Quantum Break verschijnt 14 september op Steam

Quantum Break krijgt 14 september een release op het Steam-platform, dat hebben Microsoft en Remedy Entertainment aangekondigd. Tegelijkertijd verschijnt er een Timeless Collector’s Edition van het spel, met enkele extra's.

Begin april verscheen Quantum Break voor de Xbox One en Windows 10 maar een release voor Steam bleef toen uit. Op 14 september volgt die alsnog, voor 39,99 euro, meldt Microsoft. De downloadversie die via Steam beschikbaar wordt gemaakt, bevat alle updates die sinds de introductie van het spel uitgekomen zijn.

Microsoft en Remedy Entertainment brengen daarnaast de Quantum Break: Timeless Collector’s Edition uit. Deze versie komt in een speciale verpakking in de winkels te liggen en bevat eveneens standaard alle updates, naast een 'making of'-boek en -bluray, de cd met de soundtrack en twee posters. De Timeless Collector’s Edition gaat eveneens 39,99 euro kosten.

Quantum Break is een soort combinatie van tv-serie en game waarbij het reizen in de tijd een belangrijke rol speelt. De studio achter het spel, Remedy, was ook verantwoordelijk voor de Max Payne-games.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-08-2016 • 21:15

91 Linkedin

Submitter: MusicAddict

Reacties (91)

91
89
24
7
1
57
Wijzig sortering
Interessant feitje, de Steam versie ondersteund Windows 7.
Grappig, toevallig gisteren nog naar gekeken maar zag dat de prijs in de w10 store nog steeds op 70€ stond. Blij dat die op steam komt, voor een normaal bedrag en zonder w10 store beperkingen wil ik de game best spelen.
Zowel de Steam versie als de Windows store versie worden 40 euro.

http://news.xbox.com/2016...l-and-steam-september-14/
De prijs in de Windows store is al aangepast, het spel kost nu €39,69. :)
en nu ben ik eens benieuwd; ondanks alle problemen met de windows xbox store versie, hoeveel keer gaat de steam versie de xbox store versie uitsellen???

4 op 1? 10 op 1 ?

het zal iig wel sowieso een veelvoud zijn denk ik , hoop ik toch alvast!
bovendien hoop ik ook dat al die oorspronkelijke problemen nu wel van de baan zijn (waarvan de meeste problemen trouwens juist verbonden waren aan het UWP platform, en niet zozeer omdat het op windows werd uitgebracht of omdat ze slecht porten; kijk maar naar hoe goed remedy indertijd de semi-horror game met onze boekenschrijver heeft geport; was destijds een van m'n lievelingsspellen en heb daarna nog de prequel gekocht ook... (alan wake voor zij die het niet door hadden)

ik had indertijd al gezegd dat ik never nooit niet de game zou kopen als hij niet op steam zou verschijnen, ondanks dat ik best wel uitgekeken had naar dit spel; dit nieuws maakt m'n dag dus weer goed... tegen kerstmis kan je'm wss voor 20 of 25 euro oppikken met een sale :)

edit; kleine aanpassing schrijffoutje wehalen

[Reactie gewijzigd door bogy op 11 augustus 2016 03:38]

Volgens mij had het dan een goed spel moeten zijn wil je het verschil zien.

Ben bang dat het nu gewoon niet verkocht wordt omdat het een generieke third person shooter is.
Wat zijn tegenwoordig nog de UWP beperkingen?
Het gebruik van mods, dll injectors (SweetFx etc) en 3rd party tools en hardware is nog steeds enorm beperkt of zelfs onmogelijk binnen UWP. Hierdoor werken heel wat controllers niet en is het onmogelijk om singleplayer games onbeperkt naar eigen smaak aan te passen, terwijl dit voor win32 games geen enkel probleem is. Nog problematischer is dat innovaties zoals GSync pas kunnen na een OS update van Microsoft, terwijl dat dit voor win32 gewoon een driver-update van de fabrikant vereist.
Als ze framerate / fps vrijlaten en goede controller/stuur (niet deze game) support hebben, niks.
Het gebrek aan overlays vind ik anders best een big deal.
Daarnaast zijn de games volgens mij nog steeds niet vrij deelbaar (in tegenstelling tot good old .exe).
Dat betekent dat UWP apps nooit in steam, gog of iets vergelijkbaars kunnen verschijnen.
M$ schakelt op deze manier alle competitie uit.

[Reactie gewijzigd door mathijs727 op 11 augustus 2016 08:24]

Moet het met UWP niet mogelijk zijn om daarin Steam te integreren? of zeg ik dan wat doms.
Dat is perfect mogelijk. Maar gezien de afkeer van Valve (en de meeste pc-gamers) t.o.v. het gesloten karakter van UWP en de Windows Store, zie ik dat niet gauw gebeuren. Valve heeft SteamOS ontwikkeld als alternatief voor win32.
Dus ligt het probleem bij Steam en niet bij UWP (MS heeft ook gezegd dat het gewoon mogelijk is)..
Het probleem toekennen aan Steam lijkt me niet helemaal correct. Er is vanuit de pc-community helemaal geen vraag om games als UWP te verkopen in plaats van als klassieke win exe. Integendeel, het gros van de pc-gamers spreekt zich negatief uit tegen de beperkingen die uwp met zich meebrengt en de controle/invloed die Microsoft er op heeft.
Die beperkingen zijn volgens mij al verleden tijd.
Enige nadeel is dat ze nu xbox prijzen gaan vragen voor games. Maar die kunnen wel op beide platforms gespeeld worden. Ik vind het allemaal zo gek nog nie :)
Neen, die beperkingen zijn er nog steeds (klik). De Xbox prijzen voor games vind ik overigens wel een gigantisch nadeel. Ik heb (net zoals de meeste pc-gamers) geen Xbox One en ben dus niks met crossbuy/crossplay. Ik betaal daarentegen wel slechts gemiddeld €29 voor een nieuwe AAA-game (Steam key via 3rd party keystores). Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om €70 te betalen voor een game in de Windows Store die je niet eens kan modden om de levensduur te verlengen.
Uhm, steam games zijn ook niet vrij deelbaar... Zonder steamclient draaien de meeste games ook niet, en je begrijpt natuurlijk wel, dat dan naast het draaien van de steamclient ook nog het spel in jouw eigen library beschikbaar moet zijn..
Met de nadruk op "de meeste". DRM is niet verplicht op Steam.
Fout. Steam biedt optioneel DRM aan, maar devs zijn niet verplicht om deze te gebruiken. Er is al een groeiend aantal DRM-vrije games op Steam (klik) die je kan spelen zonder Steam actief te hebben.
Die lijst bevat heel veel games uit de tijd dat er geen DRM was zoals nu? Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat ze zonder Steam kunnen fungeren
Mijn punt is dat het in de Windows Store niet eens mogelijk is om een game zonder DRM te verkopen.

Op GoG is het dan weer niet mogelijk om games mèt DRM te verkopen. ;)
"Dat betekent dat UWP apps nooit in steam, gog of iets vergelijkbaars kunnen verschijnen.
M$ schakelt op deze manier alle competitie uit. "

En dat lukt ze dus niet, dus zie hier: QB op Steam.
Als het genoeg had opgeleverd hadden ze het wel exclusive gehouden.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 11 augustus 2016 11:35]

Tegen de tijd dat de hype er al lang van af is.

Daarnaast is dit een release met UWP eruit gesloopt gezien windows 7 ondersteund wordt.
Laat toch maar zien dat UWP wel degelijk fout is: de game is omgeschreven naar win32 voordat hij op steam gepubliceerd kon wordt.

Microsoft wil langzaam aan win32 compleet uitfaseren om UWP te pushen.
Op zich is dat geen probleem maar wel als UWP exclusief in de windows store verkrijgbaar is.
Ga er maar vanuit dat de steam versie dezelfde is als in de Windows store. Dus inclusief alle 'beperkingen'
Fout. Remedy heeft op Neogaf bevestigd dat de Steam versie een gewone win32 game wordt, die je bijgevolg onbeperkt kan tweaken en modden etc.
Ze zijn ook best tweedehands te vinden, deze week nog voor 20 euro gekocht.
Heb het vermoeden dat de steam versie een stuk beter zal draaien. Wacht sws de eerste steam ervaringen af voordat ik de game aanschaf.
Zijn er mensen die de W10 versie hebben? Zijn de bugs en glitches er inmiddels uit?

hoorde best veel negatieve geluiden bij de release.
Volgens mij hebben ze het spel uiteindelijk speelbaar gekregen inderdaad. Gelukkig heeft steam een vrij tolerante refund regeling (mits je die niet te vaak ge-/misbruikt).
Hoewel bij zowat elke game staat dat er geen refund is, kan je die van Microsoft ook vrij eenvoudig krijgen via hun support. Ze letten hierbij op de tijd gespeeld, of het spel een demo heeft of niet etc... Het nadeel is echter dat er geen uniforme regeling is (misschien wel intern bij hen natuurlijk). Aangezien andere platformen niet te moeilijk doen over refunds verwacht ik dat er bij Microsoft op korte termijn ook wel publieke regels komen.
Enige dat ik een keer gemerkt heb is dat ik een level opnieuw moest doen, omdat het volgende gedeelte van het level 'niet verder ging' zeg maar. Dus je kon rondlopen wat je wou, maar er gebeurde niks. Vet gedaan trouwens met de film er doorheen. Al was het misschien voor een gamer leuker om alles wat daarin verteld/gedaan werd ook daadwerkelijk te kunnen spelen.
Het spel is hier op Steam te vinden.
Kijk er naar uit! Lijkt me wel een tof spel.
Zie ik nou goed dat ie ook DX11 ondersteund op steam???
Volgens mij kan je op Steam iedere game downloaden vanaf W7+, dus dat zal wel moeten. Alleen W10 heeft DX12 volgens mij, maar niet iedere Steam-user heeft W10.
Er staat iigv dat het spel DX11 als minimum specificatie heeft. Dat lijkt wat vreemd omdat het spel altijd is geadverteerd als het DX12-only spel. Maar wie weet presteert het onder DX11 wel beter op NVIDIA kaarten...
Het was geen verkoop succes. Dus dan gaan ze gewoon aan de slag om het merendeel van de users te bereiken. Dat is steam en DX 11. Blijkbaar waren de grafische foefjes niet zo extreem dat het niet ook in DX 11 wil.
Als die er uberhaupt al in zaten ;)

Als het verleden enige indicatie is dan mag ik toch hopen dat we sinds Halo wel weten dat enige DirectX 'eisen' vanuit Microsoft gewoonweg lariekoek kunnen zijn. Of zijn we dat allemaal weer vergeten? :+
Nooit mee gekregen zelfs :+
Toen Halo uitkwam voor PC was het een Vista exclusive. Halo werd gebruikt door microsoft om mensen te pushen te upgraden naar Vista (wat niemand wou want Vista was erg nieuw en veel mensen hadden er problemen mee).

Microsoft stelde dat Vista vereist was omdat DX10 vereist was voor Halo, en DX10 was voor Vista en werkte niet op XP.
De ophef was dus dat dit onzin was omdat de oorspronkelijke Xbox (waar Halo vanaf geport was) draaide op DX8 of DX9 (weet niet meer welk). 1 + 1 = 2 zeg maar.. Microsoft had dus Halo EXPRES DX10 gemaakt om mensen te pushen naar Vista. Als je nu naar de systeem requirements pagina gaat dan zie je dat hij slechts DX9 nodig heeft en het spel ook prima (volgens microsoft) op win98 zou runnen. De oorspronkelijke dvd-rom case die ik bezit zegt iets heel anders. ;)

Dát is wat ik bedoelde.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 11 augustus 2016 14:45]

Ik herinner me anders Age of Empires 3 nog van microsoft die ik op mijn win2k niet geinstalleerd kreeg omdat ie xp als minimum vereiste toen ik de installer startte.

In die tijd was xp niet meer dan win2k met wat extra grafische rommel rond, dus waarom het daar niet op zou werken leek me vreemd.
Dan maar de installer vanuit commandline aangesproken en een 'netwerk install' gedaan (naar lokale schijf), dat werkte wel zonder probleem, en het spelen ook, dus die vereiste die de installer/MS stelde was inderdaad larie.
Sterker nog, er komt geen DX12 versie naar Steam als ik de developers mag geloven. Bij de buren hebben ze ook een artikeltje geschreven: https://nl.hardware.info/...tes-meer-op-windows-store.
Ah mooi, vond het een erg leuk spel met de paar keer dat ik het speelde op de Xbox. Nu kan ik het op me eige pc spelen
Gaat op het verlanglijstje van steam. Koop hem wel als die iets goedkoper is.
Fijn dat deze game nu ook via Steam te koop is. Via de W10 store had ik hem niet gekocht, overweeg nu toch wel om dit spel via Steam aan te schaffen.
Wat is er mis met de W10 Store? Ik vraag het omdat ik zelf geen W10 draai op dit moment
Heel goed nieuws, want ik weiger om games te kopen in de Windows Store tot Microsoft dezelfde openheid biedt dan bij Win32 games. Ook het prijskaartje van €70 waarmee Quantum Break in de Windows Store verscheen is compleet van de pot gerukt. Nu het spel als win32 game aan een deftige prijs te krijgen is, staat he tnatuurlijk wel hoog op mijn verlanglijstje.
Mij is zojuist ogpevallen dat de prijs van 70 euro verlaagd is naar 39.69.... waarom 39,69 en niet 39,99 is ook weer dom
Waarschijnlijk komen ze daaraan door $39.99 om te rekenen naar euro en daar de hogere btw bij te tellen.
Nu ben ik geen van van de Windows Store, maar het laat wel weer zien dat MS weer haar eigen ramen ingooit. Man support jullie eigen producten eens, Windows phone, UWP.. whatever! Laat eens zien dat je er ZELF ACHTER STAAT! Want anders gaan mensen nooit je product of platform kopen of voor ontwikkelen want je staat er zelf niet eens achter, dus waarom zouden zij dat wel doen?

Zorg dat UWP gewoon werkt voor gamers, spendeer je tijd er aan. en verbeter het. Sta er zelf achter en lanceer je producten alleen daar. Maar MS is net als een auto fabrikant die auto's van de concurrent levert want :"Tja, die zijn gewoon beter.... goh waarom kopen ze onze auto's nu niet?".

UWP in haar huidige vorm is een draak, maar als je voor MS werkt dan kan je net zo goed alvast je ontslag gaan voorbereiden. De huidige aandeelhouders en leidinggevenden bij MS denken maar aan een ding :"Korte Termijn Winst". Het bedrijf of het product zal hun een worst zijn. Op deze toer kan je net zo goed UWP wegsmijten, want je hebt er zelf ook geen vertrouwen meer in (of zo laat je het lijken). Net zoals Windows Phone eigenlijk.
Ik denk dat vooral Remedy zwaar gepusht heeft bij Microsoft om Quantum break naar Steam te brengen. Het spel verkocht zwaar onder de verwachtingen (slechts 450.000 exemplaren volgens VgChartz) en volgens de geruchten gebeurde slechts 5% van die sales via de Windows Store. Dat komt neer op 22.500 exemplaren, véél minder dan de 2 miljoen sales van Alan Wake op Steam. Door Quantum break naar Steam te brengen proberen Microsoft en Remedy vermoedelijk gewoon de ontwikkelkosten terug te verdienen.

Dat Quantum Break geflopt is in de Windows Store is overigens Microsofts eigen fout. Ze hadden het spel nooit in zo'n erbarmelijke staat mogen uitbrengen, en ze hebben nog steeds geen flauw idee wat de wensen en noden van pc-gamers zijn.
Dat zal maar dit staat toch ook raar naar MS toe, de laatste 2 jaar lijkt het wel alsof ze geen enkel vertrouwen hebben in hun eigen producten en alleen maar op "quick cash grabs" uit zijn. Zo verkoop je geen producten, je jaagt mensen zelfs weg bij je producten.

Als Ford autos van VW gaat gebruiken voor hun "officiële reclame doeleinden" (en ja die vergelijking gaat op want MS gebruikt vaak Apple Telefoons ter demonstratie in plaats van Windows Phone producten), dan koopt men geen Ford meer want "Zelfs Ford en haar medewerkers hebben geen vertrouwen in hun product!".

Ja UWP is een drama, maar UWP is te snel uitgebracht en hadden ze eerst even wat langer in een "beta" moeten laten zitten tot dat dingen als modbaarheid, SLI, Gsync en andere low level spul gewoon werkte. Of gewoon volledig open source via GPL of BSD licentie moeten publiceren, zodat de community mee kon helpen met de ontwikkeling.

Ben het ook met je eens dat de PC versie gewoon gerushed is, die had een maandje of 3 a 4 uitgesteld moeten worden. Voor het betere polijst werk :).
Je hebt volledig gelijk. Ik snap natuurlijk wel dat Microsoft geen geld kan blijven investeren in projecten die duidelijk niet aanslaan bij de consument. Maar ze lijken dan ook niet goed te weten wat de consument wil. Om één of andere reden blijven ze volharden aan een tablet/console ervaring op pc, terwijl de meeste pc gebruikers (en zeker de pc-gamers) juist nog een pc gebruiken omdat ze GEEN tablet/console ervaring willen.

Zelf sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde dat Xbox games naar pc kwamen, maar ik was compleet gedegouteerd toen ik vernam wat de beperkingen en kostprijs zijn. Ook andere recente praktijken van Microsoft (ongewenste Windows 10 updates, ongevraagd apps in mijn startmenu zetten, telemetry terug inschakelen na elke update, Chrome-ondersteuning schrappen uit Cortana etc) bezorgen mij hoe langer hoe meer een afkeer van dat bedrijf.
Wat is er mis met Denuvo?
Behalve dat het z'n werk goed doet.
Denuvo beperkt net zo goed het modden en tweaken van games als UWP. Daarnaast kan je games met Denuvo DRM niet meer spelen als de servers van Denuvo offline gaan. De kans is groot dat dit vroeg of laat gebeurt als er een "betere" DRM op de markt komt.
Servers van Denuvo?... Heb ik iets gemist?
Naar wat ik begrepen heb moet je om Denuvo protected games te kunnen spelen regelmatig verbinding maken met de servers.

https://www.reddit.com/r/...why_its_so_hard_to_crack/
Gezien de meest geupvote uitleg in dat draadje ben ik geneigd te geloven dat die server-verklaring complete bullshit is. De top post in dat draadje lijkt me veel waarschijnlijker en in lijn met eerdere bevindingen qua gebruik op de CPU, GPU en andere hardware.
Mogelijk. Maar nadat het mogelijk was om Denuvo games illegaal te spelen via een workaround, las ik wel op diverse sites dat "de servers van Denuvo niet gehacked zijn".
modden klopt
Het is geen DRM en ze gebruiken geen servers en ook geen internet connectie.

Dus daar hoef je niet bang voor te zijn tenzij ze nog een andere vorm van DRM pushen.

Wat helaas te vaak gebeurd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee