOOIT via WIFI metingen doen. WIFI is leuk, maar niet om stabiliteit van je Internet te testen. Via WIFI, en een pingtest naar je lokale gateway kun je enkel de kwaliteit van je WIFI verbinding te testen.

Nu begrijp ik ook wel dat een standaard gebruiker deze kennis ook niet heeft, en het lastig is voor een bulkpartij hier zoveel tijd een moeite in te steken.
Ze zouden het natuurlijk wel moeten doen, of de tools aanreiken om logs over de kwaliteit van de verbinding te verzamelen.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 15 februari 2017 15:09]

Teveel om overal op in te gaan, maar volgens 2 verschillende monteuren van de partner die Vodafone in mijn regio inhuurt voor het plaatsen van de glasvezelmodems staat het type modem dat Vodafone gebruikt bekend om het feit dat ze erg instabiel zijn en er na verloop van tijd gewoon vaak mee kappen. Wat daar van klopt weet ik niet en kan me nu ook niet zo veel meer boeien.

Bij mij (en dat werd bevestigd door de monteurs die ik over de vloer heb gehad) is in elk geval sterk het beeld ontstaan dat Vodafone nogal bespaarde op de hardware om vervolgens net te doen alsof je als klant gek bent als je ergens over klaagt. Ik betaal liever 5 euro per maand meer voor een modem en IPtv-kastjes die gewoon (snel) werken. Vodafone bespaart echt op de verkeerde zaken, die Amino's (vooral de HD variant) zijn gewoon troep.
Oke,
Begrijp ik
Staat hier een Draytek [http://www.draytek.nl/producten/glasvezel/vigor-2132fvn/] , en ik zie op fora dat je die kun vervangen door alternatieven. Had altijd begrepen dat Draytek een goed merk was. Wellicht is dat dus niet zo....
Ik gebruik de Wifi niet van dit apparaat, dan ga ik voor ASUS.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 15 februari 2017 15:20]

En ik heb weer nergens over te klagen bij Vodafone. Heb het nu al een paar jaar en ben super tevreden. Ziggo is me momenteel aan het proberen terug te halen bij hun maar dat gaat ze niet lukken.

KPN hoef ik niet, je mag niks met die modems. Niet eens IP reeks aanpassen...
Ik heb hier al twee jaar een kpn modem hangen, waarop ik alles kan aanpassen. Ook ip reeksen.

Tot een paar jaar terug mocht dat niet, maar dit is al weer een tijdje mogelijk.
Nou toch echt niet met de box die mijn zwager nu heeft. Weet type zo even niet maar is zo een alles in 1 ding.
Toen wij 2 jaar geleden naar Vodafone gingen had die de meeste buitenlandse zenders in HD aanbod. Ook het standaard pakket was toen vele maler internationaler dan andere providers. Ook qua prijs voor glas was het allemaal net en toen wij problemen hadden (op het netwerk van KPN!) werd dat VF gewoon netjes opgepakt.
T-mobile heeft met de overgang ook 8 gratis films cadeau gedaan voor 1 maand via het IPtv platform bestaande uit de volgende titels:
-Escape Plan
-Homefront
-Love and Honor
-masha en de beer
-Mees Kees
-The Age of Adaline
-Two Night Stand
-Walking on Sunshine
Op zich niet heel veel soeps maar mijn dochter (en ik) gaan Masha en de beer heel erg leuk vinden. :P

(dat is de russische versie op Youtube al). :D
Lekkere actie.. 6 maanden 10 euro korting, maar eenmalig 67,50.. Dan ben je die korting al weer kwijt.

Vind het trouwens erg hoge aansluitkosten!!
Wat heb je precies gekozen? Bij Internet/TV/bellen krijg je €20 korting en eenmalig €30. Die laatste hoef je lang niet altijd te betalen als je niet via de website van thuis zelf besteld.
Nog even een toevoeging mbt T-Mobile thuis. Hier kun je bij alle TV programma's terug naar het begin, zolang het TV programma aan de gang is. Bij KPN kan dit, bij mijn weten, niet of is het alleen voor een beperkt aantal TV programma's beschikbaar.

De gratis Vodafone anywhere app werkt op mijn android box prima. Ik verwacht dat de T-Mobile anywhere app (die nog niet beschikbaar is) dat ook zal doen. Ik hoop dat T-Mobile ook een variant voor Windows beschikbaar maakt.
Bij KPN kun je sinds kort de programma's van de meeste zenders tot een week terug kijken.
Enige vervelende is dat je bij de RTL-zenders niet door mag spoelen, maar dat ligt aan RTL....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee