Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 128 reacties
Submitter: Wilbert de Vries

Jacob Appelbaum, een van de hoofdontwikkelaars van The Tor Project, is opgestapt. Dit zou het gevolg zijn van meerdere klachten van seksuele intimidatie door Appelbaum op de werkvloer. Het bedrijf heeft een officieel onderzoek ingesteld.

Het vertrek van Appelbaum werd afgelopen donderdag zeer beknopt bekendgemaakt door directrice Shari Steele. De man is op 25 mei opgestapt. Pas afgelopen zaterdag kwam Steele met een uitgebreide verklaring voor zijn vertrek. Geruchten over het gedrag van Appelbaum zouden al langer de ronde doen en recentelijk zouden meerdere klachten ingediend zijn die niet genegeerd konden worden. Na uitvoerig intern overleg is Appelbaum opgestapt.

Jacob AppelbaumThe Tor Project heeft een gespecialiseerd advocatenkantoor in de arm genomen om de zaak uit te zoeken. Steele zegt niet te weten wat het onderzoek allemaal gaat opleveren maar belooft dat ze zo snel mogelijk de waarheid boven water zullen halen. De directrice stelt dat ze 'zeer verontrust' is door deze verhalen. De resultaten van het onderzoek worden 'uit respect voor de betrokken personen' niet openbaar gemaakt.

The Tor Project is onder andere verantwoordelijk voor de Tor Browser. Die anonimiseert internetverkeer door dit door meerdere relais heen te sluizen. Op deze manier kunnen gebruikers bepaalde websites bezoeken en zaken afhandelen zonder dat andere partijen erachter komen wat een gebruiker doet en waar hij of zij zich bevindt. Het systeem lijkt echter niet waterdicht. Tor werd in het verleden gebruikt door bijvoorbeeld de beheerders van de illegale online handelsplaats Silk Road, maar ook door Edward Snowden om bepaalde data anoniem te lekken. Appelbaum, een van de kopstukken van The Tor Project, diende zelfs als een van de journalisten die in 2013 de Snowden-documenten publiceerden.

Lees meer over

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (128)

Sinds het verhaal van Eric Raymond over hoe mensen actief Linus Torvalds in de val probeerden te lokken zet ik altijd vraagtekens bij dit soort verhalen. Uiteraard zou het hier echt kunnen zijn, maar ik weiger om mijn oordeel al klaar te hebben voordat Appelbaum's schuld overtuigend bewezen is.
Dat verhaal van Eric Raymond is ook maar van horen zeggen. Een anonieme bron vertelt hem dat het zo is: of hij/zij het zelf heeft meegemaakt wordt uit dat verhaal niet duidelijk. Voor hetzelfde geld heeft Raymond's betrouwbare bron het ook maar een keer ergens gehoord en ziet hij er nu een complot in. Raymond noemt de bron betrouwbaar, maar uit de chatlog die hij zelf post blijkt nergens ook maar de minste skepsis: hij neemt het direct aan als feit, met een gretigheid die doet vermoeden dat hij het zelf graag wŪl geloven. De rest van z'n opmerkingen, waaronder deze:
(Don’t like that, ladies? Tough. You were just fine with collective guilt when the shoe was on the other foot. Enjoy your turn!)
(alsof alle vrouwen die collectieve schuld prima vonden) doen vermoeden dat hij weinig op heeft met vrouwen in het algemeen of "Social Justice Warriors" in het bijzonder, en dat hij ieder scenario dat wijst op de achterbaksheid van SJW's maar wat graag voor waar aanneemt. Z'n volgers op dat blog draaien er alvast niet omheen en laten hun afkeer van achterbakse vrouwen en SJW's maar wat graag blijken.

Kortom: Raymond hoort een verhaal uit derde, vierde, vijfde of weet ik veel welke hand over de achterbaksheid van mensen die hij niet mag, neemt het direct voor waar aan en gooit dat vervolgens op een blogpost waar het publiek dat soort verhalen maar al te graag hoort. En ineens is het een feit dat "iemand" Linus Torvalds actief in de val probeerde te lokken. Sorry, maar dan zet ik eerder mijn vraagtekens bij dit soort vage samenzweringstheorieŽn van boze mensen dan bij klachten over seksuele intimidatie die binnenkomen bij een organisatie.

[Reactie gewijzigd door HooksForFeet op 5 juni 2016 21:02]

Als ze niet terecht waren stap je niet op zeg ik altijd.
Klopt niet helemaal.

Soms kun je beter weggaan en de eer aan jezelf houden, vooral als de (werk)situatie onhoudbaar is geworden. Ook al zou je niets gedaan hebben (valse aanklachten), je wordt er toch op aan gekeken en mensen beginnen je te mijden.
Je bent al veroordeelt (door de mensen) voordat je schuld (echt) bewezen is. (Je weet misschien nog wel, meteen al die aparte, vreemde of zich iets anders gedragende mensen ophangen, verbranden of in het water gooien vastgebonden aan een steen.)
Ook wordt elke handeling of gebaar onder de loep gelegd, want owee owee je zult die vrouwelijke medewerker maar eens aan durven te raken of iets zeggen wat mogelijkerwijs anders uitgelegd kan worden. Normaal je werk doen is, nee, wordt je dan vrijwel onmogelijk gemaakt.
Dus ja, soms kun je dus beter opstappen.

Daartegenover staat dus dat idd de mogelijkheid bestaat dat je iemand (seksueel) geÔntimideerd hebt, ook al was dat niet je bedoeling.

Het kan ook een vies spelletje zijn, want hij is idd een van de personen die Snowden en anderen geholpen hebben spullen openbaar te maken.

Dus IMHO en zoals het volgens mij ook hoort, hij is onschuldig tot zijn schuld bewezen is.
Tja, je weet hoe de Amerikaanse rechtstaat in elkaar zit: je bent schuldig totdat je onschuld is bewezen (en als je dan schuldig bent gelooft niemand je omdat je schuldig bent, en dan zit je in een eindeloze cirkel)
Hebben we het over hetzelfde Amerika? Volgens mij ben je gewoon innocent until proven guilty.

Frankrijk daarentegen :)
In theprie is dat zo, maar de media speelt hierbij een grote rol. Als de media deze meneer afschildert als pervert of viezerik dan zal hij in de ogen van het volk als veroordeeld zijn.
Gezien het jurysysteem, zou je dan dus kunnen zeggen guilty until proven innocent, ook al is dit officieel niet zo.
Dat is niet alleen in Amerika hoor, dat is hier ook. Wanneer het gaat om zedenmisdrijven, misbruik of KP, gaat alles overboord. En de mensen die zeggen tegen geweld te zijn vinden het prima als dat dan tegen dat soort verdachtes wordt gebruikt.

En zelfs al wordt je vrijgesproken, heb je toch meestal een asterisk achter ja naam staan, in het kader van 'waar rook is, is vuur'
Jazeker, maar gelukkig mogen deze mensen niet beslissen of deze persoon schuldig is of niet en hebben we hier (naar mijn mening) ontzettend goede rechters.
wat d8 je van: you better remain silent, everything you say, we will use against you!
Oh wauw, wat jij aanhaalt is de zogenaamde Miranda warning. Een gangbare variant is:

- You have the right to remain silent and refuse to answer questions.

- Anything you say may be used against you in a court of law.

- You have the right to consult an attorney before speaking to the police and to have an attorney present during questioning now or in the future.

- If you cannot afford an attorney, one will be appointed for you before any questioning if you wish.

- If you decide to answer questions now without an attorney present, you will still have the right to stop answering at any time until you talk to an attorney.

- Knowing and understanding your rights as I have explained them to you, are you willing to answer my questions without an attorney present?

Dat is juist om een verdachte zijn of haar rechten uit te leggen! :)
ok natuurlijk zijn dat ook een aantal artikelen, maar zwijgen is toestemming geven op een reeks van valse claims, maar zoek eens op wat de occulte legale definitie van het woord, understand is onder de knop lexica op de site one heaven, black law, latin for lawyers en of Uniform Commercial Code 1-201, omdat legalese een andere taal is dan dat we kunnen begrijpen!!, zie hierboven, heb je blijkbaar een advocaat nodig, die legalse wel kan/mag gebruiken vanwege zijn licence to practise law, maar iemand anders voor je laten spreken maakt jezelf meteen incompetent en daar worden stille notities van gemaakt oa ....
Zou kunnen - aan de andere kant voelde hij zich misschien ongewenst, of kreeg hij de keuze tussen ofstappen of ontslagen worden zonder dat er bewijs is voor de beschuldigingen. Dat is wat er met Tim Hunt gebeurde, en de aantuigingen tegen hem zijn volledig onderuit gehaald. Ik weet niet wat voor klimaat er binnen de Tor organisatie bestaat (maar ik beschuldig ze ook nergens van).

[Reactie gewijzigd door Mitsuko op 5 juni 2016 17:28]

De "mensen" hebben de neiging je al gefileerd te hebben voordat er feitelijk iets bewezen of anderszins aangetoond is. Dat hoeft strafrechtelijk niets voor je in te houden maar het feit dat er Łberhaupt dergelijke procedures tegen je lopen maken doen alsof er niets aan de hand is, en dus normaal werken, vrijwel onmogelijk.
Ik denk dat er dus realistisch gezien niet veel anders op zit, of er nou iets voorgevallen is of niet.
Roddelclubjes gevuld met mensen die een waarheid in pacht menen te hebben zijn de kwaadaardige tumor van elk bedrijf en zijn zeker in staat carriŤres of zelfs levens te slopen.
Zeker als er belangen voor deze of gene meespelen.

Dit alles natuurlijk zonder het ťťn of het ander te beweren over de kwestie inhoudelijk, ik heb geen flauw idee wie die gast is en wie de aanklager is of wat er dan voorgevallen zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Alpha Bootis op 6 juni 2016 01:00]

In de VS mogelijk soms wel; daar is het zelfs soms voor een onschuldige voordeliger om voor de rechter toe te geven dat hij een misdrijf begaan heeft.

Trouwens, hier vast ook wel eens. Het is erg gevaarlijk om jouw standpunt "waar rook is, is vuur" als wetmatigheid te beschouwen. Dat doet justitie soms, en dan wordt na 10 jaar een onschuldige vrijgelaten, met een flinke schadevergoeding. Denk aan Lucia de B. Denk aan de Schiedammerparkmoord. Etc. etc.

Zoals ik elders al schreef: hier weten we het niet. Het kan alles zijn tussen "nerds be awkward" en "rape". Of dus zelfs niets.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 6 juni 2016 11:27]

Het punt is dat ook 'de zweem' schadelijk is. Niet alleen voor de persoon in kwestie (hij of zij kan zich immers minder goed richten op de werkzaamheden) maar ook voor het bedrijf. Het is dan in het belang van het bedrijf om een stapje terug te doen.
Volgens Appelbaum is het inderdaad een vage lastercampagne om hem met seksuele intimidatie te associŽren.

http://www.twitlonger.com/show/n_1soorlp

edit Ik zie net dat deze verklaring hier ook al was gepost door quadsimodo hieronder. Sorry voor de dubbelpost

[Reactie gewijzigd door rysh op 6 juni 2016 16:10]

Wat mij betreft bedankt ondanks de dubbelpost, ik had het anders waarschijnlijk niet gezien :)

Het is nu zijn woord tegen dat van hun, dus het blijft afwachten, maar ik hoop dat ťťn van de partijen inderdaad een rechtzaak begint om de waarheid te verkrijgen (of hij heeft jaren lang mensen serieus bezeerd, of zijn volledige reputatie wordt met leugens verwoest - hoe dan ook is het van belang om er achter te komen wie de waarheid vertelt).
Statement by Jill Bšhring regarding Jacob Appelbaum
On June 7, 2016, Gizmodo published a story in which “eyewitnesses” - Emerson Tan, Meredith Paterson, and Andrea Shepard - supposedly “recount” Jacob Applebaum’s “unwanted sexual advances”. The article was quickly picked up and developed further, for example by the dailydot. I am the girl in that story.

I recall that night clearly, and my story is entirely different. This is how it happened.

[...]
http://www.twitlonger.com/show/n_1sop8ps
Nog een overweging: het kan beide waar zijn.

Je kunt een belangrijke persoon zijn EN een vrouw seksueel intimideren.
Er kan een aanklacht zijn EN de overheid / media kunnen dat vervolgens enorm aangrijpen om voor hun eigen karretje te spannen omdat het ze uitkomt om die persoon (om andere redenen dan bescherming van de rechten van vrouwen!) te devalueren. Het is geen of/of-situatie.
dus wachten wanneer hij er bij de TU eindhoven wordt uitgegooit?

bovendien is hij wel gewend aan valse beschuldigingen, https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Appelbaum#Early_life_and_education
Jacob heeft vandaag een verklaring op Twitlonger gezet:

"Berlin, June 6, 2016

In the past few days, a calculated and targeted attack has been launched to spread vicious and spurious allegations against me. Given the way these accusations have been handled, I had little choice but to resign from my position as an advocate at the Tor Project and devote my full attention to completing my doctoral work on cryptography at the Technical University of Eindhoven.

Vague rumors and smear campaigns against me are nothing new. As a longtime public advocate for free speech and a secure internet, there have been plenty of attempts to undermine my work over the years.

Now, however, these unsubstantiated and unfounded attacks have become so aggressive that I feel it’s necessary to set the record straight. Not only have I been the target of a fake website in my name that has falsely accused me of serious crimes, but I have also received death threats (including a Twitter handle entitled ‘TimeToDieJake’).

I think it’s extremely damaging to the community that these character-assassination tactics are being deployed, especially given their ugly history of being used against fellow members of the LGBT community. It pains me to watch the community to which I’ve dedicated so much of my life engage in such self-destructive behavior. Nonetheless, I am prepared to use legal channels, if necessary, to defend my reputation from these libelous accusations.

I want to be clear: the accusations of criminal sexual misconduct against me are entirely false.

Inevitably, there may have been moments in my professional or private life when I may have inadvertently hurt or offended others’ feelings. Whenever I was aware of these instances, I have, and will continue to, apologize to the friends and colleagues in question and to continually learn how to be a better person. Though the damage to my reputation caused by these allegations alone is impossible to undo, I nonetheless take the concerns of the Tor community seriously. To dispel any further rumors, to the best of my knowledge, the Tor network is not ‘compromised.’

I’ve dedicated my life as a journalist, activist, and longtime member of the Tor Project to advocating for the transparency of public processes and to speaking out about the necessity of privacy, security, and anonymity. These are ideals that I will continue to uphold, despite the vicious campaign that is currently being waged against me.
"

media en propaganda
Ik geloof werkelijk geen woord van tegen hem ingebrachte beschuldigingen, het strookt volstrekt niet met zijn persoonlijkheid of hoe ik hem zelf ken. Welke partijen belang hebben bij wat ik een 'karaktermoordaanslag' op een prominent en begenadigd Tor- en Wikileaks-woordvoerder zou willen noemen is niet moeilijk te raden. De smear-campagain tactieken die met name GCHQ gebruikt voor desinformatie :( zijn dankzij Snowden en Greenwald inmiddels bekender geworden dan die partijen lief is wat de effectiviteit ervan danig beperkt. Jammer dat de meeste journalisten nog steeds te vaak kritiekloos persberichtjes overpennen. Onverantwoord, want de propagandamachine draait anno 2016 op volle toeren - er zijn zelfs meer 'persvoorlichters' dan journalisten in Nederland! Je hoeft geen Chomsky gelezen of gezien te hebben om te begrijpen dat 'persvoorlichters' strikt genomen ingehuurd worden om te misleiden en uiterst selectief (liever de halve waarheid dan de hele waarheid) of strategisch (slecht nieuws naar buiten brengen op een moment dat het niemand opvalt) met de waarheid om te gaan. Want zeg nou zelf, als politici gewoon altijd eerlijk de waarheid zouden willen spreken had je al die 'persvoorlichters' niet nodig gehad! Uit het feit dat je tegenwoordig zo ontzettend veel 'voorlichters' hebt zou je wellicht zelfs mogen concluderen dat het tegenwoordig kennelijk nog onwenselijker is dat burgers aan de waarheid :X blootgesteld worden 8)7 en dat ze evenmin moeten worden aangemoedigd om zelf te proberen op basis van kale feiten en meningen uit verschillende invalshoeken zelf een mening te vormen. De media bestoken je anno 2016 te vaak met opmerkelijk eenzijdig gebrachte meningen die met veel tamtam als 'feiten' gebracht worden (als je niet begrijpt wat ik bedoel moet je maar eens de Frankfurter Zeitung of The Guardian lezen en dat vergelijken met een willekeurige Nederlandse krant - of kijk even op basis van welk 'bewijsmateriaal' we besloten hebben tot een boycot van Rusland (geen fris land natuurlijk, maar als mensenrechten het argument is zou je eerst en direct de VS, Saoudi ArabiŽ en IsraŽl moeten boycotten! }> )). De online lezer kan gelukkig ter verificatie ook nog even kijken wat The Intercept, Al Jazeera en RT erover te zeggen hebben voor hij de rondgebazuinde mening van de vaderlandse pers overneemt. ;) Kortom, laten we het nieuws kritisch blijven volgen maar ervoor waken ons geen oordeel aan te meten of laten praten voordat alle feiten op tafel liggen...

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door quadsimodo op 6 juni 2016 12:26]

Dit doet me heel erg denken aan de perikelen rond Julian Assange met die Zweedse vrouwen die hem aanklaagden voor verkrachting.

De Amerikaanse overheid huurt een paar mooie vrouwen in om een lastig persoon te verleiden en daarna wordt deze beschuldigd van seksuele intimidatie of verkrachting. Persoon stapt op, klaar is Kees!

Tor is natuurlijk een doorn in het oog van de Amerikaanse overheid en Applebaum heeft al aangegeven dat de overheid hem steeds probeert te overtuigen om een paar backdoors in te bouwen die ze beloven alleen tegen terrorisme en kinderporno te gebruiken.
Geval van Assange was dat hij sex met twee vrouwen had maar dat een vrouw naderhand overgehaald is om hem van onzedelijke zaken te betichten maar later bleek dat het lang niet zo opgeklopt was al het werd gebracht terwijl de openbare aanklager zich in allerlei bochten wringt om specifiek Assange in Zweden te krijgen. Dat licht er zo dik op dat je wel mag constateren dat de VS zware diplomatieke druk heeft uitgeoefend op Zweden om Assange te pakken te krijgen.

Het geval van Appelbaum staat er duidelijk los van totdat je meer weet van het onderzoek. Het is mogelijk dat hij terecht moest opstappen en het is ook mogelijk dat hij erin geluisd is.
Geval van Assange was dat hij sex met twee vrouwen had maar dat een vrouw naderhand overgehaald is om hem van onzedelijke zaken te betichten maar later bleek dat het lang niet zo opgeklopt was al het werd gebracht terwijl de openbare aanklager zich in allerlei bochten wringt om specifiek Assange in Zweden te krijgen. Dat licht er zo dik op dat je wel mag constateren dat de VS zware diplomatieke druk heeft uitgeoefend op Zweden om Assange te pakken te krijgen.
Zet het alu hoedje maar even af.

De zaak begon omdat de twee vrouwen Assange vroegen om een SOA test te doen. Ze wilden de politie hem hiertoe laten dwingen. Hoewel de aanklacht altijd vertaald wordt als "verkrachting" is dat een niet correcte vertaling uit het Zweedse wetboek. Het Zweedse wetboek kent het misdrijf verkrachting maar in vele gradaties. De laagste variant vertaal je nog het beste naar aanranding. Dit is wat Assange ten laste werd gelegd.

Daarna escaleerde de zaak. Assange weigerde om vragen te beantwoorden en vertrok ook uit Zweden.

De lichtste aanklachten zijn overigens inmiddels al verjaard. Nu moet hij nog even tot 2020 kamperen in de ambassade en dan is ook de laatste aanklacht in Zweden verjaard tegen hem.

De wijze les? Heb altijd condooms bij je. :)
Hier wat meer details over de aanklachten tegen Assange:

http://www.theguardian.co.../17/julian-assange-sweden
Heb je een bron voor zijn weigering om op vragen te antwoorden? Voor zover ik me meen te herinneren heeft hij tijdens zijn verhoor in Zweden wel degelijk verklaard seks te hebben met de dames, met wederzijdse toestemming.

Best ook nog even bij vertellen dat hij pas vertrok uit zweden nadat zijn verblijfsvergunning afgekeurd was en dit met toestemming van het zweedse gerecht.
Hij had aangegeven zich vrijwillig te melden voor verhoor, mits de Zweedse overheid garanties zou geven dat hij niet zou worden uitgeleverd aan de USA. Die garanties wilde de Zweedse overheid niet geven dus bleef hij weg.
Het stonk inderdaad. Ik had hetzelfde gedaan als ik hem was.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 6 juni 2016 11:04]

De Amerikaanse overheid huurt een paar mooie vrouwen in om een lastig persoon te verleiden en daarna wordt deze beschuldigd van seksuele intimidatie of verkrachting. Persoon stapt op, klaar is Kees!
Daarom moet je als politicus of publiek figuur dus ook 'integer' handelen
Bunga bunga feestjes vallen daar bijvoorbeeld niet onder. Maar ook privť zaken doen met zakelijke relaties is gevaarlijk!

Als er 'een lekker wijf' op het werk heel hard wil, dan neem je die uit eten en niet op de kopieermachine. Je handen blijven op het werk bij jezelf en seksueel getinte opmerkingen zijn nooit gepast op het werk of tijdens werkgelegenheden.

Doe je dit wel, dan ben je gewoon een }:O . En dan is het niet onterecht om je baan te verliezen. Zeker als je de baas bent.
Als er 'een lekker wijf' op het werk heel hard wil, dan neem je die uit eten en niet op de kopieermachine
...
Doe je dit wel, dan ben je gewoon een


Zo makkelijk om te oordelen.
Stel, je bent vrijgezel. En duikt met een vrouw het bed in, nadat je met z'n tweeŽn gezellig een bar leeggedronken hebt.
Twee weken later staat de politie op de stoep met een aanklacht wegens aanranding of verkrachting...

Moet je als politicus of publiek figuur voortaan celibatair gaan leven? :?
natuurlijk moet je als bekend figuur wel uitkijken, lijkt me logisch :) maar tegen valse aanklachten kun je je bijna niet indekken...

[Reactie gewijzigd door Pietervs op 5 juni 2016 17:57]

Moet je als politicus of publiek figuur voortaan celibatair gaan leven? :?
natuurlijk moet je als bekend figuur wel uitkijken, lijkt me logisch :) maar tegen valse aanklachten kun je je bijna niet indekken...
One night stands zijn nogal riskant. Misschien is het wijzer om dat dan niet te doen.
Waarom niet eerst elkaar beter leren kennen? Veel royals doen het daarom rustig aan. Voor je het weet huurt een tabloid een escort in voor een sappig verhaal en filmpje.
Tenzij je Paris Hilton bent is het lastig 'te spinnen'.

Helemaal als er een gezagsverhouding is hoor je de schijn gewoon niet tegen te krijgen.

Dit geval klinkt gewoon als foute boel, want de meeste leidinggevenden kijken wel uit om ook maar het idee van seksuele spanning op de werkvloer toe te laten!
Je kan altijd de camera mee laten draaien... Als je er een verkrachting mee weerlegt is het de taakstraf voor het filmen wel waard ;)
In sommige landen krijgen vrouwen altijd het voordeel van de twijfel. Je wordt hoe sowieso ondervraagt door de politie en als ze er niet uit komen volgt een rechtszaak. Dan is het jouw woord tegen die van haar. Maar als zij jou 'per ongeluk' tijdens de seks heeft gekrabd dan kan dat al uitgelegd worden als verkrachting, omdat dit als bewijs wordt gezien dat zij tegenstribbelde. Neem maar aan dat die vrouwen die Assange hebben bewerkt goed geÔnstrueerd zijn om wat te doen en wat de zeggen.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 6 juni 2016 11:10]

In sommige landen krijgen vrouwen altijd het voordeel van de twijfel.
Als er twijfel is, dan ben je eigenlijk al 'gevaarlijk' bezig.

Een dronken dame mee naar huis nemen die je voor het eerst ontmoet in de bar is niet iets waarbij je achteraf veel dingen kunt rechtzetten.
Als je al een paar keer een leuke date hebt gehad, dan 'ken' je elkaar al een beetje en zal een zwoele nacht na een paar drankjes teveel ook totaal anders worden uitgelegd. En als er dan wat krassen op je lichaam staan zal dat heel anders overkomen!
Neem maar aan dat die vrouwen die Assange hebben bewerkt goed geÔnstrueerd zijn om wat te doen en wat de zeggen.
'Bewerkt'? Ik ga echt niet op internet aannemen dat Assange erin is geluisd, omdat dat een beter verhaal maakt. Assange had zijn broek ook kunnen aanhouden, hij had zelfs een jasje kunnen aandoen en er was helemaal niks aan de hand geweest!
Dus ook Assange is wel een beetje een }:O geweest. Onveilige sex met 'random' vrouwen staat sowieso niet hoog op de lijst met intelligente dingen.

[Reactie gewijzigd door TheGhostInc op 6 juni 2016 16:12]

Heeft Jake hier niet integer gehandeld?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ken niet alle verhalen. Maar deze geeft wel heel mooi weer hoe men iets anders is gaan interpreteren dan dat het gebeurd is.
Een relatie met een ondergeschikte en integer is bijna niet te verenigen.

Stel er komt een promotie aan of er moet gesaneerd worden. Hoe gaat Jake 'bewijzen' dat hij kiest op zakelijke gronden en niet zijn .... achterna loopt? Waarschijnlijk niet.

Relaties op de werkvloer zijn een mijneveld.

Maar ook als de relatie geen stand houd. Dan heb je ineens iemand in de organisatie die misschien 'wraak' wil.

Als je prive en zakelijk niet kan scheiden, dan is het soms beter om te gaan. Zelfs als er niks is gebeurd wat 'fout' of strafbaar zou zijn.
Klinkt weinig plausibel. Tor is een creatie van de Amerikaanse overheid zelf en volgens mij kunnen die tot op vandaag nog steeds op een zeker niveau meeluisteren, zeker in het kader van de War on Terror. Daarnaast hebben ze in het verleden al meer dan voldoende kansen gekregen om Jacob op andere en makkelijkere manieren uit te schakelen. Nu gaat het om een interne beschuldiging, als dit door de USA gecoŲrdineerd is, zou dit beteken dat ze al mensen vrij hoog hebben zitten. Welk voordeel hebben ze dan bij het onschadelijk maken van ťťn ontwikkelaar? Weinig en als ze het toch willen doen dan zijn er een hoop makkelijkere manieren.

Het klinkt logischer dat sommige "goede" mensen soms ook een donkere kant kunnen hebben. Net zoals Hans Reiser als geniale ontwikkelaar, ook in staat is een moord te plegen.
Sinds Snowden weten we dat de NSA grote problemen heeft met PGP, Off the record software, en TOR. Open source encryptie op de juiste manier toegepast werkt en kan de NSA niet zomaar kraken zoals ze dat bij bijvoorbeeld SSH wel kunnen. Google Abblebaum NSA changing the narratieve. Der is een uitstekende video presentatie opgenomen op de chaos computer club in Berlijn met de docu maakster van citizen four en de man waar dit artikel over gaat. Ik zit op mobile kan even geen link vinden.
Voor mensen die geen zin hebben in een google search: https://www.youtube.com/watch?v=0SgGMj3Mf88
De Amerikaanse overheid huurt een paar mooie vrouwen in om een lastig persoon te verleiden en daarna wordt deze beschuldigd van seksuele intimidatie of verkrachting. Persoon stapt op, klaar is Kees!
Ben het wel met je eens. Ik heb lang vertrouwen gehad in dit soort berichten, maar keer op keer bleken er vanaf de start al veel vraagtekens te zijn en uiteindelijk bleef er doorgaans niets van over. Ook dit keer kleeft het verhaal weer aan elkaar van vage termen (er zouden klachten ingediend zijn) en zal het bepaalde partijen ongetwijfeld wel goed uitkomen.

Als er geloofwaardige aanklachten liggen is het belangrijk die te onderzoeken, maar als al snel blijkt dat er niets van klopt dan hoop ik dat de betrokken personen ook eens een keer achterhaald en gestraft worden. Want dat is iets waar het tot nu toe aan ontbreekt.
Ben het wel met je eens. Ik heb lang vertrouwen gehad in dit soort berichten, maar keer op keer bleken er vanaf de start al veel vraagtekens te zijn en uiteindelijk bleef er doorgaans niets van over.
En van de alu hoedjes verhalen bleef wel wat over? De Amerikaanse overheid die twee Zweedse dames in huren om een zeer vage aanklacht te creeren. Kom op nou toch. Er gaan hier op Tweakers de wildste verhalen in het rond zonder ook maar de geringste aanwijzing. Roddel en achterklap.
Wat betreft die 'alu hoedjes verhalen': in de gevallen waar ik op doel werd de aanklacht doorgaans ingetrokken nadat de reputatieschade al was geleden of er werd slechts geconcludeerd dat er te weinig bewijs was. Op dat punt heeft het publiek, de pers en de betrokken justitiŽle departementen alle belangstelling verloren om nog verder aan waarheidsvinding te doen. Zoals ik in mijn reactie al aangaf worden de daadwerkelijke schuldigen nooit gevonden en ergert mij dat.

In theorie kan het natuurlijk ook dat deze vrouwen op eigen initiatief handelen, maar dan is wel de vraag waarom er steeds gekozen wordt voor een hooggeplaatst persoon die de nodige vijanden heeft gemaakt en waarom de aanklachten dan zo makkelijk komen te vervallen. In andere gevallen waar het daadwerkelijk om het geld te doen was waren de slachtoffers zeer volhardend. In gevallen waar echt iets aan de hand was (zoals bij Berlusconi) is de waarheid volledig boven water gekomen. Wat hier aan de hand is weten we dus niet, maar dat is nog geen reden om iedere theorie als 'alu hoedje' weg te zetten.

Ik ben het er overigens mee eens dat het niet zo handig was van Artgod om in dit stadium met de vinger naar de VS te wijzen. Daarmee wordt het in feite een beschuldiging in plaats van een theorie, en dat gaat inderdaad te ver zonder bewijs.

[Reactie gewijzigd door Tribits op 6 juni 2016 11:52]

In het verleden is al eens ingebroken in appartement van Applebaum en werden hij en zijn vriendin bespioneerd.

http://www.berliner-zeitu...k-der-zersetzung--3732302

Als de aanklacht tegen Applebaum een complot is dan is het niet onwaarschijnlijk dat zijn lichaam binnenkort gevonden wordt met een afscheidsbrief.
complot theorieŽn allemaal zeg, ga goed boek schrijven zou ik zeggen
De belangen bij het uitschakelen van Tor zijn anders erg groot, dus ergens zou het me niet eens verbazen.
De Amerikaanse overheid huurt een paar mooie vrouwen in om een lastig persoon te verleiden en daarna wordt deze beschuldigd van seksuele intimidatie of verkrachting. Persoon stapt op, klaar is Kees!
Maar hier heb je uiteraard geen bewijzen van....
Nee, maar ik zie meestal wel patronen ontstaan...
Ik zeg niet dat je geen gelijk hebt, maar zonder bewijzen is alles mogelijk. En toeval bestaat wel degelijk. Hoe leg je anders de correlatie tussen aantal moorden en de marktaandeel van Internet Explorer uit? http://gizmodo.com/597798...your-favorite-chart-today
Ik zeg ook niet dat ik gelijk heb. Maar ik ben wel sceptisch gezien het feit dat dit soort dingen steeds weer voorkomt.

Bij Assange is het volgens mij vrijwel zeker dat hier een luchtje aan zit. Dan lijkt het mij bijna logisch dat dit een modus operandi is van bepaalde overheidsdiensten.

En we weten nog steeds niet wat er gebeurd is met de ontwikkelaars die Truecrypt ontwikkelden. Misschien zijn zij ook beschuldigd van verkrachting en zei de regering: 'als je er mee stopt dan laten we de aanklacht vallen.'

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 6 juni 2016 10:22]

omdat iemand paranoia is wilt nog niet zeggen dat het niet waar is...

Btw de Conspiracy theorist...

bron:
http://www.zerohedge.com/...tack-anyone-who-challenge
'Tor is natuurlijk een doorn in het oog van de Amerikaanse overheid en Applebaum heeft al aangegeven dat de overheid hem steeds probeert te overtuigen om een paar backdoors in te bouwen die ze beloven alleen tegen terrorisme en kinderporno te gebruiken.'

hier haakte ik af...
er is natuurlijk niemand die gelooft dat de amerikaanse overheid, alleen voor dat soort zaken zoiets zou gebruiken.

er IS een backdoor.. mooi dan kunnen we vastwel via die backdoor een eigen backdoor protocol erin sleutelen 'omdat het kan'
blij dat deze man niet op dit soort grappen ingaat en de gemiddelde tor browser gebruiker EN werknemer van dit project, is natuurlijk slim genoeg om dat soort omzin te weerleggen naar het land der fabelen

beetje jmmr dat dit soort nieuws dan wel weer bekend word, aangezien we geen inside link krijgen naar dit 'onderzoek' door openbaring.

want dan schieten we er nog niks mee op.. dat weten we alleen 'deze man is vermoedelijk opgestapt door..' en meer niet..
De opmerking was natuurlijk sarcastisch bedoeld!
enige probleem daarmee is: op internet in geschreven stilstaande tekst emoties onderscheiden zoals sarcasme.. is nogal onmogelijk in veel gevallen ;)
In veel gevallen ja, hier was het overduidelijk.
Je haakte af bij de laatste zin?
t verhaal begon geloofwaardig.. of iedergeval doelstellend.. toen ik dat las over 'terrorisme/kinderporno' haakte ik af want dat wordt elke keer als excuus gebruik door de VS..

ja we willen jullie allemaal zo'n mooie nano chip inbrengen.. weten de artsen precies wat er aan scheelt als je bewusteloos in de ER binnenkomt..
dan weten we ALLES van je.. inclusief wat je gister gegeten hebt en waar je de afgelopen 20 jaar op vakantie bent geweest.

super veilig.. en het is iig tegen het verdwalen op de wereldbol natuurlijk SUPER handig

^ dat soort slogans etc. om dingen aan te smeren/op te leggen die de vrijheid ten koste van de 'veiligheid' in gevaar brengen.. op en top de VS.. en als ze straks met dingen als TTIP en daar een variant op (iets omtrend veilgheid) ook mooi een verdragje sluiten dat ze alles mogen aftappen 'omdat het kan' is natuurlijk het hek van de dam.

maar dat begint vaak met dit soort rare verzoeken van regeringen (ook de onze)

ja... U heeft wel mooi een encryptie programma draaien op U chat app. maar daar zijn we eigenlijk niet zo blij mee 'want stel je voor' dat IS ook vrolijk hier opzit..
dan wordt traceren van terrorisme ons onmogelijk gemaakt.
dus wees even zo vriendelijk om een backdoor in te bouwen zodat we iig kunnen meekijken met alles en iedereen.
De resultaten van het onderzoek worden 'uit respect voor de betrokken personen' niet openbaar gemaakt.
Maar de beschuldiging wel; bijzonder...
Misschien beetje alu hoedje, maar onlangs wist de FBI allerlei mensen achter silk road 2 te achterhalen nu wordt de hoofd ontwikkelaar opeens ontslagen voor "seksuele intimidatie". Snowden Assange kreeg toen ook opeens een aanklacht voor verkrachting aan zijn broek..

Is dit een nieuwe taktiek misschien? We kunnen hem niet pakken, dus zetten we maar wat vrouwen neer die dan gaan roepen dat ze aangerand zijn door deze persoon?

[Reactie gewijzigd door ro8in op 6 juni 2016 09:24]

Nogal suggestief als je het mij vraagt. Maar mocht je gelijk hebben, weten we nog niks. Is Tor nou een doorn in het oog of is de hele handel al lang in kaart gebracht door allerlei organisaties en dus schijnveiligheid?

@kidde: Een encrypted 'precommitment' plaatsen en dan als ie weg is deze openen maar nog steeds geen formele beschuldigingen doen. Ik weet niet maar voor een vermeend slachtoffer van verkrachting lijkt me dit niet bepaald de meest geloofwaardige manier om dat naar buiten te brengen.

[Reactie gewijzigd door blorf op 5 juni 2016 12:37]

Doorn in het oog. De gebruikers van de Tor website kunnen vaak niet achterhaald worden. De locatie van de Tor site vaak wel.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 5 juni 2016 12:41]

Voor een enkele persoon of een public community is dat misschien in de praktijk zo. Maar als je de internet traffic-logs van een groot aantal landen ter beschikking hebt kan je daar volgens mij een heleboel leuke algoritmes op loslaten die o.a. groepen personen kunnen aanwijzen. Vervolgens kan je de informatie van banken over geldtransacties en die van de ISP's over de andere activiteiten van dezelfde deelnemers/computers maar dan buiten het Tor-netwerk er nog bij halen.
Naar mijn idee heeft een 'anonieme' club van meer dan 10 personen geen schijn van kans als de veiligheidsdiensten er lucht van hebben.

[Reactie gewijzigd door blorf op 5 juni 2016 13:00]

Je kan algoritmen los laten wat je wil maar raden is wat anders dan weten zeg ik altijd maar.
Sowieso vallen eerst alle niet-Tor-gebruikers af. Deelname aan Tor kan een ISP voor zover ik weet gewoon zien en is terug te zien in gelogde metadata.
Als je daarna het gedrag van de in- en uitgangen van het netwerk analyseert, dus de client-computers gaan er waarschijnlijk al zaken opvallen als je de ip's, bijbehorende verbindingen en tijdstippen van diverse laden gaat vergelijken. Daarna kan je nog alles wat de client-computers buiten Tor om nog het net op gooien analyseren en daar mogelijk een soort signalement van de persoon uit halen. Misschien zelfs een stukje gedrag die een vermoedelijke relatie met een andere persoon bevestigt.

Ik denk: het netwerk is een bijna niet voor te stellen doolhof maar heeft een architectuur die ge-automatiseerd door computers is aangelegd en dus ook door computers doorgrond kan worden.

[Reactie gewijzigd door blorf op 5 juni 2016 18:15]

Daarom moet je niet direct met tor connecten. Slimmer is eerst een aantal vpn's te gebruiken en dan pas het tor netwerk op te gaan.
Wil je echt anoniem zijn, zul je jezelf super paranoia moeten instellen.
Als je echt anoniem wilt blijven kun je beter helemaal thuis niet het internet op gaan. Gewoon de WiFi van de NS, Starbucks oid als beginpunt gebruiken.
En dan nog eerst meerdere VPN's en je mac adres spoofen. Anders geef je locatiedata weg en ben je waarschijnlijk ook wel geregistreerd door een of andere camera. Met het mac-adres van je NIC als mooi bewijs dat het jouw laptop was.
Je hoeft maar 1 foutje te maken en je bent ineens niet meer zo anoniem. Gaat er langere tijd overheen, worden mensen vanzelf een keer slordig.
Een alu-hoedje kan natuurlijk ook andersom zitten: Applebaum blijkt een infiltrant maar het TOR team kan (of mag!) dat niet hard maken en dus werken ze hem zo de deur uit.
Is dit een nieuwe taktiek misschien? We kunnen hem niet pakken, dus zetten we maar wat vrouwen neer die dan gaan roepen dat ze aangerand zijn door deze persoon?
Of misschien zijn het een bepaald soort mannen?
Machtsbelust en/of ze trekken zich wat minder aan van wetten en/of normen en waarden?
Dat kan dus zeker ook hoor, vandaar dat ik mijn comment ook begon met het is een beetje alu hoedje denken. Ik ben zelf niet zo van dit soort complot theorieen. Alleen de linken zijn in dit geval wel erg obvious.
Dus niet alleen vermoed je een complot, maar als het niet zo is, ben je al zeker dat het de schuld van het slachtoffer is. Wow, misschien toch eens professionele hulp gaan zoeken, kan nooit geen kwaad.
Dat zeg ik niet. Het valt mij gewoon op dat veel bekende en voor bepaalde overheden en inlichtingendiensten lieden steeds weer beschuldigd worden van sexual misconduct.

Het kan zijn dat de aanklacht legitiem is, maar ik blijf sceptisch.

Zo wordt Applebaum beschuldigd van 'sexual mistreatment' en er wordt niet precies omschreven wat dit inhoud.
En mannen moete leren dat neen toch echt neen is en dat je dan beter kan stoppen ipv verder te gaan.
Overigens gaat het bij Assange, en ook bij tenminste 2 klachten tegen Appelbaum, niet om een "nee" of andere afwijzing maar om het ontbreken van toestemming doordat de slachtoffers sliepen of onder invloed waren.

Wat dat betreft is het aanleren van "nee is nee" eigenlijk onvoldoende. "Het ontbreken van een ja bij vol en nuchter verstand is nee" bekt natuurlijk niet zo lekker maar is wel duidelijker.
Probleem is dat het tegenwoordig anders ligt.
Een vrouw kan vrijwillig seks hebben met je , maar bvb een dag, week , maand erna spijt van hebben en je beschuldigen van verkrachting.
En ja , jij gaat de gevangenis in voor verkrachting.
Zijn hopen voorbeelden en discussies over "consent "
Als een vrouw op dat moment geen seks met je wil betekent niet dat ze geen relatie met je wil. Bij vrouwen moet je vooral geduld hebben.

Een vrouw kan ook hard to get spelen, want zij moet natuurlijk testen of een man wel bij haar blijft.

Kijk als een vrouw je overal loopt te blocken dan kan je er inderdaad beter mee kappen. Maar het is allemaal niet zo zwart / wit als jij stelt.
'Nee' is zeker wel zo zwart/wit. Nee is nee, punt. Zo moeilijk is het niet, als iemand niet wil dan heb je dat te respecteren. Ook al heb je het idee dat ze een spelletje speelt: nee blijft nee.
Ach, als een vrouw het leuk vind noemen ze het liefde. Als ze het niet leuk vind is het ineens seskuele intimidatie.

Ik denk dat dit een grijs gebied is.
Dat is amper een grijs gebied, je geeft zelf precies aan waar het om gaat: wil ze het ja of nee? Het probleem is eerder dat mannen de signalen niet (willen) begrijpen of simpelweg negeren. Die ongepaste grapjes zijn leuk toch? Toch? Als je flirt met een collega (wat je naar mijn mening beter niet op je werk kunt doen) en hij/zij vind dat leuk dan zal er geen probleem zijn. Het probleem is dat velen niet weten dat de ander het niet leuk vind. En als je baas zoiets doet en de signalen niet begrijpt dan is het lastig zoiets duidelijk te maken. Het lijkt me niet gemakkelijk om dat even tegen je baas te zeggen.

Je hebt je ook als man gewoon te gedragen, zeker op de werkvloer en al helemaal als baas zijnde. Dergelijke situaties zijn ongelofelijk vervelend voor een vrouw en kan veel meer gevolgen hebben dan de gemiddelde man doorheeft. Maargoed, nu hoor ik veel mensen denken: wat een onzin dat valt allemaal wel mee, en precies dat is onderdeel van het probleem.

Momenteel kunnen we er nog weinig over zeggen, maar wanneer dergelijke klachten binnen komen lijkt het me verstandig afstand te nemen.

[Reactie gewijzigd door Zenomyscus op 5 juni 2016 14:53]

Als een vrouw op dat moment geen seks met je wil betekent niet dat ze geen relatie met je wil. Bij vrouwen moet je vooral geduld hebben.
Bedenk wel dat het hier om professionele/zakelijke relaties gaat. Daar gelden doorgaans zeer strikte regels voor, veelal opgesteld in de wetten van het land en overgenomen plus aangevuld door de organisatie zelf. Praktisch gezien sluiten die doorgaans iedere vorm van avances uit, juist om dit soort problemen te voorkomen.

Dat je in een bar soms wat moeite moet doen om iemand te verleiden is een ander verhaal, dat is een heel andere situatie. Zelfs in dat geval doe je er echter verstandig aan om er maar gewoon van uit te gaan dat een duidelijke nee ook echt een nee is.
Nu ze een lastpost uit de weg hebben geruimd kunnen ze de andere ontwikkelaars misschien overtuigen om backdoors in te bouwen want ze beloven plechtig dat ze deze alleen gebruiken om criminelen (kinderporno en terrorisme) op te sporen.
Snowden kreeg toen ook opeens een aanklacht voor verkrachting aan zijn broek..
Dan heb ik misschien iets gemist. Heb je een linkje?
Ik vermoed dat ie Snowden en Assange door elkaar haalt.
Sorry, bedoelde inderdaad Assange..
In "De Cirkel" gebeurt het door kinderporno op cloudaccounts te plaatsen. Het is een realistisch scenario, al weten we niet of dat hier aan de hand is.
Misschien beetje alu hoedje, maar onlangs wist de FBI allerlei mensen achter silk road 2 te achterhalen nu wordt de hoofd ontwikkelaar opeens ontslagen voor "seksuele intimidatie".
Suggereer je daarmee dat Appelbaum ook achter Silk Road 2 zat?!!!
Nee maar Silk road 2 draaide op tor waarvan appelbaum een van de hoofdontwikkelaars was. De FBI heeft de gegevens achterhaald. In hoevere appelbaum dit onderzoek frustreerde of aan mee werkte weten we niet, maar er is zeker een link tussen de fbi en appelbaum.
"War on Drug" levert meer op dan war on Pedo's
[off-topic]
En, kun je nog enige inhoud geven aan die one-liner of ga je er vanuit dat iedereen die hersenkronkel kan volgen?
[/off-topic]
Ik trek hier mijn twijfels bij, was Julian Assange ook niet ineens van het zelfde beschuldigd? Het is wel frappant dat de grootste doornen in het oog van het over de top opgevoerde NSA/CIA apparaat allemaal van seksuele intimidatie worden beschuldigd...
En wat is het ICT nieuws? Dat deze man toevallig iets in de ICT deed? Dan kan je wel meer roddels op deze site gaan plaatsen. Er zal ook best wel eens een ICT-er zijn die zijn vrouw bedriegt door naar een bordeel te gaan. Nieuws!
Jake heeft veel goede dingen gedaan voor de hackersgemeenschap, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij een nogal megalomane persoonlijkheid eraan heeft overgehouden (of had hij die al?) en dat deze verhalen me allerminst verbazen. Hij is een van de hacker-goeroes en is zich steeds meer gaan gedragen als halfgod. Dat is linke soep.

Tegelijk kun je je afvragen waarom de hackers zich zo laten meeslepen in het verheerlijken van hun helden. Het is heel ongezond om mensen op een voetstuk te hijsen. Walter van Holst heeft daar op 31c3 een uitstekend verhaal over afgestoken (https://netzpolitik.org/2...ning-stuff-is-not-enough/). Hackers zijn een geweldige gemeenschap als ze zich laten verleiden om problemen samen aan te pakken en elkaar ruimte te geven om te excelleren. Maar als je helden creŽert die boven alles en iedereen zijn verheven, kijk dan niet raar op als ze - sommigen van hen - zich gaan gedragen als ontspoorde Griekse goden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True