Het Tor Project doet voor het eerst een actieve oproep om donaties. Met het geld wil de organisatie zijn anonieme diensten naar een breder publiek te brengen. Ook wil de organisatie minder afhankelijk worden van subsidies van de Amerikaanse overheid.
In tegenstelling tot gebruikelijke crowdfundingcampagnes heeft het Tor Project geen doelbedrag gesteld en is het ook niet mogelijk om te zien hoeveel geld er is opgehaald. Er is een pagina gemaakt waar mensen eenmalig of maandelijks een bedrag naar keuze kunnen doneren. Meer details over de donatiecampagne zijn te lezen in een faq. Hierin schrijft de organisatie over de diverse subsidies die het ontvangt van de Amerikaanse staat. Het Tor Project zegt daarvoor dankbaar te zijn, maar niet te afhankelijk te willen worden van een enkele inkomstenbron.
Momenteel is de non-profitorganisatie voor 80 tot 90 procent afhankelijk van subsidie van de Amerikaanse overheid, schrijft The Verge. Hoewel het Tor Project overheidssubsidie krijgt, is de relatie tot diezelfde overheid vaak gespannen. Eerder in november claimde de Tor-organisatie dat de FBI een miljoen dollar betaald heeft aan onderzoekers van de universiteit van Carnegie Mellon om het mogelijk te maken om gebruikers van de Tor-browser te kunnen volgen.
Eerder was het al mogelijk om te doneren, volgens de faq hebben achtduizend mensen dat tot nu toe gedaan. Voor het eerst doet de organisatie nu een actieve oproep. Dat gebeurt middels een blog, waarin Laura Poitras haar verhaal doet. Zij maakte de documentairefilm Citizenfour, over de onthullingen van Edward Snowden. Volgens Poitras was dit niet mogelijk geweest zonder diensten zoals Tor. Haar verhaal moet mensen aansporen om te doneren.
In maart stelde het Tor Project al dat crowdfunding de toekomst is voor de dienst. Destijds schreef de organisatie op zijn blog dat de doelstelling is om veilige en anonieme communicatie voor een bredere doelgroep beschikbaar te stellen. Om dat te doen wil het Tor Project zijn diensten bijvoorbeeld naar mobiele platforms brengen.